Flori de porumb: plantare și îngrijire în pământ deschis

Caracteristicile unei plante de floare de porumb, cultivarea în aer liber, metodele de reproducere, cum să scapi de boli și dăunători, o amintire pentru un cultivator, specie.

Porumbul (Centaurea) aparține plantelor aparținând familiei Asteraceae. Se numește uneori dificil. Majoritatea soiurilor incluse în acest gen de reprezentanți erbacei ai florei sunt distribuiți pe teritoriul sud-european, preferând să crească printre culturi diferite. Din anumite motive, le-a plăcut mai ales secară. Întreaga gamă de creștere are loc în emisfera nordică a planetei. În familie, conform unor estimări, se colectează până la 500 de soiuri de flori de porumb.

Nume de familieAsters sau Compositae
Ciclu de viațăUn an sau doi ani
Caracteristici de creștereierbos
AmeliorareaSemințe și vegetative (diviziunea rizomului)
Perioada de aterizare deschisăDelenki, plantat în august-septembrie sau primăvară
Schema de aterizareLa o distanță de 45-50 cm
substratUșoară
luminăLoc însorit sau umbră parțială
Indicatori de umiditateUdarea moderată, ploaia este dăunătoare
Cerinte specialeModest
Înălțimea plantelor0,5–0,8 m
Culoarea floriloralb-zăpadă, albastru, galben, rozaliu, violet, roșu, visiniu, albastru
Tipul de flori, inflorescențecoşuri
Timp de înflorireIunie-noiembrie
Timp decorativVara-toamna
Locul cereriiPaturi de flori, paturi de flori, peluze
Zona USDA4-9

Practic, floricele de porumb sunt o plantă cu un ciclu de viață de un an sau doi. Curios este faptul că speciile diferite diferă în diferite tipuri de sistem de rădăcini. Unele se caracterizează prin rizomi alungiți cu ramuri (cum ar fi Centaurea mollis), alții printr-un număr mare de procese radiculare (de exemplu, floarea de porumb Fisher - Centaurea fischeri). Există specii în care o rădăcină are o tulpină care intră adânc în sol (în floarea de porumb rusă - Centaurea ruthenica). Alte soiuri sunt proprietarii unui rizom destul de gros. Numele plantei în latină se datorează lui Karl Linnaeus, celebrul taxonist al florei și faunei planetei, care, alegând numele florii, s-a bazat pe un mit grecesc antic. Această legendă a spus că cu ajutorul unei flori, centaurul scandat Chiron ar putea fi vindecat de otrava eliberată de hidra Lirnean. Prin urmare, Linnaeus a ales termenul „centaurea” pentru el, care provine de la cuvântul „centaureus” - „referire la centauri”. Potrivit unei alte versiuni, numele provine din fuziunea cuvintelor grecești „kewtwe” și „tavros”, traduse prin „înjunghiere” și „taur”, adică „înjunghiere de tauri”. Oamenii aud adesea cum aceste plante se numesc flori albastre, albastru, păr.

Tulpina lor este dreaptă, ramificată, atinge 50–80 cm înălțime, cu toate acestea, există specii în care tulpinile cresc târâtoare pe suprafața solului. Pe lăstari, plăcile de frunze se desfășoară având contururi simple sau disecate (cu pene). Adesea există pubescență, din cauza acesteia frunzișul pare argintiu. Speciile perene de flori de porumb se disting printr-o caracteristică în care frunzele care cresc în zona bazală nu își schimbă culoarea (și au verde) pe tot parcursul anului. De obicei, creșterea unor astfel de lame de frunze este împărțită în două perioade: primăvara - desfășurarea frunzelor tinere, care își încheie viața odată cu apariția toamnei, toamnei, căzând în septembrie-octombrie, când există frunze care supraviețuiesc până în următoarele zile de primăvară..

În timpul înfloririi, florile sunt colectate într-o inflorescență de coș. Sunt în formă de pâlnie de-a lungul marginii și tubulare în partea de mijloc. Culoarea petalelor poate avea culoarea alb-zăpadă, albastru, galben, rozaliu, violet, roșu, visiniu sau albastru. Procesul de înflorire se întinde de la începutul verii deseori până în noiembrie (aproximativ 45 de zile).

Întrucât o plantă care nu face transplant poate crește perfect într-un singur loc până la un deceniu, servește ca decor pentru orice pat de flori, grădină de flori sau gazon. Tonurile de flori albastre sunt combinate cu maci roșii strălucitoare, inflorescențe galbene de eschscholtius și calendula, cosmeys luminoase vor fi, de asemenea, vecini minunați.

Cultură floare de porumb în pământ deschis, plantare și îngrijirea florilor

 1. Locul pentru plantarea florilor albastre este ales însorit, deși poate intra un pat de flori cu o ușoară umbrire, care va da coroanele copacilor sau gardurilor. Dar pomicultorii recomandă alegerea imediată a unui loc pentru speciile anuale, ținând cont de aceste cerințe, deoarece transplantul afectează negativ plantele. Patul de flori trebuie să fie spațios, astfel încât tufișurile plantate de flori să nu se întunece reciproc.
 2. Aterizare. Anualele trebuie propagate direct plantând semințe în pământ la începutul primăverii. După aceasta, subtierea este necesară pentru ca fluturii tineri să se dezvolte normal. Răsadurile sunt lăsate la o distanță de 15-20 cm unul de celălalt. Plante vegetale pot fi, de asemenea, propagate prin semințe, dar împărțirea tufelor și butașii sunt în general acceptate. Dacă reproducerea este sămânță, este mai bine să semeni semințele în pământ deschis înainte de iarnă. În acest caz, răsadurile vor apărea în câteva zile, dar vor avea nevoie de adăpost cu frunze uscate căzute. Delenki de astfel de flori de porumb sunt plantați la sfârșitul primăverii, după ce au pregătit anterior solul (după ce l-au fertilizat). Distanța dintre răsaduri trebuie să fie de 45-50 cm. Planta este plasată într-o gaură, răspândit rădăcinile, presărați-le cu pământ și apoi stoarceți. Plantarea se realizează astfel încât noul rinichi să nu fie îngropat, ci să fie localizat la culoare cu substratul. Florile de porumb tinere proaspăt plantate vor necesita o udare grea..
 3. Sol pentru aterizare. Loamul ușor este cel mai potrivit pentru cultivarea flori de porumb. Aciditatea substratului trebuie să fie neutră (cu valori ale pH-ului de 6,5–7) și trebuie să se asigure o friabilitate suficientă. Dacă solul este acid, va fi necesar să-l îndepărtați atunci când un strat de făină de calcar sau dolomită este distribuit pe suprafața sa, care este de aproape 1 cm..
 4. Udarea pentru flori de porumb este necesară moderat, deoarece sistemul de rădăcini poate începe să putrezească în plante atunci când solul este turnat. De obicei, vârfurile au suficiente precipitații naturale vara, dar dacă există vreme aridă și caldă, se recomandă să udăm puțin puțin florile cu aceste flori. După umezirea solului, acesta este dezlănțuit, buruienile se toacă și se mulează cu compost.
 5. Fertilizarea firelor de păr vă permite să extindeți procesul de înflorire, această operație se efectuează de două ori pe lună. Este necesar să folosiți preparate minerale complexe (de exemplu, Kemiru-Universal) de 20-30 g pe m2. Este important să mențineți un echilibru și să nu folosiți mai multe fertilizări decât este necesar, în caz contrar, frunzișul va începe să se îngălbenesc inevitabil. Dacă soiurile perene sunt cultivate, atunci cu apariția toamnei, acestea trebuie hrănite din nou pentru a crește rezistența plantelor în timpul iernii.
 6. Tăierea flori de porumb. Este important să îndepărtați florile supraflorate în timpul procesului de înflorire, altfel albastrul se va reproduce prin însămânțare de sine, iar plantarea va deveni neestetică. Există două metode de tăiere: înaltă, atunci când tăierea tulpinilor trece imediat sub inflorescențe, și joasă, când tulpinile părăsesc doar 10 cm de la sol. Prima metodă este adesea folosită astfel încât să nu se lase pete chel pe patul de flori.

Metode de reproducere a fluturilor

Sunt adecvate atât metodele vegetative (de împărțire), cât și semințele pentru producerea de afine noi.

Dacă specia este perenă, este de preferat să o propagăm primăvara sau sfârșitul verii. Arbustul selectat este îndepărtat cu grijă de pe sol, scutură solul rămas de la rădăcini și pune-l într-un bazin de apă pentru a se înmuia. Lăstarii de sol sunt tăiați și tăiați ușor din partea situată la periferia bucșei. Atunci când se împart, încearcă să aibă trei rinichi de reînnoire pe dividende. Plantarea se realizează imediat după separare, astfel încât sistemul de rădăcină să nu se usuce. După aceea, partea aeriană este tăiată astfel încât să nu mai rămână mai mult de 10 cm de la ea. Udarea flori de porumb plantate va necesita de 3-4 ori udare timp de o lună, până la rădăcina plantelor. Înflorirea poate fi așteptată doar vara viitoare.

Reproducerea depinde direct de structura sistemului rădăcină. Dacă se vorbește despre apariția unui munte de flori de porumb și moale, atunci este posibil să se efectueze reproducerea, tăierea părților din rizom, dar punctul de reînnoire ar trebui să fie bine dezvoltat pe segment. Floarea de porumb a fost propagată cu succes de urmașii rădăcini. Reproducerea folosind delenok cu un segment de rizom este aplicabilă pentru soiurile de fluturi de porumb, alb albe, frigiene și cu capul mare. Întrucât speciile de flori de porumb albastru, rusesc și musculos au o rădăcină alungită în formă de tijă, transplanturile sunt contraindicate. Deoarece astfel de plante practic nu prind rădăcini, le puteți propaga prin butași.

Semănatul semințelor se efectuează înainte de iarnă, astfel încât materialul de plantare suferă o stratificare naturală, răsadurile vor apărea imediat după topirea stratului de zăpadă. De asemenea, puteți semăna semințe în aprilie-mai, când pământul se încălzește bine. Și apoi într-o săptămână, lăstarii tineri ai fluturilor de porumb devin vizibili. Răsadurile sunt subțiri astfel încât distanța dintre plante să fie de 15-20 cm. Este important să alegeți un loc imediat pentru a nu transplanta flori.

Luptați împotriva posibilelor boli și dăunători ai fluturilor de porumb

Floriștii au apreciat flori de porumb pentru rezistența lor la boli, dar dacă apar probleme, ar trebui să acordați atenție îngrijirii, deoarece de obicei toate problemele încep din cauza supraîncărcării solului. Dacă frunzișul de flori de porumb anual a început să fie acoperit cu pete întunecate, atunci aceasta este o consecință a fusariumului și tratamentul cu Fundazol va fi necesar. Cunoscătorii recomandă pulverizarea periodică cu infuzie de trei zile de gunoi de grajd, care este crescut în apă în raport de 1: 1. Dacă au apărut dăunători (acarieni sau afide), atunci se poate folosi cenușă, ceea ce va fi de asemenea bun pentru boli. De obicei presară frunze și tulpini de flori de porumb

Atunci când există probleme cu specii perene de fire de păr, se recomandă tăierea tuturor părților care au fost afectate și arde, astfel încât infecția să nu se răspândească prin grădină, problema va fi oprită anul viitor.

Memo la cultivatorul de flori despre Flori de porumb: utilizare în medicină

Este interesant faptul că floarea de porumb nu are numai beneficii decorative și plăcește ochiul. Plăcile de frunze sunt utilizate cu succes ca condiment în conservarea produselor din carne, deoarece sunt proprietarii unor astfel de arome care seamănă cu mentă, cuișoare și lămâie. Specialiștii culinari care gătesc paste, conserve, cârnați știu și ele despre aceste calități parfumate ale frunzelor de flori de porumb, adesea folosite pentru sărare. Fluturile de porumb sunt, de asemenea, notate ca fiind furnizori excelente de nectar pentru albine..

Dacă vorbim despre proprietăți medicinale, atunci vom vorbi despre o varietate de flori de porumb albastru (Centaurea cyanus), deoarece florile sale au proprietăți diuretice și se recomandă utilizarea acestora pentru edemele care apar cu boli de rinichi. Cunoscut și pentru abilitatea lor de a reduce căldura, de a combate microbii, acțiunea diaforetică și coleretică. Frunzele de porumb au capacitatea de a relaxa corpul, de a vindeca rapid rănile și de a anestezia. Prin urmare, li se recomandă să ia perfuzii și decocturi pe baza acestei plante pentru a ameliora spasmele mușchilor netezi care afectează organele interne, a îmbunătăți procesele digestive și a stimula apetitul. Astfel de remedii ajută, de asemenea, la răceli, tuse, edem cardiac și jad.

Dacă există probleme cu ochii, atunci vindecătorii au folosit mult timp loțiuni și comprese făcute pe flori de porumb albastru, aceste medicamente au ajutat cu boli de piele. Vindecătorii au fost, de asemenea, prescriși să ia fonduri de la această plantă pentru a scăpa de viermi și colici, de asemenea, ameliorează durerile de cap, manifestările de icter și febră, în timp ce se știe de mult despre capacitatea de a curăța sângele.

Cu durere în articulații, puteți pregăti decocturi și adăugați-le în apă în timp ce faceți băi. Datorită proprietăților sale vindecătoare, extractul de floare albastră este utilizat în cosmetologie. Așadar, este recomandat să folosești loțiunea făcută pentru a curăța nu numai uleioase, ci și probleme ale pielii, deoarece porii sunt îngustați și pielea este saturată de substanțe utile. Dacă extractul este adăugat la produsele de îngrijire a părului, creșterea este intensificată, deoarece părul începe să se umple cu nutriția necesară pe toată lungimea, iar acest lucru are și un efect pozitiv asupra scalpului..

Tipuri de flori de porumb

Flori de porumb albastru (Centaurea cyanus) se găsește sub denumirile câmpului Cornflower albastru sau Cornflower. Poate fi atât anual, cât și proprietar al unui ciclu de viață de doi ani. Tulpina verticală atinge o înălțime de 80 cm. Frunzișul are o nuanță verde-cenușiu, frunzele cresc în următoarea ordine, forma lor este arahnoidă. Frunzele din zona bazală au petiole, toate celelalte sunt lipsite și cresc de formă sesilă, liniară, de-a lungul marginilor întregii inflorescențe au o culoare albastră strălucitoare și reprezintă coșurile unice finale, în partea în care se află, tulpina este lipsită de frunze. Procesul de înflorire - din iunie până la sfârșitul toamnei.

Floarea de porumb albastru a devenit baza plantelor de reproducție, caracterizată prin cascadorii (înălțimea tulpinilor lor nu depășește 30 cm) și inflorescențe de culori foarte strălucitoare. Există, de asemenea, forme terry, care au fost obținute datorită eforturilor crescătorilor, caracterizate printr-o mare varietate de nuanțe de flori:

 • Petale de flori Plena Azurea de culoare albastru pal;
 • Plena Rosea plantă cu inflorescențe roz;
 • Plena Carminea are petale roșii;
 • Balul negru se distinge prin flori de o nuanță brună bogată;
 • Florile de diademă albastră, coșurile conectate aveau un ton albastru bogat;
 • Planta roz Florence cu dimensiuni compacte, tulpinile fiind încununate cu inflorescențe roz.

Muntele fluturilor (Centaurea montana). Cel mai comun soi. Înălțimea tufișului nu depășește 40 cm. Florile se deschid în primele zile de vară. Culoarea petalelor este albastru. Există soiuri care sunt direct legate de culoarea florilor: Alba (alb-zăpadă), Rosea (roz), Violetta (violet). Într-o varietate, cum ar fi Grandiflora, inflorescențele constau din flori albastre strălucitoare, Parham scutură tonurile de lavandă-crimson.

Flori de porumb frumos (Centaurea pulcherrima). Tulpinile ating o înălțime de 0,4 m. Frunzișul este destul de decorativ datorită pubescenței argintii, ca și cum suprafața sa ar fi acoperită cu o stufă albicioasă. Din iunie până în iulie, florile roz se deschid pe tulpini.

Flori de porumb alb (Centaurea dealbata). Frunzișul are o culoare neobișnuită - albicioasă datorită pubescenței la suprafață. Tulpina nu depășește 0,8 m înălțime. Culoarea florilor este rozaliu cu un centru alb-zăpadă. Procesul de înflorire are loc în toată perioada de vară. O formă varietală interesantă de Steenbergii cu inflorescențe carmin-crimson.

Floarea de porumb mare (Centaurea macrocephala) poate atinge tulpinile la indicatoarele contorului. Pe nume, este clar că mugurii sunt mari, iar odată cu apariția verii, se deschid cu inflorescențe compuse din flori galbene strălucitoare.

Cultivarea semințelor de flori de porumb din semințe: caracteristicile procesului sunt necesare pentru plantarea semințelor?

Răsaduri de flori de porumb anuale: cum și când să plantăm semințe, aveți grijă de răsaduri

Cea mai populară specie din această cultură este floarea de porumb albastră. O plantă anuală are o frumusețe incredibil de delicată, elegantă și armonioasă. Fluturii de porumb se înmulțesc prin semințe. Cel mai adesea, sunt semănate imediat în sol deschis la sfârșitul lunii aprilie sau în mai, cea mai ușoară și rapidă metodă de reproducere. Cu toate acestea, dacă veți planta mai întâi semințe de floare de porumb pe răsaduri, puteți crește plante puternice și puternice, care vor înflori în grădină mai repede.

Informații succinte despre floarea de porumb anuală

Principalul avantaj al acestei culturi este faptul că anuala este complet nepretențioasă, nedemne și practic fără întreținere. În plus, floarea de porumb anual se reproduce perfect independent prin însămânțarea de sine, astfel încât să puteți observa înflorirea sa pentru anul următor, fără niciun efort.

Floarea de porumb albastru este rezistentă la secetă, la căldură și la rece. Tolerează foarte bine seceta și udarea scăzută..

Umbra principală a inflorescențelor este albastru și albastru. Dar, de asemenea, puteți dobândi cultura cu alte culori plăcute: cu inflorescențe roz, alb, roșu, violet.

Cu această floare uimitoare puteți crea frumoase paturi de flori, este interesant să puneți accente în grădină. Se îmbină perfect cu eschscholtia, cosmea, calendula. Arată cel mai bine într-o peluză maură (ilustrat mai jos).

Cel mai bine își dezvăluie frumusețea în zonele însorite și calde, fără umbrire. Este foarte important ca inflorescențele și frunzele plantei să fie aprinse uniform, bunăstarea plantei și frumusețea înfloririi sale depind de aceasta. De aceea, se recomandă plantarea anuală în prim-planul paturilor de flori sau în plantații libere. Nu este recomandat să plantați planta prea aproape de alte culturi, altfel partea inferioară a florii de porumb va fi la umbră.

Sol ideal pentru floarea de porumb: slăbit, neutru cu aciditate, bine drenat, hrănitor, dar nu bogat în materie organică.

Cum să plantați o floare de porumb pentru răsaduri: reguli de bază și pași

Plantarea de flori de porumb pentru răsaduri acasă este foarte simplă și nu diferă cu mult de semănatul altor culturi de flori. Pentru ca procedura să se desfășoare corect, voi răspunde la întrebările cele mai stringente cu privire la acest eveniment:

 • Când este mai bine să plantezi o floare de porumb pentru răsaduri? Nu te poți grăbi cu această cultură, este optim să o plantezi la începutul lunii aprilie. Mai precis, calendarul procedurii în diferite regiuni este diferit: la sud este mai bine să aterizezi la jumătatea lunii martie, în suburbii - la începutul lunii aprilie, în Siberia, în Urali - în a doua decadă sau la mijlocul lunii aprilie.
 • Ce recipient să crească? Semințele culturii sunt destul de mari, plantele se dezvoltă destul de repede, iar flori de porumb anuale nu tolerează transplantul, deci este mai bine să alegeți o capacitate individuală. Poate fi căni de plastic, turbă, casete de plastic. Desigur, puteți semăna cultura într-o cutie obișnuită, dar în acest caz, culesul ar trebui să se facă foarte atent.
 • Ce sol este potrivit pentru această cultură? Amestecul de sol trebuie să fie liber, hrănitor, neutru. Puteți utiliza sol standard pentru răsadurile de culturi de flori.
 • Cum să alegi și să prepari semințele? Este mai bine să alegeți semințele într-un magazin cu o reputație bună, producătorul trebuie să se recomande și el în mod pozitiv pe piață. În ceea ce privește prepararea semințelor de flori, se poate spune, în general, că materialul de plantare al acestei culturi are o germinare normală. Dar, pentru a obține răsaduri mai rapide și mai prietenoase, puteți trata semințele într-o soluție a unui stimulator de creștere, de exemplu, Zircon (faceți o soluție și înmuiați conform instrucțiunilor).

Schema de plantare a răsadurilor de flori de porumb

Semănatul semințelor unei flori de porumb anuale pentru răsaduri se realizează conform următoarelor tehnologii:

 • Pasul 1: Puneți perlit pe fundul recipientului (aproximativ 1,5 cm strat), acesta va juca rolul de drenaj.
 • Pasul 2: Umpleți recipientele cu sol, nu până la margini, lăsați un mic gol.
 • Pasul 3: Semințele de flori de porumb anuale sunt suficient de mari, deci este ușor de manipulat. Doar așezați sămânța în centrul cupei sau celulei în casetă. Dacă plantați cultura într-un recipient comun, apoi întindeți-le la o distanță de 3-5 cm unul de celălalt.
 • Pasul 4: Umpleți semințele cu un strat de sol 5 milimetri.
 • Pasul 5: Hidratează solul din pulverizator, în timp ce apa trebuie să fie ușor caldă, curată, așezată.
 • Pasul 6: Acoperiți fiecare recipient cu folie sau un capac și așezați-l într-un loc cald.

Îngrijirea răsadului de floare de porumb acasă

Cultivarea răsadurilor de flori de porumb acasă nu va fi dificilă nici pentru un grădinar începător. În condiții optime de creștere, plantele tinere cresc și se dezvoltă rapid, transferând cu ușurință plantarea într-un loc permanent. Este de remarcat regulile de bază pentru îngrijirea răsadurilor de flori de porumb:

 • După cum s-a menționat mai sus, imediat după însămânțare, trebuie să acoperiți recipientele pentru a crea o mică seră, datorită umidității și temperaturii crescute, semințele vor germina în siguranță. Este recomandabil să scoateți seră scurt zilnic pentru ventilație și pentru a preveni mucegaiul. Imediat ce apar lăstarii, adăpostul trebuie îndepărtat.
 • După plantare și înainte de germinare, temperatura trebuie menținută în regiunea de + 23-25 ​​° C. În viitor, este necesar să coborâm t până la 18 grade.
 • Răsadurile de porumb trebuie udate regulat, dar foarte atent pentru a nu provoca putrezirea rădăcinilor sau a provoca boli fungice, mucegai. Irigare optimă la uscarea solului.
 • După cum sa menționat mai sus, iluminarea corespunzătoare este extrem de importantă pentru sănătatea și dezvoltarea normală a plantelor. Răsadurile de porumb trebuie să fie bine iluminate timp de 12-14 ore. De regulă, în aprilie există deja suficientă lumină solară, dar dacă vremea este încă mohorâtă, se recomandă aprinderea iluminării de fundal. Cu iluminare slabă, răsadurile se vor întinde.
 • Dacă ați plantat semințele într-o cutie comună, atunci când apar două sau trei frunze adevărate, ar trebui să plantați plantele în recipiente separate. Preluarea se face foarte atent, încercați să nu deteriorați rădăcinile deloc. Ridicați cu grijă răsadul împreună cu un vârf de pământ în jurul rădăcinilor, transferați într-un nou recipient, adânciți în frunze cotiledonate, în timp ce rădăcinile ar trebui să fie uniforme și fără să se îndoaie. Completați golurile, compactați ușor cu degetele și apa cu generozitate.

Cum și când să plantăm răsaduri de flori de porumb în pământ deschis

Răsadurile de porumb sunt plantate într-un loc permanent, pe vreme caldă stabilă. De regulă, procedura are loc la jumătatea lunii mai. Dar la sud, acest lucru se poate face deja la sfârșitul lunii aprilie, pe banda de Mijloc - la mijlocul lunii mai, în Urale, în Siberia - la sfârșitul lunii mai.

Este necesar să alegeți un loc și să faceți găuri acolo la o distanță de 15-20 de centimetri. Transplantul se realizează în mod necesar prin metoda transbordării. Adică, trebuie să îndepărtați planta cu o cotă de pământ și să puneți gaura în gaură. Acoperiți-vă cu pământ, compact și bine cu apă. Dacă după câteva ore, solul scade pe locul transplantului, acesta trebuie reînnoit la nivelul anterior.

Îngrijire elementară: îndepărtarea buruienilor, slăbirea solului sau mulcirea, îndepărtarea inflorescențelor decolorate pentru a crește durata și splendoarea înfloririi. În perioada de înflorire, puteți uda periodic plantele, dar o astfel de procedură de îngrijire nu este necesară pentru o plantă tolerantă la secetă..

Flori de porumb Terry: soiuri cu fotografie și descriere, plantare și îngrijire

Flori de porumb Terry este o întreagă colecție de soiuri de la o varietate de crescători. Cele mai multe dintre ele au fost obținute prin oferirea de calități speciale obișnuite pentru fâșia mijlocie de flori de porumb albastre. În zilele noastre, floarea fără pretenții este folosită pe scară largă de grădinari pentru a decora parcele..

Descrierea generală a florilor de porumb terry

Flori de porumb Terry este o plantă rezistentă la frig și la secetă. Majoritatea soiurilor aparțin florilor anuale, adică trebuie plantate anual. Există însă și specii bienale și perene. Depinde de sistemul root. Cu cât este mai puternic și mai profund, cu atât este mai probabil ca florile să crească într-un singur loc timp de câțiva ani.

În general, multe soiuri și amestecuri sunt destul de similare. Dar dacă te uiți la fotografiile de fluturi de porumb terry, poți vedea că acestea diferă în înălțimea plantelor, numărul lăstarilor și răspândirea lor, forma și culoarea mugurilor.

Flori de porumb Terry - o plantă erbacee, formată din lăstari erecti. În funcție de soi, înălțimea lor este de la 30 cm la 1 m. Lăstarii sunt subțiri, dar puternici, ușor pubescenți. Nuanța lamelor de frunze se schimbă de la verde deschis la smarald profund.

Frunzele sunt în mare parte lungi și înguste. Culoarea diferă puțin de culoarea tulpinilor. Mai jos sunt mai mari, adesea asamblate în prize. În partea de sus - single, cu plasare alternativă la filmare. Flori de porumb Terry cresc rapid, formând tufe luxuriante cu o abundență de inflorescențe colorate..

Flori de porumb Terry este o plantă surprinzător de nepretențioasă. Rezistența sa la frig permite grădinarilor să crească flori în toată Rusia. Un sistem rădăcină puternic permite floriului de porumb să treacă fără umiditate mult timp. Poate crește la soare și la umbra parțială..

Fructe de porumb teribil și compoziția solului. Deși înflorește cel mai bine pe zonele libere, nisipoase sau întunecate. Cultivarea florii de porumb nu necesită cunoștințe și experiență în grădinărit. Va fi o alegere excelentă pentru începători sau doar oameni ocupați. Mai mult, astăzi pe piața semințelor companiile oferă amestecuri multicolore de flori de porumb terry.

Floarea de porumb terry are încă un avantaj față de obișnuit. Proprietarul unui număr mare de petale este mai rezistent la intemperii. Inflorescențele nu își pierd frumusețea în timpul ploilor abundente și a rafalelor puternice de vânt.

Specii și soiuri

Vorbește despre tipurile și soiurile de flori de porumb este destul de dificil. În prezent, există până la 700 de specii. Unele dintre ele sunt clasificate și descrise de biologi. Se crede că cea mai corectă clasificare este realizată de sistemul rădăcină. Dar există o captura. Fluturii de porumb sunt împărțiți în sălbăticie și grădină. Anuale și perene. Munte, câmp și pajiște. Odată cu începutul selecției florilor de porumb, clasificarea deja complicată a devenit și mai dificilă.

Fluturile de porumb terry sunt de obicei clasificate ca specii de grădină. Mai jos este o scurtă descriere a celor mai populare soiuri..

 • Terry floarea de porumb „Gnome” este o plantă fermecătoare, cu tulpini ramificate puternice de până la 25 cm înălțime, formând multe coșuri de muguri cu un diametru de 5-7 cm. Se scoate la vânzare sub forma unui amestec de flori albe, albastre, roz și liliac. Înflorește toată vara.
 • Terry, flori de porumb Regiment Dot Mix, este din nou un amestec de inflorescențe de alb, albastru, visiniu, roșu și roz. Inflorescențe luminoase arată grozav pe fundalul frunzișului dens de culoare smarald saturată. O caracteristică distinctivă a fluturilor de porumb este pufoasa sa, și în același timp, tufele compacte de aproximativ 40 cm înălțime.
 • Florile din terry flori de porumb Regiment Dot Mix prezentate în fotografie sunt similare cu flori de porumb din soiul Border sezon. Acestea din urmă formează muguri sferici cu nuanțe mai delicate. Printre inflorescențele cu diametrul de aproximativ 5 cm, predomină nuanțele de roz deschis și albastru pal. Există însă muguri albi, maronii și aproape negri. Înălțimea lăstarilor cenușii este de 35-40 cm.
 • Este demn de remarcat un amestec de flori de porumb terry.Balute colorate. Soiul se remarcă prin plantele de înălțime de până la 80 cm înălțime.Inflorescențele sunt, de asemenea, interesante. În centrul tufișului sunt sferice, cu diametrul de 6-8 cm. La periferie, florile sunt plane cu mai multe rânduri de petale dense. Pe lângă amestec, vânzătorii oferă și soiuri individuale. Printre ele se numără flori de porumb terry, minge neagră, precum și bile albastre, roz și alb..
 • Flori de porumb din soiul Crown sunt, de asemenea, adorabili. Tufișuri ramificate de aproximativ 80-90 cm înălțime și multe inflorescențe pufoase de flori roz și alb strălucitoare.

Toate aceste flori de porumb sunt plante anuale..

Caracteristici de înflorire

Flori de porumb terry formează primele inflorescențe deja la jumătatea lunii iunie. Și primăvara caldă și mai devreme. Flori de porumb înflorește înainte de apariția vremii reci. Adesea încântă grădinarii până la sfârșitul lunii septembrie. Udarea moderată, îmbrăcarea superioară cu îngrășăminte complexe și îndepărtarea la timp a mugurilor decolorate și a lăstarilor uscați vor ajuta la creșterea numărului de peduncule.

Flori de porumb terry formează două tipuri de inflorescențe. Sferice sau sferice. Mai des sunt localizate pe vârfurile tulpinilor centrale. Petalele lor sunt tubulare în formă de con. Marginile sunt uniforme sau disecate. Inflorescențele în sine sunt mari, simple.

La periferia plantei, florile sunt mai frecvente sub forma unui bol lat. Petalele lor sunt simple cu margini zdrențuite. Adunate în mai multe rânduri dense în jurul miezului. Unele soiuri de nuanțe deschise pot forma doar astfel de inflorescențe. Adesea sunt de două tone. Furnicile au o culoare mai bogată. Într-o floare de porumb albă au o nuanță gălbui.

Aplicație de proiectare

Flori de porumb Terry pot fi utilizate pe scară largă în proiectarea peisajului. Arată grozav în aterizări de grup și singure. Câteva tufișuri plantate de flori de porumb terry printre iarba de gazon vor oferi site-ului un aspect bine îngrijit și confortabil..

Soiurile cu creștere scăzută sunt adesea folosite pentru a crea granițe, dealuri alpine. Deseori cultivate în plantații mono. În acest caz, ei creează un covor pufos care va încânta toată vara. Un amestec de culori dintr-o floare de porumb terry va crea o paletă multicoloră în zonă.

Speciile înalte sunt cultivate în paturi de flori individuale. Însă pot constitui și compania și plante perene ridicate. Înflorirea prelungită vă permite să declanșați frumusețea clematisului, necesitând adăpostirea cercului radicular de la soare. Aceste flori de porumb sunt bine tăiate.

Caracteristici de propagare

Soiuri anuale propagate de semințe. Pot fi achiziționate la magazin sau preparate pe cont propriu prin uscarea cutiilor de semințe. Semințele extrase se păstrează într-un loc uscat și răcoros, așezându-le în pungi groase de hârtie..

Flori de porumb terry pot fi propagate prin împărțirea tufișurilor.

Aterizare și îngrijire

Există un alt punct care atrage grădinarii. Cultivarea florii de porumb din terry prin semănarea lor în pământ deschis este posibilă în toate regiunile Rusiei.

Când să plantezi o floare de porumb terry

Este posibil să semeni semințe deja la sfârșitul lunii aprilie, dacă pământul se încălzește cu 3-5 grade Celsius sau în prima jumătate a lunii mai. Plantele nu se tem de răceli și înghețuri de noapte pe termen scurt. Semănatul de iarnă este posibil și în octombrie..

Selecția șantierului și pregătirea solului

Pentru cultivarea flori de porumb, sunt selectate locuri bine iluminate. Dar se dezvoltă bine în umbra parțială ușoară. Întrucât rădăcinile acestei culturi de flori sunt predominant pivotante, ele selectează soarta cu soluri ușoare și un strat fertil ridicat. Sunt preferate solurile neutre sau alcaline cu o permeabilitate bună la apă. Loam nisipos sau potrivită.

Înainte de semănat, solul este săpat, rădăcinile buruienilor sunt îndepărtate. Fac compost și cenușă de lemn. Solul greu slab va ajuta nisipul râului. Nu folosiți turbă ca îngrășământ, care poate crește aciditatea solului.

Algoritmul de semănat

După săpat formează creste sau paturi de flori. Semințele de flori de porumb sunt semănate în caneluri cu adâncimea de 1,5-2 cm, vărsate anterior cu apă. Dacă este posibil, acestea sunt semănate în pași de 5-7 cm, mulate cu un strat de sol și udate.

Pentru a accelera apariția răsadurilor, pentru a evita uscarea din sol și formarea unei cruste la suprafață, crestele sunt acoperite cu agrofibră. Udarea se efectuează de 1 dată la fiecare 3-4 zile. Timpul necesar pentru germinarea semințelor este de 7-10 zile.

Reguli pentru cultivarea flori de porumb terry

După 2-3 săptămâni, răsadurile sunt subțiri. Pentru soiurile înalte, lăsați o distanță între florile de 30-40 cm.Pentru speciile de graniță, 15-20 cm vor fi suficiente.

Flori de porumb terry în timpul verii:

 • udat moderat, crescând volumul de apă în zilele calde și uscate;
 • hrănite cu îngrășăminte complexe care conțin elemente de azot;
 • buruieni în timp util și slăbiți solul;
 • elimina mugurii decolorati;
 • asigurați-vă că debarcările nu sunt îngroșate.

Ultimul moment este de o importanță deosebită, deoarece floricele de porumb cresc rapid, încep să se întunecă reciproc.

Boli și dăunători

Flori de porumb Terry au o imunitate bună. Dar, uneori, pe frunze apar pete ruginite. Boala este de natură fungică și se numește fusarium. Tratamentul plantațiilor cu fungicide precum Fitosporin, Topaz, Alirin-B ajută foarte mult..

Dăunătorii acordă foarte rar atenție flori de porumb. Dacă afidele au apărut pe frunze, plantările pot fi tratate cu o soluție de săpun sau infuzie de coji de ceapă.

Concluzie

Flori de porumb Terry - aceasta este una dintre cele mai ușoare și mai bugetare moduri de a oferi site-ului un aspect bine îngrijit și vibrant. Acestea nu necesită costuri financiare mari pentru achiziția de răsaduri și bulbi. Și, în același timp, nu are nevoie de o metodă de cultivare a plantelor, care adesea confundă chiar și grădinarii cu experiență.

Recenzii de flori

Anna, 33 de ani, Regiunea Leningrad

Îmi plac foarte mult florile. Dar nu am timp să cresc răsaduri și îngrijire. Cu flori de porumb terry, totul este simplu - plantate și cresc. Am încercat multe soiuri. Toate sunt bune. Tragere grozavă. Înflorește la începutul verii.

Olga, 50 de ani, Sergiev Posad

Dintre flori de porumb terry, prefer soiurile de graniță. Cu ele, paturile de flori arată foarte bine îngrijite și au un design finit. Și aproape fără probleme. Un alt plus. Fluturii de porumb practic nu se îmbolnăvesc și sunt atacați de dăunători. Deci florile de pe patul de flori sunt în siguranță.

Flori de porumb terry care se dezvoltă din semințe atunci când este plantată

Orice locuitor de vară caută să-și decoreze site-ul cu flori și plante frumoase. La vânzare puteți găsi o varietate de culturi care diferă unele de altele prin culoare, dimensiune și speranță de viață. Grădinarii au o dragoste specială pentru florile sălbatice, a căror cultivare se poate face singură. Aceste plante aparțin flori de porumb terry, pe care le vom lua în considerare mai detaliat. „Fluturașul, floarea de porumb, floarea mea preferată” - cuvintele din cunoscuta piesă pentru copii reflectă părerile și opiniile multor iubitori de a-și crea grădina în curte sau pe site. Cultivarea florii de porumb din semințe nu este un proces dificil, deoarece această plantă este destul de nepretențioasă în îngrijire și iubește razele soarelui, din care devine doar mai frumoasă. Astăzi această floare este folosită pe scară largă în designul peisajului, atunci când se creează paturi de flori și diverse compoziții care devin o decorare armonioasă a oricărei grădini și curți.

Descrierea flori de porumb terry

Flori de porumb Terry este o cultură decorativă. Particularitatea sa este că florile pot lua diverse opțiuni de culoare - de la alb la liliac închis. Planta are inflorescențe terry care se ridică pe tulpinile ramificate subțiri. Înălțimea tufișului ajunge la 50 cm, iar dimensiunea florilor este de 6 cm.

Plantele de pământ se disting atât perene, cât și anuale. Toate sunt ușor de îngrijit, rezistente și rezistente la frig. Culturile perene nu necesită o atenție specială și sunt rezistente la boli. Puteți planta o floare de porumb terry atât pe paturi de flori, cât și în microbordere. Folosind aceste flori, puteți crea borduri și reduceri excelente. Încă flori de porumb pot fi plantate în vrac sau în grupuri separate.

Grupuri de flori de porumb terry

Toate soiurile de flori de porumb sunt caracterizate de înflorire lungă, care durează adesea din iunie până în septembrie..

Cultivând flori de porumb, grădinarii dau preferință soiurilor perene, care sunt ușor de plantat independent, semănând semințele primăvara sau toamna direct în pământ deschis.

Într-un singur loc, astfel de soiuri pot crește până la 10 ani, deși este mai bine să întinerești tufele la fiecare 4 ani..

Fluturile de porumb în funcție de înălțimea tijei pot fi împărțite în mai multe grupuri:

 • subdimensionat - până la 25 cm înălțime, proiectat pentru decorarea dealurilor alpine, a marginilor sau plantarea în paturi de flori în prim plan;
 • srednerosly - 25-60 cm înălțime, care vă permite să le utilizați atunci când creați mixborders, paturi de flori, rabatok sau pentru tăiere;
 • înălțime - 60-120 cm înălțime, concepute pentru tăierea și gruparea plantelor atunci când creați rabatok, paturi de flori, arată excelent pe fundalul arbuștilor cu frunze slab dens.

Datele semănatului cu flori de porumb

Semănatul semințelor se efectuează după încălzirea solului. Cel mai adesea, aceasta este a doua sau a treia decadă din aprilie sau prima decadă a lunii mai. Într-o săptămână sau două germeni tineri vor apărea la suprafață. Vei fi interesat să știi cum să folosești proprietățile vindecătoare ale fluturilor de porumb. Atunci când se însămânțează, este necesară o subțiere pentru a menține o distanță de 30 cm între plante. Dacă intenționați să cultivați plante perene din semințe, atunci trebuie să fie semănate înainte de iarnă, când pământul începe deja să înghețe. Astfel de semințe iernează bine și încep să crească primăvara..

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cultivă floarea de porumb terry din semințe

Cel mai bine este să crești o floare de porumb terry din semințe într-un loc care este sub soare. Floarea preferă solul cu un drenaj bun, neacidic. Dacă utilizați sol alcalin, atunci este probabil ca cultura să înflorească mai intens, iar florile sale să fie saturate, de culoare strălucitoare. Dacă solul este predominant argilos în zonă, atunci grădinarii cu experiență recomandă adăugarea de nisip de râu.

Și dacă solul este foarte acid, atunci trebuie diluat cu var, înainte de a începe să crești din semințele de flori de porumb. Este important să luăm în considerare faptul că împletirea ar trebui făcută înainte de începutul iernii, stropind var cu un strat de centimetru pe suprafața solului. Floare frumoasă de calendula, care crește din semințe și când să planteze.

Semănatul în sol a semințelor de flori de porumb

Când crești floarea de porumb, nu este nevoie să ai grijă de răsaduri. Această floare încolțește și crește bine atunci când este semănată direct în pământ. În plus, rădăcina fluturilor de porumb este pivotantă, astfel că acest transplant de plante este reticent. Semănatul este foarte rar, iar după germinare se subțiază și el.

Cum să faci față dăunătorilor?

Distanța dintre plante este de 5-10 cm dacă sunt semănate forme înalte. Apoi, când sunt depuse, plantele par să se sprijine reciproc. Dar soiurile joase și hibrizii de flori de porumb sunt subțiri, lăsând o distanță între plante de până la 20 cm. Formele joase sunt mai susceptibile să se aglomereze, nu este atât de supus cazării. Vântul puternic nu-i poate transforma atât de repede în frumuseți descurajate.

Îngrijirea flori de porumb Terry

Plantarea corespunzătoare în semințe de flori de pământ în sol deschis este jumătate din luptă.

Cu câteva zile înainte de înflorire, trebuie să fie hrănite flori de porumb terry. Nitrofoska și uree sunt de obicei utilizate pentru acest lucru. O barcă de masă a fiecărei componente este crescută în 10 litri de apă. Planta trebuie udată cu o astfel de soluție pentru a-i oferi toate substanțele nutritive necesare creșterii..

Dacă solul se usucă, apoi udă fluturii de porumb.

Această floare poate crește chiar și în soluri sărace și fără pansament, oferind flori întregi

Posibile probleme de flori de porumb terry

Astfel de mijloace ecologice includ cenușa, care este stropită cu flori. Le puteți turna și cu o soluție de gunoi de grajd proaspăt. Pentru a-l găti, trebuie să amestecați apă și mullein în proporții egale. Amestecul trebuie infuzat timp de 3 zile. Această soluție nu numai că combate bine cu ciuperca, ci este și un îngrășământ. Dacă aceste rețete s-au dovedit a fi ineficiente, atunci utilizați medicamentele din magazin.

Flori de porumb terry în paturi de flori

În total, sunt cunoscute aproximativ 500 de specii de flori de porumb care cresc în Europa, Asia și America. Dar cele mai valoroase pentru cultivatorii de flori sunt în primul rând soiuri cu flori mari de flori de porumb, care sunt foarte potrivite pentru tăierea și plantarea pe paturi de flori.

Floarea de porumb de luncă este considerată un simbol al fidelității și al constanței datorită culorii sale albastru-cer. Cu toate acestea, unele persoane, datorită variației curcubeului a nuanțelor sale, dimpotrivă, au considerat-o un indicator al inconstanței.

În combinație cu margaretele, în timpurile străvechi făceau parte din flori de porumb din luncă. Iar tinerele, la rândul lor, o împletesc în coroane, pe care le pun apoi pe capetele aleșilor. Lunca și pajiștile însorite, paturile neîncărcate și paturile de flori adoră floarea de porumb. Cultivarea din semințe vă permite să găsiți cel mai potrivit loc pentru aceasta. Cei mai buni vecini cu flori de flori sunt mușețel alb, gaillardie, gravilat și un clopot de piersică. De multă vreme este incontestabil faptul că floarea de porumb este una dintre cele mai bune decorațiuni ale oricărei grădini de flori.

În general, floarea de porumb terry este o plantă extrem de nepretențioasă. Poate crește pe un sol destul de sărac și fără alte îngrășăminte, încântând proprietarii cu înflorirea. Dar îngrijirea corespunzătoare a acestei culturi va face din ea o adevărată decorare a grădinii tale personale. Plantează o floare de porumb terry în grădină și lasă aceste flori să te încânte!

Caracteristici de creștere a terry dintr-un proces de semințe de flori de porumb caracterizează atunci când este necesar să plantați semințe

Flori de porumb terry: în creștere din semințe

Orice proprietar al unei reședințe de vară încearcă să-și proiecteze propria parcelă cu flori și plante atractive. La vânzare au apărut culturi foarte diferite, care diferă unele de altele prin culoare, dimensiune și longevitate. Grădinarii vor iubi în special florile sălbatice, a căror cultivare poate fi implementată independent. Mai exact, astfel de plante includ o floare de porumb terry, pe care o vom lua în considerare în detaliu.

Floarea caracteristică

Porumbul este considerat o cultură decorativă și are de obicei o culoare diversă - de la alb la purpuriu închis. Într-o varietate similară de inflorescențe sunt terry, falimentate pe tulpini ramificate subțiri, atingând o înălțime de 50 cm, iar diametrul florilor în sine este de 6 cm.

Această plantă arată perfect:

Astfel de flori fac granițe ideale și paturi de flori alungite, ele pot fi, de asemenea, plantate în tablouri sau în grupuri separate.

Cultivarea unei flori de porumb terry din semințe

Această floare este considerată o plantă anuală, plantarea ei se desfășoară într-un mod non-răsad, semănând semințe special în sol. Când este cel mai indicat să plantezi semințe? Data ideală pentru aceasta este sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Creșterea flori de porumb din semințe ar trebui să aibă loc la soare. Această floare preferă solul:

 • bine drenat;
 • non-acid;
 • loam nisipos.

În cele mai multe cazuri, se crede că pe solul alcalin cultivarea acestor plante din semințe este mult mai intensă, iar vopsirea lor devine foarte strălucitoare. Dacă pământul este considerat lut, este necesar să se adauge nisip, iar pe solul acid se adaugă tei înainte de a planta flori de porumb, pe lângă asta trebuie făcut înainte de a veni iarna.

Reguli de debarcare

Înainte de a crește o floare de porumb din semințe, paturile sunt pregătite pentru aceasta. Pentru aceasta, se iau 2 kg de humus și turbă pe m2, adăugându-se 100 g de cenușă de lemn și 1 lingură. L nitrofoski. Apoi, săpau paturile, făcând o depresiune de 25 cm, nivelează solul și îl ramifică puțin, creând mici caneluri. Solul este bine udat și semințele însămânțate în el, iar peste ele se toarnă 1 cm de sol perfect cernut. După ce solul este curatat cu grijă de mână, iar paturile sunt acoperite cu material textil.

Pentru a crea o compoziție de flori, rândurile trebuie să fie formate astfel încât fluturii de porumb să nu creeze o umbră unul pentru celălalt. Prin urmare, acestea trebuie plantate în pași de 40 - 50 cm.

După plantarea semințelor paturilor, acestea sunt udate direct de sus pe material și fac acest lucru la fiecare 2 până la 3 zile. Pe 1 m2 se aplică 2 litri de apă. Flori de porumb Terry încep să apară la o săptămână sau două după plantarea semințelor, în acest caz acest țesut este îndepărtat. Pentru ca plantele să fie puternice, acestea trebuie subțiate, lăsând un interval între ele de 10 - 12 cm.

Flori de porumb Terry pot fi cultivate nu numai pe paturi, ci și în ghivece de pe balcon. Materialul pentru plantare își păstrează propria germinare timp de 2 până la 3 ani.

Pentru a crește flori puternice și atractive, ar trebui să le îngrijești corespunzător. În acest sens, trebuie să respectați următoarele sfaturi.

Aplicarea îngrășămintelor

Pentru a realiza o înflorire puternică a florilor de porumb, acestea trebuie fertilizate, în plus, acest lucru trebuie făcut înainte de sosirea unei astfel de perioade. Pentru a face acest lucru, aplicați elemente precum:

Luați-le pentru 1 linguriță. L și diluat în 10 litri de apă simplă. Această soluție începe să udă plantele, cheltuind 3 - 4 litri de îngrășământ la 1 m2. Un pansament inutil promovează îngălbenirea frunzelor. Pentru a face mai rapid înflorirea flori de porumb, un medicament precum Zircon ajută. Cu acest instrument, planta este pulverizată la începutul înfloririi.

Udarea și combaterea dăunătorilor

Florile în creștere trebuie udate, dar acest lucru este rezervat. Umectarea excesivă a solului dăunează doar plantelor și chiar pot muri. În plus, trebuie să faceți permanent buruieni și să slăbiți solul.

Fluturele de porumb poate fi afectat de Fusarium, astfel încât petele sale întunecate apar pe frunzele sale. În acest caz, sunt folosiți agenți de protecție pe bază de substanțe chimice și, în special, planta este tratată cu fundazol. Cu toate acestea, majoritatea grădinarilor li se recomandă să folosească mai întâi metode care sunt mai sigure într-un mod ecologic și natural - pentru a stropi floarea cu cenușă sau a o apă cu infuzie obținută din gunoi de grajd proaspăt. Pentru a-l pregăti, luați trei părți de mullein și aceeași cantitate de apă, amestecați și insistați timp de 3 zile. Utilizarea unei astfel de perfuzii face posibilă nu numai să se elibereze de bolile fungice, dar ajută și la hrănirea plantei.

În mod similar, am constatat că o floare de porumb terry este o plantă destul de nedemne, iar cultivarea acesteia din semințe este de asemenea ușoară. Poate crește pe sol problematic fără utilizarea de îngrășăminte suplimentare. Dar îngrijirea excepțional de bună a floriului de porumb poate face din ea o adevărată decorare a oricărui site din țară.

Când să plantezi flori de porumb: creșterea din semințe, plantarea și îngrijirea în pământ deschis

Flori de porumb Terry este o cultură decorativă, care nu este foarte diferită de floarea de porumb obișnuită. Planta este caracterizată de o înflorire incredibil de frumoasă și abundentă. Un coș de flori include multe petale și le ține ferm. Toate se potrivesc strâns, creând fluffiness. Un tulpină de fluturi de porumb poate conține coșuri atât de terry, cât și de non-terry.

Descriere

Flori de porumb Terry este o cultură decorativă. Particularitatea sa este că florile pot lua diverse opțiuni de culoare - de la alb la liliac închis. Planta are inflorescențe terry care se ridică pe tulpinile ramificate subțiri. Înălțimea tufișului atinge 50 cm, iar dimensiunea florilor este de 6 cm. Plantele de pământ se disting atât perene, cât și anuale. Toate sunt ușor de îngrijit, rezistente și rezistente la frig. Culturile perene nu necesită o atenție specială și sunt rezistente la boli.

Puteți planta o floare de porumb terry atât pe paturi de flori, cât și în microbordere. Folosind aceste flori, puteți crea borduri și reduceri excelente. Încă flori de porumb pot fi plantați în masă sau în grupuri separate. De asemenea, va fi interesant să vedeți cum arată un gard decorativ pentru paturi cu flori.

Cum și când să plantăm

Pentru a crește o cultură sănătoasă și înfloritoare din belșug, trebuie să cunoașteți câteva dintre caracteristicile plantării unei flori de porumb.

Selectarea locurilor

Înainte de a planta semințele rolei, mai întâi trebuie să determinați soiul. Dacă este o plantă înaltă, atunci alegerea site-ului ar trebui să țină cont de înălțimea sa. Flori de porumb puternic, trebuie să fie plantate pe fundalul unui pat de flori sau în centrul acestuia. Dar plantele inferioare pot fi localizate la poalele fraților înalți.

Dacă plantați o floare de porumb cu flori colorate, trebuie să aveți grijă de fundal. Cel mai bine este să fie monofonic. O opțiune excelentă ar fi frunzișul verde al unei plante, cum ar fi irisul sau bujorul.

Vor fi o companie grozavă pentru floarea de porumb terry. Dar plantarea în apropierea florilor terry de aster este complet lipsită de motive. Asterele multicolore și flori de porumb vor arăta ridicol. În plus, de multe ori aceste plante coincid chiar cu creșterea.

Floarea de porumb Terry nu trebuie cultivată în zonele unde nuanța sau umbra parțială. În condiții naturale, floarea de porumb crește pe câmpuri spațioase, unde nu există umbră de copaci.

Deci, atunci când alegeți un loc, este necesar să țineți cont de aceste nuanțe și să creați condiții de mediu maxime. Deci nu este nevoie de adăpost de căldură pentru plantă.

După ce ați ales un loc însorit, trebuie să acordați atenție solului. Flori de porumb Terry aparțin acelor culturi care cresc bine pe orice sol. Dar dacă pământul este calcar și fertilizat, atunci cultura vă va răspunde cu înflorire magnifică. Poate fi plantată lângă un gard de răchită.

Dacă doriți să crească flori de porumb terry, atunci plantați-le în sol deschis este octombrie-noiembrie sau aprilie. După 10-12 zile, puteți vedea primele lăstari. Înflorirea poate fi observată anul viitor. În august, tăiați lăstarii ofiliti și colectați semințele pentru însămânțarea ulterioară.

Semănat

Dacă decideți să vă decorați patul de flori cu o floare de porumb terry, atunci nu trebuie să aveți grijă să crească răsaduri în avans. Această plantă are o capacitate ridicată de germinare chiar și cu însămânțare directă. Sistemul de rădăcină al fluturii de porumb terry este pivotant, astfel că transplantul de cultură este reticent. Când semănatul nu trebuie așezat aproape unul de celălalt.

Dar cum să crești Salpiglossis din semințe și cum se întâmplă acest lucru, este indicat în conținutul articolului.

Cum crește din semințe și când să plantezi cimbru, te va ajuta să înțelegi acest videoclip.

Ați putea fi, de asemenea, interesat să înveți cum să crești mesembryanthemum din semințe..

Între plante trebuie să existe o distanță de 5-10 cm. Această distanță este permisă pentru culturile înalte. Apoi, când sunt depuse, tufele se vor sprijini reciproc. Și dacă utilizați soiuri scăzute pentru a decora paturile de flori, atunci ar trebui să existe o distanță de 20 cm între plante. Cert este că culturile joase pot crește. Cu un vânt puternic, tufele joase nu vor putea deteriora și descuraja. Puteți planta în jurul tufișului, dar iată cum arată arbuștii Budleya din fotografie, puteți vedea conținutul articolului.

În videoclip - cum să crească floarea de porumb terry:

Cum să-i pese

Pentru floarea de porumb terry a dat înflorire abundentă, trebuie să se aibă grijă și îngrășământ. Aceasta se va face în perioada de înflorire. Nitrofoska și uree sunt excelente în aceste scopuri. Luați-le în 20 g, adăugați la 10 l de apă. Soluția rezultată trebuie utilizată pentru udarea plantelor. Există 3-4 litri de îngrășământ la 1 m2. Pentru irigare, puteți utiliza pompe de scurgere submersibile pentru apa murdară.

Pentru a accelera înflorirea unei flori de porumb terry, puteți utiliza metoda de pulverizare cu Zircon. Acest instrument trebuie utilizat chiar înainte de formarea mugurilor. Pentru 1 litru de apă, 1 ml de medicament. Soluția rezultată va fi suficientă pentru a procesa 30 m2 de plantare.

În ceea ce privește udarea, atunci pentru flori de porumb ar trebui să fie moderat. Udați planta doar atunci când solul se usucă. Alte îngrijiri includ desfacerea și desfacerea solului. Când udarea plantelor nu poate fi admisă apă în picioare, deoarece acest lucru va determina rădăcinile rădăcinii, iar tufișurile în sine vor muri.

După o singură plantare, cultura anuală continuă să crească pe șantier, întrucât reproducerea sa are loc independent - însămânțarea de sine. Sarcina grădinarilor este de a controla acest proces și, dacă este necesar, de a realiza plantații subțiri.

În ceea ce privește dăunătorii, floarea de porumb terry cu o îngrijire corespunzătoare nu este afectată de boli. În caz contrar, planta afectează Fusarium. Această boală se manifestă sub formă de pete întunecate pe frunze. Este posibil să tratați boala, dar pentru aceasta va trebui să utilizați agenți chimici. Cel mai adesea, tratamentul se realizează folosind fundamentazol..

Și pentru iluminarea florilor, puteți utiliza iluminat stradal exterior.

Citiți și materiale despre floarea Mattiola.

În videoclip - cum să aibă grijă de flori în grădină:

În același timp, mulți grădinari în practică folosesc o opțiune de control mai sigură. Pentru a face acest lucru, floarea de porumb trebuie să fie zdrobită cu cenușă sau irigată cu infuzie pe bază de gunoi de grajd proaspăt. Pentru a pregăti ultima compoziție, trebuie să luați 3 părți de mulleină și 3 părți de apă. Insistați compoziția 3 zile. Un astfel de instrument vă permite să opriți afecțiunile fungice și va deveni, de asemenea, un excelent pansament foliar pentru plantele terry..

Dar numai în acest caz este necesar să se țină cont de faptul că introducerea excesivă de nutrienți poate duce la îngălbenirea frunzelor de flori de porumb, precum și la înflorirea afectată.

Fluturile de porumb zburătoare sunt plante hibride care nu sunt foarte diferite de flori de porumb. Au o schemă de culori similară și alte caracteristici varietale. Dar numai soiurile de terry pot fi cultivate în patul dvs. de flori cu o îngrijire minimă. Tot ceea ce este necesar pentru creșterea normală și înflorirea abundentă este udarea, slăbirea solului, fertilizarea și prevenirea dăunătorilor și a bolilor. De asemenea, veți fi interesat de materiale despre Crizantema de grădină.

Crescând din semințele unei fluturi de porumb

Flori frumoase, cerești, împodobesc nu numai câmpurile și pajiștile. Din ce în ce mai mult, în grădinile private și în căsuțele de vară, puteți vedea aceste flori, care împodobesc totul cu aspectul lor. Până în prezent, există o mulțime de soiuri ale acestei flori. Printre care puteți găsi flori de alb și roz, și nu doar nuanțe de albastru.

Dar soiul anual de plante numit „Cornflower Terry” are cea mai mare cerere. Cultivarea din semințele Terry Cornflower nu va provoca dificultăți nici pentru începători, dacă știți când să plantați planta și cum să o îngrijiți. Aceste flori sunt nepretențioase, dar care vor înflori mult timp.

Data semănatului

Flori de porumb Terry: creșterea din semințe (foto) începe din momentul în care planta planta. Deoarece acest soi de flori de porumb este anual, nu este nevoie să crească răsaduri, planta poate fi plantată imediat în pământ deschis. Dar când este cel mai bun moment pentru a face acest lucru? Timpul optim pentru creșterea flori de porumb terry din semințe este considerat a fi sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, perioada în care aerul s-a încălzit deja suficient pentru o creștere deplină, iar amenințarea de îngheț brusc a trecut.

Ce să ia în considerare atunci când crești din semințe

Cel mai bine este să crești o floare de porumb terry din semințe într-un loc care este sub soare. Floarea preferă solul cu un drenaj bun, neacidic. Dacă utilizați sol alcalin, atunci este probabil ca cultura să înflorească mai intens, iar florile sale să fie saturate, de culoare strălucitoare. Dacă solul este predominant argilos în zonă, atunci grădinarii cu experiență recomandă adăugarea de nisip de râu.

Și dacă solul este foarte acid, atunci trebuie diluat cu var, înainte de a începe să crești din semințele de flori de porumb. Este important să luăm în considerare faptul că împletirea ar trebui făcută înainte de începutul iernii, stropind var cu un strat de centimetru pe suprafața solului. Floare frumoasă de calendula, care crește din semințe și când să planteze.

Principii de plantare

Pentru a planta flori de porumb, pentru ei trebuie să pregătiți paturi mici. Pentru fiecare metru pătrat, trebuie să luați un kilogram de turbă și humus, o sută de grame de cenușă de lemn și o lingură de nitrofoska. După aceea, trebuie să slăbiți paturile, săpând pământul cu 5 centimetri în adâncime. Când solul este dezlănțuit, trebuie să tamponați puțin stratul superior și să faceți mici caneluri. Înainte de plantarea semințelor, solul trebuie udat din abundență.

Numai când solul este suficient de umezit, semințele pot fi semănate în canelurile pregătite. Semințele de vârf sunt presărate cu un strat de centimetru de pământ cernut. Când semințele sunt în pământ, ele trebuie acoperite cu un material special de acoperire din țesătură. Ce alte plante perene sunt potrivite pentru un pat de flori înflorit.

În continuare, trebuie să mai udi paturile încă o dată. Prezența materialului de acoperire nu trebuie confundată, apa trebuie turnată direct pe ea, umiditatea necesară va ajunge în plante în orice caz. Udarea se realizează la intervale de două până la trei zile, se folosește cel puțin 2 litri de apă pentru fiecare litru pătrat.

Când apar primele varză, atunci materialul de acoperire poate fi îndepărtat. Flori de porumb Terry: în creștere din semințe, procesul este de scurtă durată. Primele răsaduri vor fi vizibile pe pat după 7 zile din momentul aterizării în pământ. Când toate răsadurile sunt deja vizibile, ar trebui să selectați cele mai puternice și să le lăsați, respectând intervalul dintre florile de 10-20 centimetri.

Cum să oferiți îngrijire completă

Plantarea corespunzătoare în semințe de flori de pământ în sol deschis este jumătate din lupta pe drumul de a crește flori. De asemenea, el are nevoie de îngrijire minimă.

Cu câteva zile înainte de înflorire, trebuie să fie hrănite flori de porumb terry. Nitrofoska și uree sunt de obicei utilizate pentru acest lucru. O barcă de masă a fiecărei componente este crescută în 10 litri de apă. Planta trebuie udată cu o astfel de soluție pentru a-i oferi toate substanțele nutritive necesare creșterii..

Dacă solul se usucă, apoi udă fluturii de porumb să se modereze. De asemenea, în această perioadă, este mai bine să abandonați desfacerea solului și îndepărtarea buruienilor din paturi. Dacă solul este prea umed, fluturii de porumb vor începe să putrezească. Fluturile de porumb terry sunt foarte nepretențioase la plecare. Două puncte trebuie monitorizate cu atenție: aceasta este udarea și slăbirea solului (dacă pământul nu se usucă).

Această floare poate crește chiar și în soluri sărace și fără pansament, oferind flori întregi. Cu toate acestea, o îngrijire atentă va ajuta la realizarea de flori lungi, luminoase, care vor deveni cea mai bună decorare a grădinii. Noroc în paturi!