Utilizarea hidrogelului în teren deschis pentru plantele în creștere

Hydrogel pentru plante este conceput pentru a absorbi umiditatea și a-l păstra. Datorită acestei calități, este utilizat pentru cultivarea plantelor de interior și răsaduri. Anterior, polimerul era folosit doar în agricultură. Acum, tot mai mulți designeri și cultivatori de flori îl folosesc la creșterea plantelor..

Într-o astfel de substanță, răsadurile pot fi cultivate sau amestecate cu restul solului. Apa absorbită de polimer nu se va scurge, nu va pata nimic, nu se va evapora rapid. În plus, nu este întotdeauna posibilă asigurarea unei udări în timp util, suficient, iar hidrogelul va satura planta cu umiditate, nu va permite umplerea florii.

Tipuri și funcții ale hidrogelului pentru plante

Funcția principală a polimerului este acumularea de lichid, urmată de transferul de umiditate către plante. Turnăm hidrogel într-un recipient cu floare, proprietarul va putea să-l protejeze de uscarea și degradarea rădăcinilor în timpul revărsării. Ajută plantele să se adapteze în timpul transplantului sau plantării pe un pat deschis. Acest instrument poate înlocui udarea frecventă în timp util. Proprietarul serii poate, fără teamă să plece în vacanță, să folosească un hidrogel pentru plante și să nu-și facă griji că plantele se vor usca la sosirea sa.

Polimerul este un granulat care se vinde ambalat în pungi sigilate. Fracția fină este folosită pentru a germina materialul de plantare, iar granulele mai mari sunt amestecate cu solul. Proprietățile substanței nu depind de umbra și dimensiunea granulelor.

soiurile

 1. Bile care devin mai moi atunci când interacționează cu umezeala. Nu rănesc sistemul de rădăcină. Când le folosiți, udarea poate fi redusă. Se recomandă a fi utilizate pentru înrădăcinarea plantelor de interior și pentru germinarea semințelor.
 2. Bilele mai grosiere sunt folosite de cultivatorii de flori pentru a decora recipientele cu plante. Pot avea diferite nuanțe și forme. Al doilea nume al acestui soi este aqua sol. Este folosit pentru a crea compoziții, de exemplu, turnând bile strălucitoare frumoase într-o vază de flori.
 3. Hydrogel, care este complet solubil în apă, este folosit mai mult pentru prelucrarea materialului de plantare. Un astfel de material lichid în țara noastră de până acum este folosit puțin. Din punct de vedere vizual, pare obișnuit, dar dacă este umplut cu apă, nu se va transforma în bile umflate, ci se va dizolva complet. Cum să aplici? În soluție, semințele plantelor sunt umezite înainte de plantare, astfel încât florile să germineze mai repede. Nu este necesar să înmuiați semințele în ea, deoarece lichidul blochează accesul oxigenului.

Polimerul este sigur și netoxic. Materialul pentru fabricarea lor este steril. Se descompune în apă, dioxid de carbon și amoniu. Fracția uscată poate absorbi până la 300 ml. apă per gram de granule. La udare, „firimitul” crește în volum de sute de ori și se transformă în jeleu. Polimerul poate fi utilizat în loc de sol sau amestecat cu acesta. Rădăcinile florii pătrund în gel și îndepărtează cât mai multă umiditate cât are nevoie planta pentru o creștere optimă. Conținută în bile, apa nu se va stagna și nu se va evapora.

Pro și contra de polimer

Ca orice material folosit în agricultură și floricultură. Când folosiți granule, răsadurile răsar 7-14 zile mai repede decât în ​​timpul plantării normale. Polimerul are un efect pozitiv asupra germinării semințelor și crește productivitatea. Când sunt înmuiate într-un hidrogel lichid, semințele sunt mai bine hrănite, iar solul, când se adaugă fracții convenționale, păstrează o structură liberă mai lung.

Când se utilizează polimerul, accesul oxigenului la rădăcinile florilor se îmbunătățește. Dacă bilele sunt folosite pe paturi, rata de supraviețuire a răsadurilor este de până la 98%. Utilizarea polimerului nu necesită cheltuieli mari: se folosesc până la 1,6 grame de materie uscată la un litru de sol.

Folosind un hidrogel, semințele cu o crustă tare, de exemplu, leguminoasele, nu germinează. Cu lumina directă a soarelui prelungită pe bile, mucegaiul se poate forma pe ele. Grădinarii nu recomandă cultivarea florilor în ele de mai bine de doi ani. După sfârșitul acestei perioade, este necesar să se schimbe fracția în sol obișnuit.

Cum se utilizează hidrogel

Acest material este utilizat în horticultură și floricultură în mai multe moduri. Conform uneia dintre metode, semințele trebuie plasate direct în polimerul preparat. Hidrogelul pentru plante trebuie să fie înmuiat în apă, apoi introdus într-un blender și tocat. Puteți freca bilele într-o sită. Drept urmare, grădinarul ar trebui să obțină un amestec omogen. În partea de jos a rezervorului, polimerul zdrobit este așezat cu un strat de aproximativ 30 de milimetri.

Semințele de plantă sunt răspândite pe ea și ușor presate în masă. Semințele nu pot fi îngropate profund, altfel accesul la oxigen va fi limitat la ele. Acest lucru afectează negativ germinarea plantelor. Oala este strânsă cu o peliculă pentru a crea microclimatul dorit în interiorul recipientului. Filmul este îndepărtat în mod regulat pentru ventilație zilnică. Se îndepărtează condensul..

Dacă hidrogelul este introdus în sol, granulele sunt turnate din pungă și amestecate cu pământul. Proporția ar trebui să fie 1: 3 sau 1: 4. După aceasta, amestecul este turnat într-o oală sau cutie. Nu se adaugă apă în plus. Acest amestec poate fi utilizat atât pentru culturi de legume, cât și pentru plante de interior în ghivece..

Puteți utiliza granule atunci când plantați plante pe un pat deschis. Pentru a face acest lucru, cumpărați un hidrogel lichid pentru plante, care se dizolvă în apă. În amestecul rezultat, trebuie să scufundați rădăcinile și plantați răsadurile în gropile pregătite. Deci, plantele se vor adapta rapid la un nou loc de plantare, iar rădăcinile vor rămâne umede mult timp.

Cum se folosește gelul în vaze și vase

Pentru plantele de interior, există o serie de reguli prin care un cultivator ar trebui să acționeze. Datorită lor, florile vor crește mai bine.

Cultivatorului i se recomandă să folosească un gram de materie uscată la un litru de sol sau 0,5 kilograme de bile saturate cu apă. Pentru a obține un hidrogel saturat, completați fracția cu apă timp de 60 de minute și așteptați până când gelul se umflă. După aceea, apa rămasă este drenată. Bilele sunt amestecate cu solul pentru a distribui uniform hidrogelul. La două săptămâni de la amestecarea cu solul, udarea poate fi redusă. Frecvența lor este afectată de temperatură și de locul în care sunt ghivecele cu flori..

Adăugarea de polimer în paturi

Pentru grădinărit, trebuie să se aplice între 2,5 și 10 kilograme de substrat uscat la o sută de metri pătrați. Mai mult hidrogel ușor este turnat într-un sol ușor slab. Se adaugă mai puțină materie în grădina zveltă sau cernoziomică. Fracția este amestecată cu sol pentru distribuirea uniformă a produsului, apoi este acoperită cu sol deasupra. Hidrogelul nu trebuie să se afle la suprafața solului (paturi), deoarece lumina soarelui îi dăunează. După ce solul a fost amestecat, întreaga zonă este udată suplimentar.

De asemenea, puteți turna bile în găurile pregătite pe pat. Înainte de aceasta, hidrogelul pentru plante este în plus îmbibat cu apă. În partea inferioară a locurilor, bilele umflate sunt plasate într-o proporție aproximativă de la unu la cinci. După aceea, pământul din gaură este amestecat. Apoi, trebuie să plantați o plantă, aceasta este presărată la înălțimea dorită cu sol mixt pregătit, astfel încât hidrogelul să fie la mai puțin de cinci centimetri de suprafața patului.

Plantarea semințelor într-un hidrogel

Pentru a accelera germinarea, puteți utiliza polimerul în timpul semănatului semințelor. Pentru a accelera creșterea răsadurilor, ar trebui să umpleți polimerul cu apă și măcinat. Masa rezultată este distribuită de-a lungul fundului rezervorului cu un strat gros de doi până la trei centimetri. Semințele mari sunt ușor stoarse cu degetele în hidrogel, iar cele mici ar trebui să fie împrăștiate la suprafață. Semințele trebuie să fie prevăzute cu acces la oxigen.

În plus, un film este întins pe o oală sau o cutie pentru răsaduri sau este acoperit cu sticlă. Din când în când, răsadurile sunt ventilate și se colectează condensul. După apariția lăstarilor, acestea sunt transplantate în sol cu ​​o masă asemănătoare cu jeleu, fără a scoate rădăcinile din ea. Semințele turtite nu trebuie să fie încolțite astfel.

Utilizați în sertarele de răsaduri

Plantele tinere sunt sensibile la udare, astfel încât utilizarea unui gel pentru a crește răsaduri este foarte convenabilă. Partea inferioară a cutiei de lemn este căptușită cu înveliș din plastic, se face o mică îndoire pe pereții laterali ai containerului. Bile umflate sunt turnate pe fund cu un strat de până la 15 milimetri. Solul fertil trebuie turnat peste hidrogel. În amestecul rezultat se plantează semințe sau se plantează plante cultivate. Astfel de răsaduri sunt rareori udate, dar abundent. Hydrogel va lua excesul de apă și va absorbi umiditatea, dând treptat răsaduri.

Nuanțe pentru aplicație

Hydrogel poate fi utilizat pentru grădinărit și pentru cultivarea plantelor interioare în formă uscată și umedă. Doar cristale umflate sunt turnate în ghivece de flori, deoarece bilele pot ridica solul. În teren deschis, puteți face atât o fracțiune uscată cât și cristale umezite. La intrarea în pat, solul este udat suplimentar cu apă sau cu un amestec de îngrășăminte. Hydrogel va oferi treptat toată umiditatea și nutrienții plantelor.

În plus, polimerul este aplicat sub tufișuri și copaci deja crescuți. Dacă hidrogelul nu a fost aplicat în timp util, atunci lângă tufișuri faceți indentări cu o adâncime de 30 până la 40 de centimetri și turnați 20 până la 40 de grame de granule uscate în gropi. Cantitatea de substanță este calculată, în funcție de vârsta plantei. Îngrășămintele și solul sunt turnate în gropi de sus..

În același mod, cristalele pot fi aplicate pe paturi cu plante perene și arbuști. În acest caz, cantitatea de hidrogel este de la trei la zece grame. Gropile sunt făcute nu mai adânc de 30 de centimetri. După aplicarea fondurilor, grădinarul trebuie să toarne apă în două doze la intervale de 60 de minute. Nu puteți face găuri suplimentare, ci pur și simplu adânciți ușor hidrogelul în apropierea plantei, amestecându-se cu solul.

În același mod, pot fi utilizate cristale uscate pentru plante de interior. Pentru a face acest lucru, faceți oale în sol în ghivece. După ce floarea a fost turnată, o parte din gel poate fi stoarsă din sol, bilele sunt în plus presărate cu sol.

Cristale pentru depozitarea, transportul plantelor

Cristalele pot fi utilizate pentru a proteja sistemul rădăcină în timpul transportului, sau dacă planta trebuie să fie păstrată mult timp. Pentru depozitare, ar trebui să cumpărați un hidrogel special sub formă de pulbere. Când cristalele sunt amestecate cu apă, devin ca jeleu. Rădăcinile plantelor sunt scufundate în această soluție. Folia rezultată împiedică uscarea sistemului radicular. Efectul durează două-trei zile.

Care este diferența dintre solul acvatic și hidrogel

Unii producători, văzând popularitatea hidrogelului, au început să fabrice un alt produs, încercând să îl vândă ca un gel. Solul acvatic nu este amestecat cu solul, deoarece poate răni rădăcinile florilor și plantelor. Producătorii anunță că este utilizat pentru cultivarea răsadurilor și semințelor. Oamenii, fără să înțeleagă, îl toarnă în pământ și produc rău plantelor lor. Cumpărătorii din acest motiv lasă multe recenzii negative despre hidrogel, deoarece se așteaptă la un rezultat complet diferit..

O altă subtilitate o reprezintă tipurile de plante pentru care sunt utilizate substanțe. Dacă polimerii sunt ideali pentru unele culori, atunci aceștia din urmă, dimpotrivă, percep astfel de inovații. Prin urmare, ambele soiuri de grădinari recomandă utilizarea pământului.

Utilizare alternativă

Unii grădinari practică utilizări alternative non-standard ale polimerului. Astfel de măsuri pot face plantele mai decorative, îmbunătățesc randamentul recoltelor. Dacă doriți să adăugați produsul în solul unei grădină de stâncă sau al unei flori, atunci nu trebuie să străpungeți pământul sau să săpați găuri. Deci, puteți deteriora rădăcinile fragile ale florilor. Puteți face un hidrogel, doar macinați-l într-o mașină de tocat cafea. Pulberea rezultată va arăta ca făina. Se amestecă cu apă și se udă patul în proporție de 1 m 2 și jumătate de grame de fonduri.

Primăvara sau toamna, atunci când săpați paturile, puteți depune, de asemenea, fonduri în proporție de 150 de grame de substanță (pulbere, granule) la o sută de metri pătrați de grădină. Hydrogel nu se teme de o iarnă rece, iar primăvara absoarbe apa topită. Va deveni mai ușor de îngrijit pentru grădinar, plantele vor trebui udate mai rar primăvara și vara.

Hydrogel: reguli de utilizare, spre deosebire de solul acvatic

În secolul trecut, oamenii de știință autohtoni au creat un material unic pentru nevoile industriei agricole, care a fost numit „hidrogel”. Această substanță ecologică este capabilă să absoarbă și să rețină lichidul pe cât posibil, permițându-vă să mențineți nivelul dorit de umiditate pentru diverse culturi vegetale. O astfel de invenție a câștigat o mare popularitate în floricultură. Utilizarea hidrogelului pentru plantele de grădină și grădină poate fi, de asemenea, foarte eficientă cu o abordare competentă.

Tipuri și compoziție chimică a hidrogelului

Hydrogel este format din granule ambalate în pungi sigilate. Materialul fin este folosit pentru germinarea semințelor, mai mare - se adaugă la pământ. Culoarea și calibrul nu afectează proprietățile. De vânzare puteți găsi mai multe tipuri de gel pentru plante:

 • Bile care devin moi atunci când intră în contact cu lichidul. Nu deteriorează rădăcinile plantelor, reduc frecvența irigării, sunt optime pentru germinarea și înrădăcinarea butașilor.
 • Fracții de culoare grosiere de diferite forme. Proiectat pentru decorare.
 • Complet solubil în apă. Folosit pentru tratamentul semințelor înainte de semănat.

Utilizarea hidrogelului pentru plante este sigură, deoarece materialul este un polimer steril care se descompune în apă, dioxid de carbon și amoniu.

O proprietate valoroasă a acestei substanțe este capacitatea de a absorbi cât mai mult umiditatea și de a o elibera treptat în mediu. Deci, 1 g de hidrogranule uscate pot absorbi până la 300 ml de lichid.

Ce culturi este potrivit?

Utilizarea unui hidrogel este posibilă atunci când se cultivă toate plantele iubitoare de umiditate. Polimerul va crea condiții confortabile pentru flori de interior: clorofit, euforie, iederă, Kalanchoe și Crassula. Mulți locuitori ai grădinii vor aprecia creșterea activă și înflorirea, menținând totodată umiditatea optimă a solului cu bile de gel. Nu se recomandă utilizarea hidrogranulelor pentru cactusi, orhidee și clasa de aroidă.

Avantaje și dezavantaje

Polimerul are calități pozitive pentru agricultură și floricultură:

 1. absorbția maximă a umidității și consumul economic al substanței (sunt necesari 1,5 g de gel pentru 1 litru de sol);
 2. pierderea treptată a umidității asigură hidratarea și hrănirea pe termen lung a culturilor;
 3. amestecarea cu solul o face respirabilă și ușoară.

Pentru a înțelege cum să utilizați hidrogelul pentru plante, trebuie să luați în considerare deficiențele materialului:

 • nu poate fi reutilizat, își pierde caracteristicile;
 • semințele de leguminoase nu germinează în ea;
 • contactul cu lumina solară poate provoca mucegai.

Principalele moduri de utilizare a hidrogelului

Polimerul este util în exterior și în interior, eficient pentru flori de interior. Sunt practicate mai multe metode de utilizare a hidrogelului pentru plante:

 1. ca substrat pentru germinare și prelucrare a materialului de semințe și butași;
 2. ca aditiv la sol pentru a menține umiditatea;
 3. introduse în groapă la plantarea răsadurilor în pământ neprotejat;
 4. adăugat la gropi atunci când plantați arbori de grădină și arbuști;
 5. pentru echipamente de elemente de proiectare a peisajului.

Mod de aplicare - sub formă uscată sau umflată?

În funcție de motivul pentru care este nevoie de un hidrogel, este folosit uscat sau umezit. Polimerul îmbibat este optim pentru plantele din ghivece și recipiente, materia uscată este folosită pentru grădină. După udare sau ploaie, granulele vor absorbi apa și vor hrăni plantele mult timp. Doza de gel aplicată depinde de calitatea solului, condițiile de plantare și frecvența irigării.

Cum se utilizează pentru plante de interior?

Cel mai productiv hidrogel pentru plantele de interior. Acest instrument va fi o soluție excelentă în absența capacității de a uda adesea florile de acasă. Granulele sunt puse în puțuri sau amestecate cu sol. Înainte de aplicare, polimerul este înmuiat timp de o oră cu apă decontată, după care lichidul rămas trebuie scurs, iar bilele pregătite se amestecă cu pământul și se umple vasul cu amestecul înainte de plantare. Cantitatea de gel se ia la 1 g la 200 ml.

Dacă floarea este deja plantată în sol

Este posibil să introduceți un hidrogel în mazăre cu flori deja plantate. Cu un băț trebuie să faceți cu grijă indentări în sol, ajungând la rădăcini. Se toarnă granule uscate în ele și se toarnă. Odată saturat cu apă, gelul va crește ca mărime și poate fi deplasat la suprafață. Surplusul trebuie îndepărtat, iar găurile stropite cu sol.

Folosind hidrogel pentru flori fără adăugarea solului

Unele plante pot fi cultivate direct în hidrogranule. Iată cum să folosești un hidrogel pentru flori fără a te conecta la pământ:

 • pentru irigare ar trebui să ia apă decontată cu pansament nutritiv;
 • oala nu trebuie să fie în lumina directă a soarelui, altfel vor apărea plăci și mucegai;
 • adăugați apă distilată după cum este necesar, pentru a nu se dezvolta microorganisme dăunătoare.

Hydrogel pentru a proteja sistemul de rădăcini deschise în timpul plantării, transplantului și transportului

În grădină, se practică un gel pentru butași de înrădăcinare: un recipient este umplut cu un hidrogel umflat, iar un mijloc este așezat în mijloc. La plantarea răsadurilor în sol, granulele umezite sunt amestecate cu pământul în proporție de 1: 5. Pe lângă umezire, acestea vor asigura accesul aerului la sistemul de rădăcini, deoarece solul va deveni mai slab. Puteți face găuri în jurul copacilor tineri transplantați și completați materia uscată, stropind cu sol deasupra.

Dacă turnați o soluție cu îngrășământ, atunci copacul va primi o nutriție suplimentară pentru o lungă perioadă de timp.

Cum se aplică gelul sub copaci deja plantați, tufișuri, alte culturi?

Adăugați hidrogranule pentru culturile plantate după cum urmează:

 • În zona cercului aproape de un copac sau tufis, faceți perforații la 20 cm adâncime. Se toarnă gel uscat în găuri și se acoperă cu pământ. Apa abundent de două ori cu un interval de oră.
 • Granule înmuiate pentru a se închide în suprafața solului din jurul perimetrului plantei. Este mai bine să o faci manual, pentru a nu deteriora rădăcinile.

Caracteristici ale creșterii în hidrogel

Câteva nuanțe trebuie luate în considerare atunci când lucrați cu gelul:

 • se înmoaie granulele numai cu apă decontată sau distilată într-un raport de 1 gram de polimer uscat la 300 ml;
 • la plantarea într-un hidrogel, rădăcinile sunt spălate în prealabil. Așezați încolțitul în substrat strict vertical,
 • udarea se realizează de 6 ori mai rar, nevoia de adăugare de lichid este ușor determinată de gelul ușor decontat.

Admitere în vase, containere

Puteți adăuga hidrogel atunci când transplantați plantele interioare și de grădină în ghivece sau alte recipiente. Cristalele uscate sunt amestecate cu pământul în proporție de 1 gram pe litru de sol. Gelul înmuiat este combinat cu solul în proporție de la 1 la 5. Rădăcinile vor crește în granule după 2 săptămâni, apoi se va reduce udarea.

Puteți adăuga, de asemenea, polimer în solul în ghiveci la florile plantate, turnându-l uscat în gropi.

Aplicație Hydrogel în teren deschis

Hydrogel este eficient pentru grădină atunci când cultivă cartofi, roșii, ierburi, morcovi, sfeclă, ridichi, varză și castraveți. Puteți adăuga polimer la semănat, cules și transplantat răsaduri în paturi. Granule uscate trebuie adăugate la săparea a 25 g pe pătrat, urmată de udare sau în puțuri, amestecând gelul înmuiat cu solul în proporție de 1 la 5.

Adâncimea de înglobare depinde de sistemul de rădăcină: cu o suprafață - 10 cm, cu o încastrare - 25 cm.

Semănatul semințelor în hidrogel

Pentru a germina materialul de sămânță, hidrogranulele sunt înmuiate într-o soluție de îngrășământ, apoi sunt șterse printr-o sită sau rupte cu un blender. În partea de jos a recipientului trebuie să așezați 3 cm din substrat, așezați semințele deasupra, presând ușor în gel. Acestea umplu recipientul cu o peliculă, făcând mai multe găuri pentru drenarea în el. Puteți crește răsaduri într-un amestec de hidrogel umed și sol, în proporție de 1 la 3.

Cum să plantați o plantă într-un sol cu ​​hidrogel - instrucțiuni pas cu pas

Atunci când plantați o plantă într-un hidrogel, trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare. Pentru a planta corect o cultură, ar trebui să respectați următorul algoritm:

 1. Înmuiați granule uscate în apă și așteptați umflarea, după scurgerea lichidului.
 2. Se amestecă bilele cu solul în raport cu sticla pe litru.
 3. Plantați o plantă într-un substrat.

Puteți amesteca materia uscată cu pământul la 3 g pe litru, apoi turnați.

Calendarul grădinii Hydrogel pentru Rusia centrală

Tipuri de locuri de muncăPerioadă
Semănatul semințelor pentru răsaduriFebruarie-Mai
Aterizare, transplantare răsaduri și răsaduriAprilie - iunie
Aditiv la sol pentru culturile de grădină plantateAprilie - octombrie
Transplant de toamnă de tufișuri și copaciAugust până la jumătatea lunii octombrie
Marcaj plantație de căpșuni tinereIulie - septembrie

Diferența dintre solul hidrogel și aqua

Hidrogelul și solul acvatic sunt polimeri cu apă. Hidrogelul a fost creat inițial ca un aditiv la sol pentru a reduce frecvența irigării. Extern, substanța are forma de granule sau bile incolore, care, atunci când sunt umflate, se deformează datorită densității mai mici. Aquagruntul este realizat pe baza unui hidrogel pentru uz decorativ, este disponibil sub formă de figuri multicolore. O consistență mai groasă vă permite să mențineți forma după înmuiere.

Solul acvatic nu este folosit pentru însămânțarea răsadurilor și aditivilor din sol, deoarece pierderea de umiditate este mult mai mică decât cea a unui hidrogel.

Aplicație de proiectare

Puteți decora eficient interiorul cu ajutorul unui sol acvatic pentru plante. Diverse recipiente transparente sunt umplute cu granule colorate de diferite forme, în care pot fi plasate flori de interior sau buchete. Mărimea și tipul de vază depinde de sistemul de rădăcină și de înălțimea plantei. Un sol acvatic poate fi folosit ca material pentru forțarea florilor bulboase. Bile frumoase umflate sunt turnate într-un pahar înalt și împiedică becul de lalea. După apariția mugurii, o astfel de compoziție este potrivită pentru o prezentare. Trebuie amintit că polimerul nu conține substanțe utile, deoarece plantele care trăiesc în el au nevoie de fertilizare.

Conditii de depozitare

Când este uscat, hidrogelul este păstrat într-un ambalaj bine închis. Gelul umflat neutilizat este introdus într-un recipient cu capac și este refrigerat timp de 2 luni. De asemenea, granulele pot fi uscate și înmuiate din nou înainte de utilizare..

Unde pot să iau un hidrogel??

Polimer util este vândut în magazine de flori, centre de grădină, precum și în magazine online de grădinărit. Ambalarea poate varia în ambalaje de la 10 grame la câteva kilograme..

Știind să folosești hidrogel, poți economisi timp la udare, să optimizezi nivelul de umiditate din sol și să oferi plantei nutriție pe termen lung cu elemente utile.

Gel de flori pentru pământ. Hydrogel pentru flori aquagrunt: instrucțiuni de utilizare, recenzii

Tehnologiile hidroponice se dezvoltă astăzi mai activ. Iubitorii de plante de interior cunosc probabil un astfel de remediu nou-fanat ca un gel pentru flori pentru pământ. Cu ajutorul său, puteți crește răsaduri, ajuta semințele să încolțească, aranjați frumos plantarea florilor de interior. Pentru ce este un aquagrunt, pentru ce este acest material? Merită să înțelegeți aceste probleme..

Ce este chestia asta??

Este disponibil sub formă de granule sau pulbere și este un polimer care este capabil să absoarbă umiditatea, crescând în același timp de dimensiuni de zeci de ori. Un gram din ea poate absorbi până la un pahar de apă. Rezultatul este un gel care umple rădăcinile cu umiditate. Cel mai adesea, produsul este produs sub forma unei mase fără formă, care îi permite să fie distribuit cu succes în sol.

De ce este nevoie?

Creatorii hidrogelului pentru plante și-au propus să ofere plantațiilor o sursă inepuizabilă de umiditate între udări. Particulele umflate sunt amestecate cu solul în care sunt plantate florile. Rădăcinile cresc în capsule și consumă umiditate din ele, având posibilitatea de a supraviețui fără pierderi fără udare.

În timp ce umezesc solul, gelul este din nou saturat cu apă și îl păstrează. Fără el, lichidul curge liber prin orificiile de scurgere și devine inaccesibil pentru plante. Dacă turnați nu doar apă, ci compoziții de îngrășăminte, florile vor fi furnizate fără pierderi. Rădăcinile nu putrezesc din cauza acoperirii cu apă, tot excesul de umiditate este absorbit în granule.

Istoria creației

Ideea obținerii unei culturi în orice parte a Pământului, în orice condiții, a determinat inventarea unui hidrogel pentru plantele oamenilor de știință. Creșterea populației după cel de-al doilea război mondial a dus la un risc de penurie alimentară. Pentru a hrăni oamenii, a fost necesară creșterea productivității prin dezvoltarea de terenuri nepotrivite anterior.

Organizația Națiunilor Unite a cerut principalele preocupări chimice din întreaga lume să înceapă lucrările la invenția unui hidrogel. Cu ajutorul acesteia a fost planificat să crească productivitatea fără a avea un impact negativ asupra naturii. În țările Europei și Americii au fost create primele probe ale produsului. Ei au rezolvat problema nu numai umezirea, ci și fertilizarea solului - gelul conținea compuși de potasiu în compoziție. Această combinație a ajutat la creșterea productivității cu 30-60%.

Astăzi, solul acvatic (hidrogel) este încă utilizat în agricultură. Un avantaj special este congelarea capsulelor, care nu scade din calitățile utile ale produsului: după decongelare, particulele se găsesc în starea lor inițială. Ei bine, iubitorii de flori interioare folosesc gel pentru plantațiile lor.

Cea mai bună metodă de utilizare este amestecarea capsulelor în sol o dată la cinci ani. În această perioadă, gelul va absorbi lichidul și va furniza planta cu acesta. Și atunci polimerul se va descompune în dioxid de carbon, amoniu și apă. Deci nu există niciun efect nociv asupra solului și a mediului..

Soiuri Hydrogel

Două versiuni de material polimeric sunt disponibile:

 • Agrar este o umplutură incoloră sub formă de pulbere sau bile. Instrumentul este folosit ca aditiv la sol în paturile de grădină sau în producția de culturi casnice. Materialul îmbunătățește structura solului: dezleagă pământul greu și compactează nisipos. Este posibil să germinezi semințele în ea, dar nu și cele cu coajă dură. Gelul este, de asemenea, indispensabil pentru butași. Dintre culturile de grădină, roșiile, castraveții, cartofii, varza sunt sensibile la utilizarea agenților. Nu este de dorit să cultivați vinete și ardei cu polimer, acest lucru reduce randamentele culturilor.
 • Aqua sol este o varietate de gel colorată, disponibilă sub formă de bile. Instrumentul are un preț mai mare comparativ cu opțiunea agricolă și, prin urmare, nu este utilizat pe paturile de grădină. Cum să folosești akvagrunt eficient? În floricultura de acasă, un astfel de gel este adesea folosit ca nu numai util pentru plantare, ci și ca material decorativ..

Uneori, producătorii completează bilele cu strasuri sau paiete. În magazine, există un material polimeric de diferite culori și forme. Cu aceasta, puteți transforma orice răsad într-o compoziție unică. O plantă plasată într-un gel colorat își ia rădăcinile în ea. Dar cazuri puternice nu vor rămâne în polimer.

Adesea cultivatorii de plante sunt interesați de ce material este mai bun: transparent sau colorat? Experții spun că calitatea ambelor este excelentă. Alegerea unui soi specific depinde de obiectivele urmărite. Dacă este necesară decorarea, atunci se aleg opțiuni multicolore.

Culturi de răsaduri

Cu ajutorul unui hidrogel cu flori, puteți crește răsaduri frumoase. În procesul de dezvoltare a plantelor, aceștia primesc toți nutrienții necesari. Acest lucru este deosebit de important atunci când se cultivă exemplare tinere..

Pentru a obține răsaduri de înaltă calitate, grădinarii trec multe dificultăți. Pentru ca răsadurile să crească sănătoase și puternice, este necesar să se organizeze o iluminare bună, un sol adecvat și o udare corespunzătoare. Răsadurile tinere au nevoie de umiditate, dar excesul său este distructiv și duce la degradarea structurii rădăcinii.

Pentru a preveni astfel de probleme, a fost creat un hidrogel. Produsul are calități unice: este capabil să absoarbă umiditatea și să-l păstreze, oferind condiții favorabile creșterii plantelor plantate. Hydrogel reduce procesul de îngrijire a florilor și, de asemenea, reduce stresul cauzat de transplant.

Beneficiile utilizării

Granulele polimerice nu au obținut încă distribuția de masă. Acest lucru se datorează faptului că instrumentul a apărut recent în magazinele interne. Cu toate acestea, gelul are multe avantaje.

 • grad ridicat de absorbție a umidității - granulele în miniatură sunt capabile să absoarbă umiditatea de 300 de ori față de propria greutate;
 • economii la utilizare - pentru a obține 1 litru din compoziție aveți nevoie de 1,5 g de granule;
 • creștere rapidă a semințelor în comparație cu metoda tradițională de cultivare;
 • conservarea în substrat a tuturor micronutrienților;
 • furnizarea de aerare a sistemului radicular și semințe germinative;
 • prietenie cu mediul și inofensivitate pentru oameni, animale de companie și mediu.

Contra de aplicare

În utilizarea gelului pentru flori, pentru pământ există și dezavantaje.

Acestea includ:

 • Incapacitatea cultivării culturilor din piele (de exemplu, leguminoase precum mazăre, fasole etc.).
 • Necesitatea de a ține cont de caracteristicile fiecărui tip de plantă.
 • Menținerea temperaturii de suprafață necesare pentru a preveni supraînvelirea răsadurilor.
 • Nu reutilizați pelete, în ciuda afirmațiilor producătorului. Hydrogel își pierde capacitatea de a absorbi umezeala și capătă o culoare închisă. Bacteriile se acumulează pe suprafața sa.

Modalități de a utiliza un hidrogel

Granulele polimerice sunt utilizate în moduri diferite..

Pentru a germina semințele:

 1. Granulele sunt înmuiate, zdrobite cu un blender sau trecute printr-o sită până la neted..
 2. Un vas de hidrogel cu o grosime de până la 3 cm este introdus în oală, semințele sunt presate în el. Nu trebuie să fie îngropate profund, pentru a nu rămâne fără oxigen.
 3. Recipientele sunt acoperite cu o peliculă pentru a crea condițiile microclimatice necesare. Ventilați vasele zilnic și îndepărtați condensul..

Polimerul poate fi aplicat ca o componentă suplimentară pe sol. Cum se adaugă hidrogel în sol? Materialul uscat este amestecat cu un substrat (1: 4 sau 1: 3) și masa rezultată este turnată într-un recipient.

Hydrogel este utilizat la transplantarea plantelor în teren deschis. Rădăcinile sunt scufundate în material umflat, iar răsadurile sunt plasate în găuri. Acest lucru vă permite să reduceți stresul și să oferiți plantei umiditate..

Bilele multicolore decorează orice interior. Dintre acestea, sunt compuse compoziții originale. Costul pungii este redus, consumul redus, astfel încât ambalajul durează mult timp.

Ce trebuie să iei în considerare în practică

Când utilizați un hidrogel, anumite caracteristici trebuie înțelese:

 • Capacitățile sunt transparente. Deci granulele sunt clar vizibile.
 • Forma vaselor poate fi diferită. Totul depinde de plantă. Dacă cultura se dezvoltă sub formă de rozete, un pahar de sticlă este potrivit pentru ea. Pentru epruvete mari, vase sunt potrivite.
 • Pregătirea peleților se realizează cu apă distilată. Aveți nevoie de 300 ml de lichid la 1 g de material. Producătorul indică de obicei proporțiile necesare pe pachet..
 • Plantând planta în granule umflate, este așezată strict pe verticală. Acest lucru nu este întotdeauna ușor de pus în aplicare, deoarece materialul este destul de alunecos..

Plantarea în sol cu ​​gel

Pentru a facilita procesul de grădinărit al unui animal de companie, puteți planta o cultură în sol cu ​​apă acvatică. Materialul polimer va ajuta plantările să se obișnuiască mai repede cu condițiile de creștere.

 1. În primul rând, hidrogelul și solul sunt amestecate. Este nevoie de aproximativ 2-3 g de material la 1 litru de pământ.
 2. Granulele sunt bine amestecate pentru o distribuție uniformă.
 3. Solul rezultat este udat. În același timp, pământul este saturat de umiditate, iar granulele îl absorb.
 4. Apoi puteți planta plantele.
 5. Nu așezați răsadurile într-un gel uscat. Pe măsură ce capsulele se umflă, sistemul radicular poate fi deteriorat și planta va muri..

Culturi adecvate

Ce să plantezi în aquagrunt? Această întrebare este pusă de iubitorii de plante domestice. Gelul pentru pământ pentru flori este cel mai potrivit pentru tipurile de culturi iubitoare de apă, precum și pentru cele potrivite pentru condiții hidroponice. Printre ele - clorofit, fată grasă, Scheffler, euforie, dracaena, iederă și altele. Senpoliile și petuniile într-un astfel de substrat cresc și înflorește mai bine. În colțurile întunecate ale camerelor puteți pune ficus, sansevieria, spathiphyllum. Unii cultivatori reușesc să crească specii de flori într-un hidrogel: guzmania, anthurium, Kalanchoe.

Iubitorii de orhidee le plantează în acvatic. O metodă similară protejează planta de alunecare și secetă. În plus, materialul este complet steril. Orhideea din solul acvatic este protejată de agenți patogeni și germenii dăunătorilor. Cultivând o plantă în polimer, nu vă puteți teme că plantațiile vor fi infectate cu o infecție fungică sau bacteriană.

Hidrogelul poate fi adăugat chiar dacă floarea este deja adultă. În acest caz, materialul este adăugat în oală cu sol. Pre-granulele sunt înmuiate. De îndată ce se umflă, fac mai multe găuri în pământ, unde sunt plasate capsulele. Este important să nu deteriorați rădăcinile. După ce toate granulele sunt introduse într-un vas, floarea este udată. În viitor, planta va trebui umezită de cinci ori mai puțin decât de obicei.

Nu plantați flori într-un hidrogel care nu le place udarea frecventă. De exemplu, cea mai mare parte dintre suculente și epifite rețin apa în frunze și rădăcini, iar rămânerea într-un mediu umed va duce la degradarea lor și în curând moartea.

Grija pentru plantele plantate în sol cu ​​un gel nu este cu mult diferită de cultivarea standard. Singura excepție este udarea: se efectuează mai rar. Cu toate acestea, este important să alimentați periodic plantațiile cu soluții minerale..

Încolțirea verdeață

Plantările de vitamine sunt populare în aceste zile. Acasă, folosind un hidrogel, puteți germina verdeața pe tot parcursul anului. Răsadurile sunt așezate direct pe pervaz, când vine vorba de perioada de iarnă..

Pentru a implementa planul, veți avea nevoie de:

Bilele din solul acvatic sunt turnate într-un bol mic, umplute cu apă și lăsate timp de 8 ore. După umflare, materialul este distribuit pe rezervoarele de aterizare. Excesul de lichid este îndepărtat, dacă este necesar, prin plierea bilelor într-un colizor.

Semințele sunt așezate pe suprafața gelului, dar nu sunt sigilate. Nu trebuie udate - granulele conțin necesarul de lichid. Când varza atinge o înălțime de 4-5 cm, pot fi recoltate. Containere goale utilizate pentru aterizări noi.

Părerile grădinarilor

Materialul polimer câștigă fani noi în rândul iubitorilor de plante. Terenul obișnuit nu este potrivit pentru toate speciile și, prin urmare, iubitorii de plantare acasă abordează cu atenție alegerea solului. Când aveți nevoie de un substrat de aditivi care conține apă, merită să aruncați o privire mai atentă solului cu hidrogel.

Printre multe mărci, Robin Green primește cele mai pozitive recenzii. Este saturat cu toți nutrienții necesari, are o aciditate de 6-7 pH. Solul cu hidrogelul Robin Green este mai ales entuziast. Floriștii remarcă friabilitatea ca fiind una dintre calitățile pozitive. În acest caz, particulele incluse în compoziție nu sunt mari. Fibrele suplimentare nu se găsesc în sol, absorbția umidității este excelentă. Costul aproximativ al solului de ambalare (2,5 l) - 60 de ruble.

Gelul de flori pentru pământ este un material modern care facilitează îngrijirea plantațiilor de acasă. Cu ajutorul diverselor culori și forme, puteți decora interiorul, creând compoziții originale. Și în timpul vacanțelor și plecărilor către căsuțele de vară, utilizarea produsului îi va salva pe proprietarii de plante de griji inutile pentru animalele de companie, deoarece problema udării se va rezolva cel puțin două săptămâni.

Hidrogel decorativ sau Aquagrunt

Apă sol ca substitut pentru sol sau istoria înșelăciunilor obișnuite

Aproximativ 90% din „hidrogelul” care vă este vândut nu are nicio legătură cu creșterea pe deplin a plantelor. Acesta este un hidrogel decorativ (cunoscut și sub denumirea de sol acvatic, hidro-sol etc.), creat de cei mai buni maeștri chinezi în scopuri decorative și compoziții de proiectare..

Solul acvatic este mereu vopsit în culori strălucitoare și are o anumită formă (bile de gel, cuburi, piramide), ceea ce determină marea sa atractivitate comercială comparativ cu un adevărat hidrogel pentru plante. De aceea, hidrogelul decorativ s-a răspândit atât de rapid pe piața internă.

Publicitatea susține că pe un astfel de substrat polimer, plantele pot fi cultivate cu succes complet fără sol. Bilele de sol acvatic sunt plasate în vaze transparente și flori sunt plantate direct în el.

Desigur, cultivarea și reproducerea plantelor pe solul acvatic, este imposibil. Este cam același lucru cu ridicarea acestora pe o radieră tăiată în bucăți, numindu-l un înlocuitor al solului. Nu este surprinzător că veți găsi pe net un număr imens de comentarii negative despre hidrogelul decorativ..

De ceva timp, plantele vor exista pe astfel de bile de gel, la fel cum unele plante sunt capabile să stea în apă. Dar aceasta poate fi numită cu greu floricultura. Și nu este o coincidență faptul că absolut tot hidrogelul decorativ este produs în regiunea asiatică. În țările occidentale și în Statele Unite produc hidrogel incolor exclusiv pentru plante..

Caracteristici ale hidrogelului decorativ (Aquagrunt)

 • Termenul de întreținere a plantelor în solul acvatic este limitat
 • În lumina soarelui înflorește și devine verde
 • Datorită evaporării mari a apei, va trebui să strângeți gâtul vaselor cu pelicule
 • Aquagrunt nu conține îngrășăminte - trebuie aplicate
 • Caracteristicile fizice ale aquagrunt diferă de caracteristicile gelului pentru plante.
 • Dacă turnați apă în recipient și acesta umple porii de aer dintre bile, rădăcinile nu vor avea nimic de respirat și planta va muri
 • Este inutil să puneți vase de flori deasupra: datorită evaporării, bilele se vor transforma în mărgele într-o zi.

Pentru a crește în continuare vânzările, solul acvatic este prezentat ca un produs universal care nu este mai rău decât un hidrogel pentru plante și poate fi aplicat pe sol.

De ce nu este necesară aplicarea unui aquagrunt pe sol?

În ceea ce privește structura sa chimică, solul acvatic este același polimer ca un hidrogel pentru plante. Dar diferă prin proprietățile fizice: ele au fost selectate nu pentru plante, ci pentru crearea unei forme externe. De exemplu, solul acvatic este mai dens decât gelul pentru plante.

Timpul de umflare este de la 10 ore la o zi: când udă și plouă, o cantitate suficientă de apă nu va avea timp să se absoarbă.

Mărimea bilelor și cuburilor de gel este prea mare pentru a le face întregi. O astfel de dimensiune și densitate sunt necesare într-o vază, astfel încât să nu se aplatizeze și să rămână buzunare de aer între ele. Dar complet impropriu pentru sol.

Solul are o anumită structură - este format din bulgări (agregate). Mărimea și raportul agregatelor sunt foarte importante pentru regimul apei-aer și al nutrienților din sol. În ceea ce privește valoarea agronomică, cea mai bună dimensiune este de până la 10mm. Dacă apar soluri cu dimensiuni de nuc în sol, aceasta agravează semnificativ condițiile de creștere ale plantelor. De exemplu, este posibil să apară filtrarea apei..

Și în final, rădăcina plantei, care crește în granulele gelului, trebuie să aplice o anumită presiune negativă pentru a obține apă de acolo. Caracteristicile fizice ale hidrogelului agrar corect sunt selectate cu strictețe, astfel încât apa să nu curgă în sol, dar planta poate suge fără dificultăți.

Mărimea particulelor, proprietățile fizice și caracteristicile unui hidrogel real pentru plante sunt rezultatul a aproape 30 de ani de cercetare, testare și îmbunătățire a proprietăților produsului, care au implicat oameni de știință ai solului, agronomi, chimisti polimeri. Și totuși, acesta este controlul calității fiecărui lot care vine de pe linia de asamblare. Deoarece acest produs este special conceput pentru agricultură și sunt puse cerințe speciale pe el..

Probabilitatea ca un hidrogel să poată fi sintetizat, care va fi atât sigur, frumos și la fel de eficient atât în ​​vaze de sticlă, cât și atunci când este aplicat pe sol, se apropie de zero. Deși comercianții ruși au făcut deja primul pas în această direcție, furând specificațiile tehnice de pe site-ul nostru web și plasându-le sub pământul acvatic chinez la locul lor.

Tabelul de comparație: hidrogel și sol acvatic

Hydrogel pentru instalațiile Evabeon®

Întotdeauna incolor (alb uscat). Particule de diferite dimensiuni și inegale.
Regiunea de producție: Europa, SUA

Aquagrunt (gel decorativ)

De obicei administrat sub formă de gel pentru plantele de reproducție. Forme netede (bile, cuburi), de obicei vopsite.
Regiunea de producție: China, Coreea, Taiwan

Nu-mi pasă, voi planta în pământul acvatic! Nu puteți argumenta.. atunci:

Plantele sunt mai bune pentru a fi tinere - se adaptează mai ușor. Spălați ușor rădăcinile din sol în apă. Ferește-te de buzunare de aer între bile.

Turnați apă în porții mici, dacă este necesar. Strângeți suprafața deschisă cu folie.

Când stratul superior se usucă, poate fi îndepărtat cu grijă și înlocuit cu sol acvatic proaspăt pregătit. Puteți încerca să reînvie prin pulverizarea suprafeței atomizorului. Dacă încercați să restaurați stratul uscat, completați apa până la vârf - probabilitatea decesului plantei este mare (nu va exista acces la oxigen la rădăcini).

Nu așezați în lumina directă a soarelui, astfel încât solul acvatic să nu devină verde. Pentru ca mucegaiul să nu se dezvolte, aplicați fungicide. Umpleți îngrășăminte ocazional, în porții mici. Aici, totul va depinde de capacitatea dvs. de a ghici starea plantei prin semne externe..

Este necesar să experimentăm. În unele cazuri, o plantă din aceeași specie se poate adapta fie la creșterea pe bile de gel, fie nu se dezvoltă deloc.

Ca plante care vor exista pe solul acvatic, puteți încerca semințe de lapte, Crassulaceae, pomul de bani, sparanghel, dieffenbachia, tradescanthus, codeum, iedera, clorofit, Kalanchoe.

Plantele ar trebui să fie deja cu rădăcini. Pentru iederă, clorofit și alte câteva, acest lucru nu este necesar, ele pot fi înrădăcinate și în solul acvatic.

SET DE 12 SHADE

TOTAL PENTRU PACHETUL 10 RUB:

În fiecare pachet 7g Aquagrunt

Un pachet dă 1-1,2l de gel finit

Mărimea bilei 1-1.3cm

80% timp de umflare o oră și jumătate

Prețul pe alte site-uri este cu 100-400% mai scump

Cumpără acest kit!

Curiozitatea nu este un viciu. Dacă iubiți cu adevărat florile, verificați singur agro-hidrogelul!

Am pregătit un kit special pentru toți începătorii și curioșii. Într-un set de un pachet de 200g fiecare modificare de agro-hidrogel de înaltă calitate din SUA.

Florile de interior se vor dezvolta mai bine și vor înflori mai abundent, iar grija pentru ele va fi mult simplificată. Puteți trimite și depozita orice plante cu un sistem rădăcină deschisă, iar în grădină faceți un hidrogel pentru arborii și tufișurile dvs. preferate. De exemplu, sub coacăz negru, care îi place udarea frecventă sau sub căpșuni.

Conform statisticilor noastre, 80% dintre cumpărătorii care au încercat hidrogelul (R) lui Evabeon se întorc la noi. Vă rog plantele preferate - suntem siguri că veți rămâne cu noi mult timp!

Bile de hidrogel pentru flori în Chelyabinsk

Hydrogel pentru o grădină "Rezident fericit de vară & qu.

Bile colorate Hydrogel Agricola 20g

Granule Hydrogel Agricola 20g

Bile Hydrogel (Agricola)

INBLOOM Hydrogel pentru plante pentru case și bile de decor.

Bile Hydrogel Inbloom multicolore, pentru cursele de acasă.

Hydrogel, Aquagrunt (bile orbeez)

Hydrogel pentru flori și plante 50g.

Agricola Hydrogel White, Bile Pentru Compoziții 20g. P.

Perle bio de hidrogel 5 g, albastru

Perle bio de hidrogel 5 g, violet

Hydrogel pentru grădină și flori, 0,1

Hydrogel pentru o grădină "Rezident fericit de vară & qu.

Margele Hydrogel, în 1 buc. -100 buc (Cantitate: 20 pachet.

Agricola Hydrogel Green, Bile de compoziție 20g.

Hydrogel pentru grădină "Dunamis", 100 g

Agricolă colorată Hydrogel (20 G)

Centura verde de grădină Hydrogel Agricola Green (bile), 20 g

Perle bio de hidrogel 5 g, violet

Bile colorate Hydrogel Agricola 20g

Perle bio de hidrogel 5 g, verde

Hydrogel pentru flori și plante 100g.

Aquagrunt (hidrogel) pentru flori și design alb (10 gr.

Hydrogel pentru plante și decor pentru casă, material polimeric, 13x9x3, "Bile colorate"

Partajează pe rețelele de socializare:

Sf. Vladislav Golubka, 2

Sf. Dzerzhinsky, 106

Sf. Russiyanova, 7

Pentru a lăsa o recenzie, trebuie să vă autentificați

Krieger Tatyana Valerevna

Următoarea mea descoperire în halamart, ca profesor. Hydrogel minunat. Calmează sistemul nervos al copilului, ameliorează tonusul muscular. Dezvoltă abilități cognitive. Acasă, folosesc hidrogel pentru flori într-o vază transparentă. Bile fără aromă În apă, bilele se umflă de 2 până la 3 ori. În această stare, bilele sunt fragile. În uz activ, se pot rupe. Uscați fără apă timp de 2 zile. Și hidrogelul ajută plantele din interior dacă uitați să le adăpați. Preț excelent și produsul în sine. Recomanda. Aspect frumos atât la culoare cât și monocrom.

Gorelkina Tatyana Alekseevna

Am cumpărat pentru nepoții mei un set multicolor de bile de hidrogel. Când se adaugă apă, se umflă destul de repede (5-6 ore), apa rămasă se scurge ușor. Copiilor le place să pună mâinile într-un recipient cu bile și să se joace cu ele. După jocuri, când apa se evaporă, bilele devin din nou mici. O prietenă a spus că folosește un gel pentru o vază. Am încercat și mi-a plăcut rezultatul, florile sălbatice sunt în vază originală de multă vreme.

Pare foarte original. Nu m-am gândit niciodată că astfel de bile mici ar putea păstra florile proaspete. Florile într-o vază arată foarte frumos. Când florile beau multă apă din aceste bile, ele încep să scadă. Puteți adăuga apă și din nou vor crește și vor hrăni florile. Principalul lucru este că trebuie să aveți o vază din sticlă transparentă, astfel încât aceste bile frumoase de heliu să fie vizibile.

Se pare că hidrogelul este un lucru foarte amuzant. Îl luăm constant, mai ales colorat. Ajută foarte mult atunci când trebuie să transplantați o floare, dar nu există timp pentru a monitoriza nivelul apei și creșterea rădăcinilor. Nu trebuie decât să turnați bilele în borcan, să adăugați apă pentru umflare și ați terminat. În plus, bule multicolore le plac într-adevăr copiii.

Am cumpărat un hidrogel în diferite locuri, dar cel mai favorabil preț din acest magazin. Am luat atât seturi monocrome, cât și multicolore. Folosesc pentru a menține umiditatea în sol. Și am luat diferite culori fără a arăta (doar cantitatea potrivită).

Tolkacheva Olga Pavlovna

Folosesc hidrogel atât pentru plante de interior cât și pentru decorarea vazelor. Copiilor le place să se joace cu ei. Bilele se umflă destul de repede.

Fazylova Ksenia Radikovna

Foarte des cumpăr un hidrogel și sunt foarte mulțumit de acest produs, mai ales pentru un preț atât de ridicol! Am o vaza transparenta si cand sunt prezentate florile, de unde primesc 1/3 dintr-o punga fara hidrogel? O arunc imediat intr-o vaza, turnam cantitatea necesara de apa si dimineata un buchet in vaza initiala!

Abramova Marina Alexandrovna

Este foarte interesant pentru ambii copii și arată la fel de frumos în interior. Păstrați-le forma mult timp - cel puțin o săptămână. Când se înmoaie, bilele cresc până la 2-3 cm. Bilele sunt foarte fragile, inodore, cu un joc activ pe care îl pot rupe. Uscați fără umiditate rapid (în 2 zile).

Sukhova Natalya Anatolevna

Fiica mea a văzut orbite pe Internet și i-a rugat să cumpere. Desigur, mi-am amintit imediat de Halamart, pentru că aici există întotdeauna totul. Instrucțiunile spun că bilele s-au umflat în 48 de ore, dar, de fapt, bilele au devenit mari după 4-5 ore. Bilele sunt luminoase, frumoase. Fiica este foarte fericită, jucându-se cu ei.

Piterskaya Elena Andreevna

Trusa include multe bile colorate. Ele cresc în dimensiuni în doar câteva ore. Inițial, am încercat să cresc dracaena într-un hidrogel, rezultatul nu a fost ceea ce mi-aș dori. Bilele adună rapid praful, rădăcinile plantei încep să putrezească. Acum copilul se joacă cu aceste mingi: copilul este ocupat mult timp și se dezvoltă abilitățile motorii ale mâinilor.

Nu l-am folosit niciodată în scopul propus, ci doar pentru distracție) Eu însumi îmi plac aceste sentimente când puneți mâinile într-o vază cu un hidrogel și ce putem spune despre copii. Dacă altcineva nu s-a ocupat de aceste bile, asigurați-vă că încercați, vă sfătuiesc)

Vrei să-ți surprinzi copilul cu magie? Turnați bilele de hidrogel în vază și umpleți cu apă. După un timp, toate acestea se vor transforma în bile de gelatină de frumusețe de nedescris. Pentru a menține umiditatea solului, le-am pus în ghivece de flori, ajută adesea când uit să fac apă.

Hydrogel pentru sol Aquagrunt (hidrogel decorativ)
Programare:Plantele în creștereDesign interior
Culoare:IncolorMulticolor
Forma:Nu areBile, cuburi
Aplicație:Aplicarea soluluiÎn vaze transparente pentru frumusețe
Îngrășământ compus din:Nu. Planta primește nutriție din solNu. Nu ajunge nicăieri pentru a primi mâncare
Ce face:Accelerează creșterea și dezvoltarea, economisește de căldură. Îmbunătățește înflorirea.Element de decor. Aplicarea pe sol este ineficientă. Pentru cultivarea și reproducerea corespunzătoare a plantelor nu este potrivit
Unde este folosit, regiunea:În agricultură (SUA, Europa). În silvicultură (Africa, Australia). În grădinărit decorativ și floricultură - mai mult de 25 de ani în întreaga lume.Proiectanți, decoratori