Fraise cu vanilie în panică „Vanille Fraise” - descrierea soiului și recomandări de îngrijire

Hortensia în panică „Vanilla Freise” a fost crescută de crescătorii francezi și a primit mai multe premii internaționale pentru decorativitatea ridicată și o combinație de nuanțe de alb-crem și roz în inflorescențe. Acest soi nu necesită întreținere complicată. Pentru ca inflorescențele mari să se formeze anual pe un tufiș, în mare număr, trebuie să selectați corect un loc pentru plantare și să pregătiți solul, să-l adăpați din abundență și deseori să se hrănească în timpul formării mugurilor și înfloririi. Apropierea unor copaci nu este de dorit.

Soiul de hortensie panicat, Vanilla Freyz, este denumit internațional Vanille Fraise. Aceasta este o plantă perenă decorativă, înălțimea tufișului atinge 2 m. Poate fi formată ca cultură standard sau arbust. Valoarea decorativă principală a soiului constă în inflorescențe mari de formă piramidală. Imediat după înflorire, florile au o culoare albă, care se transformă treptat în roz sau zmeură: mai întâi vârfurile petalelor devin roz, în timp floarea își schimbă complet culoarea.

Inflorescențele alb-roz sunt bine subliniate de tulpinile roșii și frunzele verzui catifelate. Lăstarii acestui cultivar de hortensie sunt erecti, dar sub greutatea inflorescențelor se îndoaie, devin arcuite, iar forma tufei este rotunjită.

Principalele caracteristici ale soiului:

 • rezistă la expunerea la temperaturi scăzute până la -29 grade;
 • înflorește de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii octombrie;
 • caracterizat prin creștere rapidă;
 • o tufă poate purta inflorescențe de diferite culori.

Hortensia în panică "Vanilla Freise" este considerată nepretențioasă în îngrijire, însă respectarea unor reguli va ajuta la evitarea apariției florilor mici și a înfloririi rare..

Răsadurile de hortensie „Vanilla Freyz” sunt plantate primăvara, respectând o distanță de 1 m între plante, deoarece cresc rapid, iar sistemul coroanei și rădăcinilor ating dimensiuni mari în timp. Plantarea se realizează în gropi adâncime de 30 cm. Conform descrierii, soiul este rezistent la îngheț, dar în primul an după plantare se recomandă acoperirea acestuia pentru iarnă.

Pentru cultivarea hortensiei "Vanilla Freyz" este cea mai potrivită sol cu ​​elemente nutritive ușoare, cu o structură liberă și pH acid sau neutru. Înainte de a planta răsaduri în sol, se recomandă să adăugați o anumită cantitate de turbă acidă, iar după plantare și udare, stratul superior al pământului este desfăcut și mulat pentru a reține umiditatea cu rumeguș sau frunze mărunțite. Gâtul rădăcinii ar trebui să rămână deasupra suprafeței solului, altfel creșterea va întârzia.

În perioada de creștere a lăstarilor, planta este hrănită cu îngrășăminte cu azot. Pentru aceasta, puteți utiliza materie organică (gunoi de grajd, humus) sau îngrășăminte minerale (azotat de amoniu, uree, nitroammofoska). În timpul formării mugurilor și înfloririi, în sol se introduc fosfor și potasiu. Hortensiile răspund bine la îngrășăminte cu produse lactate - bacteriile cu acid lactic conținute în ele acidifică solul.

Această varietate de hortensie panicată nu este recomandată să fie fertilizată cu cenușă de lemn, pentru a evita alcalinizarea solului și deteriorarea calităților decorative ale culturii: atunci când este cultivată într-un substrat alcalin, planta formează inflorescențe pline de atmosferă..

Hortensia paniculată „Vanilla Freise” este recomandată să crească în umbră parțială sau în zonele luminate de lumina soarelui dimineața. Excesul de soare duce la formarea de mici inflorescențe..

Hortensiile cresc bine la umbra copacilor cu coroana openwork, însă soiul "Vanilla Freise" nu poate fi combinat cu toate culturile. Dacă îl plantați lângă copaci cu un sistem de rădăcini superficiale, va exista concurență între ei pentru umiditatea din sol, ceea ce va afecta negativ creșterea hortensiei. Din acest motiv, nu este recomandat să combinați hortensia cu mesteacăn, plop, liliac, salcie. Coniferele înalte nu sunt, de asemenea, cei mai buni vecini pentru hortensiile „Vanilla Freise”, deoarece creează o umbră prea groasă, ceea ce duce la creșterea și înflorirea slabă a acestora din urmă.

Toate soiurile de hortensii sunt higrofile. Soiul "Vanilla Freyz" necesită udare abundentă în sezonul cald - până la 50 de litri per bucșă. Udarea se efectuează la fiecare 3-4 zile pe măsură ce solul se usucă. Apa rece și amiaza trebuie evitate.

Hortensia a intrat în panică cu Vanilla Freyz

Panicola hortensie Vanilla Freyz este o plantă ornamentală crescută într-o pepinieră franceză. Soiul HYDRANGEA PANICULATA VANILLE FRAISE a câștigat popularitate în designul peisajului, datorită înfloririi sale frumoase, a aromelor plăcute, a nepretenției și a rezistenței la îngheț.

Descrierea gradului

Arbustii se ridică, până la 2 metri înălțime. Inflorescențele sunt mari, ating 30 cm lungime, cu o formă piramidală largă, seamănă cu un corn cu înghețată. Inițial, florile sunt albe, apoi schimbă nuanța de jos în sus, de la rozul căpșunilor la zmeura închisă toamna (vezi foto).

coroană

Neuniform, cu o siluetă rotunjită. Lăstarile sunt rare, elastice, aplecate atunci când apar inflorescențe abundente și abundente, dând bucșei o formă sferică. Frunzele sunt opuse, ovale, cu o placă aspră de culoare verde închis, care este atașată de pețiolele unei nuanțe de visiniu. Lăstarii roșii-maronii, tari.

a inflori

Începe în mai și se încheie în septembrie-octombrie. Inflorescențele sunt situate pe ramuri pentru o lungă perioadă de timp, sunt bine păstrate în buchete și compoziții tăiate. În sezonul cald, mai multe nuanțe de flori sunt simultan pe tufiș, ceea ce o face deosebit de atractivă..

Aterizare

Planta are un sistem de rădăcină superficială, motiv pentru care Vanilla Freyz se simte la fel de bine atât în ​​ghiveci, cât și în grădină. Arbustul arată decorativ singur, pune la iveală copaci de conifere perenne. În condițiile poluării cu gaze urbane, plantările de grup cresc bine în parcuri, creează un gard viu pe alei.

Hortensia în panică este plantată în regiuni temperate, cu stabilirea de vreme caldă în a doua jumătate a lunii mai. În regiunile sudice, aterizarea se face toamna, vara. Se aleg locuri întunecate, umbrite, cu iluminare difuză, umiditate moderată, fără stagnare de apă. Este indicat ca razele soarelui să cadă pe plantă dimineața înainte de prânz, iar după-amiaza tufișul să fie la umbră.

Solurile sunt humusul preferat, fertil, liber, neutru și acid. Cu cât aciditatea site-ului este mai mare, cu atât este mai strălucitoare umbra florilor de pe tufișuri. Solurile de var și nisip trebuie să fie acidulate la un nivel de 5 unități de pH. Pentru a face acest lucru, utilizați soluții de acizi citrici și oxalici la o viteză de 1,5 linguri. L pe o găleată de apă. Udat cu oțet, 100 g oțet de masă 9% pe găleată de apă. Efect bun asupra udării cu hortensie cu zer.

Instruire

La un loc selectat, se găsește o gaură cu dimensiunea de 30-40 cm lungime, lățime și înălțime cu 2-4 săptămâni înainte de debarcare. Fundul este acoperit cu un strat de drenaj, în cazul în care site-ul este predispus la stagnare de apă. Solul pentru adormire este pregătit amestecând în părți egale: humus, gazon, turbă și sol cu ​​frunze. Fertiliza:

 • superfosfat 60-70 g;
 • făină de oase 150-250 g;
 • uree 20-25 g;
 • sulfat de potasiu 60 g.

semănat

Distanța dintre tufișuri este de 120-140 cm, 2,5-3 metri se retrag de la cei mai apropiați copaci și tufișuri ale altor specii atunci când se plantează.

 1. O treime din groapă este umplută cu o compoziție de sol cu ​​un nod.
 2. Răsadul este așezat pe un deal de pământ, răspândiți rădăcinile cu atenție, astfel încât să nu se încurce și să se rupă.
 3. Adormiți cu solul rămas, nepermițând adâncirea gâtului rădăcinii - cel puțin 2-3 cm.
 4. În apropiere de trunchi, solul este compactat, răsadurile sunt udate, câte 10 litri de apă pentru fiecare.
 5. Suprafața pământului din jurul plantei este desfăcută, acoperită cu mulci - rumeguș, turbă, un strat de 6-8 cm.
 6. Inițial, răsadul este acoperit de lumina directă a soarelui. Arce sunt introduse deasupra tufelor, care servesc ca suport pentru materialul de acoperire.

Soiurile de hortensie în panică Vanilla Freyz trăiește până la 40 de ani atunci când creează condiții optime. Arbustul este capabil să înflorească în anul de plantare, iar adăpostul pentru iarnă este necesar doar în primul sezon după înrădăcinarea în pământ deschis.

Top dressing

Hortensia răspunde imediat la irigarea solului și a frunzelor cu soluții minerale. Tratamentul recomandat cu chelat de fier în perioada de creștere, 5 g de îngrășământ la 10 litri de apă. După o săptămână, procedura se repetă, ora de seară este potrivită într-o zi înnorată. Acestea realizează înflorirea timpurie prin irigarea ovarelor tinere de inflorescențe cu giberereline, 50 mg la 1 litru de apă, după 5-7 zile sunt tratate din nou.

Este interzisă utilizarea de var, cenușă de lemn și cretă pentru pansament. Un exces de materie organică va face rău. Prea multă îngrășământ cu azot va provoca putregaiul și înflorirea slabă..

 • Complex pentru creștere. 15 g de uree și sulfat de potasiu, 30 g de superfosfat la 10 litri de apă. Apa la începutul lunii până la mijlocul lunii mai.
 • Organice pentru dezvoltare. Udarea infuziei de excremente de pasăre sau mulleină, un raport de 1:10.
 • În perioada de înflorire. 70 g superfosfat, 40 g sulfat de potasiu per găleată de apă sub un tufiș. Repetați într-o săptămână.

Din când în când, se adaugă în apă mai multe cristale de permanganat de potasiu pentru irigare, pentru a preveni putregaiul..

slăbirea

Un inel cu un diametru de 25-30 cm este desfăcut în mod regulat la o adâncime mică. Mulci la începutul primăverii. Ace, rumeguș, turbă se toarnă cu un strat de 7-8 cm, prevenind evaporarea umidității. Vara, se recoltează buruieni și gunoi..

Protecţie

Hortensia nu tolerează proiectele. Prin urmare, un site care este protejat de vânt de pereții clădirilor, gardurilor, coroanelor de copaci și a altor arbuști este potrivit pentru plantare. Acasă, vasul cu planta este curățat de la fereastra deschisă pentru ventilație.

Udarea

Lipsa de umiditate afectează imediat starea tufișului, toamna reduce rezistența la îngheț, primăvara - splendoarea înfloririi. În sezonul de căldură și secetă, udarea este recomandată de 1-2 ori pe săptămână pentru 15-20 litri de apă sub tufă. În perioadele normale, 15-25 litri vor fi suficiente o dată la două săptămâni, iar în sezonul ploios - de 4-5 ori pe întreaga perioadă. Se udă dimineața sau seara, când soarele este întunecat, după care solul este desfăcut în jurul trunchiului până la adâncimea de 5-6 cm.

Tunderea

În anul, tufișul crește cu 20-25 cm.. Tăierea anuală se efectuează înainte de începerea sezonului de creștere. Lăstarii sunt îndepărtați cu 2/3, lăsând 2-3 muguri, scăpați complet de slab, deteriorați și cresc în interiorul coroanei. Procedura contribuie la abundența și splendoarea înfloririi, la creșterea intensivă, la dezvoltarea tufișului. Toamna, se potăresc inflorescențele uscate. Tunderea puternică determină îngroșarea, deci nedorită.

Transfer

Arbustul este transferat într-un loc nou toamna. Pregătirea începe în primăvară, pentru aceasta, se face o canelă în jurul circumferinței circumferinței trunchiului, a cărei adâncime și lățime este de 30 cm. Este umplut cu compost și udat regulat. Hortensia va lăsa rădăcinile noi în această substanță, acest lucru va facilita foarte mult săparea.

Arbustul este îndepărtat de pe sol, după ce l-am săpat în jurul șanțului. Încercați să nu deteriorați rădăcinile proaspete, lacrimile rădăcinilor vechi nu sunt groaznice. Plantate într-o gaură pregătită, tăiate în prealabil pentru a facilita supraviețuirea unui nou loc.

boală

Infecțiile fungice sunt evitate prin tratarea hortensiei cu fungicid HOM primăvara și toamna. Soluția se folosește înainte de înflorire și după, se diluează 30-40 g de substanță la 10 litri de apă. Afidele verzi, acarienii păianjen sunt eliminați prin tratament sistemic cu insecticide, deoarece apar paraziți. Folosiți Actellik, Fufanon.

Ameliorarea

Vanilia Frize este crescută vegetativ, ca și alte soiuri de hortensie panicată.

Butasii

Cea mai simplă și mai accesibilă metodă. După tăierea primăverii, se obține suficient material pentru propagare. Lăstarii sunt tăiați în butași, observând prezența în fiecare instanță a trei muguri și a două internode. Pentru înrădăcinare, alege un loc întunecat în care săpă un șanț mic sau pune ghivece pentru plantare. Fertilizați solul cu un agent de înrădăcinare, folosiți o compoziție liberă din două părți de turbă și o parte de nisip.

Tăierile sunt plantate în sol la o adâncime de 2-2,5 cm, la o distanță de 6 cm unul de celălalt. Acestea creează un microclimat acoperind partea superioară cu material de acoperire de la soare și frig. Umiditatea ridicată este menținută prin pulverizare constantă, ventilația regulată va preveni putregaiul. Rădăcinile apar după 3-4 săptămâni, apoi planta furnizează oxigen, elimină protecția. Un tufiș tânăr este plantat în a doua jumătate a verii.

stratificarea

Procedura necesită mai mult timp, dar mai des dă un rezultat pozitiv. Petreceți primăvara sau sfârșitul verii. În apropierea unui tufiș dezvoltat, se găsește o gaură cu o adâncime de 20 cm. Ramura laterală selectată este înclinată, apăsată spre gaură. Se face o incizie mică în zona care a fost în gaură, se introduce o chibrit în ea, astfel încât marginile să nu se închidă. Acest lucru va provoca apariția rădăcinilor..

Partea pregătită a stratului este fixată în gaură cu ajutorul unor paranteze, pietre. Gaura este acoperită cu sol. Odată cu apariția rădăcinilor, stratul este tăiat. Transplantat într-un vas separat sau lăsat timp de 1-2 ani în loc, permițând noii plante să dezvolte sistemul de rădăcini și să crească mai puternic.

Divizia

Opțiunea este utilizată la transplant. Arbustul săpat este împărțit folosind un topor. Rădăcina este tăiată astfel încât în ​​ambele părți să existe lăstari bine dezvoltați și sistemul de rădăcini. Secțiunile sunt tratate cu cărbune zdrobit. Jumătățile sunt plantate în gropi pregătite în prealabil.

Pregătirile de iarnă

Soiul este rezistent la îngheț, tufișuri mature mature iarnă fără adăpost, rezistă până la -30 grade Celsius. Există cazuri în care planta a tolerat înghețul la -40 de grade, odată cu debutul primăverii, lăstarii înghețați se restabilesc ușor și rapid. Udarea adecvată toamna și îndepărtarea inflorescențelor uscate contribuie la o iernare bună.

În primul an după transplantarea în teren deschis, răsadul este protejat pentru perioada de iarnă. Închideți cu ramuri de conifere, paie, puneți o cutie de lemn deasupra.

Caracteristici

Nepretenția soiului și decorativitatea inflorescențelor mari de diferite nuanțe fac ca Vanilla Freise să fie meritată. Hydrangea a primit mai multe premii la concursurile internaționale pentru saturația și varietatea simultană de nuanțe de inflorescențe, frumusețea tranziției culorilor.

Este interesant faptul că nuanța roz-alb a inflorescențelor este schimbată în albastru-albastru, dacă se dorește. Pentru aceasta, tufișurile cu două luni înainte de înflorire de 3-4 ori udate cu o soluție de alum, 100 g la 10 litri de apă, observați intervale de 12-15 zile. În același timp, monitorizează aciditatea solului, prevenind scăderea acestuia.

Printre plantele interioare, Vanilla Freyz se mândrește. Se formează tufele Shtambovye, înălțime de aproximativ 1 m. Când tufișul își aruncă frunzele toamna, vasul este curățat pentru iarnă într-o cameră răcoroasă, cu un regim de cel mult 6 grade Celsius. La sfârșitul lunii februarie, floarea este scoasă sub lumina soarelui difuz. Hortensia înflorește luxuriant pe balcon până în septembrie.

Visin de hortensie floare vanilie freise: plantare și îngrijire

Un adevărat iubitor de flori nu poate fi indiferent față de hortensii - aceste plante minunate, uimitoare prin luxul lor. Printre abundența de soiuri și soiuri, hortensia paniculată vanilie frayz este foarte populară în rândul grădinarilor. Ea a câștigat acest drept nu numai datorită decorativității sale excepționale, ci și datorită grijii sale fără pretenții. Chiar și un crescător începător poate prelua creșterea acestuia, dacă învață câteva reguli și sfaturi simple..

Caracteristici de grad

Floarea este un arbust care atinge o înălțime de până la doi metri. Frunzele sunt ovale, aspre, de culoare verde închis, tulpinile tufișului sunt vopsite în roșu.

Acest tufiș arată deosebit de impresionant în timpul înfloririi. Inflorescențele sale mari în formă de con sunt capabile să își schimbe culoarea. Dizolvându-se alb, acestea se transformă treptat în roz cu o tentă de căpșuni, iar până toamna culoarea lor se transformă într-o zmeură adâncă întunecată, în timp ce partea superioară a inflorescenței rămâne albă. Datorită faptului că florile nu înfloresc în același timp, dar, la rândul lor, pe un tufiș puteți vedea imediat atât panicule albe cât și roz. Perioada de înflorire se întinde de la mijlocul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie. Inflorescențele acoperă din abundență coroana sferică a tufișului, izbind cu splendoare și o rafinament extraordinar de formă și culoare.

Această varietate de hortensie este adesea folosită de grădinarii din țara noastră, deoarece, în ciuda aspectului luxos, nu este deloc capricioasă și este capabilă să îndure înghețurile până la -28 de grade. În regiunile nordice, adăpostirea părților aeriene pentru iarnă va fi încă utilă.

Acest soi de hortensie este utilizat pentru garduri vii, mixere și decorarea peluzei. Se va potrivi bine în orice parcela de grădină și într-o curte confortabilă a unei case private, precum și într-o piață publică.

Reguli de plantare pentru hortensia vanilie freise

Atunci când alegeți un loc pentru plantarea hortensiei, trebuie să aveți în vedere că nu este prea solicitant în ceea ce privește iluminarea și poate crește la umbra parțială. Dar dacă soarele nu luminează deloc planta, inflorescențele sale vor fi mici și palide.

În regiunile de sud - Rostov, Krasnodar și altele, este de preferat să alegeți parcele penumbrate, iar în cazul în care clima este mai blândă, este mai bine să plantați într-o zonă însorită.

Hortensia nu tolerează solurile calcaroase. Dacă solul de pe locul de aterizare nu este suficient de acid, atunci vor trebui folosiți agenți de acidifiere speciali. În plus, solul ar trebui să fie fertilizat cu organice și un complex de îngrășăminte minerale. Acest lucru se face în avans, mai bine, toamna, în ciuda faptului că hortensiile ar trebui să fie plantate primăvara. Dacă toamna nu a fost posibilă efectuarea preparatului, primăvara perioada dintre pregătirea solului și plantare ar trebui să fie de cel puțin douăzeci de zile. În sudul țării este permis să se planteze toamna, până în noiembrie, dacă temperatura nu scade constant sub zero. Aterizarea se realizează în următoarea secvență:

 • Marcați locurile pentru aterizarea gropilor, ținând cont de mărimea tufelor viitoare (coroana unui tufiș adult în secțiune transversală atinge un metru și jumătate).
 • Săpați găuri cu o adâncime și un diametru de cel puțin o jumătate de metru.
 • Un strat de drenaj de zece centimetri (lut expandat, cărămidă spartă, pietre mici cu nisip) este plasat în partea inferioară a găurii.
 • Acestea pregătesc solul pentru umplerea găurilor din humus, turbă, nisip și pământ, și puteți folosi amestecul de sol pregătit pentru hortensii sau azalee.
 • Puturile sunt udate și au voie să se stabilească.
 • Rădăcinile răsadului sunt ușor scurtate, răsadul este de asemenea tăiat, lăsând trei-patru muguri, după care tufișul va da noi lăstari laterali.
 • Se plantează răsaduri de hortensie, răspândind rădăcinile. Dacă materialul de plantare a fost achiziționat într-un ghiveci, atunci trebuie să plantați împreună cu o vată de pământ. Gâtul rădăcinii nu trebuie să fie aprofundat, trebuie să fie situat la nivelul solului.
 • Apoi răsadul trebuie udat din abundență și mulat cu mulci organic.

În cazul în care plantarea a avut loc într-o zi caldă însorită, răsadurile trebuie să fie pritenit materiale de acoperire nețesute sau alte mijloace similare.

Pentru hortensia vanilie frasi, aterizarea și îngrijirea nu vor fi dificile.

Caracteristici de îngrijire

Dacă planta nu este îngrijită în mod corespunzător, înflorirea luxuriantă nu va funcționa. Dar îngrijirea corespunzătoare nu înseamnă complicat, nu este dificil să verifici acest lucru citind instrucțiunile de mai jos..

Îngrijirea hortensiei include:

 1. Udare regulată Uscarea solului este inacceptabilă, iar pe vreme uscată caldă, debitul de apă pentru irigarea hortensiilor ajunge la treizeci de litri pe tufă. Trebuie făcut de două ori pe săptămână..
 2. O condiție indispensabilă pentru o bună creștere a hortensiei este solul slăbit, astfel încât după udare este necesar să se spargă crusta de sol și mulci cu turbă, humus, coaja de pin tocat, mușchi sau ace de conifere căzute.
 3. Tunderea. Se ține anual primăvara. Aceasta se realizează nu numai pentru a forma o coroană frumoasă, ci și pentru înflorirea abundentă. Toate lăstarii sunt scurtați, lăsând de la doi la cinci muguri, ramurile vechi uscate sunt tăiate complet, precum și ramurile care cresc în interiorul tufișului. Pentru a menține decorativitatea, paniculele decolorate sunt îndepărtate.
 4. Fertilizare corectă și la timp.

Fără pansament, este imposibil de obținut o înflorire luxuriantă, iar alimentarea necorespunzătoare nu poate face decât să facă rău. Conform regulilor, hortensia este hrănită pentru prima dată la sfârșitul lunii mai. O soluție de suspensie într-o concentrație de un litru per găleată de apă sau un complex de îngrășăminte minerale concepute pentru hortensii, rododendroni sau azalee, este potrivită pentru aceasta..

Ambalajul trebuie să indice pentru ce pansament să folosească acest complex - primăvara sau vara, aceste recomandări ar trebui să fie respectate. Dacă aceasta este o plantă din primul an de creștere, pansamentul se repetă după două săptămâni, iar hortensiile, care iernează deja, nu au nevoie de pansament repetat de primăvară.

Cu un sol ușor acid, hortensiile necesită acidifiere. Pentru a face acest lucru, unul dintre următoarele instrumente este potrivit:

 1. O soluție de acid citric în concentrație de o linguriță per găleată de apă. Această soluție este turnată sub rădăcină, în plus, are sens să se pulverizeze cu Ferovit.
 2. Udare cu o soluție de azotat de potasiu, care se realizează de două până la trei ori și la trei zile după udare, irigarea cu o soluție de sulfat de fier.

La jumătatea lunii iunie, înainte ca hortensia să înceapă să înflorească, este nevoie de un alt pansament. Pentru ea, folosiți infuzie din plante sau un complex de vară cu îngrășăminte minerale. De asemenea, este o idee bună să folosiți pansament foliar cu un preparat special care conține oligoelemente și vitamine care stimulează creșterea și înflorirea hortensiei paniculare..

La sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie, hortensia trebuie hrănită cu superfosfat.

În ciuda faptului că floarea aparține soiurilor rezistente la îngheț, în primul an de creștere trebuie acoperită înainte de îngheț.

Dăunători și boli

Tufele de hortensie nu sunt deosebit de sensibile la boli și atacuri dăunatoare, dar, întrucât uneori se întâmplă adversitatea, are sens să discutăm cum să rezolvăm această problemă:

 • Dacă se observă afide sau acarieni, atunci este destul de simplu să spălați tufișul bine cu apă și săpun. Și cu neglijare, ar trebui să-l pulverizezi cu un insecticid.
 • Când frunzele devin palide și venele sunt încă verzi, plantei le lipsește fierul. Pentru a elimina deficiența, este necesar un tratament cu agenți care conțin fier.
 • Dacă pe frunziș se găsesc pete negre, maro sau albe, acestea sunt pulverizate cu preparate care conțin cupru.

Propagarea plantelor

De obicei hortensie vanilie frayz propagată prin butași. Acest eveniment poate avea loc primăvara și vara, dar fragmentele tăiate mai devreme sunt mai predispuse la rădăcină. Dintr-un tufiș sănătos de hortensie, tăieturile sunt tăiate în cantitatea potrivită, pe fiecare dintre ele ar trebui să fie două-trei muguri. Solul este preparat din nisip și aceeași cantitate de sol din grădină. Tăierile sunt tratate cu Kornevin sau Heteroauxin, plantate și udate.

Are sens să construiți o mini-seră deasupra lor pentru a crea un microclimat. Două săptămâni mai târziu, noile germeni ar trebui să ecloze pe butași. Pentru iarnă, aceste plantații trebuie izolate, iar primăvara, în caz de noroc, transplantează plantele într-un loc permanent.

Un soi de flori este o plantă ornamentală frumoasă care poate arăta demn pe orice site. Tolerează perfect frigul de iarnă, iar plantarea și îngrijirea nu sunt diferite de cele tradiționale.

În proiectarea peisajului, hortensiile merg bine cu coniferele și chiparoșele, arată bine înconjurate de plante de acoperire a solului. Decorată cu tufișe cu flori de hortensie, grădina va deveni un loc de bun venit pentru relaxare și adunări familiare distractive..

Panicola hortensie Vanilla Freyz - plantare și îngrijire în pământ deschis

Mulți grădinari și grădinari preferă să cultive plante ornamentale în grădină și hortensie Vanilla Freyz nu face excepție, dimpotrivă, acestei frumuseți i se oferă un loc onorabil și destul de meritat!

Hydrangea Vanilla Freyz - descriere, înflorire, fotografie

Mulți grădinari și grădinari preferă să cultive plante ornamentale în grădină și hortensie Vanilla Freyz nu face excepție, dimpotrivă, acestei frumuseți i se oferă un loc onorabil și destul de meritat!

Particularitatea acestei varietăți de hortensie este că planta înflorește cu flori frumoase mari, care sunt colectate în inflorescențe mari. Înflorirea Hortensiei Vanilla Freise începe în iunie, durează toată vara și se încheie în septembrie. În același timp, coroana de la începutul înfloririi este strălucitoare și delicată, albă, culoarea devine treptat spre roz la bază, iar mai aproape de toamnă devine zmeură strălucitoare. Dimensiunea inflorescențelor este destul de mare - aproximativ 30 de centimetri.

Planta atinge o înălțime de 1,5-2 metri. Lăstarii plantei sunt erecte, dar sub greutatea unui număr mare de inflorescențe mari se pot îndoi, de aceea vedem adesea că tufișul ia o anumită formă a unei bile. Sistemul rădăcină este mic, dar cu un număr mare de ramuri. Rezistența la ger la Vanilla Freyz este destul de mare, rezistă la înghețuri până la -28 ° C, dar în regiunile nordice se recomandă acoperirea.

pentru a vedea fotografia, faceți clic pe filă

Hydrangea Vanilla Freise, plantare - când și cum să plantezi

Când să plantezi hortensia paniculelor? Cel mai bun moment pentru plantare este primăvara, dar este posibil toamna, cu o lună sau mai mult înainte de apariția înghețului, astfel încât hortensia să aibă timp să se înrădăcineze. În funcție de regiunea în creștere, în regiunile nordice, inclusiv în Urali și Siberia, grădinarii cu experiență recomandă încă părăsirea plantării până în zilele de primăvară, deoarece riscul de înghețuri subite este foarte mare. Sistemul de rădăcini nu va înrădăcina în mod corespunzător dacă înghețul „zdrobește” și planta va muri probabil. În regiunile sudice (în teritoriul Krasnodar, teritoriul Stavropol, Republica Adygea și altele), plantarea hortensiei Vanilla Freyz este posibilă și toamna, până în noiembrie, dacă vremea este frumoasă.

Panicled Hydrangea Vanilla Freyz - plantarea și îngrijirea pe terenul deschis pentru care, nu prea complicat, necesită încă atenție și abordarea corectă a creșterii. Timpul de plantare a hortensiei diferă în diferite regiuni, primăvara - principalul lucru este că zăpada s-a topit și pământul îngheață la o adâncime suficientă, apoi puieții pot fi plantați.

Alegând un loc pentru plantarea hortensiilor, merită să fiți atenți la faptul că la soare inflorescențele sunt mai luminoase și mai mari, dar la umbră este posibil să nu crească mari. Dar, în regiunile sudice, este mai bine să oferiți un loc în așa fel încât să existe umbră parțială, deoarece inflorescențele se pot arde și se pot usca în soarele luminos. Pe banda de mijloc și în nord, poate fi plantată în spații deschise cu soare.

Vanilla Freyz - aterizarea se realizează în gropi mici, cu dimensiunea de 0,4x0,4 m, compoziția amestecului de sol este următoarea:

 • ia 2 părți de humus
 • la fel de mult teren
 • o parte din chipsurile de turbă și nisipul grosier al râului.

Dacă nu este posibilă pregătirea independentă a solului, achiziționarea într-un magazin, condiția principală - amestecul de sol pentru plantare ar trebui să fie bine drenat. Se toarnă solul cu un butuc în groapă, se îndreaptă rădăcinile și adormi, compactând dens răsadul. Gâtul rădăcinii nu este îngropat în timpul plantării. De sus se recomandă mularea suprafeței cu turbă sau scoarță de pin, care în sezonul estival, în majoritatea cazurilor, reacționează în exces, astfel aciditatea solului va fi la nivelul corespunzător. Nu uitați să udați bine răsadurile tinere de hortensie.

Hydrangea Vanilla Freyz, îngrijire - cum să aibă grijă de înflorirea luxuriantă

Cum se hrănește și când

Dacă nu hrăniți tufișul, înflorirea s-ar putea să nu fie la fel de strălucitoare și luxuriantă pe cât ne-am dori, de aceea, hrănirea cu hortensie Vanilla Freyz ar trebui să fie efectuată în mod necesar. În prezent, în magazine se vând o cantitate suficientă de îngrășăminte complexe minerale, dar trebuie să alegeți marcate „pentru hortensie” și să acordați atenție timpului hrănirii - dacă este primăvară, atunci luați îngrășăminte marcate „primăvară”, dacă vara alegeți un complex de vară.

Puteți respecta următoarea schemă de hrănire pentru a obține înflorirea luxuriantă a hortensiei Vanilla Freyz:

 • la sfârșitul lunii aprilie nitrofoska 16:16:16
 • ultimele numere ale lunii mai nitrofoska 16:16:16;
 • la începutul lunii iulie diammofoska 10:26:26
 • în prima săptămână a lunii august faceți orice îngrășământ complex de toamnă 5:15:30
 • fertilizat cu kalimagnesia și superfosfat în septembrie.

Îngrășămintele se aplică sub proiecția coroanei, stropite și încorporate în pământ. În plus, puteți hrăni hortensia paniculei pe foaie cu Micromix de două ori pe sezon.

Este important să rețineți că hortensia paniculei Vanilla Freise nu îi place pansamentul de top cu materia organică. Mai bine alegeți îngrășăminte dintr-un magazin de hortensie și dacă nu puteți utiliza îngrășăminte pentru rododendroni sau conifere.

pentru a vedea fotografia, faceți clic pe filă

Cum să prune panicled Hydrangea Vanilla Freise

Tăierea de hortensie paniculată Vanilla Freyz este similară cu soiurile asemanatoare copacilor, dar prima necesită o scurtare blândă. Nu este recomandat să se mărunțească prea mult, în special plantele tinere. Merită să îndepărtați ramurile care cresc în interiorul tufișului, rău și bolnav, îngroșând coroana și nu foarte bine localizate. Tăierea principală a hortensiei se realizează la sfârșitul lunii aprilie-mai, odată cu debutul toamnei, se elimină doar inflorescențele decolorate. În tăierea principală, se recomandă tăierea creșterii tinere, lăsând 1-3 perechi de muguri, dar grădinarii experimentați nu fac întotdeauna acest lucru.

Cu cât tăierea este mai puternică, cu atât inflorescențele vor fi mai magnifice, dar cu cât tăiați mai puțin, cu atât mai multe inflorescențe vor fi pe tufiș.

Caracteristici de irigare, acidifierea solului, mulcire

Hortensia nu tolerează solul uscat, precum și stagnarea apei. Dacă zona este mlăștinoasă, trebuie să existe un strat de drenaj în groapa de plantare, și invers - pe soluri ușoare, se recomandă să amestecați puțin strat. Motivul pentru hortensie trebuie să fie moderat umed în toată adâncimea sistemului de rădăcini. Fluctuațiile puternice care apar de obicei sunt rele pentru înflorire și dezvoltare. Când hortensia este rar udată, dar din belșug. De obicei, 2 găleți de apă sunt turnate sub hortensie o dată pe săptămână. Nu uitați să mulciți hortensia cu coaja de conifere sau cu firimiturile de turbă, care vor economisi umiditatea.

Dacă aveți nevoie să acidificați solul pentru hortensie, puteți utiliza următoarele rețete:

 • diluați 1 lingură. acid citric în 10 litri de apă și se toarnă peste tufiș. După udare, este recomandabil să pulverizați suplimentar chelat de fier sau să utilizați Ferovit-regulatorul de îngrășăminte;
 • udati solul sub hortensie cu azotat de potasiu (de 2-3 ori), trei zile mai tarziu pulverizati cu sulfat de fier (40g / 10l).
Vanilie freyz

Vanilla Freyz - propagare prin butași

Reproducerea hortensiei paniculare poate fi efectuată primăvara și vara, dar cu cât tăiați mai repede bucățile, cu atât este mai mare probabilitatea de înrădăcinare. Alegeți un tufiș sănătos bun de hortensie panicată, tăiați butașii cu 2-3 muguri. Pregătiți un amestec de sol umed (o parte a pământului liber și aceeași cantitate de nisip, vărsați bine). Tăierile tăiate pot fi prafuite cu Kornevin sau utilizați heteroauxină în aceste scopuri. Creați un efect de seră pentru o mai bună înrădăcinare, plantă. Două săptămâni mai târziu, ar trebui să apară noi germeni, sau cel puțin rudimentele lor. Dacă tăiați hortensia vara, tăiați toate frunzele de pe mânerul verde exact pe jumătate pentru a reduce nevoia de apă în tulpină..

Majoritatea grădinarilor sunt siguri: hortensia panicată Vanilla Freyz - plantarea și îngrijirea în terenul deschis, care nu necesită mult timp - nu este doar un atribut al creșterii, ci o normă care trebuie respectată corect pentru a obține o înflorire frumoasă și luxuriantă.!

„Înghețare de vanilie” în panică de hortensie - cel mai frumos și nepretențional arbust de grădină

Există multe varietăți de hortensii - în formă de copac, paniculat, cu frunze mari, cu frunze de stejar, pețiolat, serrat. Hobby-ul meu este hortensiile paniculelor. Una dintre soiurile preferate - Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille Fraise).

I-am văzut fotografia în revistă și a fost pur și simplu fascinat de ea. A fost dificil să cumpărați acest soi la vânzare gratuită în Rusia. Dar am căutat în permanență, am sunat la prieteni, m-am uitat prin reclame în reviste. Dacă doriți cu adevărat ceva, veți obține cu siguranță. Curând am întâlnit o familie de muscoveni care se angajează în reproducerea hortensiilor. Ei au fost cei care mi-au dat trei butași din soiul dorit.

Înrădăcinarea butașilor acasă

Imaginează-ți cum am „zburat” literalmente acasă, strângându-mi crengi prețioase. În primul rând, acasă, am pregătit o soluție de stimulent rădăcină (am picat 5 picături de zircon în 100 ml de apă) și am pus butucurile în ea pentru câteva ore. Fiecare dintre ele avea 3 perechi de frunze. Am scos frunzele de jos, am tăiat restul la jumătate.

Amestecul de sol a fost turnat în ghivece (turba + nisip fin + puțin humus + agroperlite), umezit bine și plantate cu grijă butași în ele sub o ușoară părtinire. Solul din jurul butașilor este puțin compactat. Am pus fiecare oală într-o pungă, am legat punga. Aerisit periodic și, dacă este necesar, umezit solul. Când lăstarii tineri au început să crească pe butași, încet au început să-i obișnuiască cu aerul din jur. Mai întâi am deschis pachetele timp de 10 minute, apoi pentru 20 și așa mai departe. Curând și complet le-a luat.

Plantez tufe tinere în grădină

Când rădăcinile plantelor tinere au acoperit bine pământul în ghiveci, le-am plantat în grădină. Pentru soiul Vanilla Freeze, trebuie să alegeți un loc astfel încât dimineața și după cină tufișul să fie bine luminat, iar după-amiaza să cadă o umbră.

A pregătit solul pentru plantare dintr-un amestec de turbă, nisip, pământ de grădină, humus vechi. Pentru a acidula solul, am adăugat o pungă (30 g) de sulf coloidal. În loc de sulf, puteți lua sulfat de potasiu (200 g pe o groapă cu un diametru de 50 cm).

Plantarea butașilor înrădăcinate nu trebuie să fie mai adâncă decât stă într-o oală. După plantare, vărsați bine cu apă.

Trebuie să o acoper?

Prima iarnă am acoperit plante tinere - am pus o cutie peste ele, pe ea - material nețesut, am pus un film deasupra, apăsându-l în jurul marginilor. În anii următori, nu au acoperit tufișurile, deoarece acest soi este destul de rezistent la îngheț.

Cum să ai grijă de favoritul tău

Îngrijirea hortensiei nu este complicată. Primăvara hrănesc cu orice îngrășământ cu azot (de obicei azotat sau potasiu), vara - cu iarbă fermentată sau îngrășământ special pentru hortensii (puteți lua îngrășământ pentru azalee și rododendroni). Aduc superfosfatul mai aproape de toamnă.

Hortensiile adoră să bea (hortensie din cuvântul "apă"). Pentru a împiedica uscarea pământului, am mulat suprafața din jurul tufișurilor cu turbă sau rumeguș bine putrezit cu un strat de 8-10 cm.

Pentru ca hortensiile mele să se dezvolte bine și să înflorească, în fiecare lună, vara, vărs solul sub ele cu apă acidulată. Adaug o linguriță cu o mână de acid citric sau 100 ml de oțet 9% într-o găleată de zece litri de apă. Acest lucru trebuie făcut regulat..

Tunderea

Pentru hortensia panicată înflorită cu inflorescențe mari, este necesară tăierea lăstarilor.

Până la vârsta de patru ani, nu ating tufișul, îl las să crească. Hortensiile de peste patru ani trebuie tăiate. În toamnă, îndepărtez inflorescențele decolorate, scurtez creșterea tânără, lăsând 4 muguri. Primăvara, am tăiat înghețate, vechi, slabe și lăstarii crescând în tufis. Nu pruneți deseori hortensiile paniculelor, deoarece pot forma o mulțime de lăstari și, ca urmare, se îngroașă.

Reproducerea hortensiei paniculate

Tăierile rămase de la tăiere, le folosesc pentru înrădăcinare. Dacă există o mulțime de butași, este mai bine să le înrădăcinați în butași.

L-am făcut simplu pe al meu. În umbra parțială (o umbră cade pe ea la prânz) a săpat pământul, l-a amestecat cu nisip, turbă, agroperlită (prin ochi), a adăugat puțin humus, a turnat un strat de nisip fin deasupra, a vărsat bine patul. Puneți arcuri joase, trase materiale nețesute pe ele (l-a umezit și el), deasupra - un film.

Țin țesutul nețesut umed constant pentru a crește umiditatea în cuticule. Dacă soarele cade pe pat în timpul zilei, îl umbresc de la 12 la 16 ore. Stropesc marginile filmului cu pământ pentru a menține umiditatea în seră. Deschideți periodic filmul și priviți prin butași, dacă este necesar, umeziți solul.

După formarea unei bucăți de rădăcini bune, butașii sunt transplantate în ghivece sau pe un pat pentru creștere.

Acesta este un mod rapid de a obține un număr mare de tufișuri tinere. Există și alte moduri de reproducere - stratificarea, semințele, dar nu le folosesc, prin urmare nu voi descrie.

Farmecul toamnei

Când am văzut Vanilla Freeze înflorind toamna, am fost pur și simplu fascinat și șocat.

Imaginați-vă un tufiș înalt, de aproximativ 2 metri, cu inflorescențe imense, pictat destul de neobișnuit. Mai jos, florile sunt zmeura, apoi culoarea se transformă treptat în roz, iar coroana este albă. Nu este de mirare că numele „Vanilla Frize” se traduce prin „vanilie-căpșuni”. Ei spun, de asemenea, ca „căpșuni cu smântână”. Trebuie să spun că înflorește cu inflorescențe albe în iulie. Treptat, pe măsură ce florile se coacă, își schimbă culoarea în roz, apoi în zmeură-visiniu, începând din partea de jos a inflorescenței.

Doriți să vă decorați site-ul? Obțineți hortensie din soiul Vanilla Freeze. Te va încânta cu înflorirea ei mulți ani..

Pestova Olga Alekseevna, Rzhev,
grădinar amator
și proprietarul unei mici creșe de plante stradale

Cum să crești înghețul vaniliei de hortensie dacă nu știi nimic despre asta

90% dintre grădinari adoră hortensia, iar jumătate din aceste procente sunt date soiului Vanilla Freise. Prin urmare, Quartblog a decis să studieze cum să crească această plantă, ce este necesar pentru îngrijire și să arate fotografii exemple despre cum înflorește frumos hortensia.

Conţinut:

Una dintre cele mai populare plante de grădină este considerată hortensie. Acest gen are aproximativ 80 de specii diverse. Ele pot arăta ca niște copaci mici de interior și ca niște arbuști cu frunze mari și chiar ca niște puii. Hortensia este floarea atât de preferată a tuturor grădinarilor și floriștilor, încât soiurile sale se reumplează de la an la an.

Și printre toate aceste soiuri există un tip atât de frumos de hortensie numit Vanilla Freyz panicat (sau se mai numește și Vanilla Freyz). Este popular în toată lumea datorită faptului că este foarte modest în ceea ce privește nevoile și îngrijirile. Așadar, chiar și un cultivator de flori amatori începători poate crește o astfel de plantă. Dar, întrucât aceasta nu este încă un fel de buruiană, trebuie totuși să arăți o anumită atenție și grijă.

Caracteristici de înghețare a vaniliei de hortensie

Denumirea latină a plantei este - Hydrangea paniculata "Fraise Vanille". Un alt nume comun pentru acest soi este Renny. Vanilia Frize, ca și restul speciilor de hortensie, adoră lumina și soarele, dar, în ciuda acestui fapt, nu se tem de umbre și nu se adaptează de bunăvoie la astfel de condiții. Vanilla Freise adoră solul umed și fertil, cu sol ușor acid. Apropo, cu mult succes acest soi se manifestă pe substraturi de turbă. Dar solurile cu calcar afectează negativ planta, așa că ar trebui să te abții să le folosești..

După ce ai decis să crești hortensie, ar trebui să fii imediat conștient de cât de mare poate crește tufișul tău. De exemplu, la adulți, Vanilla Freyz atinge o lățime de aproximativ 1,5 m, iar înălțimea poate fi de până la 2 m. În plus, planta are o formă de răspândire, ceea ce înseamnă că dimensiunile pot fi și mai mari.

Hortensia are lăstari directe de nuanțe de roșu și alb. De îndată ce începe înflorirea, aceste lăstari se încrețesc încet și treptat tufișul capătă o formă sferică.

Mai multe caracteristici ale soiului Vanilla Freise în timpul înfloririi:

 1. În procesul de creștere, în tufis apar frunze de culoare verde închis, având o formă alungită.
 2. Există un sistem rădăcină mic care conține un număr mare de ramuri diferite.
 3. Inflorescențele mari care sunt vopsite inițial alb devin rapid roz saturate.
 4. Rezistență bună la temperaturi reci, transferând astfel iarna cu încredere și calm.

Notă! Deși hortensia este destul de rezistentă la îngheț, experții recomandă ca, în timpul iernii, să ofere plantei adăpost. Acest lucru va salva ramurile de la îngheț..

Cum înflorește Vanilia Freise

Dintre toți frații săi panicoli, Vanilla Freyz este cea care atrage atenția prin aspectul ei strălucitor. Această plantă este foarte nobilă și, prin urmare, dacă îi oferiți îngrijire corespunzătoare, cu siguranță vă va oferi flori frumoase și va deveni un decor minunat.

Așa cum am menționat mai sus, hortensia poate obține cu ușurință indicatori mari de creștere și lățime. Un mugure din acest soi atinge cu ușurință o marcă de aproximativ 30 de centimetri lățime și 40 de lățimi. Și, ca aspect, un astfel de mugur va arăta ca un corn cu înghețată.

Această varietate înflorește pentru o perioadă scurtă de timp, doar câteva luni. Primii muguri încep să înflorească la jumătatea verii, iar în septembrie încep deja să se pregătească pentru odihnă. Caracteristicile de înflorire ale soiului de înghețare de vanilie sunt, bineînțeles, schema de culori uimitoare în care această plantă este bogată. Mai întâi, florile au o culoare crem moale, iar apoi treptat petalele devin roz.

Atunci totul devine mai interesant. Continuând să înflorească hortensia în partea inferioară devine mai întâi roșu aprins. Și apoi se luminează treptat și capătă o culoare roz calmă. Dar partea superioară respectă cu încredere nuanțele de alb.

Notă! Astfel de caracteristici ale înfloririi hortensiei se găsesc doar și soiuri de Rennie.

Respectând toate regulile de îngrijire și creșterea hortensiilor din grădină, vi se oferă o șansă grozavă de a asista personal la farmecul complet al acestei plante. Și cu cât veți face mai des și mai bine, cu atât mai mulți muguri vă vor oferi tufișul vostru.

Când plantați hortensia paniculelor?

Potrivit experților, cel mai bine este să plantați o plantă primăvara (în aprilie-mai), acest lucru este valabil mai ales pentru condițiile de pe banda de mijloc. Planta va avea o anumită perioadă de timp în primăvară pentru a se adapta și obișnui cu mediul înconjurător..

Tehnica de aterizare

1. Mai întâi, trebuie să pregătiți găuri speciale de 30x30x30 cm, unde sunt așezate răsadurile.

Notă! Plantele trebuie amplasate la o distanță mai mare de 1 metru.

2. Umpleți godeurile finite cu un amestec special (turba, o jumătate de găleată va fi suficient + compost).

3. Turnați gaura rezultată cu apă.

Acum puteți transfera răsadurile în gropile formate.

1. Turnați sol de grădină special.

Notă! În niciun caz nu trebuie să acoperiți gâtul rădăcinii cu pământ.

2. Umpleți întregul pământ în jurul perimetrului rădăcinilor

3. Turnați gropile rezultate și slăbiți solul superior

4. Când plantați pe vreme caldă sau însorită, asigurați adăpost pentru răsaduri. Deci, îi protejezi de posibilele arsuri.

Locația corectă

Deoarece hortensia este complet nepretențioasă, puteți să o poziționați oriunde: fie că este vorba de zone complet luminate sau de umbră parțială. Același lucru este valabil și pentru Vanilla Freyz. Cu toate acestea, merită menționat faptul că această varietate îi place să fie la umbră mai mult decât să prăjească la soare. Nu credeți că Vanilla Freyse va muri la soare. Nu, ea va fi la fel de confortabilă, crește doar din cauza asta va fi mai încet. Observi acest lucru vara, când tufișul tău va apărea în continuare tânăr și scurt, iar inflorescențele nu se vor răspândi larg, așa cum a fost promis pe Internet. Solul calcar poate, de asemenea, împiedica Vanilla Freise să crească în liniște, așa că aveți grijă.

Iată câteva condiții importante pentru solul pe care va fi cultivată Vanilla Freise..

Ar trebui să fie:

 1. Întotdeauna umed
 2. Bioorganic
 3. Friabil
 4. Fertil
 5. Au o reacție ușor acidă sau neutră.

Dacă decideți să crească hortensie la umbră, așa cum o cere ea, fiți pregătiți pentru faptul că va trebui să desfaceți periodic pământul în zona rădăcinilor.

Notă! Pentru cei care nu au timp și doresc să slăbească pământul de fiecare dată, există un hack life. Mulcirea te va salva! Acoperă stratul de suprafață cu un fel de material (fie că este fân sau copertină).

Pansament corespunzător

Puteți începe să vă hrăniți planta în mai, de preferință la sfârșit. Puteți utiliza orice îngrășăminte minerale și organice. Dacă nu există, atunci puteți recurge la diferite îngrășăminte complexe (de exemplu, îngrășăminte complexe lichide sau amestecuri de îngrășăminte).

Următorul aport de îngrășăminte se efectuează după 2-3 săptămâni. Aceasta se face pentru a sprijini creșterea plantei și saturați-o cu nutrienții necesari.

Nu uitați că în primăvara de după hibernare, o plantă slăbită are nevoie și de o nouă aprovizionare cu substanțe vitale. Îngrășămintele cu o cantitate mare de azot sunt potrivite aici..

Vara, puteți hrăni tufișul cu o soluție de iarbă fermentată sau puteți utiliza îngrășăminte speciale pentru hortensie. Trebuie să continuați să hrăniți planta atât la sfârșitul verii, cât și la începutul toamnei. Excelent pentru reumplerea superfosfatului în acest moment..

Notă! Dacă nu aveți ocazia să utilizați îngrășăminte specializate pentru hortensii vara, atunci le puteți înlocui cu compoziții pentru azalee sau rododendroni.

Udarea

Este necesară menținerea solului umed, acesta este modul în care hortensia se va simți cât mai confortabil și confortabil. Nu permiteți uscarea pământului, altfel planta nu vă va putea oferi muguri luxuriante. Pentru a asigura umiditatea constantă, așa cum am menționat anterior, mulchingul vă va ajuta. Puteți folosi fân, iarbă uscată sau pământ de turbă pentru a acoperi. În căldura udării plantei este mai des decât de obicei. Aproximativ 40-50 litri de apă ar trebui să meargă la un tufiș. O astfel de udare abundentă trebuie făcută de aproximativ 2 ori pe săptămână. Dacă nu există căldură puternică, atunci puteți face cu o udare pe săptămână.

Cultură Vanilla Freise

Tăierea este, de asemenea, o parte importantă a îngrijirii hortensiei. Cel mai bine este să-l efectuați la începutul primăverii, chiar înainte de începerea mișcării sucurilor.

La sfârșitul tăierii, trebuie lăsate 5 - 10 lăstari. De asemenea, sunt tăiate ramurile slabe și subțiri și inflorescențele uscate. Nu uitați că metoda de tăiere a lăstarilor afectează foarte mult ce dimensiuni poate dobândi o plantă în sezonul de vară.

Dacă tăiați ramura astfel încât, de exemplu, să rămână doi muguri pe ea, atunci veți crește puțini muguri, dar florile vor fi mari.

Notă! Dacă a început deja fluxul de seva, atunci tăierea ar trebui amânată până când petalele se vor deschide complet.

Panicle Hydrangea Vanilla Freeze - fotografie cu o înflorire frumoasă

Hortensia, ca una dintre cele mai frumoase flori, atrage grădinari și floriști din întreaga lume dintr-un motiv. Specialiștii acestei plante ornamentale apreciază ușurința de îngrijire și o paletă diversă de culori..

Soiul Vanilla Freyz sau Rennie este considerat cel mai bun reprezentant de acest gen, deoarece a adunat toate cele mai bune calități ale hortensiei. Prin urmare, nu vă fie teamă să vă începeți grădinarul cu această plantă specială. Principalul lucru este să respectăm toate caracteristicile și regulile despre care am vorbit mai sus. Și atunci Hydrangea Vanilla Freyz vă va mulțumi cu voi, familia și prietenii dvs. cu o frumusețe fără precedent.

Quartblog Digest

Cum să decorați o casă cu flori: buchete de suculente, hortensii și ciulin - Există multe modalități de a decora o casă. Dar dacă doriți să adăugați tandrețe, naturalețe și frumusețe, luați flori.

Cunoaște și poate fi capabil: cum să crești orhidee - Vom vorbi despre cum să crești și să îngrijești mai multe tipuri de orhidee interioare acasă, care sunt adesea vândute în magazine.

Flori cu vagoane: sfaturi despre cum să prelungiți viața într-o vază 19 culori diferite - Fiecare floare are propria grijă. V-am pregătit un memoriu despre cum să prelungiți viața și să îl faceți cea mai lungă și mai strălucitoare floare tăiată într-o vază.

Decorațiuni înfloritoare: Cattleya - Astăzi vom vorbi despre orhidee uimitor de frumoase, flori care nu sunt deloc dificil de crescut acasă, - hibrid Cattleya.

Suculente: tipuri de femei drăguțe cu grăsime și îngrijire pentru ele - Cele mai cuprinzătoare instrucțiuni pentru îngrijirea suculentelor acasă. Vă prezentăm exemple de plante în interior.

Hydrangea hydrangea pan vanille fraise

Panicled Hydrangea Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise) - Această varietate se caracterizează printr-o culoare unică neobișnuită a florilor, care poate fi pe un tufis atât alb cât și roșu aprins în același timp. Este de remarcat faptul că la începutul înfloririi, hortensia este împletită cu flori albe. Apoi devin roz și arată ca „înghețată de căpșuni”, culoarea poate varia în funcție de tipul de sol și de climă.

Descriere Fraise de vanilie paniculată cu hortensie (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Un kusatnik extins până la 1,5 m înălțime. Inflorescențele sunt mari, cu lungimea de 30-35 cm. Înflorește din iunie până în octombrie. Florile albe pure devin roz până în august, odată cu începutul lunii septembrie devine roșu visiniu. Înflorește deja în anul plantării. Hardy și fără pretenții. Zona de rezistență la iarnă: 4 (-35 ° С). Iernele fără adăpost, dar se recomandă mulcirea plantelor tinere pentru iarnă.

Hortensia în panică este una dintre cele mai decorative, în timp ce soiurile de hortensie nepretențioase. Este un arbust sau arbore scăzut de până la 3 m înălțime. Coroana este groasă, sferică. Inflorescențele sunt grosiere, cistiforme. Hortensia înflorește din iulie până în toamnă. Capacele grele ale inflorescențelor se scurg sub propria greutate. Inițial alb, până în toamnă dobândesc o nuanță roz. Perfect pentru tăiere, păstrând prospețimea în apă mult timp.

Locul de plantare Hydrangea a panicat panoul de vanilie (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Pentru plantarea hortensiei, atunci când este cultivată în regiunile de sud, este de preferat să alegeți un loc semi-umbros, pe banda de mijloc și în nordul Rusiei - zone bine luminate sau ușor umbrite. Plantele tinere se recomandă să fie protejate de soarele și vântul de amiază. Hortensiile sunt foarte higrofile, astfel încât plantarea în apropierea copacilor care absorb multă umiditate nu este potrivită pentru ei.

Sol pentru Hydrangea paniculata Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Hortensiile preferă solurile bogate în nutrienți și umede. Amestecul optim de sol este format din humus, sol cu ​​frunze, turbă și nisip în raport de 2: 2: 1: 1. Toate hortensiile preferă solurile acide, pH = 5,0.

Plantarea Hydrangea paniculata Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Plantarea hortensiilor în teren deschis se realizează primăvara, în regiunile sudice, plantarea în toamnă este posibilă. Parametrii optimi ai groapei de plantare sunt 30 * 30 * 30 cm, distanța dintre plantele adiacente este de 1 m. O a treia găleată de humus și turbă trebuie introdusă în groapa de plantare. Gâtul rădăcinii nu trebuie să fie aprofundat. După plantare, plantele trebuie udate, pentru aceasta este mai bine să folosiți apă moale. După udare, solul este desfăcut. La sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, acestea sunt alimentate cu nămol (1:10) și îngrășământ mineral complet dizolvat în apă. După 10-15 zile, trebuie să se repete pansamentul. O tehnică utilă este de a mulci trunchiuri. În timpul iernii, tufișurile se scurg până la o înălțime de 20-30 cm.

Lăsând Hydrangea panică pană de vanilie (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Hortensiile sunt foarte sensibile la hrănire. Primăvara, la începutul creșterii, se recomandă realizarea unui îngrășământ complet, de preferință cu oligoelemente. În perioada de înmugurire, se efectuează un al doilea pansament cu îngrășăminte fosfor-potasiu (60 - 80 g superfosfat și 40 - 45 g sulfat de potasiu la 1 mp), după care plantele sunt hrănite încă de două ori în timpul verii. Hortensiile sunt hidrofile. În lipsa ploii o dată pe săptămână, acestea trebuie udate la rata de 15-20 litri pe tufă, în prezența ploii este suficientă o udare pe lună. Pentru a crește rezistența lăstarilor, se recomandă udarea plantelor cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. De două până la trei ori pe sezon, concomitent cu desăvârșirea, desfășoară desprinderea cercurilor trunchiului. Prunele hortensii promovează creșterea arbuștilor. În fiecare primăvară, înainte de înflorirea frunzelor, este necesar să se îndepărteze toate ramurile slabe ale anului trecut, iar lăstarii bine dezvoltați sunt tăiați la 2-3 muguri. În perioada de înmugurire, îndepărtați toate ramurile slabe cu inflorescențe. Hortensia în panică nu are nevoie de adăpost, dar în primii doi ani de la plantare, se recomandă mulcirea solului cu frunze uscate și umflarea tufișului.

Reproducere Hydrangea panicled Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise). Hortensia este propagată cu butași verzi, care sunt tăiați din lăstarii anului curent. De asemenea, este posibilă propagarea prin împărțirea tufișului, stratificarea, semințele și altoirea.

Utilizați Hydrangea paniculata Vanilla Fraise (Hydrangea paniculata Vanille-Fraise) în designul grădinii. Hortensia este o plantă incredibil de frumoasă, utilizarea sa în designul grădinii este diversă. Acesta este un singur aterizare și compoziții mixte, garduri vii, mixbordere. Principala condiție este să lăsați planta suficient spațiu liber pentru o dezvoltare normală.

Magazinul online de plante de grădină „Garshinka” are cea mai mare colecție de plante și livrează cu atenție materialul de plantare din Rusia din toată lumea. Garantăm calitatea și gradul materialului furnizat. Stocăm plantele gata de expediere în condiții speciale. Pachetele sunt ambalate într-un mod fiabil. Informăm despre expediere și controlăm pachetul pe parcurs. Lucrăm cu o plată în avans 100% pentru a vă rezerva cele mai bune soiuri și pentru a garanta livrarea la timp fără taxe poștale și comisioane.

Vă recomandăm să cumpărați plante de grădină în magazinul online Garshinka grădinarilor experimentați și începători, proiectanților de peisaj și comunităților de achiziții comune. Pentru fiecare cumpărător există o ofertă unică. Aici puteți cumpăra o varietate de materiale de plantare: răsaduri de trandafiri, arbori fructiferi și ornamentali și arbuști, toate grupurile de conifere, specii de tije, rizomi de flori perene, plantări bulbose de toamnă și primăvară, semințe de iarbă de gazon, îngrășăminte și combaterea dăunătorilor.