Floare decembristă: îngrijire la domiciliu, reproducere, transplant. Bolile și tratamentul plantelor

Floarea este un Decembrist, el este un zygocactus, numit Schlumberger, poate fi găsit în colecția multor cultivatori de flori. Această plantă este nepretențioasă în natură și decorativă. În plus, înflorește înainte de Anul Nou, pentru care, de fapt, a fost numit. Îngrijirea la domiciliu, transplantul unei flori Decembrist, probleme de reproducere și creștere, precum și semne asociate cu planta - acest lucru și multe altele veți găsi în materialul nostru.

Descriere

Decembristul aparține unei familii numeroase de cactusi forestieri. În mediul natural, acest epifit poate fi găsit în pădurile tropicale din America de Sud, unde crește pe ramurile și rădăcinile copacilor. Zigocactus a fost introdus în țările europene la începutul secolului al XIX-lea și a câștigat instantaneu dragostea cultivatorilor de flori, datorită naturii sale capricioase și decorativității ridicate..

Zygocactus Schlumbergera este un arbust veșnic verde care atinge 30–50 cm înălțime. Are o coroană voluminoasă, formată din tulpini înecate. Lăstarii se formează din segmente asemănătoare cu frunze dense..

Cultura înflorește iarna, pentru care, de fapt, și-a luat numele. Mugurii de cactus se formează pe vârfurile tulpinilor. Pedunculi tubulari, cu mai multe niveluri, cu stamine lungi. Petalele sunt vopsite în roșu, alb, galben, violet și roz..

Datorită activității crescătorilor, s-au obținut multe soiuri de flori. Următoarele soiuri sunt deosebit de populare:

 • Decembrist Russeliana. Soiul se caracterizează printr-o creștere rapidă. Lăstarii lui ajung până la 80 cm înălțime. Frunzele sunt plane, fluturate la margini și vopsite în verde închis. Petale de pedunculi mari, ușor îndreptate spre vârfuri.
 • Decembrist Gertner. Arbust mare acoperit cu frunze dense, cărnoase. Pedunculi în formă de clopot pictate în culori saturate de portocaliu strălucitor.
 • Decembrist Bukley. Planta ajunge până la o jumătate de metru înălțime. Mugurii sunt mari, cu mai multe niveluri până la 8 cm lungime. Soiul se caracterizează prin înflorire lungă, care apare în noiembrie și se încheie în martie..

Dacă creați condiții confortabile, atunci iubirea acestor soiuri de zigocact va deveni decorațiunea colecției. Ceea ce confirmă următoarea fotografie cu floarea Decembristului.

Ingrijirea casei

Zygocactus nu poate fi numită o plantă fără pretenții, deoarece pentru a obține înflorire lungă și numeroși muguri din ea, trebuie să creați condiții confortabile pentru planta. Următoarele activități agricole vor ajuta în acest sens:

 • udare regulată, dar moderată;
 • pansament frecvent;
 • transplant periodic;
 • formarea coroanei;
 • prevenirea dăunătorilor și a bolilor.

De asemenea, este important să mențineți o anumită temperatură și umiditate în camera în care este cultivată cultura..

Iluminat

Zygocactus este fotofil, dar lumina solară directă este contraindicată. Plasați un ghiveci de flori lângă ferestrele de est sau de vest. Pe partea de nord, Decembristul va lipsi lumina, ceea ce îi va afecta decorativitatea..

Dacă ferestrele din apartament sunt orientate spre sud, puteți crește un animal de companie aici. Cel mai important, nu uitați să umbrați floarea după-amiaza. Pentru a face acest lucru, agățați tul sau tifonul peste oală.

Temperatura

Floarea Decembrist, îngrijirea la domiciliu pentru care analizăm, se referă la plante iubitoare de căldură. Și în timpul sezonului de creștere este indicat să mențineți temperatura în cameră la + 18... + 25 ° C. Dar în perioada inactivă care apare la floare din septembrie și durează până la sfârșitul lunii octombrie, trebuie să transferați oala într-o cameră răcoroasă, cu o temperatură de +15 ° C. În caz contrar, zigocactus nu va elibera muguri.

Udarea

Decembrist se referă la cactusi, dar spre deosebire de rudele sale, el are nevoie de udare regulată. În același timp, Schlumbergera nu tolerează prea multă umiditate, așa că tratați umiditatea cu responsabilitate. Udati floarea o data pe saptamana cand solul se usuca. În căldura verii, creșteți umidificarea și, odată cu apariția vremii reci, reduceți-o. Utilizați apa de irigare la temperatura camerei filtrată în orice moment..

Zygocactus în mediul său natural crește în pădurile tropicale, așa că trebuie să creeze un mediu similar acasă. Pentru a crește umiditatea din cameră, instalați un dispozitiv special lângă floare - un umidificator. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci așezați oala pe o paletă umplută cu mușchi umed. Și, de asemenea, de 1-2 ori pe săptămână pulverizați frunzele plantei cu apă caldă din sticla de pulverizare și ștergeți-le cu un burete umed de praf. Dă-ți animalului tău un duș cald cel puțin o dată pe lună.

Top dressing

Oferind îngrijire pentru floare Decembristului acasă, nu uitați de pansament. În primăvară, fertilizați zigocact la fiecare 30 de zile cu formulări complexe concepute pentru plantele cu flori. Folosiți doar jumătate din doza indicată în instrucțiuni. Vara, hrănește floarea de două ori pe lună. Zigocactus nu are nevoie de îngrășăminte toamna și iarna.

Formarea coroanei

Lăstarii decembristului cresc diferit, iar dacă doriți să dați coroanei de culoare o formă îngrijită, atunci nu uitați de formare. Pentru a face acest lucru, scurtați ramurile proeminente în afara oalei. Acest lucru va îmbunătăți, de asemenea, creșterea lăstarilor laterali și, de asemenea, va stimula depunerea viitoarelor muguri.

Amintiți-vă însă că tăierea segmentelor de zygocactus este strict interzisă. Din aceasta, se vindecă mult timp și poate chiar putrezi. Cum să scurtăm lăstarii în acest caz? Răsuciți ușor segmentele cu degetele. Organizați acest eveniment în fiecare an, după plante cu flori.

Transfer

Cu o îngrijire corespunzătoare, floarea Decembrist crește bine acasă și devine aglomerată în vasul vechi. În plus, în timp, planta extrage toți nutrienții din sol. Prin urmare, nu puteți face fără un transplant. Florile tinere organizează acest eveniment la fiecare 3 ani. Transplant zygocactus adult la fiecare 5 ani.

Înainte de a transplanta Decembrist, pregătiți substratul. Planta prefera solul liber, nu foarte fertil, iar solul universal pentru cactusi este potrivit pentru acesta. Dacă doriți să faceți singur un substrat, apoi amestecați următoarele componente în părți egale:

Înainte de a transplanta Decembrist în acest substrat, asigurați-vă că dezinfectați amestecul. Pentru a face acest lucru, încălziți-l în cuptor sau țineți-l peste abur. După dezinfectare, adăugați cărbune în sol (nu mai mult de 10% din volumul total de sol).

Rădăcinile zigocactului sunt superficiale, iar un vas larg, dar puțin adânc, este potrivit pentru el. Nu trebuie să plantați planta într-un recipient supradimensionat, deoarece într-un vas spațios rădăcinile florii putrezesc adesea. Alegeți un vas al cărui diametru este cu 2-3 cm mai mare decât precedentul.

Cum se transplantează

Începeți evenimentul la mijlocul sfârșitului lui decembrie. Atunci floarea este mai ușor să suporte stresul procedurii. Cum se transplantează Decembrist acasă:

 1. Turnați așchii de cărămidă, argilă extinsă sau pietricele ca drenaj în partea de jos a rezervorului de aterizare. Acest strat ar trebui să ocupe o treime din volumul oalei. Se toarnă un strat de centimetru de sol în drenaj.
 2. Scoateți cu atenție planta din ghiveciul vechi. Este indicat să umezim bine solul cu 3-4 ore înainte de eveniment, atunci este mai ușor să scoți floarea din recipient.
 3. Îndepărtați cu atenție solul vechi. Dacă doriți, puteți spăla rădăcinile Decembristului sub un curent blând de apă. Dacă există procese deteriorate sau deteriorate, apoi tăiați-le cu foarfecele și presărați locurile tăiate cu cărbune zdrobit.
 4. Pune floarea într-o oală nouă și întinde ușor rădăcinile.
 5. Umpleți golurile cu sol și atingeți ușor pereții containerului, astfel încât pământul să fie compactat.
 6. Toarnă puțină apă caldă și așezată peste pământ.

Prima dată după transplant, este recomandat să păstrați Decembristul într-un loc răcoros, în care lumina directă a soarelui nu cade. Când floarea „se îmbolnăvește” și eliberează frunze noi, rearanjează oala în locul ei obișnuit.

Pregătirea înfloririi

Zigocactus produce muguri numai dacă plantele sunt pregătite corespunzător pentru înflorire. Pentru aceasta, este important să oferim Decembristului cel puțin două luni de odihnă. Începeți pregătirea de la sfârșitul lunii august. În primul rând, transferați floarea într-o cameră cu o temperatură de +12. +15 ° C. Puteți să vă duceți animalul de companie pe balcon. Dar asigurați-vă că nu cade sub înghețul nopții.

De la începutul toamnei până în noiembrie, nu fertilizați floarea. În acest moment, apă-l abia după ce segmentele încep să crească. Pentru a vă hidrata, este recomandat să folosiți ceai slab preparat, și nu apă. Apoi, Decembrist va depune mai mulți muguri de flori. În noiembrie, întoarceți zigocactul într-o cameră cu o temperatură normală (+ 15... + 20 ° C). Creșteți treptat udarea și începeți să fertilizați.

În timpul înfloririi, Decembristului nu îi place nicio mișcare sau eveniment. Prin urmare, în timp ce zigocactul are muguri, încercați să nu deranjați plantele și nu rearanjați ghiveciul din loc. În caz contrar, mugurii vor cădea. Udați cultura ca de obicei în acest moment, dar refuzați să pulverizați.

Ameliorarea

Schlumbergera se propagă numai prin butași. Începeți evenimentul la începutul primăverii, când toți mugurii Decembristului au plecat. Puteți combina acest eveniment cu formarea coroanei.

Cum se propagă zygocactus:

 1. Pentru butași, selectați lăstari puternici cu 2-3 segmente și deșurubați-le cu mâna. Înainte de aterizare, asigurați-vă că le uscați timp de 2-3 zile.
 2. Umpleți vasele de 100-200 ml cu pământ cu aceeași compoziție ca și pentru plantele adulte.
 3. Turnați din abundență substratul și butașii plantelor în el la o adâncime de 1 cm.
 4. Acoperiți aterizarea cu folie sau pahar și puneți-l într-un loc în care lumina directă a soarelui să nu cadă.
 5. Mențineți o temperatură de + 15... + 20 ° C în apropiere de seră. Nu uitați să aerisiți plantarea zilnic și să pulverizați în mod regulat solul cu apă caldă din pistolul de pulverizare..
 6. Când butașii se rădăcină și devin mai puternici, îndepărtați adăpostul.

Șase luni mai târziu, transplantează plantele tinere în ghivece individuale până la jumătate de litru. În viitor, oferiți florilor îngrijirea obișnuită acasă. Reproducerea florii Decembristului, după cum vedeți, este un proces simplu. Principalul lucru este să urmați recomandările, iar butașii vor lua rădăcină.

Boli și dăunători

Zygocactus este o plantă cu imunitate puternică, dar cu erori de îngrijire, floarea Decembrist acasă se poate îmbolnăvi. În unele cazuri, este afectată de boli fungice, cum ar fi fusariul, fitomul sau tevatura târzie. Aceste boli apar numai la plantarea în solul contaminat. Prin urmare, substratul trebuie dezinfectat înainte de transplant. Dacă infecția a apărut deja, fungicidele, de exemplu, „Topaz” sau „Vitaros”, vor ajuta la vindecarea acesteia..

Oferind îngrijire pentru floare Decembristului acasă, nu trebuie să uităm că planta iubește umiditatea ridicată. În aer uscat, zigocactul este adesea atacat de dăunători, cum ar fi mâncărurile și acarienii păianjen. Pentru a scăpa de insecte, tratați planta cu un insecticid Actara sau Fitoverm. Amintiți-vă însă că aceste medicamente dăunează culturii. Prin urmare, este mai bine să preveniți apariția paraziților. Și pentru aceasta, asigurați-vă îngrijirea corespunzătoare a florii către Decembrist acasă.

semne

Decembrist a fost creditat de mult timp cu proprietăți magice pozitive și negative:

 • Se crede că zigocactul nu îi place bărbaților și nu este recomandat să crească femei singure.
 • Dacă Decembrist a înflorit în noaptea de Revelion, atunci anul viitor familia va avea noroc.
 • Dacă Schlumbergera a eliberat muguri în aprilie, merită să vă pregătiți pentru dificultăți financiare..
 • Zygocactus vede intenții rele. Dacă floarea are un aspect dureros, nu uitați cine v-a vizitat recent pentru a vizita. Poate că această persoană îți dorește să faci rău.

Și în sfârșit: zygocactus aduce noroc și bogăție materială în casă. Dar o mascotă fericită va fi un animal de companie care este crescut cu dragoste. Prin urmare, asigurați-vă îngrijirea corespunzătoare la domiciliu a florii interioare lui Decembrist, iar plantele nu numai că vă vor mulțumi cu numeroși boboci luxoși, dar vă vor face și mai fericiți.

Îngrijirea decembristului acasă

Plantele de acasă oferă întotdeauna un apartament un confort, mai ales atunci când înflorește abundent. Mai devreme, am scris despre rozmarin, geraniu, spathiphilium. Dar majoritatea au timp de înflorire din aprilie până în septembrie, când soarele strălucește mult timp, iar temperatura aerului este ridicată.

Dar, pentru cei care doresc să vadă flori în noaptea de Revelion, sugerez să crești un Schlumberger sau Zygocactus, acesta are o mulțime de nume.

Este important să înțelegem câteva greșeli pe care le fac amantele atunci când încep să aibă grijă de Decembrist acasă (sub acest nume este mai bine cunoscut).

Floare decembristă: îngrijire la domiciliu

Această floare este considerată o varietate de cactus, dar are obiceiurile opuse. De exemplu, îi place udarea și aerul umed. Și nu-i place deloc să creeze lumina soarelui, se simte mai bine la umbră.

Nu are deloc spini și poate înflori aproape 5 luni în timpul scurtării orelor de zi. Și așa am văzut floarea magică a acestei minunate flori și am mers la magazin. Înflorește, ne bucurăm.

Dar au trecut câteva luni, iar floarea a coborât frunzele și s-a căzut. Ea nu răspunde la udare, începem să înțelegem că ceva nu este în regulă cu el și este timpul să facem ceva. Deci, este important să înțelegem că l-am cumpărat într-un magazin.

Și ofilirea lui după achiziție este un model prevăzut. Acest lucru se întâmplă pentru că multe specii ne sunt aduse din Olanda în solurile de transport. Nu este bogat în nutrienți, de aceea este important să-l transplantați în sol normal după înflorire.

De multe ori nu toată lumea înțelege trăsăturile acestei flori și din această cauză nu vor vedea niciodată cum înflorește.

Și acest lucru se întâmplă când vine vremea la tropice, avem această perioadă în perioada noiembrie - decembrie.

Cu alte cuvinte, faptul că se bucură de flori într-un moment în care alte plante câștigă putere. Una dintre regulile importante pentru îngrijirea Decembristului este aceea că el este mai confortabil pe ferestrele de nord și est decât de sud. Iar vara, are nevoie de aer curat.

Udarea se efectuează o dată la două săptămâni și se aromatizează în fiecare secundă cu îngrășământ. Dar pulverizarea se face cel mai bine des, el este un iubitor al aerului umed și al dușului.

Apa pentru irigare trebuie să fie decontată și caldă.

Când planta începe să înflorească, nu o rotiți și nu o rearanjați.

Primăvara, tratează Decembristul cu un pansament lunar. Vara, puteți crește de două ori pe lună.

Propagarea plantei acasă

Cel mai bun decembrist propagat prin butași.

Tăierea se face în iunie, iar planta poate fi transplantată sau înrădăcinată.

Primăvara și vara, își crește activ masa verde. Prin urmare, este necesar să-l prindeți în această perioadă. Puteți folosi butași după înțepături pentru înrădăcinare.

Pentru a transplanta în mod corespunzător, este necesar să se mențină cantitatea stratului de drenaj care a umplut a treia parte în rezervor, puteți adăuga și cărbune, astfel încât vom salva sistemul rădăcină de la descompunere în timpul revărsării. Puteți cumpăra sol pregătit pentru cactusi.

Însuși procesul de reproducere este următorul. Dezlegați câteva legături extreme.
Uscați-le cel puțin pe zi, apoi plantați-le în sol umed, acoperindu-le cu un borcan sau un capac deasupra pentru a crea un efect de seră. Două săptămâni mai târziu, încolțitul va prinde rădăcină.

Toată această îngrămădire trebuie îndepărtată la umbră și aerisită în fiecare zi, astfel încât rădăcinile să nu putrezească.

Decembristul îngheață la temperaturi sub cincisprezece grade.

Urmăriți un videoclip despre grija acestei flori de interior.

Boli și metode pentru tratamentul lor

Vorbind cu sufletul la inimă, mă sperie foarte mult când floarea începe să se comporte cumva nu în mod normal: pică frunzele, se înmoaie sau devine gri. Și la fel cum cred. Ce aveți nevoie pentru a înțelege posibilele dăunători și boli ale Decembrist.

Uneori putem înlocui că toate condițiile pentru creșterea și înflorirea deplină a plantei sunt îndeplinite. Dar deodată Decembrist coboară frunzele, apare o placă, începe vărsarea frunzelor. Apoi, trebuie să îl verificați pentru dăunători.

Dacă sunteți sigur că ghivecele din apropiere se simt bine, atunci ar trebui să verificați sistemul de rădăcină. Voi lua în considerare bolile comune la această specie..

De exemplu, un acarian păianjen începe adesea în plantele mele și tot vina este aerul uscat în cameră, mai ales iarna.

Dar se întâmplă că dăunătorii încep în sistemul de rădăcini din solul deja contaminat, iar floarea devine decolorată, cenușie, începe să piardă frunzele și să se ofileze.

De exemplu, puserioza poate fi tratată cu un fungicid. Și fitofora cu medicamente precum „Maxim”, „Topaz”.

Puteți vedea că floarea poate arunca brusc frunzele. Cauza căderii frunzelor poate fi un acarian de păianjen sau o lipsă de nutriție sau intempestivitatea acestuia, precum și un extract epuizat.

Pentru a face acest lucru, aplicați îngrășământ pentru cactus sub Decembrist, dacă acest lucru nu schimbă situația, atunci trebuie să schimbați solul.

De asemenea, se poate datora aerului uscat sau modificărilor bruște ale temperaturii..

Deodată a apărut pe frunze un înveliș ruginit? Cel mai probabil a fost infectat cu un acarian păianjen și toate frunzele și solul trebuie tratate cu mijloace speciale, numele lor vă vor fi arătate în magazinele de flori. Dar ghiveciul cu planta afectată trebuie să fie izolat de restul de fereastra.

Dacă solul din ghiveci este mucegăit, înseamnă că a fost o udare excesivă sau s-a folosit apă tare. La urma urmei, mucegaiul este periculos nu numai pentru floare, ci și pentru sănătatea umană. Prin urmare, trebuie să lupți rapid cu acesta. De exemplu, începeți cu irigarea cu apă decontată și filtrată sau așezați o pungă de turbă în 2 l de apă timp de o zi.

Înainte de udare, îndepărtați solul superior. Dacă matrița apare din nou după udarea corespunzătoare, atunci solul va trebui schimbat.

O acoperire mucegăită dintr-un vas de lut poate fi îndepărtată cu oțet (1: 2), va trebui să ștergeți pereții de mai multe ori.

Puteți încă să-l turnați cu o soluție de potasiu, care crește imunitatea plantei. Cea mai accesibilă soluție de potasiu este obținută în procesul de preparare a cartofilor. Bulionul trebuie răcit și udat cu flori.

Respectând toate regulile de îngrijire a unei flori, vă puteți bucura în timpul iernii de înflorirea abundentă a diferitelor nuanțe de la piersic și alb până la roșu și liliac. Imaginează-ți cât de grozav arată toate împreună, aceasta este o adevărată sărbătoare pentru colecționari.

Cum să înfloriți un Decembrist

Dar unele gospodine se luptă de mai mulți ani în ceea ce privește talmudele, studiind cum această plantă capricioasă o va face să crească..

Pentru ca Decembristul să înflorească, este necesar să-l lăsăm să se bucure de pace și să-și consolideze puterea. Oprirea udării. De data aceasta cade toamna (septembrie - noiembrie), oprește și alimentarea. Mai bine, pune-l într-o cameră rece.

Pentru ca zygocactusul să înflorească, după o perioadă inactivă, puteți să-l scoateți într-un loc luminat și să-l adăpați întorcându-l în sensul acelor de ceasornic, îl vom încălzi uniform și vom trezi întreaga floare.

Apa o data pe saptamana, folosind apa asezata si calda. Este important ca atunci când vezi mugurii, lăsați oala în aceeași poziție, fără a o întoarce. Desigur, el va îndrepta toate frunzele spre soare, adică. prin fereastră și doriți să o admirați, dar atunci când îl întoarceți de la soare, zigocactul poate experimenta stresul aruncând toate florile.

Imediat ce mugurii încep să se lege, trebuie să salvați solul de uscare și să fixați locația vasului.

Am descris cât mai detaliat regulile de bază pentru cultivarea acestei flori de iarnă. Dacă îi urmezi, atunci te poți lăuda cu vecinii și prietenii că ai devenit un adevărat cultivator de plante. Deoarece această specie este capricioasă și necesită multă atenție și mișcări suplimentare ale corpului..

Nu cu mult timp în urmă am scris despre orhidee, așa că ambele specii iubesc atât drenajul cât și sistemul rădăcinilor superficiale. Dar ne încântă incredibil. Poți pur și simplu să devii un maestru la creșterea și îngrijirea florilor.

În opinia mea, aceste plante de casă nu sunt deloc pentru începători. De exemplu, trebuie să determinați prin ochi cât de mare este o coroană pe care Decembristul și să o selectați pentru ea o oală mai mică. Și răsfățați-l constant cu îngrășăminte în vara însorită. La urma urmei, principalul lucru este să nu uiți de asta. Poate că cineva va plăcea plantele interioare nepretențioase.

Decembrist de flori (Schlumbergera): îngrijire la domiciliu.

Poate că acest lucru va părea surprinzător pentru cineva, dar nu toți cactusii înfloriți au spini neplăcuți. Deci, floarea Decembrist a fost deosebit de populară în Rusia. Îngrijirea la domiciliu pentru această plantă atractivă este ușoară.

Cu toate acestea, ar trebui să fie ascunsă de soare și udată din abundență, iar acest lucru este destul de ciudat, având în vedere că acest tip de plantă a venit în Rusia de la tropice fierbinți. Datorită înfloririi sale frumoase care are loc în ajunul Anului Nou, cultivatorii de flori s-au îndrăgostit de plantă și au poreclit-o afectuos „Decembrist”.

Decembrist de plante de interior

Adevăratul nume al acestui interesant cactus este zygocactus. Există un alt nume pentru plantă, care a apărut în onoarea botanistului francez Frederic Schlumberger. El a devenit pionierul speciilor prezentate de cactusi care au crescut pe ramurile copacilor din tropica Americii.

Deoarece Decembristul este diferit în mod semnificativ de „tribul” său, cursul din spatele său trebuie să fie și el special, spre deosebire de alte soiuri de plante înțepate. Aici sunt evidențiate următoarele caracteristici ale cultivării Decembrist la domiciliu, care trebuie luate în considerare în primul rând:

Regulile și aspectele de mai sus sunt destul de simple de respectat, dar creșterea viitoare a florii și intensitatea acesteia de înflorire depind de ele. Caracteristicile îngrijirii plantelor ar trebui abordate mai detaliat..

Floare decembristă, fotografie:

deci înflorește Decembristi

poza unei flori de Schlumberger

Floarea decembristă: îngrijire și reproducere

Mulți grădinari începători au o întrebare destul de corectă, cum să aibă grijă de Decembrist acasă, dacă reprezentanții săi similari nu necesită îngrijire supărătoare și manipulări complexe.

Așa cum rezultă din regulile și caracteristicile de bază pentru plantele cu auto-cultivare, nu există dificultăți. Principalul lucru este să păstrezi condițiile de creștere naturală obișnuite pentru o floare.

Schlumbergera Cactus: Îngrijire la domiciliu

Condițiile naturale pentru creșterea unui cactus sunt destul de rare și oarecum deplorabile.

Sarcina fiecărui cultivator în cultivarea independentă a unei plante cu flori atrăgătoare este de a crea condițiile cele mai favorabile pentru creștere și înflorire și, eventual, propagare ulterioară. Dar primele lucruri în primul rând.

Cum să ud un Decembrist acasă?

Udarea este baza creșterii favorabile a cactusului prezentat. Aici, modul de udare poate fi împărțit în trei intervale, care includ:

Pentru irigare folosiți aceeași apă decontată ca și pentru plantele obișnuite. Udarea excesivă va duce la absența înfloririi cactusului, iar acest lucru nu este mai puțin neplăcut.

Iluminat. Decembristul trebuie protejat de razele ultraviolete, așa că nu este recomandat așezarea vasului pe pervaz. Setați-l într-un loc umbrit.

Temperatura. Decembristul este nepretențios la regimul de temperatură. Este important aici să preveniți că temperatura să crească peste 37 ° C căldură. Temperatura minimă admisă pentru creșterea a +2 grade de căldură.

Desigur, nu puteți expune floarea la schimbări serioase și încercați să îi oferiți cele mai confortabile condiții de casă, cu un regim de temperatură de +18 la +25 grade Celsius.

Top dressing. De regulă, în condiții naturale, Decembrist primește oligoelemente utile din copaci, care nu sunt împărțite în special cu substanțele necesare. Acesta este motivul pentru care nu este necesar să se hrănească pentru cactusul prezentat.

Cu toate acestea, pentru a asigura o creștere activă și o înflorire abundentă excelentă, puteți utiliza o compoziție universală complexă care conține azot, potasiu și fosfor.

Tunderea. În mod surprinzător, Decembrist trebuie să fie supus în mod regulat eliminării excesului de lăstari, care se manifestă activ primăvara. Dacă nu se va face acest lucru, nu vă veți putea bucura de splendoarea culorilor pe timpul iernii..

Acțiunile prezentate sunt desfășurate în iunie. Este necesară eliminarea tuturor plantelor care cresc incorect și strică aspectul întregului cactus. Efectuați procedura fără a utiliza foarfece. Toate lăstarii se îndepărtează cu mâinile în mișcări circulare..

Cum se transplantează Decembrist acasă

Varietatea prezentată de cactusi trebuie transplantată. Faceți-o imediat după înflorire la sfârșitul lunii februarie. În perioada caldă de primăvară, planta va lua rădăcină și va câștiga forță. Florile tinere sunt transplantate în fiecare an. Reprezentanții adulților sunt transplantate doar o dată la 4-5 ani.

Întrucât sistemul de rădăcină al soiului de cactus prezentat este superficial, înseamnă că ar trebui să alegeți containere largi și mici, materialul utilizat pentru fabricarea acestora este lipsit de importanță..

În partea de jos a oalei, este așezat un strat de drenaj de aproximativ 1/3 din întreaga înălțime. Apoi, se toarnă sol adecvat pentru o creștere optimă. Puteți lua compuși deja pregătiți care sunt achiziționați în magazine specializate.

Este mai bine să pregătiți singur solul amestecând următoarele componente:

 • un pahar de teren gazon;
 • un pahar de nisip;
 • doi pahare de pământ cu frunze;
 • jumătate de pahar de cărbune zdrobit;
 • jumătate de pahar de cărămidă cu firimituri.

Transplant de Schlumberger, video:

Propagarea decembristului acasă

După primul an de înflorire a soiului de cactus descris, grădinarii începători au dorința de a-l propaga, astfel încât să te poți bucura de frumusețea în orice colț al casei tale. Cum să o facă?

Cel mai simplu mod de a propaga Decembrist este butașii. Utilizați următoarele instrucțiuni aici:

 1. Ștergeți cu atenție ultimele câteva segmente de pe ramura plantei.
 2. Lăsați butașii gătite să se usuce timp de trei zile la temperatura camerei și fără a vă expune la soarele înfiorător.
 3. Apoi, pregătiți containere mici pentru plantare, este necesar să completați compoziția solului de mai sus, pregătită de unul singur. Aterizare superficială.
 4. Deasupra containerului este recomandată o mică seră..
 5. Înrădăcinarea poate dura o lună. În acest moment, pământul umed este menținut, iar tulpina este aerisită zilnic. Conțineți un recipient într-o zonă umbrită.
 6. Este important să monitorizați temperatura. Nu trebuie să depășească intervalul de +15 până la +20 de grade Celsius.

Planta poate fi propagată în iunie, când se efectuează tăierea. Puteți încerca să înrădăcinați aceste butași „inestetic”. Această metodă de propagare poate fi întârziată, iar înrădăcinarea va avea loc numai toamna, dar va apărea, cu menținerea corectă și corectă a unui nou germinat.

Îngrijire decembristă, video:

Cum să ai grijă ca Decembrist să înflorească?

Din informațiile de mai sus, este clar când înflorește Decembristii. Acest lucru se întâmplă iarna. Dar deseori cultivatorii începători eșuează în primul an. Desigur, cauzele și fundamentele înfloririi favorabile ar trebui luate în considerare mai detaliat..

De ce Decembristul nu înflorește?

Absența înfloririi este influențată de trei factori principali care provoacă destul de des cultivatorii în flori. Acestea includ:

 • sol sărac și necorespunzător - o eroare similară apare la cumpărarea unei compoziții finite, dar de calitate scăzută;
 • lipsa de nutrienți în sol, care apare și din cauza compoziției selectate în mod necorespunzător;
 • umbrire excesivă sau udare insuficientă.

Analizați întreaga situație. Poate că utilizați un teren universal obișnuit, care poate să nu fie potrivit pentru sistemul rădăcină Decembrist. Transplantă planta într-un sol adecvat.

Cum să-l faci pe Decembrist să înflorească acasă?

Cultivatorii de flori începători ar trebui să învețe exact elementele de bază pentru a face dacă Decembristul nu înflorește. Sunt evidențiate aici următoarele aspecte importante:

Schlumberger floare de Crăciun sau Decembrist - întreținere și îngrijire

Schlumbergera este o floare minunată ale cărei muguri se deschid la începutul lunii decembrie și ne încântă aproape toată iarna. Datorită acestei perioade de înflorire, floarea are un nume de mijloc - Decembrist.

Florile lui Decembrist cad adesea în suflet și mulți grădinari încearcă să dețină această plantă, dar pentru a o vedea înflorită este necesar să urmați anumite recomandări pentru îngrijirea plantei.

Îngrijire decembristă după cumpărare

În primul rând, trebuie să vă asigurați că floarea este sănătoasă. Pentru a face acest lucru, este pus în carantină timp de 2 săptămâni separat de alte plante..

În acest timp suferă și aclimatizare în camera în care a fost adus.

După care, asigurându-vă că totul este în regulă cu planta, trebuie scoasă din turbă în care crește.

Pentru a face acest lucru, ridicați o oală cu 5 cm mai mare în diametru față de cea în care a fost achiziționată și transplantați-o cu atenție din solul cumpărat.

La transplantare, trebuie să eliminați aproape complet rădăcinile de turbă.

Pentru a face acest lucru, este fie înmuiat în apă caldă, dacă este vară, fie prin pieptănarea cu atenție a rădăcinilor cu o periuță de dinți, le scutește de turbă.

După ce a scăpat de turbă din magazin și de a crește volumul de sol, îngrijirea suplimentară pentru Decembrist va consta în:

 • Udarea;
 • îngrăşăminte;
 • Inspecții dăunătoare săptămânale.

Condiții de creștere

De obicei, printre fanii acestei plante, putem găsi multe specii comune care sunt vândute în florării din țară:

 1. Schlumberger Buckley - acest Decembrist are segmentele alungite atârnate în jos. Crescând, devine o plantă ampel. Înflorește cu flori roz strălucitoare care apar pe creșterea anuală a frunzelor. Fiecare floare este alcătuită din trei niveluri de petale, iar staminele ies foarte mult dincolo de petale.
 2. Schlumbergera trunchiată - această specie are denticule de-a lungul marginii plăcii frunzelor, florile care apar la capetele tulpinilor sunt ușor deviate în lateral și au culori diferite de muguri:
  • Alb;
  • portocale
  • Lavandă;
  • Zmeură;
  • roșu.
 1. Gertner Decembrist - are o dimensiune mare, cu plăci de frunze destul de cărnoase, într-un singur segment, lungimea poate fi de 7 cm. Culoarea mugurilor are o mare varietate.
 2. Schlumberger Russelian - ramurile acestui tufiș ating lungimea de 75 cm. Plăcile frunzelor sunt vene plane și clar vizibile. Flori mari cu margini ascuțite ale petalelor.

Această diversitate a apărut prin eforturile diverșilor crescători..

De fapt, orice fel de Decembrist este o plantă epifitică care aduce pace și liniște în casa în care locuiește. Patria sa este considerată pădurile umede din America de Sud, unde floarea crește pe copaci sparte sau la poalele lor. Deoarece vara vine în pădurile tropicale, când decembrie este în latitudinile noastre, atunci înflorirea pe fereastra în spatele căreia viscolul se plimbă este foarte frumoasă.

Această plantă este considerată popular un fel de filtru al emoțiilor negative, prin urmare, probabil, crește atât de bine în locuri aglomerate. Sau, pur și simplu, nu există un cultivator care să poată „iubi” o plantă aproape până la moarte. Într-adevăr, îngrijirea excesivă poate afecta în mod grav Decembristul, precum și absența acestuia.

Temperatura

Temperatura aerului este un element important în creșterea unei flori..

În funcție de anotimp, floarea are cerințe diferite pentru acest indicator..

 • Septembrie-Octombrie - în acest moment floarea este în repaus și în acest moment mugurii sunt așezați. Temperatura conținutului este redusă la +15 grade. Dar merită să ne amintim că la +10 o floare poate arunca muguri mici care au apărut;
 • Noiembrie-Ianuarie - temperatura este cuprinsă între 18-25 de grade de căldură;
 • Februarie-Martie - vine o perioadă de odihnă înainte de începutul sezonului de creștere, iar temperatura trebuie să fie de +15 grade;
 • Martie-Septembrie - temperatura dorită nu este mai mare de 30 de grade.

Umiditatea aerului

Umiditatea nu joacă un rol special. Și trebuie să ne amintim că acesta este un cactus forestier. Prin urmare, un duș cald și pulverizare se efectuează numai în lunile de vară.

Iluminat

Deoarece acesta este un cactus de pădure epifitic, trebuie amintit că floarea poate să nu tolereze lumina directă a soarelui și, prin urmare, lumina difuză pe tot parcursul anului este potrivită pentru aceasta.

Nu este necesar să o evidențiați iarna, aceasta va fi o condiție naturală.

Pentru o bună creștere a lăstarilor și muguri de flori pentru anul viitor.

Alege un loc unde să pui

Aceasta este o floare destul de nu capricioasă care poate fi pusă pe un prag de fereastră ușor, fără soare directă. Vara, este mai bine să o duci pe veranda deschisă, dar acoperind-o și de lumina directă a soarelui.

Cum arată în interior

Aceasta este o plantă destul de comună și este adesea prezentată pentru sărbătorile de Crăciun, deoarece în acest moment apar o mulțime de ghivece cu flori cu aceste plante pe rafturile florilor..

Deoarece această floare nu are multă decorativitate vara, va arăta bine în grupul fraților săi.

Dacă există doar 1-2 reprezentanți ai Decembrist, atunci este mai bine să-i așezi lângă plante decorative și foioase pentru a crea masă verde. Ei bine, alături de Diefenbach.

Planta este potrivită pentru diferite tipuri de interior, deoarece este universală:

 • Clasic;
 • Modern;
 • Nostalgic.

Stare de înflorire

Pentru ca floarea să se arate în toată gloria sa în timpul înfloririi, trebuie să respecte regimul pe care l-a primit atunci când a crescut în patrie. Adică, patru etape ale dezvoltării plantelor trebuie efectuate în funcție de perioada anului:

 1. Martie-septembrie - vegetație bună în aer curat, fără soare arzător.
 2. Septembrie-Noiembrie - o perioadă de odihnă completă.
 3. Noiembrie-ianuarie - înflorire.
 4. Februarie-Martie - o perioadă de odihnă completă, dar cu udări rare.

Fără a crea perioade de odihnă, floarea nu va înflori deloc.

Cum să te îngrijești iarna după înflorire

După înflorire, floarea este foarte importantă pentru a organiza perioada corectă de dormit. Prin urmare, floarea nu udă 2-3 săptămâni.

După această perioadă, udarea începe, dar foarte precaută, mai ales dacă apartamentul are o temperatură scăzută a aerului.

Până când floarea nu prezintă semne de creștere, îngrășămintele nu trebuie aplicate. Primăvara, imediat ce începe creșterea activă a segmentelor tinere, floarea poate fi transplantată în sol nou și începe să o fertilizeze cu îngrășăminte care conțin azot..

Primăvara, puteți lua planta afară, dacă temperatura nopții nu scade, sub +10 grade.

Transfer

Dacă sistemul de rădăcini a apărut din orificiile inferioare de drenaj din plantă, acest lucru indică clar că floarea are nevoie urgentă de un transplant.

Pentru a face acest lucru, luați rezervorul de dimensiuni potrivite și solul necesar. Solul poate fi achiziționat într-un magazin specializat sau îl puteți compune singur luând ingredientele în proporții egale:

Toate părțile sunt amestecate și frământate astfel încât să nu existe segmente mari. Floarea este îndepărtată din solul vechi și transplantată într-un nou substrat..

Aterizare

Recomandări de aterizare:

 1. Ghiveciul trebuie să fie puțin mai mare decât sistemul de rădăcini al florii;
 2. În partea de jos turnăm un strat de lut expandat;
 3. Apoi punem 3-5 cm. Un strat de pământ nutritiv;
 4. Pe acest strat punem sistemul de rădăcină al florii și îndreptăm rădăcinile în direcții diferite;
 5. Umplem spațiul gol cu ​​pământ pregătit
 6. Strângeți ușor pământul în jurul tufișului pentru a scăpa de golurile din pământ;
 7. Punctul de creștere ar trebui să fie la același nivel ca înainte de transplant.

Ameliorarea

Propagarea Decembristului este destul de ușoară. Pentru aceasta, în sezonul cald, segmentele de top sunt tăiate. Este de dorit ca acestea să fie în 2-3 segmente. Nu se taie, ci se deșurubează rotind în sens orar.

Cu această metodă, sunt răniți cel mai puțin, deoarece sunt ușor despărțiți de tufișul mamă. Acum se usucă două zile și se plantează într-un substrat hrănitor și liber.

La plantare, segmentul inferior este îngropat în pământ la 1/3 din lungimea sa. Pentru plantarea butașilor, cele mai potrivite căni de plastic cu un volum de 100 g. Turnați sol într-o treime din pahar și plantați tulpina pregătită.

Tunderea

Pentru ca floarea să arate frumoasă, este nevoie de tăiere, care se realizează anual primăvara.

La începutul lunii martie, este necesar să deșurubăm în sensul acelor de ceasornic fiecare ultim segment al plantei, ulterior vor apărea în acest loc două frunze tinere, iar acest lucru va oferi plantei splendoarea și compactitatea coroanei.

De asemenea, înflorirea are loc numai pe butași tineri cu frunze.

Tăierile care s-au format după tăiere sunt utilizate pentru propagare..

Întinerire

Întinerirea se face numai prin flori puternic depășite, mai vechi de 6 ani. Pentru a nu-și crește dimensiunea, floarea este scoasă din ghiveci, 1/3 din rădăcini sunt eliminate și, dacă este posibil, solul din ghiveci este schimbat. După aterizare, segmentele sunt deșurubate lăsând doar 5-6 buc. in inaltime. Udarea după aceste manipulări începe doar 4 zile.

Udarea

Planta este udată pe măsură ce substratul se usucă în jumătate din ghiveci. Puteți determina acest lucru prin greutatea containerului însuși cu floarea sau prin atingerea solului cu un deget la o adâncime de 3 cm.

În august, udarea trebuie redusă, astfel încât în ​​primele 2 luni de toamnă să nu udăm deloc floarea.

Acest lucru, combinat cu o temperatură scăzută, va permite florii să depună muguri de flori și să înflorească de Crăciun. Este necesar să selectați regimul de irigare, astfel încât sistemul de rădăcină să nu se usuce, dar, de asemenea, nu este umed constant. Trebuie să găsim media de aur a echilibrului.

Top dressing

Îngrășămintele sunt utilizate în funcție de fazele vegetației vegetale.

În timp cald, începând cu mijlocul lunii aprilie, floarea este fertilizată cu astfel de îngrășăminte complexe, care conțin mai mult azot.

În august, este necesar să vărsați o floare cu îngrășământ potasiu, care va facilita plantarea mugurilor.

În perioada de înflorire din momentul formării mugurilor, floarea este udată cu îngrășăminte cu potasiu-fosfor.

Mod de irigare cu îngrășăminte de 1-2 ori pe lună.

Boli și dăunători

Decembrist, uneori datorită îngrijirii necorespunzătoare, poate suferi boli:

Dăunătorii de insecte pot apărea, de asemenea, pe floare cu grijă slabă - o mâncare poate veni cu floarea direct de la magazin. Prin urmare, carantina și transplantul complet în primele 2 săptămâni după cumpărare sunt atât de importante.

Cum să reanimezi?

Dacă floarea moare și nu se cunoaște cauza, primul lucru de făcut este să inspecteze dăunătorii.

Dacă sunt, acestea sunt eliminate prin mijloace chimice..

Dacă nu sunt identificate, floarea este scoasă din pământ și inspectată de rădăcini.

Rădăcinile sfărâmate trebuie re-crescute în orice mod convenabil. Rădăcinile putrede taie și prelucrează ceea ce rămâne de cenușă din plante de foioase.

Așa că, după toate manipulările, floarea își face simțurile mai ușoare și se adaptează, trebuie procesată cu Zircon.

Greșeli comune de îngrijire

Un cultivator fără experiență poate întâmpina uneori erori în îngrijirea acestei plante..

Plăcile de frunze se micșorează

Motivul cel mai probabil este udarea nereglementată.

Dacă udarea a fost făcută rar, atunci cel mai probabil trebuie doar să crești cantitatea de apă furnizată instalației sau să crești frecvența de udare în sine.

Situația este mai gravă dacă floarea a fost inundată în mod constant sau ghiveciul său nu are deschideri pentru scurgerea excesului de apă după irigare.

În acest caz, sistemul rădăcină a fost cel mai probabil inundat și a început să putrezească. În acest caz, floarea reînrădăcinează.

Înroșirea lamelor frunzelor

Dacă acest lucru s-a întâmplat iarna, atunci floarea este foarte rece și trebuie să crească temperatura mediului. Dacă se face acest lucru, atunci floarea va reveni la forma sa originală și va deveni verde.

Mugurii nu se țin și nu cad

După apariția mugurilor, oala cu Decembrist este strict interzisă să se întoarcă în raport cu razele soarelui. Dacă este necesar să o transferați în casă din stradă și există deja muguri pe tufiș, atunci pun o notă ușoară. Acest lucru se face pentru a pune o floare în cameră, în aceeași parte, la lumina pe care a stat-o ​​pe stradă.

Decembrist nu a înflorit mai mult de un an

Pot fi multe motive, dar primul și cel mai important cel mai important este lipsa dorminței de toamnă. De asemenea, este important ca ghiveciul în care crește floarea să fie ușor mic. Dacă plantați Schluberger într-un vas cu diametru mare, atunci acesta va crește rădăcini și va începe să înflorească numai atunci când rădăcinile umplu complet vasul.

Răspunsuri la întrebări populare

Florarii care cresc această plantă pot întâmpina întrebări frecvente care apar pe măsură ce floarea ratează perioada de înflorire sau crește slab..

De ce crește slab?

Creșterea slabă a plantelor poate fi cauzată de diferite motive:

 • Stare slabă a solului;
 • Golful după înflorire;
 • Moartea rădăcinilor;
 • O proporție mică de udare vara.

Pentru a corecta situația, trebuie să obțineți o floare din sol pentru a inspecta sistemul de rădăcini, dacă este în ordine, atunci trebuie să selectați capacitatea în funcție de dimensiunea sistemului de rădăcini și să oferiți florii un sol nutritiv adecvat. Dacă nu există rădăcini, din diverse motive, floarea are nevoie de înrădăcinare.

De ce ofilesc?

Este necesar să se examineze sistemul de rădăcini, cel mai probabil se pierde și floarea nu primește nutriție. Soluția problemei - este necesar să înrădăcinați floarea din nou.

Cât de des înflorește?

Înflorirea Decembristului are loc anual. Dar acest lucru este numai dacă îngrijirea corespunzătoare este organizată pentru el în funcție de anotimpuri..

Video util

Aflați mai multe despre grija pentru Decembrist din videoclipul de mai jos:

Schlumbergera nu este atât de dificil de îngrijit, așa cum se gândesc grădinarii începători și, prin urmare, este foarte plăcut să ai un tufiș înflorit de Crăciun, deoarece creează o dispoziție festivă pentru oamenii din jurul său. Chiar rătăcind prin centrul de flori, unde sunt vândute în cantități mari, se creează o dispoziție festivă de Anul Nou.

Floare decembristă - îngrijire și reproducere acasă

În momentul în care există înghețuri crăpate de iarnă în afara ferestrei, pe pervazul înflorește un cactus tropical inedit. Nu are ace, are lăstari de culoare verde închis și încântă proprietarul cu aspect de muguri doar o dată pe an. Grija pentru o floare Decembrist acasă este diferită de grija altor cactusi, dar nu există nicio dificultate în ea.

Decembrist floare - caracteristici de creștere

Decembristul este un cactus forestier care crește în sălbăticie pe trunchiurile copacilor tropicali. Sistemul lor rădăcină nu este foarte rezistent la factorii adverse, acest lucru poate provoca moartea plantei. Înflorirea Decembristului începe în noiembrie și se încheie în februarie.

Cu o îngrijire corespunzătoare, planta poate trăi până la 20 de ani

În timpul înfloririi, nu puteți roti sau muta ghiveciul, din această cauză, mugurii pot cădea. Decembristului nu-i place aerul uscat, de aceea este permis să-l pulverizezi de la pistolul de pulverizare. Pentru a prelungi înflorirea, puteți acoperi tulpina plantei cu zăpadă sau gheață din frigider.

Cum să îngrijești planta acasă

Decembristul iubește apa, care diferă de alți cactusi. Trebuie să-l adăpați cu lichid cald și puteți așeza și floarea pe un palet cu pietricele ude. Este mai bine să-l crești pe ferestrele de est. Vara, floarea poate fi scoasă în aer curat, iar iarna, temperatura interioară poate fi menținută cel puțin 10-11 grade Celsius. Evitați expunerea la lumina directă a soarelui și nu o întoarceți cu o singură parte către lumină, altfel planta va fi „unilaterală”.

Decembrist este sensibil la boli fungice și bacteriene, prin urmare, trebuie inspectat periodic. Posibilă deteriorare a florii de către un acarian păianjen, scorbut și farfurie. La primele semne ale bolii, este necesar să începeți tratamentul cu medicamente.

Iluminat, temperatura

Decembristul nu poate fi ținut în soarele înfiorător, pentru el va fi mult mai confortabil în iluminarea difuză. Este cel mai bine plasat pe ferestrele de est sau de nord-est. Dacă zigocactul poate fi amplasat doar pe partea de sud, planta va trebui să fie umbrită pentru a evita arsurile solare.

Pentru înflorire, Decembrist are nevoie de o zi scurtă, această perioadă cade iarna. Temperatura din cameră în acest moment este redusă la 10-15 grade. Se întâmplă adesea ca doar floarea care se confruntă cu geamul rece să înflorească. Dar este imposibil să scade și temperatura, planta nu tolerează înghețul și poate muri. Vara, Decembristul se simte grozav la 18-24 de grade Celsius.

Cerințele solului

În primul rând, trebuie să aveți în vedere cu atenție alegerea solului pentru ghiveci. Decembrist adoră solul ușor nutritiv cu un drenaj bun. Solul ar trebui să treacă cu ușurință umiditatea și aerul. Adesea, în aceste scopuri, se folosește un amestec de turbă, pământ de foi și nisip. De asemenea, în sol se pot adăuga humus și sodă. Cel mai bun sol pentru Decembrist este ușor acid. Puteți utiliza un amestec de sol pregătit pentru suculente.

Înainte de a planta o floare, terenul trebuie igienizat. În aceste scopuri, se poate folosi cărbune zdrobit. Pentru o aerisire mai mare a solului, i se adaugă bucăți mici de coajă de lemn și perlit..

Udare, pansament

Planta este udată tot anul. Deși un cactus poate stoca o anumită cantitate de apă în frunze, nu va fi suficient pentru o lungă perioadă de timp. Decembristii din natură cresc în pădurile tropicale tropicale și au nevoie de lichide. Seceta va duce la moartea rădăcinilor și moartea plantei.

Udarea trebuie să fie constantă, dar moderată. Cu ploaie prelungită, rădăcinile plantei pot putrezi. Apă floarea după ce solul se usucă. Puteți seta oala pe o tavă cu pietricele umede.

De la începutul lunii septembrie, Decembristii încep să se hrănească cu îngrășăminte de potasiu și se opresc după începerea înfloririi. După căderea mugurilor, planta se odihnește de suplimente nutritive. Din martie până în aprilie, cactusul tropical este hrănit cu îngrășământ complex pentru flori în ghiveci.

Cum să decortezi un Decembrist?

Iunie este cel mai bun moment pentru a circumscrie Decembristul. Pentru a forma o coroană frumoasă, lăstarii care cresc incorect sunt îndepărtați. După procedură, plantele înfloresc mai intens și arată mai bine. Este mai bine să nu tăiați lăstarii, ci să deșurubați, astfel încât floarea să afecteze mai puțin.

Transfer

Tânărul Decembrist are nevoie de un transplant o dată pe an, primăvara. Ghiveciul nu este ales prea mare, deoarece este ușor să udăm planta în el. Decembristi adulți transplantați la fiecare 3-5 ani.

Cel mai bine este să alegeți un vas scăzut, dar larg. Planta este interzisă transplantul în timpul înfloririi, acest lucru va afecta negativ sănătatea ei. O treime din recipient este umplut cu drenaj, restul este ocupat de stratul de sol, care este pre-dezinfectat cu cărbune zdrobit.

La transplantare, slăbiți pământul de-a lungul marginilor vasului și îndepărtați planta împreună cu pământul. Curățați ușor sistemul rădăcină de reziduuri de sol și aprofundați Decembristul în sol nou. După transplantare, flori abundent apă.

Îngrijire după înflorire

După înflorire, Decembristul este mutat într-un loc răcoros și limitat puțin la udare. Camera trebuie să fie protejată de lumina directă a soarelui, este mai bine dacă va exista umbră parțială în ea. La sfârșitul lunii martie, floarea este transferată înapoi și crește fluxul de umiditate. Îngrășăminte minerale încep de asemenea să fie aplicate..

Propagarea florii Decembristului

Decembristi flori propagate prin butași scurti, câte 2-3 verigi în fiecare. Bucățile de tulpini se desprind cu grijă de plantă și se lasă la uscat timp de 2-7 zile. Pentru o înrădăcinare mai rapidă, procedura se realizează în perioada de primăvară-vară, când noaptea este mai scurtă decât ziua. Cea mai bună temperatură pentru reproducere Decembrist 25 grade Celsius.

Înainte de plantare, tratați vârful inferior cu Kornevin și adânciți tulpina în substrat. Cel mai bun sol va fi un amestec de părți egale de turbă și perlit. Udă abundent planta. Pulverizați periodic o floare dintr-o sticlă spray, acest lucru va contribui la înrădăcinarea mai rapidă.

Nu este necesar să creați un efect de seră prin acoperirea lăstarului cu un borcan de sticlă sau cu o sticlă. Cu acces gratuit la aer și condiții de temperatură favorabile, plantele sunt perfect înrădăcinate. Asigurați-vă că solul nu se usucă. Păstrați floarea la umbră și evitați lumina directă a soarelui.

Mulți pomicultori combină propagarea Decembristului cu tăierea lui, deoarece în proces se formează un număr mare de butași. Deoarece planta este tăiată în iunie, acest lucru este justificat, deoarece în lunile de vară este favorabil pentru obținerea unui nou zigot.

Dăunători și posibile boli ale plantelor

Decembrist este suficient de rezistent la dăunători și alte boli atunci când este administrat corect.

Periculos pentru insectele vegetale:

 • gunoaie;
 • acarianul de păianjen;
 • scut de scară.

Pentru a scăpa de dăunători, cel mai bine este să folosiți preparate speciale vândute în florărie. Pentru prevenire, planta trebuie inspectată și pulverizată regulat..

Decembrist este, de asemenea, susceptibil la infecții:

 • bacteriene;
 • fungice.

Prevenirea este o inspecție regulată a florii și un tratament rapid atunci când apar primele semne ale bolii.

Cu o infecție bacteriană, pe plantă apar pete alunecoase umede. Pentru tratament, puteți elimina lăstarii afectați, dar nu întotdeauna această metodă dă un efect pozitiv și boala se răspândește. În acest caz, puteți lua butași sănătoși pentru înmulțire și rădăcina lor și distruge vechea plantă.

Cu o infecție fungică, Decembrist devine palid, lăstarii încep să se estompeze. Acest lucru se datorează deteriorării gâtului rădăcinii plantei. Pentru tratament, se folosesc medicamente care pot fi achiziționate de la un magazin de flori, de exemplu, Topaz sau Maxim.

De ce Decembristul nu înflorește, răcește, cade?

Dacă Decembristul nu înflorește, fie există erori în îngrijirea lui, fie planta este bolnavă.