De ce au apărut mijloacele în ghivece de flori și cum să le descurci corect

Mijloacele enervante în ghivece de flori sunt o întâmplare frecventă, așa că va fi util să știți: de ce încep dăunătorii, cum să-i eliminați acasă, cum să preveniți.

Pui în ghivece de flori - cauze și luptă

Floriștii cu experiență știu că starea culturilor vegetale ar trebui să fie bine studiată în mod constant, deoarece, în ciuda creșterii excelente și a frumuseții externe, se poate observa adesea modul în care pornesc în mijloc containerele cu plante.

Muștele pe o cultură de flori de plante nu sunt o infecție periculoasă, dar faptul că au apărut este un fapt neplăcut și trebuie să combatem problema.

Însă dacă încă sunt depistate mijlocurile din ghiveciul cu flori, nu trebuie să vă panicați, deoarece metodele eficiente de a face față acestei probleme au fost dezvoltate de mult timp.

Dacă se găsesc brusc insecte enervante în culturile preferate de flori, trebuie să înțelegeți mai întâi care este gradul de infecție al culturii florilor și cât de mult este afectată floarea.

Într-unul dintre recipientele cu floare, trebuie să săpați pământul pentru a înțelege că cercul nu a depus ouă. Dacă nu există larve, acest lucru este excelent. Nu totul este atât de catastrofal, pentru că a scăpa de moarte este mult mai ușor decât de la „copiii” ei.

De ce apar midges în culori interioare??

De unde vine dăunătorul în pământul cu flori?

Cum ajung insectele acolo, distrugând florile preferate?

Transplantul culturilor de flori poate fi cauza formării dăunătorilor..

Terenurile dobândite netratate pot fi infectate cu ouă de muște și, respectiv, larve, după o anumită perioadă de timp se vor transforma în dăunători enervanți, care:

 • otrăvește viața gospodăriilor;
 • distrug floarea în care sunt răniți;
 • infectați toate plantele din casă.

În plus, midges pe flori de interior se reproduc foarte rapid, așa că trebuie să scăpați de dăunător imediat.

Un alt motiv - zboară intrând în clădirea de apartamente din exterior, de la vecini, de la subsol, prin ventilație sau prin capotă.

În același timp, găsesc instant un refugiu în florile de la fereastră sau din cameră, încep să se înmulțească, să distrugă plantele.

Cum să distrugi midges în culori interioare?

Înțelegând cauza infecției, trebuie să știți cum să scăpați de muștele enervante?

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să eliminați:

 • frunze uscate;
 • inflorescențe decolorate;
 • părți putrede.

Toate acestea sunt necesare pentru ca muștele să nu aibă mâncare.

Înainte de plantare, solul, dacă este etaj, trebuie vărsat cu apă foarte fierbinte sau înghețat la congelator.

De asemenea, nu puteți umple florile, deoarece muștele adoră umezeala.

Partea de sus a pământului trebuie să fie uscată, astfel încât ouăle nu vor avea posibilitatea de dezvoltare, iar dacă este amenajat un strat de drenaj, nu vor depune ouă deloc.

Va fi eficient să atrageți creta din gandaci pe partea de sus a interiorului vasului cu bandă.

La mică distanță de plante, trebuie să așezați benzi adezive de pe muște, iar pe recipientul cu partea adezivă în sus, scoateți banda adezivă.

De asemenea, puteți aplica metode populare din muște. De exemplu, dacă diluați 15-20 gr. săpun de rufe rasă în 1 litru de apă și tratat cu această compoziție la fiecare 7 zile culturi de flori sau vărsat substratul cu o soluție ușoară de mangan, acest lucru va aduce un rezultat pozitiv.

De remarcat, în special, nu sunt doar acele culturi de flori peste care se ridică coamele, ci și toate florile interioare (chiar și cele peste care nu dă zăpăceni).

În primul rând, este necesar să sortăm florile infectate de cele sănătoase, decizia corectă va fi distribuirea lor în diferite încăperi, pentru a preveni infecția.

Alte câteva metode:

 1. Prima metodă de luptă poate fi încercată prin spălarea și uscarea pământului. Pentru a obține un rezultat rapid (dar nu de lungă durată), puteți, după cum am menționat deja, să așezați o bandă standard de muste lângă flori infectate. Cel puțin o parte din mijloc se va lipi, iar „norul” în creștere va deveni mai mic. După ce substratul s-a uscat în recipient, udarea florii trebuie efectuată cu mod redus cu o soluție slabă de mangan. Culoarea produsului trebuie să fie roz deschis pentru a nu arde cultura.
 2. Dacă această metodă nu a ajutat și întrebarea despre cum să scăpați de mijloc sunt încă relevante, este necesar să se efectueze proceduri de săpun. A vărsa solul cu structură. Împreună cu săpunul, în plus, puteți așeza toți ace de usturoi tocat fin peste vas; o aromă înțepătoare va speria dăunătorii. Cojile de portocale au același efect..
 3. Un alt remediu din partea oamenilor este tutunul. Suprafața vasului, dens acoperită de tutun, va usca bine pământul și va înspăimânta dăunătorii nedorite cu aroma sa, iar larvele vor sufoca pur și simplu. În lupta împotriva larvelor, sulful ajută la meciuri, trebuie să fie blocați cu capul în pământ. Cu toate acestea, toate sunt moduri de oameni. În același timp, nicio metodă nu oferă o garanție de 100%, este mai bine să încercați diverse mijloace.

Puteți achiziționa soluții de magazin pentru medii:

 • Fly-mâncător.
 • Bazudin.
 • Dohlox.
 • Tunet.
 • Reparație.
 • Zemlin.
 • Capcană.
 • Aktara.

Pe ambalajul fiecărui produs există o instrucțiune, aceasta trebuie utilizată, gravând insecte enervante.

Lupta cu muștele nu este ușoară, dar dacă doriți, totul se va dovedi, iar florile vor înflori frumos, încântând gospodăria.

Dacă planta este infectată prost, atunci este mai bine să scapi de ea..

Sperăm că acest articol vă va ajuta să înțelegeți de ce pornesc aruncile în ghivece de flori și cum să le faceți față..

Pui în culori de interior: cum să scapi de intrusi

Aproape fiecare apartament sau casă privată are flori interioare. Cineva crește doar câteva plante nepretențioase de îngrijit, iar cineva are o seră întreagă din diverse flori exotice acasă.

Mulți grădinari obișnuiesc să udă flori, să culeagă frunzele uscate și să replanteze plante primăvara într-un nou ghiveci. Însă, atunci când apar mijlocii mici pe frunzele și tulpinile plantelor, majoritatea este pierdută și nu știe cum să le facă față sau nu acordă prea multă importanță acestui lucru.

În acest articol vă vom spune despre ce sunt dăunătorii florilor de interior, care sunt periculoase, ceea ce provoacă aspectul lor. Și, desigur, veți învăța cum să faceți față oaspeților neinvitați și ce să faceți, astfel încât să nu mai apară niciodată.

De ce apar midges pe flori de interior??

Puii din ghivece de flori nu apar de nicăieri. Cel mai adesea, oamenii înșiși își infectează animalele de companie verzi. Există trei motive principale pentru apariția cernelilor în ghivece cu plante de interior:

 1. Dăunătorii intră în casă cu o plantă nouă. În florării, condițiile corecte sunt rareori menținute. În plus, plantele noi apar în mod regulat din întreaga lume. Toate acestea creează un fundal excelent pentru răspândirea midges florilor. Prin urmare, după cumpărarea unei flori noi și aducând-o acasă, pune-o în carantină departe de alte plante. Urmăriți cu atenție dacă noul dvs. animal de companie este bolnav. Dacă totul este bine, după 2-3 săptămâni, rearanjați vasul într-un loc permanent.
 2. Insectele sunt aduse în casă împreună cu solul achiziționat pentru transplantarea plantelor. Ideea este că solul cu flori, care este vândut în magazine, ar trebui să fie supus unei proceduri de dezinfectare. Dar, din păcate, producătorii nu tratează întotdeauna acest lucru cu bună credință. Prin urmare, în țară există adesea larve și ouă ale diferiților dăunători. Grădinarii cu experiență se sfătuiesc să dezinfecteze solul înainte de transplant. De asemenea, îl puteți îngheța ținându-l timp de câteva ore pe balconul deschis.
 3. Pisicile intră în casă prin ferestrele deschise primăvara și vara. Sezonul cald este timpul migrației și reproducerii insectelor. Cu o fereastră deschisă, este ușor să „prindeți o infecție”. Vara, trebuie să inspectați mai des florile, deoarece riscul de infecție este mai mare.

Dar nu este suficient doar să aducem insecte sau larvele lor în casă, pentru ele este încă necesar să se creeze condiții favorabile pentru reproducere. Și aici vina viticultorului este evidentă.

Plante bine îngrijite, revărsări constante, stagnare de apă în oală, lipsa de scurgere, temperatură și umiditate necorespunzătoare - toate acestea provoacă o creștere accentuată a populațiilor dăunătoare.

Puii eclozează din ouă, produc descendenți noi și se mută foarte repede de la plantă la plantă.

IMPORTANT! Urmați regulile de îngrijire a plantelor, pentru a nu crea condiții favorabile pentru reproducerea insectelor.

De ce intrusii sunt periculoși??

Plantele de interior sunt atât o casă, cât și o sursă de hrană pentru midges.

Insectele se hrănesc cu suc din tulpini și frunze, afectează rădăcinile. Din această cauză, planta infectată se usucă. El devine frunziș lent, reacționează prost la pansament. Și atunci piere complet.

Rezultatul expunerii

În plus, consumând sucuri, dăunătorii lasă răni microscopice pe tulpini, frunze și rădăcini. Prin aceste răni, florile se infectează cu boli fungice, bacteriene și infecțioase. Purtătorii lor, apropo, sunt toate aceleași midges de flori.

De aceea, alături de paraziți, florile suferă adesea de diverse boli fungice. Și o astfel de lovitură dublă pentru sistemul imunitar nu este capabilă să facă fiecare plantă.

IMPORTANT! Dacă nu luptați cu mijlocii, atunci ei se vor răspândi foarte repede în toată casa. Și în loc de un singur animal de companie bolnav, primiți o epidemie.

Soiuri de midges pe plante de interior

Mușca este numele comun pentru dăunătorii mici de insecte care se hrănesc cu sucuri de plante. Dar, de fapt, acestea sunt mai multe insecte diferite. Să luăm în considerare mai detaliat paraziții cei mai răuvoitori.

Mijloace albe pe flori - fluturi albe, insecte la scară

Fluturele albe și scaldele se referă la midges albe. Pot fi găsite pe frunzele și tulpinile plantelor, pe suprafața solului. Adesea aleargă în jurul paletei. Insectele adulte arată ca molii. Cea mai periculoasă perioadă este primul sfert al anului, iarna și primăvara. În acest moment, mijlocii albi au fost cei mai activi..

Principalul pericol provine din larvele albastre și insectele la scară. De obicei, sunt localizate pe interiorul plăcilor cu frunze, dar pot fi găsite și la rădăcini. Larvele se hrănesc cu seva plantelor. Semnele apariției lor sunt pete incolore pe frunze..

Whitefly este deosebit de periculos. Acest dăunător crește cu o viteză fantastică și este capabil să vă distrugă toate plantele incredibil de rapid..

Midges negre în flori - sciaridae

Sciaride iubesc umed. De aceea își depun ouăle într-un sol excesiv de umed. În căldură, larvele cresc rapid, iar rădăcinile le asigură hrană. Adulții nu sunt periculoși pentru flori, dar larvele pot provoca daune ireparabile sistemului radicular.

Purici de pământ în ghivece de flori - Podura

Acești paraziți sunt periculoși, deoarece sunt aproape invizibili pentru ochi. Sunt foarte mici, sub 1 mm, dar se reproduc foarte repede..

În general, femeile nu sunt capabile să dăuneze unei plante adulte, dar pentru florile tinere și bolnave sunt un pericol imens. Pe lângă faptul că podursele se hrănesc cu rădăcini putrezite și frunze și flori căzute, suferă multe infecții fungice.

Prin urmare, nu merită riscul - este mai bine să distrugi atunci când găsești purici.

REFERINŢĂ. Deoarece majoritatea dăunătorilor depun ouăle în solul umed, un transplant de plante convențional va ajuta să facă față problemelor. Dar este foarte important să curățați complet rădăcinile solului vechi. Și, la fel, va fi necesar să se efectueze tratament cu insecticide.

Cum să scapi de midges pe flori de interior

Cu paraziții, trebuie să începeți să luptați imediat ce le observați. Este foarte important să distrugi nu numai adulții, ci și larvele, precum și depunerea ouălor. Pentru a face acest lucru, luați măsuri cuprinzătoare.

Produsele chimice prezintă cea mai mare eficacitate. Dar nu toată lumea va putea să le aplice liber într-un apartament. Cu toate acestea, pesticidele prezintă un anumit pericol pentru oameni. Prin urmare, puteți utiliza remedii populare. Dar, dacă infecția a devenit o epidemie, atunci va trebui să utilizați fonduri achiziționate.

IMPORTANT! Nu uitați să efectuați tratamentul preventiv al plantelor neinfectate.

Cum se elimină insectele remedii populare

Metodele alternative sunt bune în stadiile incipiente ale infecției..

Primul lucru de făcut după găsirea oaspeților neinvitați în ghivece de flori este să se usuce solul. În uscat, larvele mor.

BACSIS. Dacă se toarnă un strat mic de nisip deasupra solului, atunci nu vor mai exista larve în sol.

Puteți încerca, de asemenea, să lipiți chibriturile în ghivece de sulf și să le umeziți ușor cu apă. Sulful se va dizolva treptat. După câteva schimbări de meci, dăunătorii vor dispărea.

Infuzia de usturoi ajută bine. Mirosul său este insuportabil pentru insecte. Acest lucru va proteja rădăcinile plantelor. Dar pulverizarea cu apă cu săpun va salva frunzele și tulpinile. Problema este că nu toate plantele tolerează picături de apă pe frunze. În unele, plăcile de frunze încep să se înnegrească.

Unii grădinari folosesc asteriscul. Unguentul se aplică pe marginea oalei. Insectele nu-i suportă mirosul.

Unul dintre cele mai eficiente remedii populare este amoniacul. Soluția se prepară din 50 g de medicament și 5 l de apă. Produsul rezultat poate fi pulverizat și udat. Prelucrarea se efectuează în fiecare lună în fiecare deceniu.

PE O NOTĂ. Amoniul este, de asemenea, bun, deoarece poate fi folosit și ca pansament cu azot.

Un alt instrument dovedit este permanganatul de potasiu. O soluție roz pal de permanganat de potasiu nu numai că distruge larvele de midges, dar tratează și rădăcinile florilor.

Cu precauție, puteți utiliza oțet de masă obișnuit. Soluția se prepară din 1 linguriță și 1 litru de apă. Acidul acetic va otrăvi insectele. Dar nu depășiți doza, în caz contrar, în loc de frunze sănătoase și lucioase, veți primi pețiole arse.

De asemenea, tutunul și scorțișoara sunt potrivite pentru a înfricoșa moarte. Praful este împrăștiat pe suprafața vasului. De asemenea, din ambele mijloace puteți pregăti o soluție pentru irigare. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de clutch-uri și larve..

Cum să luptați și să tratați substanțele chimice

Produsele chimice sunt cele mai eficiente împotriva dăunătorilor. Acestea afectează tractul respirator și gastro-intestinal. Drept urmare, insectele mor. Sub rezerva dozării, preparatele sunt inofensive pentru plante..

Printre cele mai populare și eficiente insecticide se numără „Thunder-2”, „Actellik”, „Muhoed”, „Capcane”, „Bazudin”, „Thunder”, „Zemlin” etc. De exemplu, Aktaru. Ambalajul indică doza pentru tratamentul plantelor domestice..

În ciuda eficacității lor, substanțele chimice prezintă unele dezavantaje..

Cel mai important, ele sunt încă dăunătoare pentru oameni. După procesare vara, puteți lăsa geamurile deschise, astfel încât camera să fie ventilată. Dar iarna, acest lucru nu va funcționa.

De asemenea, nu li se recomandă să utilizeze chimia dacă există copii mici în casă. Da, iar unii adulți nu tolerează efectele medicamentelor. Ei încep o alergie.

Când folosiți substanțe chimice, este foarte important să respectați doza corectă. În caz contrar, există riscul, împreună cu distrugerea insectelor, de a „arde” planta.

Dacă sunt prea mulți dăunători și nimic nu ajută, atunci puteți utiliza metoda radicală. Planta bolnavă este plasată într-o pungă spațioasă, un insecticid este pulverizat în interior (chiar și diclorvos o vor face). Apoi pachetul este legat. Este important să nu existe găuri în el, iar insectele să nu circule nicăieri. După 8 ore, punga este dezlegată și floarea udată. Această metodă se numește „Toxica seră”. Trebuie utilizat doar ca ultimă soluție..

Pe lângă procesarea medicamentelor, trebuie să efectuați mai multe acțiuni:

 1. Reglați modul de udare. Dacă solul din ghiveci este prea umed, opriți udarea un timp.
 2. Reglați umiditatea. Aerul umed este cel mai favorabil pentru răspândirea insectelor și creșterea populației.
 3. Scoate din oală frunzele uscate și uscate, florile căzute și părțile putrezite ale plantelor. Aceasta este și hrana dăunătorilor și este mai bine să o îndepărtați..

REFERINŢĂ. Toate aceste etape au ca scop oprirea reproducerii insectelor, creând condiții în care adulții nu vor putea depune ouă.

Prevenirea apariției midges-urilor și ce trebuie să faceți astfel încât să nu apară

Decât de fiecare dată pentru a efectua operațiuni militare împotriva moșilor, este mai bine să preveniți apariția acesteia. Prevenirea, în orice caz, vă va face mai puțin efort, timp și bani decât să încercați să eliminați paraziții..

Reguli de bază pentru prevenirea apariției midges în culori interioare:

 • Inspectați regulat. Este mult mai ușor să omori o jumătate de duzină de insecte adulte decât o întreagă colonie de moarte..
 • Desfaceți pământul și nu uitați de drenaj la transplant. Aceste acțiuni simple vor proteja împotriva dezvoltării larvelor dăunătoare în sol..
 • Nu supraîncărcați. Solul umed este cel mai bun loc pentru reproducerea insectelor. În plus, odată cu stagnarea apei, încep procesele de putrefacție, care pot duce și la ciupercă.
 • Păstrați vasul curat. Eliminați frunzele căzute, crenguțele, petalele etc..
 • Nu uitați să dezinfectați solul la transplant. Permanganatul de potasiu vă va ajuta dacă pământul cumpărat se dovedește brusc de o calitate slabă.
 • Folosiți un sistem de drenaj aerian. Acoperiți suprafața solului cu argilă extinsă, pietriș sau nisip fin. Pur și simplu insectele nu au unde să depună ouă.
 • Folosiți amestecuri speciale de sol. Va fi bine dacă în substrat există turbă, cărbune.
 • Nu folosiți îngrășăminte organice. Frunze de ceai, cafea, piei de banane. În descompunere, aceste pansamente creează condiții excelente pentru reproducerea midges.

constatări

Pisicile îți pot strică animalele de companie verzi. Prin urmare, este foarte important să le detectăm și să le distrugem în timp. Este dificil să te descurci cu ele și trebuie să faci acest lucru repede, până când insectele s-au născut. Și cel mai bun mod este de a preveni apariția lor. Nu vă aruncați florile, aveți grijă de ele și frigiderul nu vă va deranja.

De ce apar moale (sciaride) în ghivece de flori și cum să scapi de ele

Poate că fiecare crescător de mai multe ori în practica sa s-a confruntat cu problema apariției micilor flori. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă iarna, când majoritatea plantelor au o perioadă inactivă și sunt oarecum slăbite.

Daunele sunt cauzate nu numai de insectele în sine, ci și de larvele lor situate în sol, astfel încât dacă nu se iau măsuri urgente, planta poate muri foarte repede. Ce sunt și ce să facă dacă au apărut, cum să scapi de dăunători enervanți?

Până în prezent, sunt cunoscute treizeci de genuri de moarte, care numără mai mult de o specie și jumătate de insecte. Aproximativ șase sute de specii se găsesc în partea europeană a lumii..

Mijloacele cu flori (țânțari de ciuperci, sciaride, muște) sunt insecte mici aparținând echipei diptera. La vârsta adultă, sunt muște cu un corp alungit de până la patru milimetri în negru, cu o pereche frontală dezvoltată de aripi și o mustață lungă, le puteți vedea clar în fotografie. Indivizii tineri sunt de culoare gri deschis..

Cum să aflați că mișcările sunt îmbrăcate în culorile camerei

Dacă planta și-a pierdut aspectul sănătos inițial și a încetat să crească, înseamnă că cel mai probabil este infectată cu un fel de boală sau dăunători. În primul rând, dacă există suspiciuni că floarea suferă tocmai de înfrângerea țânțarului cu ciuperci, trebuie să scuturați ghiveciul cu flori. Muștele negre sau gri vor zbura imediat de planta infectată.

Mulți începători în floricultură confundă adesea obișnuitele gospodării (Drosophila) cu sciaidele. Tantarii de ciuperci au un corp mai mare, gratios si zvelt, in timp ce Drosophila arata ca muste mici cu abdomenul gros.

Dacă sunteți sigur că mișcările sunt înfășurate într-un ghiveci de flori, trebuie să studiați solul. Este necesar să turnați atâta apă în ghiveciul de flori, astfel încât să stea la aproximativ un centimetru deasupra substratului. După ceva timp, ouăle și larvele de sciaide vor începe să înoate în ea..

Ce rău aduc moașele interioare florilor interioare?

Larvele de țânțari de ciuperci se instalează în straturile superioare ale solului. Inițial, încep să mănânce părți moarte ale plantei. Dar, după ce au ajuns la rădăcinile fragede și suculente, încep să se hrănească cu ele, să se transforme rapid în midges adulți și să crească în număr mare.

Este deosebit de periculos dacă se încolăcesc într-un teren în care cresc plante tinere cu un sistem rădăcină slab.

De ce porniții încep florile?

Muștele negre pot apărea în casă din mai multe motive:

 • După ce a intrat într-o fereastră deschisă sau prin grătarul de ventilație de la subsol;
 • Odată cu plantele recent achiziționate;
 • Propagarea în solul contaminat, neinfectat înainte de plantare;
 • Datorită acidificării solului cu prea multă ploaie sau în absența unui drenaj suficient;
 • În caz de abuz de îngrășăminte organice.

Cum să eliminați independent midges din flori de interior

 • Dacă se găsesc țânțari de ciuperci, orice metodă de a face față acestora începe cu izolarea plantei afectate, astfel încât infecția să nu se răspândească în rest. Este recomandabil să se efectueze un singur tratament de epruvete sănătoase în orice mod cunoscut, în scopuri profilactice;
 • Mai departe, pentru a scăpa de moarte, solul florilor infectate trebuie udat cu un insecticid (Aktara, Actellik, Tanrek, Fitoverm și altele). Dacă este posibil, cel mai bine este să extrageți planta din ghiveci, să clătiți rădăcinile și să transplantați într-un sol sănătos, dezinfectat;
 • În jurul ghivecelor de flori, în care se împletesc muștele, trebuie să atârnați benzi lipicioase pentru prinderea adulților. În cazul în care mijlocii sunt divorțate în număr foarte mare, va trebui să recurgeți la aerosoli pentru a ucide insecte (Dichlorvos, Raptor și altele), iar marginile vasului pot fi procesate cu creioane pentru a distruge gandacii;
 • Conform recenziilor multor grădinari, utilizarea granulelor de droguri Mukhoeed ajută la combaterea foarte bună a mijlocilor din florile interioare. Acest instrument trebuie aplicat pe sol în conformitate cu instrucțiunile;
 • Pentru a scăpa de butucurile de flori dintr-un apartament, este necesar să se minimizeze numărul de udări ale unei plante bolnave, creând periodic secetă artificială. Larvele negre nu tolerează uscarea completă a solului și mor.

Sunt descrise aici mai multe modalități eficiente de a scăpa de un acarian păianjen..

Pentru a ști cum arată scutul, vă recomandăm să le studiați fotografiile, care sunt aici: https://cvetolubam.ru/shitovka/

Daunele pe care le aduce mâncarea la plantele interioare și metodele eficiente de a face față sunt descrise aici..

Cum metodele populare de a elimina midges din flori în ghivece

Uneori, destul de bine, se dovedește să lupte cu mijlocii în ghivece cu flori folosind metode populare:

  • Se amestecă o jumătate de linguriță de permanganat de potasiu cu două linguri de bicarbonat de sodiu și se dizolvă în zece litri de apă. Acest instrument trebuie utilizat pentru udare timp de două săptămâni. În acest moment, trebuie să pulverizați regulat plantele cu apă curată și caldă. Această metodă este potrivită numai pentru controlul larvelor;
  • Puteți elimina midges din florile domestice folosind o soluție de săpun. Pentru aceasta, o sută de grame de săpun verde sau de rufe se dizolvă într-o jumătate de litru de apă caldă. Apoi, cu un burete sau țesut moale, toate părțile plantei sunt spălate.

  Scaridele se tem foarte mult de soluțiile alcaline. Săpunul creează, de asemenea, un film protector special pe suprafața plantei. În timpul tratamentului cu o soluție săpună, trebuie să vărsă regulat solul cu o soluție de permanganat de potasiu, pentru a scăpa simultan de larve;

 • Dacă muștele florilor au apărut recent și nu sunt foarte multe dintre ele, atunci puteți folosi sulf. Meciurile convenționale trebuie așezate în pământ, astfel încât capetele lor să se ridice la un centimetru deasupra solului. După aceasta, se efectuează o udare abundentă, în urma căreia va apărea un miros de sulf, care sperie rapid scariidele adulte. În acest caz, trebuie luate măsuri suplimentare pentru distrugerea larvelor;
 • Pentru a îndepărta mijlocul dintr-un ghiveci de flori, puteți folosi cruste de plante de citrice. Acestea trebuie tăiate în fâșii mici, uscate puțin și lipite în solul din jurul plantei;
 • De asemenea, puteți tăia cuișoarele de usturoi în farfurii și așezați-le pe întreaga suprafață a solului, ușor presând;
 • Pentru a speria mijloacele, este posibil să se răspândească crengute de mărar cu semințe într-un recipient cu o plantă sau să stropiți ușor pământul cu piper roșu măcinat;
 • Pentru a distruge țânțarii adulți, puteți folosi infuzia de tutun uscat sub formă de pulverizare timp de câteva săptămâni. Pentru aceasta, se toarnă cincizeci de grame de tutun cu un litru de apă și se lasă două zile. Apoi infuzia este filtrată și i se adaugă încă un litru de apă..

Măsuri preventive necesare

Din moment ce a scăpa de moarte la plantele de interior este destul de laborios, este mai ușor să preveniți infecția decât să o combateți mai târziu. Pe lângă examinările preventive periodice, se pot recomanda următoarele precauții:

Udarea trebuie efectuată numai la uscarea stratului superior de pământ, pentru acele plante pentru care este posibilă o udare mai mică, este mai bine să o utilizați. Excesul de apă din tigaie ar trebui să se scurgă pentru câteva ore după udarea florii.

Solul pentru plantarea majorității florilor trebuie să fie selectat moderat, liber, respirabil pentru a asigura accesul oxigenului la sistemul rădăcină al plantei.

Toate recipientele în care este planificat un transplant trebuie tratate cu o soluție de permanganat de potasiu (se toarnă timp de câteva ore) sau cel puțin se toarnă apă clocotită peste ea. Solul trebuie calcinat la cuptor sau congelat la congelator. Nu trebuie să luați pentru plantarea solului folosit anterior, care conține reziduuri de plante din plantele anterioare.

Nu hrăniți inutil plantele interioare cu materie organică (gunoi de grajd, compost, excremente de păsări și altele). Insectele se instalează în primul rând în sol, unde sunt descompuse activ.

Trebuie să tăiați regulat frunzele și florile uscate din plantă, precum și să strângeți cele căzute. Nu puteți folosi frunze de ceai sau terenuri de cafea ca îngrășământ. Nu aduce niciun beneficiu, dar la rândul său este un mediu excelent pentru creșterea moșilor.

Pentru acele plante care necesită o udare frecventă și abundentă, se recomandă turnarea unui strat de nisip grosier pe sol, care se va usca mult mai repede decât solul. Iar ouarea, care se face într-un substrat uscat, moare repede.

Cum să te descurci cu fluturile albe care s-au stabilit pe plante de interior.

Ce trebuie să faceți dacă ați descoperit o mâncărură pe o orhidee, scrisă aici.

Motivele pentru care apar plante la interior și metodele de abordare a acestora sunt descrise în acest articol..

Desigur, nimeni nu este ferit de apariția niciunui dăunător al plantelor de interior. Dar respectarea unor măsuri preventive simple poate reduce semnificativ probabilitatea de infecție.

Cum să scapi de midges în culori de interior

Puii în culori interioare nu sunt mai puțin frecvente. O îngrijire necorespunzătoare, un mediu de dezvoltare favorabil duce la dezvoltarea activă a acestor insecte. Și deși sunt mici și chiar mai ales inconștiente, aduc multă rău. Cum să scapi de midges în culorile interioare și cum să previn apariția lor, este descris în acest articol.

Ce rău cauzează moarte pe flori

Printre diverși dăunători care afectează plantele de interior, merită evidențiat midges. În ciuda dimensiunilor reduse, în cantități mari pot duce la moartea recoltelor, așa că este mai bine ca fiecare cultivator să știe cum să scape de mijlocul florilor interioare.

Gnats trăiesc în ghivece de flori

Ternii trăiesc în ghivece cu flori. Ele nu fac rău oamenilor, dar deseori răspândesc boli care amenință plantele. În plus, în cantități mari, strică aspectul plantelor, întrucât se înfundă literalmente în nori deasupra florilor. La început, atunci când apar doar mijlocii, florile se simt normal, dar în timp, starea lor se poate agrava. Motivul este că aceste insecte cresc în pământ, depunând ouă acolo. Larvele lor mănâncă diferite părți ale plantelor, provocându-le prejudicii mari..

Cauzele moșilor

Pentru a înțelege cum să preveniți apariția midges, trebuie să știți de unde provin. Încep acasă din mai multe motive..

Umiditatea ridicată, udarea frecventă duce la dezvoltarea midges

 • Umiditatea ridicată, udarea frecventă duce la dezvoltarea de midges, în special toamna și iarna.
 • Sol contaminat. Terenurile de plantare pot avea larve sau ouă dăunătoare.
 • Îngrășăminte populare, cum ar fi ceaiul adormit, terenurile de cafea, în cantități mari duc la dezvoltarea de midje în ghivece.

Acestea sunt cauzele cele mai frecvente ale midges pe flori de interior. În același timp, trebuie să înțelegeți că, indiferent de motivul în care acestea nu apar, trebuie să decideți imediat cum să scăpați de mijlocul în culori interioare.

Tipuri de midges pe flori de interior

Acasă, se dezvoltă cel mai des două tipuri de mijloc..

Mijloacele albe pot fi complet albe, cu o nuanță galbenă sau roșie

 • Mijloacele albe au o culoare deschisă. Pot fi complet albe, cu o nuanță galbenă sau roșie. Reprezentanții tipici ai speciilor sunt poduras sau springtail. Particularitățile acestor mijlocii sunt că apar în sezonul rece. Acești midges preferă să se stabilească pe plante cu frunze moi care conțin multă umiditate. Acestea includ begoniile, fucsiile.
 • Midges negre - sciaridae sau țânțarii de ciuperci au dimensiuni puțin mai mari decât cele ușoare. Se dezvoltă activ în pământ, se hrănesc cu rădăcini de plante, ceea ce duce la moartea florilor. Astfel de mișcări afectează cel mai adesea plantele cu frunze dense precum ficusuri, azalee, violete.

Ambele specii dăunează plantelor dacă nu sunt eliminate..

Cum să te descurci cu remedii populare de moarte

Mulți cultivatori de flori au întâlnit dăunători pe plante, dar nu toată lumea știe cum să scape de moarte în florile de interior. Dar există multe remedii populare care sunt foarte eficiente acasă. Deci, cum să scăpați de midges în culori interioare folosind mijloace improvizate:

Se toacă usturoiul, se cojeste, se taie fundul și se picură într-un vas

 • Catelul de usturoi se decojeste, se taie fundul si se picura intr-o oala. Mirosul său va speria midges-ul dacă nu sunt mulți.
 • Dacă există o mulțime de midges, puteți face o infuzie de usturoi. 3 capete de usturoi se toacă și se toarnă cu un litru de apă. Amestecul este insistat timp de 3-4 zile, decantat și folosit pentru a pulveriza solul și plantele. Usturoiul va alunga adulții de pe sol și va distruge larvele. Tratamentul cu usturoi durează 4-6 săptămâni până când dispar complet.
 • Permanganatul de potasiu simplu poate scăpa de midges. Se diluează în apă, astfel încât culoarea lichidului să fie roz pal și se folosește pentru udarea plantelor de interior o dată pe săptămână..
 • Meciurile simple sunt de asemenea eficiente. Pentru un vas de dimensiuni medii, se iau 4 chibrituri. Sunt trântiți în pământ cu capul în jos. La udare, sulful de pe capul chibritului se va dizolva și dezinfecta solul. Când sulful de pe capuri se dizolvă, chibriturile se schimbă. Procedura se desfășoară timp de 2 luni.
 • O soluție slabă cu săpun este pulverizată pe vârfurile plantelor și solului. Ca urmare, moarte și larve mor.

Remediile populare distrug în primul rând larvele. Ei expulzează adulții din pământ. Astfel, indivizii tineri încetează să apară, dezvoltarea dăunătorului încetinește, colonia scade treptat, iar în timp, mișcările dispar complet.

Produse chimice pentru midges

Produse chimice pentru midges

Preparatele chimice pentru arsuri sunt mult mai eficiente decât remediile populare. Distrug adulții și larvele, salvează plantele de invazii. Cu toate acestea, au un dezavantaj. Astfel de medicamente pot fi periculoase pentru animale de companie, păsări, oameni, în plus, pot fi toxice pentru florile de interior. Așadar, folosiți-le cu prudență!

 • Cea mai ușoară metodă de a scăpa de moarte este să folosești diclorvos sau farfurii anti-țânțar. Vor distruge adulții și larvele din pământ..
 • Uneori, creioanele mici de gandaci ajută și ele. Ele pot fi strivite în pământ și, ca urmare, indivizii vor muri treptat.
 • Insecticidele precum Inta-Vir, Grom-2, Aktellika, Karbofosa pot fi de asemenea utilizate pentru prelucrarea solului și a plantelor. Acestea acționează rapid, dar sunt folosite strict conform instrucțiunilor.!

Insecticidele pentru plante sunt utilizate cel mai bine pe balcon, pridvor, în curte. În interior, este mai bine să nu le folosești. În plus, înainte de a dilua lichidul și de a pulveriza florile, este important să studiați instrucțiunile!

Prevenirea mișcărilor pe flori de interior

Pentru a nu vă gândi cum să scăpați de mijloc în florile de interior, este necesar să luați măsuri pentru a preveni apariția lor.

 • Umiditatea trebuie să fie menținută în valori medii, apoi intermediile nu vor începe. Între timpul de udare trebuie respectat. În cazul în care pământul nu are timp să se usuce cel puțin de sus, în mod inevitabil, pornirile vor începe.
 • În ghiveci ar trebui să existe un strat de drenaj pentru a îndepărta excesul de umiditate.
 • Pământul trebuie să fie liber, calcinat în sol sau dezinfectat cu permanganat de potasiu.
 • Dacă în timpul plantării, transplantarea plantelor, adăugați cenușă activă sau cenușă de lemn în sol, mijlocurile nu vor începe în el.
 • Frunzele căzute, florile trebuie scoase la timp din ghiveci.
 • Infuzia de ceai nu este de dorit pentru hrănirea plantelor.

Astfel de reguli simple de îngrijire pot reduce riscul apariției la plantele cu flori. Dacă totuși plantele au apărut pe plante, este necesar să începeți imediat tratamentul cu remedii populare sau insecticide. Medicamentele sunt selectate după dorință. Cu tratamente sistematice, atât agenții populari, cât și cei chimici sunt extrem de eficienți..

Moduri de a face față cu midges negre florale și fructate

Ați observat că în mijlocul casei există midges, în special în locurile din jurul florilor de acasă? Apar mai des după ce le udi? Ți se pare că de fiecare dată când omori unul, alte cinci apar a doua zi? Dacă ați răspuns da, vești proaste - probabil aveți probleme cu mișcările, țânțarii fungici sau muștele de fructe.

Simptome

Să vedem dacă este posibil să detectăm acești dăunători pe flori de interior, cum să scăpați de tălpi în flăcări. Verificați zilnic frunzele (sau florile), marginea oalei și solul pentru insecte. De îndată ce găsiți muște negre și insectele zburătoare încep să zboare, flori și larve sunt deja prezente în sol. Dar cum să stabilești ce viețuitoare trăiește cu tine și cum să faci față cu ea?

Veverițe, țânțari de ciuperci și muște de fructe

Țânțarii de ciuperci au o lungime de 1 până la 3 mm și corpuri subțiri similare cu țânțarii cu aripi cenușii sau transparente, capete negre și picioare subțiri. De asemenea, le puteți identifica prin antene cu segment lung. Muștele fructelor sunt mai mici și mai compacte, cu picioarele mai scurte și sunt ușor portocalii. Din fericire, tratamentul este același pentru ambele.

De unde vin ei? Cel mai adesea, apar în solul achiziționat recent, într-un sac de amestec în ghiveci sau dintr-o fereastră deschisă sau vegetație adusă de pe stradă.

Diagnostic

Muștele de fructe și țânțarii fungici se hrănesc cu resturi organice putrede în solul în ghiveci, motiv pentru care sunt o problemă comună pentru iubitorii de flori. De asemenea, îi puteți întâlni în bucătărie, mâncând fructe supraîncărcate. În timp ce prezența în creștere a micilor tălpi negri este pur și simplu enervantă, larvele pot provoca daune grave sistemului radicular, astfel încât aspectul lor nu poate fi ignorat. Vestea bună este că ambii dăunători trăiesc doar câteva zile, așa că tot ce trebuie să faceți este să le întrerupeți ciclul de viață, iar timpul va face restul.

Citiți mai multe despre metodele de prevenire și tratament pentru a scăpa de țânțarii fungici și muștele de fructe.!

Prevenirea apariției midges în ghivece cu flori

Reglați obiceiurile adecvate de udare

Dăunătorii, cum ar fi muștele de fructe și midges negre din flori se simt confortabil pe un teren umed; ouăle și larvele nu pot supraviețui fără un mediu umed constant. Cel mai probabil, planta dvs. poate rezista la mai puțină apă decât o dați. Încercați să verificați solul cu degetul și să-l adăpați doar atunci când este complet uscat, cel puțin 2-3 cm. Dacă nu sunteți foarte bun pentru a măsura umiditatea, puteți lua un senzor de umiditate și așezați-l direct în pământ. Amintiți-vă că legătura cu apă este cauza numărul 1 al morții florilor interioare!

Luați în considerare drenajul și umiditatea

Nivelul de umiditate al solului depinde dacă există o scurgere specială în oală cu pământul. Nu toate plantele și florile sunt bine umezite..
O umplutură cu ghivece de flori pentru flori de casă necesită 15% aer, 35% umiditate și 50% pământ. Și aici nu poți face fără drenaj, creând condiții confortabile pentru seră.
Prea multă umiditate deplasează 15% din oxigenul necesar de plante. Drenajul este necesar, deoarece acesta este singurul mod în care lichidul inutil poate ieși, iar rădăcinile plantei vor respira.
Dacă se folosește o tavă sub ghiveciul cu flori, goliți această farfurie imediat după udare, pentru a preveni acumularea umidității..

Folosiți solul potrivit

Cele mai bune soluri conțin materiale organice care se descompun lent, precum nuca de cocos, fibrele și cărbunele. Pe partea anorganică, perlitul este și un ingredient bun. Folosiți sol bine drenat, care se descompun lent; cu cât mediul de plantare este mai vechi, cu atât este mai atractiv pentru dăunători. Din moment ce pungile de pământ deschise pot fi un teren de reproducție pentru muște, puteți încerca, de asemenea, să depozitați pământul neutilizat într-un recipient închis - gândacii nu pot supraviețui fără oxigen. De asemenea, nu reutilizați pământul atunci când replantați o plantă; mai bine să ai un teren proaspăt de fiecare dată.

Tunderea ca mijloc de combatere a mijlocilor

Tăiați zilnic frunza moartă sau moartă din plantă, în special în locurile apropiate de linia solului și îndepărtați materialul vegetal vărsat de pe suprafață imediat ce îl observați. Cu cât materialul mai puțin organic se va descompune, cu atât vor fi mai puțini ochiuri într-un vas!

Tratament

Zdrobiți solul

Deoarece țânțarii și muștele de fructe își depun ouăle în stratul de sus, puteți împiedica apariția straturilor de flori și larvele lor, răspândind un strat de pietriș de acvariu sau nisip grosier pe solul superior. Asigurați-vă că îl împachetați bine. Larvele vor muri într-o capcană sub ele în timpul zilei, iar odată cu ele vor dispărea și mijloace negre de pe frunze.

Faceți-vă propria capcană lipicioasă

Capcana de casa - un remediu pentru midges cu flori

 • Este necesar să tăiați o carte cu dimensiuni de 3 cu 5 cm din carton.
 • Vopsiți ambele părți cu un marker galben sau verde pentru a-l face atractiv pentru muște și țânțari..
 • Apoi atașați-o la un stick sau tijă folosind lipici sau capse.
 • Acoperiți ambele părți ale cardului cu un strat gros de vaselină
 • Introduceți obiectul în pământ cu flori. Capcana gata
 • Repetați după caz, până când capcana captează toate insectele

.
Folosiți coji galbene lipicioase pentru ghivece de flori interioare. Plasarea unei capcane lipicioase galbene este o metodă super sigură de combatere a dăunătorilor, care va ajuta la distrugerea moșilor din casă.

Capcane simple de midge

Cum să scapi de midges pe flori? Este ușor să faci o capcană a ceea ce ai în gospodărie și în frigider.

 • Tăiați partea superioară a sticlei de plastic. Partea inferioară va fi folosită ca o cană de plastic.
 • Folosind oțet de cidru de mere amestecat cu suc de fructe sau bere, turnați soluția lichidă la aproximativ 1 cm din fundul cupei de plastic. (Vor funcționa și alte tipuri de oțet sau alcool.)
 • Apoi adăugați o picătură de săpun lichid de spălat vase și amestecați..
 • Dacă doriți să grăbiți procesul, puteți adăuga o bucată de fructe coapte, o banană sau un pepene, asigurându-vă că acesta iese deasupra lichidului - acest lucru va atrage dăunătorii mai repede decât un lichid.
 • Folosind un capac (partea superioară a sticlei), acoperiți partea superioară a cupei și fixați-o, de exemplu cu bandă adezivă.
 • Apoi faceți câteva găuri în ea. Capcana ta este completă!

Tot ce trebuie să faceți acum este să puneți invenția lângă plantație. Fermentarea (depunerea ouălor) atrage insectele și ele nu pot reține pentru a nu intra în aceste găuri și pentru a nu examina lichidul. Imediat ce aterizează, deși pot merge pe suprafață, săpunul din soluție rupe tensiunea superficială și împiedică scăparea, determinându-i să se scufunde. Când capcana își face treaba, acoperă găurile cu bandă și aruncă-o în coș. Călătorie sprâncenată!

Opțiunea de combatere a larvelor de cartofi

Ia cartof crud. Tăiați-l în bucăți mici și așezați câteva dintre ele pe pământul oalei voastre. Larvele se vor înghesui din sol pentru a le hrăni pentru o zi sau două. Larvele sunt mici și nu pot fi vizibile cu ochiul liber pe bucăți de cartof. Apoi, verificați dacă există mici găuri și semne de mușcătură. Colectați piesele, sigilați-le într-o pungă de plastic și aruncați.

Sanitizează și transplantează

Nu există nicio modalitate de a face o capcană, nu sunteți gata să așteptați să funcționeze capcana sau problema este deja prea acută? Cum să îndepărtați mijlocul din florile din pământ? Înlocuirea midges din sol va ajuta la înlocuirea acestuia..

 • Îndepărtați cu atenție planta din răsad și îndepărtați cât mai multe soluri, fără a-i deranja rădăcinile..
 • Folosiți o pungă de plastic pentru a sigila solul contaminat și a nu-l composta.
 • Apoi igienizați bine recipientul de plantare cu săpun și apă caldă și așezați din nou planta în pământ proaspăt.
 • Combinați această metodă cu oricare alta pentru a vă asigura că micii prieteni nu se vor întoarce.!
  În cazuri avansate, poate fi necesar să faceți o curățare completă, inclusiv spălarea rădăcinilor.

Plantează o plantă carnivoră

Căutați ceva mai exotic cum ar fi combaterea dăunătorilor? Ridicați o plantă carnivoră și lăsați-o să se sărbătorească! Aceasta este o metodă neobișnuită, dar destul de acceptabilă pentru a scăpa de mijlocuri..

Soluție de săpun

Dacă pur și simplu acești dăunători nu dispar, puteți folosi midges în pulverizator, aceasta este o soluție de apă și săpun de rufe pentru a poleniza solul (sau turnați-l direct deasupra). Puteți face acest lucru și cu un săpun insecticid organic sau un amestec de ulei de copac Neem indian, adesea folosit pentru masaj;
aceste midges naturale în culori interioare ar trebui să fie eficiente după mai multe tratamente.

Pesticide de interior

Dacă măsurile luate nu reușesc, poate fi necesară o abordare mai puternică. Cum să scapi de moarte într-un timp scurt?
Puteți vizita magazinul local de grădină pentru a cumpăra pesticide speciale (asigurați-vă că sunt etichetate pentru uz casnic) care pot fi pulverizate pe o zonă cu probleme..
Procesarea trebuie efectuată pe stradă. După ce soluția s-a uscat complet pe frunzele plantelor de interior, puteți aduce vasele în cameră.
Petalele de flori și frunzele pot prezenta semne de deteriorare din cauza pesticidelor, dar de obicei nu omoară planta în sine.

Sperăm ca aceste sfaturi și trucuri să ajute la eradicarea acestor probleme de zbor și să înlăture odată pentru totdeauna mijlocurile din ghiveciul cu flori.!

Sfaturi profesionale: dacă aceste metode nu funcționează, este posibil să existe țânțari sau muște care se reproduc în altă parte. Tratați coșurile de gunoi din bucătărie, încercați să turnați apă clocotită în jgheaburi și toalete, lângă locul în care vedeți dăunători și asigurați-vă că acestea sunt curățate de resturi care pot captura umezeala.

Pui în culori de interior - cum să scapi

Fiecare cultivator, cel puțin o dată în viața sa, a întâmpinat o astfel de problemă ca mijlocurile florilor interioare. Micii negri cu aripi, purici albi sau aripi albi vă deranjează în mod regulat, așa că acest articol este pentru dvs..

În acest articol vă vom explica de ce apar mijlocii în plantele de interior, care sunt modalitățile de a le trata și metodele de prevenire. De asemenea, veți afla despre remedii populare eficiente care vă vor ajuta să scăpați de insectele nesolicitate..

De ce apar midges în culori interioare?

Înainte de a continua cu combaterea dăunătorilor, este necesar să clarificați mai mulți factori: ce tip de boabe se înfășoară în florile tale și ce a contribuit la acest lucru pentru a preveni reapariția de mijloc.

Puii aleg plante interioare pentru a-și depune ouăle și larvele, în funcție de specie. Larvele de insecte se vor hrăni cu sistemul de rădăcini și urmele de elemente în ghivece de flori, ceea ce va duce la moartea florii.
Dacă mai aveți midges, nu vă supărați și vă grăbiți să aruncați o floare, deoarece puteți scăpa cu ușurință de ele.

Pentru început, merită să determinăm ce a influențat apariția midges:

 1. Udare greșită Foarte des, pe vreme caldă, gospodinele „toarnă” flori. Apa stagnează în partea de jos a oalei, în timp ce solul este uscat deasupra. Solul acoperit cu apă este un mediu foarte plăcut pentru midges, ceea ce contribuie la aspectul acestora.
 2. Deschide ferestrele fără plase de țânțari. Nu rareori, dăunători, cum ar fi țânțarii cu ciuperci, pot zbura în cameră din stradă. De asemenea, iubesc solul umed al florilor debordante. De asemenea, moșii pot ajunge de pe stradă împreună cu flori de buchet sau noi „rezidenți” din sera ta. Prin urmare, florile noi trebuie examinate cu atenție înainte de a fi așezate lângă rest.
 3. Ventilație slabă. Ventilați camera în mod regulat, fără să uitați de plasele de insecte. Zonele slab ventilate contribuie la reproducerea insectelor. Mulți cultivatori cu experiență nu recomandă, de asemenea, să forțeze strâns rafturile și pervazele cu flori, deoarece aerul dintre flori nu circulă bine, ceea ce contribuie la reproducerea midges.
 4. Sol contaminat. Un motiv obișnuit pentru apariția midsilor este solul neizilizat pentru flori. Dacă solul reține resturile de humus, frunze, acest lucru contribuie la propagarea dăunătorilor. Aceasta se găsește atât în ​​pământ dintr-o casă de vară sau pădure, cât și în pământ.
 5. Lipsesc fructele și legumele. Moliile se „așează” foarte repede în fructe și legume stricate, uitate pe masă sau coș. Și apoi populează flori cu umiditate ridicată.

Soiuri de midges în culori interioare

Midges negre

Mijloacele negre sunt sciaide, ele se mai numesc tantari de ciuperci. Au dimensiuni mici, câțiva milimetri. Corpul negru alungit, aripile sunt transparente. O amenințare pentru flori sunt ouăle care sciaride depun în solul umed. Mijloacele adulte nu sunt periculoase pentru oameni și flori.

Mijloacele albe

Într-un alt mod, ele sunt, de asemenea, numite fluturi albe sau alerode. Mijlocii adulți au o lungime de aproximativ doi-trei milimetri. Sunt foarte asemănătoare cu alunițele, nu se amestecă. Fluturele albe au două perechi de aripi albe, acoperite cu un strat asemănător făinii.

Insectele depun ouă ușoare și distincte pe spatele frunzelor. Foarte des, aceste insecte se găsesc pe flori suculente, precum: fuchsia, primrose, pelargonium, poinsetia, hibiscus, abutilon.

Larve eclozionate, cum ar fi fluturele adulte, sug sucuri din tulpini și frunze. Zonele deteriorate sunt deformate, ondulate, pe ele apare rouă lipicioasă. Dacă nu luați măsuri, planta va muri.

Musculite

Acestea sunt muște cu o lungime de până la trei milimetri. În exterior, seamănă cu muștele obișnuite, doar foarte mici. Drosophila nu sunt periculoase pentru plantă. Mai degrabă îi enervează pe oameni pentru că se înmulțesc foarte repede și zboară în jurul apartamentului.

Puricii pământului - Podura

Podury (purici de pământ), al doilea nume este unghiile. Este vorba de insecte fără aripi. Se găsesc în locuri cu umiditate foarte ridicată. Larvele albe ale suurorei afectează rădăcinile plantelor. Ele diferă de alte muște, prin faptul că sar foarte repede și nu zboară.

Ce culori apar cel mai adesea midges

Cultivatorii experimentați de flori susțin că arămii nu apar în toate soiurile de flori. De exemplu, unghiile și cozile preferă florile cu frunze moi, cum ar fi: fuchsias, begoniile etc..

Sciaride, dimpotrivă, se rădăcină la rădăcinile plantelor cu frunze dense: violete, azalee, ficusuri. Foarte des, coamele apar în hibiscus (trandafir chinezesc), deoarece această floare este higrofilă și predispusă la transfuzii frecvente.

Cum să scapi de midges în flori

Remedii populare pentru midges în culori interioare

Principalul lucru este să detectați rapid insectele din flori, atunci nu va fi dificil să scăpați de ele. În același timp, remediile populare vă vor ajuta să evitați cheltuielile inutile cu mijloace de distrugere a moșilor.

Există o mulțime de opțiuni pentru a scoate cozile și sciaridele enervante - de la remedii populare la aerosoli chimici. Mai mult, toate metodele și mijloacele sunt la fel de potrivite pentru a scăpa de mijlocurile albe și negre.
Remediile populare sunt testate în timp și experiență de grădinari din întreaga lume. Aceste produse sunt sigure pentru oameni și flori. Întrucât există un număr mare de ele, în aproape fiecare casă există tot ce ai nevoie pentru a scăpa de insecte.

Am colectat pentru dvs. toate cele mai eficiente instrumente în lupta împotriva arăturilor în flori:

 1. Udare cu o soluție de permanganat de potasiu. O dată sau de două ori, turnați florile nu cu apă obișnuită, ci cu o soluție roz deschis de permanganat de potasiu. Această metodă are o limitare - fiți atenți la soluție, nu colorați puternic apa cu permanganat de potasiu, deoarece puteți arde rădăcinile plantelor.
 2. Udare cu apă cu săpun. Se diluează săpunul de rufe în apă și se toarnă soluția rezultată peste flori. Nu uitați să ștergeți frunzele cu apă și săpun. La fel ca în cazul permanganatului de potasiu, nu trebuie să adăugați mult săpun în apă.
 3. O soluție de apă cu usturoi. Deși moașii nu sunt vampiri, usturoiul este, de asemenea, dăunător pentru ei. Cum se prepară o soluție de apă cu usturoi: se iau 3 căței de usturoi, se toacă, se toarnă apă foarte fierbinte, aproximativ un litru și se pune să insiste o zi într-un loc întunecat. În continuare, pulverizați această soluție cu sol și plante de două-trei ori pe zi, timp de o săptămână. Puteți pune, de asemenea, căței de usturoi feliate în pământul florii. Mirosul din apartament nu poate fi evitat, dar scapă cu siguranță de midges.
 4. Flavours. Pe lângă usturoi, se recomandă să picurați coaja unei lămâi sau o portocală în pământul florilor. Zestul alungă, de asemenea, midges ca usturoiul. Principalul lucru este să nu uitați să schimbați în mod regulat crustele pentru a preveni putrezirea cojii.
 5. Sulf din chibrituri. Sulful din chibrituri ajută la distrugerea larvelor de la nivelul tălpilor. Pentru a face acest lucru, introduceți câteva chibrituri distanță de centrul florii, mai aproape de margine, cu capul în jos. După udare, verificați dacă rămâne sulf pe chibrituri.

De regulă, după a doua udare, sulful se dizolvă. Repetați această procedură de trei până la patru ori, de obicei suficient pentru a ucide insectele.

 • O soluție de apă cu tutun. Adesea, grădinarii cu experiență folosesc tutunul de țigară ca o modalitate de a combate mijlocii. Pentru acest lucru este suficient un pachet de țigări puternice, mai bune decât cele interne. Intindeți țigările într-un recipient, turnați apă clocotită și lăsați să insiste timp de trei-patru zile. Apoi pulverizați florile și solul de mai multe ori pe zi, pe tot parcursul săptămânii.
 • Rece. Plantele care pot tolera temperaturi scăzute pot fi lăsate pe balcon. Scăderea temperaturii poate contribui la distrugerea mijlocilor adulți și poate preveni răspândirea și reproducerea. Nu toate culorile se potrivesc „terapiei” cu frigul și nu în toate regiunile, prin urmare această metodă nu este pentru toată lumea.
 • Capcane Drosophila. A construi o astfel de capcană nu este dificil. Pentru aceasta avem nevoie de un pahar de plastic, umplutură: sirop, felii de fructe, suc sau miere. Acoperiți cu o peliculă și faceți găuri subțiri în ea. Plasați aceste capcane pe toate pervazurile și rafturile cu flori..
 • Transplant de flori. Dacă executați situația și credeți că toate instrumentele enumerate mai sus nu vă vor ajuta, atunci această metodă este pentru dvs. Înlocuiți complet grundul în culorile voastre. Este laborios și nu este ieftin, dar această metodă funcționează.
 • Cum să scapi de midges cu substanțe chimice

  Folosirea remediilor populare este fără îndoială mai sigură, dar există situații în care nu poți face fără substanțe chimice. Astfel de fonduri pot fi achiziționate în florării, în magazine de hardware..

  1. Capcane lipicioase. Benzele adezive vor ajuta la scăparea muștelor pe termen scurt, dar nu vor ajuta de la ouăle deja depuse și larvele. De asemenea, banda nu va ajuta împotriva puricilor de pământ.
  2. Aerosoli. Această substanță chimică ajută, de asemenea, la distrugerea insectelor zburătoare, dar larvele supraviețuiesc. După pulverizare, asigurați-vă că aerisiți camera și curățați umed. Aerosoli eficienți includ diclorvos - Raptor, Raid, Neo.
  3. Soluții. Soluțiile chimice speciale sunt mai eficiente decât aerosolii, întrucât ucid atât largi, cât și larve. Aceste soluții includ: Agravertin, Grom-2, Aktara, Intavir, Bazudin, Fitoverm, Actellik, Kinmiks, Karbofos.

  Atunci când utilizați soluții chimice, nu uitați să citiți instrucțiunile de utilizare și nu neglijați sfaturile specialiștilor

  Ce să facem astfel încât să nu existe midges în flori

  • După cum știm deja, principalul motiv al apariției midges este umiditatea. Prin urmare, este necesar să verificați în mod regulat dacă pământul din oală este suficient de uscat sau nu. De asemenea, este necesar să ne amintim că în diferite perioade ale anului, udarea se realizează în moduri diferite. Pentru o determinare mai exactă a umidității în flori, puteți utiliza - indicatori ai plantelor de udare.
  • Realizați un strat de drenaj bun în pământ. Acest lucru va ajuta plantele să consume cantitatea necesară de apă și să prevină acumularea inutilă de umiditate..
  • Dacă folosești solul dintr-o casă de vară sau pădure pentru flori, atunci tratează-l fără greș înainte de a planta flori acolo. Cum se face: un mod deosebit de eficient este de a prelucra pământul în cuptor, sub influența temperaturii. Ajunge o jumătate de oră la o temperatură de 100 de grade pentru a distruge toate insectele din pământ. Cel mai bine este să utilizați îngrășăminte gata făcute din magazin, este mai sigur.
  • Înainte de a planta flori, nu uitați să dezinfectați pământul cu o soluție de apă și permanganat de potasiu pentru prevenire.
  • Băi-ți florile în mod regulat. După cum știm deja, unele midje își lasă ouăle și larvele pe frunze. Băndându-vă sera, reduceți riscul de a instala insecte.
  • Nu vă lăsați să păstrați solul curat și ordonat. Inspectați-vă regulat florile nu numai pentru insecte, ci și îndepărtați frunzele și florile uscate. Întrucât au capacitatea de a se descompune în solul umed, ceea ce contribuie la reproducerea midicilor de purici de pământ.
  • Dacă obțineți în mod regulat flori noi, păstrați-le în carantină timp de o jumătate de lună, separat de restul. Nu se știe dacă au insecte sau nu. Cu această precauție, veți proteja cea mai mare parte a florilor dvs. de insectele nesolicitate..
  • Recomandare gospodărească Încercați să evitați depozitarea pe termen lung a fructelor și legumelor rămase..
  • Ultima și cea mai simplă recomandare pentru a evita apariția midges în flori este aerisirea. Știm deja că aerul aspru și îndesat în combinație cu solul umed este un mediu favorabil pentru reproducerea midges.

  Dacă urmați recomandările grădinarilor experimentați, luând în mod regulat măsuri de prevenire și îngrijire a florilor dvs. preferate, acest lucru vă va salva de apariția midges în florile dvs..

  Vă dorim să înfloriți mereu plante cu flori!