De ce acarianul păianjen se stabilește pe plantele de interior și cum să faci față

Dacă aveți plante de interior, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vă confruntați cu o asemenea nenorocire ca acarianul păianjen.

Acestea sunt insecte destul de mici, dimensiunea lor este de aproximativ 0,5 mm, deși femelele pot atinge dimensiuni de până la 1 mm. Ei se mișcă între frunzele și tulpinile florii sau plantei afectate de-a lungul unei pânze subțiri, pe care ele însele le așază. Acest fapt a jucat un rol important în alocarea acestor căpușe într-un grup separat..

Un acarian păianjen se stabilește pe plante de interior, aproape întotdeauna, de câteva sute de persoane. Este destul de dificil de observat la timp că planta este afectată.

Datorită faptului că habitatul preferat al acarianului de păianjen de pe partea inferioară a frunzei și a dimensiunilor mici, puțini încep să-l lupte la timp. Între timp, o generație de căpușe este înlocuită cu alta, iar numărul lor total este în creștere.

Acarianul păianjen poate avea cea mai diversă culoare: de la galben la verde, iar unele femele care cad în diapauză au o culoare roșie sau roșie. Diapauza este o afecțiune în care toate procesele din corpul acestor căpușe apar de sute de ori mai lent, moment în care poate nici măcar nu mănâncă.

Acarienii de păianjen pot cădea în această stare în diferite condiții, de exemplu, la o temperatură inconfortabilă pentru aceasta sau o reducere a orei de zi etc., în timp ce se ascund în pământ sau într-un alt loc retras. Când condițiile se normalizează, revin la plantă și continuă viața normală.

De regulă, plantele devin conștiente de infecție atunci când apar primele urme ale activității dăunătorilor: acestea pot fi puncte albe sau galbene pe partea inferioară a frunzelor, care sunt formate ca urmare a mușcăturilor de căpușă ale țesuturilor vegetale din care sugă supa celulară..

Cu o leziune masivă, frunzele se pot decolora și usca, acest lucru duce la o încălcare a fotosintezei, ca urmare, planta începe să doară și poate muri.

Un rău suplimentar cauzat de acarienii păianjen este faptul că acestea poartă spori de putregai albastru și diverse boli virale ale plantelor.

Ceea ce provoacă acarianul păianjen asupra florilor și prevenirea acestuia

Principalul factor care influențează infecția plantelor este aerul uscat din casă. Pentru prevenire este necesar să irigați frunzele și tulpinile plantelor cu apă simplă, dar trebuie să aveți grijă ca apa să nu rămână în miezul plantei, mugurii etc., altfel se poate provoacă descompunerea florilor.

Plantele nou-achiziționate trebuie tratate cu grijă specială, în niciun caz nu le așezați imediat lângă celelalte animale de companie. Începătorul trebuie pus separat și de 3 ori tratat cu un instrument special pentru acarienii păianjen, așa cum vom face mai jos.

Ouăle acestor dăunători își pot menține viabilitatea în pământ până la 5 ani, din acest motiv, utilizarea terenurilor în care a trăit anterior orice plantă fără tratament special este inacceptabilă.

Inspecția regulată a tuturor plantelor ar trebui să devină, de asemenea, o parte din obiceiul dvs., uneori poate fi folosită pentru a detecta un dăunător înainte ca planta să fie grav deteriorată. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de acarieni, atunci vă vom prezenta fiecare dintre ele.

Tipuri de acarieni păianjen și fotografiile lor

Un acarian de păianjen obișnuit - în majoritatea cazurilor este necesar să se confrunte cu acesta. Acest dăunător nu disprețuiește aproape nicio plantă interioară și cu plăcere atacă unele plante în aer liber.

După cum am menționat mai sus, ele colonizează planta în colonii de sute de indivizi, preferă partea inferioară a frunzei, după ce planta este destul de deteriorată, se așează pe lăstarii superiori. O țesătură subțire este țesută între frunze.

Au o dragoste specială pentru palmieri și plante citrice, adoră trandafirii, balsamul, ficusul și fucsia. Neplăcut este faptul că această specie poate migra foarte departe de habitatul său și este capabilă să afecteze rapid toate florile și plantele din casă.

Au dimensiuni ovale de aproximativ 0,5 mm, cu toate acestea, femelele pot atinge 1 mm, roz sau roșu, există și două pete pentru ochi.

Acarianul fals de păianjen are dimensiuni și mai mici și este aproape imposibil de realizat cu ochiul liber. Forma lor este de asemenea ovală, iar culoarea este mai diversă de la verde la roșu.

Din păcate, practic nu pot fi detectate înainte ca planta să fie afectată în mod corect. Întrucât, în afară de dimensiunile sale mici, acarianul nu încurcă și planta cu stăpânii, nu este posibil să o observați într-un stadiu incipient al infectării plantei.

Acarianul de păianjen ciclamen, după cum îi spune și numele, afectează ciclaminele și împreună cu acestea: gloxinia, balsaminele și pelargoniumele, crizantemele, precum și multe plante tuberculoase și rădăcinoase. Corpul său oval are dimensiuni de 0,1 - 0,3 mm și are o culoare translucidă gălbui. Principalul lucru care îl distinge de majoritatea acarienilor de păianjen, se așează pe partea din față a frunzei.

Este imposibil de făcut fără echipamente speciale, o acumulare mare de dăunători seamănă cu praful. Frunzele atacate se curbează în jurul perimetrului. O altă diferență între această căpușă și cea obișnuită este faptul că se simte excelent într-un mediu umed.

Acarianul larg de păianjen are dimensiuni similare cu ciclamenii. De asemenea, provoacă deformarea foii, dar preferă să se așeze pe partea inferioară a acesteia. Printre plantele pe care preferă să se stabilească se numără: oleander, euonymus, acuba, ficus, tagetis, citrice, cacti, senpolia. Foarte adesea dă urmași, ceea ce duce la faptul că acarienii de culoare roșiatică acoperă literalmente întreaga plantă și o învelesc cu stânci.

Lupta împotriva lui nu provoacă probleme deosebite, dar femeile sale trebuie să-i mulțumească, pentru că depun ouă doar pe frunze și nu le ascund în pământ etc. Remediile eficiente pentru acest dăunător includ sulful calloid și celtanul. Senpolia este tratată destul de eficient prin imersiune timp de 15 minute în apă, a cărei temperatură este de 44,5 grade Celsius.

Un alt dăunător care afectează în principal citricele și palmierii și supraviețuiește perfect în aerul umed este acarianul păianjen de culoare verde gălbui. Se așează pe ambele părți ale foii..

Acarianul roșu păianjen nu disprețuiește nicio plantă de interior. Masculii săi roșii strălucitori ating dimensiunea de 0,3 mm, iar femelele purpurii cresc la 0,5 mm. Se reproduce în mod activ la temperaturi ridicate, la fel ca un acarian obișnuit nu tolerează bine umiditatea, mai ales în combinație cu frigul.

Acarienii de păianjen galic pot infecta planta chiar și la udare, dacă s-au aflat în apă sau în timpul transplantului, deoarece pot fi în pământ. O altă diferență este faptul că sunt purtători de viruși diferiți.

Cum să te descurci cu un acarian de păianjen

Este necesar să începeți tratarea unei plante de la un acarian păianjen cu o spălare minuțioasă a tulpinilor și frunzelor plantei; pentru aceasta, se prepară o soluție de apă și săpun de rufe, aceasta va distruge o parte considerabilă a coloniei care trăiește în plantă..

Apoi udă floarea din abundență și acoperă-o cu o pungă timp de 3 zile, umiditatea rezultată va ucide viețuitoarele rămase. Cu toate acestea, în tot acest timp este necesar să observați planta pentru a nu arde la soare..

O măsură destul de bună pentru a combate acarianul păianjen este de a iradia planta cu o lampă ultraviolete, în special frunzele de pe partea inferioară.

O metodă eficientă de combatere a acarienilor păianjen este tratarea plantelor cu alcool. Cu toate acestea, alcoolul trebuie utilizat în forma sa pură fără a dilua, ușor pulverizând frunzele plantei.

Nu uitați că căpușele pot pândi și în fante și perdele de ferestre etc., din acest motiv, tratamentul și prevenirea nu trebuie să se limiteze la tratarea plantei, ci este necesar să procesați tot felul de locuri din apropiere de acumulare de dăunători..

Cum să scapi de un acarian păianjen folosind remedii populare

Usturoi. Pentru 10 litri de apă luăm 20 g. Usturoi tocat bine și amestecăm totul bine, filtrăm soluția și pulverizăm plantele.

Hrean. Parcurgem rădăcinile și frunzele de hrean într-o mașină de tocat carne, trebuie să obținem o treime dintr-o găleată din masa defilată, apoi toate acestea într-o găleată sunt umplute cu apă până la margine, amestecate și infuzate timp de 1 oră. După încordare, folosim soluția rezultată pentru a pulveriza plantele și locurile de acumulare a acarienilor păianjen.

Următorul agent de pulverizare este preparat prin fierberea tuberculilor ciclamen în apă timp de 40 de minute. Masa rezultată se infuzează timp de o zi, apoi se filtrează. Prelucrarea repetată trebuie efectuată nu mai devreme de 5 zile.

Există astfel de plante, a căror pulverizare nu este admisă. Dar pentru ei există un remediu popular pentru acarianul păianjen: este necesar să tocați fin usturoiul, să-l puneți într-un borcan sau alt recipient (nu se închide). Puneți lângă plantă și acoperiți-o pe toate cu polietilenă. Lăsați așa cum este timp de câteva ore.

Spider Mite Chemicals

Desigur, consumul de medicamente speciale va fi cel mai eficient mod de a scăpa de acarianul păianjen..

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că mijloacele de combatere a insectelor obișnuite vor fi inutile. Un alt grup de medicamente va fi necesar: acaricide și insectoacaricide.

Acaricide: Appolo, Bicol, Bitoxibacilină, Borneo, Demitan, Envidor, Neoron, Nissoran, Omayt, Sunmayt, Talstar, Floromayt, Flumayt

Acaricide de insecte: Agravertin, Akarin, Actellik, Aktofit, Amitraz, Vertimek, Dursban, Karate, Kleschevit, Magus, Mitak, Oberon, Phenazaxin, Fitoverm, Fufan, Etisso

Când utilizați aceste medicamente, asigurați-vă că aplicați măsuri de protecție personală, cum ar fi: ochelari, mănuși etc. Urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare a medicamentului, pentru a nu face rău altora și pentru a nu vă otrăvi.

Pentru început, încercați să scăpați de dăunători cu remedii populare, deoarece aceasta este o opțiune mai puțin toxică și mai sigură.

3 metode de combatere a acarienilor de păianjen pe plante de interior

Proprietarii de plante de casă mai devreme sau mai târziu se confruntă cu formarea unei pânze specifice pe frunze. Dacă vedeți că este diferit de cel pe care îl poate părăsi păianjenul, atunci planta a fost atacată de o colonie de acarieni.

  Ce rău poate provoca un acarian de păianjen pe plantele de interior? Ar trebui să existe o pânză de păianjen? Cauzele dăunătorului Cum să recunoască o căpușă asupra plantelor din interior Metode de combatere a dăunătorilor

  Produse chimice speciale Produse biologice

Ce rău poate provoca un acarian păianjen plantelor de interior

Din păcate, în faza inițială, acarianul păianjen de pe plantele de interior este aproape invizibil. Adulții cresc până la un milimetru maxim. În plus, dăunătorilor le place să se stabilească pe frunzele inferioare, ascunzându-se sub coroana unei plante.

Acarianul de păianjen de pe plantele interioare este bun, ca nicăieri. Așezându-se pe frunze, insecta depune activ ouă, mâncând imediat suc și lăsând excremente. Imediat ce larvele se nasc, colonia începe să crească exponențial. Iar produsul mijloacelor lor de trai este tocmai tocmai rețeaua pe care o protejează urmașii viitori.

Când sug suc, căpușele încalcă structura frunzei, din cauza căreia încep să putrezească. Acolo unde este putregai, există o infecție care provoacă boala întregii plante. Drept urmare, întreaga floare devine inutilizabilă. Aceeași infecție este transmisă pe picioarele insectei către alte plante, unde procesul începe să se dezvolte și mai repede..

Ar trebui să existe un web?

Există două tipuri de acarieni cu gheare diferite - obișnuit (negru) și roșu. Ambii aparțin clasei arahnide. Indiferent de subspecii, apare întotdeauna stăpânul caracteristic. Mai mult decât atât, poate fi adesea găsită pe partea interioară (inferioară), deoarece este acolo unde dăunătorii își depun ouăle, iar pânza este protecția viitorilor urmași.

În plus, ca majoritatea arahnidelor, insectele călătoresc prin ramurile plantelor cu ajutorul unei pânze. Iar populațiile uriașe, în principiu, le place să „stea” pe rețeaua lor.

Cauzele dăunătorului

Studiile nu au arătat nicio relație de cauzalitate de ce o căpușă selectează o anumită floare. Un dăunător al străzii se mută pur și simplu de la plantele din apropiere care sunt deja inutile pentru el. Prin urmare, vorbirea despre o anumită predispoziție către anumite tipuri de plante nu este necesară.

Dar motivele care cresc riscul de infecție sunt:

  achiziționarea de terenuri infectate cu dăunători de proastă calitate; punerea de ghivece pe stradă; ferestrele deschise; apropierea de sol - case private, parterul clădirilor înalte.

Cu toate acestea, s-a observat că unele specii de plante de interior sunt mai preferate pentru acarienii păianjen. Grupul de risc include adeniu, anturium, fucsia, violet, ficus, pelargoniu, petunie, geraniu și hortensie, iar balsamina este principala sa delicatesă. Dacă gălbenele sau clematisul cresc în grădină, monitorizarea florilor din interior este și mai atentă, deoarece acarianul păianjen este o durere comună.

Interesant! Acarianul păianjen este un mare iubitor de pomi fructiferi, prin urmare, dacă sunt în curte / grădină / grădină, probabilitatea unui dăunător la plantele interioare este mai mare.

Cum să recunoști o căpușă la plantele interioare

Există o serie de semne sau simptome prin care este posibil să se detecteze deteriorarea unei plante de casă printr-o colonie de dăunători. Aceasta:

  formarea de pete maro închis pe frunze cu găuri microscopice la mijloc. Acestea sunt urme de mâncare a sucului, frunzele se usucă, se ondulează în muguri și se încadrează; întârzierea creșterii; căpușele pot părea puncte negre sau roșii, deoarece majoritatea încetează să crească deja cu 0,5 mm; stânci și placă albă (de fapt acestea sunt ouă), în cele mai multe cazuri, sunt formate pe spate sau atașate de trunchiul de flori, prezența punctelor negre sau roșii pe web.

După ce ai descoperit un acarian de păianjen pe flori, nu te panica. Pentru a șterge definitiv planta, colonia va avea nevoie de ceva timp, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a lua măsurile necesare.

Metode de gestionare a dăunătorilor

Lupta împotriva acarienilor de păianjen la plantele de interior poate consta în utilizarea substanțelor chimice speciale, a produselor biologice sau a remediilor populare. Mulți fac greșeala de a combate dăunătorii cu repelenți de insecte. Aceste artropode aparțin speciilor arahnide, cu alte cuvinte animalelor. Prin urmare, mijloacele pentru îndepărtarea insectelor împotriva lor sunt ineficiente.

Așadar, mulți grădinari încearcă să combată căpușa cu ajutorul popularului „Actar”, care se referă la insecticide care afectează doar insectele, iar animalele practic nu reacționează la acesta. Cu toate acestea, cu ajutorul unor medicamente, este posibil să procesați flori de la un acarian păianjen..

Produse chimice speciale

Printre arsenalul de arme chimice se numără medicamente care sunt concepute pentru a trata în mod specific dăunătorii de origine animală, unele dintre ele fiind dezvoltate exclusiv ca un mijloc împotriva acarienilor păianjen..

Substanța activă din aceste fonduri sunt avermectinele și acaricidele, așa că dacă găsiți că una dintre următoarele nu funcționează, trebuie să căutați analogi cu aceste substanțe.

Atunci când se decide eliminarea dăunătorilor cu substanțe chimice, doza trebuie respectată cu strictețe pentru a nu arde rizomii florilor.

Preparate chimice pentru acarieni:

  „Căpușele.“ Substanța principală cipermetrină aparține grupei acaricide. Vândut sub formă de pulbere solubilă în apă. 2 mg de pulbere se toarnă într-o sticlă de litru și se diluează cu apă rece. Este necesar să prelucrați plantele cu un pulverizator. Timpul de livrare este de aproximativ 7 zile. Apollo. Medicamentul se bazează pe clofentesină. Vândut în suspensie. Este produs sub formă de concentrat în fiole de 2 ml sau ca produs finit în sticle de litru. Efectul este observat deja în a treia zi. Bun, prin faptul că nu dăunează insectelor benefice. Flumight. Conceput pe baza flufenzinei, un grup acaricid. Vândut sub formă de pulbere în sticle de 1 și 3 litri. Zece ml de pulbere se dizolvă în 2,5 litri de apă. Este necesar să prelucrați „Flumight” în fiecare zi până când dăunătorul dispare complet. Nissoran. Acaricid legat de grupul hormonal. Are un efect extrem de puternic în primele două ore după tratament. Medicamentul japonez este vândut sub formă de fiole și diluat în proporție de grame (picătură) pe litru de apă. Omight. Un alt acaricid pe bază de proparget. Vândut sub formă de pulbere solubilă, ambalat în pachete de diferite greutăți cu o doză specificată pentru o anumită cantitate de apă.

Toate produsele gătite sunt aplicate uniform pe fiecare frunză a plantei folosind un pistol pulverizat. Nu are sens să turnați substanța asupra acarienilor. Otrăvul intră înăuntru când dăunătorul mănâncă.

Când folosiți preparatele de mai sus, mâinile și ochii trebuie protejați cu mănuși și ochelari..

Produse biologice

Produsele biologice sunt mai sigure pentru oameni și plante. Substanțele active sunt toxice numai pentru organismele care se hrănesc cu seva plantelor, ceea ce este exact potrivit pentru acarienii păianjen.

După popularitate, puteți alege:

  Fitoverm. Mai eficient pentru plantele cu flori și este adesea folosit pentru a trata grădina. Substanța activă - avermectina este eficientă atât pentru căpușe, cât și pentru afide. Vândut sub formă de pulbere solubilă. 8-10 mg de medicament la un litru de apă. "Verticillin." Tratează plantele afectate de 3-4 ori cu un interval de 10 zile. Vândute în cutii de plastic gata. Plantele sunt procesate dintr-o sticlă pulverizată. În acest caz, ar trebui pus mai mult accent pe partea inferioară a frunzelor, unde căpușele își depun ouăle. "Actofit." Concentrat lichid pe bază de biologie. Divorțat cu apă în raport de 1:10. În timpul procesării, este mai bine să îndepărtați copiii și animalele departe, folosiți echipament de protecție. Vârful eficienței scade în a 4-a zi. "Boverin." Un rezultat bun este demonstrat de un preparat fungic inofensiv pentru plante, dar eficient împotriva tuturor tipurilor de dăunători. Afectează căpușele la sfârșitul primei săptămâni după aplicare. Scânteia de bio. Există multe medicamente „Iskra” și numai cu prefixul „Bio” va fi eficient împotriva căpușelor. Vândut sub formă de sticlă de 100 ml. Toată sticla este diluată timp de 7 litri și prelucrată cu ajutorul unui pistol pulverizat.

Produsele biologice au ca principal scop distrugerea urmașilor viitori, oprirea reproducerii ulterioare a coloniei.

Remedii populare

Amoniacul este prezent în majoritatea preparatelor cu avermectină și acaricide. Prin urmare, dacă plantele de citrice sunt cultivate acasă, de exemplu, lămâi sau portocalii, nu merită să scăpați de căpușă prin metode chimice.

Pentru a salva plante, puteți încerca următoarele rețete:

  Soluție de săpun. 200 de grame de săpun de rufe se macină pe o răzătoare și se diluează într-o găleată cu apă caldă. Insistați 3 ore și pulverizați plantele infectate. Resturile pot fi folosite pentru spălarea vaselor. Soluție de alcool. Într-o găleată de 10 litri de apă, se diluează 30 ml de amoniac. Frunzele pot fi pulverizate sau șterse cu o cârpă. Usturoi. 500 grame de usturoi se rumenesc, se diluează în trei litri de apă și se insistă timp de 5 zile. De asemenea pulverizați sau ștergeți cu o cârpă. Infuzie de vâsle. 800 de grame de frunze uscate se toarnă cu 10 litri de apă clocotită. Apărați timp de trei zile și pulverizați planta. Ulei esențial de rozmarin. Produsul trebuie fabricat în proporție de 3 picături pe litru de apă. Agitați bine și ștergeți frunzele afectate..

Desigur, remedii populare sunt bune pentru non-toxicitatea lor pentru cele domestice, dar eficacitatea lor este slabă. Prin urmare, aceste metode sunt mai potrivite pentru a descuraja oaspeții nedorite.

Sfat! De asemenea, oamenii folosesc o altă metodă interesantă. „Dichlorvos” obișnuit este luat. Planta este acoperită cu o pungă. Aerosolul este pulverizat prin gaură și se închide bine timp de 5-10 minute.

Măsuri preventive

Prevenirea împotriva acarienilor de păianjen implică punerea în aplicare a măsurilor în care dăunătorul nu poate intra în casă. Aceasta include:

  cumpărarea de terenuri doar în magazine specializate. Și pământul în sine ar trebui să fie într-o pungă de fabrică bine închisă; să aducem o plantă nouă acasă, pentru un timp, este mai bine să o pui în carantină și să vezi dacă există paraziți pe ea;.

În general, protejarea plantelor de parazit este destul de dificilă. Cu toate acestea, nu rearanjează florile de pe balconul deschis, scoate-le în grădină sau în curte. Probabilitatea de a prinde o căpușă pe stradă este de câteva ori mai mare decât dacă o insectă intră în casă de unul singur.

Acarianul păianjen nu aparține insectelor, deci nu are rost să-l combată cu otravă din insecte. Dăunătorul poate fi îndepărtat prin produse chimice și biologice. La fel ca metodele populare. Avermectinele și acaricidele acționează ca o substanță activă capabilă să omoare căpușele.

Folosind substanțe chimice, doza trebuie respectată cu strictețe, protejați ochii și mâinile. O soluție prea concentrată poate arde rădăcinile florilor.

Cum de a face cu un acarian păianjen pe flori de interior

Un acarian de păianjen (sau pânză de păianjen) este un dăunător destul de comun al plantelor de interior. Din fericire, planta afectată poate fi salvată la timp, deoarece există multe modalități eficiente de a face față acestui parazit.

Tipuri de acarieni păianjen

Pentru a lupta împotriva stăpânului cât mai eficient, trebuie să știți ce fel de căpușă a lovit planta de casă. Următoarele tipuri ale acestor dăunători se găsesc în natură:

 1. Acarianul de păianjen roșu (Tetranychus cinnabarinus). Acoperirea roșie afectează cel mai adesea plantele de interior. Calla, balsaminele, lămâile, cineraria, trandafirii, umbrele de noapte, orhideele sunt afectate în principal de aceasta. Culoarea corpului acestui dăunător variază de la maro închis la roșu aprins. Mărimea femelelor ajunge la 0,5 mm, masculii - 0,3 mm. Le puteți vedea cu ochiul liber dacă vă uitați atent la partea de jos a foii. Acarianul roșu de păianjen nu tolerează umiditatea ridicată și temperaturile scăzute, dar se reproduce bine în condiții uscate și calde. Rata de reproducere nu este la fel de impresionantă ca cea a unui acarian de păianjen obișnuit, dar totuși este suficient să lovești o suprafață mare a plantei în câteva săptămâni.
  Acarianul roșu păianjen - dăunător al plantelor de interior
 2. Acarien comun (Tetranychus urticae). Aceasta este cea mai multivivă specie - se hrănește cu aproape orice plantă și se găsește uneori pe plante în ghiveci, cu toate acestea, preferă culturile de fructe și fructele de pădure. El are o „dragoste” specială pentru meri, coacăze și mure. Cea mai mare creștere a numărului acestui animal se obține în iulie-august. Acoperirea obișnuită atinge o lungime de 0,3-0,6 mm - se disting prin ochiul uman. Culoarea corpului variază în funcție de stadiul de maturitate - larvele tinere au un corp verde sau galben, indivizii mai maturi sunt bruni și roșii. Un acarian de păianjen obișnuit se înmulțește rapid - în mai puțin de o lună poate depune până la sute de ouă, din care larvele eclozează în timpul săptămânii. Acarianul de păianjen - cel mai frecvent tip de pânză de păianjen care afectează culturile de fructe
 3. Acarian fals păianjen (căpușă phalaenopsis). Este mult mai mic decât stăpânul, este aproape imposibil de văzut cu ochiul liber. Principala diferență între un fals acarian și unul adevărat este absența unui web. Puteți observa prezența sa pe plantă doar prin corpuri minuscule, aproape nedistinguibile, care se desfășoară de-a lungul foilor. Este extrem de important să poți distinge o telemea de o căpușă falsă, deoarece condițiile care sunt fatale pentru prima cauză se înmulțesc rapid. Deci, un acarian păianjen moare rapid cu umiditate ridicată și răcoare, în timp ce o pânză de păianjen fals se simte foarte confortabil în astfel de condiții.

Alte trei tipuri de căpușe - Atlantic, păducel și data - afectează numai culturile de fructe. De exemplu, Atlanticul preferă bumbacul, trifoiul, lucerna, căpșunile, mărul, perele. Hawthorn (care se găsește cel mai adesea în Germania și Austria) adoră să reproducă pe meri, prune, caise. Data nu este practic găsită în Rusia, din cauza climei preferate - este mai confortabilă pentru ei în țările calde și uscate precum Iran, Arabia Saudită și Egipt.

Semne de deteriorare a plantelor

Cum să determinați în mod fiabil că o plantă de casă a fost atacată de un acarian păianjen? Simptomele care dau dăunătorului sunt destul de diverse:

 1. Pe partea inferioară a frunzei puteți vedea ouă mici. Ouăle depuse de un acarian păianjen sunt foarte mici, dar datorită numărului mare de ele, prezența lor poate fi determinată chiar și cu ochiul liber. În funcție de tipul de căpușă, culoarea ouălor poate varia de la alb la gri
 2. Cel mai important și cel mai lipsit de ambiguitate este apariția unei pânze subțiri de păianjen pe partea inferioară a frunzei sau între frunză și lăstari. Linia de păianjen nu este durabilă și poate fi ușor ștersă din foaie chiar și cu mâinile goale. Căpușele pot fi mutate de-a lungul suprafeței pânzei, care poate fi văzută cu ochiul liber.
  Cobele subțiri de pe plantă - principalul semn al prezenței stăpânului
 3. Frunze îngălbenitoare. Acesta este un semn ulterior, care indică faptul că planta a fost atacată de un acarian păianjen de mai bine de o săptămână.
 4. Frunze căzute și uscate. Frunzele uscate și lăstarii uscați de o căpușă se curbă curând și cad. Frunzele atacate de o rază se usucă repede și își pierd culoarea

Luptă împotriva acarienilor păianjen

Particularitatea acestui dăunător este, din păcate, în supraviețuirea sa. Se înmulțește rapid și depune un număr imens de ouă într-o perioadă scurtă. Din această cauză, scăparea de acarianul păianjen într-una sau două proceduri, din păcate, nu va funcționa. Este necesar să se aplice măsuri cuprinzătoare pentru a distruge atât adulții, cât și larvele și ouăle depuse.

Acarianul păianjen în diferite stadii ale ciclului său de viață moare din cauza diferitelor condiții și medicamente

chimicale

Produsele chimice de combatere a dăunătorilor sunt cele mai eficiente, dar pot fi toxice. Atunci când le folosiți, este important să respectați cu atenție măsurile de siguranță:

 • izolează plantele tratate de animale și copii;
 • folosiți preparate într-o mască de protecție și mănuși;
 • ventilați bine sau folosiți produsul în aer liber.

Vă rugăm să rețineți - căpușele nu sunt insecte. Un acarian păianjen este un animal asemănător păianjenului, prin urmare insecticidele (substanțe chimice pentru eliminarea dăunătorilor de insecte) nu vor funcționa asupra acestuia. Este necesar să alegeți dintre mijloacele-acaricide:

 1. „Actellik” este o acaricidă a insectelor. Acest medicament este eficient atât împotriva insectelor, cât și a căpușelor. Actellik este extrem de toxic, de aceea utilizarea sa în interior nu este recomandată. Dacă trebuie să o aplici pe o plantă de casă, este mai bine să scoți vasul sau un balcon bine ventilat pe toată durata tratamentului. „Actellik” este un instrument foarte puternic și eficient, așa că este excelent pentru infecția în masă a plantelor. Din nefericire, nu ucide ouăle, astfel încât după el este necesar un tratament suplimentar cu un alt acaricid. Spre deosebire de alte mijloace, poate face față nu numai cu căpușele cele mai comune (roșu și obișnuit), dar și cu specii mai exotice rareori întâlnite în Rusia (data, Atlantic, păducel).
  Actellic este un medicament extrem de eficient, dar foarte toxic
 2. „Fitovermul” este un acaricid. Este mai puțin toxic decât Actellik, astfel încât utilizarea sa este permisă în spațiile închise. Cu toate acestea, pentru copii și animale, acesta prezintă încă un risc destul de mare, prin urmare, plantele procesate trebuie așezate la îndemâna micilor gospodării. Acest instrument poate fi folosit fără mănuși de protecție și mască, dar la sfârșitul lucrului, trebuie să vă spălați întotdeauna bine fața, gura, mâinile. Fitovermul nu distruge, de asemenea, ouăle de acarian păianjen, doar adulții și larvele. "Fitoverm" - un acaricid eficient și cu un nivel scăzut de toxic
 3. Neoron este un acaricid eficient care distruge nu numai adulții, ci și ouăle. Este toxic, de aceea este necesar să vă amintiți măsurile de siguranță și să aerisiți bine camera după utilizarea acesteia. În ciuda faptului că distruge rapid populația dăunătorilor, o utilizare a produsului nu este suficientă - sunt necesare cel puțin trei tratamente ale plantei. Cel mai bine este să le conduci cu un interval de 3-5 zile - de data aceasta nu este suficient ca larvele să ecloze din ouă și să producă o nouă generație. Neoron este un acaricid puternic care poate elimina întreaga populație dintr-o plantă.
 4. Sunmight este ca Neoron, un instrument eficient pentru uciderea atât a căpușelor adulte, cât și a larvelor de ouă. Acest medicament poate fi utilizat doar o dată la șase luni, altfel dăunătorii pot dezvolta imunitate. Se folosește „Soarele de soare”, dizolvându-se în proporție de 1 g de acaricid la 1 litru de apă. Planta este pulverizată complet, este deosebit de important să se trateze partea inferioară a frunzei - medicamentul acționează doar în contact direct cu o larvă sau un adult.
  „Sunmight” - acaricid cu acțiune ovicidă

Metoda biologică

Această metodă a fost dezvoltată de către candidatul științelor biologice G. A. Beglyarov. Esența sa este simplă - pentru a hrăni un acarian păianjen unui prădător care se hrănește cu ele în mediul natural (acarifagus). Astăzi, magazinele din grădină oferă pliculețe (saci mici) care conțin dușmanii naturali ai căpușei - fitocyulus sau amblyseus. Metoda de luptă în acest caz este următoarea: sacul este suspendat de la una dintre ramurile plantei afectate și deschis. Predatorii merg imediat în căutarea hranei. Într-o zi, fiecare dintre acarifagele mănâncă mai multe căpușe adulte și câteva zeci de ouă. Într-o săptămână, o colonie de acarieni este devastată, iar prădătorul moare la câteva zile de foame.

Phytoseyulyus - un acarifagus care se hrănește cu un acarian păianjen

Această metodă este recunoscută de oamenii de știință și grădinari ca fiind extrem de eficientă, dar nu este potrivită pentru utilizarea pe plante cu frunze foarte pubescente (de exemplu, pe un violet).

Remedii populare

Dacă planta tocmai a fost atacată de dăunători, iar populația acestora nu este încă suficient de mare, puteți utiliza remedii populare blânde:

 1. Alcool medical. Un tampon de bumbac sau un burete mic trebuie umezit cu o soluție de alcool (1:10) și ștergeți bine toate frunzele plantei. Din păcate, această metodă nu distruge ouăle căpușelor, ci face față bine adulților. Dacă acarianul păianjen nu a reușit încă să-și lase viitorii urmași pe frunzele plantei, atunci o astfel de prelucrare va fi suficientă pentru a scăpa de dăunător. Uitați-vă la partea inferioară a frunzei - dacă nu găsiți mici puncte fixate albicioase, atunci dăunătorul nu a depus încă ouă. Vă rugăm să rețineți că această metodă nu este potrivită pentru plantele cu frunze subțiri și sensibile (trandafir, fuchsia, petunie), dar este bine tolerată de mai dens (ficus, dieffenbachia, phalaenopsis). Alcoolul medical este un remediu universal care va ajuta nu numai la dezinfectarea rănilor, dar și la eliminarea dăunătorilor plantelor de interior
 2. Fum de tigara. Această metodă nu este cu siguranță cea mai sigură pentru oameni, dar dacă tu sau oricare dintre gospodarii tăi fumează, puteți folosi acest obicei prost pentru a elimina acarianul păianjen. Fumătorii ar trebui să elibereze fum în uzină. Fumul de tutun este extrem de fatal pentru acarienii păianjen, dar nu scutește ouăle și larvele. Fumul de tutun conține multe toxine și produse de ardere dăunătoare acarienilor păianjen.
 3. Sapun de rufe. Această metodă este ideală pentru plantele cu frunze mari: violete, dieffenbachia, orhidee, unele specii de ficus. Săpunul de rufe trebuie bătut în spumă și unge frunzele plantei afectate. Acest instrument nu ucide căpușa direct, ci creează un film dens prin care dăunătorul nu poate respira și hrăni. După tratament, planta este lăsată cu spumă pe frunze timp de 3-5 ore, apoi produsul este spălat cu un duș cald, cu o presiune slabă. Fără a lăsa planta să se usuce, trebuie să o acoperiți cu o pungă de plastic sau cu orice alt „capac” care să nu permită umiditatea să se evapore rapid. Combinația dintre o peliculă de spumă și umiditate ridicată este în detrimentul unui acarian păianjen, cu toate acestea, ouăle pot supraviețui acestui efect - va fi necesar un tratament suplimentar cu un agent chimic, acaricida. Săpunul de rufe - una dintre cele mai accesibile metode de a combate acarianul păianjen
 4. Usturoi. Un cap mare de usturoi trebuie tocat fin și se toarnă în trei litri de apă. Amestecul se insistă timp de cinci zile, după care se filtrează și se pulverizează frunzele plantei afectate. Această metodă își poate arăta eficacitatea doar într-o etapă timpurie de deteriorare, când colonia de acarieni păianjen este încă foarte mică. Usturoiul este foarte util nu numai pentru oameni, ci și pentru plantele afectate de acarienii.

Dăunătorul răspândit în alte plante

Din păcate, acarianul păianjen se răspândește foarte repede la plantele învecinate, deoarece are nu numai capacitatea de a se reproduce rapid, dar și capacitatea de a depăși distanțele relativ mari (pentru un dăunător micuț). Următoarele precauții trebuie luate pentru a preveni infecția în masă a animalului dvs. de companie verde cu o căpușă.

 • planta pe care ai găsit o căpușă trebuie imediat izolată de alte plante în ghiveci;
 • toate plantele care se aflau în aceeași cameră cu cea afectată trebuie să fie verificate pentru a observa semne: stăpân, ouă, căpușe;
 • dacă sunt afectate mai multe plante, ele trebuie, de asemenea, păstrate izolat una de cealaltă până la recuperarea completă.

Prevenirea acarianului păianjen

Un acarian păianjen poate intra în casa ta în două moduri principale: cu o plantă nouă sau printr-o fereastră. Pentru a reduce semnificativ riscul ca o căpușă să intre în casă, orice nouă plantă cumpărată într-un magazin (chiar verificată) trebuie păstrată la început separat, până la confirmarea absenței bolilor și a dăunătorilor.

Plantele dintr-un magazin de flori sunt adesea susceptibile de atacuri ale diferiților dăunători, așa că imediat după achiziție este important să vindecați un animal de companie nou înainte de a-l pune lângă celelalte

Un dăunător poate intra pe fereastră împreună cu un curent de vânt, mai ales pe vreme caldă și uscată. Desigur, nu putem păstra geamurile în permanență închise (aerul învecinat nu este mai puțin dăunător pentru plante decât un acarian păianjen), de aceea trebuie să creăm cele mai incomode condiții pentru acarianul din casă:

 1. Acarianul păianjen nu tolerează umiditatea ridicată. Folosiți un umidificator și efectuați curățarea umedă în mod regulat. Dacă plantele dvs. nu sunt un fan al condițiilor deșert și uscate, pulverizați-le regulat. Căpușa, de regulă, trăiește pe partea inferioară a frunzei, de aceea trebuie să acordați atenție atunci când pulverizați.
 2. Spălați frunzele plantelor cu apă cu săpun o dată pe săptămână. Acest lucru pune căpușa să sugă din ele și, prin urmare, dăunătorul va muri rapid de foame.
 3. Plantele pline de umiditate pot fi spălate de 1-2 ori pe săptămână sub un duș cald. Ficusul și iedera tolerează foarte bine această procedură. Căpușele care pot apărea pe frunzele lor vor muri din cauza fluxului de apă caldă.

Ce să faci cu suculente? Aceste animale de companie nu tolerează pulverizarea, umiditatea pe frunze și umiditatea ridicată în general - cum să le protejezi de acarianul păianjen? Din fericire, acest dăunător nu amenință suculente. Cert este că suculentele au frunze cărnoase cu o coajă densă, pe care căpușa pur și simplu nu o poate mușca.

Succulentele sunt plante interioare frumoase și nepretențioase, care, în plus, nu sunt amenințate de un acarian păianjen

Acarienul este periculos pentru oameni?

Acarianul de păianjen se referă la fitofage - adică la animale care se hrănesc cu plante. Pentru oameni (inclusiv copiii mici), precum și pentru animale și păsări, acesta este complet inofensiv. Acarianul nu poate mușca prin pielea umană.

Acarianul păianjen este unul dintre cei mai rău dușmani ai plantelor domestice. Din fericire, folosind mijloace simple și ieftine, puteți face față cu eficiență, protejând florile de acest dăunător..

Acarianul păianjen pe plantele de interior - cum să faci față

Cultivarea florilor a devenit un hobby pentru mulți. Plantele servesc nu numai pentru decorul casei, ci și pentru purificarea aerului, aduc plăcere estetică. Adesea, florile preferate sunt atacate de dăunători și fito-boli. Dacă un acarian păianjen se încolăcește pe plantele de interior, mulți grădinari sunt interesați de cum să se descurce eficient cu un parazit.

Dăunătorii periculoși includ un acarian de păianjen din clasa arahnidelor. Formează colonii uriașe și mănâncă suc de plante, provocând daune ireparabile culturilor de interior.

Acarianul păianjen pe plante - treburile pentru grădinari

Semne de bifare

Manifestările primare nespecifice ale căpușei complică detectarea acesteia. Următoarele simptome indică deteriorarea unui dăunător:

 1. Pe foi se formează pete maronii, parcă din punctiuni cu un ac subțire.
 2. Frunzele se usucă, florile cad.
 3. Încetinirea creșterii și dezvoltării culturii.
 4. Puncte roșii sau negre pe spatele frunzei care se mișcă.
 5. Pânza care împletește floarea și spatele frunzelor.
 6. Indivizii se acumulează pe web dacă populația este mare.

Pânză albă pe plante de interior

Principalul semn al prezenței căpușelor este formarea unei pânze subțiri pe partea inferioară a frunzei sau între placa frunzei și tulpină. Un web instabil poate fi eliminat pur și simplu cu mâna. Mișcarea paraziților pe suprafața sa se observă imediat.

Păianjeni albi pe flori de interior

Semnele evidente ale prezenței dăunătorului includ urme de mutare, care amintesc de matreata. În plus, acarienii lasă o descărcare sub formă de pete albe și dungi argintii pe frunziș.

Cauzele apariției unui acarian păianjen

Mulți grădinari sunt familiarizați cu artropodele. De unde provin insectele dăunătoare? O metodă comună de infecție sunt plantele bolnave din magazin. Dacă în casă apare o floare nouă, carantina nu doare: o pun separat două săptămâni pe o fereastră goală și observă planta. În lipsa accidentelor, floarea este plasată într-un loc constant.

Parazitele pot intra în casă din stradă. Când copacii, arbuștii, florile cresc sub loggia sau fereastra, probabilitatea de a lovi animale de companie verzi cu o căpușă este mare.

Pe o notă! Poate trezirea femelelor care trăiesc pe pământ, după o hibernare prelungită și crearea condițiilor favorabile pentru viață. La ouă, faza de somn poate fi de 5 ani.

Spider Mite Drugs

Instrumente speciale - acaricidele vă vor ajuta să scăpați de acarienii păianjen mult timp și rapid.

Pentru un rezultat de durată, respectați cerințele și recomandările care sunt prescrise în instrucțiuni. Nu experimentați cu frecvența de utilizare și nu neglijați pulverizarea repetată. Respectă regulile de securitate la instalațiile de procesare - produsele sunt toxice.

Medicamentele productive includ:

 1. Actellik. Un remediu de încredere pentru a scăpa de dăunători. Pulverizarea vegetației afectate se efectuează la fiecare 2 săptămâni. Manipularea se efectuează în aer curat cu ajutorul unui echipament individual de protecție. Atunci când zona afectată atinge dimensiuni mari, se recomandă acoperirea ghiveciului de flori după prelucrare cu o pungă de plastic.

Actellic - remediul nr. 1 pentru acarienii păianjen

 1. Bitoxibacillin. Ucide arahnidele în toate etapele dezvoltării. Se folosește în timpul plantelor cu flori. Păstrarea proprietăților într-un pachet deschis este limitată la 3 ore.
 2. Neoron Luptă eficient cu adulții, distruge ovipozitia depusă și larvele dăunătoare.
 3. Fitoverm. Substanțele active din compoziție sunt aversectinele, care au proprietăți neurotoxice și afectează negativ paraziții.
 4. Skelt. Un medicament eficient printre produsele noi. Trăsăturile distinctive ale scheletului sunt moartea păianjenilor după o anumită perioadă, infecția larvelor și întreaga colonie. Un singur tratament extermina acarianul păianjen pe florile de interior.
 5. Căpușe. Se caracterizează prin contact intestinal și miros ușor. Ingredientul activ este Aversectina. Se referă la analogii Fitovermului. Fabricat în fiole (4 ml).
 6. Flumight. Distruge sigur depunerea ouălor, previne formarea de noi. Le face rău adulților, planta scapă repede de dăunători. Sub interdicția folosirii frecvente a fondurilor din cauza toxicității.

Produse biologice

Aparține compuși cu un nivel scăzut de toxic, sigur pentru oameni și plante. Primul mijloc de procesare duce la distrugerea epruvetelor adulte și a larvelor. Va fi nevoie de 3 tratamente în pași de 5 zile pentru a distruge femelele și ovipozitele.

Instrumente de încredere pentru combaterea acarienilor păianjen:

 • Actofit;
 • Lepidocide;
 • Agravertine;
 • Vertimek;
 • Mesteacăn de gudron;
 • Apollo.

Pe o notă! Nu așteaptă distrugerea instantanee a artropodelor - după prelucrarea culturii, va dura de la 3 zile la o săptămână până vor muri.

Metode tradiționale în lupta cu acarianul păianjen

Dacă acarienii de păianjen sunt răniți pe plante de interior, cum să faceți față cu un dăunător acasă, le va spune remedii populare. Caracteristica lor distinctivă este ușor de gătit și de aplicat..

Înainte de a utiliza medicamentul, va fi necesar să tratați planta: curățați-l, spălați-l la duș. Apoi spălați bine pervazul și ghiveciul pentru flori pentru a elimina căpușele. După aceste proceduri, începe tratamentul plantei. Veți avea nevoie de o rețetă eficientă pentru un remediu popular - un decoct sau o tinctură, bazată pe:

 1. Usturoi. O modalitate rapidă de a combate arahnidele. Răspunsurile grădinarilor cu privire la un decoct de usturoi sunt doar pozitive. Va fi nevoie de câteva capete de usturoi care se toacă mărunt. Masa se diluează cu apă clocotită (1 l). Recipientul este închis ermetic cu un capac și ascuns la rece. După 5 zile, folosiți amestecul pentru otrăvirea dăunătorilor. Înainte de utilizare, diluați cu apă într-un raport de 1: 1.
 2. Blaturile cartofilor. Tulpinile se zdrobesc și se introduce 1 l de lichid fiert. După 4 ore, plantele bolnave sunt pulverizate cu o soluție.
 3. Rostopască. Va fi nevoie de 1 litru de apă clocotită, în care se toarnă 2 lingurițe. L frunze verzi sau uscate de iarbă. Folosiți după 4 ore.
 4. Yarrow. Luați 100 g de materii prime la 1 litru de var abrupt. Soluția se fierbe timp de 3 minute. Insistați 4 ore. Înainte de utilizare, filtrați..
 5. Păpădie. Rădăcinile mărunțite și frunzișul (3 linguri. L.) Se toarnă apă clocotită. După 4 ore, amestecul este filtrat și utilizat pentru procesare..
 6. Săpun. Săpunul de rufe tratează vasul cu flori și cultura. Îndepărtarea spumei se efectuează după 3 ore.Pentru a menține umiditatea necesară, puneți o pungă de plastic pe plantă pentru o zi.

Un remediu popular pentru căpușe este soluția de săpun

Cum să scapi de un acarian păianjen

Web pe o cameră a crescut cum să lupte

Atunci când un web este găsit pe o încăpere de trandafiri, este important să se ia măsuri urgente.

Acarianul de păianjen pe un trandafir

 • inspecția atentă a florii, îndepărtarea zonelor afectate;
 • spălarea plantei cu apă călduță;
 • frecarea cu o soluție slabă de alcool;
 • plasarea culturii afectate pe un pervaz separat;
 • prelucrarea cu substanțe chimice (Neoron, Actellik) și remedii populare (bulion de ceapă / usturoi) din complex;
 • scaldând cu apă clocotită tigaia vasului;
 • acoperirea florii cu o pungă de plastic pentru câteva ore:
 • pervaz de spălare, geamuri cu detergent.

Căpușă roșie căpușă pe orhidee

Dacă se găsește o căpușă pe o orhidee, va fi necesară modificarea condițiilor florii.

Dăunător de orhidee

Se udă plantele și se trimite într-o pungă de plastic 3 zile.

Pe o notă! Durata orhideei sub efectul de seră este interzisă rularea. Prezența semnelor de ofilire indică necesitatea eliminării coletului.

Spălați frunzele cu o soluție pregătită din 1 lingură. L detergent pentru spălarea vaselor în 1 litru de apă. Un pervaz este tratat cu o soluție de săpun. Dintre substanțele chimice, este de preferat ca Actellic să fie tratat de două ori cu o pauză săptămânală..

Rețete populare dintr-o căpușă roșie

ComponenteTehnologia de gătitcerere
Cruste de citronSe fierbe în 1 litru de apă 100 g, se insistă 3 zile.Pulverizați frunzele cu o soluție după 4 ore, cojile uscate sunt așezate lângă peduncul.
Tuberculi CyclamenSe fierbe timp de 1 h. Se infuzează bulionul o zi la întuneric, apoi se strecoară.Procesați foile o dată pe zi, repetați după 5 zile.
Alcool medicalMetoda este potrivită pentru orhidee cu frunze rigide..Un disc umed este utilizat pentru a trata zonele afectate..
Coajă de ceapăSe toarnă apă clocotită după 7 ore.Pulverizarea se efectuează de 2-4 ori pe zi, cursul tratamentului este de 4 zile la rând.

Cyclamen bifează pe violete

Cyclamen sau căpușă de căpșuni - un parazit microscopic care reprezintă o amenințare pentru florile domestice, inclusiv violetele.

Pe o notă! O metodă populară în lupta cu căpușele este imersarea unei flori infectate în apă încălzită la 45 ° C, eliminând anterior părțile afectate ale plantei. Durata tratamentului cu apă este de 15 minute. menținând temperatura necesară. După ce floarea este dusă într-un loc umbrit timp de câteva zile.

Ștergeți frunzișul și tulpinile de violete cu preparate acaricide:

 • Aktofitom și Akarin;
 • Fitoverm și Agravertin.

Pentru a scăpa de căpușe la fiecare 3 zile.

Acarianul de păianjen pe geranii

Acarienii de păianjen pe geraniumuri nu sunt susceptibili la toate substanțele chimice. Acestea sunt opuse de o linie de acaricide:

 • Fulger și Kemifos;
 • Fufanon și Ditox;
 • Kungfu și Omight;
 • Bi-58 și Zolon;
 • Iskra-M și Oberon.

Remediere bifează

Acarieni balsamici

Balsaminele care se lovesc de artropode arată ca și cum ar fi înmuiate în apă clocotită: o tulpină roșie cenușie, frunze uscate și flori.

Floarea trebuie spălată cu grijă cu apă, folosind săpun casnic sau gudron. Balsamul săpun este acoperit cu polietilenă. După o zi, produsul este spălat sub un duș cald.

Ajutori în confruntarea cu acarianul păianjen:

Sunmight - insecticid de contact

Pe o notă! Măsuri de prevenire într-un duel cu un acarian păianjen - udare și umezire regulată a stratului superior al solului.

Acarianul de păianjen pe ficusul lui Benjamin

Dacă un model de marmură a apărut pe frunzele lui Benjamin, acest lucru indică nesănătoasa ficus: răspândirea acarienului păianjen și creșterea populației.

Sub formă de acarieni, substanțele chimice vor ajuta:

Produse biologice populare printre utilizatori: Phytoseyulyus, Ambliseyus.

Acarianul de păianjen pe ciclamen

Parazitul dăunează ciclaminelor, precum și crizantemului, gloxinia, Kalanchoe și alte culturi domestice. Căldura și umiditatea sunt condiții optime pentru o căpușă ciclamen. Florile infectate apar prăfuite. O căpușă poate fi îndepărtată, dacă nu ignorați tratamentele repetate, pulverizați plantele din cartier, curățând locația florii.

Floriștii sunt sfătuiți să folosească Aktara: adăugați o pungă în 2 l de apă și vărsați pe solul umed pentru a evita arsurile rădăcinilor. Această măsură se aplică tuturor culorilor din casă..

Actara împotriva acarianului păianjen

Dacă a apărut un web pe flori de interior, ce ar trebui să facă grădinarii fără experiență, se vor da sfaturi de specialitate. Pentru a elimina păianjenii, este necesară o abordare echilibrată. Alegerea medicamentului (pesticid, produs biologic, remediu popular) depinde de utilizator și de gradul de deteriorare a florii.

Cum să scapi de un acarian păianjen pe plantele de interior

Acarianul păianjen de pe plantele de interior este un parazit comun periculos. Apariția unei pânze subțiri în flori este semnul principal al prezenței insectelor. Combaterea coloniilor de căpușe este dificilă. Munca de prevenire regulată previne răspândirea în masă a arahnidelor, salvează plantele de la moartea prematură.

Acarianul păianjen este un dăunător comun.

Semne ale unui acarian de păianjen

În timp, este destul de dificil să recunoști simptomele apariției parazitului pe florile de interior. Insectele mici în formă ovală ating lungimea de 1-2 mm, ceea ce face dificilă observarea cu ochiul liber. Culoarea indivizilor depinde de varietatea artropodului. Culoare verde, galbenă și aprinsă, mai comună, care se contopește cu culoarea frunzelor și tulpinilor. Femela este colorată în roșu, ciclul ei de viață durează o lună. În această perioadă depune până la 100 de ouă. După 3-4 zile, căpușele eclozează din ouă.

O caracteristică caracteristică dezvoltării paraziților este viabilitatea îndelungată a ouălor (până la 5 ani). Ele îngheață în scoarță, sinusurile frunzelor, în pământ, pe pervazul ferestrelor. Adesea adusă dintr-un magazin, pepinieră și seră. Prin urmare, căpușele sunt dificil de detectat și distrus.

Zonele afectate ale frunzelor se disting prin pete gălbui. O populație mare este determinată de pânza caracteristică de pe spatele frunzișului sau al suprafeței plantei. În acest caz, floarea arată ofilită, se usucă repede și moare. În cazuri rare, dăunătorul este identificat printr-un strat subțire de praf de pe suprafața solului.

Tipuri de acarieni păianjen

Printre numeroasele varietăți de acarieni de păianjen, următoarele sunt în latitudinile noastre:

 1. Comun. Cel mai frecvent tip de arahnid este galbenul palid. Preferă lăstarii tineri și frunzele de fuchsia, trandafiri, dracaena, ficus. Sunt periculoase, deoarece după reproducere se înghesuie la exemplarele vecine și infectează plante noi. Mâncărurile albe și galbene de pe frunze dau dăunători, rame.
 2. Roșu. Un mic reprezentant roșu aprins este considerat unul dintre cele mai periculoase căpușe. Este mai puțin obișnuit. Propagat în camere cu temperaturi ridicate ale aerului. Îi plac lămâii, orhideele, trandafirii..
 3. O căpușă falsă este cel mai mic dăunător. Este imposibil să vezi și să recunoști, deoarece nu există nicio țarină inerentă a arahnidei. O insectă dăunătoare este detectată numai după ce epruvetele verzi se usucă. Măsuri preventive recomandate pentru a preveni moartea florii.
 4. Atlantic. Distribuit într-o zonă climatică umedă sau în camere cu umiditate ridicată. Preferă exotice: citrice și palmieri, dar este capabil să se deplaseze la orice floare vecină..
 5. Cyclamen. Trăiește în straturile superioare ale solului și pe plante (ciclamen, crizantem, violet, balsam). Populația de căpușe este similară cu aspectul prafului, prin urmare, nu este recunoscută imediat de către cultivator. La fel ca omologii atlantici, preferă un climat umed..
 6. Wide. Dăunătorii s-au răspândit rapid în întreaga plantă, formând un praf roșu caracteristic. Oleander, cactus, anturium sunt expuse riscului. Combaterea paraziților este facilitată de faptul că femelele depun ouă în zone vizibile.
 7. Cactus plat. Este determinat de dungi cu puncte galbene din larve mari pe frunzele florilor exotice. Treceți cu ușurință în alte cazuri..
 8. Trifoi. Sucuri sucuri din orhidee, ficusuri, ambutilone, formând mișcări.

Pe lângă cele descrise, există zeci de soiuri de paraziți care atacă plantele de interior. Căpușele se adaptează la climatele adverse și întârzie reproducerea până la 10 ani (diapauză).

Metode de control al acarienilor

Acarianul de păianjen este distrus în 3 moduri:

Produsele chimice sunt considerate mai eficiente. Metodele populare de control sunt sigure și ecologice. Mulți grădinari recurg la măsuri complexe - folosesc agenți populari și chimici (biologici) pentru a vindeca florile.

Chimie control control

Acaricide - substanțe chimice care vizează distrugerea acarienilor păianjen. Substanțele se aplică din toate subspeciile existente.

 1. Neoron - extrem de toxic, ucide larvele și adulții.
 2. Flumait este un agent hormonal cu toxicitate scăzută care distruge arahnidele în toate etapele dezvoltării. Plantele infectate sunt tratate o dată pe lună..
 3. Actellik - otrăvitor și periculos pentru otrava animalelor de companie. Afectează negativ paraziții, perturbă absorbția sucului. Procedura de pulverizare se efectuează de două ori pe lună în aer liber. Grădinarul își poartă salopete și mănuși de protecție. Produsul distruge eficient căpușele de lămâie și trandafir.
 4. Skelta este o invenție recentă a chimiștilor pentru a distruge coloniile de căpușe. Medicamentul nu acționează imediat, paraziții mor la 5-7 zile de la pulverizare. Pentru exterminarea completă a dăunătorilor, 1 tratament este suficient.
 5. Apollo este o substanță hormonală ușor toxică care acționează asupra indivizilor de vârste diferite. Se aplică de 2 ori în 3 luni.

De asemenea, sunt utilizate Demitan, Karate, Nisoran, Omayt, Fufanon și alte preparate de contact eficiente.

Deoarece substanțele chimice sunt toxice și periculoase pentru sănătatea umană, se poartă un halat de protecție individuală, mănuși, respirator sau mască. Animalele de companie sunt scoase din cameră înainte de procesare, produsele sunt curățate. Substanțele sunt aplicate florii infectate, ramelor ferestrelor, pervazelor și plantelor învecinate. Pentru a preveni arsurile, florile sunt așezate într-un loc umbrit înainte de uscare, camera este ventilată. Această metodă este utilizată în cazul ineficienței agenților populari și biologici..

Metoda biologică

Opozanții insecticidelor nesigure recurg la metode biologice mai puțin toxice pentru eliminarea insectelor.

Căpușa fitozidă ajută, de asemenea, la combaterea paraziților, prin devorarea lor.

Bioprotecția naturală a plantelor în pământ închis și deschis - căpușă fitosoidă (Phytoseiidae lat.). Pradatorul se hraneste cu un parazit de paianjen si alte fitofage. Folosit activ în combaterea dăunătorilor în sere și sere.

Preparatele biologice de origine vegetală conțin substanțe toxice. Astfel de fonduri sunt utilizate cu extremă precauție, dozele indicate în instrucțiuni sunt respectate. După procedură, camera este ventilată, mâinile sunt spălate cu apă și săpun. Floarea tratată este îndepărtată la umbră până se usucă complet..

Produsele biologice solicitate includ Fitoverm și Aktofit:

 1. Fitovermul este un medicament eficient împotriva tuturor tipurilor de căpușe și alți dăunători (afide, insecte la scară, thrips etc.). Conține avermectine, care au un efect paralitic asupra organismelor. Instrumentul este toxic, prin urmare, în procesul de pulverizare, se folosesc rochii de protecție, pansamente, curățarea animalelor de companie. După pulverizare, dăunătorul moare în 2-3 zile.
 2. Actofit este un produs biologic eficient și sigur pentru oameni, animale, sol și mediu. Este format din avermectine - toxine produse de ciuperca solului. Instrumentul afectează sistemul nervos de căpușe, afide, omizi, dar este ineficient împotriva larvelor. După pulverizare, substanțele cad pe insectă, ucid-o, apoi se descompun până la zaharuri. Instrumentul nu este dependent de căpușe.

Remedii populare

Înainte de a aplica amestecuri și perfuzii la domiciliu, se recomandă să pregătiți cu atenție planta și suprafețele adiacente:

 • floarea se spală cu apă curgătoare fără utilizarea de detergenți (săpunul înfundă porii frunzelor);
 • ghivece de flori, ghivece cu tăvi, pervazuri, rame de ferestre sau suporturi de flori sunt curățate cu o cârpă umedă de murdărie, praf și posibilii paraziți.
 1. Infuzie de ceapă - 200 g de coajă se toarnă cu o găleată de apă fierbinte, fiartă și îmbătrânită timp de 2 zile. Amestecul rezultat este filtrat și utilizat seara pentru pulverizare..
 2. Infuzia de usturoi se prepară din 2-3 capete de usturoi, se rumenesc pe o răzătoare fină și 1,5 litri de apă fiartă. Extractul se păstrează timp de 4 zile într-un recipient închis într-o încăpere rece și întunecată. Înainte de prelucrare, balsamul este diluat în raport de 1: 1.
 3. O soluție de gudron, săpunul menajer reduce colonia de căpușe în faza de reproducere. Spuma se păstrează timp de 3 ore pe floarea și ghiveciul afectat. După îndepărtarea reziduurilor de săpun, planta este acoperită timp de 1 zi cu o pungă de plastic. Aceasta menține nivelul necesar de umiditate..
 4. Amoniacul lichid este eficient în procesarea florilor cu frunze strâns. Plăcile sunt șterse complet cu un tampon de bumbac umezit cu lichid. Zonele greu accesibile sunt pulverizate cu alcool diluat și apă în proporție de 1:10.
 5. Pulberea de muștar sau cenușă presărată pe plantă, alungă eficient adulții.
 6. Peroxidul de hidrogen se confruntă cu infecții extinse de frunze și lăstari. Coloniile de dăunători se spală cu spumă.
 7. Un antibiotic natural - o floare de calendula - este folosit sub formă de decoct sau tinctură de alcool. 2 linguriță amestecul selectat este diluat cu 0,5 l de apă. Crenguțele și frunzele infectate sunt spălate.
 8. Frunzele sau rădăcinile de păpădie (40 g) sunt înmuiate în apă fierbinte. După 4-5 ore, infuzia se filtrează și se folosește pentru spălare..
 9. Rădăcina de hrean (200 g) este zdrobită și se toarnă 2 litri de apă. După 2 ore, amestecul este filtrat și utilizat pentru pulverizare..
Infuzia de ceapă este pulverizată cu plante care au acarieni.

Prevenirea infecțiilor

Măsurile preventive previn infecția în masă:

 1. Dăunătorii se reproduc rapid în climă caldă și uscată. Se recomandă respectarea regimului de temperatură, ventilarea și menținerea unei umidități suficiente în cameră. Plantele sunt pulverizate regulat, frunzele sunt șterse cu o cârpă umedă de țesut moale. Pentru procedură se folosește apă caldă, astfel încât paraziții nu se deplasează la epruvete vecine. Un duș cald este organizat lunar.
 2. Recipientele vechi sunt spălate cu detergent înainte de utilizare și depozitate într-o cameră rece..
 3. Noua floare este spălată și pusă în carantină timp de 2 săptămâni.
 4. La transplantare, solul din ghiveci este aburit cu apă clocotită.
 5. Inflorescențele duș și frunzele sunt îndepărtate imediat din ghiveci.
 6. Rame și ferestre sunt spălate regulat cu apă și săpun; suprafețele din lemn sunt vopsite anual..

Artropodele se adaptează rapid la condiții adverse, tolerează bolile. Măsurile preventive în combinație cu metode populare sau chimice de control distrug acarianul păianjen pe plantele de interior