Decis: instrucțiuni de utilizare, recenzii și recomandări

Oamenii de știință de la Bayer Crop Science au primit sarcina de a crea un instrument eficient pentru combaterea insectelor dăunătoare din marile zone agricole. Vorbim despre invazia acelorași lăcuste sau gândacul de cartofi Colorado, care în fiecare an se întâmplă tot mai mult. Se presupunea că medicamentul ar avea un efect instant asupra paraziților și a fost creat.

Caracteristicile instrumentului

Decisul este o substanță otrăvitoare sintetică de acțiune instantanee, cu care nu se obișnuiește niciun tip de insectă. Insectele mari, cum ar fi gândacul din cartoful Colorado sau lăcustele după tratamentul decis, mor în 5 minute și toate celelalte dăunători instantaneu.

După pulverizare, efectul medicamentului durează încă două săptămâni. Aceasta înseamnă că, cu un al doilea atac, toți dăunătorii vor muri din nou. Este important ca Decisul să nu fie spălat de ploi, să-și păstreze proprietățile sub razele arzătoare ale soarelui.

Pentru oameni, Decis este clasa a 3-a de pericol. Acest lucru înseamnă că, dacă acesta intră în corp, atunci otrăvirea ca atare nu va avea loc. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți trata în mod imprudent pomii fructiferi din grădină de la afide, viermi de frunze și insecticide..

Efectul efectelor acestei otrăvuri asupra insectelor dăunătoare nu este de neegalat, dar, din păcate, are multe neajunsuri.

dezavantaje

Această substanță este o otravă nervoasă, nu există un antidot împotriva ei. Este necesar să lucrați cu el, respectând toate măsurile de siguranță.

Medicamentul ucide albinele, deci nu este folosit peste tot.

Este folosit în cazurile cele mai extreme, atunci când este imposibil să o prelucrați cu altceva. Acest remediu se acumulează în sol..

Termenul limită pentru depunerea cererii este cu o lună înainte de recoltare.

Containerele cu pesticide trebuie returnate numai instalațiilor specializate pentru eliminarea deșeurilor..

Costul ridicat al produsului este de asemenea dezavantajul său. Prețul său este de cel puțin 7 mii de ruble pe 1 litru, care este scump pentru rezidenții de vară. Deci este mai ușor să folosești Horus în grădinărit.

Impactul asupra plantelor

Producătorii acestui medicament din descriere au susținut inițial că nu are un efect negativ asupra plantelor. Din păcate, practica a demonstrat că acest lucru nu este în întregime adevărat. Acest lucru a fost ulterior recunoscut de producător. Deci o soluție diluată de 0,01% poate provoca arsuri pe frunzele de varză. O doză mai slabă de 0,00175% pe o perioadă de 50 de zile reduce acumularea de azot proteic în leguminoase.

Pentru a evita scandalul, producătorul a emis noi instrucțiuni pentru utilizarea acestui medicament. Iată o listă a culturilor care pot fi procesate cu Decis fără consecințe negative. Este vorba despre cartofi, roșii, trandafiri, cireși, meri, coacăze, castraveți, struguri. Dar nu te poți abate de la regulile de utilizare a medicamentului.

Deci decizia nu trebuie considerată un mijloc universal de combatere a insectelor dăunătoare, deși au încercat chiar cu succes să omoare gandacii. În plus, nu este potrivit pentru uciderea căpușelor..

Expediență de aplicare

Utilizarea preparatelor Decis Expert și Decis Pro în Rusia este permisă, acestea sunt certificate. Cu toate acestea, li se recomandă să cultive câmpuri doar în cazuri urgente, atunci când există o amenințare cu răspândirea în masă a insectelor dăunătoare pe suprafețe foarte mari.

Utilizarea intenționată a acestui medicament este permisă doar specialiștilor instruiți. O greșeală a dozajului duce întotdeauna la consecințe proaste. Din păcate, au existat cazuri reale, care sunt confirmate de recenzii. O concentrație insuficientă a emulsiei duce doar la o moarte parțială a insectelor, iar un exces duce la otrăvirea solului..

Producție și vânzări

Pentru toate defectele sale destul de grave, insecticidul Decis este în vânzare de treizeci de ani și, se pare, va continua să fie produs. Acest lucru se datorează faptului că nu există încă un analog cu acesta..

Se vinde în fiole de 5 ml, sticle de 600 ml și recipiente de la 1 la 5 litri. Iată o fotografie cu cum arată. Consum economic. O sticlă care umple 600 ml de acest medicament este suficientă pentru a prelucra câteva hectare de pământ.

În formă închisă, medicamentul poate fi păstrat până la 4 ani.

Reguli de utilizare în siguranță

Tratamentele încep primăvara, dimineața devreme. Deciziile au o toxicitate scăzută pentru oameni, de aceea lucrează cu ea (când apare ultimul caz) în îmbrăcăminte obișnuită de protecție. În acest caz, asigurați-vă că folosiți ochelari de protecție și respiratoare. Peste haine au pus o pelerină de ploaie cu glugă.

Mai mult de 4 ore pentru a lucra cu acest medicament nu este permis. După terminarea lucrului, faceți un duș fierbinte și înmuiați toate hainele într-o soluție de băut sodă la rata de 100 de grame de sodă la 3 litri de apă, apoi spălați-le cu săpun de rufe.

Pe o rază de 150 de metri de zona cultivată, oamenii și animalele nu trebuie să fie.

Utilizarea medicamentului în apropierea corpurilor de apă este strict interzisă. Conform normelor, distanța minimă de cel mai apropiat corp de apă trebuie să fie de cel puțin 2 km.

Stupina cea mai apropiată de locul de prelucrare ar trebui să fie la o distanță mai mare de 3 km.

Sănătate

Concentratul vărsat sau soluția sa apoasă trebuie neutralizate imediat cu o soluție de sodă caustică - se amestecă 200 g de sodă în 10 l de apă.

Dacă medicamentul ajunge pe piele, trebuie să-l spălați cu o soluție de băut sodă în concentrație de 20 - 30 grame de sodă per litru de apă. După aceasta, zona afectată trebuie spălată sub un flux strâns de apă rece..

Dacă medicamentul sau soluția acestuia intră în ochi sau pe membrana mucoasă a victimei, trebuie să fii imediat dus la spital și asigurați-vă că luați pachetul Decis Forte. Primul ajutor independent în această situație nu are sens.

Dacă simțiți cel mai mic disconfort în timp ce lucrați cu Decis, ar trebui să opriți imediat munca ulterioară.

Reguli de stocare

Deciziile trebuie depozitate în același mod în care sunt depozitate pesticidele obișnuite, și anume într-o cameră separată, la îndemâna copiilor, sub încuietoare și cheie.

Medicamentul nu își pierde proprietățile la temperaturi de la -20 până la +40 de grade Celsius.

Este interzis să îl păstrați împreună cu alte produse biologice.

Amestecuri de rezervor

Ce sunt amestecurile de rezervor

Amestecurile de rezervor sunt o soluție comună a diferitelor (de obicei două-trei) pesticide. Pentru nevoile de grădinărit, un vas de udare al unei soluții de pesticide nu va fi niciodată suficient. Pentru a prelucra pomii fructiferi și arbuști, se consumă de obicei un butoi întreg de mortar de lucru..

Deseori, culturile de grădină și grădină prezintă semne de infecții fungice și alte infecții și dăunători în același timp. Dacă pregătiți separat soluții de fungicide și insecticide, nu este suficientă vara pentru eradicarea infecției. Dar într-o săptămână puteți pierde întreaga recoltă planificată.

Prin urmare, multe medicamente pentru tratamentul bolilor și paraziților din culturile de grădină, pomii și arbuști, precum și florile, sunt special concepute pentru amestecuri de rezervoare, iar instrucțiunile pentru medicamente indică întotdeauna compatibilitatea. De exemplu, instrucțiunile pentru Apparo Acaricide indică: „este permis să se amestece cu orice insecticide și fungicide, cu excepția preparatelor care conțin cupru”.

Cu toate acestea, nu toate pesticidele sunt compatibile între ele, ele pot intra într-o reacție chimică sau nu. Dacă amestecați incompatibil, cel puțin substanțele active se dezintegrează și nu va avea niciun efect. În cel mai rău caz, poate apărea o reacție chimică negativă..

Soluție de săpun în amestecuri de rezervor

Suprafața frunzelor majorității plantelor este acoperită cu fire de păr, dacă priviți cu atenție, observați-le pe frunzele unui măr sau coacăz, apa pur și simplu se rostogolește, curgând în pământ. Dar cea mai mare parte dintre fungicide și insecticide sunt acțiune de contact sau de contact sistemic. Prin urmare, dacă soluția nu persistă pe frunze, efectul tratamentelor nu va fi.

Pentru o mai bună umectabilitate și adeziune a soluției de pesticide la frunze, săpunul poate fi adăugat la soluție cu pesticide. Dar săpunul obișnuit are o reacție alcalină și multe pesticide, cum ar fi fitovermele, nu pot fi amestecate cu soluții alcaline..

Ce ieșire? Folosiți o spălare de mâini sau un acid neutru.

Aceasta, de exemplu, lichid de spălat vase Prill, Cenușăreasa, Sonett, săpun lichid „Mătase de mătase”, orice șampoane neutre - cele mai multe șampoane și geluri pentru bebeluși.

Cu toate acestea, nu luați cuvântul pentru producători, este mai bine să vă aprovizionați cu hârtii litmus și să verificați fiecare soluție separat înainte de a amesteca.

Ce să crească un amestec de pesticide

De obicei, grădinarii și grădinarii folosesc totul la îndemână - acestea sunt găleți, jgheaburi și butoaie de fier, și sticle de plastic și borcane de sticlă, căzi vechi emailate.

Dar alegerea capacității pentru o soluție de pesticide este o problemă foarte importantă. De exemplu, este nedorit să se utilizeze vase galvanizate, butoaie de fier.

Cele mai bune recipiente care, evident, nu vor fi oxidate (unele medicamente duc la coroziunea metalelor) sunt sticla și plasticul. Nu folosim recipiente din sticlă din motive evidente - se rupe ușor. Rămas butoaie de plastic și sticle.

Poate fi crescut într-un recipient emailat - o găleată, un bazin sau o baie.

Pregătirea amestecurilor de rezervor

Cine își amintește cursul de chimie școlară își va da seama că nu poți doar să iei un butoi și să toarne totul în el. Dacă am selectat deja medicamente compatibile, pregătim o soluție de rezervor într-o anumită ordine.

Fiecare dintre preparate este diluată într-o cantitate mică de apă într-un recipient separat, până la dizolvarea completă a acestora. Apoi le conectăm în rezervor. Adăugați apă la volumul recomandat (de obicei nu mai mult de 10 litri).

Dacă aveți medicamente pe mâini pentru care nu există dovezi de miscibilitate, continuați cu precauție.

Pentru început, pregătiți în conformitate cu instrucțiunile separat, o soluție a fiecărui medicament într-o cantitate mică, de exemplu, la 1 litru de soluție de lucru.

Apoi, măsurați un pahar din fiecare soluție, combinați într-un recipient comun, întotdeauna transparent! Cel mai bine într-un borcan de sticlă mare. Așteptați 30 de minute.

Urmăriți cum se schimbă soluția. Dacă pesticidele sunt compatibile, atunci nu veți vedea precipitații sub formă de boabe sau fulgi, nu se formează spumă și bule, temperatura soluției nu se schimbă (nu trebuie să se încălzească), iar separarea culorii nu are loc. Acestea. se formează un lichid complet omogen. Poate fi colorat, neclar, dar uniform..

În unele cazuri, o anumită separare a lichidului este permisă după infuzare. Dacă în același timp se agită și soluția devine din nou omogenă, aceste substanțe chimice sunt de asemenea considerate compatibile, dar din când în când amestecul va trebui să fie agitat sau amestecat.

Nu puteți amesteca medicamente din același grup în rezervoare comune - acest lucru crește toxicitatea, riscul de rezistență, dar nu crește eficacitatea.

Când pregătiți amestecuri de rezervor, luați în considerare condițiile de utilizare a fiecărei substanțe active. De exemplu, avermectinele (produse biologice din căpușe - Akarin) sunt utilizate la o temperatură de 28-30 ° C, la temperaturi sub 18 ° C, eficiența scade brusc.

Reguli generale de compatibilitate chimică

 • preparate cu sulf - nu pot fi amestecate cu uleiuri și lichide uleioase;
 • preparate de bor - nu trebuie amestecate cu uleiuri, lichide uleioase și var;
 • preparate cu o reacție acidă a soluției - nu cu soluții alcaline;
 • preparatele care conțin calciu nu trebuie amestecate cu soluții cu o proporție mare de fosfor și sulf;
 • preparatele care conțin fier și magneziu nu trebuie amestecate cu soluții de calciu;
 • preparatele care conțin culturi vii (și biologice) nu trebuie amestecate cu alte;
 • nu face amestecuri explozive cu 3-5 componente, cele mai sigure sunt amestecuri de două pesticide;
 • dozele de pesticide din amestecurile de rezervor sunt luate în concentrația recomandată, cu excepția cazului în care se indică altfel pentru soluțiile mixte;
 • pregătiți amestecurile de rezervoare numai în cazurile în care este nevoie de utilizare simultană sau întârzierea este amenințată cu pierderea culturilor.

Ce nu poate fi amestecat cu medicamente care conțin cupru

Preparate care conțin cupru: lichid de Bordeaux, clorură de cupru, om, oxicom și altele.

Acestea nu pot fi amestecate, în primul rând, cu preparate organofosforice care se descompun într-un mediu alcalin.

Acestea sunt erbicide și fungicide:

Agrokiller, Gleisel, Glider, Glyphor, Glyphos, Ground, Zeus, Liquidator, Mitak, Napalm, Rap, Roundup, Sniper, Octopus Extra, Typhoon, Tornado, Hurricane Forte, Chistogryad, Previkur Energy și altele.

Alatar, Apollo, Actellik, Aliot, Antiklesh, Barguzin, Vallar, Grizzly, Thunder and Thunder-2, Zemlin, Spark M, Karbofos, Kemifos, Medvetoks, Anteater, Furnică, Zboare, Nissoran, Parașut, Previkur Energy, Inițiativă, Provotoks Profilactină, Terradox, Fenaxin Plus, Fufanon-Nova și alții.

Precum medicamente din clasa chimică a benzimidazolilor - Topsin-M, Benomil (Fundazol).

Preparatele care conțin cupru în soluții cu un mediu acid provoacă arsuri severe la frunze. Este mai bine să nu le amesteci cu nimic! Dar sunt acceptabile amestecurile cu rezervoare de pesticide care conțin cupru și preparate cu sulf.

Preparate cu sulf

În fermele private, deseori se folosesc preparate cu sulf, de exemplu, Tiovit Jet sau sulful coloidal. Sunt atât fungicide cât și acaricide și sunt destul de eficiente..

Acestea au limitări - nu pot folosi preparate pe bază de sulf timp de 15 zile înainte și 15 zile după tratamentul plantelor cu uleiuri minerale și cu emulsii de ulei, dar sunt compatibile cu orice preparate pe bază de ulei.

Preparatele cu sulf sunt eficiente la o temperatură nu mai mică de 18 grade și, prin urmare, sunt eficiente într-un amestec cu acaricide.

Utilizarea amestecurilor de rezervoare

Nu trebuie să uităm că în afară de reacțiile diferitelor substanțe chimice din soluție între ele, alte procese chimice pot apărea și sub influența temperaturii, oxigenului, luminii solare.

Acestea. dacă ați făcut o soluție, s-a arătat corect - nu au existat schimbări de culoare, stratificare, precipitare, încălzire a amestecului, acest lucru nu înseamnă că un astfel de amestec de rezervor este ideal pentru plante.

În primul rând, substanțele pot îmbunătăți reciproc acțiunile sau pot slăbi.

În al doilea rând, sunt posibile reacții ulterioare după pulverizare sau udare.

Așadar, înainte de a folosi orice soluții, chiar recomandate în cărți inteligente sau de grădinari cu experiență, trebuie să le verificați pe unele plante mai puțin valoroase.

Seara, cu o soluție pregătită, pulverizați orice ramură de struguri sau o tufă de zmeură. Dimineața, inspectați cu atenție dacă există arsuri. Nu trebuie să existe pete sau vărsare de frunze..

Rețineți că pesticidele pentru gospodării sunt adesea falsificate. Fungicidele, insecticidele sau stimulentele false nu numai că pot fi ineficiente, dar produc și o reacție complet imprevizibilă. Același lucru este valabil și pentru produsele expirate..

Nu depozitați niciodată soluții pregătite. Au pregătit amestecul de rezervor - l-au folosit în timp ce este proaspăt - timp de 2-3 ore. Nu pregătiți o cantitate crescută de soluție, în caz contrar, cum veți scăpa de exces?

Dacă nu se indică altfel în instrucțiunile pentru preparate, trebuie să treacă cel puțin 3-7 zile între diferite amestecuri de rezervor..

Rețete pentru amestecuri de rezervoare de la dăunători și boli

 • Topaz (fungicid), Actara (insecticid) și Zircon (stimulator de creștere)
 • Alirin-B (biofungicid) și scânteie de aur (insecticid)
 • Topsin-M (fungicid) și Fitoverm (insecticid)
 • Topaz și Tiovit Jet (fungicid, acaricid)
 • Jetul Tiovit și Fufanon (sau Kemifos)
 • Agro-medic (fungicid) sistemic - cu orice pesticide
 • Benomil (fundamentazol, fungicid) cu orice pesticide.

Ordinea adăugării pesticidelor în rezervor

 • granule solubile în apă - VG,
 • pulberi umede - SP,
 • granule dispersabile în apă - EDC,
 • concentrate de suspensie - KS,
 • concentrate de emulsie - CE,
 • concentrate solubile în apă - VK,
 • soluții apoase,
 • soluții de alcool.

Dacă pregătiți un amestec de rezervor cu diferite componente, luați în considerare această comandă. De exemplu, dacă utilizați un Topaz cu rețetă și Tiovit Jet, atunci mai întâi pregătiți o soluție de sulf (Tiovit Jet), amestecând bine. Apoi adăugați concentrat de emulsie Topaz..

Măsuri de siguranță în utilizarea amestecurilor de rezervoare

Atunci când faceți amestecuri de rezervor, trebuie să țineți cont de clasa de pericol a fiecărui agent din soluție. În plus, toxicitatea generală a amestecurilor crește..

De exemplu, medicamentul Delan (substanța activă dianianona din grupa quinonei) este incompatibil cu uleiurile minerale și preparatele care conțin sulf, deoarece soluția va avea fitotoxicitate ridicată.

Fii mai atent la sănătatea ta, nu ezita să porți un respirator și mănuși, ascunde-ți părul sub o șapcă, bandana sau eșarfă..

Pulverizați numai pe vreme calmă, de preferință înainte de ploi, într-o zi sau două. Pulverizați dimineața sau seara când nu există soare scârțâitor.

Citiți cu atenție instrucțiunile - unele pesticide se descompun în lumină, de exemplu, mulți stimulenți de creștere.

Nu depășiți dozele recomandate de medicament, multe dintre ele, în principal medicamente care conțin cupru, pot provoca arsuri la plante. În plus, preparatele care conțin cupru sunt spălate de ploile în sol și sunt capabile să se acumuleze în el. După utilizarea frecventă sau dozele în exces, solul devine impropriu plantelor în creștere. Cuprul pătrunde în legume, blaturi de plante, fructe de pădure, fructe. Mai devreme sau mai târziu, va provoca intoxicații. Simptomele intoxicației cu cupru pot fi observate atât la oameni, cât și la animale care au mâncat iarbă din zonele tratate. Intoxicațiile sunt acute și foarte grave, pot fi fatale..

Gândește-te nu numai la tine, ci și la cei dragi și la vecini. Avertizați vecinii din complot că veți pulveriza grădina cu pesticide, dintr-o dată un bebeluș aleargă prin preajmă, care îi trage totul în gură!

Citiți instrucțiunile de pesticide

În prezent, în fața concurenței acerbe, producătorii de pesticide încearcă să maximizeze eficacitatea produselor lor și chiar să protejeze produsul de falsuri.

Pentru a face acest lucru, sunt create fungicide și insecticide, pe lângă substanța activă, se adaugă componente care își măresc calitatea - diverși solvenți, catalizatori de proces, antioxidanți, adezivi și substanțe pentru reglarea pH-ului.

De obicei, acest lucru este menționat în instrucțiuni, astfel încât să citiți cu atenție toate informațiile atașate. Dacă vindeți pe piață un sac cu un singur nume, cereți instrucțiuni, dacă nu, refuzați achiziția.

Fungicid sistemic "Chorus" - instrucțiuni de utilizare competentă (scop, dozare, program și restricții)

În acest material, avem în vedere instrucțiunile de utilizare a fungicidului "Chorus", un medicament eficient care a fost recomandat atât de grădinarii amatori, cât și în producția agricolă. Determinăm scopul, procedurile de tratament, dozele și ratele de consum ale medicamentului, precum și limitările și siguranța.

Scopul fungicidului Chorus

Fungicidul cu cor este un medicament extrem de eficient care combină contactul și proprietățile sistemice. Se folosește pentru protecția preventivă și tratamentul culturilor de fructe de pome și piatră din diverse boli - monilioză, putregai diverse, peniciloză. Este utilizat pe scară largă pentru prelucrarea strugurilor din diferite putregaiuri (gri, uscat etc.) și aspergiloză..

Este utilizat în producția agricolă și în loturile gospodărești private. Pentru cel mai bun rezultat, Chorus este recomandat pentru tratamente profilactice de primăvară timpurie (de la + 3 ° C) și în stadiile incipiente ale dezvoltării bolii.

Opțiuni pentru eliberarea medicamentului „Cor” de la diverși producători

Compoziție și formulare

Ingredient activ - cyprodinil, doză 750 gr. / Kg

Clasa chimică a fungicidului este anilinopirimidinele, vezi clasificarea fungicidelor

Formă preparată - VDG (granule dispersabile în apă)

Medicamentul "Chorus" este disponibil în diferite doze - 1g., 2g., 4g., 15g pentru LPH și 1 kg pentru producția agricolă.

Reglementări pentru tratamentul fungicidului „Cor”

Prelucrarea strugurilor pentru boală

Medicamentul "Chorus" este eficient pentru prevenirea și tratarea diferitelor putregaiuri de struguri (gri, alb, mucegai, aspergill negru și rizopus apos).

Strugurii sunt pulverizați de 3 ori în următoarele perioade de vegetație:

 • Etapa 1 - începutul înfloririi și înfloririi;
 • Etapa 2 - înainte de a închide fructele de pădure într-un buchet;
 • Etapa 3 - începutul colorarii fructelor de pădure.

Instrucțiunile de utilizare "Chorus" sugerează o doză de medicament în raport de 6-7g. pentru 10l. apă.

Perioada de așteptare este de 7 zile.

Tratamentul bolilor

Fructele și fructele de piatră de fructe de pădure (caise, prune, cireș și cireș) sunt tratate cu refren din cele mai frecvente boli - klyasterosporiosis, coccomicosoză, putregaiul fructelor, arsură monilială. Procesarea se efectuează în timpul sezonului de creștere prin pulverizare:

a) pentru tratamentul bolilor - prima dată este depistată, ulterior cu un interval de 7-14 zile. Ultima prelucrare se efectuează cu cel puțin 14 zile înainte de recoltare.

b) în timpul tratamentelor preventive - prima dată înainte de înflorire, a doua după 7-14 zile.

Doza de medicament este de 2-3.5g / 10l. apă.

Multiplicitatea tratamentelor - 2, perioada de așteptare - până la 14 zile.

Tratamentul fructelor pome de boli

Culturile de pom (măr, pere) sunt tratate cu medicamentul "Cor" din următoarele boli:

Prelucrarea se efectuează prin pulverizare. Primul tratament în faza „con verde” este „sfârșitul înfloririi”, al doilea și ulterior cu un interval de 7-14 zile

Dozare - 2gr / 10l. apă.

Numărul minim de tratamente - 2.

Perioada de așteptare - până la 28 de zile.

Caracteristici ale aplicației

Debitul fluidului de lucru este de aproximativ 10l / 100m2.
Perioada de protecție de 7-10 zile, în funcție de dezvoltarea bolilor și / sau a condițiilor meteorologice.
Efectul medicamentului apare după 2-3 ore.
Medicamentul pătrunde rapid în țesutul vegetal, are o translocare bună, chiar și la temperaturi scăzute (de la + 5 ° C).
Odată cu creșterea temperaturii, rata de penetrare a substanței active - cyprodinil în plantă crește doar și, în consecință, efectul asupra agentului patogen crește.
La o temperatură a aerului mai mare de + 22 ° C, efectul fungicid al Chorus este îmbunătățit.

Compatibilitate și analogi

Medicamentul "Horus" este bine compatibil cu alte produse agrochimice. Este permisă utilizarea în amestecuri cu rezervoare cu alte pesticide, în conformitate cu reglementările de prelucrare. Ca analogi, vă putem recomanda utilizarea medicamentelor „Skor”, „Strobi”, „Fundazol”, „Topaz” etc..

Limitări și securitate

„Chorus” este aprobat pentru utilizare pe teritoriul Federației Ruse până în 2023, certificatul 041-01-176-1.

Ieșiți din datele după tratamente pentru munca manuală - cel puțin 7 zile, pentru munca mecanizată - cel puțin 3 zile

Clasa de pericol - clasa 3.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele includ:

 • efectul complex al medicamentului este protector și terapeutic;
 • „Refrenul” este absorbit rapid de plantă și după 2 ore nu mai este spălat de ploaie;
 • medicamentul nu este fitotoxic, supus dozelor și ratelor de consum;
 • lipsa de rezistență;
 • medicamentul are o activitate de început ridicată și o capacitate crescută de eradicare;
 • funcționează la temperaturi scăzute ale aerului;
 • rata scăzută de consum a substanței active.

Dezavantajele medicamentului nu sunt specificate, cu excepția celor care sunt asociate cu o restricție a utilizării în zonele sanitare ale iazurilor de pescuit.

Concluzie

În concluzie, notez două puncte importante:

 1. necesitatea respectării stricte a reglementărilor și a instrucțiunilor de utilizare a corului - acest lucru asigură eficiența maximă a medicamentului;
 2. și faptul că medicamentul original este produs de compania elvețiană Syngenta Crop Protection Co., există variante ale medicamentului produs în Rusia - ferește-te de falsuri.

În acest videoclip, vedeți cum să distingi medicamentul original de un fals.

Salvați pomii fructiferi de monilioză, coccomicoză și cicatrice.

Arsura monilială - grădinarii cu experiență vor spune imediat că această boală este considerată pe drept drept una dintre cele mai periculoase din pomii fructiferi. Și, de fapt, copacii arsi pot păstra frunzele răsucite și mugurii pe ramurile lor pentru o lungă perioadă de timp, dar anul viitor este puțin probabil să înflorească. Prin urmare, trebuie să căutați protecție împotriva unei astfel de nenorociri.

Corul de droguri, dezvoltat în Elveția, este potrivit pentru acest lucru - o substanță care poate fi folosită la începutul primăverii, pe vreme rece, când apare infecția. În cazul în care substanțele chimice nu ajută, corul vă permite să evitați infecția primară. În etapele inițiale, funcționează bine - vă permite să salvați toate ramurile care ar putea fi deteriorate pe copac. În plus față de o arsură monilială, acest medicament protejează, de asemenea, împotriva coccomiozei și clusterosporiozei - un loc cu frunze găurite. La etapele inițiale, acest instrument salvează cele mai multe tipuri de specii de semințe de pome (măr, pere) și fructe de piatră (vișine, prune, prune de cireș). Prelucrarea de către Horus se realizează la începutul primăverii înainte de înflorire, în faza de con verde, pentru a preveni infecția primară. Refrenul este eficient împotriva crizelor de mere și pere.

Pentru a doua etapă, puteți utiliza medicamentul Skor sistemic. Începând cu faza „mugurii roz” și înainte de recoltare, vă ajută dacă pomii fructiferi au șanse mari de a contracta mucegai pudră sau coji. Eficiența sa crește pe vreme caldă și umedă, tocmai când probabilitatea de deteriorare a copacilor crește semnificativ. O atenție deosebită trebuie acordată protecției soiurilor de mere din soiurile de vară (Grushovka, Melba, umplutură albă, etc.), care sunt foarte sensibile la cicatrizare.

Utilizarea acestor două medicamente nu numai că vă va permite să obțineți o recoltă mare, ci și să salvați copacii iarna viitoare. În același timp, este obligatoriu respectarea restricțiilor de temperatură pentru utilizarea acestor medicamente: refrenul poate fi utilizat la temperaturi de la + 3C, iar Scor - începând de la + 5C. Atunci putem spune că copacii sunt complet protejați de toate bolile.

Ce sunt amestecurile de rezervoare sau cum se amestecă corect pesticidele

Adăugarea unui articol la o nouă colecție

Pentru a nu trata mai întâi grădina de boli, iar apoi de dăunători, medicamentele pot fi amestecate. Acest „cocktail” de insecticide și fungicide a fost numit amestec de rezervoare.

Cel mai adesea, acesta este un amestec de medicamente care protejează grădina în același timp de boli și dăunători. Cu toate acestea, trebuie înțeles că nu toate insecticidele și fungicidele sunt compatibile între ele. Prin urmare, pentru a face un amestec de rezervor care nu dăunează plantelor, trebuie să cunoașteți principalele reguli pentru pregătirea acestuia.

Ce nu poate fi amestecat?

Uneori, incompatibilitatea medicamentelor este imediat vizibilă: lichidul obținut prin amestecarea acestora începe să se separe, se formează un precipitat sau fulgi. Astfel de amestecuri sunt absolut inutile (și în unele cazuri periculoase), deci nu trebuie să le utilizați. Dar cel mai adesea incompatibilitatea nu este vizibilă. Prin urmare, este foarte important să știm care medicamente nu trebuie amestecate:

 • Preparate care conțin sulf și bor, cu orice lichide pe bază de ulei, precum și preparate pe bază de bor cu var.
 • Substanțe alcaline și compuși organofosforici.
 • Soluții de medicamente cu reacții acide și alcaline.
 • Fier și magneziu cu soluții de calciu.
 • Calciu cu soluții de fosfor și sulf.
 • Pesticide și îngrășăminte care conțin bor, fier, zinc și magneziu.
 • Regulatoare de creștere (dozele mari pot inhiba plantele).

Adesea, grădinarii și grădinarii adaugă săpun de rufe la diverse soluții. Dar atunci când faceți amestecuri de rezervor, este recomandat să folosiți săpun sau un șampon pentru copii cu reacție neutră.

Cum se utilizează amestecuri de rezervoare?

 1. Atunci când folosiți amestecuri de rezervoare, este important să respectați toate regulile pentru pregătirea soluțiilor, precum și să respectați timpul de procesare a instalațiilor.
 2. La amestecarea pesticidelor, asigurați-vă că protecția chimică a plantelor este aceeași. Folosiți amestecul imediat după preparare - atunci efectul acestora va fi vizibil.
 3. Pulverizați plantele cu amestecuri de rezervor în așa fel încât soluția să cadă pe frunze, dar să nu se scurgă de la ele la sol (pulverizare fină).
 4. Nu este recomandat să amestecați mai mult de 3 pesticide. Amestecurile de rezervoare, constând din 2 componente de protecție și 1 stimulator de creștere, sunt considerate cele mai sigure.
 5. Pentru a scăpa de rămășițele soluției, săpați o gaură adâncă pe marginea grădinii și turnați amestecul acolo.

Este mai bine să pulverizați plantele cu amestecuri de rezervor dintr-un spray fin

Este posibil să amestecați corul și decizia

Post by konstantin »Apr 06, 2016 11:41 p.m.

Am mers prea departe o dată și tot acest lichid a precipitat în găleata mea. După pulverizare, frunzele arse pe o pere. În general, după cum am înțeles, nu puteți permite acest sediment în sine, apoi nu îl puteți folosi, iar amestecurile de rezervoare ajută cu adevărat. Imediat de boli, dăunători și pansament. Puteți adăuga, de asemenea, un adeziv ca săpunul verde.

Preparatele care conțin cupru, după cum scrie toată lumea, nu pot fi amestecate cu nimic. Poate cineva care a folosit casă, are experiență de amestecare cu ceva?


Am folosit, de exemplu, cor / scor + kinmix / fufanon + uree cu o jumătate de pahar. Înainte și după înflorire, rezultatul este pozitiv..

Amestecuri de rezervor

Postat de Samirel pe 07.04.2016 la 11:52

Amestecuri de rezervor

Post by Pavel »07.07.2016 12:45 PM

Amestecuri de rezervor

Post by admin »16 iunie 2016 12:26

Conform syngenta

Pregătirea amestecurilor de rezervor

Nu este un secret faptul că prepararea amestecurilor de rezervoare de pesticide are o serie de avantaje semnificative față de aplicarea lor separată:

- Economisirea forței de muncă
- Utilizarea mai eficientă a utilajelor și echipamentelor
- Costuri de aplicare mai mici
- Îmbunătățirea efectului împotriva țintelor
- Reducerea rezistenței obiectelor dăunătoare
- Reducerea daunelor mecanice ale culturii
- Scăderea probabilității de compactare a solului

Când planificați amestecurile de rezervoare, trebuie luată în considerare faza de dezvoltare a culturii. Termenii de utilizare a tuturor componentelor amestecului de rezervor trebuie să corespundă. De asemenea, asigurați-vă că cultura nu este stresată în momentul tratamentului..

Pentru prepararea amestecurilor de rezervoare, se pot utiliza numai produse compatibile. Incompatibile sunt acele pesticide care, atunci când sunt amestecate, modifică proprietățile fizice (de exemplu, spumă sau precipitat), au un efect fitotoxic asupra culturii sau reduc eficacitatea lor împotriva obiectelor dăunătoare. Incompatibilitatea poate fi fizică sau chimică. Compatibilitatea este determinată nu numai de substanțele active ale preparatelor, ci și de substanțele auxiliare (emulgatori, adezivi, antigeluri, surfactanți etc.)

Compatibilitate chimică (incompatibilitate)

Uneori, chiar și produsele care se amestecă fizic bine nu trebuie utilizate împreună, deoarece activitatea lor în amestec poate diferi de activitatea componentelor individuale. Se poate observa antagonism sau sinergism al pesticidelor. Deși antagonismul nu este benefic pentru agronom, un anumit grad de sinergie este, dimpotrivă, util, datorită acestuia puteți reduce doza de medicamente. Cu toate acestea, trebuie amintit că, sporind efectul reciproc împotriva organismelor dăunătoare, medicamentele pot avea, de asemenea, un efect mai puternic asupra obiectelor care nu vizează..

Atunci când pregătiți amestecul de rezervor în acest caz, veți afla despre incompatibilitatea chimică a medicamentelor numai după utilizarea lor, atunci când deteriorarea devine vizibilă și va fi prea târziu pentru a remedia orice. Prin urmare, este foarte important să citiți etichetele produselor, de regulă, există informații despre incompatibilitatea chimică.

Compatibilitate fizică (incompatibilitate)

Incompatibilitatea fizică poate fi cauzată de tehnologia de amestecare necorespunzătoare, de amestecare insuficientă sau de emulsifiant suficient de stabil în unele concentrate de emulsie.

În majoritatea cazurilor, cu o incompatibilitate fizică, se precipită un precipitat sau amestecul se exfoliază după amestecare sau se transformă într-un gel. De exemplu, atunci când se amestecă formulările de SP (pulbere umedă) și CE (concentrat de emulsie), se poate forma un strat uleios similar cu textură la chit. Pot apărea fulgi, spumă și alte semne similare de inadecvare a amestecului. Incompatibilitatea fizică apare adesea atunci când pesticidele și îngrășămintele lichide sunt amestecate..

De asemenea, trebuie amintit că există și alți factori care afectează compatibilitatea fizică a medicamentelor, de exemplu, duritatea și temperatura apei utilizate..

În caz de incompatibilitate fizică, probabil că veți avea probleme cu introducerea unei soluții de lucru, deoarece ajutajele se vor înfunda.

Pe etichetele medicamentelor, de regulă, există informații despre posibila incompatibilitate fizică a pesticidelor, precum și o recomandare despre cum se poate verifica.

Test de compatibilitate fizică a produsului

Înainte de a amesteca produsele în rezervorul de pulverizare, trebuie să efectuați un test pentru compatibilitatea fizică a componentelor în volume mici, ceea ce va ajuta la evitarea dificultăților în cazul în care preparatele se dovedesc a fi incompatibile. Rețineți că acest test nu poate detecta incompatibilitatea chimică..

1. Măsurați cantitatea corespunzătoare din toate produsele pe care urmează să le amestecați în rezervor.
2. Amestecă componentele într-un vas de sticlă transparent (nu mâncare!) În ordinea prevăzută de formulările preparatelor.
3. Amestecă bine amestecul rezultat, acoperă și lasă 15-30 de minute.
4. Dacă se formează un precipitat în acest timp, se amestecă din nou amestecul. Dacă precipitatul nu se dispersează, nu trebuie să amestecați aceste medicamente.

Este recomandabil să se efectueze un astfel de test, chiar dacă eticheta produsului spune că componentele sunt compatibile. Compoziția chimică a apei, pH-ul și temperatura uniformă pot afecta compatibilitatea fizică a medicamentelor.

Pregătirea soluției de lucru

La pregătirea soluției de lucru, secvența de adăugare a componentelor este foarte importantă. Acest lucru este valabil în special pentru pesticidele care sunt ambalate în pungi hidrosolubile; în caz de eroare, nu va fi posibilă dizolvarea completă a medicamentului în rezervor. Citiți cu atenție secțiunea corespunzătoare de pe etichetă..

De regulă, procedura de preparare a fluidului de lucru, cu excepția cazului în care este indicat altfel pe etichetă, este următoarea:

1. Umpleți rezervorul cu apă - 1/2 apă. Porniți agitatorul.
2. Dacă este necesar, adăugați stabilizator, anti-spumă și un agent de tamponare. În ceea ce privește adezivul, acesta poate fi adăugat atât înaintea componentelor principale, cât și după, aceste informații pot fi găsite pe eticheta sa.
3. Adăugați componentele principale ale amestecului de rezervor la un moment dat, așteptând amestecarea completă a medicamentului anterior.

Urmați procedura de dizolvare a preparatelor în rezervorul de pulverizare:

3.1 pungi solubile în apă
3.2 formulări uscate: granule dispersabile în apă (EDC), pulberi umede (SP)
3.3 formulări pe bază de apă (concentrații apoase de suspensie)
3.4 formulări pe bază de ulei (concentrat de emulsie de ulei (FEM), uleiuri vegetale)
3,5 tensioactivi
3.6 preparate solubile în apă și lichide (soluție apoasă (BP), concentrat apos (VK), concentrat solubil în apă (VRK))
3.7 îngrășăminte lichide, micronutrienți pentru aplicare foliară și regulatoare de creștere

Toate formele uscate trebuie diluate în prealabil cu puțină apă..

4. Aduceți nivelul apei la dorința.

Pentru a asigura o concentrare constantă a soluției de lucru, lăsați agitatorul rezervorului pe întregul proces de pulverizare..

Dacă găsiți o incompatibilitate fizică a componentelor, apelați la producătorul medicamentelor, poate că reacția poate fi inversată adăugând substanțe speciale. Dacă acest lucru nu este posibil, amestecul trebuie eliminat în conformitate cu toate normele de eliminare a pesticidelor..

Pulverizator esențial. MIXTURI DE TANCURI

Pentru a proteja și fertiliza plantele noastre, trebuie să utilizați un pulverizator.
Nu este întotdeauna posibil să o faci corect, cu revenire maximă și rău minim..

În această postare vreau să abordez principiile de bază ale colaborării cu un pulverizator și posibilitatea de a utiliza diferite amestecuri de pesticide, stimulanți și îngrășăminte pentru a reduce costul forței de muncă fizice.

Pulverizatorul poate fi de orice design și volum al rezervorului, dar principalul lucru este un spray bun. Cu cât picăturile scapă din duză sunt mai mici, cu atât tratamentul este mai eficient și mai mare suprafața poate fi tratată cu o înaltă calitate..
Lichidele utilizate pentru pulverizare trebuie filtrate cu atenție.
În pulverizatorul meu există o grilă din fabrică și pe deasupra o bucată de colanți din nylon.
Cu cât tratați mai cu atenție această operație, cu atât mai rar trebuie să deșurubați și să curățați duza, murdărindu-vă de substanțe chimice. Duza mea nu a fost niciodată blocată.
Mai degrabă, când era agil, la o vârstă mai tânără, s-a oprit de 5 ori într-un singur spray și a petrecut mai mult timp decât acum, dar rapid alimentat.
De asemenea, am o tijă foarte lungă și pot ajunge de la sol la o înălțime de 4 metri.
Dacă nu este nevoie, pot îndepărta rapid 70 cm sau 1,7 metri și pot lucra cu bara obișnuită scurtă. Cel lung ajută foarte mult la procesarea copacilor înalți, iar un metru este suficient pentru legume.

În plus, pot spune că este mai bine să crești toate medicamentele într-o găleată și apoi să te toarne într-un pulverizator. Dacă trebuie să diluați direct în pulverizator, atunci mai întâi trebuie să turnați apă în el, altfel întregul preparat poate fi în furtun înainte de a amesteca și vă pulverizați plantele cu apă curată.

Pentru rezidenții de vară, de obicei, se acordă concentrația soluției necesare pentru prelucrare și se acordă o atenție mai mică domeniului în care soluția trebuie cheltuită.
De ce mă opresc aici?
În majoritatea cazurilor, contează doar consumul pe zonă.
Acest lucru este valabil în special pentru insecticide. La urma urmei, datorită presiunii diferite din pulverizator și spray, puteți utiliza 10 litri de soluție de lucru pe o sută și puteți să o distribuiți și la 5 dacă spray-ul este foarte fin. și otrava pe care o aveți, de exemplu, Bi-58 10 ml în 10 litri sau 0,1%.
Dacă ați distribuit otravă pe 5 sutimi, atunci pe o frunză va fi de 5 ori mai mică decât atunci când a fost distribuită pe o sută.

Mai ales acum m-am uitat, nu dați ce zonă trebuie să petreceți.
Dar pentru producătorii agricoli există un astfel de lucru de la 0,9 la 1,9 l / ha.
Se dovedește doza minimă efectivă la o sută din 10 grame.
De ce este periculoasă această utilizare??
Nu contează câtă apă cheltuiți în zonă. Vara, 10 litri la o sută vor fi absorbiți de frunză și se vor evapora în 30 de minute seara și 2 litri în 10. Dar otrava rămâne eficientă timp de 2-3 săptămâni.

Deci, care este diferența câtă apă trebuie pulverizată? Apa este un vehicul care livrează otravă și nu mai mult. Dar când concentrația de otravă pe foaie este de 5 ori mai mică decât cea calculată, atunci avem beneficii sub zero.
Dăunătorul nu numai că supraviețuiește, dar dezvoltă și rezistență la această otravă și, cu următorul tratament, deja corect, nu poate decât să râdă de eforturile noastre.
Pieptul pe o frunză nu este mai puțin periculos - otrava nu are timp să se descompună până în momentul recoltei și, deși dăunătorii și au murit, putem suferi și noi.

Un punct foarte important este acoperirea corectă a plantelor tratate cu lichid.
Picături mici de soluție ar trebui să se stabilească pe foaie, dar sagele nu ar trebui să se formeze. Soluția de pesticide care se scurge din frunză reduce doza de otravă pe frunză și otrăvește solul.
Dar atunci când lucrați toamna cu sulfat de fier pe ramuri goale, uree, primăvara cu lichid Bordeaux, un preparat de 30, trebuie doar să deschideți ramurile cu o soluție înainte ca mugurii să se deschidă. Este de dorit ca aceste soluții să curgă peste tot, în toate fisurile din cortex..

Un alt punct important este direcția jetului de pulverizare.
În aproape toate plantele, partea inferioară a frunzei are o cuticulă mai delicată decât cea superioară. Pe ea sunt stomate. Acest lucru îl face mai accesibil pentru sporii ciupercilor și bacteriilor. În plus, frunza în sine protejează microorganismele patogene de radiațiile ultraviolete solare. Acolo îi place să ascundă afidele.
Prin urmare, încep toate tratamentele cu duza ridicată în sus și abia după prelucrarea părții inferioare a frunzelor trec de sus. Deci, fertilizarea și pesticidele sistemice pătrund mai ușor în plantă, iar fungicidele creează un film distructiv pentru spori.

La ce oră aveți nevoie pentru procesarea plantelor?
Dacă acesta este un tratament cu ramură goală cu sulfat de fier, lichid Bordeaux sau uree, atunci este convenabil pentru tine. Iar tratamentul cu medicamente sistemice, pansamentul foliar va oferi cel mai mare efect seara. Picături de soluție se vor usca cât mai mult posibil. Acest lucru crește absorbția medicamentelor de către frunze. Nu este necesar să se ocupe de norii care se apropie. Pentru majoritatea medicamentelor, ar trebui să dureze aproximativ o oră înainte de ploaie pentru a se absorbi complet în plantă. Dimineața nu o puteți prelucra dacă există rouă pe plante, otrava se scurge cu picături mai mari de rouă.

Fiecare grădinar și grădinar are propriile preferințe în ceea ce privește pregătirile pentru prelucrare.
Multe recomandări pe Internet..
Dar nu toată lumea folosește un amestec de medicamente pentru a reduce efortul de procesare sau pentru a crește eficacitatea medicamentului.

Voi încerca să dau câteva exemple despre utilizarea amestecurilor de rezervoare.

Puțini dăunători se hrănesc cu struguri, dar există multe boli.
Mucegai pudră și mucegai.
În ciuda faptului că au nume similare și ambele origini fungice, atitudinea lor față de fungicide este diferită. pentru a distruge mucegaiul pudră (mucegai), este bine să folosiți fungicidul sistemic Ridomil Gold.
Conține două substanțe active (d.v.).
Una dintre ele este sistemică, pătrunde în plantă și o tratează, iar a doua - de contact, rămâne pe foaie și protejează împotriva creșterii de noi spori.
Dar Ridomil nu interferează complet cu dezvoltarea mucegaiului pulber (oidium).
Un alt fungicid sistemic, Topaz, face față bine. Distruge oidiul și rugina.

Aceste două medicamente pot fi amestecate pentru utilizare simultană..
Humatul de sodiu adăugat la acestea va crește rezistența strugurilor la boli, va crește rezistența la condițiile meteorologice nefavorabile, rezistența la îngheț și va crește conținutul de zahăr din fructe de pădure.
Pentru 10 litri de apă, 25 de grame de aur Ridomil, 2 grame de Topaz și un lichior mamă de humate la culoarea ceaiului. Toate preparatele sunt dizolvate separat și turnate în pulverizator. Humatul poate fi adăugat la amestecul general..
Pentru o sută, se folosesc 10 litri de soluție..

În culturile de fructe și fructe de padure, dăunătorii și bolile sunt adesea întâlnite..
De asemenea, ele pot fi tratate într-un singur tratament dacă fungicidul și insecticidul sunt combinate. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza Topaz și Actaru Topaz într-o doză de 2-4 ml la 10 litri de apă, în funcție de cum se dezvoltă boala. Pentru prevenire, 2 ml este suficient, dacă ați ratat momentul - 3-4 ml.
Actara 4 grame la 10 litri de apă.
Puteți adăuga zirconiu, epin, acid succcinic, humat de sodiu în funcție de dependențe.

Un amestec de Ridomil Gold 25 g la 10 litri de apă și Karate Zeon 4 g la 10 litri de apă vor oferi un rezultat bun roșiilor. 10 litri la 1 sută.
Ridomil Gold va proteja în mod eficient împotriva ticăloșiei târzii, a alternariozei, iar Karate va face față unei buzunare de bumbac și gândacului de cartofi Colorado. La două pesticide vom adăuga din nou un stimulator favorit de creștere. Am humat de sodiu..

Am găsit masa pe Internet. Există multe altele acolo, cu un număr mare de medicamente și puteți găsi întotdeauna combinațiile potrivite, dacă sunt acceptabile.

Trebuie să vă amintiți asta? că practic nimic nu se combină cu lichidul Bordeaux.
Pesticidele vor reacționa cu acesta și își vor pierde eficacitatea..
Majoritatea insecticidelor și fungicidelor organice sunt combinate între ele.

Dacă nu ați putut găsi date de compatibilitate pentru medicamentele de care aveți nevoie? atunci puteți verifica compatibilitatea lor.
Pentru a face acest lucru, dizolvați cele două medicamente separat în apă, luând 5 litri pentru aceasta și, într-un borcan, îmbinați porții egale ale soluțiilor. Amesteca. Dacă soluția nu își schimbă culoarea și nu precipită, puteți combina. Amestecăm împreună, adăugăm un stimulent și pulverizăm.

Formele de îngrășământ gelat sunt, de asemenea, compatibile cu majoritatea pesticidelor..
Îngrășăminte minerale nu le combin cu pesticidele.

Este întotdeauna necesar să pregătiți soluții separat și abia apoi să le combinați în pulverizator.
Toate amestecurile de rezervor trebuie utilizate în ziua pregătirii..

Încă un moment.
Pe Internet, întâlnesc deseori recomandări privind reducerea dozei de otravă atunci când sunt folosite împreună.
Nu accept absolut această abordare și, din moment ce nu am găsit referiri la teste serioase, folosesc toate otrăvurile în amestecuri strict la dozele recomandate pentru utilizare separată.
Orice altceva este pentru dezvoltarea rezistenței la dăunători și boli..

Toate medicamentele trebuie aplicate la timp..
Adesea, oamenii cred că atunci când cumpără mere vierme cumpără mere naturale fără tratamente chimice..
DAR. Se întâmplă adesea invers - viermii au mai multă otravă. Dacă controlați zborul moliei și depunerea ouălor pe fructe, atunci puteți aplica otrava într-o doză mică și puteți distruge, dacă nu, ouăle, atunci omizile de depunere a icrelor. La scară mică, ecloși dintr-un ou, sunt foarte vulnerabili. Dacă am întârziat o zi și omizile s-au ascuns în mere, atunci alegerea lor este foarte dificilă. Insecticidele sistemice se acumulează cel mai mult în ramuri și frunze. Puțin intră în fructe și este inofensiv pentru molie. După ce am omis procesarea primei generații de fluturi, nu vom mai putea distruge întreaga generație cu o singură lovitură. A doua generație pare nu atât de amiabilă. Grădinarul începe să „lupte” activ turnând otrăvuri pe un copac, dar, în afară de acumularea de otrăvuri pe fructe, nu obține nimic.

Dacă gândacul de cartofi Colorado, molia de pajiște și alți dăunători sunt tratate la o vârstă fragedă, mor de asemenea cu ușurință din doze minime, iar adulții în vârstă necesită doze mai mari. Prin urmare, dacă în recomandările pentru pesticid există o doză de „2-4 grame la 10 litri”, atunci 2 grame este dacă este la timp sau profilactic și 4 dacă întârziați.

Îmi cer scuze tuturor celor care nu acceptă tratamente chimice și fertilizarea cu îngrășăminte minerale.

Post pentru cei care le folosesc, cu dorințele de a aplica corect și cu o muncă minimă.

Toate culturile excelente, fără dăunători și boli!

Protecția grădinii - pomi fructiferi și arbuști împotriva bolilor și dăunătorilor

Pentru a economisi timp, amestecurile de rezervoare sunt folosite pentru prelucrarea plantelor - o soluție comună a diferitelor pesticide, care pot distruge simultan dăunătorii și agenții patogeni. Amestecurile de rezervoare constând din 2 componente de protecție (fungicid + insecticid) și un stimulator de creștere sunt considerate cele mai optime și mai sigure..

Perioada de dormit a plantelor - (ferestrele din februarie - înainte de umflarea mugurilor)

1. Pulverizați întreaga grădină (fructe, fructe de pădure, culturi ornamentale, struguri) împotriva dăunătorilor - cu 30 Plus (la o temperatură nu mai mică de +8 g) într-o concentrație într-o perioadă fără frunze (500 ml la 10 l de apă) + 4 g de Actara VDG.

În timpul sezonului de creștere de-a lungul frunzelor (250 ml la 10 l de apă) + 4 g de Actara VDG

2. După primul tratament, cu un interval mic - pulverizarea împotriva bolilor cu un amestec de 3% Bordeaux sau (700 g de uree (uree) + 100 g de sulfat de cupru la 10 litri de apă)

Cum se prepară amestecul rezervorului:

Fiecare medicament (separat) trebuie diluat în apă caldă, în recipiente diferite (până la dizolvarea completă). Apoi amestecați preparatele într-un singur recipient și aduceți deplasarea la volumul de care avem nevoie (de exemplu, până la 10 litri).Înainte de a umple pulverizatorul, este necesară încordarea soluției pentru a evita colmatarea duzelor pulverizatorului. Înainte de fiecare pulverizare (pomparea pulverizatorului), este necesar să se agite puternic pulverizatorul, deoarece multe medicamente tind să se instaleze (lichid Bordeaux, Preparation 30 Plus).

Mugur roz (martie - începutul lunii aprilie, promovarea inflorescențelor)

3. Amestec rezervor: refren (4 g la 10 l) + Decis Profi (1 g la 10 l apă). + 50 g de uree (uree). Acest tratament este recomandabil să se aplice, precum și pentru conifere.

Înflorire (II –III decenii din aprilie)

4. Amestec de rezervor: viteză (4 g per 10 l de apă) + 50 g de uree (uree) + Bitoxibacilină (100 g per 10 l de apă) sau Lepidocid (30 ml la 10 l de apă) - produsele biologice funcționează la o temperatură a aerului de cel puțin + 15 gr.!

Sfârșitul înfloririi - formarea ovarului (I - II decenie mai)

5. Amestec de rezervor: Strobi (2 g per 10 l) sau HOM (40 g per 10 l) + Confidor suplimentar (2 g per 10 l de apă) + Humat de potasiu (conform instrucțiunilor)

6. Amestec rezervor: Delan (7 g per 10 l) + Fufanon-Nova (13 ml la 10 l apă) + Humat de potasiu (conform instrucțiunilor)

Pentru a obține un efect pozitiv, prelucrarea plantelor se realizează cu un interval de 10, dar nu mai mult de 14 zile!

Odată cu creșterea temperaturii ambientale, nu cu mult înainte de recoltare, în prezența dăunătorilor, este recomandabil să folosiți bioinsecticide (Bitoxibacilină, Lepidocid, în căldură în sine - Akarin - nu funcționează sub +18 gr).

Tratamentele cu pesticide trebuie efectuate cu cel mult 20-30 de zile înainte de recoltare. Fac excepție produsele biologice, a căror perioadă de așteptare este de la două la cinci zile.

7. După căderea frunzelor, pulverizați întreaga grădină cu 3% amestec de Bordeaux sau sulfat de fier în concentrație de 3-5%. Pentru copaci tineri - 3%, pentru adulți - 5%, pentru conifere și trandafiri 1%.

Îndepărtarea frunzelor căzute de pe complot și fructele mumificate de pe copaci, urmată de arderea lor, este o măsură necesară pentru a proteja plantațiile împotriva dăunătorilor și a bolilor..

Protecție la molii de codling

Prima pulverizare se efectuează la aproximativ 8-10 zile după începerea plecării fluturilor, adică. la aproximativ 15 zile de la sfârșitul culturilor de înflorire (măr, piersic, prune). În acest moment, începe eclozarea omizilor din ouă și introducerea lor în fructe. Sfârșitul înfloririi culturilor de fructe de pome și piatră diferă în timp, astfel încât tratamentul trebuie să fie efectuat în conformitate cu fenofazele dezvoltării lor.

A doua pulverizare se efectuează la 20 de zile de la prima, a treia - la 5-6 zile de la plecarea fluturilor din a doua generație (aproximativ la jumătatea lunii iunie), a patra - la 20 de zile după a treia.

Preparate recomandate: Decis Profi (1 g la 10 l apă), Fufanon Nova (13 ml la 10 l apă), Fitoverm (10 ml la 10 l apă), Lepidocid (30 ml la 10 l apă), Acarin (6 ml la 1 litru de apă).