Cum să aibă grijă de un trandafir de cățărare

Ai cumpărat trandafiri, i-ai plantat corect, i-ai tăiat, ai pus un suport pentru ei, dar trandafirul a înflorit doar în vârful tufișului. Nu a existat un zid adorabil de trandafiri? Ce ai făcut rău? Care este secretul pentru îngrijirea corespunzătoare a unui trandafir alpinist? Nu s-a întâmplat nimic groaznic: pur și simplu ați format incorect și ați fixat trandafirul pe spalier.

Un trandafir alpinism are un mic secret - cu cât tulpinile sale sunt într-o poziție orizontală, cu atât înflorește mai mult. Tulpinile trandafirului, care cresc de la rădăcină, nu formează decât structura tufișului, ele însele nu înfloresc. Ramurile laterale înfloresc, care se diverg în părțile laterale ale tulpinii principale. Pentru a stimula trandafirul să elibereze mai multe lăstari purtători de flori, este necesar să se fixeze tulpina trandafirului pe un suport în poziție unghiulară sau aproape de un grad de 45.

Fixăm tulpina trandafirului de țesut pe o parte a suportului, apoi, când tulpina se extinde dincolo de spalier, o luăm în direcția opusă

Dacă suportul de grădină pentru trandafiri este suficient de larg, atunci când formați un tufiș, săriți tulpina unui trandafir de țesut pe interiorul zăbrelei - în acest fel arcul de trandafiri va fi bun atât în ​​exterior cât și în interior. Această tehnică este bună pentru trandafirii care nu acoperă; pentru acoperirea trandafirilor, nu trebuie să treceți tulpina prin spalier: nu puteți scoate tulpinile din arc pentru iarnă.

Dacă arcul este mic, atunci este suficientă o tufă de trandafir, care va curge dintr-o parte a arcului în cealaltă.

Dacă aveți un arc înalt de grădină, este mai bine să luați două tufișuri de trandafiri și să le direcționați unul spre celălalt către părțile diferite ale suportului.

Pentru un arc cu o înflorire luxuriantă și densă a trandafirilor, luăm două tufișuri ale unui trandafir urcător pentru fiecare parte a arcului. Formăm tufișuri astfel încât prima bucșă să ofere înflorire partea inferioară a arcului, a doua - partea superioară.

Dacă nu formați un tufiș, atunci după doi sau trei ani, un trandafir urcător se va urca singur pe un suport, toate florile vor fi în vârful său și le puteți admira doar de jos în sus.

Nu vă supărați dacă ați ratat perioada în care tulpina trandafirului dvs. a fost subțire și flexibilă și l-ați putea direcționa cu ușurință în direcția de care aveți nevoie. Puteți îndoi treptat tulpina în direcția de care aveți nevoie, cu fiecare pas crescând unghiul de înclinare cu un interval de 3-4 săptămâni.

Faceți clic pe „Like” și obțineți doar cele mai bune postări pe Facebook ↓

Grădinarilor
și grădinari

Probabil că nu există un astfel de grădinar care să nu crească trandafiri pe parcelă. Aceste flori, uimitoare prin frumusețea lor, grația formelor și varietatea de culori, au o aromă chiar uimitoare. Nu este de mirare că împărăteasa Elizaveta Petrovna a preferat uleiul de trandafir pentru toate parfumurile, care a fost prescris pentru ea din Franța.

Îngrijirea activă a trandafirilor începe la începutul lunii aprilie. Poate de aceea am primit de la dvs. atâtea întrebări legate de îngrijirea corespunzătoare a diferitelor tipuri de trandafiri.

Am povestit deja despre istoria apariției trandafirului cultivat, a speciilor sale rezistente la îngheț, a proprietăților utile și, de asemenea, despre modul de plantare și îngrijire a acestei „regine” a grădinii:

Astăzi vom vorbi despre cum să avem grijă de diferiți trandafiri primăvara.

Sunt încântat să citesc articolul tău „Trandafirii rezistenți la îngheț în grădina ta”. Dar spune mai multe despre arbustul rezistent la îngheț, acoperirea solului, scrub și alte tipuri de „trandafiri nordici”, iar eu cresc în principal ceai-hibrid.

Acești „șoimi” nu tolerează vremea noastră rece și necesită un adăpost serios stratificat pentru iarnă. Spune-mi cum și când ar trebui să le deschid și ce fel de îngrijire au nevoie în aprilie - mai?

Galina Zvereva, Kostroma.

Iarna anul acesta a fost foarte cald. A fost zăpadă mică, dar în unele locuri încă mai zăcește. Așa că, atunci când se topește, nu umple tufișurile de trandafiri, săpa din ele canale de ocolire 3 - 4 cu o pantă de pe tufă. Tot excesul de umiditate se va îndepărta rapid prin ele..

Adăposturile de protecție ale trandafirilor hibrizi de ceai încep să fie eliminate la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie în etape. Începeți prin aerisirea tufișurilor de trandafir, deschizându-vă din părțile laterale ale adăpostului pentru câteva ore în timpul cel mai cald al zilei.

Când pământul de sub trandafiri se dezgheață la o adâncime de 12 cm, îndepărtați filmul superior al unui adăpost uscat de aer din partea estică și după o săptămână vă puteți elibera complet frumos de adăpostul de iarnă.

În regiunea dvs., este recomandat să faceți acest lucru la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai (când temperatura de zi depășește + 15 grade).

Este deja destul de cald în luna mai, așa că trebuie să vă protejați trandafirii de arsurile solare. Pentru a face acest lucru, utilizați umbrirea tufișurilor cu foi vechi sau material subțire de acoperire netesut. Pentru confort, așezați arcuri înalte deasupra tufișurilor și fixați țesătura de umbrire pe ele.

După o săptămână, trandafirii se aclimatizează și nu mai pot fi acoperiți. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu curățați arcadele până la începutul lunii iulie, astfel încât, în caz de îngheț, să vă protejați florile delicate de frigul nopții.

La o săptămână după îndepărtarea adăpostului, efectuați primul pansament cu o soluție de uree (2 linguri de lingură la 10 litri de apă pentru fiecare tufiș). Înainte de pansament, adăugați bine toate plantele, iar după aceasta - vânt ușor.

Cu 2 zile înainte de îmbrăcarea superioară, faceți trandafirii dvs. o tundere sanitară, tăind cu grijă ramurile uscate, înghețate și rupte.

Dacă vârfurile tinere nu sunt vizibile pe tufișurile dvs. - nu vă faceți griji! Acest lucru nu înseamnă deloc că plantele au murit iarna. Ei doar câștigă forță.

Puteți verifica cu ușurință un tufiș viu sau nu, agitându-l ușor dintr-o parte în alta. Dacă eșalonează ușor, atunci rădăcina este într-adevăr înghețată, dacă nu, atunci procesele de creștere sunt pur și simplu amânate..

Tăiați ușor trandafirul și așteptați. În mai, cu siguranță va prinde viață! Apoi, petreceți al doilea pansament cu suspensie (la o concentrație de 1:10).

Acum doi ani, soțul meu și cu mine am plantat pentru prima dată trandafiri cățărați. În principal avem arbust și parc. Spune-mi ce să fac acum cu trandafiri urcători. Sunt pliate până acum și sub acoperire. Când să le deschideți și să le fixați pe spalier și dacă este necesar să le tăiați puternic primăvara?

Valentina Harina, Miass

Da, un trandafir alpinist este o specie care are nevoie de îngrijiri serioase în primăvară..

La începutul lunii aprilie, puteți scoate în siguranță adăpostul și dislocați cu atenție genele. Inspectați-le cu atenție. Îndepărtați toate ramurile uscate, înghețate și rupte, precum și cele pe care nu există muguri. După o astfel de subțiere, tufișul va deveni mult mai ușor de respirat.

Spud cercuri aproape, îndepărtați toate buruienile și puțul de apă (2 cutii de udare sub o singură plantă) După aceea, efectuați prima hrănire cu uree (2 linguri de lingură la 10 litri de apă pentru fiecare tufă).

Până când ați fixat trandafirul pe spalier, îndepărtați mugurii suplimentari. Verificați cu atenție toate ramurile. Pe unul - rinichii sunt mari, pe cealaltă - mici. Acesta din urmă și trebuie să curățați cu atenție, deoarece florile mari din ele nu vor crește.

Dar acest lucru nu este suficient. Pentru ca trandafirul să urce să formeze multe flori luxuriante și sănătoase, îndepărtați toți mugurii aflați sub 45 cm de suprafața pământului. Atunci florile superioare vor începe să se dezvolte mai intens..

Încă mai aveți trandafiri tineri, dar de-a lungul anilor, tufele lor de răchită vor crește, lăstarii vor deveni puternici, lignificați și atunci va fi dificil să le schimbați forma. Iar planta îngroșată nu va arăta foarte frumos.

Prin urmare, formați-l acum, îndepărtând toate lăstarii în exces și prindeți-le pe toate la aceeași înălțime. Va arăta foarte frumos și elegant.

Rămâne doar pentru a consolida trandafirul de pe spalier (sau arc, perete al verandei sau al casei) din partea însorită și aștepta începerea înfloririi sale neobișnuit de luminoase și lungi.

Primăvara trecută, am cumpărat un teren pe care cresc o mulțime de trandafiri de diferite tipuri: tufiș, alpinism, hibrid de ceai și unele pe care nici măcar nu le știm. Spune-mi cum să le tai corect primăvara?

Tamara Zotova, regiunea Chelyabinsk.

În primul rând, toți trandafirii au nevoie de tăiere sanitară în fiecare an, ceea ce trebuie făcut înainte de deschiderea mugurilor. Pentru a face acest lucru, utilizați doar un instrument foarte ascuțit (cuțit de grădină, file sau pruner).

Dezinfectați imediat toate secțiunile cu permanganat de potasiu și acoperiți cu var de grădină, astfel încât infecția să nu intre în țesutul vegetal..

Dacă tăiați ramuri vechi, nu lăsați cioturi, ci tăiați la baza acesteia.

Fiți foarte atenți atunci când puteți tufele altoite. Îndepărtați imediat toate lăstarii tineri aflați sub locul de vaccinare, nu uitați să igienizați imediat și să acoperiți secțiunile.

Pe lângă cele sanitare, trandafirii formează tăiere. Mai mult, calendarul și tehnica implementării sale pentru fiecare specie sunt diferite. Trandafirii înfloriți timpurii sunt tăiați în aprilie, înainte de începerea fluxului de seva. Ceaiul hibrid, alpinismul și acoperirea solului se formează în mai, după frunzare.

Tăierea formativă poate fi slabă sau poate fi puternică. Așadar, parcarea și trandafirii buclați se potăresc slab. De obicei se îndepărtează numai partea superioară a lăstarilor, lăsând 10-12 muguri pe ramură.

Trandafirii Polyanthus și floribunda sunt tăiați puternic, lăsând 5 - 6 muguri pe ramuri. Buruiană în miniatură și se scurtează la jumătate din tragere. La distanță, lăsați până la 6 rinichi. Datorită acestui fapt, acestea vor înflori magnific în anul curent și vor da o creștere bună pentru următorul.

CELE MAI BUNE VARITĂȚI DE ROSII DIN COLECȚIA NOASTRĂ

Am încercat să vă răspundem în detaliu la întrebările dvs. despre cum să aveți grijă de trandafiri primăvara. În concluzie, vrem să vă prezentăm colecția noastră unică de soiuri de diferite tipuri de trandafiri.

Am reușit să colectăm cele mai frumoase și mai populare soiuri care au câștigat în repetate rânduri primele locuri la multe expoziții internaționale și în cele mai prestigioase concursuri.

ȘTIRILE NOASTRE:

Trandafiri din pepiniera franceză DELBARA:

Trandafirii urcând KLEIMBERS:

REPARARE ROSA:

Trandafir de trandafiri:

Trandafiri CANADIANUL:

ROSE FLORIBUNDA:

TEA-HYBRID ROSII:

SCRAUBA ROSA:

Puteți cumpăra toate aceste soiuri minunate astăzi..

Împreună cu aceștia puteți achiziționa un îngrășământ unic pentru trandafiri, care conține toate oligoelementele și nutrienții necesari pentru creșterea rapidă și înflorirea luxuriantă a „reginei” unice a florilor.!

Trandafirul alpinist - plantare și îngrijire, fotografii și scheme de tăiere, adăpost pentru iarnă

Sub rezerva normelor de creștere necesare, o decorare ideală pentru o cabană de vară va fi un trandafir alpinist - plantare și îngrijire, fotografii și modele de tuns sunt discutate în detaliu în materialul nostru. Vom împărtăși toate informațiile necesare: de la datele preferate și alegerea locului de aterizare - la adăpost pentru iarnă.

Weigela (lat.Weigela)

Arbust de foioase care crește la 2,5 m înălțime. Aparține familiei de caprifoi. Are aproximativ 15 specii. Florile de clopot pot fi de diferite nuanțe: roșu, crem, roz, alb sau galben.

Trandafirul de grădină este considerat regina florilor. Locuitorii de vară susțin că un trandafir ondulat necesită o atenție sporită și abia atunci va fi plăcut pentru ochi mult timp. Despre îngrijirea corespunzătoare a trandafirului cățărat, în special plantarea și adăpostul său pentru iarnă, vom vorbi în articolul nostru.

Datele plantării trandafirilor în Rusia

Plantarea trandafirilor care se urcă în suburbi și Rusia centrală se desfășoară la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, la o temperatură a solului de 10-12 grade Celsius, dar înainte ca mugurii să înceapă să înflorească. Conform observațiilor, la trandafirii cret, plantați primăvara, există un ușor decalaj de creștere din răsadurile de toamnă cu o medie de 14 zile.

Trandafir de răchită roz și fotografie de îngrijire

Plantarea unui trandafir de cățărare în vară este recomandată pentru rădăcina (cultivată din butași, stratificare sau propagată prin împărțirea tufei), în containere cu sistem de rădăcini închise. Aceștia sunt sfătuiți să achiziționeze pentru grădinari începători, totuși, trebuie avut în vedere că în primul an aceste plante sunt mai slabe decât exemplarele altoite, ceea ce înseamnă că sunt mai solicitate pentru îngrijire, în special pentru adăpost pentru iarnă.

Plantarea trandafirilor de cățărare în sud se desfășoară toamna, până la jumătatea lunii octombrie. După 2 săptămâni, planta va putea forma noi procese radiculare. În timpul iernii, tânărul rizom se va întări, iar odată cu începutul primăverii se va dezvolta simultan cu partea solului și va forma un tufiș puternic.

Selecția și pregătirea site-ului

Un loc ideal pentru plantarea unui trandafir alpinist este o zonă bine luminată, uniformă și uscată, cu o ușoară pantă pentru ca apa ploaie și topită să se scurgă sau dotată cu un drenaj. Nu este recomandat să alegeți pentru plantarea terenurilor joase și a zonelor umede. Apa stagnantă va duce la putrezirea rădăcinilor, iar absența soarelui și a aerului va duce la ciupercă.

Alegerea unui loc și plantarea unui trandafir alpinism vara

Din același motiv, adâncimea apei subterane din rozariu nu trebuie să fie mai mare de 2 metri. Dacă locația site-ului nu vă permite să alegeți un astfel de loc, atunci trandafirii sunt plantați pe o altitudine artificială. O piatră mare este plasată în partea de jos a groapei de aterizare, care împiedică rădăcinile să se adâncească și acestea încep să crească orizontal. Trandafirul de răchită, care este plantat folosind această tehnologie, necesită o protecție suplimentară a sistemului radicular. Rădăcinile sunt bine ramificate în timpul plantării, sunt mulate cu scoarță de lemn sau rumeguș.

Dacă apa subterană se află aproape de suprafață, îngrijirea trandafirilor de urcare sugerează că există loc pe site pentru a muta tufișurile la depozitarea de iarnă. În acest scop, este potrivit un subsol sau garaj încălzit uscat, o terasă sau o terasă izolată.

Plantarea repetată a trandafirilor într-un singur loc nu este de dorit

Locul unde trandafirii au crescut anterior nu se potrivește - florile noi se vor dezvolta slab și nu vor avea minerale. În lipsa unei alternative, trebuie înlocuită solul până la o adâncime de jumătate de metru.

Solul pentru plantare primăvara este pregătit din toamnă, în alte cazuri - cu o lună înainte de procedura planificată. Solurile moale permeabile la aer și umiditate, cu un pH ușor acid 5,5-6,5 sunt cele mai potrivite pentru trandafiri.

Pe sol argilos se adaugă nisip gros, humus, compost, gazon și foi (6: 1: 1: 1: 1); în nisip - argilă, sol turfy, humus sau compost (2: 2: 1: 1). Bazat pe 1 mp La amestecul de pământ se adaugă 1 kg de cenușă de lemn, un kilogram de făină de oase, 100 g de superfosfat și un kilogram de cretă, în funcție de pH-ul solului..

Schema de plantare a trandafirilor care urcă

Trandafirul cret este o plantă perenă cu rădăcini puternice, care ar trebui localizate liber. Prin urmare, pentru o bucșă, săpați o gaură de până la 70 cm adâncime și dimensiuni de 60 până la 60 cm. Distanța dintre găuri trebuie să fie de până la 3 m.

Solul superior este pus deoparte, podzolul este îndepărtat. Partea de jos a gropii este acoperită cu un strat de pietricel sau pietriș mic, se pune un amestec pregătit de pământ cu o înălțime de 40 cm, care este stropit cu un strat de sol depus.

Bucăți de trandafiri bucăți și îngrijire

Răsadurile cu un sistem radicular deschis cu 24 de ore înainte de plantare sunt introduse în apă. Când se plantează primăvara, împușcarea trandafirilor este scurtată cu 2 muguri, în medie 30 cm lungime. În toamnă, nu se efectuează tăierea tulpinilor, după plantare se scurtează primăvara, după ce frunzele se deschid. Rădăcinile sunt tăiate la 25 cm de pânză albă plină de viață și stropite cu cărbune zdrobit pentru dezinfectare.

Schema de tăiere a trandafirilor înainte de plantare

Planta pregătită se înmoaie timp de o oră într-o cretă cremă de lut și 1/10 parte de gunoi de grajd proaspăt. Pentru o mai bună adaptare, se adaugă regulatoare de creștere: Kornevin, Heteroauxin, Ethamon, Buton sau Fosfobacterină, dintre care 3 comprimate sunt diluate anterior în 0,5 apă.

Locul altoirii trandafirilor care se urcă este adâncit în sol cu ​​15 cm, astfel încât planta să-și poată lua propriile rădăcini. La plantare, se asigură că sistemul radicular este răspândit și că nu se formează goluri de aer atunci când adoarme. Grija pentru cățărările de trandafiri vara constă în îndepărtarea cu grijă a șoldurilor de trandafiri sălbatici cu un cuțit ascuțit, fără a lăsa cioturi, tăieri suplimentare și daune.

Plantarea corectă a trandafirilor care urcă

După plantare, pământul este tamponat și udat. Pentru a adăuga rădăcini de rădăcini, folosiți un amestec, dizolvând o tabletă de Heteroauxin și Fosfobacterină în 10 litri de apă. Preparatele chimice sporesc proprietățile de protecție ale plantei și activează procesele metabolice. Pentru a proteja plantele de uscare, tufișul este scuipat și mulat. La o distanță de 20 cm, au pus un suport pentru încăpățânare. Trandafirii buclati plantati primavara sunt acoperiti cu folie timp de 2 saptamani pentru o mai buna restaurare si adaptare a radacinilor.

Grija pentru un trandafir alpinism în primul an după plantare nu este dificilă. În această perioadă, plantele nu necesită pansament. Este important să udăm răsadurile de trei ori pe lună, slăbiți și mulgeți solul, legați tufișul de suport. Când tulpinile cresc până la 3 m lungime - suportul este îndepărtat, iar tulpinile sunt tratate cu soluție de 3% de sulfat de fier.

Climbare video de plantare de trandafiri și îngrijire

Aveți grijă să urcați trandafiri după înflorire

Pentru a da tufei forma dorită, începând cu cel de-al doilea an după plantare în pământ, se începe tăierea. Un trandafir alpinist, a cărui îngrijire include în mod obligatoriu tunderea decorativă și scurtarea lăstarilor, este întotdeauna tuns ca o regulă generală, indiferent de varietate - numărul de tulpini tăiate și rămase ar trebui să fie același.

Trandafirii tăiați

Procesele tinere cresc pe locul celor vechi, dintre care doar 3-5 dintre cei mai puternici au rămas. Drept urmare, tufișul este format din 3-5 flori și 4-5 lăstari tineri.

Îngrijirea soiurilor de trandafiri de întreținere

Trandafirii reparatori sunt subtiri la inceputul primaverii si dupa inflorire. Tăierea puternică se formează până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât lăstarii tineri să aibă timp să se maturizeze înainte de iarnă. Cu o procedură ulterioară, pot muri.

Fotografii și descrieri detaliate ale trandafirilor cățărați pot fi găsite în materialul nostru..

Adăpost pentru iarnă și grijă de trandafiri primăvara

Adăpostul pentru iernare se realizează în două moduri: dezlegarea și îndoirea la sol sau fixarea pe un suport.

Mod sigur de adăpost pentru iarnă

Tufa este dezlegată de suport. La un unghi ușor este îndoit spre pământ și acoperit cu ramuri de molid de brad..

Schema de adăpostire a trandafirilor cățărați pentru iarnă

Sunt învelite cu fibră de sticlă deasupra, ceea ce permite plantei să respire și nu permite trecerea apei. Solul de sub plantă este presărat cu sol uscat și mulat cu frunze căzute..

Pregătirea unui tufiș de trandafir pentru adăpost pentru iarnă

Asistență Metoda adăpostului

Tuful este acoperit cu lapnik direct pe suport, înfășurat cu agrofibră sau gropă și fixat cu sfoară.

Legarea unui tufiș dintr-un trandafir alpinist cu ramuri de molid și burlap

Grădinarii cu experiență recomandă acoperirea mai multor tufe în același timp. Acest lucru contribuie la o concentrare mai mare de aer uscat între plante și la o mai bună încălzire a acestora, ceea ce ajută trandafirii să iernească fără pierderi.

Adăpost de trandafiri care urcă pe un suport arcuit

Îndepărtarea adăpostului de iarnă și îngrijirea primăverii

În aprilie, adăpostul este îndepărtat timp de câteva ore pe zi, complet - după ce zăpada s-a topit. Solul de sub tufișuri este desfăcut și presărat cu compost proaspăt. Planta este examinată pentru a detecta afecțiunile și afectarea, dacă este necesar, pentru a tăia zona afectată.

Parcele cu mucegai sunt tratate cu sulfat de cupru 15%, iar tulpinile sunt legate pe suport orizontal pentru o formare mai mică a lăstarilor înlocuitori. Pe tulpinile orizontale, mugurii se formează pe întreaga lungime a tulpinilor principale, și nu doar de sus.

Trandafirii buclati, plantarea si ingrijirea lor se realizeaza in conformitate cu toate regulile, necesita obligatoriu:

 • Pentru curea, alegeți un fir de plastic, silicon și nu un fir învelit în hârtie. Se rupe de umiditate în timp, iar metalul poate deteriora planta;
 • Cablajul trebuie să se potrivească strâns cu tulpina, dar să nu o rănească;
 • Suporturile trebuie verificate regulat, dacă este necesar, reparate sau înlocuite complet..

Aveți grijă la suporturi și la poartă

Este important să ne amintim că un sprijin slab sau o sfoară slabă poate rupe tulpinile tufișului și o poate deteriora grav..

Cultivarea unui trandafir incredibil de frumos în zona dvs. nu este atât de dificilă, iar parfumul și florile strălucitoare vor fi observate de vecini și de oaspeți. Sub rezerva regulilor de plantare și îngrijire corespunzătoare, o plantă de alpinism se va încânta cu mugurii săi șic pentru mulți ani.

Plantarea îngrijirii trandafirilor îngrijirea, tăierea

Distribuie articol cu ​​prietenii:

Abonați-vă la grupurile noastre:

Trandafirii cataratori - trandafiri cu lăstari lungi înfiorători sau înăbușiți, pentru a căror creștere este absolut necesar. Printre ei există trandafiri care înflorește o dată pe an, precum și remontant, adică înfloresc de multe ori.

Descrierea trandafirilor care urcă

Trandafirii catarați au lăstari care au mai mulți metri. Florile sunt albe, roz, roșii, galbene de la 2,5 la 9 cm, de la simplu la semi-dubl, inodor, colectate în inflorescențe. Înflorirea lungă începe în iunie.

Atunci când descriu trandafiri care urcă, este necesar să rețineți că aceștia ocupă unul dintre locurile fruntașe în grădinărit vertical, merg bine cu forme arhitecturale mici, sunt indispensabile în crearea de coloane decorative, piramidele, arcade, spălături, ziduri verzi ale clădirilor, balcoane, arbori.

Există multe soiuri de trandafiri, pentru a căror descriere va dura mult timp și loc. Cu toate acestea, prin natura creșterii, acești trandafiri pot fi împărțiți în trei grupuri:

 • Curly - de la 5 m la 15 m înălțime.
 • Înălțimi de urcare - de la 3 m la 5 m.
 • Înălțime semi-împletită - de la 1,5 m. - 3 m.

Formarea lăstarilor trandafirilor este continuă, astfel încât fazele de înflorire și înflorire sunt foarte extinse. Timpul total de înflorire este de la 30 la 170 de zile. Printre trandafirii reînfloriți, un grup de flori mari, sau Klimings, iese în evidență ca fiind decorativ.

Cresterea trandafirilor care urca

Alegerea unui loc pentru plantare și creștere. Pentru cultivare, trebuie să alegeți locuri însorite și ventilate. Trandafirii sunt plante iubitoare de lumină, așa că este mai bine să le plantați pe pereți și pe suporturile expunerii din sud și sud-vest. Totuși, ar trebui să se acorde preferință expunerii sudice; o iluminare bună ajută la maturarea creșterii, care va înflori anul viitor.

Apa subterană nu trebuie să depășească 70-100 cm., Optim 100-150 cm. În locuri mlăștinoase și umede predispuse la inundații, aceste flori nu vor funcționa..

Când alegeți un loc unde să plantați, asigurați-vă că vă gândiți cum veți așeza plantele pe sol pentru adăpost pentru iarnă. Trandafirii catarați cresc la o înălțime mai mare de 2,5 m. Atunci când sunt așezați pentru iarnă, nu trebuie să „acopere” alte plante care nu necesită adăpost.

Care ar trebui să fie solul. Pentru a crește trandafiri cățărați, aveți nevoie de sol fertil, slăbit, moderat umed, cu un strat fertil de cel puțin 30 cm. Așadar, în locul viitorului rozariu, trebuie să pregătiți solul: în acest scop este mai bine să folosiți gunoi de grajd (vacă), dacă solul este prea greu, trebuie să adăugați nisip, turbă care va adăuga slăbiciunea solului.

O selecție de răsaduri. Răsadurile trebuie să aibă 2-3 lăstari bine lăsați, cu coaja verde intactă și un sistem de rădăcini dezvoltate, cu multe rădăcini subțiri (lobul). Gâtul rădăcinii unei răsaduri la vârsta de 1-2 ani, arată ca o îngroșare ușor care separă stocul sălbatic și tulpina unei plante cultivate.

Plantarea de trandafiri cataratori

Când este mai bine să plantezi trandafiri. În Rusia centrală, este de preferat să plantezi trandafiri toamna din septembrie până la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul primăverii de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii mai. Toamna, plantele trebuie să fie plantate cu 2 cm mai adânc decât în ​​primăvară (adâncimea totală de 5 cm), astfel încât lăstarii trandafirilor plantați să nu se usuce și să sufere de frigul care se apropie, acestea sunt spudded cu nisip și pământ până la o înălțime de 20-25 cm. Când plantele se răcesc până la temperaturi subzero adăpost pentru iarnă.

Pregătirea pentru aterizare. Răsadurile cu un sistem de rădăcini deschise sunt înmuiate în apă cu o zi înainte de plantare. Frunzele sunt îndepărtate din lăstari, iar lăstarii necorescuți și rupți sunt tăiați cu secante ascuțite. Partea aeriană este scurtată la 30 cm, rădăcinile lungi sunt de asemenea tăiate la 30 cm, tăind rădăcinile putrede într-un loc sănătos. Mugurii aflați sub locul de vaccinare sunt îndepărtați - creșterea sălbatică se va dezvolta din ele. Puieții sunt igienizați prin înmuiere de sulfat de cupru 3%.

Aterizare. Gropile de plantare sunt pregătite cu o dimensiune de 50 × 50 cm, distanța dintre plante trebuie să fie de cel puțin 2 - 3 metri. Când plantați, nu puteți îndoi rădăcinile plantelor. Se presupune că sunt așezate liber într-o gaură, astfel încât să meargă în partea de jos, fără să se aplece în sus, în timp ce țin răsaduri la o înălțime atât de mare încât locul de altoire se află la aproximativ 10 cm sub suprafața solului. (Alte soiuri de trandafiri sunt plantați la 5 cm adâncime atunci când sunt plantați, dar trandafirii cățărați sunt plantați mai adânc.)

Apoi, o gaură de adâncime de două treimi este umplută cu pământ, compactată astfel încât să se așeze corect pe rădăcini și planta este udată. Udarea minuțioasă în primăvară este deosebit de importantă. Numai după ce apa este absorbită, groapa este umplută cu pământ, iar răsadul este spudded la o înălțime de cel puțin 20 cm.

Înainte de apariția înghețului, nivelul de hilling este ridicat. Primăvara, acest pământ presărat va proteja planta de razele zguduitoare ale soarelui și de uscarea vânturilor. Pentru o mai mare fiabilitate, răsadul poate fi ușor întunecat de ace. Pe vreme uscată, este udată la fiecare 5-6 zile. La trei săptămâni de la plantarea de primăvară, terenul este îngrijit cu grijă de pe tufiș. Este recomandabil să faceți acest lucru într-o zi tulbure când nu există pericolul unei scăderi accentuate a temperaturii noaptea.

La începutul lunii aprilie, ei deschid și prelucrează trandafirii plantării toamnei în același mod. În acest caz, este necesar să se asigure că locul cel mai sensibil al întregii plante, locul vaccinării, rămâne încă la 10 cm sub nivelul solului. Primăvara vor crește noi lăstari.

Dacă trandafirul cret crește împotriva peretelui, atunci distanța față de acesta nu trebuie să fie mai mică de 50 cm. Planta este adusă pe peretele propriu-zis printr-o aterizare înclinată într-un unghi adecvat. Dacă trandafirul ar fi crescut lângă perete, acesta ar suferi în mod constant din cauza lipsei de umiditate.

La plantarea de primăvară târzie, efectuată pe vreme uscată și caldă, este util să acoperiți solul cu un strat de turbă umedă sau orice altă mulcire. După plantare, lăstarii se taie la 3 - 5 muguri.

Îngrijirea trandafirilor

Îngrijirea trandafirilor constă în udări competente, îmbrăcăminte în timp util, tundere, lupta împotriva bolilor și dăunătorilor, precum și desfacerea și mularea solului. În plus, plantele trebuie să fie prevăzute cu suporturi frumoase și acoperite pentru iarnă.

Ca răspuns la o astfel de îngrijire și îngrijire atentă, aceste frumuseți cu siguranță vă vor mulțumi cu înflorire magnifică pe aproape întreaga vară.

Cum să udăm. O bună îngrijire a plantelor este, în primul rând, udarea corectă. În perioada de creștere, trandafirii consumă multă apă. În absența precipitațiilor din momentul apariției mugurilor, precum și după tăiere, plantele sunt udate la fiecare 10-12 zile.

La udare, solul trebuie înmuiat astfel încât umiditatea să pătrundă mai adânc decât rădăcinile (1-2 găleți pe plantă). În a 2-3-a zi după udare (sau ploaie), slăbirea solului din jurul plantei până la adâncimea de 5-6 cm este obligatorie, ceea ce ajută la menținerea umidității în sol și la un acces mai bun al aerului la rădăcini. Desfacerea poate fi înlocuită prin mulcirea solului.

Lipsa de umiditate din sol afectează creșterea trandafirilor, iar concentrația sărurilor din substrat crește. Dar trebuie amintit că udarea prea frecventă din furtun crește umiditatea aerului, iar acest lucru contribuie la răspândirea bolilor fungice.

Top dressing. Pentru a asigura îngrijirea corespunzătoare a plantelor, este obligatoriu fertilizarea solului. Trandafirii care urcă mai mult decât alții au nevoie de hrănire regulată. Pe tot parcursul verii, acestea trebuie hrănite după 10 - 20 de zile, alternând îngrășăminte cu azot cu complexe complete. Îngrășămintele pot fi uscate sau lichide..

În primul rând, primăvara efectuează pansament lichid cu îngrășământ mineral complet (conform instrucțiunilor). După 10 - 20 de zile, hrăniți plantele cu organice (1 găleată de mulleină în 5 găleți de apă + 3 kg. Cenușă) 1 litru din acest amestec se diluează într-o găleată cu apă și trandafiri udati sub rădăcină. Această operație va oferi un început de înflorire abundent cu flori viu colorate..

Astfel de pansamente, alternând între ele, trebuie făcute până la jumătatea verii. De la mijlocul lunii iulie, acestea încetează hrănirea cu îngrășăminte cu azot și trec la fosfor și potasă, astfel încât tufișul începe deja pregătirile pentru iarnă.

Pentru orice pansament, dozajul trebuie respectat cu strictețe! Cu o supraabundență a oricăror elemente chimice, starea trandafirilor se poate înrăutăți. O astfel de îngrijire va dăuna numai plantelor.

Tunderea trandafirilor

Un loc foarte important în îngrijirea trandafirilor de buruieni este tăierea.

Scopul principal al tăierii este formarea unei coroane, obținerea înfloririi abundente și lungi, menținerea plantelor într-o stare sănătoasă.

Cu o grijă bună, trandafirii în perioada de vară cresc lăstari lungi, până la 2-3,5 m. Pentru iarnă sunt acoperiți. În primăvara anului viitor se taie numai lăstarii înghețați și încălziți și capetele lăstarilor de pe un mugure exterior puternic.

În viitor, tăierea trandafirilor se face în funcție de cum înfloresc acești trandafiri, o dată sau de două ori. Aceste grupuri de trandafiri, prin natura înfloririi și formării lăstarilor, diferă semnificativ între ele.

Prima formă se ramifică cu flori pe lăstarii de anul trecut. Nu mai înflorește din nou. Înlocuirea lăstarilor decolorate, așa-numitele principale (bazale), acești trandafiri formează de la 3 la 10 lăstari de restaurare (înlocuire), care vor înflori pentru sezonul următor. În acest caz, lăstarii bazali după înflorire sunt tăiați la bază, ca zmeura. Astfel, tufele de trandafiri cu catarare cu un singur flore ar trebui să conțină doar 3-5 lăstari de înflorire anuală și 3-5 ani.

Dacă trandafirii care urcă aparțin grupului de reînflorire, atunci pe ramurile principale se formează ramuri de flori de diferite ordine (de la 2 la 5) în termen de trei ani, înflorirea unor astfel de lăstari slăbește până în al cincilea an. Prin urmare, lăstarii principali sunt tăiați după al patrulea an până la bază. Dacă la baza acestor lăstari se formează multe noi lăstari puternici de recuperare (care se întâmplă de obicei atunci când trandafirii sunt bine îngrijite), atunci lăstarii principali sunt tăiați, ca în primul grup.

În tufe cu înflorire repetată, este suficient să ai de la 1 la 3 lăstari de recuperare anuală și de la 3 la 7 lăstari principali de înflorire. Trandafirii reînfloriți se recomandă să fie tăiați la începutul primăverii. Înțelesul tăierii este de a lăsa un număr limitat dintre cele mai puternice, tinere și mai lungi ramuri pe tufiș. Dacă genele sunt prea lungi în comparație cu suportul, acestea trebuie tăiate.

Este important să ne amintim că majoritatea trandafirilor care se înalță înfloresc pe lăstarii supraîncărcați care trebuie păstrați pe întreaga lungime, doar vârfurile cu muguri subdezvoltate trebuie îndepărtate. Prin urmare, toamna, astfel de trandafiri nu ar trebui să fie tăiați, tăierea principală se efectuează la începutul primăverii.

Tăierea corectă și îngrijirea atentă în timpul sezonului de creștere poate oferi înflorirea aproape continuă a trandafirilor în grădina ta.

Reproducerea trandafirilor cataratori

Trandafirii catarați se reproduc bine în butași de vară și de iarnă. Cea mai ușoară cale este butașii verzi, majoritatea trandafirilor care urcă dau aproape 100% înrădăcinare. Butașii verzi funcționează cel mai bine în iunie, în timpul primei înfloriri.

Tăierile sunt plantate într-un substrat până la adâncimea de 1 - 1,5 cm.

Butașii sunt tăiați din lăstari înfloriți sau înfloriți cu 2 până la 3 internode. Capătul inferior este oblic (la un unghi de 45 °) direct sub rinichi, iar extremitatea superioară este direct de la rinichi. Frunzele inferioare sunt îndepărtate complet, iar restul sunt tăiate la jumătate. Tăiețelele sunt plantate într-un substrat (într-un amestec de pământ cu nisip sau nisip curat) într-o oală, cutie sau imediat în sol, până la adâncimea de 0,5-1 cm. Tăierile sunt acoperite de sus cu un borcan de sticlă sau film și umbrit de soare. Udarea se realizează fără îndepărtarea filmului.

Rezultate bune se obțin prin butași la începutul primăverii. În timpul tăierii de primăvară, rămân multe lăstari tăiate care pot fi înrădăcinate cu succes. Plantarea și îngrijirea butașilor folosind metoda de mai sus.

Adăpost de trandafiri care urcă pentru iarnă

Adăpostul acestor trandafiri pentru iarnă are propriile sale caracteristici. Dacă pentru adăpostirea trandafirilor din alte soiuri este suficient să stropiți tufele cu pământ (este important să păstrați lăstarii cu 10-15 cm înălțime acolo), atunci pentru trandafiri trandafiri este necesar să salvați lăstarii - bici complet.

Grija de trandafiri toamna. Pregătirea trandafirilor pentru iarnă începe cu mult înainte de apariția înghețului. Deja la sfârșitul lunii august, este necesar să opriți udarea și slăbirea solului. În acest moment, nu mai este posibil să alimentați plantele cu azot, dar este necesar să adăugați pansament de sus cu potasiu pentru a consolida țesutul de tragere.

Adăpostul de trandafiri pentru iarnă se poate întinde pentru câteva zile.

Fii pregătit pentru faptul că adăpostul de iarnă al unui trandafir alpinist se poate întinde pentru câteva zile, sau chiar pentru o săptămână întreagă. Un trandafir cu lăstari groși și puternici este puțin probabil să fie pus pe pământ într-o singură zi. Acest lucru trebuie făcut la o temperatură pozitivă, la frig, tulpinile devin fragile și se rup ușor. În niciun caz nu încercați să apăsați fiecare filmare separat la sol. Acest lucru se poate face doar legând întreaga bucșă într-un pachet sau în două pachete și apoi răspândite-le în direcții diferite.

Dacă simțiți că tulpinile se pot rupe atunci când înclinați bucșa, opriți înclinarea și blocați bucșa în această poziție. Lăsați-l să stea așa o zi - alta, apoi continuați până când o apăsați la pământ.

Este necesar să se acopere trandafirul fixat pe pământ cu apariția înghețului. Uneori trebuie făcut chiar și pe zăpadă. În zonele sudice, adăpostul de lutrasil este suficient. Nu uitați doar să umpleți baza tufișului cu nisip sau pământ. Dacă iernile dvs. sunt reci, acoperiți tufișul cu ramuri de molid și de asemenea, acoperiți-l în mai multe straturi cu material de acoperire sau de acoperis..

Suport pentru trandafiri care urcă

Posibilitățile de a vă decora frumos zona de grădină cu trandafiri cățărați sunt destul de diverse: puteți vedea adesea arbori și terase frumoase, balcoane, grote și pavilioane, arcade și pergole decorate cu trandafiri și modul în care aceste plante transformă pereții fără chip ale clădirilor și nu este nevoie să vorbesc.

Trandafirii buclati pot decora o casa ca nicio alta planta cu flori. Doar un trandafir urcând în sus pentru a transforma un zid de piatră nescris sau pentru a sublinia originalitatea fațadei, pentru a adăuga romantism la intrarea anterior banală în casă.

Suportul poate fi atât din lemn cât și din metal.

Pe un copac mare, trandafiri cret apar în toată măreția lor magnifică.

Zăbrele separate, deoarece structurile de grădină independente se sprijină pe stâlpi săpați în pământ.

Trandafirii din astfel de suporturi sunt plantate la o distanță de aproximativ 30 cm de zăbrele și aleg soiuri înflorite din abundență.

Suport simplu și, în același timp, original realizat din tije metalice.

Rețelele de sprijin pot fi realizate din materiale improvizate: scânduri din lemn, tije metalice și chiar linie groasă de pescuit.

Ați putea fi interesat de:

Aterizare de răchită Rose și îngrijire

Buna ziua dragi cititori! Spune-mi, ce părere ai despre frumoasa grădină de flori din casă? Da, printre un număr mare de parcele private, rar vezi o casă în apropierea căreia cresc flori frumoase. De acord, este plăcut să vezi o casă frumoasă și o grădină înflorită în jurul ei, chiar și pentru o persoană care nu înțelege nimic în flori. Dar, de fapt, crearea unor astfel de capodopere nu este ușor: cel puțin trebuie să știi să alegi o plantă, să creezi toate condițiile favorabile, astfel încât să aibă un aspect atractiv. Și este important să decideți ce plantă să alegeți dintre numărul uriaș de plante frumoase care sunt la vânzare. În acest articol voi vorbi despre o plantă, cum ar fi un trandafir alpinist, cum să-l îngrijești, cum să pregătești o plantă pentru plantare, vei învăța, de asemenea, cum să alegi răsadurile și cum să procesezi un parcele. Într-adevăr, dacă doriți să aveți arbuști frumoși, înfloriți din abundență, atunci fără cunoașterea regulilor elementare, nu veți putea obține rezultatul la care visați.

Trandafirul urcă. Ilustrație pentru un articol folosit sub licență standard © delniesoveti.ru

Aterizare de răchită Rose și îngrijire

Deci, locul trebuie să fie însorit și protejat de vânt. Este de dorit ca solul să fie ușor, argilos. Înainte de a planta un trandafir, trebuie să adăugați în sol puțin nisip, turbă și îngrășăminte (organice). Este necesară cultivarea adâncă a pământului, deoarece rădăcinile plantei pătrund adânc în sol (până la 70 cm). Gunoiul (20 kg m2), humus (sau compost de turbă) sunt aduse în pământ.

Dacă nu aveți o cantitate suficientă de compost, atunci îl puteți pune direct în groapa pentru plantare. Trebuie să abordați foarte responsabil alegerea unui site. Într-adevăr, nu numai îngrijirea viitoare, ci și mult mai mult depinde de locul în care plantați planta. Prin urmare, luați această problemă foarte, foarte în serios, iar eu, la rândul meu, voi încerca să explic cum să aleg un site pentru plantarea unui trandafir de cățărare.

Dacă solul este fertil și liber, atunci este mai bine să-l săpați de două ori, astfel încât să fie saturat de oxigen și să devină respirabil.

Încercați să nu plantați răsaduri de trandafiri pe pământul vechi, în care practic nu există nutrienți, acest lucru va complica îngrijirea plantei. În primul rând, există prea mulți dăunători și diferiți agenți patogeni în acest sol. În acest caz, riscați să pierdeți răsadul, deoarece se poate îmbolnăvi ușor și poate muri. Ai nevoie de el? Dar dacă nu aveți altă opțiune, cum să plantați tufișurile în vechiul loc, atunci va trebui să îndepărtați complet stratul superior (50-70 cm), iar în loc să turnați sol bun și proaspăt.

Plantarea și îngrijirea răchilor de trandafiri - alegeți răsaduri

Ei bine, ai pregătit pământul, acum vom alege o răsaduri bună și sănătoasă. Pentru a cumpăra răsaduri, este mai bine să alegeți în magazine speciale sau pepiniere.În aceste locuri puteți găsi un trandafir pentru fiecare gust. Când selectați soiul care vă place, asigurați-vă că veți afla dacă răsadul este altoit sau nu depinde de cum veți arăta în viitor trandafirul de cățărare..

Dacă o plantă este altoită, este important să știm ce soi de plantă este altoit. Soarta plantei în timpul iernii, sau mai degrabă duritatea ei de iarnă, depinde de asta. Este bine dacă pentru stoc a fost luat o varietate de trandafiri Canina (R.canina). Atunci când alegeți o răsad, acordați preferință plantelor vechi de 2-3 ani. Doar că astfel de plante au deja un sistem rădăcină bun, puternic. Tot în această perioadă, planta a apărut cel puțin trei lăstari.

Dacă vedeți o plantă cu un sistem rădăcină deschis, atunci nu ar trebui să vă fie teamă de acest lucru. Doar că astfel de răsaduri au fost săpate recent, ceea ce înseamnă că au mai multe șanse să se înrădăcineze într-un loc nou. În plus, puteți vedea în ce condiții se află rădăcinile, dacă sunt sănătoase..

Dacă tulpina nu este altoită și are propriile rădăcini, atunci o astfel de plantă este vândută în pământ, astfel de butași arată mai slabe. Astfel de plante prind rădăcini îndelungate. În primul an, ele nu formează decât un sistem de rădăcină, iar tulpina poate muri din condiții adverse. Astfel de trandafiri sunt la fel de bine să cumpărați puieți de 2-3 ani

Timpul de plantare a trandafirilor

Pentru plantare, perioada cea mai favorabilă este primăvara (între 20 aprilie și 20 mai) și toamna (1 septembrie - 10 octombrie). Dacă vă este frică să plantați un trandafir toamna, atunci în zadar, pentru că dacă nu pierdeți timpul de plantare, atunci tulpina va avea timp să se rădăcinească în adăpostul de iarnă. Astfel de butași în primăvară încep să crească mai repede decât plantate.

Cum să plantezi un trandafir alpinist

 1. Înainte de plantarea unui trandafir, tufișurile altoite sunt păstrate în containere cu nisip umed, dar în niciun caz nu așezați răsadul în apă. În schimb, dacă rădăcinile sunt puțin uscate, se recomandă câteva ore! nu mai mult, scufundați-le în apă.
 2. Înainte de plantare, trebuie să tăiați lăstarii, astfel încât 7-10 muguri să rămână pe tulpină.

Dacă aveți nevoie să plantați mai multe tufișuri, asigurați-vă că luați în considerare faptul că un trandafir urcător folosește 50-100 cm de sol pentru nutriție

Pentru răsadurile cu rădăcini deschise, este favorabil să se utilizeze o mușchi de argilă, gunoi de grajd și apă (3: 3: 10). În vorbitor, puteți adăuga un stimulent care afectează formarea sistemului rădăcină. Când plantați un trandafir, încercați să nu îndoiți rădăcinile sau, mai degrabă, să nu le îndoiți deloc, distribuiți-le uniform, apăsând pământul cu mâinile și apoi îl puteți călca cu picioarele. Când plantați, asigurați-vă că gâtul rădăcinii este ușor aprofundat.

Ilustrație pentru un articol folosit sub licență standard © delniesoveti.ru

Când toate procedurile de plantare sunt finalizate, asigurați-vă că udăm răsadul, chiar dacă pământul este umed. După aceea, trebuie să scuipați tufișul. Această procedură va proteja lăstarii de uscare, împiedicând evaporarea rapidă a umidității. Pătrunderea solului trebuie făcută toamna înainte de acoperirea plantei. În timp ce planta se rădăcinează, asigurați-vă că solul din apropiere este întotdeauna umed.

Răsadurile de trandafiri care urcă cu propriul sistem de rădăcini trebuie întărite înainte de plantare. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie păstrate în umbră parțială timp de 10 zile. Înainte de plantare, trebuie să tăiați lăstarii. Dintr-o schimbare a locului de reședință și a condițiilor de viață, planta se va îngălbeni și va cădea frunze.

Încercați să nu distrugeți pământul de pământ în care a crescut trandafirul. Mai bine faceți o gaură cu câțiva centimetri mai adânc decât într-o oală. Când este plantată o răsad, udă-l și spud-o pe pământ. În timp ce planta este înrădăcinată, protejați-o de lumina soarelui direct.

Înainte de a săpa o gaură pentru plantarea unui trandafir alpinism, gândiți-vă unde va sta suportul. Chestia este că trebuie să plantezi un trandafir de cățărare la o distanță de cel puțin 20 cm de suport. De asemenea, încercați să plantați trandafirul astfel încât rădăcinile sale să crească în direcția opusă a suportului, iar tufișul, dimpotrivă, să fie înclinat spre suport.

Ilustrație pentru un articol folosit sub licență standard © delniesoveti.ru

Ei bine, asta este totul pentru ziua de azi. Sper că articolul v-a fost util, dacă da, anunțați-mi scriind un comentariu. Dacă tot nu găsești răspunsul la întrebarea ta, scrie-mi despre asta în comentariu. Mi-aș fi foarte recunoscător dacă împărtășești acest articol cu ​​prietenii tăi. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe orice buton din rețelele sociale. Cine știe, poate unii dintre prietenii tăi au nevoie de aceste informații și îi poți ajuta în acest sens.

Și acum îmi propun să mă gândesc puțin la cum spun ei să facă o încălzire pentru creier. În fața ta este o imagine cu numere (5 × 2 = 19-9). Trebuie să schimbați 2 meciuri în așa fel încât numerele să se schimbe, dar egalitatea rămâne. Cer răspunsuri în comentarii.

Caracteristici de agro-inginerie a trandafirilor de alpinism, totul, de la plantare la adăpost pentru iarnă + experiență personală cu VIDEO

Trandafirii catarați sunt foarte sensibili la plantare și îngrijire. Tot despre grija de trandafiri, inclusiv experiența mea personală de cincisprezece ani în creșterea trandafirilor cu flori mari și cu flori mici.

 • Cum să alegi locul potrivit pentru plantarea unui trandafir alpinist
 • Ce soluri preferă urcarea trandafirilor
 • Datele trandafirilor care urcă
  • Experiența mea personală transplantând un tufiș de adulți
 • Cum să apei trandafiri care urcă. Când și câtă apă au nevoie?
  • Experiența mea personală cu udarea trandafirilor
 • Când, cât și ce îngrășământ trebuie aplicat sub trandafiri cataratori
 • Caracteristici de tăierea trandafirilor cu flori mici și cu flori mari
  • Micii trandafiri catarați cu flori
  • Trandafiri cu catarare cu flori mari
  • Jocuri de trandafiri trandafiri
  • Experiența mea personală în tăierea trandafirilor cu flori mari și cu flori mici
 • Cârligul de frânghie
  • Experiența mea personală în recurgerea la trandafiri cu flori mari
 • Cum să pregătiți în mod corespunzător un tufiș de trandafir alpinism pentru iarnă, astfel încât să nu înghețe, să nu putrezească sau să se scurgă?
  • Experiența mea personală cu adăpostirea trandafirilor mari
 • Caracteristici de propagare a trandafirilor alpinisti

Alegerea potrivită a locului pentru plantarea lor și îngrijirea ulterioară competentă sunt condițiile cheie pentru succesul în creșterea trandafirilor!

Cum să alegi locul potrivit pentru plantarea unui trandafir alpinist

Chiar și trandafiri hibrizi de ceai simpli se recomandă să fie plantați într-un loc însorit, ferit de vânturile reci. Mai mult, această recomandare se aplică trandafirilor care se ridică, care sunt ridicați deasupra solului la o înălțime considerabilă. Vânturile puternice sunt în general contraindicate pentru trandafiri, iar la umbra trandafirilor înflorește mai rău și suferă de mucegai pudră.

Ce soluri preferă urcarea trandafirilor

Trandafirii catarați sunt soluri cultivate, bogate în humus și respirabile. Dacă solul din zonă este umed și predispus la apă stagnantă, plantați-le pe un pat de flori ridicat. În principiu, această recomandare este potrivită pentru toată lumea, paturile crescute sunt mai calde și mai ușor de îngrijit..

Un loc de aterizare este cel mai bine pregătit în avans. Trandafirii prefera solurile usor acide (pH 5,5-6,5). Pe soluri mai acide, când prelucrați, adăugați 500 g de var pe 1 m 2. Înainte de plantare la întreaga adâncime a stratului tratat, adăugați 3-4 găleți la 1 m 2 de gunoi de grajd, humus sau compost. Puteți adăuga nisip curat.

Experiență personală: soi de trandafiri ilse. Varietatea acestui trandafir catarator este apreciata pentru mentenabilitatea sa..

Datele trandafirilor care urcă

Până la sfârșitul lunii august, plantează trandafirii cățărați vindeți în containere. Se rădăcină perfect și iernează în pământ deschis. În august sau iulie (în cazul verii răcoroase), dacă este necesar, se pot transplanta tufișuri pentru adulți.

Experiența mea personală transplantând un tufiș de adulți

De multe ori mi-am mutat tufișurile de trandafiri cu flori mari și cu flori mici într-un loc nou. În același timp, timpul transplantului a scăzut atât primăvara, cât și toamna. În orice caz, trandafirii au luat rădăcină. Cheia unei bune supraviețuiri a unui trandafir urcător după transplant este o tăiere puternică a tufișului! Nu vă speriați, trandafirii se vor recupera în doar câțiva ani și chiar prin tăierea lor vor întineri și vor înflori mai bine.

Eu personal nu am folosit niciun Korneviny sau Epina la transplant, oricum nu au fost probleme. Poate că pentru soiurile mai capricioase, care nu sunt în colecția mea mică, vor fi necesare.

Și bineînțeles, dacă este posibil, transplant cu un lot mare de pământ. Arbustii după transplant pot fi chiar aprofundați puțin comparativ cu aterizarea anterioară, dar nu foarte mult.

Distanța optimă între tufișurile trandafirilor care urcă

Trandafirii catarați cresc rapid, așadar plantați-i la o distanță de 1-1,5 m unul de celălalt (când plantați la rând). Desigur, în majoritatea recomandărilor veți găsi o distanță care este semnificativ mai mare decât această cifră. Aceste recomandări sunt potrivite pentru regiunile din sudul țării noastre. Dar dacă doriți să obțineți adevărat culise roz în suburbi, plantați trandafirii mai aproape.

Experiența mea personală cu trandafiri de escaladă

Pe o parcelă de aproximativ 4 metri lungime, astăzi cresc 2 tufișuri. DAR! Aceste două tufișuri au fost mult timp de fapt 10 tufe de trandafiri diferite, obținute din 2 plante-mamă, plantate inițial. Am realizat acest lucru treptat și în mod intenționat, astfel încât, în cazul morții arbustului, patul de flori să nu se golească și să mai existe trandafiri pe el.

VEZI VIDEO CU Trandafirul meu preferat:

Pentru a face acest lucru, în fiecare an timp de câțiva ani în toamnă, am turnat pământ în rădăcina tufișului și am tras ușor ramurile moi în părți (din cauza iernării). În primăvară, a răcit pământul, dar nu complet - a lăsat parțial aceste ramuri presărate. Și acum mai fac straturi de la trandafirul urcat pe părțile laterale de-a lungul patului. Aceasta oferă o rezervă permanentă de material de plantare pentru prieteni și vecini și crește numărul de puncte de creștere a celor mai mulți trandafiri care se urcă în grădina mea..

Experiență personală: Eric Tabarly, o varietate de trandafiri scurti. Am crescut ca un scrub, dar nu l-am tras pe țesătură, în ciuda vârstei sale considerabile. Schimbat în alte locuri de câteva ori, dar noua locație nu a schimbat situația..

Cum să apei trandafiri care urcă. Când și câtă apă au nevoie?

Trandafirii adoră udarea abundentă, în special urcarea trandafirilor cu flori mari necesită multă apă. Este mai bine să udăm tufișurile rar, dar din belșug (până la 25 de litri de apă pe tufă adultă a unui trandafir urcător). Reduceți udarea trandafirilor la minimum până la sfârșitul verii.

Experiența mea personală cu udarea trandafirilor

Ridic trandafirii, de regulă, seara sub rădăcină cu apă dintr-un furtun dintr-un sistem comun de apă. Principalul lucru aici este să udăm nu pe frunze, adică. refuza irigarea prin irigație imediat și pentru totdeauna.

Experiență personală: soi de trandafir Polka 91 - cantitate mică de arbore. Este destul de constant, înflorește abundent.

Când, cât și ce îngrășământ trebuie aplicat sub trandafiri cataratori

Trandafirii urcați - plantele sunt destul de mari și au nevoie de o nutriție adecvată. În primul an după plantarea unui trandafir de cățărare, sub rezerva regulilor de bază ale plantării (groapa plantată, mulcirea organică, mulcirea), tufișurile nu pot fi hrănite. În timpul sezonului, trandafirii sunt hrăniți de 4-5 ori. Prima dată - imediat după tăierea primăverii, în stadiul de umflare a rinichilor (îngrășăminte organice și minerale la rata de 150-200 g, respectiv 50 g la 1 m 2). Mai departe, la începutul creșterii lăstarilor (materia organică cu apă minerală, elementele principale sunt fosforul și potasiul), a treia - în perioada de înmugurire și a patra - după prima înflorire cu îngrășământ complex complet cu microelemente.

Ultima hrănire a trandafirilor care se înalță dublu înflorire se efectuează după a doua înflorire, folosind îngrășământ mineral cu potasiu și un conținut minim de azot. În același timp, aveți grijă: aplicarea excesivă de îngrășăminte poate provoca creșterea rapidă a lăstarilor care nu au timp să se maturizeze iarna.

Experiența mea personală cu hrănirea trandafirilor

Nu mă deranjează cu pansamentele de trandafiri. Dacă este posibil, turnați în mod constant humus și compost, în special toamna, la rădăcină pentru o mai mare duritate de iarnă. Din primăvară până în iulie adaug îngrășăminte minerale complexe, mai întâi cu predominanță de azot, apoi fosfor și potasiu. Stropesc toate îngrășămintele pe ochi: presărați pe pat, slăbiți și vărsați cu apă.

Caracteristici de tăierea trandafirilor cu flori mici și cu flori mari

Primăvara, după deschiderea trandafirilor, îndepărtați orice lăstari deteriorați. Vara, tăiați înfloririle cu tăierea. Este necesară tăierea florilor ofilite la primul mugure bine dezvoltat și îndepărtarea lăstarilor orbi (fără muguri), lăsând 2-3 frunze bine dezvoltate pe cinci frunze.

Micii trandafiri catarați cu flori

Trandafirii cu flori mici înfloresc o dată de-a lungul întregii lungimi de lăstari răsturnate. Prin urmare, efectuați tăierea principală toamna, lăsând 5-7 dintre cele mai puternice lăstari anuale pe tufiș. Tăiați restul la bază. Primăvara, numai lăstarii sunt ușor scurtați (tăierea de 10-20 cm la vârf) și lăstarii răsturnate slab sunt îndepărtate.

Experiență personală: puteți obține aproape orice dintr-un trandafir cu flori mici: îl puteți ridica și veți obține un trandafir clasic de cățărare pe un suport sau îl puteți lăsa mai jos și puteți face o acoperire la sol. Trandafirul meu în viața sa a cunoscut multe ipostaze. Arăta foarte frumos, în timp ce acoperirea solului se ridica, în timp ce partea de jos era decorată cu saxifrag alb de Arends. Înflorirea lor nu se potrivește, dar totuși împreună arată foarte frumoase.

Trandafiri cu catarare cu flori mari

Trandafirii cu flori mari formează lăstari puternici pe care cresc ramuri purtătoare de flori laterale. Florile se formează pe lăstari de ordinul 2. Primăvara, efectuați tăierea sanitară: tăiați toate lăstarii deteriorați. Formați un trandafir cu flori mari după înflorire: tăiați toate lăstarii vechi (peste 3 ani), crenguțe mici care nu vor avea flori și cele slabe. Lăsați numai lăstari tineri lungi și sănătoși. În septembrie-octombrie, tăiați toate cele slabe și necoapte.

Jocuri de trandafiri trandafiri

Trandafirii cu flori mici sunt tăiați, formând o coroană plângătoare armonioasă în conformitate cu cerințele grupului de grădină, din care face parte soiul altoit.

Experiența mea personală în tăierea trandafirilor cu flori mari și cu flori mici

Principalul lucru pe care îl fac cu trandafirii este să îi tăiați în mod constant, sau mai degrabă de 3 ori pe an:

Am tăiat trandafirii pentru prima dată în primăvară: îndepărtez toate lăstarii deteriorați și morți la secatoare cu prunere;

a doua oară am tăiat trandafirii după înflorire: aceasta este cea mai importantă tăiere pentru an. În acest moment formez trandafiri până anul viitor. Am tăiat toate lăstarii mai vechi de 3 ani. Nu las doar lăstari tineri, netede și puternici, cu coaja verde strălucitor. Am tăiat resturile de flori la 70%;

Am tăiat trandafirii pentru a treia oară în toamna lunii octombrie-noiembrie - îndepărtez lăstarii necoapte și prune prea mult, care nu pot fi puse sub acoperire.

Cârligul de frânghie

Trandafirii cataratori au nevoie de sprijin, în caz contrar veți obține un tufiș imens de acoperire a solului. Și dacă este posibil să se facă acest lucru cu rable, atunci cele cu flori mari trebuie ridicate. Suportul trebuie să fie suficient de puternic pentru a susține greutatea trandafirului. Lăstarii la începutul lunii mai, îndepărtați din sprijin în octombrie.

Experiența mea personală în recurgerea la trandafiri cu flori mari

De-a lungul istoriei de creștere a trandafirilor cu flori mari, am încercat diferite sisteme de sprijin: acestea au fost structuri gata confecționate de sine, grilaje din lemn tricotate manual etc. Și acum sunt gata să-mi împărtășesc propria mea metodă secretă de grindă de trandafiri.

Secretul propului meu este simplu! Pentru elementele de bază, am folosit stâlpi metalici gata pregătiți pentru un gard obișnuit de țară. Aceste stâlpi sunt vândute în fiecare grădină sau piață de construcții. Pentru o lungime de 4 m, am săpat 3 coloane pictate în verde. Astfel de stâlpi finisați au întotdeauna urechi sudate speciale pentru fixarea barelor, pe care plăcile sunt apoi bătute în cuie. Așadar, la aceste urechi atașăm o grilă de lemn în fiecare primăvară și o scoatem în fiecare toamnă. Trei persoane fac acest lucru: două țin grătarul și un trandafir, al treilea șurub sau deșurubă grătarul cu o șurubelniță.

Grilele noastre au deja cel puțin 5 ani, pentru iarnă le curățăm în afara hambarului, unde se agăță de peretele de sub acoperiș. Vara țin un trandafir. Faptul că zăpada este demontabilă facilitează foarte mult așezarea trandafirilor pentru iarnă și creșterea acesteia. Când grătarul este scos, trandafirul însuși cade sub greutatea sa pe gazon. Și primăvara, trandafirul este așezat imediat pe un suport și practic nu este nevoie să legăm genele - doar cei care încearcă să scape în lateral.

Cum să pregătiți în mod corespunzător un tufiș de trandafir alpinism pentru iarnă, astfel încât să nu înghețe, să nu putrezească sau să se scurgă?

Principalul secret al adăpostirii trandafirilor cățărați este plantarea lor corectă. Chiar înainte de a cumpăra o răsad, calculați exact unde veți pune trandafirul: lăstarii lui pot atinge o lungime de 2-2,5 m! De obicei, o bucată de gazon este lăsată lângă trandafir, pe care este apoi așezată, răspândind ramuri de molid sau ramuri mari (scânduri) de jos, astfel încât iarba să nu intre în contact cu lăstarii.

Un trandafir de răchită poate fi, de asemenea, așezat pe o grădină de flori. Cu toate acestea, dacă aveți multe plante perene în grădina cu flori care nu necesită adăpost, atunci acest lucru le poate afecta negativ: pur și simplu vor vypriyut și vor muri. În această realizare, trandafirii sunt ideali pentru plantarea cu struguri sau clematis, care au aceleași cerințe de adăpost de iarnă.

Urcarea de trandafiri se adăpostește pentru iarnă, conform tehnologiei speciale

La sfârșitul lunii octombrie, îndepărtați toate resturile de plante de sub tufișuri și săpați solul. Apoi, tratați tufișurile cu sulfat de fier din bolile fungice. După aceea, începeți să îndoiți treptat genele la sol (majoritatea tufișurilor nu pot fi puse într-o singură abordare). În această poziție, blocați lăstarii. Apoi instalați deasupra arcului, astfel încât trandafirii să nu se spargă cu zăpada și așezați în 2 straturi un material de acoperire nețesut cu o densitate de 60 g pe m2.

Experiența mea personală cu adăpostirea trandafirilor mari

A trebuit să învăț să acopăr trandafiri catarați atunci când nu existau materiale de acoperire gata pregătite. Dar în jurul căsuțelor noastre era o pădure mixtă frumoasă, așa că, în fiecare an, în septembrie-octombrie, a fost adus un molid, cu ajutorul căruia s-a făcut adăpost.

Deci, primul pas: turnați 2-4 găleți de humus sau doar pământ în picioarele tufișului;

Pasul doi: așezați buștenii pe pământ, deasupra ramurilor de molid și chiar mai sus decât biciul trandafirilor;

Pasul trei: când apar temperaturi negative constante (aproximativ -10 ° C noaptea și -5 ° C în timpul zilei), acoperim trandafirii cu molidul și de sus. În plus, apăsați jurnalele deasupra ramurilor de molid și lăsați totul până la primăvară. În mai, aerul, în aprilie, scoate treptat adăpostul. Când folosiți ramuri de molid este foarte convenabil să variați gradul de adăpost.

Acum, metoda de adăpost este foarte asemănătoare cu cea veche, dar molidul lasă mult mai puțin, deoarece este folosit nu pentru încălzire, ci mai degrabă pentru volum. Am pus un pic lapnik jos sub trandafiri și l-am lipit lângă gazon pentru a crea o colibă ​​peste tufișuri, pe care arunc apoi material de acoperire. SI TOTUL! Voila!

Experiență personală: împușcături ale unui trandafir deteriorat în timpul iernii de către șoareci. Singura dată când trandafirii au ieșit prost după iarnă a fost în 2010. Și vina și dezghețul nu au fost de vină. Iarna a fost atât de zăpadă și înghețată, încât șoarecii nu aveau nimic de mâncat și, literalmente, îmi mâncau trandafirii, adică. a curățat toată coaja de la lăstari! Trandafirii trebuiau tăiați complet! Dar, după un an, am avut din nou tufișuri îngrijite și mai tinere și după doi mi-am dat seama că, fără îndoială, le-a beneficiat o tăiere puternică.

Experiență personală: starea trandafirului pentru 2014

Caracteristici de propagare a trandafirilor alpinisti

Majoritatea trandafirilor mari sunt foarte dificil de propagat prin butași, dar ușor stratificat. În iunie, faceți scorul matur, dar flexibil al cățărătului, într-o parte și săpați-l parțial. După 2 sezoane, veți primi un trandafir bine înrădăcinat, pe care îl puteți separa de tufișul mamă și transplanta într-un loc nou sau pur și simplu dăruiește-le prietenilor.

Dacă trebuie să obțineți un tufiș până în primăvara anului viitor, atunci înainte de a săpați tragerea, faceți o incizie de 5-8 cm lungime pe partea sa inferioară și introduceți o chibritură în ea.

Puteți face același lucru cu o rozetă cu împletituri mici, aceasta este una dintre cele mai ușoare metode, oferind un rezultat foarte mare..

Experiența mea personală în propagarea trandafirilor cu flori mari și cu flori mici

Se repetă exact cele de mai sus, însă, cu meciurile pe care nu le deranjează. Doar în fiecare an în iunie fac 2-3 straturi. Distribuiesc trandafiri, alocați acum 2 ani, în primăvară. Toți prietenii și vecinii sunt deja înzestrați. De asemenea, a fost posibil să crească un trandafir cu urcare mare din butași, dar există mult mai multe probleme, ceea ce înseamnă că nu are rost să contactăm. Deși urcarea a crescut din butași, desigur, crește și în zona mea și se simte grozav.