Prezentare generală a florilor perene pentru o reședință de vară cu fotografii și nume

Crearea paturilor de flori într-o căsuță de vară este o sarcină plăcută și dificilă. La urma urmei, ar trebui să abordați cu atenție alegerea florilor. Florile perene care înflorește toată vara sunt o opțiune ideală și un vis al oricărui cultivator. La urma urmei, astfel de flori tolerează cu ușurință iernile dure și nu au nevoie de plantare anuală.

Puteți decora căsuța cu flori fără probleme. La urma urmei, există un număr mare de flori care nu necesită dificultăți în timpul plantării și îngrijirii. Trebuie să alegeți și să alegeți plantele potrivite care vor pune accent pe originalitatea și caracteristicile sezoniere ale site-ului. Un vis este realizabil, așa că poți admira frumusețea florilor din primăvară până toamna.

Florile sunt un decor pentru o cabană de vară și mândria unui grădinar. Într-adevăr, culorile strălucitoare ale plantelor cu flori creează confort și armonie. Lumea florilor este izbitoare în diversitate. Trebuie să alegeți flori pentru proiectarea unei căsuțe de vară care să încânte cu frumusețe și armonie tot sezonul.

Ce flori perene să alegi?

Unii grădinari preferă florile anuale, deoarece sunt unice în culorile lor. Dar mulți aleg flori perene.

Avantajele florilor perene pentru a da:

 1. Nu este necesar un transplant de aproximativ 2 ani.
 2. Rezistați la înghețuri mici.
 3. Să aveți o iarnă minunată.
 4. Nu este necesară îngrijire suplimentară.
 5. Arătați minunat pe tot parcursul sezonului cald.
 6. Poate fi folosit ca bază pentru crearea paturilor de flori..
 7. Cultivarea florilor perene este mult mai ieftină, deoarece în timpul transplantului puteți împărți planta în mai multe părți pentru a crea noi paturi de flori.

Pentru ca grădina cu flori să fie pe placul întregului sezon cald, trebuie să aveți grijă de aceasta toamna. Toamna nu este un moment pentru a pierde inima, trebuie să lucrați în grădină, astfel încât plantele cu flori să vă mulțumească ochiul.

Plantarea florilor perene poate fi de trei tipuri:

Puteți planta compoziții întregi care nu vor necesita un transplant în următorii ani.

Reguli pentru plantarea florilor perene

 1. Decideți un plan pentru cum va arăta patul de flori.
 2. Trebuie să știți clar ce fel și creșterea plantelor de flori. Creșterea scăzută ar trebui să fie în prim plan, plante înalte în fundal.
 3. Nu uitați să plasați flori de graniță de-a lungul căilor și cărărilor.
 4. Luați în considerare schema de culori, timpul de înflorire și armonia fiecărei plante.

Flori perene care sunt plantate toamna

Luați în considerare flori perene pentru o reședință de vară, cu o fotografie și nume, astfel încât fiecare grădinar poate alege floarea care va arăta perfectă într-un pat de flori.

Înflorește primăvara

Crocuses (foto) - există 4 specii, cele mai populare sunt hibrizii olandezi. Toate speciile înfloresc la diferite perioade de primăvară, așa că plantează toate soiurile.

Zambile - planta începe să înflorească în aprilie. Există mai mult de 30 de soiuri care diferă nu numai prin culoare, ci și prin formă.

Narcise - există un număr mare de soiuri de plante de diferite culori și forme. Bulbul plantei are o iarnă minunată, așa că în primăvară va putea fi pe placul cu flori frumoase și elegante.

Lalele Există un număr mare de grupuri de lalele care diferă prin culoare, formă și varietate..

Periwinkle este o floare cascadorie, atinge o înălțime de 20 de centimetri, flori mici, albastre. Crește remarcabil la umbră.

Amur Adonis este o plantă cascadorie. Înflorește în flori duble mici galbene, roșii și roz.

Flori perene pentru căsuțele de vară care înfloresc la sfârșitul primăverii și toată vara

Daylily - o floare înaltă care are o varietate de culori: roz, portocaliu, alb și așa mai departe.

Pansies - o floare perenă delicată, care fascinează prin forma sa originală și combinația neobișnuită de culori.

Bujorul este una dintre florile spectaculoase înalte, care arată grozav nu numai în țară, dar și în compoziții de buchete de flori.

Phlox de panică este o floare aromată, strălucitoare, înaltă, care plăcește ochiul cu diversitatea sa.

Lily este o floare delicată și incredibil de drăguță. Mugurii sunt izbitori în frumusețea lor. Plantă neagră, sensibilă la boli. Dar dacă îl aveți cu grijă, floarea va da flori superbe.

Porumbul este o plantă extraordinară de licitație. Există mai multe specii cu flori albe, roz, purpuriu închis și purpuriu.

Astilba este o plantă perenă înaltă, care înflorește toată vara și se încântă cu culori strălucitoare. Florile plantei sunt mici, pot fi roz, alb, violet. Planta este rezistentă la boli și dăunători, nu necesită îngrijiri speciale.

Hosta Floarea are frunze mari, care pot fi de diferite culori. Tulpinile de flori sunt lungi, pot atinge 125 de centimetri.

Clopot - dacă aveți grijă corect de floare, atunci poate înflori până la frig. Tipul și culoarea clopotelor sunt diverse, astfel încât acestea pot fi găsite în aproape fiecare pat de flori al unei căsuțe de vară.

Alege flori perene care înfloresc toată vara, astfel încât să aibă îngrijire ușoară. Pentru a crea un pat de flori pe o căsuță de vară care să nu înflorească constant, este suficient să plantăm între 8 și 10 soiuri de flori perene care înfloresc în diferite momente. Această metodă va oferi înflorirea continuă a florilor tale preferate și mai frumoase. Trebuie să determinați clar sortimentul și puteți începe.

Amintiți-vă că aproape fiecare plantă înflorește aproximativ 3 săptămâni. În această perioadă, 2 sau 3 plante pot înflori, creând în același timp o imagine de floare care nu se repetă pe grădina cu flori. Există multe soiuri perene de flori rezistente la dăunători, boli. Datorită fotografiei florilor perene, puteți înțelege în prealabil ce floare va fi în procesul de înflorire. Acest lucru va ajuta la întocmirea corectă și armonioasă a unui pat de flori sau a unui pat de flori..

Dând preferință plantelor perene, cultivatorii de flori pentru o lungă perioadă de timp determină aspectul site-ului lor. Pentru a nu greși cu selecția culturilor, este util să analizați catalogul cu fotografii și nume care descriu flori perene.

Lumea plantelor ornamentale este incredibil de mare. Însă, culegând flori pentru crengile lor de flori, granițele și rabatok-urile, începătorii urmează adesea ilustrații colorate și nu țin cont de criterii atât de importante precum momentul înfloririi și dimensiunile unei anumite plante. Ce flori să plantezi în țară, să înflorească toată vara, erau clar vizibile, fără pretenții și combinate perfect cu alți „rezidenți” ai site-ului?

Perene de gradina inalte, cu fotografii si nume

Planificarea paturilor cu flori începe cu alegerea plantelor care vor ocupa locurile principale din plantații. Dacă trebuie să spargeți un pat de flori cu o vedere circulară, „personajele sale principale” vor fi flori înalte, clar vizibile. Într-o grădină de flori situată în apropierea unei case sau a unui gard, sunt de asemenea indispensabile astfel de plante înalte.

Este important ca florile perene alese pentru grădină să nu decoreze doar site-ul cu culori strălucitoare, ci să aibă și frunziș decorativ, care după înflorire va servi drept fundal pentru plante inferioare.

În prima jumătate a verii înflorește diverse soiuri dulci de paine. Perii luxuriante care seamănă cu nori ușori, roz sau albi nu numai că se înalță cu grație deasupra frunzelor sculptate, dar și înfricoșează fluturii, calcii și în special țânțarii deranjatori în această perioadă a anului. Înălțimea plantei atinge un metru și jumătate, cultura este rezistentă la iarnă și chiar are proprietăți medicinale.

De la sfârșitul lunii iunie sau a primei decenii a lunii iulie, a venit vremea trandafirilor de lux. Pedunculii înalți și puternici dețin până la 20 de corole mari simple sau terry, de toate nuanțele, de la alb, galben la violet.

Trandafirii, sau cum sunt numiți mămăligă cu flori mari, sunt considerate plante iubitoare de căldură, așa că nu toate regiunile Rusiei vor putea supraviețui cu calm iernii. Cu toate acestea, pot fi ușor înlocuite. De exemplu, pentru Urali există flori perene care înflorește toată vara, cu o fotografie și un nume apropiat de cultura anterioară.

Acesta este un zebrin de mămăligă cu flori spectaculoase violet-violet, decorate cu ornamente caracteristice venelor lor. O plantă non-capricioasă formează o tufă ierboasă liberă de până la 1,5-1,8 metri înălțime, cu numeroase frunze verzi și inflorescențe verticale de 10-15 flori.

Buzulnik este și mai rezistent la iarnă și nu mai puțin decorativ, crește perfect și înflorește în cele mai severe condiții.

Inflorescențele digitale verticale dense arată incredibil de impresionante. Soiurile culturale sunt izbitoare în diversitatea culorilor numeroase flori de clopot. Această floare perenă pentru grădină va decora site-ul din iunie până în august.

La mijlocul verii, este timpul pentru înflorirea diferitelor specii și soiuri de arcuri. Capace liliac, roz, alb sau roșiatic ale inflorescențelor sale vor arăta grozav în zonele deschise, în apropierea iazurilor, lângă o rudbeckie tăiată, sau bile aurii și aceleași asteri nepretențioși alpin.

Această din urmă cultură este destul de scăzută, dar trebuie inclusă în lista numelor de flori perene pentru Siberia, nordul Rusiei, Urale și alte regiuni în care este necesară rezistența de la plante (foto sus).

Într-o zonă mică în care grădina este adiacentă paturilor din grădină, pot fi plantate de-a lungul graniței anghinarea sau floarea-soarelui tuber, cu frunziș dens, în formă de inimă, capace de flori galbene și tulpini, care depășesc uneori înălțimea de 2-3 metri..

Flori perene pentru o grădină de dimensiuni medii

Plantele cu flori cu o înălțime de 40 până la 80 de centimetri părăsesc zona de mijloc a unei grădini de flori sau a unui pat de flori. Acest catalog de flori perene pentru căsuțele de vară cu fotografii și nume este incredibil de extins și pentru diferite zone ale țării poate include zeci și sute de culturi demne de remarcat. Mai mult, în majoritatea cazurilor, nu numai florile, dar și frunzele pot servi drept decorațiuni pentru patul de flori.

De exemplu, deja la începutul primăverii, cu părul clar, cu o margine tăiată fantezistă, frunzele de mac persan verde-deschis apar de sub zăpadă. Și corolele uriașe de roșu, portocaliu și chiar albastru apar din primele zile de vară, împreună cu numeroase tipuri de margarete de grădină, acvilegie, lupine multicolore și irisuri luxoase.

Candyk-ul cu flori perene, cunoscut după fotografie și nume în Siberia, va interesa și grădinarii de nivel mediu.

O plantă care înflorește în aprilie sau la începutul lunii mai este excelentă pentru o varietate de paturi de flori cu specii deja tradiționale de crocuse, zambile de șoarece sau muscari, care sunt de asemenea renumite pentru rezistența lor și pentru supraviețuirea excelentă dincolo de Urali.

Sub coroanele copacilor care încă nu au înflorit pe deplin și la umbra clădirilor, crinii din vale nu se simt rău. Înflorirea lor are loc în luna mai, iar apoi, până în a doua jumătate a verii, grădina este decorată cu o perdea densă de frunze largi, lanceolate din piele, cu mărgele luminoase de fructe stacojii.

Recent, anemonele care nu înfloresc de foarte mult timp devin din ce în ce mai populare, dar sunt întotdeauna magnifice și luminoase..

Alături de flori tradiționale, binecunoscute pe nume și bulb foto din grădină, există plante nu mai puțin spectaculoase, dar utile. Acestea sunt ceapă perenă disponibile astăzi pentru pasionații de grădinărit cu inflorescențe mari-capace de tonuri violet, rozaliu, alb sau verzui.

La fel de nepretențioase și frumoase sunt cultivele vâslei obișnuite, care înflorește în prima lună de vară și aproape trece sub zăpadă cu inflorescențe de nuanțe galbene, albe, roz și portocalii.

Lunile călduroase de vară sunt momentul în care înflorește țiganul, concurând în tandrețe cu astfel de „stele” ale grădinii ca astilbe, care se simt cel mai bine nu în soarele înfiorător, ci în colțurile umbroase.

Începând cu luna august, capacele colorate au fost deschise pe frunzuletul verde închis al phloxes, corolele luminoase de pâlpâie incluse pe lista numelor care înflorește toată vara, ca în fotografie, flori perene pentru nord-vest. În același timp, vine timpul pentru plantele din familia aster.

Inflorescențe de doronicum, crizantemele rezistente la îngheț cu flori mici, gailardia perenă se ridică deasupra rozelor luminoase de frunze. Tufișuri de asteri perene înfloresc cu culori liliac, roz și alb.

Flori perene stunted pentru grădină cu o fotografie

Paturile de flori dau prim plan plantelor joase, creând efectul unui covor continuu. Dacă vă uitați în catalog cu fotografii și nume de flori perene pentru o reședință de vară, acest rezultat poate fi obținut cu ajutorul sedimentelor de diferite tipuri, care păstrează decorativitatea și prospețimea verdeaței pe tot parcursul verii.

Petele groase și strălucitoare pe fundalul lor vor arăta ca perne dense de napolis și cuișoare subdimensionate..

Pentru zonele deschise din zonele cu sol ușor aerat, Arabis poate fi debarcat. Această plantă își va lua repede locul și în al doilea an va fi pe placul baloanelor de flori roz sau albe.

Grupul de plante perene de grădină subdimensionate include flori cu numele dushenya. Căpșunile decorative formează o frumoasă acoperire verde, acoperită cu flori galbene, pe meta ale căreia apar ulterior roșii, dar, din păcate, fructe necomestibile.

Decorarea căsuței cu plante perene, trebuie să aveți grijă de protecția lor împotriva frigului, care afectează cel mai adesea plante bulboase, crini, clematis și arbuști decorativi. Acestea trebuie acoperite cu un amestec de mulcire, turbă sau frunze uscate pentru iarnă, apoi protejate cu un material nețesut.

Ce flori să plantezi în țară

Florile sunt un decor minunat pentru o cabană de vară, fără ca ele să creeze un design de peisaj interesant este extrem de problematic. Vă vom spune despre cele mai populare și de succes culori cu care vă puteți decora complotul personal.

Să începem cu mulți ani, acestea au o serie de avantaje evidente:

 • Nu aveți nevoie de un transplant permanent.
 • Nu-mi este teamă de schimbările de temperatură.
 • Necuprinzător pentru iernare (unele vor trebui săpate și depozitate într-un loc răcoros, altele pot rămâne în pământ până la primăvară).
 • Usor de reprodus si de crescut.

TOP 5 flori perene pentru o reședință de vară

narcis

Floarea perenă a familiei Amaryllis începe să înflorească la începutul primăverii. Aproximativ 25 de specii sunt cultivate, inclusiv tubulare, terry, coroane mici și mari, ciclomeniforme și altele..

Narcise: plantare și îngrijire

 • Plantarea bulbilor în formă de pere poate fi propagată prin împărțirea becului în 4-6 părți.
 • Narcise iubesc lumina difuză strălucitoare și umiditatea..
 • Nu este necesar să pulverizați, dar este mai bine să vă protejați de tiraj.
 • Nu poți transplanta 3-5 ani.
 • Solul are nevoie de fertilitate, de orice fel, dar narcisele nu le plac îngrășămintele cu gunoi de grajd. Este mai bine să fertilizați pământul cu un an înainte de plantarea bulbilor.
 • Cel mai adesea plantat în august.

Apropo, narcisele pot fi de culori și forme diferite, astfel încât patul dvs. de flori cu siguranță nu va fi același sau plictisitor!

Agapanthus

O plantă erbacee care aparține familiei Agapanthus. In vivo crește pe coastă. Are un sistem radicular puternic, frunze liniare, iar lungimea pedunculului poate ajunge la 1 metru. Există mai multe soiuri de agapanthus: umbrelă, orientală, în formă de clopot. Odată cu polenizarea gratuită, apar deseori hibrizi ai plantelor..

Agapanthus: plantare și îngrijire

 • Agapanthus adoră iluminarea bună, udarea abundentă din primăvară până toamnă.
 • Îngrășământ mineral la fiecare două săptămâni, din primăvară până în octombrie.
 • Agapanthus adoră solul argilos-moale.
 • Este mai bine să transplantăm plantele la fiecare 3-4 ani.
 • Se presară abundent toamna cu o foaie sau rumeguș.
 • Într-un climat foarte rece, planta este curățată pentru iarnă într-o pivniță sau subsol..

Muscari

Perenă bulboasă din familia Sparzhev, in vivo crește pe poienele pădurilor și pe versanții munților. Florile pot atinge o înălțime de 40 cm, au o aromă plăcută. Muscari este un oaspete frecvent în grădinile de stâncă. Există aproximativ 60 de soiuri de muscari: crested, în formă de cluster, terry, în formă de clopot și altele. Muscari poate înflori din aprilie până în septembrie, în funcție de soi..

Muscari: aterizare și îngrijire

 • Adoră iluminarea bună, solul liber, udarea abundentă.
 • În condițiile unei hrăniri regulate, plantele nu pot fi transplantate timp de 5 sau mai mulți ani.
 • Cultura se propagă prin împărțirea becurilor în mai multe părți.
 • Pentru iarnă, nu sapă becuri, este suficient să le săpați în pământ.

Zi-crin

Ierboase perene, aparține familiei Lileinikov. Nu este capricios, poate crește într-un singur loc timp de cel puțin 15 ani. Sunt cunoscute câteva mii de soiuri, inclusiv cele hibride. Cele mai populare - ploioase, aromate, de foioase, pălării de păianjen.

Ziua: plantarea și îngrijirea

 • Adoră iluminarea bună foarte mult - atunci toată frumusețea inflorescențelor este dezvăluită.
 • Orice sol de grădină care trebuie fertilizat periodic cu compost și îngrășăminte minerale este potrivit pentru sol.
 • Dacă nu există un drenaj bun, patul de flori cu zi de zi trebuie ridicat.
 • Plantele noi sunt plantate primăvara sau toamna, căci iarna poate fi lăsată în grădină, dar mulge solul.
 • Dacă tufișul a devenit mai puțin rodnic - trebuie să fie plantat sau transplantat într-un alt loc.

Wisteria

Floare cretă perenă din familia leguminoaselor. Aceasta este o liana asemănătoare unui copac cu inflorescențe abundente. 9 specii aparțin acestui gen, dar cel mai adesea în grădină puteți găsi glică japoneză și chineză. Înălțimea lianei ajunge la 15 metri. Flori - liliac, alb sau violet, cu o aromă caracteristică. Începe să înflorească la sfârșitul lunii martie și poate fi plăcut pentru ochi toată vara..

Wisteria: plantare și îngrijire

 • Semințele sunt plantate în noiembrie-decembrie și crescute într-o cameră de pe pervaz, puteți transfera pe sol la începutul primăverii.
 • Wisteria adoră un spațiu însorit care este protejat de praguri.
 • Solul trebuie să fie alcalin slab și cu drenaj.
 • Udarea este moderată, la un loc, glicemia poate fi de 10 sau mai mulți ani.

Este important să știți că pentru prima dată glicemia înflorește la vârsta de 2-3 ani, toți mugurii se deschid simultan și înfloresc profund.

TOP 5 flori anuale pentru grădinărit

Culturile anuale vor trebui să fie plantate în fiecare an, dar în grădina dvs. vor exista varietate și posibilități de experimentare.

Crizanteme

Există culturi anuale și perene. Crizantemele aparțin familiei Astrov. Acesta este un arbust (mai rar o plantă) cu un coș de inflorescență. Există peste 150 de specii de crizanteme, ambele cu flori mici și mari. Cele mai populare: alpine, încoronate, pustii, arbuști, chinezi, terry.

Crizanteme: plantare și îngrijire

 • Dragoste lumină difuză luminos, udare abundent.
 • Cel mai bun sol este un substrat moale de gazon.
 • În timpul vegetației active, crizantema poate fi pulverizată de două ori pe zi.
 • Înflorește de la sfârșitul verii până în octombrie.

Interesant! În Japonia, în onoarea acestei flori este numită comanda, care este emisă doar pentru servicii importante statului.

călțunaș

Aceasta planta se mai numeste capucina, este un reprezentant luminos al familiei Nasturtius. Există mai mult de 90 de specii de plante, în mediul natural este o plantă perenă, dar nasturtium nu poate iarna în latitudinile noastre. Acesta este un arbust sau liana cu flori semi-duble, duble și simple de formă neregulată.

Nasturtium: aterizare și îngrijire

 • Se înmulțește prin semințe, sunt însămânțate în pământ deschis în mai. Se toarnă cu apă caldă și se acoperă cu o peliculă - răsadurile vor apărea în termen de 2 săptămâni.
 • Nasturtium este plantat într-un pat de flori, cu o iluminare bună și un sol fertil ușor acid..
 • Este important să se asigure drenajul, deoarece sistemul de rădăcină al plantei este slab.
 • Înflorește de la sfârșitul lunii iulie până în septembrie.

Purslane

Planta strălucitoare subdimensionată din genul Portulakova, excelentă pentru decorarea granițelor și a dealurilor alpine. Există aproximativ 100 de soiuri de puie, dar în latitudinile noastre nu crește decât unul singur - pușcaș cu flori mari. Aceasta este anuală, care chiar sub acoperire nu rezistă iernilor. Înălțimea sa nu depășește 30 cm.Purslane are un sistem de rădăcini bine dezvoltat, frunze cărnoase și flori strălucitoare. Perioada de înflorire este din iunie până în septembrie. În ciuda faptului că până seara floarea se estompează, există atât de multe inflorescențe pe plantă încât înflorirea devine continuă.

Purslane: plantare și îngrijire

Nu este necesară nicio îngrijire specială: este suficient să oferiți instalației udări abundente în timp util și să o plantați într-un loc protejat de curent.

Delphinium

O plantă erbacee înaltă care aparține familiei Ranunculaceae. Există peste 40 de specii, dintre care cele mai populare sunt câmpul și Ajax delphinium. Orice grădină de flori va decora delfinul: este suficient de înaltă, înflorește din iunie până în septembrie, iar florile albastre strălucitoare, roz și violet sunt greu de confundat cu altceva..

Delphinium: aterizare și îngrijire

 • Plantarea semințelor este o necesitate într-un loc însorit, solul trebuie să aibă drenaj, altfel rădăcinile vor putrezi pur și simplu.
 • Asigurați-vă că fertilizați cu humus sau mulgeți pământul cu turbă.
 • Udarea periodică și îmbrăcarea superioară la fiecare 10 zile este garanția că înflorirea va fi lungă și abundentă.

Slavă de dimineață

Aceasta este o liana, care aparține familiei Convolvulus. În latitudinile tropicale, este perenă, dar pe un complot personal crește doar un anotimp. Planta ornamentala poate atinge o lungime de 5 metri. Are tulpini groase și flori mari pe picioare alungite, asemănătoare cu un tub al unui gramofon. Soiuri populare, cum ar fi slava matinală Cairo, violet, tricolor, iederă, floare de lună.

Ipomoea: plantare și îngrijire

 • Gloria de dimineață din semințe este cultivată pe pervaz și în mai-iunie este transferată pe pământ deschis..
 • Distanța dintre lăstari trebuie să fie de cel puțin 20 cm, asigurați-vă că oferiți un suport - o grilă sau o plasă întinsă.
 • Solul trebuie să fie bine drenat; Ipomoea trebuie hrănită la fiecare 2-3 săptămâni.
 • Înflorește din iulie până în septembrie.

Important! Înainte de a alege plantele pentru căsuța de vară, merită să întocmiți un plan preliminar de plantare, ținând cont de tipul de plante (scăzute, medii sau înalte), preferințele lor în ceea ce privește umiditatea, cantitatea de lumină, solul și selectați „locuitorii” patului de flori conform acestor criterii..

Experimentați și decorați site-ul după gustul dvs.!

Ce flori să plantezi vara la cabană

Puteți planta flori în țară la paturi de flori, paturi de flori și chiar în grădină. Principalul lucru este că covorul luxuriant înflorit ar trebui să fie în armonie cu alte plante și să devină o piesă de design de peisaj. Până la începutul verii, multe plante reușesc deja să mulțumească înflorirea.

Trandafirii și floxurile câștigă doar forță, dar vreau să diversific paleta și să fac ca înflorirea să continue până la sfârșitul toamnei. Prin urmare, merită să plantezi noi tipuri de flori în cabana de vară în lunile de vară.

Ce flori pot fi plantate vara

Vara, plantarea plantelor este dificilă, deoarece regimul de temperatură crește brusc, iar nivelul de umiditate scade. La mijlocul verii, plantele vechi de 2 ani (margarete, viola, gypsophila, digitalis etc.) sunt semănate și transplantate astfel încât să înflorească anul viitor.

Semănatul semințelor plantelor anuale și perene se efectuează după pregătirea prealabilă a solului:

 • Buruienile sunt eliminate în șantier;
 • Desfaceți sau săpați solul cu introducerea prealabilă a materiei organice;
 • Semințele sunt semănate după ploaie sau udate în găuri.

Un covor înflorit pe un pat de flori se va dovedi dacă semeni semințe nemofile la o distanță de 10-20 cm în iulie. În curând, tufișurile cresc la o înălțime de 30 cm, acoperite cu flori cu diverse culori - de la alb-albastru la violet.

Un ageratum cu creștere scăzută în primele zile de iulie este plantat cu răsaduri pentru a prinde rapid rădăcina. Înflorirea continuă până la primul îngheț. Se formează tufișuri cu flori, tăind vârfurile..

Galbenele, phloxes, lobeliile, care tolerează căldura de la amiază de la iulie, vor completa covorul înflorit. Pentru a înlocui locurile goale din patul de flori după primule, semințele de flori cu creștere rapidă sunt semănate vara: calendula, cosmea, snapdragon etc..

Din familia bulbilor pentru plantarea verii, este potrivit colchicum, care înflorește din august până la primele înghețuri. Puteți planta această specie lângă arbuști ornamentali, pe un pat de flori, în paturi de flori.

Principalul lucru este că umiditatea nu se colectează în sol, iar locul de aterizare este luminat de soare. Colchicum sunt plante otrăvitoare. Este mai bine să nu le atingeți deloc, uitând să plece și să udati până toamna.

În iulie, ciclamenii sunt transplantați în teren deschis, care poate crește de la an la an în zone deschise timp de 10 ani. La plantare, planta este îngropată în pământ cu 10 cm, astfel încât să nu înghețe iarna.

Ei încearcă să nu deterioreze tulpina principală, altfel floarea nu va prinde rădăcină. Pentru dezvoltarea cu succes tufișurile de ciclamen sunt udate regulat.

Reguli pentru plantarea florilor perene

Deoarece locuitorii de vară vizitează situl nu mai mult de o dată pe săptămână, florile nepretențioase care nu necesită îngrijire constantă sunt potrivite pentru plantarea pe paturi de flori.

O opțiune ideală ar fi alegerea plantelor perene care încântă ochiul cu înflorire strălucitoare în lunile de vară. Nu trebuie să fie transplantate din loc în loc, tufișurile tolerează bine iarna, se dezvoltă și devin mai magnifice de la an la an.

Florile perene cresc într-un singur loc de cel puțin 2 ani. Este mai bine să formați un pat de flori înflorind plantând imediat 8-10 specii de plante care înfloresc în etape. Apoi, în grădină și în apropierea casei toată vara, va exista un covor înflorit.

Dacă decizia cu privire la ce flori perene să planteze vara, poți ajunge la muncă.

 1. Plante de plante ar trebui să fie plantate pe un pat de flori, având în vedere înălțimea lor. La marginile tufișurilor subdimensionate plantate de phlox pitic, astilbe, iris. La mijloc, este mai bine să plantați culturi de dimensiuni medii - begonia, delphinium, zinnia, daylilies, etc. În centru, tufe de trandafiri, floarea-soarelui și arbuști ornamentali arată excelent.
 2. La mijlocul verii, este posibilă însămânțarea de plante perene, care va germina, se va întări până în toamnă și va mulțumi cu înflorirea. Sunt semănate asterul alpin, bazinul cu apă, febră roz, mușețel, delphinium, cuișor, mămăligă, etc. Dar va trebui să udați culturile în timp util, astfel încât primele varză să nu moară de la uscare. Astfel de plante au nevoie de un cules atunci când apar una sau două frunze reale. Varza slabă se fertilizează cu îngrășământ cu azot.

Plantând phloxes de neegalat de diferite culori, ține cont de locația tușelor. Sunt plantate cu răsaduri, tufe vechi împărtășesc.

Este suficient să udăm plantele pentru a obține supraviețuirea 100%. În curând, aceste plante vor înflori. Dacă semeni semințe de phlox, atunci bile cu flori luxuriante pe tufișuri vor apărea abia anul viitor.

Perenă Penstemon va decora orice zonă cu înflorire strălucitoare, dacă o plantați la mijlocul verii cu răsaduri. Semănatul semințelor va produce rezultate abia anul viitor. Planta este rezistentă la îngheț, prin urmare tolerează bine iarna.

În reproducere sunt lipsite de pretenție. Într-un loc cresc până la 10 ani. În fiecare an, indiferent de condițiile meteorologice, înflorește profusiv și încântă-te de luminozitatea culorilor.

Avantajele plantelor perene pentru căsuțele de vară sunt că nu trebuie transplantate, planificând defalcarea patului de flori pentru câțiva ani înainte..

Vara înflorită pe balcon

Pentru a vă decora viața cu flori, nu este necesar să aveți o căsuță de vară. Puteți aranja un balcon cu flori în vara pe balcon.

Petunia termofilă, begonia, pelargoniul, hortensia, fucsia, pansurile vor lua rădăcină perfect în ghivece cu flori. În containere speciale pe partea însorită, gălbenele, calendula, nasturtium etc..

Trebuie să selectați plante subdimensionate sau alpiniste. Semănați-le cu semințe, dar vara, răsadurile sunt mai bune și prind rădăcini mai repede.

Majoritatea florilor care cresc pe balcon la sfârșitul sezonului sunt pur și simplu îndepărtate din ghivece după colectarea semințelor sau depozitate pe loggia încălzită în cameră până în primăvara viitoare.

Cerințele pentru plantele cu flori de pe balcon sunt aceleași ca în zona deschisă:

 • sol fertil;
 • udare în timp util;
 • combaterea dăunătorilor;
 • hrănire.

Balconul va fi parfumat și va schimba culorile până la îngheț, încântând trecătorii și vecinii din față.

Ce flori să plantezi de două ori pe vară

Printre numărul uriaș de plante cu flori, există specii care sunt plantate de 2 ori pe timpul verii. În primul rând, sunt semănate în ghivece cu semințe, apoi scufundați răsadurile în pământ deschis. Astfel, ei rezolvă mai multe probleme de creștere a florilor de vară simultan:

 • îngrijirea zilnică a plantelor atunci când nu există nicio ocazie de a trăi în țară;
 • înrădăcinare rapidă în timpul transplantului;
 • accelerarea înfloririi;
 • paturi de flori după bunul plac.

Galbenele, petunii, nasturtium și purpuriu sunt plantate cu semințe și răsaduri pe tot parcursul verii. Florile anuale sunt adesea lăsate în containere pentru a fi așezate pe balcon, la intrarea în casă, în zone deschise.

Flori bienale și perene sunt semănate să se planteze în albi de flori pentru a consolida sistemul de rădăcini în sezonul actual. Din iulie, se plantează plante peren care pierd germinarea semințelor. Acestea sunt lumbago, înflorește primăvara, calendula, muscari, etc. Au o masă verde în creștere, se formează rozete sau tufișuri, iar înflorirea apare abia după un an.

Vara este un sezon la fel de favorabil pentru florării ca primăvara. Prin urmare, nu urmăriți cum petalele cad pe florile timpurii. Vor fi imediat înlocuiți de frații de vară care iubesc căldura.

Se află la mijlocul verii pe grădina cu flori, unde se plantează flori anuale și perene, care se observă o varietate specială de culori și splendoarea înfloririi. Alegeți un set adecvat de flori care se completează și se înlocuiesc reciproc în floare, va ajuta o imaginație vie și iubirea plantelor.

Ce flori să plantezi în țară

Foarte des, grădinarii se întreabă ce flori sunt cel mai bine plantate în țară pentru a decora site-ul? Ce flori să alegeți - anuale sau perene, cum să alegeți din întreaga varietate de semințe de plante frumoase pe cele care vor fi decorarea site-ului. Astăzi voi descrie (foarte puțin câte puțin) unele dintre ele pe care le plantăm pe paturi de flori, cu reduceri, dar și în apropiere de pergole și copaci.

Flori pentru creștere într-o căsuță de vară - cu fotografie

Viola (pansi)

Violele sunt una dintre acele flori care (datorită nepretenției și frumuseții), mulți sunt fericiți să crească. Această plantă este atât anuală, cât și bienală. Anualul înflorește din a treia decadă a lunii iunie până la sfârșitul lunii septembrie, iar tinerii de doi ani înflorește de la sfârșitul lunii mai până aproape de primul îngheț. Florile lor se remarcă prin multe nuanțe, pot fi fie cu un ton, fie cu două tonuri.

Viola întâmpină zonele bine luminate fără a ignora zonele cu jumătate de umbră. Această plantă iubește umiditatea, răspunde la îngrășăminte organice (în special la gunoiul de grajd) și la slăbirea periodică a distanțelor de rând.

Propagând viola cu semințe (sau răsaduri), le semănăm imediat în pământ deschis, începând cu momentul încălzirii solului până la sfârșitul lunii iunie. Răsadurile care au apărut după câteva săptămâni sunt mai bine să se ascundă de lumina directă a soarelui. La începutul toamnei, transplantați puieți în paturi de flori, respectând distanța dintre răsadurile de centimetri 20. Nu este necesară adăpostirea violei pentru iarnă.

Semănăm pansamente anuale la răsaduri la începutul primăverii pentru răsaduri, iar în prima sau a doua decadă a lunii mai plantăm răsadurile terminate în locul ales pentru ei în țară.

Irisurile înflorite sunt un curcubeu de diferite culori pe paturile de flori. Există un număr substanțial de soiuri. Unele soiuri sunt propagate de bulbi, altele cu rizomi groși, propagate prin împărțirea acestora din urmă.

Locul pentru plantarea acestor flori ar trebui să aibă iluminat suficient, protejat de vânt și curenți. Dar locurile umbrite nu vor fi un obstacol în înflorirea lor. Solurile pentru plantarea irisurilor preferă loamy și nisipoase. Dar pe solul prea umed, numai speciile de bogăție ale acestor plante cresc bine. Runaway-ul irisilor înfloriți: mai-iulie (mlaștină, nu soi terry).

Puteți transplanta la două săptămâni de la sfârșitul înfloririi, tăind părțile verzi mai scurte, în timpul verii și înainte de îngheț.

Pregătim paturile pentru plantarea primăvară a irisurilor, amestecând solul cu humus și compost. De îndată ce terenul din țară se dezgheță, plantăm becurile în pământ deschis. Gropi pentru ele: o rază de 20 cm și o adâncime de 16 cm. Dacă lucrăm cu un rizom, atunci facem o gaură puțin mai mare decât dimensiunea sa. Stivuim, răspândind rădăcinile și îndreptăm ceea ce a mai rămas din frunze, în sus. Adormind cu solul, udăm.

Tehnologia pentru plantarea de toamnă a irisului cu rizomi nu este absolut diferită de vară și este produsă de la sfârșitul lunii august până la jumătatea lunii octombrie. Este mai bine să acoperiți speciile de plante cu barbă cu ramuri (paie), protejându-vă de îngheț.

Reproducerea, egalizarea și întinerirea acestor flori se fac la începutul primăverii și la sfârșitul lunii august. Pentru a face acest lucru, curățați tufișurile pregătite de sol, îndepărtați părțile rupte și moarte, tăiați frunzele. Împărțim rizomul în mai multe părți, demontându-l pentru materialul de plantare.

Principala îngrijire a plantei din țară: desfacerea, desfacerea, udarea frecventă. Este necesară fertilizarea și prelucrarea florilor împotriva dăunătorilor și a bolilor în timpul sezonului. Irisurile se potăresc după înflorire, precum și înainte de primul îngheț.

Bells

Clopotele iubitoare de locuri însorite cresc bine la umbra parțială. Nivelul apei subterane din zona în care sunt plantate aceste flori nu trebuie să-și atingă rădăcinile - clopotele nu le place umiditatea excesivă a solului.

Fertilizăm și săpăm solul înainte de a planta flori, facem îngrășăminte organice. Transplantăm tufișurile toamna sau primăvara. Luăm un tufiș împreună cu pământul, fără a deteriora sistemul de rădăcini. Punem apă în puțuri înainte și după plantare.

Clopotele cu un sistem rădăcină puternic pot fi plantate la începutul lunii aprilie, iar tufișurile mai slabe sunt plantate doar atunci când nu există amenințarea de îngheț. În toamnă, acestea sunt plantate cel târziu în prima decadă a lunii octombrie, astfel încât tufișurile să se înrădăcineze înainte de apariția vremii reci. Clopotele, la fel ca și alte flori, răspund la udarea în timp util, la plivire, la slăbirea solului, la îmbracarea cu îngrășăminte - apă organică și minerală.

Lily (daylily) Middendorff

(Uneori, local, lăcuste)

Crinul acestei specii crește la umbră, așa că îl plantăm sub pomi fructiferi. Solul pentru plantare este fertil și liber. Zilele se reproduc fie cu bulbi, fie cu solzi. Poate fi propagat prin semințe. Sunt plantate la mijlocul verii, iar primii lăstari apar abia primăvara. Astfel de nuferi încep să înflorească la numai doi sau trei ani de la germinare. Florile sunt plantate pe paturi de țară sau reduceri (dar, de preferință, la umbră).

Bujori

Bujorii sunt plante perene care cresc în tufișuri. Schema de culori este diferită - de la alb la maro. Acestea sunt plante destul de nepretențioase, de obicei înflorind în iunie..

Plantăm bujorii împărțind tufișul. Împărțim tufișurile care au împlinit vârsta de 5 ani. Produceți o reproducere similară de la începutul lunii august până în prima decadă a lunii septembrie. Mai întâi, tăiem frunzele tufișului, apoi o săpăm cu grijă (încercați să nu deteriorați rizomul). Apoi, împărțiți cu atenție rădăcina principală (un cuțit ascuțit pentru a ajuta!) În părți. Transplantăm fiecare într-o gaură, pregătindu-l dinainte.

Locul pentru plantarea bujorilor pe site ar trebui să fie însorit și destul de deschis. Sapam o gaura pe baioneta unei lopeți, o umplem cu un amestec (turbă, humus, nisip de râu și sol). Puteți adăuga, de asemenea, puțină cenușă, superfosfat și vitriol (de preferință fier).

Bujorii sunt plantați cu atenție în puțurile pregătite, în timp ce mugurii plantei nu sunt îngropați sub 4 cm de suprafața solului. Se presară partea de sus a rizomului cu solul rămas și se mulează cu turbă. După plantare, florile necesită udare (destul de abundentă), iar în timpul sezonului - udare regulată, îmbrăcăminte de sus, slăbirea solului, precum și recoltarea în timp util a buruienilor. De obicei bujorii transplantate încep să înflorească 3-4 ani după plantare. Sau acest proces minunat s-ar putea să nu înceapă deloc și de aceea.

Balsam înalt și scurt

Această floare anuală de una și alta înălțime este cultivată în răsaduri de pământ deschis. Pentru răsaduri, semințele de balsamine sunt, de obicei, semănate în cutii în a treia decadă a lunii februarie, cu pământ pregătit anterior ușor acid. După plantarea semințelor, umezim abundent solul și lăsându-l într-un loc cald, îl acoperim cu sticlă (film), astfel încât răsadurile să apară mai repede.

După ce aproape toate semințele au încolțit, scufundăm răsadurile. De obicei răsadurile cresc puternic până la sfârșitul lunii aprilie.

De asemenea, puteți crește această floare din butași. După ce le-am tăiat, cultivăm case în ghivece de la sfârșitul iernii sau începutul primăverii. Plantăm răsaduri cultivate din semințe sau butași pe un pat de flori deschis (sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie) când gerurile de pe sol dispar.

Balsamul de grădină este o plantă înaltă, complet nepretențioasă, care crește frumos într-un pat de flori de țară, lângă multe alte flori (gypsophila, phlox). Cel mai bun loc pentru a crește sunt versanții vestici sau estici. Datorită faptului că balsamul nu tolerează umiditatea excesivă în sol, răcoarea și curenții, excludem aterizarea acestuia pe terenurile joase. Este mai bine să fertilizați solul înainte de a transplanta răsaduri cu humus sau compost.

La fiecare 3 zile de la plantare, udăm planta, este mai bine să aducem umiditate seara (nu efectuăm udări pe vreme ploioasă). De câteva ori pe lună, hrănim flori cu îngrășăminte de potasiu și azot în același timp. Protejăm sănătatea balsamului, pulverizându-l de dăunători și boli.

margarete

Margaritele sunt plante perene pentru orice grădină. Solul din zona în care aceste flori cresc cel mai bine este neutru sau alcalin, bine fertilizat și liber. Adoră un loc luminat, protejat de ciorne. Într-un loc, margarete pot fi cultivate timp de 6 ani, și apoi transplantate într-un alt loc de reședință.

Mușețelul poate fi cultivat răsaduri. În acest caz, semințele sunt plantate în cutii pregătite în a treia decadă a lunii martie, după apariția unei perechi de frunze reale, răsadurile sunt scufundate. Plantăm răsaduri în sol deschis în a doua decadă a lunii mai. De asemenea, puteți planta semințele și imediat pe patul de flori în a treia decadă a lunii mai, turnați și acoperiți cu un film. Primele lăstari apar la câteva săptămâni după plantare.

Reproducerea se face și prin împărțirea tufelor. O procedură similară se efectuează la fiecare 4 ani, în a treia decadă a lunii august-mijlocul lunii septembrie..

Este extrem de simplu să aveți grijă de mușețel, pentru aceasta ar trebui să slăbiți în mod regulat și să udați florile, ferite de buruieni și, de asemenea, să vă subțiați tufele. Înainte de iarnă, partea solă a plantei trebuie tăiată, lăsând doar 4-5 cm deasupra nivelului solului. Margaritele înfloresc, aproape toată vara și la începutul toamnei (de la începutul lunii iunie până la 2 decenii ale lunii septembrie).

Verbena

Floarea este cultivată, în principal, numai prin metoda răsadului. Pentru a face acest lucru, semănăm semințe de verbena, folosind cutii cu pământ deshidratat (prima decadă a lunii martie). După semănat, recomand să acoperiți cutiile cu pungi de plastic până la primele lăstari. De regulă, după două săptămâni, germenii germinează, după care îndepărtăm filmul și punem cutiile pe pervazul sub lumina soarelui direct. De îndată ce apare adevăratul frunze, plantele se scufundă în sol, unde adăugăm humus și cenușă de lemn.

Cea de-a treia decadă a lunii mai este un transplant în pământ deschis, distanța dintre flori este de aproximativ 30 cm. Udarea după plantare în țară este mai bună seara. Pentru o mai bună înrădăcinare, presăm plantele pe pământ cu ajutorul cepelor de păr și cu puțin spud..

Alegem un loc sub verbena în zone însorite, cu un sol destul de liber. Nu sunt foarte potrivite războaiele foarte fertile. Este rezistent la secetă, tolerează bine și înghețuri ușoare pe sol. În solul fertil, verbena crește doar și practic nu înflorește. Începutul înfloririi - iunie.

petunii

Flori foarte frumoase și destul de nepretențioase. Există mai multe soiuri ale acestor plante. Sunt cultivate cel mai adesea prin metoda răsadului. Puteți planta semințe de petunie pentru răsaduri atât în ​​a treia decadă a lunii februarie, cât și la începutul lunii martie. Durează câteva zile să apară răsadurile. După ce apare primul frunze adevărat, este necesară o scufundare.

Pentru a planta petunii în teren deschis, pregătim solul. Solurile nisipoase sau moale, în care trebuie aplicate îngrășăminte organice, sunt cele mai potrivite (cu excepția gunoiului de grajd, pentru a evita bolile fungice în acesta).

Patul de flori pe care vor crește aceste flori în țară ar trebui să fie bine luminat pe tot parcursul zilei și protejat de ciorne. Plantarea răsadurilor trebuie făcută în a treia decadă a lunii mai (după ce s-a încheiat gerul de primăvară). Este mai bine să o efectuezi seara sau când este înnorat pe stradă. Aterizarea se realizează pe marginea exterioară a patului de flori și este posibilă pe întreaga sa zonă dacă este mică. Planta înflorește până la sfârșitul toamnei.

Îngrijirea petuniilor este o udare destul de frecventă, fertilizarea cu îngrășăminte organice lichide cu adăugarea de potasiu mineral. Începem răsaduri similare de pansament la o săptămână după plantare. În plus, introducerea îngrășămintelor complexe este necesară în fiecare deceniu până la sfârșitul lunii august.

crini

Aceste flori perene, care numerotează multe specii sunt decorarea oricărui site. Aceste plante sunt plantate cu bulbi și este necesar să alegeți cu atenție materialul de plantare - bulbii nu trebuie deteriorați, fără semne de putregai. Înainte de a planta crinii, săpați cu atenție solul, adăugați-i humus sau îngrășământ care conține fosfor și potasiu. În solul acid, teiul sau cenușa de lemn vor ajuta.

Plantăm bulbi (august-septembrie) la un sfert de distanță unul de altul. Este indicat să crești crini în zone deschise, bine luminate. Practic, aceste flori nu necesită adăpost înainte de îngheț. Și pentru adăpost, puteți folosi rumeguș, fân sau ramuri vechi. Pe măsură ce zăpada pleacă, toată izolația trebuie îndepărtată rapid. Crinii înflorește anul viitor.

Plantează-le primăvara. Dar, în același timp, separat de acele exemplare care au fost plantate în septembrie, deoarece primăvara, în timpul plecării, aceste flori sunt udate tot mai des decât cele plantate toamna. Lăsarea constă în udare destul de frecventă, slăbirea solului din jurul florilor, îndepărtarea ierbii de buruieni. De la dăunători mulăm solul cu cenușă.

Gladiole

O altă floare perenă pentru a decora o cabană de vară sau orice alt site este un gladiol. Acum este foarte dificil să numim cel puțin numărul aproximativ al soiurilor sale. Și culorile lor sunt de asemenea variate..

Când plantați și îngrijiți gladioli, amintiți-vă că:

 • într-un loc pe care nu-i plantăm mai mult de două sezoane, locul trebuie să fie însorit (ar trebui exclusă o umbră), cu un mic tiraj (de la înfrângerea bolilor fungice) al „copiilor” pe care îi plantăm în fața bulbilor adulți (pentru o iluminare suficientă),
 • le transplantăm, de preferință pe diferite soluri (dacă pământul în care cresc aceste flori este nisipos, atunci trebuie să pulverizați plantele cu îngrășăminte),
 • obținem becuri de gladiol adaptate la climatul local,
 • udarea ar trebui să fie abundentă, dar o dată la 7 zile. Doar în căldură extremă, solul poate fi umezit în fiecare zi după 19 ore, combinând această procedură cu desfacerea și îndepărtarea buruienilor. Puteți, de asemenea, să scuzați gladioli,
 • becurile necesită temperatură și umiditate reduse în timpul depozitării în timpul iernii, modul în care va crește și va înflori în sezonul următor depinde de acesta.

daliile

Cultivăm aceste flori perene pe orice tip de sol, cel mai important, trebuie să fie desfăcute în mod constant. În mahalaua nisipoasă sau în alt sol dens, trebuie să adăugați nisip de râu sau turbă, astfel încât tuberculii să nu se spargă. Cu o zi sau două înainte de plantarea daliei, scoatem dalia din subsol și, dacă este necesar, o propagăm, o împărțim (nu uităm să tăiem feliile cu cenușă). Într-o parte ar trebui să existe trei tuberculi, acestea vor da câteva tulpini puternice în viitor.

Dacă observăm pe deplin agrotehnica creșterii acestor flori, atunci primim dalii de la subsol (pivniță) cu trei săptămâni înainte de plantare în pământ. Turnați rumeguș într-un recipient larg, în care așezăm tuberculii. Acoperiți cu un material nețesut de deasupra. La fiecare câteva zile, udă rumegușul. Este recomandabil să instalați rezervorul într-un loc însorit. Plantăm tuberculi dahlia pe sol când se încheie înghețul pe sol.

Având în vedere culorile exacte ale umezelii, udarea se realizează mai des. Pentru a evita evaporarea rapidă a umidității, mulgeți terenul de lângă aterizări. Udă plantele numai seara, când căldura scade. Tăiați flori decolorate pentru a stimula creșterea celor noi. Pentru înflorirea excelentă, formăm tufișuri de dalie în patru-cinci trunchiuri.

Ei necesită o hrănire regulată, ceea ce îi ajută să lupte împotriva bolilor și dăunătorilor. La începutul verii, pulverizăm frunzele cu uree sau o soluție de mulleină. Pansament foliar (de preferință o dată pe săptămână) se face atunci când nu este ploaie sau vreme înnorată.

Phlox (anual și peren)

Phloxes (în diferite regiuni) înflorește pe site, începând cu luna mai și se încheie cu ultima decadă a lunii septembrie. Este foarte posibil să oferi acest lucru dacă știi să crești corect astfel de flori. Aceste plante perene pot fi propagate fie prin butași, fie cu ajutorul straturilor, sau împărți tufele. Dar creștem semințe de phlox anual.

Pe măsură ce pământul se încălzește, puteți face paturi și să semeni (păstrând 30 cm) semințele anuale din ele. Îi împrăștiem în grădină (păstrând 30 cm unul de celălalt), nu stropind cu sol deasupra, ci pur și simplu acoperind cu orice material de acoperire. când apar primele lăstari, îndepărtați materialul.

Dar puteți crește astfel de răsaduri de phlox. Semințele sunt plantate în cutii (începutul lunii martie). După apariția primelor germeni, trebuie să organizați udări regulate, iluminare și temperatura camerei. Pe măsură ce lăstarii apar, ne scufundăm. După aceasta, nu țineți plantele sub raze directe, evitând arsurile la frunziș.

Aceste răsaduri sunt plantate pe paturi pregătite la jumătatea lunii (poate un pic mai târziu), lăsând o distanță între răsadurile de aproximativ 20 cm.Flox-urile de un an sunt destul de rezistente la prindere la rece și secetă, nu tolerează supraîncălzirea solului, dar iubesc iluminatul. Cel mai bine, aceste flori cresc la umbra parțială. Principalul lucru în grija pentru phlox este să le lăsați să crească în liniște. Desfacem solul din jurul florilor, la mijlocul verii sunt ușor spud. La sfârșitul primăverii, ne hrănim cu organice lichide, iar la începutul verii, fertilizăm cu îngrășământ mineral cu potasiu sau fosfor.

Mămăligă (stoc de trandafiri)

Mallow este o viață perenă. După ce l-am plantat cu semințe în primăvară, în sezonul curent crește doar, devine verde și câștigă forță. Ne vom bucura de flori doar în următorul sezon cald de vară.

Semințele sale au dimensiuni destul de mari, de aceea este foarte convenabil să le semeni (0,5 m între ele) imediat într-un loc permanent. Plantăm mămăligă, ca și alte flori, fie prin semințe direct în sol, fie prin răsaduri. Foarte des, auto-însămânțarea în sol are loc direct cu planta, odată cu apariția de noi răsaduri anul viitor. Propagat de semințe și butași. Acesta din urmă este folosit la reproducerea speciilor hibride.

Există o mămăligă - o tânără de doi ani. În primul an crește, în sezonul următor înflorește profund, apoi dă semințe și se usucă. Când aceste flori cresc pe soluri fertile, acestea trebuie hrănite o dată sau de două ori pe sezon. Dacă solul este epuizat, atunci fertilizarea este necesară o dată pe deceniu.

Înainte de începerea gerurilor (în zonele cu o iarnă aspră), primul an de mămăligă poate fi acoperit cu paie, ramuri sau alt material de acoperire pentru a preveni înghețarea. După ce zăpada s-a topit și pământul s-a încălzit, eliminăm materialul de acoperire și eliberăm plantele.

mirabilis

Mirabilii (și mai bine în grup) vor decora frumos orice pat de flori. O plantă cu o tufă luxuriantă, acoperită atât de numeroși muguri cât și de flori înflorite. Culorile lor sunt diferite - de la alb la violet. Inflorescențele Mirabilis sunt similare cu tutunul parfumat. Florile înfloresc mai aproape de amurg (precum și în ploaie și vreme înnorată) și se închid doar în zori.

În țara noastră, chiar și atunci când sunt acoperite de îngheț, rădăcinile acestor plante îngheață. Cine dorește, le puteți săpa până la sfârșitul toamnei și le puteți depozita în nisip. Și în primăvară din nou mutați în țară.

Puteți cultiva mirabilis din semințe, plantându-le imediat acasă în cupe separate la sfârșitul lunii aprilie. Solul este de dorit neutru, udat - nu prea frecvent. Puteți planta semințele de flori imediat în pepinieră direct pe site, acoperind-o cu un film special (material nețesut, o sticlă de plastic). În acest caz, plantăm semințe la sfârșitul lunii aprilie.

În solul deschis, răsadurile sunt plantate după trecerea finală a amenințărilor înghețurilor de primăvară. Această plantă primește doar soluri însorite, bine încălzite. Solul în sine trebuie să fie fertil și moale. Mirabilisul are o toleranță bună la secetă, este foarte ușor de îngrijit..

liatris

Fără pretenție pentru compoziția solului, lyatris este destul de rezistent la frig. Prin urmare, însămânțarea semințelor sale (în acest caz, formarea completă a plantei ar trebui să fie numai timp de 2 sau 3 ani) sau tuberculii se efectuează imediat pe pământ deschis (sfârșitul lunii aprilie sau mijlocul lunii octombrie). Această floare nu este delicioasă în ceea ce privește lumina soarelui, plantarea este posibilă la umbră..

Plantei nu îi place apa stagnantă, de aceea prezența unui sistem de drenaj este de dorit pe patul cu flori. Solul trebuie să fie acid mediu, ușor și liber. Liatris are nevoie de o hrănire regulată în timpul și după înflorire.

Kobe

Termin recenzia cu un kobe frumos. Această plantă este apreciată pentru buclele sale frumoase. Crește și înflorește doar un anotimp de vară. Floarea adoră terenurile fertile deschise, care sunt luminate de razele soarelui toată lumina zilei. În umbră parțială, el se simte destul de bine, dar în umbră și în pescaj practic nu crește. Plantele tinere mor în frig, iar adulții pot tolera chiar și un ușor îngheț.

Cultivăm kobe cu răsaduri (și numai!), Plantăm semințe de la mijlocul lunii februarie până la mijlocul lunii martie. Cu o zi înainte de plantare, semințele sunt înmuiate în apă sau în orice stimulator de creștere. Semințele sunt plantate imediat în cupe individuale, deoarece kobe este rău pentru transplant. Primele lăstari - la câteva săptămâni după însămânțare. După apariția acestor frunze, răsadurile sunt transplantate în pahare mai late. Pentru a face acest lucru, umezim din abundență solul cu ei și tragem ușor răsadurile împreună cu pământul.

Mutăm răsadurile de flori în micul loc (pat de flori) doar la sfârșitul lunii mai și doar sub diverse tipuri de adăposturi, pe care le eliminăm când vremea este stabilă. Sapam gaurile de aterizare sub kobe la o distanta de jumatate de metru. Suntem pe jumătate adormiți în groapă, cu sol fertil. Îndepărtați ușor răsadurile din cupe cu tot pământul, coborâți-le cu grijă în gaură, picurare și apă.

De obicei, aceste flori sunt plantate lângă copaci, garduri sau pun suporturi speciale - pergole, în jurul cărora se va ondula kobe-ul. Solicitând umiditate, de unde urmează udarea obișnuită. În primul rând, are nevoie de îngrășăminte cu azot, iar atunci când formează flori, fosfor și potasă.

De îndată ce apar primele lăstari, hrănim plantele cu humate. Și după plantare pe teren deschis, fertilizăm săptămânal solul cu îngrășăminte. De obicei alternează tipuri de îngrășăminte minerale și organice. Asigurați-vă că pulverizați de dăunători.

Uite cum este. Deși există încă varză decorativă, o ferigă completată cu ceva, o rudbeckie pe termen lung, este foarte bună. dacă cineva i-a plăcut brusc.