Aichrison (Arborele iubirii). Cum să crești și să te îngrijești acasă.

Aikhrizon printre cultivatorii de flori de îndrăgostiți este mai cunoscut sub numele de „Arborele iubirii”. Nume frumos. Semnificativ mai frumos decât „tribul”. Deși, pentru a-l reabilita, trebuie să spun că în traducerea din limba greacă în limba maternă - Aichrison înseamnă „pentru totdeauna auriu”. Pare prea frumos. Da, și floarea în sine este destul de frumoasă.

Un pic despre plantă

Cea mai apropiată rudă a Arborelui Iubirii, pomul de bani cunoscut și foarte popular. Ambii acești „copaci” aparțin familiei Crassulaceae. În total, există aproximativ cincisprezece specii de Aichrison. În floricultura de acasă, o singură specie este cultivată în principal. Se numește „Aichrison home”. La baza sa, este un hibrid crescut prin traversarea a două specii de plante: Aichrison punctata și A. sinuos. În exterior, casa Aichrison este foarte asemănătoare cu un copac de bani. Are aceleași ramuri răspândite pe un trunchi gros, frunze cărnoase groase. Spre deosebire de „relativul” său, trunchiul și ramurile, chiar și la un adult, sunt mai subțiri și au un aspect mai puțin pronunțat. Pliante nu sunt netede, ci pubescente, catifelate. Din cauza formei acestor frunze, care seamănă cu inimi în miniatură, Aichrison a fost numit „Arborele iubirii”. O altă diferență importantă este înflorirea regulată a Aichrison-ului. La prima vedere, florile pot părea mici și inconștiente. Dar aceasta este doar la prima vedere. Dacă îngrijirea plantei este corectă, atunci de obicei la jumătatea primăverii, aceasta oferă „panicule” luxuriante constând din multe flori - stele. Grija pentru aichrison nu este deosebit de dificilă și, sub rezerva mai multor reguli simple, puteți crește o plantă frumoasă și originală. Oamenii spun că cu cât planta este mai magnifică și cu cât sunt mai multe frunze, cu atât mai multă dragoste și fericire în casă.

Aichrison (Arborele iubirii). Ingrijirea casei.

Iluminat

Această floare de interior este un mare iubitor de lumină. Prin urmare, cel mai favorabil loc pentru cultivarea sa va fi un pervaz bine luminat. Datorită compactității sale, Aichrison se potrivește perfect. Trebuie menționat însă că lumina trebuie împrăștiată, ar trebui să evitați și să protejați floarea de lumina directă a soarelui. De obicei, astfel de plante sunt plasate la ferestre orientate spre est sau spre vest. Pentru a împiedica floarea să crească pe o parte, întoarceți-o din când în când.

Temperatura

În sezonul cald, temperatura pentru aichrison nu este deosebit de importantă (dacă, desigur, nu este prea mare sau scăzută). Temperatura normală a camerei este destul de acceptabilă pentru plantă. În mod optim, poate fi la + 20-25 de grade.

Iarna, situația este oarecum diferită. Pentru a asigura viitoarea înflorire luxuriantă a Aichrison, este nevoie de o temperatură scăzută (+ 9-10 grade). Cel mai adesea, această temperatură este menținută pe pervazul de lângă fereastră, dar dacă pervazul este încălzit, iar condițiile de temperatură de pe aceasta nu satisfac nevoile instalației, atunci încercați să alegeți un loc mai potrivit pentru aceasta. În caz contrar, nu numai că înflorirea va fi slabă (sau chiar nu va veni deloc), copacul în sine va începe să piardă intens frunzele, să se întindă, să devină neatractiv.

Udare și umiditate

Aichrisonul este suculent și, prin urmare, poate exista de ceva timp datorită umidității acumulate. Udarea trebuie tratată foarte atent. Foarte probabil să umpleți planta! Nu există un regim de udare specific pentru această floare. La fel ca în aproape toate plantele interioare, frecvența de udare este determinată de condițiile în care sunt conținute. În primul rând, este temperatura aerului. Mărimea plantei și volumul oalei trebuie, de asemenea, luate în considerare. Pentru început, până când ați dezvoltat propriul program de udare pentru Aichrison, este mai bine să adăugați porții mici de apă după ce stratul superior s-a uscat. Există o modalitate încercată de a verifica dacă există suficientă umiditate în plantă. Este suficient să apăsați ușor palma coroanei florii. Dacă simțiți că este elastic, primăvara, atunci totul este în regulă. Dacă coroana este lentă, atunci este necesară o udare urgentă. Odată cu uscarea prelungită, frunzele plantei se usucă, se ridează. Deosebit de prudent și mult mai rar este necesar să udăm aichrisonul iarna.

Arborele iubirii tolerează bine aerul uscat. Pentru a pulveriza și umezi aerul în alte moduri, nu este nevoie. Mai mult, ca toate florile interioare cu frunze pubescente, pulverizarea îl poate dăuna. Dar mulți cultivatori de flori practică spălarea periodică a întregii plante sub un duș. Acest lucru are un efect bun asupra sănătății și aspectului florii..

Top dressing

În sezonul cald, când aichrisonul are o perioadă de creștere activă și înflorire, poate fi hrănit cu îngrășământ pentru suculente (cactusi). Frecvența hrănirii - la fiecare 15 zile.

Transplant de Aichrison

Aichrison nu-i plac vasele mari, spațioase. Da, sunt inutile lui. Sistemul de rădăcină al plantei nu este dezvoltat în special și este situat în partea superioară. Un vas mare nu numai că va inhiba înflorirea pomului iubirii, dar poate provoca și stagnarea apei, odată cu degradarea ulterioară a rădăcinilor. În consecință, aichrisonul trebuie transplantat doar atunci când este necesar, atunci când vasul devine clar pentru acesta. Pentru plantare - transplant, este recomandat să folosiți ghivece joase. Dar dacă alegerea este mică, atunci într-un vas mare se toarnă un strat mare de material de drenaj. În ceea ce privește compoziția pământului, aichrisonul este nepretențios. Dintre amestecurile preparate, puteți folosi pământul pentru suculente. Un amestec pentru cactusi este de asemenea potrivit. Îl puteți suplimenta cu bucăți de cărbune. Dacă faceți singur amestecuri pentru flori, atunci cel mai simplu amestec de pământ pentru ahichrison:

 • Teren de sodiu - patru părți;
 • Pământ de frunze - o bucată;
 • Teren de humus (sau seră) - o parte;
 • Nisip grosier (sau perlit) - o parte.

Este de dorit să îmbunătățiți un astfel de amestec cu o cantitate mică de așchii de cărămidă și cărbune..

Tăierea Aichrison

Dacă doriți, puteți da plantei dvs. orice formă. Arborele iubirii tolerează foarte ușor tăierea și modelarea. În funcție de dorința dvs., o puteți crește sub formă de tufiș sau sub forma unui copac mic. În primul caz, nu trebuie făcut nimic special. Este suficient să ciupeți vârfurile plantelor tinere pentru a stimula ramificarea. Obținerea unui copac frumos din Aichrison nu este, de asemenea, dificilă. Este necesar să lăsați una dintre cele mai puternice tulpini și să curățați periodic partea inferioară de crenguțe și frunze. Pentru a forma o coroană frumoasă, vârfurile sunt de asemenea ciupite, slabe sau, dimpotrivă, ramuri prea dezvoltate, sunt decupate.

Propagarea Aichrison-ului

Cea mai ușoară cale este propagarea prin butași. Pentru un cultivator începător, recomand să așezați tulpina tăiată într-un recipient cu puțină apă și să așteptați până când dă rădăcini, apoi să o plantați în pământ. În acest fel, se propagă geraniumuri, epiphyllum, violet (senpolia), hibiscus, Benjamin ficus și multe alte plante. Avantajul acestei metode este evident - este mai vizual și vă permite să controlați procesul. Nu uitați să adăugați doar o tabletă de carbon activat în apă. Acesta va proteja apa de la sursa de înflorire și înflorire..

Mai mulți cultivatori experimentați plantează butași Aichrison imediat în pământ. Înainte de plantare, tulpina tăiată trebuie să fie ușor uscată (câteva ore) într-un loc umbrit și uscat. Pentru plantare, același teren este potrivit ca pentru o plantă adultă, dar diluat de două ori cu nisip grosier sau perlit. Tăierile de Aichrison se rădăcină de obicei foarte bine și rapid.

Câteva dificultăți în creșterea „Arborele iubirii”

Aichrison nu înflorește

Motivul, cel mai probabil, este că iarna este prea caldă. Dar același motiv poate fi într-o oală prea mare și o udare excesivă.

Aichrison lasă căderea intensă

Dacă pierde frunzele în sezonul cald, acest lucru se poate datora udării necorespunzătoare. În egală măsură, poate fi atât udare insuficientă, cât și excesivă. Un alt motiv poate fi o înfrângere în lumina directă a soarelui. Frunzele de Aichrison cad și în perioada de înflorire a plantei, dar acesta este un fenomen normal. Căderea frunzelor poate începe mai aproape de iarnă. Acesta este un semnal că este timpul ca floarea să treacă la întreținerea de iarnă.

Boli și dăunători

Cu grijă adecvată de Aichrison acasă, aceste adversități nu se tem de el. Dar, datorită udării dezechilibrate, putregaiul se poate dezvolta. Îngrijirea nepăsătoare provoacă, de asemenea, apariția unui acarian de păianjen, farfurie, nematode, scute, sciaide.

Floare - copac: îngrijirea la domiciliu pentru a înflori

Plantele de interior se potrivesc perfect în orice interior. Una dintre opțiunile interesante poate fi un copac de flori, cu o plasare și îngrijire corespunzătoare, se va încânta cu verdeață luxuriantă și flori. Ghivecele cu copaci compacti înfloriți sunt filtre naturale care au grijă de aerul curat. Copacii interiori au nevoie de anumite condiții pentru înflorirea acasă..

Floare - „copacul iubirii”

La prima vedere, copacul dragostei arată ca o crassula (copacul banilor). O trăsătură distinctivă este o puf ușoară pe frunze. În timpul înfloririi, se elimină aproape complet frunzele, în schimb fiind acoperite cu inflorescențe mici, plăcut mirositoare, de culoare galbenă, roșiatică sau bej. Crește nu mai mult de 35 cm.

Numele complet și fotografia florii sunt „copacul iubirii”

Un copac de dragoste originar din Insulele Canare, crește în Maroc și Portugalia. Numele complet al plantei este Aichrison, care înseamnă „mereu auriu”, tradus din greaca antică.

Aichrison in vivo

Grija pentru un copac de flori „copac de dragoste”

Aichrisonul nu poate fi numit plantă prea solicitantă. Este suficient pentru el în măsura umidificării, pentru a oferi lumina soarelui, pentru a se hrăni periodic din primăvară până toamnă - și totul pare a fi.

Dacă doriți să vedeți mugurii pe ea, ar trebui să aflați mai multe despre cum să aveți grijă de o floare de cameră a unui copac de dragoste.

- Aichrison produce muguri vara. La sfârșitul înfloririi, acestea trebuie îndepărtate, astfel încât planta își va restabili rapid puterea.

- Planta are nevoie de o iluminare bună, dar nu îi place lumina directă a soarelui.

- Un ghiveci cu o floare este cel mai bine păstrat într-o cameră orientată spre vest sau est.

- Vara, îl puteți duce pe stradă sau pe o loggie, dar astfel încât planta să rămână în umbră parțială.

- În ceea ce privește regimul de temperatură: în sezonul cald, 20-25 ° C, iarna de 8-10 ° C.

- Planta are nevoie de îngrășăminte minerale de la mijlocul primăverii până la începutul toamnei. Ele trebuie aplicate o dată pe lună, în timpul înfloririi - de două ori mai des. Puteți cumpăra îngrășământ mineral gata pregătit pentru cactusi și suculente. De obicei conține săruri de calciu, azot, fosfor și potasiu.

- Udarea trebuie să fie moderată, așteptând ca uscatul să se usuce complet: vara o dată la 3-5 zile, mai rar iarna. Stagnarea umidității din sol trebuie evitată, altfel sistemul de rădăcini este afectat de putregai și floarea poate muri.

Cum să vă îngrijiți copacul de dragoste pentru flori interioare, astfel încât să fie stufoase și frumoase?

- Pentru a face acest lucru, prindeți vârfurile lăstarilor tineri, acest lucru stimulează dezvoltarea de lăstari noi.
- De asemenea, se recomandă îndepărtarea lăstarilor subțiri slabi.

Semne legate de arborele iubirii:
• dacă Aichrison a înflorit în casa unei singure persoane, își va găsi în curând sufletul pereche;
• un copac de dragoste înflorește atunci când o relație de dragoste se dezvoltă bine.

Se crede că un copac de dragoste aduce dragoste și armonie în casă și dă mici flori „aurii” iubitorilor. Prin urmare, floarea poate fi oferită nou-născuților. Cum se oferă o floare de cameră citită aici.

Floare - „pomul fericirii”

Arborele fericirii se numește Dracaena. Conform legendei aztece, ea a ajutat-o ​​pe tânărul soldat să se căsătorească cu fiica Înaltului Preot. Tatăl fetei i-a dat mirelui cinci zile să crească frunze pe un băț, pe care l-a lipit în pământ. Un soldat a udat un băț, care s-a dovedit a fi un dracaena și, după cinci zile, au apărut frunze pe el. Situația a fost rezolvată fericit, iar îndrăgostiții au putut să se căsătorească.

Dracaena in vivo

Caracteristici de îngrijire pentru un „copac al fericirii” acasă

Clima din casele noastre este diferită de cea din America de Sud, deci o anumită grijă este necesară pentru arborele fericirii. Mai ales dacă vrem să înflorească. Dracaena adora umiditatea ridicata. Există unele soiuri, cum ar fi Derema dracaena, pentru care este necesară această afecțiune, frunzele trebuie umezite de două ori pe zi cu o sticlă pulverizată și șterse regulat cu o cârpă umedă. Dragon Dracaena și Godsef sunt mai puțin pretențioși în această privință..

- Solul trebuie să fie întotdeauna umed. Dacă începe să se usuce, rădăcinile sunt deja scurte de apă.

- De asemenea, cere un copac de fericire și compoziția apei, este mai bine să fii purificat sau așezat, altfel vor apărea pete pe frunze.

- Dacă avem în vedere particularitatea îngrijirii și a pansamentului pentru Arborele Fericirii acasă, atunci soiurile variegate au nevoie de pansament special, iar restul sunt suficiente îngrășăminte complexe obișnuite pentru flori de interior.

—Fertilizator în perioada de creștere activă, de primăvară până toamnă. Trebuie să faceți acest lucru o dată sau de două ori pe lună.

Floare - „pomul sorții”

Arborele Destinului provine din tropice, dar supraviețuiește în latitudinile noastre în condiții corecte de creștere. Clerodendrum - din greacă este tradus ca „copac al sorții”. Aroma plăcută a florilor pomului sorții are un efect pozitiv asupra stării de spirit, poate acesta a fost motivul legendelor, potrivit căruia clerodendrul își schimbă viața în bine, ajută la crearea unei atmosfere favorabile în casă, dă dragoste.

Încă o credință este legată de clerodendru - arborele destinului ajută la evitarea părului cenușiu din păr. În Asia de Sud-Est, frunzele de clerodendru au fost utilizate cu succes în scopuri medicinale. Un alt nume pentru arborele destinului este Volkameria, numit după botanistul german Volkamer.

Clodendrum in vivo

Transplantul și propagarea unei flori "copac al sorții"

Clerodendrul tânăr este transplantat în fiecare an, iar după doi sau trei ani, acest lucru se poate face mult mai rar - o dată la trei ani. Transplantul, la fel ca reproducerea, nu este deosebit de dificil:

- folosiți sol obișnuit pentru plantele interioare cu adăugare de nisip;

- drenajul este așezat pe fundul vasului;

- golurile sunt umplute cu substrat de sol;

- sprijinul pentru floare este mai bine să săpați în momentul plantării.

Transplantarea și propagarea florii Arborele Soartului este posibil în două moduri: prin semințe și butași. Cel mai adesea, a doua metodă este aleasă, astfel încât răsadurile să se înrădăcineze mai bine și să fie mai puțin predispuse la boli în viitor.

Care ar trebui să fie îngrijirea interioară a florii „copacului sorții”, astfel încât să înflorească

Clerodendrum este o plantă nepretențioasă și rezistentă, dar pentru a-i mulțumi cu flori magnifice, va trebui să încercați să creați condiții similare cu cele naturale.

- Vara se simte bine la t 20-25 ° C și poate iarna pe pervaz..

- Va trebui să aveți grijă de iluminat, floarea aruncă frunzele atât de excesul de soare, cât și de lipsa acestuia. Cel mai bine este să așezați un ghiveci de flori pe partea de vest, est, să vă protejați de lumina directă a soarelui cu jaluzele.

- Pentru ca clerodendrul să aibă suficientă umiditate în sol, puteți pune lut expandat umed pe palet. Nu uitați să udați regulat planta: vara, de două ori pe săptămână, iarna, reduceți udarea la două ori pe lună. Este necesar să umezim partea măcinată a plantei, în plus, ștergem frunzele o dată pe săptămână cu o cârpă umedă.

- Pentru a vedea primii muguri, încercați să vă îmbrăcați doar în perioada de creștere activă.

- Adesea, o plantă poate refuza să înflorească dintr-un simplu motiv - a devenit aglomerată într-un ghiveci. Încercați să-l transplantați într-un ghiveci de flori liber la începutul primăverii și apoi hrăniți-l cu îngrășământ complex pentru plantele de înflorire din interior până când apar mugurii.

- Se recomandă pulverizarea frunzelor numai seara, înainte de apusul soarelui. Aceasta se potrivește cu ceasul biologic al plantei..

Urmați recomandările și planta va înflori.

Un număr mare de semne va fi asociat cu înflorirea pomului destinului, de exemplu:
• Clerodendurmul parfumat în timpul înfloririi îi ajută pe soți să ajungă la înțelegerea reciprocă.
• Clerodendrum Thompson oferă femeilor energie pozitivă pentru a sprijini confortul familiei.
• Clerodendrul cel mai frumos prevede sosirea oaspeților, întorcând flori și pleacă spre ușă.

Ce să facem dacă frunzele florii „copacului sorții” se îngălbenesc

Dacă clerodendul crește și se dezvoltă normal, frunzele sale sunt de culoare verde obișnuită. Este necesar să faceți doar o eroare în îngrijire - floarea Arborelui Soartului este bolnavă și frunzele se îngălbenesc mai întâi:

- Petele brune pe suprafața frunzelor, ceea ce înseamnă că acestea au fost lovite de lumina soarelui.
Protejați floarea de lumina directă a soarelui.

- Când o plantă este afectată de o ciupercă, multe frunze mici apar pe frunze.
Este necesară îndepărtarea tuturor zonelor afectate ale plantei, transplantul în sol nou și tratarea cu orice fungicid.

- Frunzele din jurul marginilor sunt galbene și au început să se onduleze, floarea este lovită de un parazit.
Cele mai periculoase fluturi albi și acarieni. Este necesar să le îndepărtați cu un burete înmuiat în apă cu săpun. Și tratați toate plantele cu insecticide de 3 ori la intervale de o săptămână.

- Gălbenimea se manifestă de-a lungul venelor, atunci problema este lipsa sau excesul de minerale.
Reglați doza de îngrășământ conform recomandărilor producătorului de îngrășăminte..

- Când frunzele se îngălbenesc și cad, aerul din cameră este prea uscat.
Dacă apare galbenusul vara - creșteți udarea. Dacă iarna - folosiți un umidificator sau o chiuvetă în cameră cu flori.

- Petele cu tonuri maronii apar atunci când planta se află pe un pescaj.
Încercați să protejați planta de ciorne.

Floare - „copacul vieții”

Arborele vieții din India se numește plumeria. Simbolizează nemurirea, deoarece florile noi apar după ce moare trunchiul. În Laos, acest copac sacru este plantat în afara fiecărui templu budist. Florile de plumeria au o aromă delicată foarte frumoasă, cu note de iasomie și caramel.

Plumeria in vivo

Flori de îngrijire la domiciliu „copacul vieții”

Dacă așezați floarea pe o fereastră orientată spre partea de sud, atunci plecarea de acasă la Pomul Vieții nu va fi dificilă și planta va înflori cu siguranță. Nu ar trebui să plasați planta imediat în lumina directă a soarelui, este nevoie de ceva timp pentru a vă adapta la noile condiții.

- Vara, planta se simte bine pe balcon, iar iarna - în cameră la t 18-20 ° С.

- Udarea pentru plumeria are nevoie de moderat, astfel încât solul să fie umed, dar nu complet uscat.

- Înainte de înflorire, în perioada inactivă, o anumită parte din frunze cad din plantă. Acest lucru este considerat normal. După o lună, frunzele se întorc. Acesta este cel mai bun moment pentru a aplica suplimente minerale pe bază de fosfor.

- În timpul înfloririi, nu pulverizați apa pe plantă, plumeria nu-i place.

Grija pentru Arborele Vieții acasă nu este dificilă, amintiți-vă doar - planta este foarte termofilă și iubește multă lumină.

Nici cultivatorii începători, nu este dificil să crești copaci înfloriți acasă, respectând recomandările descrise mai sus.

Aichrison - un copac al iubirii și al fericirii

Aichrison - floare originară mediteraneană, crește în natură în fisuri de rocă și nu necesită multă umiditate pentru dezvoltare. Planta și-a luat mult timp pe pervazul apartamentelor. Există mai multe soiuri de cultură, merită să fie luate în considerare cele mai populare dintre ele..

Aikhrizon - ce fel de floare este, de ce se numește „copacul iubirii și al fericirii”

Planta aparține suculentelor din familia Tolstyankovye. Aceste specii tolerează ușor seceta. Aichrison a început să fie numit arborele iubirii datorită formei în formă de inimă a frunzelor. În sălbăticie, tufișul crește în munți pe insulele Mării Mediterane - Madeira, Corsica, Canare.

Ahichrison - copac al iubirii

Notă! Numele culturii este de origine greacă, este format din două cuvinte: ai - „mereu”, și chrysos - „aur”.

Scurtă descriere a aspectului

Arbust sferic compact de înaltă 30-35 cm. Tulpinile sunt cărnoase, drepte, sistemul rădăcină este superficial, direcționat pe orizontală.

Înflorirea începe la sfârșitul primăverii, pe tulpinile de flori de 10-20 cm lungime, inflorescențele se formează din muguri sub formă de stele. În funcție de specie, Aichrisonul interior înflorește în culoare galbenă, roșie, cremă.

Important! Toate soiurile de ahichrison sunt otrăvitoare. Nu porniți o plantă într-o casă în care trăiesc copii mici și animale..

La capetele lăstarilor se formează frunze cărnoase, acoperite cu vilozități pufoase. Frunzele sunt colectate în perechi sau grupuri mici de 4-5 bucăți. Culoarea frunzelor este verde închis, uneori cu pete galbene și roșii. Forma frunzelor este romboidă, rotundă, în formă de inimă, ovală. Când este tăiat pe tulpină, iese sucul cu un miros neplăcut.

Soiuri de flori

În natură, există 15 specii de Aichrison, există forme anuale ierboase și arbuști. Următoarele sunt cele mai frecvente soiuri în natură și cultivate acasă..

Aichryson acasă (Aichryson x domesticum)

Un hibrid de specii punctuale și turtoase este adaptat pentru creșterea în apartamente cu iluminare insuficientă. Este o tufă sferică cu diametrul de până la 30 cm. Frunzele romboide verzi strălucitoare sunt situate pe întreaga lungime a tulpinii, ajung la o dimensiune de 2 × 1 cm. Florile cu vârf galben au o aromă ascuțită, înflorește până la șase luni.

Există o varietate de gucci variegate achigrison - frunzele sale au o culoare alb-verde dungată.

Aichryson tortuous (Aichryson tortuosum)

Un tufiș compact de dimensiuni de 15-30 cm, este format din frunze cărnoase lanceolate cu creștere densă. Lățimea și lungimea frunzelor sunt echivalente, suprafața lor fiind acoperită cu grămadă de argint. Floarea de interior Aichrison se încântă cu înflorire strălucitoare pe tot parcursul verii. Lungimea pedunculului depășește semnificativ dimensiunea tulpinilor. Mugurii galbeni sub formă de stele cu 8-9 petale sunt situate la nivelul înalt deasupra coroanei.

Aichryson schistolifolia (Aichryson sedifolium)

Plantă cu o formă verticală direcționată, lățimea arbustului este de până la 15 cm, coroana atinge o înălțime de 40 cm. Lăstarii sunt tulpini lignificate, fără vegetație pe toată lungimea. Pe vârfurile lăstarilor sunt rozete de frunze cărnoase, care în formă seamănă cu ciorchini de struguri. O placă de foaie cu lungimea de până la 1,5 cm este vopsită în verde deschis cu o acoperire roșie. Înflorirea nu este violentă, mugurele are forma unei margarete galbene.

Informații interesante! Conform semnelor populare, Aichrison aduce fericire și prosperitate în casă. O fată necăsătorită care a plantat o floare acasă va găsi în curând dragoste.

Aichryson prostrate (Aichryson laxum)

Planta Aikhrizon, deschisă, este denumită pentru forma de răspândire a tufei, care poate atinge dimensiunile de 40 cm. Frunzele cu forma romboidă de culoare verde pot avea până la 3 cm lungime și până la 1 cm lățime. muguri galbeni. După ce mugurii s-au uscat, o parte semnificativă a frunzelor se sfărâmă, deoarece tufișul dă cea mai mare parte a nutrienților nutriției florilor.

Aichryson punctata (Aichryson punctatum)

Tulpinile brune ale arbustului au o lungime de 40 cm, au o coafură - mai mare decât pe coroană. Frunzele cărnoase de formă romboidă sunt vopsite într-o culoare verde deschis, colectate în inflorescențe. Înflorirea este un grup de muguri de stele galbene.

Aichrison îngrijire acasă

Începătorii în floricultură ar trebui să înceapă îngrijirea aikhrizon-ului acasă, dar nu complicat. Pentru a realiza înflorirea și a nu strica floarea, trebuie să urmați regimul de udare, temperatură și iluminare.

Iluminarea și temperatura

Floarea este prevăzută cu lumină de zi care durează 12-14 ore. Iarna, lumina naturală este completată de fitolampe sau surse de lumină de zi. În caz contrar, lăstarii se vor întinde și vor arunca frunzele.

Planta nu-i place lumina directă a soarelui, ghiveciul este așezat departe de soarele agresiv de vară. Cel mai bun loc pentru cultură în casă este pervazul din partea de vest. Dacă floarea de dragoste este pe partea de sud, fereastra ar trebui să fie umbrită cu o perdea ușoară.

Ar trebui sa stii! Lipsa iluminării și temperaturile ridicate în timpul iernii indică de ce tulpinile plantei sunt foarte alungite și devin mai sărace.

De la mijlocul primăverii până la toamnă, temperatura preferată a florii este menținută la 20-25 ℃ peste zero. Vara, se recomandă să scoți ghiveciul cu flori pe balcon, arbustul necesită o ventilație ușoară. Trebuie avut în vedere faptul că rădăcinile florii sunt frică de ciorne, nu ar trebui să existe o explozie puternică în interior și în exterior..

Aichrison în timpul înfloririi

Iarna, pomul este pus în stare de repaus, scăzând temperatura din cameră la 8-10 ℃ căldură. Nu pun o floare lângă baterii, o temperatură ridicată duce la alungirea lăstarilor.

Reguli de udare și umiditate

Udarea moderată este importantă în îngrijirea Aichrison. Planta nu-i place să fie umezită din abundență. Este mai bine să udăm o floare mai des, dar cu mai puțină apă. Din foi lente, puteți înțelege că floarea nu are suficientă umiditate.

Vara, un duș cald este aranjat în baie, iarna, numărul de udări este redus la jumătate. Succulenții tolerează bine seceta. Puteți juca în siguranță și irigați 3-4 zile după ce coma de pământ este complet uscată.

Arbustul nu necesită pulverizarea coroanei din pistolul de pulverizare, aerul din încăpere trebuie să fie uscat.

Notă! Udarea abundentă poate duce la putrezirea sistemului radicular al Aichrison.

Top dressing și calitate a solului

Iarna, hrănirea nu se efectuează. Începând cu luna aprilie, la fiecare 2 săptămâni încep să producă îngrășăminte pentru cactusi. După apariția primilor muguri, tufișul este hrănit în fiecare săptămână pentru a prelungi înflorirea. În îngrășământ, conținutul de azot ar trebui să fie minim, deoarece provoacă creșterea frunzelor și inhibă înflorirea.

Solul pentru aichrison trebuie să fie neutru în compoziție. Solurile slabe cu un conținut ridicat de nisip sunt potrivite. Arbustul preferă terenul cu o conductivitate bună a aerului.

Dimensiunea rezervorului de flori

Planta se simte bine într-un ghiveci strâns. Distanța de la rădăcini până la pereții containerului nu trebuie să depășească 2 cm. Partea subterană a arbustului crește larg, ceea ce înseamnă că vasul trebuie să fie puțin adânc. Materialul recipientului este lut, într-un vas de plastic, rădăcinile culturii se vor încălzi, ceea ce va duce la o ofilire a florii.

Arbust într-un vas larg

Tăierea și transplantul

Tăierea arborelui fericirii Aichrison constă în îndepărtarea pedunculelor vechi și a lăstarilor uscați. Lăstarii se taie toamna, după sfârșitul sezonului de creștere.

Un transplant de plante se efectuează primăvara înainte de înflorire sau toamna, când toți mugurii au căzut. Iarna, tufișul nu trebuie atins, transplantul îl va trezi din hibernare, planta poate înflori. Cultura este transplantată într-un nou ghiveci pe măsură ce crește atunci când sistemul rădăcină nu mai încapă în ghiveci.

Terenul pentru plante este cumpărat într-un magazin de grădină. Substrat adecvat pentru suculente. Puteți face teren acasă. Pentru a face acest lucru, amestecați gazonul, solul cu frunze, turba și nisipul într-un raport de 1: 1: 1: 4. Noua oală trebuie să fie cu 2 cm mai lată decât precedenta, este umplută cu drenaj de 3 cm. Lutul expandat este folosit în acest scop. După transplant, planta nu este udată timp de 5 zile, udarea ulterioară se efectuează în porții mici de 1 dată pe lună.

Informatii suplimentare! Trebuie efectuat un transplant dacă vasul vechi este deja mic pentru rădăcinile plantei. Procedura se realizează primăvara sau toamna..

Înflorire și dormit

La grădinari cu experiență, Aichrison înflorește acasă când zăpada de pe stradă încă nu s-a topit. Pentru a realiza o înflorire lungă și luxuriantă, trebuie să urmați o serie de reguli:

 1. Păstrați planta într-o oală strânsă și nu o fertilizați iarna.
 2. Se udă oala pe lună, iar în februarie, se triplă seceta de flori.
 3. Păstrați vasul într-un loc răcoros, unde temperatura nu depășește +12 ℃ și nu există curent.
 4. Oferiți 12 ore de lumină cu iluminare suplimentară.

Îndeplinirea acestor condiții simple va ajuta să obții flori pe tufiș în aprilie. Îngrășămintele frecvente cu îngrășăminte minerale vor prelungi înflorirea până în octombrie. După căderea mugurilor, toate pedunculele și tulpinile vechi îngălbenite sunt tăiate. Tăierea preventivă va ajuta tufa să se miște mai ușor în perioada inactivă și să se recupereze după iarnă.

Aichrison în repaus

Propagarea arborelui fericirii

Propagarea Aichrison se realizează prin semințe și butași. Ambele metode sunt destul de eficiente în plantarea de primăvară..

Pentru a propaga planta cu semințe, acestea sunt semănate în cutii plate cu un amestec umed de nisip și sol de foi. Recipientul este acoperit cu o peliculă și pus într-un loc cald până la apariție. În fiecare zi timp de câteva ore, sera este deschisă pentru ventilație.

Notă! După 2 săptămâni, semințele încep să germineze, filmul este îndepărtat. După ce există 4 frunze reale pe lăstari, ei culeg răsaduri în pahare separate.

Aichrisonul poate fi propagat cu succes prin butași. Pentru a face acest lucru, mai multe lăstari puternice sunt tăiate pe o plantă adultă, sunt împărțite în tulpini de 7-9 cm lungime. Fiecare tulpină este lăsată să se usuce în aer timp de 2 ore, apoi este plantată într-un recipient cu nisip, care este umezit pe măsură ce se usucă. După 14-20 de zile de plantare, apare prima rădăcină, lăstarii pot fi plantați în ghivece individuale până la 5 cm lățime.

Răsaduri de Aichrison atunci când sunt propagate de semințe

Tăierile sunt efectuate după înflorire, dar trebuie să vă asigurați că răsadurile se înrădăcinează înainte de iarnă și intră în hibernare. Tăierile pot fi înrădăcinate în apă moale prin adăugarea de carbon activat.

Nu se recomandă! Plantarea butașilor și semințelor nu trebuie efectuate într-un substrat cu o compoziție acidă grea. Nisipul sau substratul de cactus este cel mai potrivit pentru propagare..

Dacă aveți grijă corespunzător de tufiș, puteți obține acasă o împrăștiere de flori galbene strălucitoare. Înflorirea Aichrison pe pervazul va încânta oamenii care trec pe lângă fereastră.

Unele dificultăți în creștere

Aichrison arată că este îngrijit în mod necorespunzător, aruncând frunzele și refuzând să înflorească. Fotografiile fără frunze și întinderea lor puternică indică lipsa luminii în cameră. Frunzele lente indică o udare rară, planta este deshidratată. Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente simptome ale îngrijirii improprii a florilor..

Lăstari de plante îngălbenite

De ce nu înflorește

Lipsa mugurilor primăvara poate indica o lipsă de nutrienți. Este necesară creșterea numărului de îngrășăminte. Oala este fertilizată în fiecare săptămână cu amestecuri minerale cu conținut scăzut de azot.

Aichrisonul poate să nu înflorească dacă are un ritm biologic perturbat. În timpul unui transplant de flori de iarnă, este stresat și lipsește de înflorire..

Caderea frunzelor

După înflorirea luxuriantă, frunzele de pe arbust încep să se usuce și se prăbușesc activ. Acest lucru nu este necesar să vă fie frică. Deci planta scapă de coroana în exces, care ia nutrienți din floare. În acest caz, copacul începe să fie udat mai abundent pentru a-i putea recupera mai rapid.

Acoperirea pământului poate duce la degradarea părții rădăcinii și la moartea treptată a întregii plante. Un copac semnalează foioase abundente că udarea trebuie redusă.

Seceta și intrarea soarelui strălucitor pe coroana unui arbust au un efect dăunător asupra dezvoltării culturale. Este necesar să umbrați fereastra pe care stă vasul cu planta și să udați frecvent.

Rădăcina de Aichrison curățată de sol

O creștere semnificativă a temperaturii camerei în timpul dorminței poate provoca căderea frunzelor. Mutați ghiveciul într-o cameră rece.

Pe o notă! Plantei nu îi place udarea grea cu mult lichid. Arbustul trebuie udat des, dar cu o cantitate mică de apă..

Boli și dăunători

Arbustul poate fi afectat de un acarian păianjen, o cojită. Controlul dăunătorilor ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Insectele sunt distruse cu ajutorul insecticidelor, apoi inspectează coroana.

Odată cu irigarea frecventă și grea, sistemul de rădăcini din Aichrison începe să putrezească. Când se detectează primele semne de putregai, tufișul este scos din sol, rădăcinile sunt uscate și tratate cu fungicide. Partea deteriorată este îndepărtată, planta este transplantată într-un nou substrat..

Love Tree - Îngrijirea plantelor la domiciliu

Aichrison este o plantă suculentă aparținând familiei Crassulaceae. Genul de plante are doar 15 specii, dintre care 5 sunt cultivate în floricultura de interior. Printre reprezentanții genului se pot găsi atât plante erbacee anuale, cât și perene.

Există și arbuști. Arborele iubirii, cum este numit și Aichrison, este o plantă de interior foarte comună. Privind această floare exotică, s-ar putea să credeți că ea constă din sute de inimi strâns adiacente între ele. Adesea este confundat cu arborele de bani, dar acestea sunt specii complet diferite..

Povestea creșterii și semne despre pomul iubirii

În mediul natural, plantele se găsesc în astfel de locuri:

 • Insulele Canare;
 • Azore;
 • Maroc;
 • Madeira
 • Portugalia.

Această plantă este foarte populară printre grădinari. Oamenii îl numesc Arborele Iubirii. Acest nume a fost dat florii datorită formei neobișnuite a frunzelor care seamănă cu inimile..

Aichrison este asociat cu un număr mare de semne, a căror esență este următoarea:

 1. Această plantă este un test litmus al bunăstării familiei. Se crede că floarea răspunde la „vremea din casă”. Dacă totul este bine în familie, dragostea și înțelegerea reciprocă domnesc acasă, orhideea crește și înflorește. În familiile în care scandalurile și aparițiile au loc în mod constant, floarea se usucă și moare. Prin urmare, în unele țări se obișnuiește să se acorde aichrison la nunți.
 2. Consilier pentru persoane singure. Aichrison își iubește foarte mult stăpânul sau amanta. Prin urmare, atunci când un pretendent la inima stăpânului apare în casă, planta sugerează gradul de demnitate al candidatului. Dacă o floare consideră o persoană nouă ca fiind bună, va începe să dizolve frunzele noi. Dacă o persoană rău apare în casă, planta va coborî și se va îmbolnăvi.

Există, de asemenea, un semn că planta atrage bunăstarea materialului. Dar acest lucru se aplică numai florilor cumpărate cu bani. Aichrisonul donat nu atrage bogăția. Prin urmare, mulți oameni care primesc o floare drept cadou oferă câteva copecks pentru ea.

Caracteristicile plantelor interioare și diversitatea speciilor

Copacii de interior au atât caracteristici comune, cât și diferențe specifice de specie. În floricultura interioară, astfel de tipuri de ahichrison sunt cultivate:

 1. Acasă.
 2. Serpuit, cotit.
 3. Șterge gro.
 4. Deschis (deschis).
 5. Loc.

Valoarea decorativă a fiecărei specii este reprezentată de frunze..

Informatii generale

Sistemul rădăcină este slab dezvoltat. Tulpinile sunt drepte, predispuse la ramificare. Lăstarii pot avea o culoare maronie sau verde. Rareori lignifică. În majoritatea speciilor, tulpinile sunt înfundate.

Frunzele sunt cărnoase, mici sau de dimensiuni medii. Suprafața plăcilor din majoritatea speciilor are o margine groasă. Vederile fără margini se disting prin suprafața lipicioasă a plăcilor cu frunze. Forma frunzelor este adesea romboidă, dar există specii cu plăci în formă de pâlnie. Culoarea frunzelor este reprezentată în principal de nuanțe de verde. Există și o specie variată.

Înflorirea are loc primăvara și durează cel puțin două luni. Unele specii pot înflori timp de șase luni. Florile sunt mici, în formă de stea. Se adună în inflorescențe racemoase sau paniculate.

Aichrison acasă

Aichrozonele domestice sunt arbuști cu creștere redusă până la 30 cm înălțime. Frunzele sunt mici, romboide, ușor pubescente. Farfurii pline de culoare verde închis. Această specie se caracterizează printr-o perioadă lungă de înflorire: până la șase luni. Planta înflorește cu flori parfumate cu petale de culoare galben strălucitor. Reprezentanților acestei specii li se poate oferi un formular standard.

Serpuit, cotit

Aikhrizon Sinuous poate fi numit o specie pitică. Tufele ating 15, înălțimea maximă de 30 cm. Se diferențiază în frunze cărnoase dens plantate. Forma plăcilor este în formă de diamant, culoarea verde-deschis cu o nuanță albăstruie. Pe suprafața frunzelor există vilozități albe groase.

Șterge gro

Aichrison Ochistolistny este un arbust dens cu multe lăstari subțiri drepte. Frunzele sunt în formă de pâlc, colectate de rozete. Suprafața plăcilor este lipicioasă. Culoarea plăcilor este reprezentată de o combinație de două culori: pe un fundal verde deschis există dungi și roșii pronunțate. Frunzele sunt cărnoase, dar nu sunt pubescente. Florile sunt mari, cu petale aurii. Specia cu frunze clare se caracterizează printr-o pierdere parțială a frunzelor în timpul stării de dormit.

Deschis sau întins

Arbustii cresc până la 40 cm. Frunzele sunt în formă de diamant, pubescente, au o culoare verde strălucitoare. Florile de aur sunt colectate în inflorescențe racemoase. După înflorire, poate arunca o parte din frunze..

Loc

Reprezentanții speciilor punctate sunt plante erbacee. Ele diferă în lăstari alungite pe jumătate alungite, de culoare maro sau verde închis. Pe lăstari există o margine. Frunzele sunt în formă de diamant, cărnoase, mici. Sunt vopsite cu verde strălucitor. La această specie, frunzele sunt mai puțin pubescente decât tulpinile. Florile sunt galbene strălucitoare, în formă de stea, colectate în inflorescențe..

Caracteristici ale creșterii unui copac de dragoste acasă

Să crești un copac al dragostei acasă nu este dificil. Dificultăți pot apărea numai dacă nu sunt respectate recomandările pentru îngrijirea unei plante de casă.

Iluminat

O floare are nevoie de multă lumină, dar acțiunea soarelui direct este distructivă pentru ea. Prin urmare, planta este cultivată în condiții de o cantitate mare de lumină difuză. Pragurile ferestrelor la ferestre orientate spre vest sau est sunt considerate cel mai bun loc pentru a plasa un ghiveci de flori. Pe partea de sud, aichrisonul este umbrit cu perdele sau așezat nu pe pervaz, ci în imediata apropiere a ferestrei. Pe partea de nord, uzina va avea nevoie de iluminare suplimentară..

Datorită lipsei de iluminare, planta se îngroapă și trage lăstari, pierzând astfel valoarea decorativă. Expunerea la lumina directă a soarelui lasă arsuri pe frunze, rezultând căderea frunzelor.

Temperatura și umiditatea

În timpul creșterii active, Aichrison se simte confortabil la temperaturi cuprinse între 18 ° C și 28 ° C. Toamna, temperatura este redusă la 10 ° C. În acest caz, tranziția ar trebui să fie lină. Salturile bruște de temperatură pot duce la stres pentru floare.

Aichrison-ul nu este foarte interesant pentru umiditatea aerului. Spre deosebire de multe alte plante de interior, nu are nevoie de hidratare suplimentară. Vara, când aerul este foarte uscat, îl puteți pulveriza sau îl puteți pune sub un duș cald.

Udare și hrănire

În perioada de creștere, floarea are nevoie de udare regulată, dar moderată. Este produs pe măsură ce solul se usucă. Unii experți recomandă udarea plantei după ce jumătatea solului s-a uscat. Această caracteristică se explică prin hipersensibilitatea aichrison la legarea cu apă a substratului.

Iarna, floarea este udată și mai rar. Este recomandabil să dezvolți o schemă individuală. Pentru a face acest lucru, merită să observați frunzele plantei: de îndată ce încep să se piardă turgor (devin lente) - trebuie să apăzi. Acoperirea apei în timpul repausului amenință dezvoltarea putregaiului rădăcinilor.

Floarea de îngrășământ se realizează primăvara și vara. Îngrășăminte minerale pentru plante suculente sunt utilizate pentru hrănire. Frecvența și dozarea furajelor sunt determinate conform instrucțiunilor medicamentului. Îngrășămintele cu acrison trebuie să conțină săruri de azot.

Tăierea și ciupirea

Tunderea și ciupirea procedurilor sunt efectuate din mai multe motive:

 1. Ciupiți. Măsura necesară. Se desfășoară pe parcursul întregului sezon de creștere. Prindeți lăstari tineri pentru a provoca ramificații și a oferi o decorativitate mai mare.
 2. Tăierea florilor ofilite. De asemenea, o necesitate. Se realizează după înflorire. Inflorescențele decolorate trebuie îndepărtate pentru a asigura schimbul normal de aer și prevenirea bolilor.

Tăierea florilor

 • Resuscitarea unei flori. În lipsa unei îngrijiri adecvate, planta întinde tulpinile și aruncă frunzele. Tulpinile de la bază încep să se usuce. Singura modalitate de a salva floarea este să tăiați lăstarii vii cu scopul înrădăcinării lor ulterioare.
 • Unii grădinari s-au obișnuit să crească un copac al iubirii ca plantă standard. Pentru a face acest lucru, au tăiat toate lăstarii laterali și prin ciupit formează o coroană frumoasă.

  Boli, dăunători și metode de tratare a acestora

  Toate bolile florilor apar ca urmare a unei îngrijiri improprii. Cele mai frecvente sunt următoarele boli:

   Putregaiul radacinii. Apare din cauza acoperirii cu apă a solului. Se manifestă prin uscarea organelor măcinate ale plantei. Există toate semnele de descompunere a rădăcinilor. Lupta împotriva bolii presupune îndepărtarea tuturor părților florii deteriorate de putregai, urmată de tratament repetat cu preparate fungicide.

  Putregaiul radacinii

 • Umflarea albă. Cauza apariției este blocarea apei a aerului și a solului. Principalul simptom al bolii este apariția pe frunzele blisterelor albicioase cu deformarea ulterioară a plăcilor. De regulă, planta este capabilă să depășească independent boala, cu condiția să fie organizată îngrijirea corespunzătoare. Frunzele puternic afectate cad singure.
 • Greșelile în îngrijirea Aichrison-ului pot provoca, de asemenea, infecții cu cruste, acarieni de păianjen, nematode și mâncăruri de mâncare. Puteți salva o floare de la dăunători cu ajutorul insecticidelor.

  Propagarea și transplantul unei plante de casă la domiciliu

  Există două modalități de a propaga o floare: butași și semințe. Tăierea presupune următoarele acțiuni:

  1. Lăstarii apicali sunt tăiați de pe tufișul mamă și lăsați să se usuce câteva ore.
  2. Recipientul este umplut cu un amestec de nisip și vermiculit..

  Tăierile uscate sunt plasate în solul umed al recipientului. Tăierea trebuie să fie în sol.

  Când tulpina prinde rădăcină, este transplantată într-un vas separat. Diametrul optim al gâtului este de 7 cm. Ca sol, se folosește un amestec de nisip, gazon și pământ de foi în proporții egale. Butașii se rădăcină bine și în nisip, un substrat pentru suculente sau în apă cu cărbune..

  Puteți obține achichrison din semințe în acest fel:

  • recipientul este umplut cu un amestec de sol de foi și nisip (1: 0,5);
  • semințele sunt semănate în solul umed al recipientului;
  • recipientul este acoperit cu sticlă.
  Propagarea semințelor

  Semințele sunt difuzate zilnic. Solul este umezit pe măsură ce se usucă. Primele varză apar după 2 săptămâni. Achichrisele fortificate cu două sau trei frunze sunt transplantate în mod similar cu butași înrădăcinate.

  Transplantul se efectuează anual. Este recomandabil să faceți acest lucru primăvara. Florile adulte sunt potrivite pentru suculente. Puteți pregăti singur solul amestecând următoarele componente:

  • teren gazon (1/2);
  • foaie de pământ (1/4);
  • nisip (1/4).

  Ghiveciul nu trebuie să fie adânc, altfel planta își va pune toată puterea în dezvoltarea sistemului radicular. Este necesară prezența găurilor de drenaj. Experții recomandă utilizarea vaselor din materiale respirabile. Acestea includ argilă, ceramică neprocesată. Ghivecele de flori din materialele de mai sus împiedică dezvoltarea putregaiului rădăcinilor.

  Întrebări comune pentru creșterea copacilor

  Aikhrizon nu poate fi numit o plantă solicitantă, dar asumarea neglijenței în îngrijire poate duce la îmbolnăvirea și moartea florii. Un număr mare de semne bune sunt asociate cu cultivarea acestei culturi..

  Arborele iubirii Aikhrizon: fotografie, îngrijire la domiciliu, reguli pentru creșterea și transplantarea unui arbust suculent

  Aichrison este o plantă suculentă din familia Crassulaceae. De asemenea, este numit „copacul iubirii” datorită formei frunzelor care seamănă cu o inimă. În natură, Aichrison crește într-o zonă stâncoasă, în defectele pietrelor. Este un arbust cu o înălțime de aproximativ 20-40 cm. Tulpinile sunt dense, groase, dar niciodată acoperite cu un strat de lemn. Când frunzele sunt deteriorate, sucul apare la suprafață, subțind o aromă neplăcută.

  În ciuda faptului că aichrisonul este o plantă tropicală, aceasta este cultivată cu succes ca cultură casnică în latitudinile temperate. Floarea este destul de nepretențioasă în îngrijire. În plus, se referă la acele plante cu care sunt asociate o serie de credințe și semne. Este considerat o sursă de noroc, bunăstare financiară, fericire a familiei. Aceleași proprietăți sunt atribuite arborelui de bani, care este o rudă cu Aichrison.

  Tipuri și soiuri populare pentru cultivarea casei

  Cultura ne-a venit din regiunea mediteraneană. În sălbăticie, Aichrison se găsește în Corsica, Canare și Azore, în Portugalia și Maroc. Are aproximativ 15 soiuri de acest suculent. Pentru cultivarea acasă, se folosesc doar câteva tipuri de ahichrison..

  De casă (domesticum)

  Arbust până la 0,35 m înălțime cu frunze pubescente mici de aproximativ 1,5 cm lungime, colectate în rozete pe vârfurile tulpinilor. Lăstarii ramificați formează o formă de bilă. Pedunculi lungi, cu flori mici galbene cu un miros plăcut.

  punctatum

  Suculente cu lăstari subțiri de culoare verzuie cu o înălțime de cel mult 0,4 m. În partea de sus există o margine albă. Frunzele sunt romboase, de un verde strălucitor, așezate pe petiole lungi pe care sunt colectate în rozete groase. Înflorește flori dens galbene.

  Sinuous (tortuosum)

  Un arbust scăzut de formă sferică. Frunzele sunt cărnoase, romboide, de culoare verde deschis, cu o margine argintie. Amplasat pe pețiole scurte. Poate înflorește cu flori bej bej..

  Deschis sau deschis (laxum)

  Un arbust larg, aproape în formă de pătrat, de aproximativ 0,4 m. Pe petiolele alungite, sunt așezate frunze în formă de diamant de 1,5 cm lungime, cu o margine albă. Florile formează ciucuri mari de galben auriu.

  Pietre de piatră (sedifolium)

  Arbust cu lăstari scurti, drepti, de până la 0,4 m înălțime. Top acoperit cu acoperire lipicioasă. Florile galbene aurii sunt colectate în inflorescențe cu diametrul de 6-7 cm.

  Ingrijirea casei

  Aichrison este o plantă care este nepretențioasă în îngrijire. Se rădăcină bine în condițiile de apartament. Poate chiar să ajungă la un climat nu tocmai potrivit. Dar în astfel de condiții, înflorirea poate fi abia așteptată..

  Locație și iluminat

  Aichrison adoră locurile iluminate, dar trebuie ascunsă de soarele direct. Locație optimă - pervazurile de pe partea de vest sau de est a casei. Dacă floarea este așezată pe fereastra de sud, atunci pentru a evita arsurile de la soare, aceasta trebuie să fie umbrită cu o perdea.

  Pentru ca coroana să se formeze uniform, floarea trebuie să fie rotită în mod regulat (de cel puțin 2 ori pe săptămână). Orele de vară pentru Aichrison ar trebui să dureze 10-12 ore. Dacă este lipsă de iluminare pe timp de iarnă, se recomandă iluminarea ghiveciului cu o lampă fitolampă sau fluorescentă.

  Selectarea ghiveciului

  Capacitatea culturii trebuie să fie mică - până la 11 cm, dar largă. Materialul trebuie să fie natural. Este mai bine să alegeți o oală din ceramică sau lut. Aceste materiale trec aer bine. Trebuie să existe găuri de scurgere, astfel încât să nu existe stagnare de apă.

  Solul și drenajul

  Este imposibil ca aichrisonul, precum și pentru alte suculente, să ia sol dens și greu. Este potrivit un amestec nutritiv, cu un pH neutru sau ușor acid. Puteți cumpăra un amestec de sol gata pregătit pentru suculente și cactusi, sau îl puteți găti singur. Se amestecă turbă, sol de gazon, pietricel, nisip grosier în proporții egale. Asigurați-vă că așezați un strat de drenare de cel puțin 3 cm grosime pe fundul vasului.Pot fi lut expandat, cărămidă spartă.

  Aterizare și transplant

  Plantele tinere necesită un transplant anual. Exemplare mature - 1 dată în 3-4 ani. Însă stratul superior (3-4 cm) este recomandat să fie reînnoit în fiecare an. Dacă rădăcinile încep să se vadă din ghiveciul de flori, atunci este timpul să transplantăm ahichrisonul. Mai bine faceți-o la începutul primăverii.

  Instrucțiune pas cu pas:

  • Turnați un strat de drenaj în oală. Topim cu aceeași cantitate de amestec de pământ. Hidratează-o puțin.
  • Scoateți cu atenție planta din ghiveciul vechi. Îndepărtați pețiolele deteriorate. Presărați secțiunile cu cretă sau cărbune activat..
  • Lăsați Aichrison 1-2 zile în aer liber.
  • Puneți-l într-un recipient nou, umpleți golurile cu sol. Nu trebuie să-l încolți tare.
  • Puneți ghiveciul într-un loc umbrit. Poate fi udat la numai 6-10 zile după transplant.
  • Transferă în câteva zile într-un loc permanent.

  Temperatura și umiditatea conținutului

  În timpul sezonului de creștere, Aichrison trebuie menținut la o temperatură de + 20-25 grade. Dacă camera este fierbinte, atunci trebuie să fie difuzată mai des. Dacă temperatura este ridicată, frunzele vor începe să se crăpească, iar lăstarii se vor întinde. În timpul iernii, în timpul somnului, mutați ghiveciul într-un loc mai rece - + 8-10 grade.

  Succulenții nu sunt delicioși în ceea ce privește umiditatea. Se poate simți normal într-o cameră uscată. Ocazional, poate fi scăldat vara sub un duș cald. Dar înainte de aceasta, acoperiți solul cu o peliculă, pentru a nu ploua.

  Udare și pulverizare

  În perioada de primăvară-vară, aikhrizon are nevoie de udare moderată (în medie o dată pe săptămână). Înainte de fiecare udare ulterioară, solul din ghiveci ar trebui să fie pe jumătate uscat. Iarna, planta este udată mult mai rar. Este necesar să vă asigurați că frunzele nu se estompează. Dacă la apăsarea pe o frunză răsare bine, atunci timpul de udare nu a venit încă.

  Îngrășăminte și îngrășăminte

  Odată cu debutul primăverii, planta trebuie hrănită. Îngrășămintele trebuie alese și aplicate corect, astfel încât suculentele să se dezvolte armonios. În florării, se vând compoziții gata preparate pentru suculente. Top dressing-ul se face la fiecare 2 săptămâni până în septembrie. Îngrășămintele cu azot sunt strict interzise. Azotul provoacă putrezirea tulpinilor. În toamna după terminarea înfloririi, pansamentul de sus este oprit.

  Perioada de înflorire și inactivitate

  „Arborele iubirii” înflorește la mijlocul primăverii, când lumina zilei devine mai lungă. Inflorescențele sunt sub formă de scuturi sau panicule. Forma florilor este similară asteriscurilor. Pentru a înflori din abundență, este necesar să udăm planta cât mai puțin (dar să nu se usuce), să păstrezi într-un loc bine luminat și să asiguri pacea în timpul iernii. Ghiveciul ar trebui să fie suficient de aproape încât ahichrizonul să nu fie nevoit să-și petreacă toate eforturile pentru formarea sistemului de rădăcini, nu florile.

  În condiții bune, înflorirea poate dura până la șase luni. În faza de înflorire, planta poate cădea frunze (uneori până la 50%). Asta este normal..

  Metode de reproducere

  Aichrison poate fi plantat prin semințe sau butași (frunze).

  seminte

  Se toarnă un amestec de sol de foi (2 părți) și nisip (1 parte) în recipient. Hidratează-l și adâncește ușor semințele. Acoperiți recipientul cu polietilenă sau sticlă. Puneți-vă într-un loc luminos. Ventilează periodic și udă solul. După apariție, îndepărtați sticla sau filmul. Varza crescuta se scufunda si se transplanteaza in ghivece noi. Trebuie făcut cu atenție pentru a nu răni rădăcinile.

  Butasii

  Tăiați o frunză tânără sau tulpină. Așezați-l timp de câteva ore într-un loc întunecat, astfel încât să stea. Pentru a ateriza într-un recipient cu nisip. Puteți pune mânerul într-un pahar cu apă adăugând cărbune. După apariția rădăcinilor, transplantați-l într-un amestec de sol de foi, gazon, nisip. Aveți grijă de o plantă pentru adulți.

  Tăierea și modelarea coroanei

  Aichrison crește rapid și oferă multe lăstari noi. Prin urmare, trebuie tăiat în timp util. Tehnica de tuns depinde de forma dorită. Puteți crește un arbust sau copac luxuriant cu o coroană sferică. În primul caz, trebuie să tăiați lăstarii slabi cu un cuțit ascuțit, după cum este necesar. Pentru a obține forma unei bile, trebuie să ciupești în mod regulat tulpinile superioare. Ele trebuie să fie la același nivel..

  Tăierea se realizează numai în perioada de creștere (la începutul primăverii și înainte de iernare). Nu puteți face acest lucru în timpul înfloririi și în timpul dorminței de iarnă.

  Dispune de îngrijire de sezon și iernare

  De-a lungul anului, Aichrison experimentează mai multe etape ale ciclului său de viață. În primăvara-vară există o perioadă de creștere activă. În acest moment, planta are nevoie de căldură, udare moderată, hrănire regulată.

  Cultura are o perioadă de odihnă pronunțată. Începe toamna după înflorire. Aichrison decolorat este mutat într-o cameră rece, cu o bună ventilație. Fertilizarea pentru iarnă este oprită, udarea este redusă, scăldatul este interzis. În loc de udare, este de preferat să folosiți pulverizarea solului o dată la 10-12 zile.

  Greșelile de îngrijire și eliminarea lor

  Este dificil să distrugi aichrisonul. Dar dacă ignorați sistematic regulile de îngrijire, pot apărea următoarele probleme:

  Problemă

  cauze

  Decizie

  Temperatură ridicată în timpul stării de dormit, uscare a solului sau ploaie

  Iarna, păstrați floarea la o temperatură de + 8-10 grade, apă după nevoie

  Întinde lăstari, paloare și frunze decolorate

  Puneți ghiveciul într-un loc mai luminat

  Fiind sub soarele înfiorător, încălcarea regimului de irigare

  Oferiți lumină difuză, controlați umiditatea solului

  Frunze letargie și riduri

  Udare după uscare jumătate din sol

  Boli și dăunători

  Aichrison poate fi atacat de dăunători:

  • Acarianul de păianjen - stânci subțiri apar pe tulpini, pețiolele se îngălbenesc, mugurii sunt deformați.
  • Scutul de scară - pe frunze apar creșteri maronii, în jurul cărora apar zone îngălbenitoare sau înroșite. Solul devine nefiresc de negru.
  • Vierme rădăcină - frunzele își pierd tonul, se îngălbenesc, solul devine parcă amestecat cu cenușă.
  • Nematodul rădăcină - depășește rădăcinile de culoare albă sau bej, dimensiunea semințelor de mac. Planta nu mai crește, frunzele sunt deformate.

  Pentru a scăpa de dăunători, este necesar să spălați planta cu săpun și apă, apoi clătiți-o sub un duș cald. Se scufundă rădăcinile într-o soluție de permanganat de potasiu + 50-55 grade timp de 20-30 minute. Apoi uscați-le timp de 18-24 de ore.

  Transplantă într-un sol nou, dezinfectat. Tratează cu acaricide:

  Aichrisonul este adesea afectat de putregaiul cenușiu și rădăcină. Aceste boli fungice sunt de obicei asociate cu excesul de umiditate din sol. Ciuperca se răspândește rapid la tulpini și frunze, planta poate muri.

  Pentru a evita boala, trebuie să adăugați în mod corespunzător cultura, să oferiți suficientă lumină, să ventilați regulat încăperea.

  Distrugeți toate zonele afectate ale plantei, transplantați în sol steril. Pulverizați cu instrumente speciale:

  Aichrison în casă: semne și superstiții

  Această plantă este considerată de mulți ca fiind favorabilă păstrării în casă. Aichrison este capabil să evocă un sentiment de iubire în rândul proprietarilor săi. Un semn bun este înflorirea bruscă a unui suculent. Acesta poate fi un omagiu al unei întâlniri iminente cu prietenul tău de suflet pentru single.

  Ca un arbore de bani, Aichrison atrage finanțe și promite profit. Dar nu este recomandat să se dea. În caz contrar, poate duce la probleme cu banii cedentului. Un astfel de cadou poate fi acceptat, dar în schimbul unei monede galbene.

  Această floare este capabilă să elimine toată energia negativă din casă, curăță aura. Este indicat să scapi de plantele ofilite și bolnave. Se crede că preiau averea de la proprietarii lor. Dar, potrivit unei alte versiuni, Aichrison nu reflectă decât situația energetică din casă. Dacă totul este în regulă, tufișul crește și se dezvoltă activ..

  Video despre udare, metode de reproducere, tăiere și alte nuanțe de aichrison în creștere într-un vas: