Frumoasa frumusețe de vară Petunia ampeloasă: cultivare și îngrijire

Petunia este o floare care este folosită pentru decorarea teritoriului caselor private. Datorită lucrărilor de selecție, grădinarii care decid să-și decoreze grădina în acest fel se confruntă cu o sarcină dificilă: din varietatea soiurilor, alegeți-o pe cea potrivită.

De ce nu optezi pentru petunii ampeloase? Din articol veți afla dacă este dificil să aveți grijă de ea, cum să crească o plantă luxuriantă de înflorire, cum este propagată și ce este necesar pentru asta.

Ce este această floare?

Petunia ampelică este o plantă cu lăstari lungi, care este decorată cu flori mari luminoase de toate nuanțele de roz, violet, galben. Se cultivă în grădină, în sertarele de pe balcon și în ghivece agățate pe pervaz..

Cu ajutorul său, mențineți o atmosferă colorată și de vară pe tot parcursul anului, deoarece crește rapid și înflorește profus. Floriștii adoră prima viceministă de onoare a unui trandafir, deoarece este rezistentă la condiții adverse și la o schimbare accentuată a temperaturii.

Acasă au pus o oală cu ea pe fereastra orientată spre sud. Dacă acest lucru nu este posibil, iluminarea suplimentară va fi necesară. Ore de zi optime - 14-20 ore.

Metode de reproducere

Petunia ampelică este cultivată folosind răsaduri. Știind acest lucru, nu toți cultivatorii îl cumpără pentru a decora pervazul. Cu această metodă de cultivare, este pregătit un loc ideal pentru plantare, astfel încât nimic să nu interfereze cu creșterea. Ar trebui să fie îngropat la soare. Dacă nu veți găsi unul, veți avea nevoie de un pic de iluminat sau va trebui să vă gândiți la faptul că nu vor fi mulți muguri care vor arăta ridicol pe fundalul abundenței de frunze verzi.

Când s-au transplantat răsaduri? Când împlinește vârsta de 3 luni. Dacă răsadurile sunt cumpărate într-un magazin, iar vânzătorii nu cunosc vârsta acestuia, atunci sunt determinați de primii muguri de pe portbagaj. Aspectul lor este un semn de pregătire pentru transplant. Acesta este transplantat într-o zi înnorată caldă, fără vânt, în sol alcalin sau neutru în compoziție, anterior slăbit. Dacă petunia ampelă prinde rădăcină, o puteți propaga prin butași.

Butasii

Cel mai bun moment pentru altoire este sfârșitul iernii, când petunia nu a părăsit încă starea de dormit.

La sfârșitul lunii august, florarul pregătește petunia pentru odihnă, tăind lăstari lungi, ascunzând tufișul într-o pivniță sau într-o altă cameră unde va fi o temperatură adecvată.

Arbustul din mijlocul iernii se estompează. Acest lucru este observat de frunzele care își pierd elasticitatea și devin letargice. Văzând acest lucru, nu vă supărați, deoarece o astfel de afecțiune indică o cădere a hibernării. Odată cu debutul primăverii, tufișul va fi transformat. Dacă tufișul este mare, atunci până în acest moment este transplantat cu butași. Temperatura optimă în timpul perioadei de reproducere este de + 21 + 22 grade Celsius.

 1. Primul pas este să alegeți o plantă mamă potrivită. Ar trebui să fie puternic, fără semne de boală sau dăunător și cu un număr imens de muguri.
 2. După ce ați ales o plantă uterină, continuați la pregătirea acesteia.
 3. Planta mamă selectată este inspectată. Există insecte neplăcute pe ea? Există semne de boală? După ce a pierdut din vedere ceva, ampelous petunia va muri fără să fi câștigat culoare.
 4. Tăieturile lungi de 100 mm sunt tăiate din planta mamă.
 5. Pe 2 frunze în partea superioară, placa este tăiată la jumătate.
 6. Toate frunzele inferioare distrug.
 7. Imediat ce pregătesc o tulpină potrivită, plantați-o într-o oală. Solul din el trebuie să fie liber.
 8. Butașii sunt îngropați cu 40-50 mm.
 9. Acoperiți-l cu o folie de plastic sau un borcan de sticlă..
 10. După crearea condițiilor de condensare, rearanjați vasul pe pervaz.
 11. Dacă lumina zilei este mai mică de 10 ore, faceți lumina de fundal.

Urmărește videoclipul despre altoirea petelei ampeloase:

Cultivarea semințelor

Propagarea semințelor de petunie ampelă este un proces care necesită scrupulozitate, acuratețe și experiență din partea cultivatorului. Chiar dacă face totul bine, este posibil să nu se ridice din cauza calității precare a materialului de plantare. Dacă îngrijirea butașilor presupune udarea și pulverizarea, atunci când se cultivă o floare din semințe, umiditatea, temperatura sunt monitorizate constant.

Descrierea semințelor

Semințele de petunie ampeloasă sunt mici. Fără experiență, grijă și atenție nu vor vedea lăstari. Nu le poți împrăștia la întâmplare în oală, ușor presărată cu pământ. Chiar dacă se înalță, vor pieri curând din piciorul negru. Dacă răsadurile apar și dobândesc perechi de frunze, este necesar să le scufundați. Cules - muncă grea.

Cum să plantezi - instrucțiuni detaliate pas cu pas

Procedura de plantare a semințelor este împărțită în mai multe etape.

 1. Pregătirea solului Petunia ampelică nu este capricioasă pentru compoziția amestecului de sol, dar este de dorit ca acesta să fie alcalin sau neutru. Se saturează cu apă, se varsă de mai multe ori și nu se uită să se adauge permanganat de potasiu. Dacă la îndemână există tablete speciale de turbă, în ele se plantează semințe. Filmările în acest caz vor apărea mai repede.
 2. Plantarea semințelor. Se plantează strict unul câteodată și la aceeași distanță unul de celălalt. După aceea, vasul este acoperit cu o peliculă de polietilenă sau sticlă pentru a crea un efect de seră.
 3. Îngrijire și hrănire. După plantare 10-14 zile, nu atinge recipientul pentru semințe. Nu sunt udate sau pulverizate. Filmul este îndepărtat după apariția primelor lăstari. De acum înainte, vor avea nevoie de circulația aerului. Varza este aerisită și pulverizată folosind îngrășăminte minerale. Filmul este îndepărtat imediat ce apar primele frunze pe lăstari.

Cum să se rădăcinească?

 1. Înrădăcinarea în apă. Alege o tulpină sănătoasă pe un tufiș de petunie ampelă. După aceea, ei sfâșie frunzele de pe el, care sunt situate mai jos. Apa se toarnă într-un borcan sau pahar în avans, astfel încât să se așeze. Ulterior, în el se introduc butași. Dacă există o mulțime de butași, puneți-le în mai multe recipiente. În caz contrar, ei așteaptă rădăcinile mult timp.

Cum să îngrijești o plantă?

 • Iluminatul este factorul principal de care depinde dacă petunia va lua rădăcină, va înflori la timp sau nu. Din cauza lipsei de lumină, acumulează o masă verde. Iluminatul artificial ajută la rezolvarea problemei.
 • Temperatura. Floarea nu se teme de schimbările bruște ale temperaturii. Din cauza lor, mugurii nu vor scădea până când temperatura va scădea sub 0. În timpul înghețurilor, petunia ampelă va scădea flori și va hiberna.
 • Udarea. Frecvența udării - o dată pe zi iarna și pe vreme caldă - de două ori pe zi. Înainte de udarea plantei, asigurați-vă că nu există stagnare de apă, altfel rădăcinile vor putrezi. Lipsa de umiditate este ghicită de starea frunzelor. Dacă sunt lente, udă urgent floarea.
 • Lăstarii și o plantă adultă sunt fertilizate cu potasiu de două ori pe lună pentru a promova înflorirea abundentă.

Vezi mai jos o fotografie cu plantarea și îngrijirea petuniei ampeloase.

Cum să reanimezi?

Chiar dacă toate regulile sunt respectate în timpul propagării și transplantului, nimeni nu este în siguranță de faptul că petunia ampelă nu va fi acceptată. Este posibil să reanimați răsadurile dacă sunt sărate sau uscate? Nu. Doar o plantă adultă care nu a dispărut până la sfârșit poate fi reanimată..

 1. Cultivatorul alege butași lente, dar nu uscate.
 2. Rupe frunzele inferioare de pe ele și le pune într-un pahar cu apă sau le lipește în turbă, astfel încât să se înrădăcineze.

Dacă totul se face corect, în curând va apărea în casă o petunie ampeloasă înfloritoare.

Concluzie

Petunia ampelică nu este doar o floare de stradă, ci și o floare de interior. Crescătorii au crescut o mulțime de soiuri, iar fiecare cultivator va găsi cele mai frumoase dintre acest soi, va crea o compoziție uimitoare într-o plantă agățată sau un tobogan alpin fermecător în grădina sa. Principalul lucru este să înveți cum să crești corect o plantă din semințe și cum să o propagi cu butași.

Dacă găsiți o eroare, selectați o bucată de text și apăsați Ctrl + Enter.

Petunie ampelică și în cascadă: plantare și îngrijire

Petunia este considerată o plantă destul de capricioasă. Această floare a fost importată dintr-un climat cald și umed, de aceea are nevoie de o iluminare bună. Însă, ca urmare a muncii de reproducere, s-au creat hibrizi care sunt ușor de îngrijit și care pot fi mulțumiți cu înflorire abundentă mult timp. Nu este dificil să se identifice petunia de tufis, dar soiurile în cascadă și ampeloase nu pot fi întotdeauna distinse. Este deosebit de dificil să înțelegem acest cultivator novic.

Istoria originii petuniilor

Floarea a fost importată pe teritoriul european din America de Sud în secolul al XVIII-lea. În ciuda condițiilor meteo diferite, petunia s-a adaptat perfect în latitudinile locale și înflorește foarte bine. În țările calde precum Paraguay, Brazilia, Uruguay și Argentina, poate crește până la 10 metri lungime.

Tulpinile unei flori pot fi înfiorătoare și erecte, și înflorește de la începutul lunii mai până la primele răceli grave. Planta nu este destul de capricioasă pentru sol, dar necesită totuși atenție și o oarecare îngrijire.

Petunia este bogată într-o varietate de palete de culori, se mulțumește nu numai cu culorile monofonice, ci și cu nuanțe duble sau cu o bandă rafinată de-a lungul marginii petalei. Adesea lângă aceste flori poți întâlni păsări și molii..

Există o părere în rândul grădinarilor, dacă o floare vorbește multe cuvinte afectuoase și blânde, atunci inflorescențe luminoase și mari vor crește.

Cascada Petunia

Fără o descriere mai detaliată a petuniilor în cascadă și ampeloase, este imposibil de înțeles cum diferă unele de altele.

Descriere

Deși petunia în cascadă este o subspecie ampeloasă, are totuși propriile sale caracteristici. Principalele caracteristici distinctive ale petuniei în cascadă:

 1. Petuniile în cascadă au lăstari mai elastici (bine alimentați), a căror lungime poate atinge 1,5 metri. Nu se sparg nici măcar pe vânturi puternice.
 2. Toată masa verde a plantei crește din cauza lăstarilor de aer. Inițial, sunt îndreptați în sus, și crescând o anumită lungime, ei atârnă în jos.
 3. Într-o plantă agățată, floarea seamănă cu o minge mare, cu genele atârnate și lungi.
 4. Mugurii petuniei în cascadă sunt destul de mari - 5 cm, toate florile plantei au o singură dimensiune.

Caracteristici de aterizare

Petunia în cascadă este de obicei propagată de semințe. Semănatul se efectuează în perioada februarie-aprilie. Amestecul de sol pentru floare poate fi preparat independent. Acest lucru va necesita teren de gazon, turbă, nisip curat și humus. Toate componentele trebuie luate în aceeași cantitate. Un strat de drenaj (lut expandat) este așezat în mod necesar în partea de jos a recipientului pentru plantare. Semănatul se efectuează după cum urmează:

 • semințele sunt distribuite uniform pe suprafața solului;
 • cu o sită, semințele sunt presărate cu un strat subțire de sol;
 • apoi pulverizat cu apă dintr-o sticlă de pulverizare;
 • recipientul cu semințe este acoperit cu sticlă sau cu o peliculă transparentă;
 • lăsați într-o cameră luminată la o temperatură de 18-24 de grade.

În primele două săptămâni de la însămânțare, se efectuează udare zilnică. Pentru prevenirea bolilor și pentru creșterea rapidă a plantelor, se poate adăuga puțin apă de permanganat de potasiu în apă pentru irigare. De îndată ce apar primele varză, acestea trebuie să fie aerisite și temperate. Pentru a face acest lucru, recipientele cu lăstari sunt scoase la aer curat și filmul protector este îndepărtat. După ce apare o adevărată frunză, răsadurile se cufundă în căni separate cu turbă.

Pe măsură ce răsadurile se dezvoltă, sunt necesare îngrășăminte:

 1. Primul pansament se face după o alegere. Pentru a face acest lucru, este mai bine să alegeți îngrășăminte complexe solubile în apă, cu un conținut minim de azot.
 2. După 14 zile, se face un al doilea pansament. Îngrășămintele organice și minerale sunt potrivite pentru acest lucru..

Soiuri populare de petunie în cascadă

Dintre toți hibrizii de petunie în cascadă, se disting mai multe soiuri, care au fost mult timp populare de grădinari:

 1. Cascadă dublă Acest soi se remarcă prin formarea unui tufiș regulat și îngrijit, care este punctat cu flori parfumate. Petalele terry au o culoare strălucitoare, iar frunzele sunt verde-smarald.
 2. Gioconda. Soiul are o tufă joasă (foarte ramificată), dens acoperită cu flori de dimensiuni medii. Planta se adaptează perfect la temperaturile extreme.
 3. Ramblin. Această plantă este capabilă să crească până la 40 cm înălțime și formează lăstari de până la 1 metru lungime. Soiul este considerat unul dintre cele mai timpurii și are o perioadă lungă de înflorire..

Petunia ampelos

Caracteristicile aspectului, îngrijirii și cultivării petuniei amelioase, vom lua în considerare în continuare.

Descriere

Petunia ampelică are și câteva caracteristici de aspect:

 1. Lăstarii plantei sunt suculente și verzi, pot atinge o lungime de 40 până la 120 cm. Pe măsură ce cresc, cad în jos. Datorită acestei caracteristici, florii i se poate da cu ușurință forma dorită. Prin urmare, mai des cultivate în ghivece agățate.
 2. Frunzele sunt moi, ușor pubescente, iar mărimea lor depinde de vârsta plantei. Deci, în petuniile vechi - frunze mari, la cele tinere - mici.
 3. De-a lungul întregii lungimi a filmului există multe flori. Forma florii seamănă vag cu un clopot.
 4. Există soiuri cu flori mari, care în diametru pot atinge 10 cm, dar, de regulă, sunt puține în plantă. Speciile multiflorite diferă în abundența mugurilor, dar sunt mai mici (de la 4 la 8 cm). La o singură tragere pot fi atât flori mici cât și mari. Și pe o plantă există muguri de diferite nuanțe și dimensiuni.

Schema de culori a petuniei ampeloase este diversă - de la alb-zăpadă la inflorescențe purpurii închise. Practic, petalele din două culori, în interiorul „clopotului” unei culori mai strălucitoare. Adesea, o astfel de petunie este plantată într-un cache-pot cu flori de diferite culori. Se dovedește o compoziție luminoasă și neobișnuită de flori.

Caracteristici de aterizare

De obicei, această plantă perenă este cultivată anual. Semințele sunt semănate de la sfârșitul lunii martie până în aprilie. Tehnologia de cultivare și îngrijire nu diferă de petunia în cascadă.

Pentru a planta mulțumit de înflorirea bună și de a forma forma dorită, ciupeste petunia ampeloasă.

Planta trebuie hrănită și udată în timpul formării mugurilor și înfloririi. Ar trebui să monitorizați eventuala stagnare a apei, ceea ce poate duce la degradarea sistemului rădăcină și a lăstarilor..

Soiurile de petunii ampeloase sunt plante frumoase care arată minunat pe balcoane și terase, stâlpi. Florile înfloresc la sfârșitul lunii iunie și înflorește până la primul îngheț.

Soiuri populare de petunie ampeloasă

Printre soiurile de petunii ampeloase sunt mulți hibrizi. Cu toate acestea, printre toți există lideri în funcție de preferințele grădinarilor:

 1. Regina Zăpezii. Acest hibrid, a cărui tulpină poate crește până la 80 cm lungime. Florile albe pure au o aromă delicată. Simte ca planta este aerisita, usoara si fara greutate..
 2. Explorator Planta este cunoscută pentru dimensiunea impresionantă a lăstarilor și poate atinge 1,5 metri, dar și prin puterea lor (lăstarii nu se sparg cu rafale de vânt). Florile sunt mari și diferă de toate soiurile de petunii din suprafața lor ceroasă, care protejează floarea de ploaie. Nuanțele de frunze sunt de asemenea variate..
 3. Ekaterina. Un hibrid care se distinge prin petalele vene. Florile cresc până la 5-6 cm în diametru de somon, culoare strălucitoare.
 4. Svetlana Tulpinile plantei sunt ușoare și luxuriante, cresc până la 1 metru. Flori în formă de val cu dungi de culoare roz și margine albă din dantelă.
 5. Mashenka. Soiul este răsucit dens, tulpinile cresc până la 80 cm. Florile sunt mici, în formă de pâlnie, cu diametrul de 5-7 cm. Petalele sunt luminoase, de culoare roz, miezul este de culoare galben deschis.
 6. Ramblin Neon Rose. Acest hibrid are flori mari de culoare saturată, violet. Arbustul plantelor este capabil să crească până la 35 cm, tulpinile sunt dens acoperite cu flori..
 7. Catifea neagra. Printre toate iese în evidență culoarea uimitoare. Tuful este destul de ramificat și crește înălțime de 30-35 cm. Florile au diametrul de 8 cm. Petalele negre creează un efect de catifea.

Aterizarea petuniilor în teren deschis

Imediat ce răsadurile se întăresc în rezervor, puteți alege un loc în pământ deschis pentru plantare. Pentru ca procesul de transplant să se desfășoare fără complicații, trebuie luate în considerare câteva recomandări:

 • trebuie să transplantați o petunie pe vreme înnorată seara;
 • în sol, planta trebuie transferată împreună cu o grămadă de sol din rezervor;
 • găurile pentru răsaduri trebuie să fie de cel puțin 10 x 10 cm.

Este foarte important să se determine cu exactitate distanța dintre răsaduri. De obicei orientat pe mărimea răsadurilor. Dacă soiul este cu flori mari, atunci răsadurile sunt plantate la cel mult 25 cm unul de celălalt. Pentru petuniile cu flori mici, un interval de 18 cm este potrivit. Dacă se plantează soiuri de petunii ampeloase, atunci distanța optimă pentru acestea este de 28 cm.

După transplant, trebuie să se efectueze procesul de înrădăcinare a plantei. Pentru aceasta, solul este mulat cu humus sau turbă. Astfel, floarea va fi protejată de schimbările de temperatură, iar umiditatea va rămâne la un nivel acceptabil..

Când toate etapele de mai sus sunt finalizate, planta trebuie udată.

Bolile Petuniei și controlul lor

O plantă în care frunzele se ofilesc sau se îngălbenesc este probabil să fi fost atacată de ciuperci sau dăunători. Există și alte simptome care indică faptul că petunia este bolnavă și are nevoie de îngrijiri suplimentare. Cele mai frecvente boli:

 1. La înnegrire. Cu această afecțiune, tulpina plantei devine apoasă și neagră. Motive - solul acoperit cu apă și aterizarea densă. Agentul cauzal al bolii este o ciupercă. Boala se răspândește foarte repede - piciorul este distrus, florile devin palide. Tratament - tratament special.
 2. Putregaiul gri. Cu această boală, frunzele sunt acoperite cu o acoperire gri, care ulterior se putrezește. Agentul cauzal al bolii este o ciupercă. Motivele - lipsa iluminatului, temperatura scăzută, aterizarea densă și udarea abundentă. Tratament - substanțe chimice speciale. Tratamentul este eficient doar la începutul bolii.
 3. Maronie. Pe frunziș apar pete care duc la ofilirea petuniei. Motivele sunt umiditatea aerului crescut, deteriorarea mecanică. Tratament - pulverizare cu preparate care conțin cupru.

Pentru a vă proteja împotriva bolilor, trebuie să udați corespunzător planta, să mențineți distanța corectă la plantare și să respectați, de asemenea, regimul de temperatură.

Amponă și petunie în cascadă: principalele diferențe

Astfel, petuniile ampeloase și în cascadă au destul de multe în comun. Și acest lucru nu este surprinzător, sunt și rudele cele mai apropiate.

Luați în considerare principalele semne prin care puteți determina care petunie:

 1. Fotografiile diferă în lungimi diferite și cresc diferit. Puteți ciupi lăstarii doar la petunia în cascadă.
 2. În petuniile în cascadă, lăstarii sunt mai flexibili și suculenți, astfel încât rezistența plantei este de asemenea diferită.
 3. Datorită capacității sale bune de a se ondula, petunia în cascadă este folosită pentru a decora garduri vii, suporturi sau ca acoperire. Dar speciile ampeloase arată mai bine la plantatoarele agățate.
 4. Există diferențe în ceea ce privește mărimea mugurilor. În soiurile în cascadă, au aceeași dimensiune în întreaga plantă. Când, la fel ca în petuniile ampeloase, ele pot fi diferite pe aceeași tufă. Această diferență se aplică culorii. Flori ampel - multi-colorate, în cascadă - o singură culoare.

Creșterea petuniei acasă și în aer liber: condițiile necesare, plantare, îngrijire

Petunia aparține familiei de umbre de noapte. Planta decorativă se remarcă prin frunze ovale frumoase și flori mari delicate. Florile de Petunia sunt izbitoare într-o varietate de culori și forme. Există cazuri cu modele neobișnuite, petale cu margini de terry. Ele împodobesc grădini, balcoane, foișoare și pervaz..

Adesea, grădinarii începători nu pot crește independent petunia acasă din semințe. Trebuie să cumpărați răsaduri gata, al căror preț depășește semnificativ costul materialului de plantare, iar calitatea nu este întotdeauna la egalitate. Prin urmare, vă vom povesti despre secretele creșterii florilor de petunie pe balcon și în grădină.

Caracteristici ale petuniilor în creștere acasă

Petunia este o cultură nemaivăzută, cu înflorire lungă vara și toamna.

În țările calde, petunia este considerată o plantă perenă, iar în Rusia este folosită anual. Cu toate acestea, din moment ce nu încetează să înflorească nici atunci când este transplantat, poate fi săpat înainte de înghețuri, transplantat într-o oală și crescut mai departe acasă.

Semințele de Petunia sunt vândute nu numai în magazinele de grădină, ci și în supermarketuri. Florile variază considerabil în funcție de soi..

Notă! Majoritatea petuniilor cu culori interesante sunt hibrizii. Semințele colectate din astfel de plante nu vor avea trăsături parentale.

Pentru a crește petunia pentru transplant în teren deschis sau amplasare pe balcon începeți în a doua jumătate a lunii februarie sau la începutul lunii martie. Când crești o floare într-un apartament ca plantă de casă, semănatul este posibil în orice moment.

Semănatul semințelor

Înainte de a crește petunia acasă, pregătește semințele pentru plantare. Acest lucru nu trebuie făcut dacă materialul de plantare este granulat.

Procedură:

 1. Dezinfectare. Semințele sunt înmuiate într-o soluție roz deschis de permanganat de potasiu, peroxid de hidrogen, o soluție de sodă (1 linguriță la 1 lingură de apă) sau suc de aloe diluat 1: 1 cu apă timp de o jumătate de oră. Apoi semințele sunt uscate.
 2. Stimularea creșterii. Semințele sunt înmuiate într-un stimulator de creștere timp de 6-12 ore. Se utilizează Epin, Kornevin, Mortar sau un alt medicament. Se diluează cu apă conform instrucțiunilor.

Semințele sunt semănate într-un recipient comun sau tablete de turbă. Prima metodă este mai convenabilă, iar a doua vă permite să faceți fără să alegeți - atunci când transplantați într-un loc permanent, plantele nu trebuie scoase din rezervor.

Pentru cultivarea răsadurilor folosind sol universal. Este cumpărat într-un magazin sau preparat independent de 1 parte de pământ, 1 parte de nisip și 2 părți de turbă. Solul este dezinfectat prin calcinarea în cuptor sau turnarea cu o soluție roz închis de permanganat de potasiu.

Pentru 5 kg de amestec de sol, luați:

 • 1 lingură perlitul;
 • 0,5 kg de cenușă;
 • 1 lingură L sulfat de potasiu;
 • 1 lingură L Kemira.

În partea de jos a containerelor dezinfectate cu găuri de scurgere, se toarnă scurgerea dezinfectată - ceramică măcinată, lut expandat, piatră fină zdrobită. Restul volumului este umplut cu sol, astfel încât 2 cm să rămână liberi până la margine. Semințele sunt împrăștiate pe sol și umezite cu o pulverizatoare.

Recipientul cu semințe este acoperit cu o peliculă sau plastic transparent și așezat pe un pervaz. Înainte de apariție, solul este pulverizat din pistolul de pulverizare.

Important! Majoritatea hibrizilor cu flori terry nu produc semințe, deci sunt cultivate prin butași. Tăierile sunt plantate în containere individuale, coborând înainte de plantare în "Kornevin".

Condiții de creștere

Când sunt crescute într-un apartament, petuniile oferă condiții optime.

Umiditate

Petunia nu solicită umiditate. Se recomandă să așezați un umidificator de aer sau un rezervor de apă lângă oală doar iarna.

Temperatura

Înainte ca semințele să germineze în cameră, acestea mențin o temperatură de + 24... + 25 ° С. După apariția primelor răsaduri, temperatura este redusă la + 20-... + 21 ° C. Dacă intenționați să crească petunia ca plantă de casă, după transbordare într-un loc permanent, temperatura camerei este potrivită.

Iluminat

Înainte de primele răsaduri și primele săptămâni după germinarea semințelor, orele de zi ale petuniei durează cel puțin 16 ore. Apoi, 12 ore de iluminare sunt suficiente pentru plantă. Dacă este necesar, instalați o luminiscență sau un fitolamp la o distanță de 20 cm de plante.

Îngrijirea Petuniei acasă

Îngrijirea culturilor include udarea, îmbrăcămintea superioară, transplantul, ciupirea.

Udarea

Petunia este udată pe măsură ce solul se usucă. În același timp, apa trebuie să cadă numai de-a lungul rădăcinii și să nu atingă frunzele. În timp ce răsadurile sunt într-un recipient comun, fiecare plantă este udată dintr-o seringă.

Pentru petuniile așezate, folosiți cutii speciale pentru udare acasă. Unii grădinari preferă udarea mai mică, ceea ce implică turnarea apei în tigaia de sub oală. Pentru a uda solul folosind apă decontată la temperatura camerei.

Top dressing

Petunia este solicitantă pentru compoziția solului. Înainte de primul transplant, este hrănit până la 2 ori pe săptămână sub rădăcină cu o soluție de „cristal” galben și pulverizat cu o soluție de „cristal” verde și o soluție roz deschis de permanganat de potasiu.

La două săptămâni de la scufundare, pansamentul foliar este făcut de Radifarm. Alimentarea ulterioară ("Kemira", "Mortar", "Aquarin") se aplică de 1 dată în 1-2 săptămâni, alternând între metodele de rădăcină și foliar.

Transfer

După apariția a 2-3 frunze reale, răsadurile sunt transplantate în recipiente individuale cu un volum de 250-300 ml. Ghivecele sunt dezinfectate, umplute cu drenaj și sol. Plantele sunt plantate astfel încât gâtul rădăcinii să nu fie aprofundat. Când rădăcinile petuniei umplu întregul vas, acesta este transferat într-un recipient de 2 litri. În acest recipient, petunia va fi prezentă înainte de plantare în pământ deschis sau într-un ghiveci de flori permanent..

Cu 2 săptămâni înainte de transplantarea petuniei în stradă sau balcon, începe să se tempereze. Pentru a face acest lucru, vasul este scos la aer curat, crescând treptat timpul petrecut până la o zi.

Dacă petunia este cultivată ca plantă de casă, ghiveciul de flori este rotit periodic în raport cu fereastra.

Ciupit, sau de ce petunia este întinsă

De ce este petunia alungită, mai degrabă decât stufoasă? Aceasta apare ca urmare a absenței ciupitului. Această procedură vă permite să formați corect o plantă.

Prindeți petunia când 4-5 frunze apar pe plantă. Partea de deasupra lor se desparte. Punctul tăiat este praf cu cenușă. O nouă tragere va crește din fiecare sinus de frunze - aceasta va oferi înflorire abundentă și tufă..

Uneori, trebuie să ciupiți petunia de mai multe ori, deoarece continuă să se întindă, în ciuda limitării punctului de creștere. Soiurile ampel nu se ciupesc de obicei.

Notă! Răsadurile încep să se întindă când lipsește lumina soarelui.

Transplant deschis

Petunia este plantată pe pământ deschis când vârsta sa atinge 70 de zile. În același timp, este transplantată într-o oală pentru a crește pe balcon sau stradă.

Petunia este o plantă fotofilă. Pentru ca să înflorească, îl plantează pe cea mai însorită parte a grădinii.

Solul este făcut ușor și hrănitor. Toamna sau cu 3 săptămâni înainte de plantarea florilor, o săpe și o curăță de buruieni. Pentru fiecare 1 m², se adaugă 6-9 kg de gunoi de grajd sau humus, 20 g de sulfat de potasiu și 25 g de superfosfat. Dacă solul este greu, faceți nisip, și dacă sunt acide - var. Solul este nivelat cu o greblă, care distribuie îngrășăminte. Apoi se udă cu o soluție fierbinte de sulfat de cupru (1 lingură. La 10 litri de apă). Introducerea îngrășămintelor complexe cu acțiuni îndelungate are un efect pozitiv.

Cu o zi înainte de plantare pe pământ deschis, răsadurile sunt udate și hrănite cu "Kornevin". Aceasta o ajută să se rădăcineze mai repede după transplantarea într-un loc permanent..

Tufii sunt plantați în pământ deschis, fără a adânci gâtul rădăcinii. Apoi udat, cheltuind pe 1 m² 3-4 litri de apă. Distanța dintre tufișuri trebuie să fie de cel puțin 15 cm.

Bacsis. Petunia este o plantă cascadorie. Arată deosebit de frumos dacă este plantat de-a lungul granițelor, ca un cadru pentru patul de flori.

Dacă este planificată colectarea semințelor, diferite soiuri sunt plantate cât mai departe. În caz contrar, va apărea praf..

Îngrijire Petunia în aer liber

Cu o nutriție corectă, petunia înflorește de la sfârșitul primăverii până la primul îngheț. Dacă este transferat în apartament înainte de frig, înflorirea va continua toată iarna. În continuare, vă vom spune cum să aveți grijă de o petunie, astfel încât să înflorească profusiv.

Udarea

Cât de des să udați petunia în pământ deschis? Frecvența udării depinde de temperatura exterioară. Dacă vremea este caldă - zilnic. În zilele răcoroase, o dată la 2-3 zile este suficient. Apa nu trebuie să cadă decât la rădăcină. Frunzele nu pulverizează. Solul este umezit dimineața devreme sau după apusul soarelui, altfel vor apărea arsuri pe plante. Pentru irigare folosiți apă decontată la temperatura camerei.

Top dressing

Sub rădăcina pansamentului fac cel puțin de 3 ori pe lună. Folosiți îngrășăminte speciale pentru flori, sulfat de potasiu, picături de pui diluate 1:10, humus, decoct de ierburi, infuzie de deșeuri alimentare etc..

Fertilizarea sub rădăcină alternează cu pulverizarea foliară. Acest lucru va ajuta planta să înflorească mai repede. Cu o zi înainte de îmbrăcare, grădina de flori este udată. Îngrășământ când soarele este inactiv.

Formare

Dacă petunia este extinsă, prindeți-o. Florile ofilite se desprind. Lăstarii vechi sunt, de asemenea, îndepărtați - acest lucru stimulează formarea de lăstari noi și crește perioada de înflorire.

slăbirea

După fiecare udare, solul este desfăcut. Acest lucru vă permite să distrugeți crusta pământului, care împiedică schimbul de aer rădăcină și provoacă stagnarea umidității din sol și boli de rădăcini.

plivitul

Brânzile de flori în procesul de slăbire a solului. Plantele de buruieni nu numai că strică aspectul grădinii de flori, dar iau și substanțe nutritive din sol și răspândesc infecțiile.

mulcirea

Pământul este acoperit cu un strat de rumeguș, paie, fân sau turbă. Mulch-ul previne creșterea buruienilor, reduce frecvența cultivării, protejează plantele de dăunători, boli și lovituri reci.

Prevenirea bolilor

Apa clorată și conținutul crescut de clor din sol sunt cauzele clorozei, datorită căreia florile și frunzele devin mai puțin strălucitoare și capătă o formă neregulată. Rata de înflorire este redusă. Pentru prevenirea clorozei, fierul este utilizat ca parte a îngrășămintelor.

Notă! Soiurile de petunii cu inflorescențe albe și ușoare sunt în special sensibile la cloroză..

Iarna corespunzătoare

Când petunia înflorește sau înainte de apariția vremii reci, poate fi dezgropată. Plantele sunt transplantate într-un ghiveci și crescute pe un pervaz. Dacă oferiți petuniilor o udare regulată, o cantitate suficientă de lumină și fertilizare, aceasta va înflori iarna.

Primăvara, planta poate fi folosită pentru propagare prin butași. Acest lucru este îndeosebi practic în cazul epruvetelor hibride..

Faceți-vă singuri paturi de flori verticale pentru petunii

În magazinele de grădinărit se găsesc structuri gata făcute cu mai multe niveluri. Dar paturi de flori verticale și fă-o singur cu ușurință. Vor decora grădina, balconul, apartamentul sau foișorul.

Cel mai adesea sunt fabricate din materiale improvizate:

 1. Ghivece și containere. Sunt făcute într-o piramidă, așezate pe două părți pe frânghii și suspendate.
 2. Țevi late din plastic și metal. Găurile rotunde sunt tăiate pe părțile laterale ale conductei. Petunia este plantată în ele..
 3. Rabita. Este rulat într-un cilindru sau con.
 4. Sârmă. Figuri mari, voluminoase, geometrice sau fantezie, sunt realizate din sârmă, în care se cultivă flori.
 5. Butoaie de humus. Găurile sunt găurite pe laturile butoaielor în care sunt plantate petunii. Un astfel de humus gătește mai repede.
 6. anvelope Acestea sunt așezate una peste alta, astfel încât în ​​fiecare anvelopă să existe loc pentru o floare.

Paturile de flori verticale pregătite sunt umplute cu același amestec de sol ca și pentru răsaduri. Paturi de flori similare au nevoie de udare mai frecventă. Grădinarii recomandă construirea dispozitivelor pentru umezirea prin picurare a solului.

Restul de îngrijire pentru paturile de flori nu diferă de petuniile în creștere pe teren deschis. Pentru iarnă, instalațiile sunt curățate.

Concluzie

Creșterea petuniei din semințe este un proces îndelungat. Timp de mai mult de 2 luni, răsadurile au fost ținute acasă, oferindu-i condiții optime pentru creștere. Apoi transplantați în grădină sau puneți cache-ul pe balcon.

Planta este considerată fără pretenții, tolerează cu ușurință transplanturile și înflorește continuu. Această floare delicată va decora nu numai grădina, ci și foișorul, casa sau balconul.

Caracteristici de creștere petunie ampelă acasă

Creșterea petuniei ampeloase acasă este o întâmplare foarte frecventă. Fiecare amantă poate decora nu numai pervazul, ci și grădina din față cu această plantă. Adesea, petunia este plantată într-o oală și atârnată în foișoare sau lângă ferestre, ceea ce este un decor frumos.

Grădinarii cu experiență știu că aceste flori necesită o udare regulată. Acest lucru este normal, deoarece mediul natural al plantei este un climat cald și moderat umed. Și datorită numeroaselor eforturi ale crescătorilor de azi, oricine poate planta o plantă hibridă care nu necesită îngrijiri speciale. Înflorirea se poate bucura pe tot parcursul verii. În ceea ce privește petunia ampeloasă și cascada, singura diferență dintre ele este numele, dar în realitate este aceeași specie.

Până în prezent, următoarele soiuri de petunie ampeloasă sunt foarte populare:

 1. 1. Regina zăpezii Avantajul principal al plantei este aroma sa unică. Florile dintr-o nuanță albă de zăpadă captivează ochiul, tufișul devine vizual curat și ușor în timpul înfloririi.
 2. 2. Explorer. O caracteristică distinctivă de restul este o paletă bogată de culori și vopsele. Acest arbust atinge 1,5 m înălțime. Tulpinile sunt destul de masive și puternice. Datorită acestui fapt, plantele sunt capabile să tolereze orice vreme și să rămână neschimbate.
 3. 3. Catherine. Florile au o tentă portocalie cu unele vene. Au dimensiuni mici, pot atinge doar 6 cm în diametru, dar, în același timp, înfășurați dens bucșa, ceea ce îi conferă un plus de atractivitate.
 4. 4. Catifea neagră. Este cel mai rar și cel mai frumos reprezentant al speciei. Diametrul fiecărei flori de culoare neagră nu depășește 8 cm. Aceasta este o plantă foarte masivă..
 5. 5. Milliflora. Dimensiunea plantei este foarte compactă. Cel mai mult se potrivește acelor grădinari care iubesc minimalismul și sunt cunoscători ai unui stil emoționant și dulce..
 6. 6. avalanșă. O varietate la fel de comună printre speciile ampel de petunie. Lăstarii tineri ai tufișului se ridică. Cu cât cresc mai mult, cu atât lăstarii se vor îndoi și se vor agăța, rezultând într-o adevărată avalanșă de flori frumoase și foarte mari.
 7. 7. Opera. Floarea este nepretențioasă în îngrijire, dezvoltarea ei nu depinde de durata orelor de zi. Florile arbustului sunt destul de mici, iar lăstarii lui pot atinge 1 m lungime. Atârnând sub formă de val, florile arată grozav într-un ghiveci de flori, dar dacă planta crește pe pământ deschis, formează un covor viu colorat și vibrant.
 8. 8. Velveteen. Lăstarile ating 80-100 cm lungime. Planta este adesea folosită pentru decorarea paturilor de flori, în designul peisajului și ca decor de grădină..
 9. 9. Valul de șoc. Acest soi asigură cele mai mici frunze și flori. Începe să înflorească mai devreme decât alte tipuri de petunii ampeloase. Este complet nepretențios și capabil să reziste rafalelor puternice de vânt și ploilor abundente.

Cel mai dificil pas în îngrijirea petuniei amelioase este perioada de răsad în creștere, altfel această plantă este nepretențioasă.

Nuanța culorilor poate fi atât luminoasă, cât și conține note de culori pastelate. Plantele arată excelent pe pervaz, balcon și plantă.

Petunia ampeloasă și în cascadă. Cum să distingem între ele?

Petunia este un oaspete binevenit în cabana de vară și în casă. Planta creează o dispoziție luminoasă și o atmosferă colorată. Datorită schemei de culori bogate, a unui număr imens de soiuri, inflorescențe mari, petunia în cascadă a devenit preferatul multor cultivatori de flori. Dar mai există încă o petunie ampelă, care este plantată și pe balcoane și terase. Deci, care este diferența? În acest articol vom învăța să distingem o specie de alta, să stăpânim metoda de creștere și de îngrijire a petuniei acasă.

 • Istoria originii petuniilor
 • Cascada Petunia
 • Caracteristici de aterizare
 • Soiuri populare
 • Petunia ampelos
 • soiurile
 • Debarcare
 • Boli, dăunători și controlul lor
 • Amponă și petunie în cascadă: principalele diferențe
 • Petunia în proiectarea peisajului
 • constatări
Arată întregul conținut

Istoria originii petuniilor

Pentru prima dată, o floare numită petunie a fost descrisă de Jean Lamarck, un biolog și om de știință francez. Numele este legat inextricabil de cuvântul petun - așa se numește tutun în America de Sud. Petunia este o plantă perenă erbacee aparținând familiei Solanaceae.

În total, există aproximativ 40 de specii, dintre care există câteva anuale. Planta a fost adusă în Europa în secolul al XVIII-lea. În Paraguay, Argentina, de unde provine petunia, lungimea sa atinge 10 metri. Tulpinile sunt erecte, înfiorătoare, înflorirea începe în luna mai și durează până la prima vreme rece..

Cascada Petunia

Subspecia în cascadă are patru caracteristici care o deosebesc de altele - inclusiv soiuri ampeloase:

 1. Lăstarile sunt mai groase. Sunt bine hrănite și durabile, nu se rup din cauza rafalelor de vânt.
 2. Creșterea masei verzi apare din cauza lăstarilor de aer. Sunt îndreptați în sus, dar încep să stea jos.
 3. Dacă petunia în cascadă a fost plantată într-un ghiveci, devine ca o minge imensă cu bucle.
 4. Și subspeciile în cascadă au muguri destul de mari care ating 5 cm.
Petunie

Caracteristici de aterizare

De obicei, o plantă este cultivată prin semințe. Plantarea și îngrijirea încep în februarie, deși semănatul poate fi efectuat până în aprilie. Amestecul este cumpărat într-un magazin sau preparat în mod independent din turbă, nisip, humus, pământ sod, în cantități egale. Argila expandată este folosită ca drenaj.

 • Întindeți semințele în mod uniform.
 • Presărați ușor peste sol, zdrobind-o într-o sită.
 • Se pulverizează cu apă dintr-o sticlă pulverizată, se acoperă cu sticlă.
 • Puneți într-o cameră bine luminată, cu o temperatură de 18 până la 24 de grade.
Flori de liliac Petunia

Primele 2 săptămâni de petunie sunt roșu super cascadă și alte soiuri sunt udate zilnic. O pereche de cristale de permanganat de potasiu este aruncată în apă pentru irigare pentru a preveni bolile și pentru a accelera creșterea. Varza care apare treptat se întărește - sunt scoase pe stradă. Când reprezentanții familiei de umbre de noapte cresc, aceștia sunt scufundați în containere cu turbă. Apoi faceți hrănirea.

Soiuri populare

De câțiva ani, aceste soiuri de plante au fost deosebit de populare în rândul grădinarilor. Despre ce soi vorbim?

 • Gioconda. Arbustul este mic, dar există multe ramuri. Florile sunt de dimensiuni medii. Bine adaptat la schimbările de temperatură.
 • Ramblin. Crește până la 40 cm, dar lăstarii se întind încă un metru. Se aplică claselor timpurii.
Petunia rosie

Există, de asemenea, o uriașă petunie în cascadă sau Supercascade. Vorbim despre varietatea plantelor cu flori mari, formând cascade întregi de flori cu diametrul de până la 12 cm. Înflorire timpurie, abundentă. În țara noastră, în cutiile de balcon, coșurile agățate, petunia este adesea plantată supercascading alb, roz supercascading, uriaș.

Petunia ampelos

Pe un prag de fereastră există petunie amelioasă și în cascadă - care este diferența? Pentru a răspunde la această întrebare, ne aprofundăm în sensul cuvântului „ampelos”. Tradus din germană, cuvântul ampel înseamnă „vază agățată”. Astfel, florile crescute în ghivece și coșuri de flori atârnate se numesc ampeli. În floarea petuniei, ampelul este subțire și elastic, care curge în lăstari.

Lungimea depinde de soi, ajunge adesea la 120 cm. Există, de asemenea, variații subdimensionate de 30-40 cm lungime. Frunzele sunt moi, cu abia observabile în jos. Forma florii seamănă cu un clopot, diametrul - 3-10 cm.

soiurile

În ultimii 10 ani, crescătorii au crescut o mulțime de soiuri hibride care sunt rezistente la schimbările de temperatură, se caracterizează prin înflorire abundentă. Enumerăm cele mai bune soiuri de plante:

  Surfinia. Este cultivată prin metoda tăierii, alegerea nuanțelor este uriașă. Este constant împotriva condițiilor meteorologice, oferă ramificări abundente.

Sofia Regina Zăpezii Florile sunt de un alb pal, au o aromă delicată. Lungimea medie de tragere.

Regina Zăpezii

 • Velveteen. Spre deosebire de alte soiuri, petuniile de catifea din catifea au o suprafață neobișnuită de catifea. Apicultorii foarte considerați ca o plantă de miere.
 • Avalanşă. Există mai multe variante: roz, violet și alb. Decorative la un nivel înalt. Înflorește mult timp, dar este extrem de fragil. Prin urmare, îngrijirea trebuie să fie extrem de precisă..

  Petunia Lavina

 • Operă. O plantă cu muguri mici pictați în roz, alb sau roșu.
 • Ekaterina. Un soi hibrid care îți va colora complotul în galben și roșu.
 • Debarcare

  Oferiți îngrijire corespunzătoare petuniilor - vă va încânta cu înflorirea abundentă timp de 3-4 luni. Este indicat să plantați într-un vas-cache, deoarece în rezervoarele în picioare nu crește atât de magnific.

  • Semințele sunt semănate primăvara. După 2,5 luni, primii muguri vor apărea pe soiuri cu flori mici, pe soiuri cu flori mari, acest lucru apare după 3 luni.
  • Este selectat un sol hranitor, hranitor, care este umezit în prealabil înainte de însămânțare. Drenajul este una dintre premisele. Este confecționat din pietricele și lut expandat..
  • Înainte de plantare, semințele sunt înmuiate în permanganat de potasiu. Procedura se realizează la o temperatură de 21-24 grade. Primele lăstari ar trebui să apară într-o săptămână.

  Petunia albastră

 • Așteptați să apară 3-4 frunze și scufundați-vă într-un loc permanent. Mai multe plante sunt plantate într-un ghiveci pentru fiabilitate..
 • Pentru a încolți germeni de petunii amelioase, se aplică îngrășăminte complexe o dată pe lună. Înflorirea va fi abundentă și lungă dacă adăugați îngrășământ care conține magneziu și potasiu în sol.
 • Îngrijirea este simplă și se reduce la udări abundente, cultivare regulată. Într-o zi caldă, petunia ampeloasă este umezită de două ori: dimineața, seara.
 • Există un alt mod de a face înflorirea mai magnifică. Toți mugurii uscați trebuie îndepărtați. Dacă este necesar, transplantați flori într-un loc însorit, în care nu există ciorne.
 • Boli, dăunători și controlul lor

  Înflorirea luxuriantă a petuniilor poate umbri unele boli și insecte. Dacă se iau măsuri în timp util pentru combaterea principalilor dușmani ai plantei, plantele vor fi protejate în mod fiabil toată vara. În general, acesta este un reprezentant foarte rezistent și persistent al florei. Dar, din moment ce frumusețea sudică ne-a venit din țări cu un climat cald și umed, creșterea în latitudini temperate devine pentru ea un adevărat test de forță.

  Ca și celelalte plante, petunii ampeloase și în cascadă sunt sensibile la infecții de către trifoi, afide și acarieni. Insectele mici trec adesea neobservate, însă căpușele pot fi recunoscute de stâncile și coloniile lipicioase de pe fundul frunzelor. Pentru tratament, se utilizează Neoron, Apollo și alte acaricide. Insecticidele Confidor și Aktara ajută la prosperați și afide.

  Cel mai adesea, petunia în cascadă este bolnavă de mucegai pudră, afectând partea superioară a frunzelor. Încep să se usuce și să se încurce într-o "barcă". Plantele afectate sunt arse, restul sunt pulverizate cu infuzie de usturoi, se folosesc preparate Skor și Topaz. Nu mai puțin periculoasă este putregaiul cenușiu, care afectează întreaga parte aeriană. Modelul de luptă este același..

  Amponă și petunie în cascadă: principalele diferențe

  Se poate concluziona că există multe în comun între soiurile de ampel și cascadă. Nu este surprinzător, pentru că sunt rudele cele mai apropiate. Să încercăm să aflăm cum diferă o varietate de alta:

  1. Lungimea lăstarilor este diferită și cresc diferit. Doar cascada are capacitatea de a ciupi. Lăstarii lui sunt flexibili și suculenți..
  2. În cascadă frumos bucle - este potrivit pentru decorarea garduri și suporturi. Ampelic s-a dovedit în ghivece cu flori atârnate.
  3. Petunia cascadă uriașă este punctată cu muguri de aceeași dimensiune și culoare. Cele ampelice sunt multicolore, iar mărimea este diferită.

  Petunia în proiectarea peisajului

  Floarea elegantă și delicată este folosită cu succes de designeri în decorarea caselor de țară. Pe de o parte, plantațiile de covoare nu au devenit încă un lucru din trecut, pe de altă parte, containerele și ghivecele sunt folosite tot mai mult pentru decorarea paturilor de flori moderne. Pentru acest proiect, plantarea petuniei ampeloase este cea mai potrivită. Pentru a face acest lucru, patul de flori este plantat cu iarbă verde, iar în apropiere sunt plantate vase mari cu „ghirlande” atârnate la pământ. De asemenea, sunt așezate în curte pe gresie. Pe fundalul curții, compoziția arată atrăgătoare și expresivă.

  Achiziționarea de ghivece și containere scumpe este opțională. În schimb, iau ghivece și găleți inutile care sunt vopsite afară.

  În plus, paturile de flori sunt așezate sub ferestre. Recipientul este montat pe un perete sau cu marea joasă. Această tehnică simplă oferă o vedere excelentă atât în ​​exterior cât și în interior. O altă opțiune de design popular este plasarea paturilor de flori în ghivece agățate. Când petuniile înfloresc, florile se vor transforma în nori strălucitori și parfumați sub acoperiș. De asemenea, pot fi agățate pe terasă sau în foișor. Planta este atât de reușită și ușor de îngrijit încât să creeze un design de peisaj de lux pe care nici nu trebuie să-l perfecționați. Rezultatul va fi cu siguranță mulțumit: pat de flori înconjurător, armonie și confort în apropierea casei, poteci și garduri înflorite.

  constatări

  Petunia este o plantă încântătoare care se încântă cu culori vii și o aromă încântătoare. Pentru a face înflorirea mai magnifică și abundentă, folosiți recomandările acestui articol. Efectuați tratamentul preventiv, plantați plantele corect și aveți grijă de ele. Și atunci se vor stabili pe site-ul tău mult timp.

  Petunia ampelos

  Florile soiurilor de fiole de petunie înfloresc frumos și luxos, plantate în ghivece și flori de flori. Înainte de a cumpăra semințe, decideți ce soi doriți să plantați. Până în prezent, un număr imens de soiuri sunt puse în vânzare, diferind în funcție de lungimea lăstarului și de forma tufelor.

  Câte petunii și ce aveți nevoie este una dintre primele întrebări. În petele de flori atârnate, ampelny petunii cu genele lungi și o bilă de flori vor arăta bine. Este vorba despre soiurile Taydal Wave, Pătură, Velveteen, Opera, surfinia, Wave, soiurile de calibraho Hula, Kan-kan.

  Petuniile frumoase care cresc într-o cupolă sau în emisferă sunt perfecte pentru ghioceii în aer liber. De exemplu, petunias val Izi, Ramblin, Kreisitunii, Trilogie, Svetunii, Potunia, Petkhoa

  Puteți citi despre alte soiuri de petunie și plantare în acest articol aici.

  Plantarea Semințelor Petuniei.

  Iubitorii Petuniei din prima etapă de la semănat la răsaduri nu reușesc. Această perioadă este cea mai importantă pentru obținerea răsadurilor de flori puternice și sănătoase. În același timp, este destul de simplu să evitați aceste greșeli..

  Datele de plantare Petunia.

  Pentru buna dezvoltare și creștere a petuniei, este nevoie de o zi lumină de 12 ore. Dacă acordați atenție, atunci la plicurile cu semințe, producătorii recomandă semănatul din februarie până în aprilie.

  Pentru a înflori petuniile timpuriu, plantați hibrizi ultra-timpurii care au nevoie de 60 de zile după germinare. Petuniile ampelice, în comparație cu alte specii, necesită o creștere de două săptămâni. Fără iluminare cu o lampă, este mai bine să semeni semințele de petunii ampeloase nu mai devreme de 20 februarie.

  Solul Petuniei.

  Pe ambalajele cu sol din magazinul din grădină, de obicei, este indicată aciditatea, pentru petunia aveți nevoie de neutru. Solul trebuie să fie ușor și slăbit, este mai bine să îl prelucrați înainte de semănat. Puteți face acest lucru cu Fitosporin sau Aktara pentru a dezinfecta.

  Cum să plantezi semințe pentru răsaduri.

  Casetele pentru răsaduri (orice recipient pentru semănat) trebuie să aibă deschideri pentru îndepărtarea excesului de umiditate. Pentru drenare, pe partea inferioară a cartușului se poate așeza 1 cm de vermiculită;.

  Semințele de flori Petunia sunt mici, semănatul lor este superficial, pur și simplu le răspândești fără să le stropești cu pământ. Semințele granulare trebuie pulverizate cu apă dintr-o sticlă de pulverizare pentru a dizolva coaja granulelor. Se acoperă cu folie și se așază într-un loc cald.

  Petunia crește la o temperatură nu mai mică de 20 de grade timp de 5 - 7 zile.. Pentru a elimina condensul acumulat, filmul trebuie îndepărtat periodic și culturile ventilate.

  După apariție, filmul sau sticla poate fi îndepărtată în două săptămâni. Lăsați 2 cm de marginea recipientului când semănat, răsadurile vor crește unde. Vermiculitul poate fi presărat în jurul răsadurilor de petunie cu un strat de aproximativ 0,5 cm.

  Petunia ampla în țară.

  Pentru petuniile ampeloase, volumul containerelor de aterizare este foarte important. Creșterea lor suplimentară, precum și dezvoltarea și înflorirea, vor depinde de aceasta. Petuniile ampelice, aproape toate, au un sistem rădăcină dezvoltat.

  Soiurile de petunii ampeloase din fiecare serie de soi au propriile cerințe pentru volumul oalei. Unul necesită între 8 și 15 litri pe plantă, alții se mulțumesc cu 5 litri. De aceea, este important să cunoașteți volumul oalei pentru petuniile dvs. pentru a aștepta o înflorire fără precedent.

  Cum să ciupi o petunie.

  Puteți ciupi petunia amelioasă în epoca răsadului (tragere centrală), apoi după cum este necesar. În petunia ampelă, toate soiurile sunt hibrizi în care capacitatea de a crește este deja stabilită la nivel genetic

  Referință: Un vârf de petunie ampelă își împinge înflorirea timp de 2 săptămâni.

  Îngrășământ pentru petunie.

  Fertilizați-vă animalele de companie în mod regulat; petunii ampeloase au un sistem rădăcină destul de puternic. Într-un vas-cache, solul se epuizează rapid, prin urmare, este necesar să reîncărcați constant alimentația.

  Cum să hrănești petunia? Top dressing-ul este cel mai bine alternat cu pulverizarea. Să presupunem o dată pe săptămână să turnați sub rădăcina unui îngrășământ de flori, de exemplu, Fertica. Stropiți plantele săptămâna viitoare cu monofosfat de potasiu, de exemplu.

  Dacă petuniile ampeloase sunt plantate în ghivece mici, atunci se hrănesc puțin câte puțin cu fiecare udare. Pentru ca petunia să nu piardă timpul legând semințele, încercați să îndepărtați florile ofilite împreună cu cutii de semințe.