Trandafirul bujorului: plantarea și îngrijirea în pământ deschis, regulile de cultivare

Frumusețea acestei flori a câștigat inimile multor grădinari. În același timp, această frumusețe nu este capricioasă în natură, este doar necesar să cunoaștem cerințele de bază și secretele creșterii. Cum sunt plantați trandafirii, istoricul originii lor, precum și nuanțe importante de îngrijire ulterioară - veți găsi toate informațiile necesare în articolul nostru.

Referință istorică

Aceste flori vibrante asemănătoare bujorului sunt adesea denumite trandafirile engleze ale lui David Austin sau „Austin”. Acestea diferă în culori strălucitoare, non-standard pentru trandafirii englezi tradiționali, precum și o perioadă lungă de înflorire. Parfumul lor este unul dintre cele mai memorabile, iar formele florilor sunt foarte diverse..

Toate aceste realizări au apărut datorită crescătorului englez David Austin, în onoarea căruia este numită această colecție. El a început să lucreze la creșterea trandafirilor englezi de un nou format de la mijlocul anilor 60, iar la începutul anilor 80 iubitorii de trandafiri de grădină din întreaga lume vorbeau deja despre ei.

Datorită lucrărilor de selecție, soiurile tradiționale engleze au obținut o popularitate și distribuție fără precedent. Variații ale culorilor mugurilor de oțel de la alb-zăpadă nobil la zmeură strălucitoare. Toate soiurile au o aromă bogată, care are și o varietate de.

Există următoarele gradații de arome:

 • Soiurile clasice inerente ale trandafirilor englezi.
 • Parfum de mir.
 • Note de fructe.
 • De mosc.
 • Ceai, cu note de lămâie.

Intensitatea mirosurilor va varia în funcție de umiditate, ora zilei (mai puternică seara), precum și de temperatura ambientală. Această caracteristică vă permite să transformați chiar și o mică secțiune a grădinii într-un loc parfumat. Pentru a face acest lucru, trebuie să aflați condițiile de bază pentru plantarea și creșterea unui trandafir bujor în pământ deschis.

Cum aterizează

Plantarea trandafirilor din Austin se realizează conform diferitelor scheme. Arată la fel de bine individual și în grup. Nu există cerințe speciale pentru suprafața în creștere, nu se poate face niciun loc; locul poate fi ales la discreția dumneavoastră. Este de dorit ca acesta să fie bine iluminat și să fie închis de proiecte. Zonele prea mlăștinoase se scurg, astfel încât rădăcinile să nu putrezească în pământ. Trandafirii nu plac solurile cu un conținut ridicat de azot, compoziție optim neutră sau ușor acidă.

Algoritmul de aterizare:

 1. Răsadurile achiziționate se păstrează în apă caldă timp de aproximativ șase până la douăsprezece ore. Pentru o mai bună înrădăcinare, puteți utiliza o soluție stimulantă.
 2. Mărimea găurii este determinată individual. Ar trebui să fie suficient de încăpător, cu aproximativ o jumătate de metru în diametru.
 3. În partea de jos a găurii pregătite, este necesar să completați nisip, cernoziom și îngrășăminte minerale. În stadiul de creștere, este mai bine să acordați preferință complexelor combinate.
 4. Un răsad plasat într-o gaură trebuie să fie îndreptat cu atenție. Rinichiul altoit trebuie adâncit cu 8 - 10 centimetri.
 5. Stropiți pământul pe rădăcini în mai multe etape, râzând fiecare strat.
 6. Planta plantată este bine udată de sus, zona bazală este mulată pentru a păstra umezeala.

Tufele de trandafiri ale lui David Austin sunt plantate în mod tradițional într-un model triunghiular. O mare varietate de subspecii vă va ajuta să alegeți cea mai bună opțiune. Trandafirii țesători sunt cel mai bine folosiți pentru decorarea arborilor și verandei, tufele înalte arată foarte bine în plantații singure, iar copiile pitice pot fi decorate cu borduri.

Repere ale îngrijirii ulterioare

Trandafirii englezi ai lui David Austin după plantare nu sunt foarte îngrijiți. Ar trebui să monitorizați umiditatea solului, să eliminați și să cultivați în mod regulat. Cu această procedură, este mai bine să acționați cu atenție, pentru a nu deteriora sistemul rădăcină. Udarea se face cel mai bine cu apă caldă, în picioare, direct sub rădăcină. Frecvența udării depinde de condițiile meteorologice, dar în cazul creșterii trandafirilor Austin, există o regulă strictă: este mai bine să umpleți decât să supraîncărcați.

Plantele de fertilizare se efectuează în al doilea an după plantare. Aceasta se face odată cu debutul primăverii la fiecare trei-patru săptămâni. În perioada de creștere activă, se utilizează îngrășăminte cu azot. Înainte de formarea mugurilor și în timpul înfloririi, planta are nevoie de fosfor și potasiu.

Ca îngrășăminte pot fi utilizate următoarele amestecuri:

 • Compus putred.
 • Bălegar de vacă divizat și fermentat.
 • Pui de gunoi infuzat în apă și diluat 1:25.
 • Cenușă de lemn.
 • Faina osoasa.
 • Amestecuri minerale achiziționate.
 • Retete populare pentru hranirea trandafirilor.

Pansamentul de top este oprit la mijlocul lunii august, astfel încât planta să se pregătească pentru iernare și să nu înceapă creșterea activă a lăstarilor. În toamnă, se efectuează tăierea sanitară și de formare a tufelor, iar butașile rezultate pot fi depozitate până la primăvară pentru înrădăcinare ulterioară..

Tunderea

Un pas important în îngrijirea trandafirilor englezi în pământ deschis este tăierea. Tufele prea îngroșate creează condiții favorabile pentru dezvoltarea bolilor fungice. În primul an după plantarea trandafirilor bujorilor, toți mugurii sunt îndepărtați din lăstari pentru a da plantei capacitatea de a se adapta bine într-un loc nou.

Nuanțe importante de tundere:

 1. Toate lăstarii de sub mugure de altoire sunt „sălbatice”, ceea ce înseamnă că trebuie îndepărtate imediat.
 2. Înainte de tăiere și după fiecare tufă, instrumentul trebuie dezinfectat complet, astfel încât plantele să nu rănească.
 3. Prima tăiere se realizează imediat după plantarea trandafirilor bujori.
 4. În toamnă, lăstarii se scurtează, astfel încât planta să fie iernată cu succes.
 5. Tufele trebuie inspectate periodic, toate ramurile rupte și uscate trebuie îndepărtate imediat.
 6. Soiurile de trandafiri trebuie tăiate la sfârșitul sezonului cu cel puțin un sfert din lungime.
 7. Lăstarii împletiti scurtează 15 centimetri.
 8. Vara, este necesar să îndepărtați toate mugurii decolorate și neîntrerupte, astfel încât planta să aibă puterea de a se forma nou.
 9. Tăierea corectă se face pentru a preveni supraaglomerația arbustului și pentru a stimula creșterea mugurilor..

Câteva sfaturi mai utile despre tăierea și creșterea trandafirilor lui David Austin sunt furnizate în clipul video tematic..

Prevenirea bolilor

În ciuda datelor externe deosebite, trandafirii - rămășițele nu diferă în imunitate puternică. În condiții favorabile de creștere, această calitate nu interferează foarte mult cu bucurii de muguri magnifici, dar în realitățile dure ale tufiștilor de viață pot muri în câteva săptămâni.

Pentru a preveni bolile caracteristice, se efectuează pulverizare preventivă și terapeutică. Puteți utiliza o soluție slabă de sulfat de cupru, zer și praf cu cenușă de lemn. Cu toate acestea, atunci când sunt depistate primele semne de depistare neagră sau mucegai pudră, cel mai bine este să cumpărați un produs chimic special, deoarece rata de răspândire a acestei „infecții” este foarte mare.

În total, trei profilaxii sunt de dorit pentru sezon. Prima pulverizare se efectuează la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, cu apariția primelor frunze. A doua oară sunt procesate tufișurile înainte de începerea înfloririi în masă. Al treilea tratament depinde mai mult de condițiile meteorologice. Dezvoltarea bolilor fungice apare cel mai adesea în a doua jumătate a verii, cu ploi prelungite și răcire noaptea.

Pentru procedura, cel mai bine este să alegeți o zi înnorată, dar fără precipitații. Pentru absorbția normală a substanțelor în frunze, sunt suficiente cinci până la șase ore, prin urmare, dacă ploaia trece mai devreme, procedura trebuie repetată.

Caracteristici în creștere

Pe lângă mugurii neobișnuit de frumoși și o perioadă lungă de înflorire, trandafirii bujorii sunt extrem de sensibili la plutirea apelor. În perioada ploilor prelungite, grădinarii cu experiență recomandă chiar acoperirea tufelor cu folie sau construirea unui baldachin temporar. O parte din muguri poate să nu se deschidă de la umiditate excesivă, dar planta în sine poate fi deteriorată de boli fungice. La fel ca majoritatea soiurilor de trandafiri englezi, „rămășițele” nu diferă în ceea ce privește rezistența la pete negre și alte boli caracteristice. După ploaie, ramurile plantei trebuie agitate ușor, astfel încât umiditatea în exces să nu dăuneze mugurilor.

Pentru soiurile înalte, este de dorit să oferim un sprijin de încredere, deoarece sub greutatea mugurilor care s-au deschis, ramurile se pot apleca spre sol, iar tufișul în sine își pierde atractivitatea estetică. Tese de trandafiri se leagă neapărat, formând o ramură răspândită. Lăstarii îngroși în acest caz ar trebui de asemenea evitați, deoarece acest lucru va afecta inevitabil calitatea înfloririi.

Pentru soiurile de trandafiri ale lui David Austin, adăpostul de iarnă este o necesitate. Chiar și speciile rezistente la iarnă ale acestor plante se pot îngheța în condiții adverse (de exemplu, iarna fără zăpadă). Adăpostul trebuie construit din pajiști metalice puternice, pe care se aruncă agrofibra. În exterior, marginile pânzei trebuie fixate, iarna, verificați periodic adăpostul, dacă este necesar, efectuând înlocuirea sau reparația. Este necesar să acoperiți trandafirii când temperatura scade la -5 grade, ceea ce se întâmplă de obicei la începutul - mijlocul lunii noiembrie.

Tufele subdimensionate pot fi cosite cu ramuri de molid și acoperite cu o cârpă densă. Este de dorit să folosești filmul, astfel încât în ​​perioadele de încălzire, ciuperca să nu înceapă în interior.

Trandafirul de bujor, plantarea și îngrijirea în teren deschis pentru care sunt considerate în articolul nostru, se disting printr-o varietate uriașă de culori ale formelor inflorescențelor și soiurilor. În condiții de creștere corespunzătoare, animalul de companie se va încânta cu o înflorire abundentă aproape infinită și o aromă de durată. Aceste sfaturi și trucuri pentru plantarea trandafirilor David Austin vă vor ajuta să vă decorați grădina cu această floare unică.

Trandafiri bujor: soiuri, plantare și îngrijire

Paeonia (bujorii) - plante erbacee aparținând familiei bujorilor. Acestea sunt arbuști luxurioși destul de mari, cu frunziul verde închis, uneori acoperit cu floare cenușie sau violetă. Toată această splendoare înflorește de la sfârșitul primăverii până la mijlocul verii, în funcție de soi.

În plus, în afară de bujorii înșiși, nu mai puțin atractive flori în formă de pioni sunt cultivate în grădinile noastre, atrăgând atenția cultivatorilor de flori cu o paletă bogată de culori și ușurință de îngrijire. Flori similare bujorilor au început să crească relativ recent (la sfârșitul secolului XX), dar au reușit deja să obțină o imensă popularitate în rândul iubitorilor de frumos.

Descrierea trandafirului bujorului

Trandafirii de bujor au fost crescuți de celebrul crescător D. Austin la sfârșitul secolului trecut. Prin urmare, inițial au fost numiți trandafiri Austin. Aceste arbuști neobișnuiți se disting de ceilalți reprezentanți ai speciei prin frumusețea lor de neegalat, varietatea culorilor, rezistența la diverse boli și dăunători, precum și calitățile decorative ridicate..

Flori similare bujorilor sunt destul de nepretențioase. Arbustul crește rapid, fără a fi nevoie de fertilizare suplimentară și îngrijire specială. Multe soiuri sunt cultivate cu succes în sere, creând o alternativă excelentă la bujorii pe tot parcursul anului..

Bujorii și trandafirii bujorii înșiși sunt foarte asemănătoare. Unele soiuri au chiar o structură identică, mai ales dacă este vorba despre floarea în sine. Dar totuși au diferențe. De regulă, un trandafir în formă de pion are o rozetă, o inflorescență în formă de pompă sau în formă de cupă. Unele soiuri au o aromă sofisticată uimitoare, îmbunătățită pe vreme tulbure..

Tuful crește rapid, formând o coroană densă cu flori parfumate strălucitoare. Trandafirii, similari bujorilor, ale căror nume sunt enumerate mai jos, sunt utilizate pe scară largă pentru zonele parcului, grădinile și căsuțele de vară, creând buchete de nuntă, precum și pentru decorarea pentru decorarea unei săli pentru sărbători.

Soiuri similare cu trandafirii bujorilor

Printre numeroasele soiuri și soiuri ale acestor flori frumoase, cele mai populare dintre ele pot fi remarcate. Aceste plante sunt cel mai adesea folosite pentru a crea buchete unice, precum și amenajarea peisagistică. Trandafirii, ca bujorii, ale căror nume sunt cunoscute de majoritatea grădinarilor, sunt foarte populare.

Care sunt numele trandafirilor similare bujorilor:

 • Spray de Constanță. Acesta este primul hibrid de trandafiri asemănător bujorului. Are flori mari de culoare roz moale, în formă de cană. Arbustul este viguros, înălțimea sa poate atinge 4 metri, ceea ce vă permite să folosiți planta ca gard viu, lăsând-o pe un gard, perete sau suport scăzut. Arbustul este acoperit din belșug de flori uriașe, care nu se deschid niciodată complet, rămânând într-o stare de jumătate de mugure. Planta are un frunze de culoare verde pal plictisit și spicuri mici frecvente.
 • Othello Are flori groase, mari, vopsite într-o culoare bogată de zmeură, transformându-se în cele din urmă în violet-liliac. În același timp, inflorescențele arată atât de întunecate încât nu este dificil de ghicit de ce acest tip de trandafir a primit un astfel de nume. Arbust de dimensiuni medii, cu un număr mare de spini, se distinge prin înflorirea repetată, nu tolerează căldura. Florile colectate în perie păstrează prospețimea o perioadă lungă de timp, de aceea sunt adesea folosite pentru tăiere.
 • Pat Austin Soiul crește bine în umbră parțială, rezistent la frig. Florile mari semi-duble sunt vopsite într-o culoare aprinsă de cupru, transformându-se fără probleme într-o nuanță crem palidă. Înflorirea începe devreme, continuă continuu și suficient de mult. Parfumul seamănă cu mirosul de ulei de trandafir.
 • Austin Gertrude Jekipp. Trandafir viguros, caracterizat prin înflorire abundentă și prelungită (din mai până în noiembrie). Parfumul seamănă cu mirosul trandafirilor vechi cu note delicate de smirnă. Florile de terry roz strălucitoare, distribuite uniform în întregul tufis, îl acoperă complet. Soiul este plin de înflorire și aspect decorativ. Planta este rezistentă la diverse boli, tolerează bine iarna. Arbustul adult atinge o înălțime de 250 cm, diametrul său este de aproximativ 1 metru.
 • Benjamin britanic Arbustul frumos cu frunze atinge o înălțime de 1,4 m (în condiții favorabile - până la 2,0 m). Florile de zmeură cu un diametru de aproximativ 12 cm emană o aromă pronunțată de fructe. Mugurii densi colectați în inflorescențe au formă de cupă. Chiar și plantele slab înflorite din acest soi arată foarte puternic. Trandafirul de bujor este foarte rezistent la dăunători și diverse boli. Recomandat pentru cultivarea în paturi de flori, unde este posibil să le încrucișezi cu alte soiuri pentru a obține o nuanță mai delicată..
 • William Shakespeare. Tuful se distinge prin flori în formă de pion care emană mirosul trandafirilor vechi. Înălțimea plantei atinge 180 cm. Arbustul crește bine la umbră, fără pretenții în îngrijire.
 • Fratele Cadfil. Printre alte soiuri engleze de trandafiri bujor se remarcă pentru florile sale roz destul de mari. Pare foarte impresionant în centrul compoziției. De o dimensiune impresionantă, florile își păstrează prospețimea mult timp și, în același timp, arată destul de îngrijite. Rosa Brother Kadfil pliat proporțional și practic lipsit de spini.

Parcul în formă de pioni a crescut

Trandafirii extrem de frumoși în formă de pioni au câștigat inimile a milioane de grădinari amatori din întreaga lume, chiar și cei care sunt în general misto de această cultură ca atare nu pot refuza să crească o plantă atât de frumoasă pe site-ul lor. Creatorul de trandafiri în formă de bujor, sau trandafiri englezi, fermierul David Austin s-a angajat să se reproducă în urmă cu doar o jumătate de secol - devenind interesat de soiurile vechi, el și-a propus să diversifice culoarea florilor și să facă ca plantele să repete înflorirea de-a lungul sezonului. Analizând rezultatele uimitoare ale muncii sale, putem trage concluzia că acesta a reușit și foarte mult succes. Astăzi, trandafirii englezi, care se mai numesc Austins, sunt folosiți pentru buchetele de nuntă, decorează sălile pentru sărbători, sunt folosite în mod activ de designeri atunci când dezvoltă parcuri de peisaje de diferite stiluri.

Conţinut:

Care este diferența dintre trandafirii bujorilor

Pentru a fi mai precis, până în prezent, trandafirii englezi nu sunt incluși în clasificarea la nivel mondial a trandafirilor și ar trebui clasificați ca scruburi, adică. trandafiri de tufis. Numărul tot mai mare de soiuri Austin sugerează că în curând vor fi combinate într-un grup separat.

Dacă vorbim despre calitățile distinctive ale acestor plante, trebuie menționat:

 • prezența unei flori în formă de pompă, rozetă sau cupă a unei flori,
 • aromă uimitoare, suficient de puternică, mai ales pe vreme înnorată; cel mai activ parfum, comparabil doar cu parfumul parfumurilor franceze, îl are trandafirul Jude The Obscure,
 • capacitatea de a crea rapid pălării masive strălucitoare.

Până în prezent, aproximativ 200 de soiuri de trandafiri englezi sunt înregistrate oficial, pepinierele angajate în vânzarea lor sunt situate în diferite țări, dar grădinarii domestici pot achiziționa în continuare un număr limitat de soiuri - acest lucru se datorează condițiilor climatice dificile ale Rusiei, din păcate nu toate soiurile diferă în rezistența la frig și este periculos să le recomandați pentru cultivarea în aer liber. Iarna soiurilor rezistente la frig trebuie de asemenea tratate cu atenție - rămășițele necesită adăpost suplimentar pentru perioada de iarnă.

Rădăcinile albe roz laxa sunt folosite ca stoc pentru trandafirii englezi, nu dau niciodată lăstari sălbatici. Rămășițele nu sunt foarte sensibile la boli, rareori deteriorate de insecte dăunătoare, îngrijirea lor este destul de simplă.

Caracteristicile plantării trandafirilor bujorilor

Deoarece rămășițele sunt foarte sensibile la îngrășăminte, înainte de plantare, solul ar trebui să fie îmbogățit cu gunoi de grajd sau compost. Dacă este posibil, este mai bine să folosiți gunoi de grajd pentru cai - nu este înclinat să ia substanțe azotate din sol. Grosimea stratului de gunoi de grajd înainte de a săpa solul trebuie să depășească 2 cm.

Groapa de sub răsaduri de trandafiri în formă de bujor se diluează destul de mare - adâncime de 0,5 m și diametru de până la 1 m. Va fi suficient spațiu în groapa mare pentru creșterea rapidă și ramificarea activă a sistemului radicular. În solul excavat se adaugă compost de înaltă calitate. Când plantați o plantă, este mai bine să o aprofundați în sol cu ​​10 cm - acest lucru va proteja plantele de efectele dăunătoare ale înghețurilor neașteptate.

Multe soiuri de Austin sunt caracterizate prin toleranță la umbră, adică. pot fi plantate în locuri bine luminate de soare și pe jumătate umbrite, principala condiție pentru înflorirea activă este expunerea la soare cel puțin 3 ore pe zi.

Este recomandat să plantați tufișuri într-un triunghi, distanța dintre ele trebuie să fie de până la 0,5 m. Cu această schemă de plantare, plantele pot crea ciuperci dense, plante tăiate corect și oferindu-le o formă de cupolă vă va permite să obțineți tufe luxuriante, înflorite dens. Dar pentru plantare în conformitate cu această schemă, ar trebui să fie selectate plante dintr-un soi sau mai multe, a căror înălțime va fi aproximativ aceeași. Este mai bine să acordați preferință soiurilor cu înflorire abundentă decât cele predispuse la creștere activă..

Pentru a obține o frumoasă, decorată cu flori și bordură parfumată, ar trebui să fie plantate una sau 2 soiuri de plante de aceeași înălțime, soiurile trebuie să fie alternate la plantare.

Înainte de plantarea rădăcinilor plantei trebuie tratate cu medicamente care să le stimuleze creșterea..

Trandafirii bujorilor - avem grijă de plante corect

plante fertilizante

Pentru a obține o tufă luxuriantă și înflorirea activă, va fi necesară aplicarea sistematică a diferitelor îngrășăminte:

 • la începutul primăverii - fertilizare specială pentru trandafiri,
 • la începutul verii - îngrășământ cu azot,
 • în timpul înmugurării - fosfor-calciu.

Respectați normele recomandate - depășirea cantității recomandate de substanță poate duce la îngălbenirea și vărsarea frunzelor.

Nu mai hrăniți la sfârșitul verii.

cum să udăm

Udarea rămășițelor se face după cum este necesar, cantitatea minimă de apă pentru irigare este de 5 litri pe tufă, dacă urcați trandafiri - apoi de la 12 la 15 litri. Udarea se face cel mai bine seara.

reguli de bază de tăiere pentru trandafirii bujorilor

Plantele de tăiere este de a elimina lăstarii înăbușiți de anul trecut și de cei slab dezvoltați. Toate ramurile de pe tufișuri sunt tăiate cu aproximativ 1/3. Dacă aveți abilități pentru a crea sculpturi de grădină, atunci tufișurilor li se poate da o formă originală - astfel vor părea și mai interesante.

Pentru a obține un trandafir alpinism frumos, trebuie să păstrați lăstari lungi, oferindu-le un adăpost de calitate pentru iarnă. Încep să formeze o plantă din momentul în care este plantată într-un loc permanent. Deoarece fiecare nouă tragere depășește, de obicei, cea anterioară în înălțime, va fi nevoie de 2-3 ani pentru a forma genele.

Pentru ca tufișul să fie luxuriant și să se răspândească, trebuie tăiate doar cele mai subțiri ramuri și vârfuri înghețate. Pentru a forma un tufiș compact, se taie aproximativ 2/3 din ramuri. Înflorirea unor astfel de tufișuri va începe cu câteva săptămâni mai târziu decât necircumcis.

Dacă trandafirii sunt crescuți ca o cultură de graniță, atunci sunt tăiați la o înălțime de aproximativ 0,6 m. Primul val de înflorire va avea loc la același nivel, dar apoi lăstarii tineri vor începe o creștere mai activă, vor depăși înălțimea dată și vor încălca oarecum armonia existentă.

Arbusti de trandafiri de bujor cu debutul primăverii. Atunci când cumpărăm resturi, nu trebuie să uităm că în condițiile noastre climatice, acestea nu pot atinge înălțimea declarată în cataloage, sau invers, depășirea acesteia.

iernat

Am menționat deja că creșterea trandafirilor în mijlocul benzii va necesita acoperirea trandafirilor, aceasta se face după cum urmează:

 • primele lăstari coapte sunt îndepărtate,
 • scoateți frunzele rămase din plantă,
 • dacă trandafirii se urcă, atunci se apleacă spre pământ și fixează biciile,
 • umple tulpinile cu frunze sau rumeguș,
 • acoperite cu ramuri de molid, paie, capace de spumă sau recipiente din plastic.

Nu este de dorit să folosiți un film pentru adăpost - aerul va opri accesul la uzină și poate muri.

Probleme care pot apărea la creșterea trandafirilor bujorilor

Un punct pozitiv este debutul precoce al înfloririi, care se încheie în iunie, apoi are loc formarea de noi lăstari puternici. Deoarece aproape toate soiurile de trandafiri în formă de pion sunt predispuși la înflorire repetată în august-septembrie, de regulă, nu apar probleme cu lăstarii nescriși..

Din păcate, Austin are unele dezavantaje. Sunt foarte sensibili la excesul de umiditate și precipitații. Dacă ploile abundente încep în perioada de înflorire, atunci florile s-ar putea putrezi și nu vor reuși să le admire. Un mugur umed strâns doborât nu are suficientă putere pentru a deschide o floare. Mugurii în formă de pompă nu tolerează pătrunderea apei - petalele lor se pot lipi, caz în care floarea nu se va deschide.

Austinilor se tem de asemenea de temperaturi prea ridicate - se simt mult mai încrezători în zona temperată, cultivarea în regiunile sudice poate fi complicată. Căldura extremă duce la:

 • toaca flori,
 • petale care schimbă culoarea,
 • reduce perioada de înflorire.

Trandafirii care cresc

Puteți planta trandafiri, inclusiv ostenele, prin diferite metode, cele mai simple dintre ele pot fi folosite cu succes chiar și de grădinarii amatori fără experiență.

butași

Efectuați butași în luna august. Mai întâi trebuie să alocați o mică bucată de pământ, de preferință într-un loc umbrit, curățați-o de buruieni, săpați bine, adăugați gunoi de grajd uscat sau humus sfărâmat.

Apoi, trebuie să alegeți ramurile acestui an, dar maturate într-o măsură suficientă. O tăietură completă este considerată a fi o ramură a unei ramuri cu trei frunze. Cele două frunze inferioare trebuie îndepărtate, cea superioară rămâne. Patul înainte de plantarea butașilor este bine udat, butașii sunt plantați la o distanță de 15 la 20 cm unul de altul. O singură frunză trebuie să rămână pe suprafața solului. Tăierile plantate vor trebui acoperite cu un panou, sau fiecare mâner poate fi acoperit cu o sticlă tăiată de plastic cu capacul scos.

Zona cu butași este umezită periodic și lăsată până iarna. Odată cu apariția vremii reci, plăcile spațiale nu sunt îndepărtate, ci acoperite cu zăpadă. Primăvara, frunzele ar trebui să apară pe butași, apoi pe lăstari noi. Puteți transplanta imediat butași, dar îi puteți susține pe același pat încă un an, dar deja fără adăpost. Plantarea butașilor într-un loc permanent ar trebui să fie cu un lot mare de sol. Pentru butași înrădăcinate mai bine, este recomandabil să le creezi o mini-colibă ​​dintr-un balon sau plastic.

Un semnal bun va fi apariția pe butași de lăstari noi - înrădăcinarea a mers bine, planta nu va mai avea nevoie de adăpost. Cu toate acestea, în prima săptămână este recomandat să umbrați ușor răsadurile..

Statisticile arată că aproximativ 80% din butași își au rădăcina normal. Trandafirii rădăcini rezultate sunt extrem de viabile. Dar tot trebuie să le acoperiți pentru iarnă.

Stratificarea

Această metodă este chiar mai simplă decât cea descrisă mai sus și poate fi folosită atât pentru plantele de alpinism cât și pentru arbusti, dar numai dacă au tulpini puternice și lungi. Reproducerea începe în a doua jumătate a verii. Teritoriul pe care va fi creată stratificarea este curățat de plante străine, fertilizat și săpat. Ramura selectată pentru stratificare este tăiată de-a lungul fundului, o chibrit este introdusă în incizie, cu o capsă atașată la pământ, presărată cu pământ puțin și umezită. Vârful împușcăturii este legat de o țepă.

Înrădăcinarea unei astfel de evadări are loc destul de repede, primăvara poate fi separată de planta părinte și plantată ca o tufă independentă.

creșterea semințelor

Această metodă de creștere a trandafirilor, deși există, este mai teoretic: în condițiile unei ferme obișnuite de vară, puteți obține tufișuri noi din semințe, dar vor dura câțiva ani pentru a le crește.

Marea problemă este capacitatea de a obține exact varietatea dorită de trandafiri - înflorirea trandafirilor crescuți din semințe dă, de cele mai multe ori, rezultate imprevizibile, tufele noi nu seamănă foarte mult cu părintele, semințele din care au fost colectate și semănate..

care înmugurește

Această metodă de propagare a trandafirilor este destul de comună și populară, însă cultivatorii experimentați de flori vor putea efectua procedura în mod eficient și vor obține un rezultat bun - va fi necesară mai multă precizie și acuratețe atunci când lucrați.

Înmugurirea constă în realizarea unei incizii în formă de T pe trunchi și introducerea în ea a mugurii pregătiți a soiului dorit de trandafir. Un rinichi altoit are imediat ocazia să mănânce dintr-un sistem rădăcină bine dezvoltat, care are un stoc. Această metodă este adesea folosită în pepiniere, specialiștii cunosc bine caracteristicile fiecăruia dintre soiuri și sunt capabile să utilizeze plantele dorite ca stoc.

Trandafiri de bujor în grădină

Folosirea unui gard într-un interior al grădinii este o modalitate ideală de a crea rapid un gard viu de la plantele cățărate, trandafirii arbusti cu aspect compact vor fi un plus excelent pentru orice grădină de flori sau mixborder. Trandafirii englezi pot fi plantați în grupuri cu arbuști nemaipomeniți pentru a crea un fundal. Soiurile precum Mortimer Sackler și The Pilgrim sunt ideale pentru decorarea pergolelor și a gazelor..

Trandafirii bujorului pot fi, de asemenea, plantați în ghivece sau containere și folosiți pentru amenajarea peisajului, iarna vor trebui săpați lângă trandafiri de grădină și acoperiți ca și plantele care trăiesc pe pământ deschis.

În ceea ce privește combinarea soiurilor de trandafiri bujori, creatorul lor Austin este încrezător că orice soi poate face o compoziție excelentă - toate sunt combinate perfect în culori.

Trandafirii bujorilor - soiurile cele mai populare printre grădinarii amatori:

Trandafiri bujori

Trandafirii de bujor au fost crescuți la sfârșitul secolului trecut de către David Austin. Oamenii le numesc trandafiri Austin. Acestea sunt flori luxuriante foarte frumoase, care sunt adesea plantate pe paturi de flori, de-a lungul căilor, în grădini și în grădinile de acasă. Popularitatea lor se explică printr-o varietate de culori, nepretenție în părăsirea și imunitate puternică.

Tipuri de trandafiri de bujor

Trandafirii bujori nu sunt încă oficial o specie, dar au anumite caracteristici, datorită cărora grădinarii îi disting într-un grup separat.

Fotografie de trandafiri bujor

 • Creștere rapidă a plantelor.
 • Pompon, rozetă sau formă de floare cupă.
 • Rezistența la multe boli.
 • modestia.

Există multe soiuri diferite de trandafiri bujori. Cel mai adesea sunt combinate în funcție de schema de culori:

În plus, trandafirii de acest tip pot crește tufișuri sau se pot rătăci de-a lungul gardurilor vii. Există foarte puține specii de trandafiri în formă de pion, dar puteți găsi, de asemenea, prin caracteristicile lor, că acestea nu sunt inferioare speciilor în formă de tufis.

Cele mai bune soiuri de trandafiri bujori

Astăzi, există aproximativ 200 dintre cele mai variate soiuri de trandafiri bujori. În funcție de zona climatică, grădinarii cresc în special trandafiri Austin. Unele soiuri sunt cultivate în climă caldă, altele tolerează cu ușurință înghețurile și, prin urmare, sunt populare în regiunile nordice, iar unele sunt, în general, destinate numai serelor.

Tipuri de trandafiri de bujor

 • „Miranda” - un soi crescut în 2005. Crește cu un tufiș până la un metru și jumătate. Florile sunt solitare. Partea interioară a florii este roz aprins, iar petalele care sunt mai aproape de marginea exterioară sunt ușoare, aproape albe. Mirosul lor este slab, dar plăcut. Înflorirea este observată de două ori pe an.

Tipuri de trandafiri de bujor

 • Claire Austin se remarcă pentru aroma sa uimitoare, puternică. Arbustul are un metru și jumătate înălțime și aproximativ un metru lățime. Planta produce muguri de 2 ori pe an. Florile cremă, cu un diametru de 10 cm în medie, sunt colectate în inflorescențe de 2-3 bucăți.
 • „Constance Spry” este o varietate obținută în 1961. Este vorba despre un bujor care urcă la aproximativ 6 metri înălțime. Lățimea tufișului este în medie de 3 metri, dar depinde de caracteristicile culturii. Pagonii au vârfuri mici, dar deseori distanțate. Pliante sunt mari, rigide. Florile cresc cu un diametru de 14 cm, în inflorescențe de 4-6 bucăți. Parfum subțire puternic.

Tipuri de trandafiri de bujor

 • Graham Thomas a fost lansat în 1983. Este considerată unică și una dintre cele mai bune lucrări ale lui David Austin. Arbustul are 1,2 metri, iar în țările fierbinți poate crește până la 3 metri. Florile cresc în diametru de 12 cm, în inflorescențe de 3-5 bucăți, de culoare galbenă. Aroma este plăcută, palpabilă, dar nu foarte pronunțată. Înflorește de 2 ori, dar o abundență de muguri este observată doar la prima înflorire.
 • „Tranșilitate” - o varietate apărută recent în 2012. Puțini au încercat-o deja în cultivare. Arbustul crește la 1,2 metri. Practic nu există spini. Mugurii sunt colectați în perii de 3-5 bucăți. Au o nuanță gălbuie, dar se deschid când sunt coapte. Înflorire repetată.
 • „Sarbatoarea de Aur” se distinge prin flori imense cu diametrul de 16 cm. Culoarea este galben auriu. Aroma este delicată, foarte pronunțată. Planta înflorește toată vara.
 • Munstead Wood crește într-un tufiș mic, până la un metru înălțime și 0,6 m lățime. Flori în inflorescențe de maxim 5 bucăți. Au dimensiuni medii cu petale de catifea. Culoarea se schimbă pe măsură ce floarea se dezvoltă. Inițial, este roșu deschis, dar se întunecă în timp, devenind aproape negru și roșu.

Propagarea unui trandafir bujor

Cel mai adesea, acest trandafir este propagat prin butași. Tăierile pot fi tăiate singur sau cumpărate dacă nu există o plantă mamă. De obicei sunt tăiate iarna și păstrate acasă într-un loc răcoros, învelite în hârtie umedă. Când calusul apare la un capăt al butașilor și mugurii cresc, butașii sunt plantați în ghivece, iar vara sunt transplantate într-un loc potrivit din grădină.

Tăierea trandafirilor bujorilor se realizează de obicei primăvara înainte de începerea curgerii de șop.

Dacă butoanele au fost achiziționate primăvara, acestea nu trebuie să fie păstrate în ziar. O parte este pur și simplu scufundată într-un stimulator de creștere, apoi este scufundată într-un sol slăbit, hrănitor și acoperită cu un borcan sau cu o sticlă de plastic tăiată de sus pentru a face o seră. Când planta crește, puteți îndepărta sticla.

Tufișuri mici și dezvoltate de acest tip de trandafiri pot fi cumpărate online sau în magazine de grădină, în piață. Sunt doar plantate. Cresc mai repede și mai repede decât butașii și se încântă cu înflorirea lor în cel mai scurt timp posibil..

Foarte des, astfel de trandafiri sunt plantați. Stocul poate fi floare de trandafiri libere sau un trandafir de stepă, așa cum este numit popular. În timpul verii, înmugurirea pe un stoc în formă de T este de obicei efectuată. Rinichiul este bine fixat în secțiunea cortexului și învelit pentru a nu se deplasa. Cel mai bine este să vină cu o oarecare protecție împotriva soarelui și ploilor, precum și vânturilor puternice. Și va putea fi eliminat doar atunci când un nou pagon începe să crească din rinichi.

Trandafiri bujorii - romantism înalt de cer

La ce s-a gândit tânărul botanist David când a creat o nouă varietate de flori care l-au lovit pe el însuși de incredibilul lor frumusețe. Trandafiri bujori - vise romantice, ca baloanele colorate din nori pe un smarald, ca pe un fundal ceresc.

Abundența de petale parfumate într-o singură floare absoarbe conștiința ta, făcând semnul lumii ireale. Dacă te uiți la ele fără să-ți iei ochii, are loc o reîncarnare fabuloasă. Doar briza și fluturele ușor au voie să atingă trandafiri neobișnuiți. Alegeți pentru tine cine vrei să fii.

La o întâlnire romantică cu trandafiri bujori

Poate, în conformitate cu obiectivul stabilit, sau poate, pe un ghiont, savantul englez, crescătorul David Austin, încă din anii 50 ai secolului trecut, a arătat lumii o nouă varietate de trandafiri, care astăzi au câștigat o popularitate meritată. Plante extraordinare, cu înflorire abundentă, rezistentă la intemperii și boli.

Luxul Austin, care are calități decorative excelente, în care florile seamănă cu o formă de bujor, au o culoare diferită: alb-zăpadă, galben, roz pal, roșu aprins, visiniu. Și aceasta nu este întreaga paletă de culori implicată în capodoperele culorilor.

Valoarea hibridului decorativ constă și în faptul că dăunătorii „ocolesc” planta.

O scurtă istorie a trandafirilor bujorilor

Anii 50 din secolul trecut - primele soiuri de trandafiri bujori au fost crescuți în Anglia, care ulterior au devenit cartea de vizită a floriculturii britanice.

Lumea a fost prezentată cu primul trandafir Constance Spry pentru toată lumea, ceea ce a provocat admirație și emoții plăcute. În 1961, prietenul lui Austin, Graham Thomas, a prezentat-o ​​într-o gamă largă de grădinari..

Începutul anilor 70. S-a dezvoltat soiul unic rezistent la boli Mayflower. Un premiu cu adevărat regal - o marcă de calitate a Comunității Horticole a Regatului Britanic.

De asemenea, s-au remarcat trandafirii: „Pet Austin” și „Golden Celebration”, care ulterior au captivat întreaga lume cu sofisticarea și abilitățile lor. Soiuri cu o istorie de jumătate de secol și popularitate până în zilele noastre.

Anul 1969. Înființarea lui David Austin Roses. S-au obținut o serie de trandafiri hibrizi scrub cu petale duble. Cea mai bună din canisa Austin a recunoscut-o pe Soția din Bath.

Anul 1983. Suburbia Londrei Chelsea. Un spectacol de flori care prezintă cele mai bune soiuri ale lui Austin: Graham Thomas, Mary Rose. De la acest eveniment, creațiile lui David au devenit populare și de recunoscut..

secolul 21. În conducerea companiei - fiul unui crescător celebru.

Pepinierele în aer liber. Muzeul unic de floricultură, unde există mai mult de două sute de soiuri de trandafiri bujor hibrid.

Este timpul să vă familiarizați cu soiurile populare din Austin. Să începem cu cele mai populare floriști și floriști.

Trandafiri albi bujori

Soiurile albe de trandafiri bujori sunt deosebit de îndrăgite de grădinari. Ele împodobesc grădinile și grădinile de trandafiri, arată superb în buchetele de nuntă.

Numele graduluiCând și de cineDescriere
Tranqullity
Nou.
Crescute în 2012 de crescătorii englezi.Arbustii sunt puternici, înălțimea de 120 cm. Lăstarii sunt montați pe suporturi verticale sau se formează sub formă de tufă luxuriantă. Muguri de 3 - 5 buc. pe tulpină nu mari (12 cm în diametru), petale gălbui. Există puțini spini. Când sunt deschise, își schimbă culoarea în alb. Parfumul este ușor cu o nuanță de măr. Înflorit - de două ori pe sezon.
Claire AustinDavid Austin Roses BreedersArbustul are o dimensiune medie (până la 150 cm înălțime, 100 cm lățime). Pe tulpini, se formează 2-3 muguri în formă de ceașcă (8-10 cm). Petalele sunt albe cu o notă de cremă. Aroma este saturată, strălucitoare. Înflorește de două ori pe sezon. Rezistența la umiditate ridicată, boli.
AlabastruDavid Austin Roses BreedersArbusti compacti (90x50 cm). Pe tulpinile înalte, 5-6 muguri. Flori în inflorescențe cu petale duble groase. Aroma plăcută. Înflorire - de două ori pe sezon.

În selectarea trandafirilor, este dificil să obții o culoare alb-zăpadă, deoarece toți trandafirii albi în formă de bujor cu nuanțe suplimentare suplimentare.

Trandafiri de bujor roz

La fel ca „trandafirii roz” este cântată în cântec, atât de multe soiuri de această culoare înfloresc în întinderile vaste ale pepinierei Austin. Este roz care oferă o tandrețe incomparabilă pentru mugurii luxuriante.

Spray de Constanță

Floarea roz pal a fost adusă de britanici în 1961. Trandafirul urcat într-un arbust de răspândire cu creștere puternică atinge o înălțime de 6 m, o lățime de 3 m.

Ca și cum s-ar apăra de oaspeții neinvitați, floarea de pe tulpini are multe spini mici.

Muguri Gustomakhrovye cu un diametru de 14 cm. (În inflorescențe 4-6 buc.) Nu se deschid complet, încercând să mențină integritatea lor.

Râul în formă de pion Constance Spry nu este lăsat niciodată singur. Aroma sa, bogată și vibrantă, atrage fluturi și ne atrage spre sine pentru a fi admirat tot timpul. Rosa trebuie să i se ofere un suport pe care frumusețea va putea să se sprijine pe lăstarii ei cu frunzișuri mari, rigid, mat.

Soiul se va simți bine în nuanță parțială..

Anglia este o țară cu ploi și romantici care oferă trandafirii uimitori. Aruncă o privire trandafirul englez Abraham Darby.

"Miranda"

Trandafirul de bujor Miranda a fost crescut în Marea Britanie (2005).

Soiul este similar cu cel descris mai sus, singura diferență în combinația de nuanțe de la roz deschis la tonuri saturate strălucitoare.

În mugur, petalele extreme sunt mai deschise, aproape albe. Flori luxuriante (diametru 12 cm) - single. Parfumul unui trandafir abia se aude.

Tufele compacte mici cresc până la 150 cm, lățimea de 60 cm. Vara, trandafirul înflorește de două ori. Înflorirea decorează paturile de flori până în octombrie.

Trandafirii clasici roz din selecția lui D. Austin includ soiuri: Rosalind, Williams Moris și Gertrude Jekyll.

Trandafiri galbeni bujor

Trandafirii galbeni bujor au, de asemenea, diverse nuanțe. S-au adaptat mult timp la climatul rusesc, deoarece popularitatea florilor demne de atenție crește.

Frumusețe extraordinară
Pe tulpini sunt flori galbene.
Mai scump decât toate recompensele pământești,
Aroma lor delicată și delicată.

Cu adevărat, acești trandafiri sunt pentru Eden, dar și în grădina lor, cultivatorii de flori pot crea un paradis al florilor.

Graham Thomas

Această varietate de trandafiri galbeni de bujor, cu o aromă dulceagră plăcută este considerată cea mai bună printre reginele din Austin. Apărut în pepinieră în 1983.

Arbustii ating dimensiuni de la 1,5 la 3 m în climele reci. Pe tulpini, florile sunt 3-5 într-o singură perie. Flori Graham Tomas (10-12 cm în diametru). În culoarea lor galben strălucitor ca și cum ar fi o nuanță de piersic.

Înflorirea florală abundentă începe în primele zile de vară ale verii, repetată și moderată - până la jumătatea lunii octombrie. Tolerează dezastrele meteorologice și este rezistent la boli..

Nu ne oprim la cunoașterea trandafirilor de bujor galben, mai mult și mai informative pentru iubitorii de flori regale.

Selbrashhen de aur

Arbustul este considerat mare (150 mx 120 cm). Pe lăstarii curbați, asemănătoare unui vârf de sărbătoare de aur, există multe flori și muguri - până la 16 cm în diametru. Sunt colectate în inflorescențe de 3-5 bucăți. în fiecare.
Culoarea galben-miere a petalelor și o aromă puternică și plăcută încântă întreaga vară.
Nu mai puțin atractive sunt trandafirii de bujor galben „Pat Austin”, „Toulouse Latrek”.

Trandafiri bujori de culoare roșie

Bujorii de trandafiri de bujor - o selecție clasică pentru o varietate de trandafiri. Întruparea celor mai vii sentimente - dragoste, dorință, romantism. Sunt o decorare demnă a oricărei grădini, frumoase în buchete care exprimă sentimente și gânduri fără cuvinte..

Numele graduluiCaracteristiciDescriere
Moonstead Wood
(Lemn Munstead)
Sustinut
la surprize meteorologice și
boli.
Înflorire - lungă,
abundent.
Aroma - pronunțat.
Arbustul este scăzut. Lăstari de 1 metru și o lățime de tufă de 60 cm. În inflorescențe de 5 muguri. Petalele de flori de catifea de culoare visiniu se întunecă la deschidere. Staminele galbene apar în mijlocul florii.
„William Shakespeare 2000” (William Shakespeare)Soi - fără pretenții, tolerant la umbră. Forma florii este foarte asemănătoare cu o bujor. Tolerează ușor vremea rea, nu se teme de infecții. Înflorește de două ori pe sezon.Bucșă înaltă - 1,8 m. Terry, flori mari colectate în ciorchini (3-5 bucăți cu un diametru de până la 8 cm) variază în culori - de la stacojiu la violet..
Benjamin BrittenIntensitatea de înflorire la sfârșitul sezonului este scăzută. Trandafirul va decora grădina și va umbra alte soiuri mai delicate.Arbustul este compact, până la un metru înălțime și 70 cm lățime. Florile au formă de cupă, cresc în inflorescențe de 1-3 buc. Mugurii sunt mari (12 cm). Petalele terry sunt de culoare roșie închisă, cu o nuanță ușor portocalie, doar ușor deschisă.

Prieteni, într-un articol este imposibil să dai informații despre toți trandafirii lui David Austin și adepții săi. Principalul lucru este că autorul a obținut un rezultat pe care l-a dus toată viața.

Astăzi, trandafirii de bujor se izbesc prin frumusețea lor neobișnuită, rezistența la condițiile meteorologice, cea mai diversă paletă de culori și nu mai puțin unică în arome. Și pentru „gustare” - un spectacol care fură simțurile lui Rosa Chippendale.

Cadre unice cu David Austin și trandafirii săi


Cu siguranță vă vom spune despre plantarea și creșterea trandafirilor bujorilor în articolul următor.

Trandafiri bujor: o descriere a soiurilor și îngrijire

Crescătorul David Austin a primit trandafiri bujori, încrucișând trandafiri francezi, Damask și Bourbon cu soiuri moderne de trandafiri hibrizi de ceai și trandafiri Floribunda. Hibrizii crescuți aparțin clasei Shrabs și se caracterizează prin grosimea arbuștilor drepți și a formelor semi-alpiniste. Trandafirul englez este la mare căutare în rândul grădinarilor, precum și în rândul florării și designerilor.

Trandafiri bujor: soiuri

Trandafirul bujorului îmbină farmecul blând, notele rafinate de aromă de soiuri celebre de trandafiri, o paletă minunată de tot felul de nuanțe și înflorire lungă. Principalul lor avantaj este rezistența la boală și energia..

Trandafirul de bujor este ideal pentru decorarea marginilor și a paturilor de flori. Este adevărata regină a grădinii de trandafiri, iar gardul de trandafiri englezi miroase întotdeauna ca o aromă înfiorătoare.

Trandafirul de bujor are până la 150 de soiuri. Și deși florile celebrului crescător nu sunt recunoscute ca o clasă separată de către Royal National Society și American Rose Society, în creșele și literatura de grădinărit sunt cunoscute pe scară largă sub numele de trandafiri englezi, trandafiri austinieni sau trandafiri bujori.

Soiurile derivate au denumirea de locuri geografice și evenimente istorice ale Marii Britanii, scriitori și artiști de seamă.

Pasionații de grădinărit împart formal trandafirii după nuanță. Trandafirii de bujor roz includ următoarele soiuri:

 • Pret Constanta Se diferențiază într-o nuanță moale de roz de flori, aproape niciodată nu se deschide până la sfârșitul ei.
 • Eglantin. Înflorește continuu, dar este sensibil la diverse boli.
 • Miranda. Are flori imense. Diametrul unora atinge 9-13 cm. Trandafirul este complet lipsit de aromă.

Următoarele soiuri aparțin trandafirilor de bujor galben:

 • Sarbatoarea de Aur Poseda flori mari. În diametru ating 15 cm Florile au o aromă delicată și sunt rezistente la boli..
 • Graham Thomas. Diferă prin faptul că înflorește toată vara. Arbusti decorați cu flori mari de caise strălucitoare..

Dintre trandafirii bujorilor albi, cultivatorii de flori preferă aceste soiuri:

 • Liniște. O varietate de trandafiri bujori cu petale de culoare galben-alb. Înflorește de două ori în timpul sezonului.
 • Snow Gus. Se caracterizează prin arbuști care ating o înălțime de 3 m, care împodobesc flori mici.
 • Claire Austin. Prezintă flori rotunde cu o aromă delicată, inexpresivă.

Trandafirii roșii de bujor sunt renumiți pentru astfel de soiuri:

 • William Shakespeare. O varietate foarte cunoscută de flori de o frumusețe neobișnuită în rândul crescătorilor. Trandafirii stacojiu acoperă tufișul..
 • Benjamin Britten Prezintă o structură de flori complexă și parfum aromat..
 • Dezgheţ. O varietate capricioasă și solicitantă de flori, dar foarte elegantă.

Trandafirii de bujor sunt atât de populari și frumoși încât arată minunat nu numai atunci când sunt plantați în grădină, pe gazon, precum și în containere cu flori. Ele pot fi un decor minunat în interior, pot crea confort și dispoziție..

Trandafiri bujor: îngrijire și reproducere

Oaspeții englezi din paturile noastre sunt renumiți pentru nepretenția lor și nu creează probleme pentru grădinari în timpul reproducerii și îngrijirii. Dacă decideți să înființați o grădină de trandafiri pe un pat de flori, atunci este timpul potrivit pentru asta - mijlocul lunii aprilie sau mai. Pământul s-a încălzit deja și nu vă puteți teme de îngheț.

Un trandafir bujor se propagă în următoarele moduri:

Cel mai bine este să începeți butașii vara sau toamna devreme. Butașii pregătiți sunt plantați în ghivece cu pământul, lăsând deasupra solului doi muguri mari. Solul trebuie să fie întotdeauna ușor umed. Primăvara, când nu există pericol de îngheț, terenul s-a încălzit suficient, iar frunzele formate pe locul rinichilor, au plantat butași în pământ deschis și acoperiți cu un borcan. Locurile pentru acest lucru sunt alese nu prea însorite, dar nici umbrite.

 • curbe.

Acest proces este cel mai ușor. Mai întâi pregătesc locul: sapă solul și fertilizează. Se alege o ramură lungă a unui trandafir în formă de pion, în mijlocul tragerii se face o incizie în care se introduce o gaură mică sau o chibrit. Locul tăierii cu ajutorul unei capse este fixat, picurat, ușor compactat și udat. Primăvara, o tufă independentă poate fi separată de cea principală și transplantată într-un alt loc.

Acest tip de cultivare a trandafirilor bujorilor este mult mai complicat, este folosit de grădinari pentru a propaga arbuști și arbori pentru a obține soiuri hibride. Pentru a altoi o plantă cultivată, se folosește un stoc al unei specii necultivate, care este mai rezistent la condiții și boli externe..

Indiferent de metoda de reproducere pe care o alegeți, trebuie să fiți răbdător, atent și persistent. Pentru ca florile să vă mulțumească cu înflorire luxuriantă și parfumată pe tot parcursul sezonului, este nevoie de grijă pentru ele. Iată un memoriu pentru o florară amator:

 • Asigurați udarea regulată a trandafirilor imediat după plantare.

Dacă climatul este arid, organizați udări profunde cel puțin 1 dată pe săptămână.

 • Este mai bine să mulgeți solul sub plante tinere.

Acest lucru va proteja solul de uscare. Dacă cantitatea de mulci a scăzut în timpul sezonului, repetați procedura.

 • În timpul sezonului de creștere, hrăniți tufe de trandafiri cu îngrășăminte organice.

Acest lucru ar trebui să fie făcut în această ordine: la începutul primăverii, folosiți pentru trandafiri o hrană complexă alimentată de magazin. La începutul lunii iunie, aplicați îngrășăminte cu azot. Când mugurii încep să se formeze, folosiți organice constând din potasiu și fosfor.

 • Dacă iernile din regiune sunt reci, atunci la mijlocul toamnei, îndepărtați frunzele rămase din tufișuri.

Odată cu apariția primelor înghețuri ale ramurii, aplecați ușor la pământ, fixați și mulgeți cu rumeguș sau paie. Nu acoperiți trandafirii cu materiale etanșe, ceea ce contribuie la moartea plantei.

 • Începeți tăierea tufelor primăvara.

Îndepărtați lăstarii uscați care sunt deteriorați și bolnavi. Trandafirii bujori nu se tem de o tunsoare decorativă. Decupând o treime din partea superioară, puteți oferi bucșei o formă exclusivă.

Trandafirii bujorilor au câștigat de mult inimile grădinarilor și locuitorilor obișnuiți prin frumusețe incredibilă și înflorire neobișnuită. Acestea decorează nu numai poduri de flori, granițe, parcele de grădină, dar creează și adăposturi vii în designul peisajului. Arborele de vară, împletit de lăstarii unui trandafir bujor, nu este doar confortabil, dar fabulos de parfumat și magic.

Tipuri de ceai hibrid și trandafiri bujori

Rose a primit în mod meritat titlul înalt de „regină a florilor” datorită varietății de culoare uimitoare, frumuseții uimitoare a mugurilor cu o aromă delicată și plăcută. Este o podoabă de parcuri orașe și paturi de flori, grădini de trandafiri acasă, buchete de nuntă. Încă din cele mai vechi timpuri, a inspirat parfumerii pentru a crea cele mai rafinate parfumuri și alte produse cosmetice.

Botaniștii din întreaga lume încă lucrează la crearea de noi soiuri de plante preferate pentru grădinari și florariști. Trandafirii lui David Austin se izbesc de frumusețea lor extraordinară, așa că a fost fondat un muzeu cu flori, unde puteți admira soiurile de trandafiri de bujor hibrid și există mai mult de două sute dintre ei. Pentru a trata „bile” multicolore sub formă de nor pe un „cer” de smarald de frunze, au fost create cataloage în care florile sunt clasificate în funcție de numărul de petale. Mugurii de înflorire simpli au câte 7 petale fiecare, mugurii de jumătate de terry au câte 8-20 fiecare, mugurii duble cu mai mult de 20. Pe această pagină a site-ului nostru puteți afla ce tipuri de trandafiri există cu fotografii și descrieri - toate soiurile de pion în formă de pion și hibrid de ceai. soiuri.

Soiuri antice și moderne de trandafiri

Trandafirii sunt plantați în parc și în grădină. Trandafirii din parc includ trandafiri decorativi și hibrizi crescuți pe un stoc de trandafiri. Rezistă bine la frig, potrivite pentru reproducere în regiunile nordice. Există multe soiuri de grădină: există subtropical și hibrid de ceai, trandafiri bujori: stufoși, alpinism și alpinism. Au nevoie de îngrijire specială, adăpost bun pentru iernare. Printre plantele de grădină se disting speciile antice și moderne..

Soiuri antice

Soiurile vechi includ plante care coboară din șoldurile de trandafiri sălbatici. În funcție de geografia locurilor de cultivare, după tip, trandafirii antici sunt europeni, Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu și America de Nord. Soiurile vechi de trandafiri cu o origine hibridă complexă nu mai arată ca șoldurile de trandafiri și multe dintre ele dau naștere unor soiuri moderne de trandafiri.

Clasele vechi includ:

  Trandafirul alb sau alb - un tufiș cu creștere dreaptă înaltă, pe care crește și înflorește mugurii de culoare roz roz sau alb. Planta este rezistentă la îngheț și boli. În secolul al XIV-lea a fost înfățișat pe brațele Yorkului.

Bourbon - un arbust care are lăstari groși, frunze ovale lucioase și flori duble parfumate: alb, roz sau roșu. Speciile de trandafiri pot fi drepte sau alpiniste. Crescut pe insula Bourbon din Oceanul Indian, apoi „emigrat” în Franța.

Centrifol - petală de masă sau provensal. Arbustul este scăzut, dar răspândit, există spini și flori de pământ care emană un miros caracteristic. Culorile sunt albe, roz roz și roz profund, mai rar - galben, dungi sau pete. Lăstarii sunt întotdeauna o mulțime de flori, dar mulțumesc ochiul doar o dată pe sezon.

Damasc este un rezident al Orientului Mijlociu, pe care romanii și cruciații l-au răspândit în întreaga lume. Pe un tufiș înalt sunt lăstarii înăbușiți cu vârfuri. Soiul său Kazanlak din Bulgaria a devenit sursa celebrului ulei de trandafir. Damascul de toamnă a crescut mai des datorită înfloririi duble.

Trandafir hibrid al lui Gallic, care este descendent dintr-o navă de trandafiri galici. Face parte din vechea varietate europeană, care a fost cultivată ca plantă medicinală de către călugării cu flori la mănăstiri. Arbust subdimensionat, dar care se întinde cu prezența unor flori parfumate simple sau dens dublate: roz, roșu, violet, zmeură sau dungi.

Moss - cu lăstari și sepale puternic coborâte. Numele primit în legătură cu un miros specific lemnos de la părul glandular care acoperă petalele, ca mușchiul. Arbust scăzut sau mediu, înflorește de două ori. Pe baza acestei specii, soiurile minunate de trandafiri au fost crescute: soiuri decorative Fairy Moss.

Chinezesc - un arbust reparator cu lăstari netezi, cu vârfuri rare, muguri mici, simpli sau dens, care înfloresc de două ori pe sezon. Petalele lor sunt unice: nu se estompează la soare, ci se întunecă. Soiurile cu înflorire continuă provin din chinezi: Bourbon, Noiset și altele.

Soiuri moderne

Soiurile moderne de trandafiri sunt: ​​floribunda, alpinism (cleimbers și rable), trandafiri hibrizi, acoperire, miniatură și scrub.

Speciile de trandafiri crescuți cresc până la 4 m lungime, mugurii sunt colectați în inflorescențe. La ramblers, tulpinile sunt flexibile și ondulate, sunt așezate pe suporturi. Mugurii mici înfloresc profund o dată pe sezon. Climberii care urcă au o tulpină groasă și muguri mari, plăcută înflorire continuă. Soiurile Elfe, Jasmina, Michka sunt populare.

Cei mai buni trandafiri hibrizi sunt arbuști. Au lăstari netezi sau înțepători, cu puțini pete roșiatice. Frunzele lanceolate sunt strălucitoare sau verde închis. Petalele mugurilor au miros dens sau semi-dublu de condimente și ceai negru chinezesc. Există trei flori în buchețe și înfloresc în culori pastelate: alb, roz, galben și caisă pe lăstarii noi sau de anul trecut pe timpul verii. Există însă flori roșii saturate, aproape negre, cu o aromă ușoară și evazivă, bogată și densă.

Ce fel de trandafiri sunt soiurile de ceai tipice? Se disting prin muguri ascuțiți care formează flori care alcătuiesc o spirală de petale cu margini răsucite. Prin urmare, floarea are un vârf ascuțit. Soiurile moderne populare includ: Duchesse de Brabant, Lady Hillingdon, Maman Cochet, Mrs. Foley Hobbs, Advance, Black Baccara, Topaz, Hommage a Barbara, Wow, Papillon.

Floribunda arată ca un ceai hibrid, dar înflorește mult timp și uneori continuu. Florile nu au aromă, sunt duble simple, duble și dens, se adună într-o grămadă de inflorescențe. Mugurii seamănă cu un bol sau un pahar. Plantă rezistentă la îngheț.

Gradul de acoperire la sol introdus de la cățărările de trandafiri vechi. Tulpini îndepărtate îndepărtate se înghesuie pe un teren plat sau stâncos. Înălțimea tufișului este mult mai mică decât lățimea sa. Această vedere poate decora orice peisaj și se poate combina cu alte flori și plante datorită varietății de nuanțe de flori de dimensiuni medii. Trandafirii frumoși au devenit soiuri populare: Euphoria, Purple Rain, Satina.

Trandafirii albaștri ocupă un loc special în hibridul cu ceai. Nuanța albastră a florii este obținută datorită unui pigment special - delfinina, obținută prin selecție prelungită. Deosebit de popular:

  „Parfum albastru” cu muguri purpuriu-violet sau lavandă și aromă pronunțată. În primul rând, o floare cu dimensiunile de 10-11 cm capătă o culoare violetă, iar atunci când sunt deschise complet, petalele interioare devin o nuanță de zmeură sau lavandă. Petalele au margini speciale, ușor sfâșiate. Dar, în ciuda colorației, acest soi este clasificat ca soi albastru. Frunze groase de culoare saturată închisă. Arbustul este frumos și compact, dens ramificat, atinge o dimensiune de 60x60 cm, înflorește până la geruri de toamnă, nu se teme de boli și frig.

Luna albastră cu o culoare neobișnuită de lila-albastru. Petalele sunt albastre: indigo și moale ceresc. Mugurele este format din 25-30 de petale, formând o floare dublă, cu dimensiunea de 10 cm. Tuful atinge o înălțime de 250-300 cm, lățime - până la 75 cm. Rezistă la îngheț până la 35 ° C, are o rezistență medie la boli și ploaie. Înflorește de două ori pe sezon și emană o aromă de citrice. Uzina are nevoie de suporturi pentru diferite modele.

Principalii trandafiri bujori moderni

Trandafirii de bujor, divorțați de David Austin, sunt plantați pe scară largă în rozariile grădinarilor, în paturile de flori din oraș și parc, creează garduri vii, completate de paturi de flori sau mixbodere. Trandafirul parcului englez a prins rădăcină în regiuni reci: „Claire Austin”, „Abraham Darby”, „Tradescant”, „Summer Song”, „A Shropshire Lad”. = Vânzătorii de flori o recomandă. Însă grădinarii sunt mai îndrăgiți de soiuri precum "Leander", "English Garden", "Othello", "Evelin" și "Fisherman's Friend", deoarece sunt mai bine adaptate la schimbările de temperatură decât cele mai mari recomandate.

Trandafir alb

Trandafirii albi de bujor reprezintă soiuri:

  Tranqullity Un arbust puternic înălțime de 120 cm. Se formează o tufă luxuriantă sau se fixează lăstari pe suporturi verticale. Pe tulpina cu vârfuri mici, apar 3-5 muguri mici, cu diametrul de 12 cm, cu petale gălbui. Când mugurele se deschide, petalele devin albe și emană o ușoară aromă de mere. Înflorește de două ori pe sezon.

„Alabaster” (Alabaster). Arbust, dimensiune 90x50 cm arată compact. Tulpinile înalte împodobesc 5-6 muguri în inflorescențe. Petalele sunt dense și au o aromă plăcută. Înflorește de două ori pe sezon.

„Snow Goose” („Gâscă de zăpadă”). Planta de alpinism atinge o înălțime de 200-250 cm, lățime - până la 150 cm, o floare în diametru - 4-5 cm se caracterizează printr-o culoare alb-zăpadă fără nuanță. Are toate cele 25 de petale și nu diferă prin densitate și splendoare, însă datorită culorii sale cu miez galben și o aromă musculoasă neobișnuită, este popular printre grădinari. Planta este rezistentă la îngheț și boli. Nu-i plac razele directe ale soarelui: petalele se pot îngălbeni.

Soiuri roz

Marea roz delicată de muguri luxuriante poate fi obținută în grădina de trandafiri datorită următoarelor soiuri:

 • „Miranda” - un trandafir în formă de pion. Planta este mică și compactă: înălțimea de 150 cm, lățimea coroanei - 60 cm, a fost crescută de crescătorii englezi în 2005. Mugurii la început sunt aproape albi, dar atunci când înfloresc flori luxuriante unice, cu diametrul de 12 cm, puteți observa nuanțe luminoase saturate și roz deschise ale petalelor. Cu înflorire repetată, va împodobi patul de flori până în octombrie și va înflăcăra o aromă delicată abia audibilă.

"Constance Spray" - trandafiri de bujor care urcă în anul 1961 în Anglia. Sunt arbusti cu creștere puternică, răspândind 6 m înălțime și 3 m lățime. Sunt protejați de mulți spini mici de „oaspeții neinvitați”. Diametrul mugurilor stufoși este de 14 cm, inflorescențele sunt 4-6 flori, care nu pot fi complet deschise. Aroma luminoasă și bogată a unei plante înfloritoare încântă pe alții și atrage albinele. Frunzișul tulpinilor este mare, rigid și plictisitor. Datorită gravității genelor, este așezat și fixat pe un suport. Iubește un loc luminat, dar nu direct lumina soarelui, se simte bine la umbră.

Trandafirii clasici au fost adaptați climatului ploios englezesc: Rosalind, William Moris, Gertrude Jekyll și planta uimitor de frumos Abraham Darby din colecția lui David Austin.

Adoră un soare, dar la adăpost de vânt. Pe vreme caldă devine cais, pe vreme moderată predomină o nuanță roz. Florile terry sub formă de pahar cu diametrul de până la 14 cm nu se zdrobesc și încântă ochiul cu frumusețe, iar mirosul este saturat de mirosul de căpșuni și lămâie, din iunie până în prima octombrie. Pot fi formate genele luxuriante și viguroase, cu o înălțime de 1,5-2 m. Caracteristică distinctivă: abundența cu frunzișul strălucitor pune în evidență florile moale roz în centru și gălbuie sau piersic la periferie. Înflorirea se caracterizează prin valuri netede care trec de la o ramură la alta..

Soiuri galbene

Trandafirii de bujor (în imagine), care sunt clasificați ca soiuri galbene, sunt foarte populari. Printre ei:

  „Graham Thomas” este „regina” colecției Austin, cu o aromă dulce vrăjitoare. Poate trăi într-un climat rece și poate atinge o înălțime de 1,5-3 m. Tulpinile sunt decorate cu perii de flori - 3-5 în fiecare. Diametrul florii este de 10-12 cm. Înflorește de două ori: vara și până în primele zile ale lunii octombrie, încântând cu o nuanță galbenă strălucitoare cu infuzii de piersic. Rezistent la boli și calamități meteorologice.

Soiuri roșii

Culoarea Burgundiei este un clasic al selecției, întruchipează cele mai vii sentimente: romantism, dorință și iubire. Cele mai populare soiuri sunt:

  „Munstead Wood” - trandafiri bujori (foto), rezistenți la vreme rea și boli. Înflorește mult timp și abundent, atrăgând o aromă pronunțată. Arbustii de pe un arbust scazut ating 100 cm inaltime si 60 cm latime. Inflorescențele cuprind 5 muguri, înfloriți cu petale de visiniu de catifea, care, atunci când sunt deschise complet, devin și mai întunecate, iar staminele se îngălbenesc în centrul florii.

„William Shakespeare 2000” (William Shakespeare) - soi nepretențios și tolerant la umbră, similar cu forma unei flori de bujor. Vremea rea ​​nu este groaznică pentru el, la fel și infecția. Mugurii purpurii și stacojii înfloresc de două ori pe sezon pe lăstari, florile au un diametru de 8 cm și sunt colectate în ciorchini de 3-5 buc..

Trandafiri urcători

Printre trandafiri în formă de bujor, trandafirii cret sunt populari (speciile și soiurile, fotografiile sunt prezentate mai jos). Acest grup include soiuri de plante de Austin, Tantau, Meyana și trandafiri danezi din colecția Renașterea Poulsen. În funcție de forma florii, acestea sunt:

  În formă de cupă: cu înălțimea, lățimea și baza aproximativ egală a mugurii, petalele exterioare sunt curbate spre exterior la margini. În interiorul florii sunt multe petale mici.

 • În formă de cupă și quartile, deoarece forma lor este aproape pătrată. Când mugurele este complet deschis, puteți vedea 4 sectoare de petale împărțite.
 • Profund în formă de cupă (sferică): baza mugurii are o înălțime și o lățime egală. Petalele exterioare se îndoaie spre exterior, astfel încât floarea arată ca o bilă.
 • Asemenea rozetei: cu un mugur a cărui lățime a bazei este mai mare decât înălțimea. Centrul florii poate fi ușor concave, cu semne de planeitate. Când rândurile de numeroase petale sunt așezate corect, mărimea lor devine mai mare de la centru la margine.
 • Catarame populare de trandafiri bujor (foto cu numele soiului):

   Rosarium Uetersen este un arbust rezistent la iarnă și rezistent la umiditate de 200-300 cm înălțime și 200 cm lățime. Mărimea unei flori roz strălucitoare atinge 10-12 cm, pe tulpini există 3-5 muguri care emană o aromă delicată. Înflorește de două ori pe sezon. Nu se teme de mucegaiul pudrat și de pete negre.

  Clair Renaissance este un arbust reînflorit: 150 cm înălțime și 100 cm lățime rezistent la îngheț, boli, dar nu-i place foarte mult ploaia. Pe muguri cresc 3-5 muguri de culoare roz-somon, atunci când înflorește, florile au un diametru de 10-12 cm.

  Sarbatoarea de Aur - ramurile ating o inaltime de 150 cm, coroana - 100 cm in diametru. Mugurii sunt de culoare galben strălucitor, 3-5 bucăți împodobesc tulpinile, florile cu dimensiunea de 14-16 cm în diametru emană o aromă groasă. Trandafirul este rezistent la boli, dar nu tolerează înghețul și ploile prelungite. Plăcește să înflorească de două ori pe sezon.

  Una dintre măsurile importante pentru păstrarea trandafirilor bujorilor care urcă este protejarea lor de umiditate excesivă și umezeală sub tufișuri și între ramuri. Citiți și articolul nostru „Cum să tăiați trandafirii corect”.