Flori galbene: sens, o combinație de nuanțe în buchete, semne populare

Mulți cred greșit că sensul culorilor galbene este separarea sau trădarea. Dar, de fapt, nu poartă niciun negativ în sine. Și florăriștii din toată lumea fac buchete frumoase de flori galbene. Puteți afla despre ce înseamnă și ce mesaj au în sine de la o întreagă ramură a științei - fluorografia, care dezvăluie limbajul florilor.

Istoricul fluorografiei

Ideea originală de a transmite mesaje cu ajutorul florilor originare din țările estului. Nu numai umbra mugurilor a fost importantă, ci și cantitatea lor, modul în care a fost conceput buchetul. Ulterior, aceste tradiții au fost adoptate de europeni, iar în secolul al XVII-lea au fost create dicționare speciale pentru interpretarea limbii florale. Ajunsă în Rusia, această limbă și-a găsit propriul sens, având caracteristici naționale „absorbite”.

Este de remarcat faptul că în diferite țări aceeași floare ar putea simboliza fenomene complet opuse. De exemplu, un crin din Roma antică a însemnat bogăție și succes, dar în Egipt au împodobit trupurile fetelor moarte. În Franța, crinii simbolizează puterea regilor și puterea puterii lor, iar în Germania erau considerate culorile sinuciderilor..

Deci, cum determinați mesajul adevărat într-un buchet și semnificația florilor galbene atunci când interpretările sunt atât de diferite? De o importanță deosebită nu sunt doar valorile adoptate de țările individuale, ci și asociațiile personale ale persoanei sau grupului de persoane din care face parte.

Despre ce vorbesc florile galbene?

Dacă credeți fluorografia, culoarea galbenă a florilor simbolizează nu stingerea sentimentelor strălucitoare anterior. Dimpotrivă, este obișnuit să le oferim atunci când relația devine stabilă. Iar dragostea unui bărbat care i-a înmânat femeii un astfel de buchet poate fi descrisă ca fiind puternică, venită din inimă.

Pe vremea Ecaterinei a II-a exista un întreg „Registru de flori”. Sensul florilor galbene din el a fost acesta: soarele, căldura, mintea ascuțită. Din motive întemeiate, astfel de buchete sunt mai des alese de persoane optimiste cu un caracter puternic, care nu se tem de dificultățile vieții.

În Japonia, astfel de compoziții galbene sunt prezentate atunci când doresc să dorească binele destinatarului. Acolo, această culoare este un simbol al luminii. De asemenea, este iubit în Marea Britanie, din cauza tulburării constante, există atât de puțin soare. Principalul sens al florilor galbene este bunătatea, căldura, bogăția și succesul..

Valoare

În cele mai vechi timpuri, oamenii, și nu numai iubitorii, comunicau activ în limba florilor, dar în timp această cultură a dispărut. Însă acum, încetul cu încetul, tradiția revigorează, iar iubitorii de flori apelează la florării pentru a crea un buchet care are unul sau alt sens. Și aici rolul este jucat nu numai de galben sau de o altă umbră, ci și de tipul plantei în sine.

Lalele

Acestea sunt flori foarte delicate și frumoase. Mulți oameni asociază lalelele cu ceva luminos, primăvara. Sunt una dintre primele flori care apar după o iarnă rece. Un buchet format din lalele galbene simbolizează relațiile de dragoste deja existente. Este un simbol al soarelui cald, al fericirii autentice și al bunătății..

Narcise

Florile stricte, cu tulpina dreaptă și mugurii lor delicate și aromate evocă un sentiment de confort și liniște. Petalele lor simbolizează respectul, atenția, disponibilitatea de a ajuta, îngrijirea. O persoană care a primit un buchet de narcise poate interpreta acest lucru ca un compliment - dăruitorul îl consideră un simbol al căldurii solare, personificarea luminii și o stare de confort.

mimoză

Floarea, care a venit în Rusia din Australia în urmă cu mai bine de două secole, a devenit un adevărat simbol al primăverii. În ajunul zilei de 8 martie, puteți vedea întreaga „piață mimosa” pe străzile orașului. Micele inflorescențe pufoase cu frunze de argint simbolizează modestia și timiditatea, sensibilitatea și tandrețea.

Chiar și în stare uscată, mimoza păstrează o aromă delicată. În limbajul florilor, mimoasele donate vorbesc despre abilitatea de a rămâne atractive în toate circumstanțele..

Zambile

O plantă cu tulpină mică, dar mare, cu o împrăștiere de flori mici. Patria lor este Peninsula Balcanică și țările de Est. De acolo, au fost transportate în secolul al XVI-lea, mai întâi în nordul Italiei, și apoi un secol mai târziu la Constantinopol, unde au fost plantate grădini imense de zambile de tot felul de culori. Toți nobilii și oamenii bogați s-au adunat acolo pentru a se relaxa pentru a se bucura de priveliștea și aroma acestei flori uimitoare..

Paleta bogată de culori de zambile poate spune despre sentimentele și emoțiile unei persoane. Mesajul principal al acestui buchet este o dorință pentru o viață mai bună, bucurie și bună dispoziție. Dar, dacă în compoziție sunt prezente doar zambile galbene - aceasta înseamnă că o persoană ascunde gelozie și neîncredere.

Pentru majoritatea oamenilor, trandafirul este regina tuturor culorilor. Și simbolizează întotdeauna dragostea și pasiunea, o relație romantică sau trecerea relațiilor la un nivel serios. Sensul trandafirilor galbeni în limbajul florilor - prietenie, devotament și apreciere de durată.

Astfel de buchete sunt relevante ca cadou la ceremonia de premiere, absolvire, pentru sărbătorile copiilor și tineretului.

Trandafir galben, sensul acestei culori în contextul unui buchet poate fi interpretat ca sintagma: "Tu ești soarele meu!".

floarea-soarelui

Acesta este un cadou rar, adesea decorarea grădinii. Cu toate acestea, el are propriul său sens - vorbește despre un sentiment de mândrie și admirație. Iar femeia căreia i s-a prezentat un buchet de floarea-soarelui poate fi sigură că bărbatul ei este fericit și mândru că este alături de ea. Și pentru el ea este singura și singura.

cuișoară

Aceste flori sunt un simbol al onoarei, fidelității și iubirii. Dar în buchet, în funcție de culoare, pot avea un mesaj complet diferit.

Un buchet de garoafe galbene poate provoca emoții luminoase și însorite. Cu toate acestea, sensul florilor galbene prezentate ca dar are un caracter diferit. Un astfel de cadou poate însemna dezamăgire, o solicitare de atenție suplimentară sau dorința de a pune capăt unei relații.

Freesia

Freesia cu inflorescențe galbene vorbește despre încredere și este adesea folosită ca element decorativ în decorarea compozițiilor de nuntă. A devenit deja o tradiție de a oferi un buchet de frezii galbene la a șaptea aniversare a nunții, când între soți există o înțelegere reciprocă completă și respect, iar relația lor devine puternică și prietenoasă.

Crizanteme galbene - Înțelesul florilor

Mirosul lor poate inspira speranță și optimism chiar și pe vremea cea mai înclină. Această floare de toamnă, care a reușit să absoarbă căldura zilelor de vară, simbolizează vitalitatea și optimismul care pot persista în orice condiții. Un buchet format din crizanteme galbene este obișnuit să fie dat de admiratorii secrete.

Japonezii sunt convinși că, dacă bei un pahar de vin, în partea de jos a căruia se află petalele de crizantem galben, vor avea o viață lungă și fericită. Și printre locuitorii Europei și ai Americii există o părere că crizantemele sunt flori universale care pot fi date din orice motiv.

Crini Calla

Aceasta nu este doar o floare rafinată și nobilă. Este prezentat femeilor elegante și demne. Și, de regulă, sunt prezentate exclusiv de domni și bărbați adevărați, cu un caracter extraordinar. După ce a primit un cadou de callas galben ca cadou, puteți afla multe nu numai despre femeia căreia li se oferă, dar și despre bărbatul care prezintă un astfel de cadou.

Bujori

În multe țări, bujorii sunt tratați cu respect și respect. La urma urmei, această floare delicată cu muguri galbeni poartă dorința de fericire, bogăție și succes..

orhideele

Această floare cu muguri neobișnuite și rafinate poate adăuga eleganță oricărui buchet. Acestea sunt date numai trăind sentimente puternice și sincere. Până la urmă, vorbesc despre dragoste tandră, organizare mentală fină și chiar o oarecare intimitate între iubiți. Orhideele galbene prezentate indică dorința de a dezvolta o relație romantică, așa că adesea decorează aranjamentele de nuntă.

Hortensiile

Tufele cu hortensii înflorite atrag privirile trecătorilor. O hortensie într-un buchet este un simbol al speranței sincere și al sentimentelor bune. În unele țări, aceste flori sunt plasate în camere pentru persoanele grave bolnave, deoarece se crede că este capabilă să alunge boli din casa ei și să alunge nenorocirile. Un buchet de hortensii galbene poate lovi chiar și pe cea mai fină doamnă.

iriși

Iris a fost numită după Zeița Curcubeului, dintr-un motiv este un simbol al pasiunii și al unei afectiuni puternice. Există aproximativ o sută de soiuri de irisuri galbene, care în compoziția buchetului pot spune despre sentimente profunde.

Când și cui puteți da

Un buchet cu flori galbene strălucitoare poate fi oferit copiilor și fetelor tinere. De asemenea, pot decora aranjamente florale la evenimente festive..

Ele pot fi prezentate ca un cadou pentru o nuntă sau o aniversare. Alegând un buchet, puteți consulta o florară, acesta vă va spune cât de adecvată este utilizarea unei flori într-un anumit caz și va ajuta la colectarea unui buchet frumos și armonios.

Semne cu flori galbene

Există multe semne asociate cu florile unei nuanțe însorite. Cineva este convins că un astfel de cadou promite separare, în timp ce cineva, dimpotrivă, consideră că este un semn al unei mari iubiri.

În general, esența semnelor depinde în mare măsură de țara în care a provenit.

Conform obiceiurilor rusești antice, galbenul este un simbol al bogăției și al norocului, o culoare asociată luminii și soarelui. Prin urmare, un astfel de cadou ar trebui să provoace bucurie.

Dar totuși, de unde a venit convingerea că aceste flori spun ceva nefavorabil? Există o legendă conform căreia, în timpuri străvechi, un prinț dorea să afle dacă soția sa a rămas credincioasă în timp ce se afla în război. Și bătrâna vrăjitoare l-a sfătuit să îi ofere iubitei sale un buchet de trandafiri roșii strălucitori și să-i pună noaptea lângă pat. Dacă dimineața ar rămâne aceeași culoare, ar însemna că soția este cinstită cu el. Totuși, trezindu-se dimineața, a văzut că buchetul se îngălbenise. Asta însemna că soția l-a înșelat.

Cu toate acestea, în vremea noastră este obișnuit să nu credem în astfel de legende, iar semnificația florilor este trandafirii galbeni - dorința lumii. Dacă după o ceartă majoră, un tânăr prezintă o fată cu un astfel de buchet, atunci vrea un armistițiu.

Iar florile galbene aduse la nuntă au o importanță prietenie și bucurie. Așa că dăruitorul dorește tinerilor noștri o viață lungă și fericită împreună. Totuși, pe de altă parte, al doilea sens este separarea și trădarea, ceea ce înseamnă că pentru interpretarea corectă trebuie să ai încredere în propriile sentimente și emoții.

Florile sunt întotdeauna un simbol al bucuriei și fericirii. Un buchet primit ca cadou este capabil să înveselească și să facă să zâmbească chiar și cea mai mohorâtă persoană. În întreaga lume ajută să vorbească limba iubirii, prieteniei, sentimentelor și emoțiilor sincere. Sensul culorilor galbene nu este doar ceea ce este descris în dicționarele publicate de cineva, ci și ceea ce evocă în sufletul privitorului - un sentiment de lumină solară și căldură.

Florile galbene nu sunt deloc pentru separare

Florile galbene nu sunt deloc pentru separare.
Soarele trimite saluturi prin ele!
La urma urmei, sunt calde, blânde, de fapt.
Această culoare strălucitoare este plină de bucurie!

Le zâmbesc, le ating,
Absorb puterea care se află în ele.
Vreau să vorbesc cu ei în vers.
Subiectele pe care le scriu numai pentru ale mele.

Da, sunt native! Culoare aproape,
Pentru amintirile copiilor pe care le păstrez.
Simt vara întreagă cu ei,
Și gata să întâlnească o nouă zori!

De ce da flori galbene

Florile galbene sunt subiectul multor semne și superstiții populare. Unii le acceptă cu bucurie ca pe un cadou, alții le consideră ceva insidios și care aduc probleme. Pentru a nu fi la un punct mort atunci când alegem un buchet cadou, ne vom da seama ce înseamnă cu adevărat aceste flori misterioase.

Ce înseamnă florile galbene?

În țările de est și Rusia, florile galbene simbolizează bogăția, fericirea, tinerețea și abundența. Există însă o interpretare complet opusă, care ne-a venit din Occident și s-a așezat ferm în mintea oamenilor. Așadar, mugurii galbeni sunt asociați cu rușinea, bârfa și ura. În relații, prezentarea buchetelor galbene, în conformitate cu presupunerea, prezice trădare sau decolorare sentimente și separare.

Pentru oamenii de credință creștină, florile galbene sunt un simbol al harului divin, al faptelor bune și al credinței..

Florile galbene pot fi sau nu prezentate

Florile galbene au căzut în mod nemeritat în defavoarea oamenilor. Prezentarea florilor însorite aduce bucurie și prosperitate în casa persoanei căreia i-au fost prezentate.

Dar de unde provin credințele negative asociate acestor flori și cum merită o astfel de atitudine:

 • Semnul se bazează pe legenda adulterului. Conform legendei antice, prințul, întorcându-se din război, a decis să-și verifice iubitul. Vrăjitoarea l-a sfătuit să-i ofere soției sale un buchet de trandafiri roșii și să-i pună în capul dormitorului. Culoarea neschimbată a mugurilor dimineața era să confirme fidelitatea celui ales. Cu toate acestea, în zori florile s-au îngălbenit, ceea ce indica trădare.
 • Împărăteasa Ecaterina a doua nu i-au plăcut florile galbene, deoarece de obicei erau oferite de femeie, flirtând cu domnișoare. Prin urmare, florile erau asociate cu frivolitatea și infidelitatea..
 • Mulți oameni aud încă liniile din celebra melodie a Nataliei Koroleva „Yellow Tulips”, care a atribuit cu fermitate sensul separării acestor flori..

Dacă iubita ta este superstițioasă, atunci este mai bine să te abții să-i dai flori galbene. Nu ridica îndoieli cu privire la sentimentele și intențiile tale în mintea fetei. Orice alt reprezentant al sexului corect cu care nu ești legat de o legătură de dragoste, un astfel de cadou nu va aduce decât bucurie și bună dispoziție.

Cui să dea flori galbene

Fiecare floare poartă simbolistica proprie, care trebuie luată în considerare la realizarea buchetelor de cadouri..

Trandafirii galbeni simbolizează respectul. Este obișnuit să oferi astfel de buchete cadrelor didactice sau artiștilor pe care îi venerezi și îi admiri. Dacă decideți să prezentați buchetul nou-născuților, atunci trebuie explicat că nu împiedicați cuplul la o despărțire timpurie, ci doriți multă și bogăție noii familii.

garoafe

Garoafa galbenă este un simbol al împăcării. Aceste flori sunt date persoanelor cu care vă aflați într-o ceartă sau ați jignit ceva pentru a face modificări. Garoafele pot fi oferite nu numai prietenei tale, ci și unui prieten sau a unei persoane dragi, o relație cu care ești foarte dragă.

Lalele

Lalelele galbene nu sunt deloc mesageri de despărțire, ci mesageri de dragoste. Mai mult, dacă trandafirii roșii simbolizează dragostea pasională, atunci o lalea galbenă este un semn al iubirii tinere pure. Astfel de flori sunt date fetelor tinere, relațiile cu care sunt încă pure și inocente.

Buchetele de muguri galbeni sunt de obicei date persoanelor vesele și pozitive, care au o gândire inovatoare și duc un stil de viață activ. Vor aprecia un astfel de cadou. Îndoielnic, cei care cred în semne este mai bine să nu prezinte astfel de flori. În caz contrar, există posibilitatea de a stârni îndoieli în mintea lor. În plus, alegerea florilor este atât de diversă încât puteți alege un alt buchet pentru această ocazie..

Flori galbene pentru separare: cum să dai flori

Viața noastră este plină de evenimente care nu pot fi imaginate fără flori: zile de naștere, nunți, aniversări, examene și multe alte ocazii minunate. Ce să dai, pentru a nu jigni și a-ți exprima respectul?

Povestea etichetei de flori este foarte frumoasă. În antichitate, femeilor din est le era interzis să își exprime deschis sentimentele, așa că foloseau semne ascunse pentru a transmite scrisori de dragoste secrete. Fiecare floare avea un sens simbolic. În secolul al XVI-lea, europenii au adoptat o metodă atât de neobișnuită și frumoasă de comunicare secretă, iar baza sa a fost formată pe baza ei. Cu toate acestea, în lumea modernă, nu orice fată înțelege simbolismul flori, prin urmare, pentru a transmite mesajul ei, ar fi mai bine să folosești o notă atașată buchetului!

Reguli generale

Pentru fetele tinere, se potrivesc mai bine nuanțele delicate, mugurii mici nelegiuți și florile cu aromă delicată. Alegeți bujori, ranunculi, frezie, matthiola, trandafiri spray și uitați-me-nots.

Inflorescențe mari de nuanțe saturate sunt cumpărate pentru doamnele mature - trandafiri, orhidee, crizanteme și hortensii.

Când alegeți un buchet pentru mamă, amintiți-vă ce flori și nuanțe îi plac: un astfel de cadou va fi de două ori plăcut!

Pentru bunici - buchete de câmp de culori saturate, crizanteme, gerbere și floarea-soarelui.

Pentru felicitări de afaceri, este mai bine să alegeți nuanțe restrânse sau culori care afirmă viața - galben, roșu, portocaliu. Mărimea buchetului în acest caz joacă un rol important. O compoziție de plante exotice în execuție verticală va arăta spectaculos.

Mituri de flori

Există o părere (în mare parte datorită melodiei lui Natasha Koroleva) că florile galbene sunt un adevărat simbol al despărțirii și este mai bine să nu privim nici măcar în direcția lor. Nu este absolut așa! Galbenul este un simbol al fericirii și prosperității, culoarea soarelui și a căldurii, a priori nu poate avea o conotație negativă.

Adesea, oamenii încearcă să „adapteze” un buchet la aspectul lor sau la culoarea părului - pentru o brunetă sau pentru o blondă, implicând nuanțe strălucitoare și delicate. Dar nu întotdeauna bruneta are un temperament arzător, iar blonda iubește doar nuanțele delicate, așa că nu vă gândiți la aspect, mai bine vă amintiți emoțiile de la comunicarea cu o persoană, obiceiurile sale în stil și haine, hobby-urile preferate etc..

Un număr par și ciudat de culori. În floristica europeană, numărul tulpinilor nu este socotit, însă, în eticheta rusă, se obișnuiește respectarea regulii „ciudat de o duzină”, deoarece există o credință că un număr egal de flori date unei persoane vii poate aduce nenorocire. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur de superstițiozitatea destinatarului, este mai bine să-l jucați în siguranță și să dați 5-7-9 culori ciudate. Din fericire, această regulă nu se aplică buchetelor prefabricate de flori diferite..

Floristica modernă nu stă nemișcată și, pe lângă clasicele obișnuite, sub forma unui buchet rotund european sau a unui coș de flori, există numeroase variații pe tema cadourilor de flori - acestea sunt cutii, cutii, ghivece de flori în care se poate localiza compoziția, ba chiar și forme non-standard. Sunt deosebit de populare buchetele asimetrice și verticale într-un stil liber, pline de culori aerisite și neobișnuite. Buchetele cu legume și fructe - anghinare, rodii - rămân de asemenea relevante.

Vă mulțumim pentru ajutor pentru pregătirea materialului.Studio de proiectare florală Simfonie verde.

Flori galbene - simbol al despărțirii sau al norocului? Ce flori să dai unei fete atunci când se despart

În ciuda titlului acestui articol, vom face imediat o rezervare că „este imposibil” este un cuvânt foarte mare. Desigur, puteți da orice flori.

Cert este însă că superstițiile sunt construite în jurul unora, în care unii încă mai cred. Înainte de a oferi unei persoane un buchet de flori, încercați să aflați dacă nu crede în vreun rău legat de flori?

Deși, în realitățile societății moderne, se poate întâlni foarte rar o persoană care crede în semnele populare și este puțin probabil ca cineva căruia îi vei oferi flori la discreția ta să fie jignit de tine. Dar totuși este interesant să știi cum se obișnuiau oamenii să se protejeze, ce cadouri se temeau și de ce.

 • Flori galbene pentru separare

Chiar sub Ecaterina a II-a, a fost publicat un registru de flori în care florile galbene erau desemnate semn de trădare, infidelitate și separare. Până acum, mulți au o atitudine negativă față de galben, în unele interpretări înseamnă chiar nebunie. Dar, de fapt, în limbajul floristicii, florile galbene simbolizează devotamentul și prietenia. Dacă un bărbat îți oferă flori galbene, poți fi sigur de el, deoarece aceasta este o manifestare a onestității și fidelității. Galbenul este culoarea soarelui, căldura. Și mai ales în combinație cu buchetele verzi, galbene arată atât de proaspete și de bucuroase, încât sunt asociate cu primăvara devreme, când soarele începe să se coace din ce în ce mai mult, iar zăpada se topește.

Se obișnuia ca sentimentele persoanei căreia i s-a prezentat buchetul de maci să se estompeze împreună cu petalele, iar dăruitorul să fie sortit iubirii îndelungate și nerecuplate. Dar acestea sunt flori atât de strălucitoare, vesele! Acum, din ce în ce mai mulți oameni se străduiesc pentru naturalețe și există o tendință constantă de a da flori sălbatice. Maștile de câmp în combinație cu margaretele sunt un buchet atât de ușor, romantic și chiar naiv, care va captiva multe fete, mai ales vara.

 • Narcise pentru despărțire curând

Dacă sunt un simbol al sprijinului de încredere, atunci narcisele, dimpotrivă, pot duce la o separare timpurie. Probabil, datorită numelui lor egoist, aceste frumoase flori pot fi percepute ca un mesaj despre trădare și separare iminentă.

 • Flori roșii la soți pentru a se certa

Ei credeau că oamenii căsătoriți nu trebuie să-și dea reciproc flori roșii. În ciuda faptului că roșul este o nuanță de iubire și pasiune, aceste flori strălucitoare vor aduce doar certuri și insulte reciproce soților.

 • Flori artificiale până la moarte

Este imposibil să păstrezi florile artificiale ca un cadou pentru o persoană vie, este semnul cel mai groaznic și de durată, florile artificiale sunt înmormântare, sunt relevante doar pe morminte. Cel mai probabil, acum nu i s-ar întâmpla nimănui să le dea - aceasta este considerată doar o formă proastă. Florile trebuie să fie date numai proaspete, tăiate sau în ghivece.

Există un obicei: să tai toate spinii înainte de a da, astfel încât persoana să nu înțepe. O înțepătură cu un ghimpe de trandafir duce la necazuri și lacrimi. Acum spinii se taie doar în partea inferioară a tulpinii, astfel încât florile să rămână proaspete mai mult în apă. În partea superioară a plantei, spinii rămân intacti. La urma urmei, acesta este un aspect deosebit al trandafirului, toată lumea obișnuiește să fie puțin mai atentă cu aceste flori regale.

Poate că există multe alte credințe similare despre culori. Dar în era educației, oamenii au încetat să creadă în credințele populare, s-au obișnuit cu ei și le percep drept prejudecăți, dar deja înrădăcinate.

Este dificil să aplici prejudecăți pentru flori. Ce femeie va fi jignită de un buchet de trandafiri roșii de la soțul ei? Și florile galbene au devenit mai la modă în ultima vreme și este puțin probabil ca altcineva să fie asociat cu o separare iminentă, mai probabil cu soarele și cu o bună dispoziție.

Dă flori cu bucurie, simte-te liber să alegi buchete, adaugă la ele plante neobișnuite și experimentează combinații. Darul tău, făcut din inimă, te va înveseli și va provoca numai bucurie în destinatar!

În epoca victoriană, multe (conform conceptelor de astăzi) au fost considerate indecente, inclusiv comunicarea unui tânăr în particular cu o fată. Așadar, exista un mod secret de a exprima sentimentele prin flori. Un buchet „vorbind”, compus cu grijă din anumite flori, putea vorbi despre dragoste și ură. Fără îndoială, o astfel de corespondență nu a fost completă și nu a dus întotdeauna la rezultatul dorit, ci a fost învăluit. un fel de fler romantic care face inimile să bată mai repede.
Fondatorul limbii europene a florilor este considerat regele Suediei Charles II, care, după ce a vizitat Persia (începutul secolului al XVIII-lea), a adus cunoștințe despre „limba florilor” care i-a plăcut..


În Rusia, unde noutățile europene au fost întotdeauna acordate o atenție deosebită, „limbajul florilor” a devenit popular în secolul 19. Variante proprii ale simbolismului au apărut, și la fel ca în străinătate, fiecare plantă a corespuns unei anumite fraze. De exemplu, Rosehip a însemnat: „Poți să ai încredere în tine? ", Crinul văii:„ Te-am iubit multă vreme ", Reseda:" Nu frumusețea ta, dar bunătatea mea m-a captivat ", Floarea de cartof a spus:" Vă outshine pe toată lumea ", și Hawthorn -" Sunt încântat de cântarea voastră "
Florile ne ajută, de obicei, să transmitem sentimente de dragoste, reverență, dispoziție sau respect.Un buchet se poate împăca după o ceartă cu o persoană iubită, poate ajuta la modificări, poate vorbi despre sentimente pe care nu le putem sau ne este frică să le exprimăm în cuvinte. Cu toate acestea, intuiția nu este suficientă pentru asta, cel puțin cunoștințe minime despre eticheta florilor și limbajul culorilor. Există multe interpretări, fiecare prezentând propria versiune a sensului culorilor, adesea contrazicând alte surse. Această discrepanță se explică prin faptul că în diferite În diferite culturi din diferite epoci, aceeași floare a căpătat un sens diferit, dar există mai multe interpretări acceptate cel mai des, iar acum vom cunoaște unele dintre ele:

Regina florilor - trandafirul este, fără îndoială, cel mai cunoscut simbol al iubirii pământești, al pasiunii puternice.
Trandafirii roșii - o reflectare a dorinței, a voluptății.

Purpuriu - Pasiune fără restricții

albii - încredere, puritatea gândurilor și chiar o propunere de căsătorie.
Combinația de trandafiri roșii și albi este speranța pentru o relație de dragoste îndelungată și de durată.
Trandafirii galbeni - în sensul comun - un semn de separare, dar pot fi prezentați ca un simbol al căldurii, al soarelui și al norocului. Iar trandafirul este considerat un simbol al sănătății.

Primrose, iasomie, begonia, lalele pot spune și despre sinceritatea sentimentelor tale.


- Crizantemele - semn al longevității și al prosperității.


- Margarete - simbol al purității, inocenței și virtuții


- Gardenia - un simbol al iubirii tale secrete, despre care nu îndrăznești să povestești.


- Violetele sunt o modalitate bună de a-ți arăta afecțiunea. Ele sunt, de asemenea, o expresie a blândeții și a timidității..


- Orhideele - un semn de rafinament și rafinament.


- Lalelele, irisele, freesia, amariola, zambile sunt simboluri ale prospețimii de primăvară, înflorirea simțurilor și creșterea energiei vitale.

Crinul simbolizează puritatea și puritatea. În Evul Mediu, crinul era considerat o emblemă a inspirației și un atribut divin..


- Narcis - mândrie, narcisism.


- Iris - încredere, înțelepciune, speranță.


- Trifoi - curaj, rezistență.


- Mac - în funcție de culoare, ar putea însemna confort, plăcere sau noroc.

Delphinium - temperament modificabil.

Pansies - Divertisment.

Magnolia - noblețe, gust rafinat.

Bell - un indiciu de măgulire.

Mușețel - Pace și dragoste.

Frunza de palmier, frunza de laur - victorie, succes, triumf.

Gipeastrum (amarilis) - simbol al Crăciunului, o viață nouă.

Vrei să-l cunoști mai bine pe cel ales?

Atunci nu-i spuneți ce flori vă plac. prezentat

buchetul îți va dezvălui acele secrete ale iubitei tale pe care altfel le-ai cunoaște, dar probabil nu în curând.

Florile vor ajuta la recunoașterea intențiilor secrete și ascunse

proprietățile caracterului partenerului tău.

Un semn bun care spune că iubitul tău este angajat

armonie în relații, la uniunea în care înțelegerea reciprocă și

echilibru. Te poți baza pe el cu încredere. Cu toate acestea, el are propriul său secret - este teribil de gelos.

Prin urmare, dacă doriți ca întâlnirile voastre să crească în ceva de durată,

constant, nu-i dați motive de gelozie. În caz contrar, uniunea dvs. este în mod constant

va fi în pericol grav.

El spune că alesul tău poate fi pe neașteptate

transforma deja relațiile prospere stabilite în directul lor

opusul este constrângerea constantă, iar sexul în acest caz va fi

te epuizează, nu dă plăcere. Uită-te la un bărbat

mai îndeaproape: este probabil ca motivul fascinației sale cu tine să fie

dorința de a se afirma. Ce să faci cu o asemenea dragoste îți va spune numai

Un astfel de cadou vorbește despre dorința iubitului tău

pentru a crea o alianță armonioasă, puternică din punct de vedere fizic și spiritual. daca iubesti

nu ezita: te așteaptă dragoste pură, autentică și o căsătorie fericită.

Prietenul tău vrea în secret să aducă o notă de romantism și jucaus în relația ta

copilăria, care se poate manifesta atât în ​​particular, cât și într-un cerc de oameni. Astfel de

relațiile îi încântă pe ceilalți și în același timp le provoacă invidia. Ai grijă

își exprimă public sentimentele, pentru a nu provoca probleme. Pentru

multe fericiri și iubiri sunt serios enervante.

Dacă vi s-au dat aceste flori, știți despre ce spun ei

asta pentru bunăstarea unei relații

nu ambii parteneri sunt responsabili, ci doar dumneavoastră. Ar trebui să fii mai atent

celui ales. Observând-o, o poți descoperi cu ușurință pentru tine

un secret - dorința arată frumos (gulnut) pe partea în care se află ocazia. Nu fi nervos și nu o face

fii furios, fii înțelept și fă așa,

pentru a nu oferi unui om posibilitatea de a arăta această slăbiciune a lui. Dorință secretă

iubitul tău nu prezintă un pericol grav pentru relația ta, dar poate

cauza mult disconfort, probleme și griji.

Vorbește despre dorința unui partener de a-ți crea relația

o insulă luminoasă de dragoste și înțelegere. Alegerea ta dorește în toate felurile

personaj: o schimbare accentuată a dispoziției. Tratarea acestor diferențe vă va ajuta

intuiţie. Ascultați-i vocea și evitați situațiile de conflict. Nu

insista pe nimic și nu-l convingi de nimic.

Spune că alesul tău este prea iubitor.

În ciuda faptului că ești iubit, acest domn, te admiră, în același timp

va căuta divertisment în afară. Misterul se va descoperi brusc și vei face

obligat să decidă soarta relației voastre.

Aceasta este o surpriză pentru tine. Alesul tău îți dorește

relația era ținută secretă, întrucât îi era foarte frică de eșecuri - le avea

mult în trecut. Ajută-l să scape de complexe și fii sigur -

dragoste sinceră și o relație serioasă te așteaptă.

trandafiri rosii.

Acesta este un semn: în zadar credeți că alesul dvs. este ceva

se ascunde de tine. Este foarte dornic să facă totul pentru ca relația voastră să se dezvolte.

de succes și nu are secrete, nici secrete. În curând, iubitul tău îți va spune totul.,

ce te intereseaza. Soarta în sine va pune totul la locul său.

trandafiri albi și galbeni.

Vorbește despre posibile dezamăgiri și lacrimi, dar soluția este

în final acolo. Perspectiva bruscă va coborî asupra ta, ești demn

supraviețuiește tuturor necazurilor și, ca răsplată, vei primi fericire și pace sufletească.

Din cauza unor neînțelegeri reciproce, credeți că

relația voastră este sortită eșecului, dar virtutea și gândirea voastră

cel ales le va transforma nu numai într-un prieten plin de pasiune plin de pasiune

prieten, dar, de asemenea, întărește-i așa cum nu ai visat. Averea în sine favorizează

iubirea ta. Doar ține cont: el vrea relația ta

a evoluat într-o manieră lirică romantică. Nu fi timid, fericirea ta confortabilă -

recompensa pentru dezamăgirile demne de experimentat și loviturile vieții.

vi se prezintă un buchet de crini galbeni

Ispită și înșelăciune vă așteaptă. Ar trebui să te gândești

dezirabilitatea relației tale.

lalele rosii

Înseamnă că relația ta este ca o furtună

marea, unde sarcina ta este să readuci totul la normal de fiecare dată. Dacă salvați

autocontrolul și autocontrolul, „echilibrează” relația dvs. și vă împăcați cu opinia dvs.

reciproc, fericirea te așteaptă.

lalele în culori alb-galben și liliac

Se spune că există prea multă ostentație în legătura dvs.

și există prea puțin loc atât pentru sentimente, cât și pentru înțelegere.

Buchetul pompos spune asta

domnul tău are multe mici secrete;

Buchet cu o abundență de verzi verde-portocaliu „honk”

prietenul secret al prietenului tău visează să aducă diversitate sexuală

Buchete monotone: sunteți în zadar

îndoiește de loialitatea prietenului tău - te iubește și este credincios;

O varietate de buchete - în al tău

ar trebui să fie aduse schimbări serioase, în plus, ar trebui menținute în

taină secretul tău comun.

I. Kovalenko. Nostradamus.

Încă din copilărie, știm că pentru a oferi sau a ne cumpăra pentru noi înșine nu trebuie decât un număr impar de flori, cu excepția unui buchet de 13 flori.
Nu puteți da flori galbene, sunt pentru separare, iar roșul înseamnă pasiune. Albă dă o nuntă. Deși piesa pare să nu fie de acord.


Și de unde au venit toate aceste credințe??

De-a lungul secolelor obiceiurilor și credințelor asociate florilor, s-au acumulat multe.

Nu se știe dacă omul de peșteră și-a decorat casa cu ei, dar faptul că vechii greci și egipteni s-au decorat cu flori, statui ale zeilor lor și casele lor este cunoscut pentru anumite.
Florile aduse drept cadou zeilor și eroilor. Coroanele lor erau așezate pe cap și lipite de haine. Grecii antici împletesc flori în coroane, acesta era un simbol al triumfului frumuseții și puterii.
Inviind oaspeții la sărbătoare, grecii și romanii și-au așezat întotdeauna capul decorat cu coroane de trandafiri.
O frumoasă obișnuință de a încununa câștigătorul cu o coroană de laur a supraviețuit până în zilele noastre..
În est, din cele mai vechi timpuri, ghirlandele au fost țesute, decorându-le cu toate templele. Și în India, la nuntă, sunt țesute ghirlande întregi de flori. Dacă ghirlande albe, atunci din flori de iasomie. Dar cel mai adesea la nunțile indiene găsești ghirlande cu flori galbene. La urma urmei, galbenul este culoarea soarelui, în India simbolizează fidelitatea.

Dar în Rusia, galbenul este adesea asociat cu separarea.
Ca în această melodie cât mai simplă:
„Am plantat un trandafir albastru, un trandafir roșu.
Voi rupe trandafirul galben, voi călca albul.
Trandafir albastru - cunoștință, trandafir roșu - dragoste.
Trandafir galben - despărțire, alb - udat cu o lacrimă ".
Nu pot spune nimic despre trandafirul albastru. Deși există deja astfel de flori, dar nu se găsesc atât de des.
Aproape toate națiunile asociază trandafirii roșii cu dragostea..
Culorile galben și alb au marcaje diferite în diferite țări. Adesea exact opusul.

Când au apărut primele buchete?

Istoria buchetului are mai mult de cinci secole. Erau apreciați în primul rând pentru aromă. Astfel de buchete au servit ca un înlocuitor pentru parfumuri și au fost compuse doar din flori puternic mirositoare..
Cuvântul „buchet” a venit din Franța. În Evul Mediu, acolo a venit ideea de a colecta compoziții din flori și plante parfumate pentru a le atașa la o coafură sau haine.
Acest lucru a fost necesar pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. În acea perioadă, oamenii se spălau rar, iar oamenii regali nu făceau excepție. Canalizările din Paris erau jgheaburi săpate chiar de-a lungul străzilor.
Dorința francezilor din această perioadă de a-și înnobila casa cu un parfum floral devine clară!

Boutonniere - sfârșitul secolului al XVIII-lea

Buchetele erau mici. Adesea, bărbații le purtau în nasturi, iar femeile în nasturi.
Buchete mici de flori parfumate, rochii decorate, coafuri și pălării.
Cele mai obișnuite flori pentru aceste scopuri au fost crinii din vale și violetele..
Abia în prima jumătate a secolului al XVIII-lea au intrat în modă buchete mari. Un fir pe care erau atașate flori de o bază rotundă de mușchi.
Aceste buchete semănau cu o pernă rotundă, toate brodate cu netezime. Dar acestea erau buchete pentru a decora locuința.
Și abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea a apărut obiceiul de a prezenta buchete ca un cadou.
De atunci, a început fascinația pentru „limba florilor”.

Sunt publicate ghiduri și cărți despre simbolistica lor.
Există chiar și o „gramatică botanică” în care fiecare floare este dată de propria sa interpretare.
De exemplu, astfel: reseda - „calitățile bune ale sufletului sunt mai bune decât frumusețea”, heliotrop - „Te iubesc mai mult decât orice”, rosebud - „fată tânără”.
În timpul domniei reginei Victoria a Angliei din 1837 până în 1901, popularitatea acestui limbaj al florilor atinge apogeul și devine la fel de importantă pentru oameni, precum capacitatea de a „îmbrăca bine”.
Nu numai culoarea și numele florii sau plantei, dar chiar și mirosul și aroma ei din batistă au transmis un anumit mesaj.
În epoca victoriană, era popular și la modă să se facă buchete de flori și plante. Dar buchetele Tussie-Mussies erau foarte îndrăgite..

Tussi-moussi este un buchet mic de flori, întotdeauna învelit într-un șervețel de dantelă și legat cu o panglică din satin.
A fost compus ca un mesaj criptat. Răspunsul la aceste buchete de mesaje a devenit o pasiune universală.
La fel ca la vremea noastră, unii petrec ore întregi cuvinte încrucișate, așa că în această perioadă, multe ore mesaje dezvăluite criptate într-un buchet.
Desigur, toate aceste ghiduri erau adresate unui public foarte bogat și erau destinate saloanelor laice..
În paralel cu arta europeană a compoziției florilor, aceasta s-a dezvoltat în est.
Ikebana japoneză este unul dintre cei mai cunoscuți curenți estici.

Interesant, la început, doar bărbații au fost implicați în aranjamentele de flori din Japonia..
Aceste buchete au fost făcute pentru temple budiste și folosite în rituri religioase..
În ikebana, plantele și florile au fost mereu selectate cu sens.
Fiecare element este un simbol și poartă propriul său sens semantic..

Azalee. Simbol al singurătății și al tristeții.
Cuișoare. Pasiune, iubire, logodnică.
Violet. Simbol al modestiei și al inocenței.
Nu ma uita. „Nu uita”, fii credincios, simbol al memoriei.
Albastrele. Simbol al sfințeniei, tandreții, încrederii și încrederii.
Muşeţel. Romance, tinerețe și dragoste.
Crin. Un simbol al purității, castității și purității.
Trandafir. Simbol al iubirii pământești.
Trandafir roșu. Un simbol al iubirii, al pasiunii și al dorinței, inteligibil pentru toată lumea, o expresie deschisă a sentimentelor.
Crini Calla, crin alb, trandafir alb. Simbol al castității, noblețea sufletului și a acțiunilor, simbol al purității.
Trandafir roșu. Simbol al dragostei și pasiunii romantice..


În popoarele asiatice, aceleași culori pot provoca asociații complet diferite..
De exemplu, florile galbene din India sunt un simbol al fidelității..
Și în Europa și Rusia, încearcă să nu dea flori galbene.
Se crede că aduc nenorocirea și separarea strânsă a nou-născuților..
În Japonia, florile galbene sunt date celor care doresc binele și prosperitatea.
În China, se crede că galbenul este cel mai important dintre toate culorile. Până la urmă, naște Yin și Yang, viața și moartea.
La fel și cu numărul de culori. Persoanele superstițioase au preferat de mult numerele ciudate, deși în SUA se obișnuiește să se ofere, dimpotrivă, un număr egal de flori într-un buchet.

În Italia, ei nu dau crizanteme. Probabil că acest lucru nu se aplică tuturor regiunilor din Italia, dar în Sicilia este. Și în Rusia le dau rudelor și prietenilor mei chiar de ziua mea.
De mare importanță este mirosul unei flori. Florile cu mirosuri puternice pot provoca dureri de cap sau alergii. Trebuie să fii foarte atent cu ei..
Dar principalul lucru din buchet nu este nici măcar frumusețea și mirosul său, ci dorința de a-i face plăcere nouă sau a celui căruia îl prezentăm.
Într-adevăr, cel mai adesea oferim un buchet persoanei pe care vrem să facem ceva plăcut.
Bucuria frumuseții este singura limbă pe care o vorbesc acum toate florile, indiferent de numărul și culoarea lor.
Și ce fel de buchet să alegi, cum să-l compui și să-l prezinți este o chestiune de gust și îndemânare.

Limbajul florilor este o întreagă știință care a permis în orice moment oamenilor să-și exprime sentimentele, emoțiile și chiar dorințele. S-a întâmplat așa, încât în ​​țara noastră culoarea galbenă a florilor simbolizează separarea, trădarea, înșelăciunea, trădarea.

Există o legendă conform căreia un războinic, întorcându-se din război, a decis să meargă la vrăjitoare și să afle dacă soția lui îl înșela. Vrăjitoarea l-a sfătuit să-i ofere soției sale flori roșii și, dacă a doua zi dimineața se îngălbenesc, atunci soția sa nu păstrează fidelitatea. Dimineața, florile au devenit cu adevărat de la roșu la galben. De atunci, se crede că florile galbene sunt un simbol al infidelității. De aceea, nu este obișnuit să le oferi celor dragi, celor dragi și fetelor le este frică de obicei să le țese în buchetul miresei.

Dar este adevărată o astfel de atitudine față de florile galbene? Există multe motive pentru a crede că nu.

În sine, culoarea galbenă este întotdeauna asociată cu lumină, bucurie și prosperitate, prin urmare, în multe țări ale lumii sunt dorite flori galbene la orice sărbătoare nu numai ca cadou - un buchet de nuntă se poate realiza și din ele.

De exemplu, în țările asiatice, florile galbene sunt un simbol al soarelui, al prosperității, al bogăției și al fericirii familiei, de aceea sunt date celor care doresc binele, bucuria și toate cele mai strălucitoare.

În Europa, florile galbene sunt, de asemenea, asociate cu beneficii morale și materiale, ceea ce le face un cadou minunat pentru orice sărbătoare. Florile galbene pot fi prezentate persoanei dragi ca dorință de fericire și sunt țesute în buchetul miresei, astfel încât viața de familie să fie înnorată, prosperă.

În ciuda faptului că simbolismul florilor galbene depinde în primul rând de țară, iar în țara noastră florile galbene nu sunt întotdeauna asociate cu trădarea și separarea. De exemplu, calamele galbene simbolizează frumusețea, harul, harul. După ce ai prezentat un astfel de buchet, poți să-ți exprimi admirația pentru bărbat, iar un buchet de nuntă cu callas galben va arăta elegant, luxos. Un buchet mare de trandafiri galbeni nu este deloc un semn de fraudă și separare, ci, dimpotrivă, dorința celui care dă grijă de persoană, expresia iubirii sale.

În aproape toate culturile lumii, florile galbene sunt un simbol al prosperității, prosperității, succesului, fericirii familiei și numai în Rusia sunt asociate cu manifestări negative. Cu toate acestea, acum din ce în ce mai mulți oameni nu se tem să dea, să primească un cadou și să facă un buchet de nuntă cu flori galbene, înclinat să creadă că vor aduce cu adevărat fericire, lumină, bucurie. Cei cărora le plac florile galbene, cu plăcere și fără teamă, le acceptă ca pe un dar.

În zilele noastre, nicio vacanță nu este completă fără flori. Dar nu toată lumea știe să le ofere corect.

Regulile etichetelor florale vor ajuta la înțelegerea înțelepciunii florale..

Eticheta florală a fost dezvoltată de femeile din est. Incapabili să comunice deschis cu bărbații, ei, cu ajutorul florilor, și-au transmis starea de spirit și sentimentele. Așa că, de exemplu, dacă un bărbat i-a oferit unei fete o floare, iar ea a înțepat-o la inimă, atunci îi place bărbatul, iar dacă l-a atașat de păr, este avertizat. În tradiția estică, contează mult în ce poziție este prezentat buchetul: cu inflorescențe în sus sau în jos, în dreapta sau stânga, sunt spinii îndepărtați de trandafir, este buchetul decorat cu frunze.

În secolul XVIII, cunoașterea regulilor etichetelor florale a ajuns în Europa. Până acum, unele reguli foarte utile au fost păstrate și aplicate. Numărul de flori dintr-un buchet mic ar trebui să fie ciudat. O floare este un semn de atenție; trei flori - ca gest de respect; cinci flori - semn de recunoaștere; șapte înseamnă dragoste. Dacă într-un buchet există mai mult de doisprezece flori, atunci numărul de flori trebuie împărțit la șase. Nu este obișnuit să dai treisprezece trandafiri. Un număr egal de flori sunt aduse de obicei la ceremonii de doliu, în semn de întristare.

De mare importanță atunci când alegeți un buchet sunt culorile. Culoarea roșie în majoritatea cazurilor înseamnă culoarea vieții, libertății și iubirii. Prin urmare, principalul simbol al iubirii este un trandafir, iar garoafa este un simbol al pasiunii. De asemenea, roșul este culoarea sângelui, revoluției și războiului. Deoarece culoarea roșie arată foarte impresionant, este necesar să se evite compozițiile mari. Culoarea roz este un simbol al tinereții și al modestiei, simbolizează tandrețea, uneori o declarație de dragoste. Culoarea albă este asociată cu puritatea și inocența. Buchetele albe sunt cele mai neutre, deci sunt potrivite pentru orice ocazie. Negrul este un semn de jale, de tristețe. Florile galbene sunt dăruite după separare, înseamnă trădare, gelozie, neplăcere și chiar dezgust, dar florile cu o nuanță aurie simbolizează soarele, căldura și bucuria, cu excepția trandafirului galben. Este asociat cu emoții pozitive, simbolizează o prietenie puternică. Prin urmare, un trandafir galben este o opțiune excelentă pentru un prieten de Ziua Îndrăgostiților. Florile albastre sunt simboluri ale frigului, prospețimii, infinitului, fidelității și încrederii. Ele creează iluzia de spațiu. Irisurile albastre prezentate fetei ei iubite înseamnă că are pe cine să se bazeze. Florile purpurii sunt asociate cu luxul, grandoarea. Albastrul este culoarea zeilor, însemnând puritatea și fidelitatea. Clopotele albastre și uită-mă-notele pot fi prezentate unei creaturi nevinovate, curate. Culoarea verde este un semn de speranță, credință și pace. Mai ales buchete bune de verdeață la începutul primăverii.

Conform etichetelor, un cadou sub forma unei singure flori înseamnă o afinitate specială între două fețe. Poate fi un trandafir pe o tulpină lungă sau o orhidee. La un moment dat, chiar și o margară poate spune mai mult decât un buchet imens de trandafiri.

La sărbătorile aniversare arată armonios buchete de trandafiri, gladiole, garoafe, crini și crizanteme. Pentru copii, buchetele ar trebui să aibă tonuri luminoase, colorate și vesele. Buchetele uriașe de lux sunt prezentate doar în cazuri excepționale, la sărbători speciale.

Este mai bine pentru o fată tânără să dea lalele sau crini din vale. Și pentru femeia pe care o iubești, orhideele vor fi cea mai bună opțiune și nu este indicat să îi dai garoafe. Pentru mama ta, dă-i trandafiri elegant proiectați. Un ton slab va oferi femeilor mai în vârstă flori decolorate sau întunecate. Mai bine dă-i gladioli.

Puțini știu că și bărbații pot da flori. Dar pentru aceasta este mai bine să alegeți flori mari pe o tulpină lungă - crizanteme, gladiole sau trandafiri. Gladioli simbolizează caracterul masculin și amintesc de cavalerism.

Vă mulțumim că ați citit site-ul articolului. Vă rugăm să rămâneți cu noi un moment. Avem teme florale similare mai interesante:

 1. Florile ne înconjoară de-a lungul vieții, cu ele ne bucurăm și suntem tristi. Atitudinea față de multe flori s-a format de-a lungul secolelor,....

Care sunt semnele asociate florilor

28 octombrie 2019 la 18:30

Un om prost atunci când un tânăr îi oferă prietenei sale flori galbene este despărțirea. Albul este considerat a fi un simbol al iubirii în funcție de semnele culorilor. Nu este bine să prezentați flori roșii sau visine ca un cadou - aceasta este, din păcate, și o separare timpurie de persoana căreia le-ați prezentat. Fiecare floare corespunde stării de spirit a persoanei care vi le prezintă. În acest articol, vom examina în detaliu semnele asociate culorilor.

Semne despre florile date

 • Dacă un tânăr dă o floare de salcâm, atunci omagiul spune că te iubește foarte mult și acest lucru subliniază din nou dragostea lui.
 • Garoafa albă vorbește despre fidelitatea oferindu-ți flori, stacojie - despre înțelegerea reciprocă, despre dragoste, dar cățelușii cu dungi variegate mărturisesc că o persoană vrea să despartă toate relațiile cu tine, într-un cuvânt, este mai bine să eviți astfel de garoafe - sunt separate. Un alt semn este asociat cu cuișorii din oameni: se crede că dacă o persoană are dureri în ochi și se freacă un ochi dureros cu un cățel de cuișoare, totul va trece imediat. De ce căpșunul, nu plantanul, posedă astfel de proprietăți vindecătoare? În Grecia antică, această floare era considerată floarea zeilor. De atunci, o credință a ajuns la noi. Dar cehii conectează originea acestei flori cu Maica Domnului. Există o legendă că, atunci când Maica Domnului și-a escortat fiul la crucifix, lacrimile sângeroase au căzut din ochi spre pământ și s-au transformat în garoafe. Prin urmare, la oameni, proprietățile de vindecare sunt atribuite în mod special cuișoarelor..
 • O mulțime de semne sunt, de asemenea, asociate cu mușețelul. De exemplu, dacă sunteți torturat de țânțari și midges, trebuie să aruncați o grămadă de margarete în foc și acestea vor dispărea.
 • Este foarte bine atunci când este prezentat ca un iris cadou - o floare de puritate și fiabilitate în sentimente.
 • Conform credinței populare, nu este bine să dai crini din vale, acestea sunt flori de frig și vânt, de regulă, ele duc la separare.
 • A da o narcisă este o despărțire, deoarece floarea în sine este un simbol al egoismului și narcisismului. Căci separarea și dragostea mizerabilă dă maci - florile slăbiciunii și iubirii mizerabile. Este foarte bine să dai uitări - florile prieteniei și fidelității în dragoste. Trebuie să fii atent când decizi să îi prezinți trandafirilor fetei tale iubite.
 • Oamenii populari de flori raportează că un trandafir alb înseamnă indiferență, terry - trădare în dragoste, un mugur - pentru o separare rapidă. Dacă mergeți la o fată la o primă întâlnire, cel mai bine este să-i oferiți un lila - un simbol al primelor lucruri amoroase.
 • Violeta este o floare a prieteniei, dar, în același timp, violeta albă simbolizează lăcomia, galbenul - dragostea, iar dacă floarea violetă este înconjurată de frunze, aceasta indică o dragoste secretă.

Acum știți omensul de culori care sperăm că vă vor ajuta să faceți impresia.

Până la cincizeci

Articole populare

Limbajul florilor, istoria buchetului

Nu se știe dacă omul de peșteră și-a decorat casa cu ei, dar faptul că vechii greci și egipteni s-au decorat cu flori, statui ale zeilor lor și casele lor este cunoscut pentru anumite.
Florile aduse drept cadou zeilor și eroilor. Coroanele lor erau așezate pe cap și lipite de haine. Grecii antici împletesc flori în coroane, acesta era un simbol al triumfului frumuseții și puterii.
Inviind oaspeții la sărbătoare, grecii și romanii și-au așezat întotdeauna capul decorat cu coroane de trandafiri.
O frumoasă obișnuință de a încununa câștigătorul cu o coroană de laur a supraviețuit până în zilele noastre..
În est, din cele mai vechi timpuri, ghirlandele au fost țesute, decorându-le cu toate templele. Și în India, la nuntă, sunt țesute ghirlande întregi de flori. Dacă ghirlande albe, atunci din flori de iasomie. Dar cel mai adesea la nunțile indiene găsești ghirlande cu flori galbene. La urma urmei, galbenul este culoarea soarelui, în India simbolizează fidelitatea.

Când au apărut primele buchete?


Istoria buchetului are mai mult de cinci secole. Erau apreciați în primul rând pentru aromă. Astfel de buchete au servit ca un înlocuitor pentru parfumuri și au fost compuse doar din flori puternic mirositoare..
Cuvântul „buchet” a venit din Franța. În Evul Mediu, acolo a venit ideea de a colecta compoziții din flori și plante parfumate pentru a le atașa la o coafură sau haine.
Acest lucru a fost necesar pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. În acea perioadă, oamenii se spălau rar, iar oamenii regali nu făceau excepție. Canalizările din Paris erau jgheaburi săpate chiar de-a lungul străzilor.
Dorința francezilor din această perioadă de a-și înnobila casa cu un parfum floral devine clară!

Tussi-moussi este un buchet mic de flori, întotdeauna învelit într-un șervețel de dantelă și legat cu o panglică din satin.
A fost compus ca un mesaj criptat. Răspunsul la aceste buchete de mesaje a devenit o pasiune universală.
La fel ca la vremea noastră, unii petrec ore întregi cuvinte încrucișate, așa că în această perioadă, multe ore mesaje dezvăluite criptate într-un buchet.
Desigur, toate aceste ghiduri erau adresate unui public foarte bogat și erau destinate saloanelor laice..
În paralel cu arta europeană a compoziției florilor, aceasta s-a dezvoltat în est.
Ikebana japoneză este unul dintre cei mai cunoscuți curenți estici.

Interesant, la început, doar bărbații au fost implicați în aranjamentele de flori din Japonia..
Aceste buchete au fost făcute pentru temple budiste și folosite în rituri religioase..
În ikebana, plantele și florile au fost mereu selectate cu sens.
Fiecare element este un simbol și poartă propriul său sens semantic..

Îți place articolul? Abonați-vă la canal pentru a vă ține la curent cu cele mai interesante materiale