Smaralde în grădină: alegeți castraveți pentru pământ deschis

Este puțin probabil ca cineva să conteste popularitatea castravetelui ca fiind cea mai răcoritoare și delicioasă legumă din grădinile noastre. Sunt minunate atât în ​​stare proaspătă, cât și în sărat și sub formă de murat. Fiecare grădinar dorește să crească o recoltă excelentă a acestor fructe sănătoase. Dar alegerea soiurilor de semințe de pe piață este atât de mare încât poți să te confunzi. Cum să alegi castraveții după gustul și dorința ta? Acest lucru nu este atât de dificil dacă ne întoarcem la opinia autoritară a crescătorilor, al cărei rezultat este o listă de soiuri în Registrul de stat al rezultatelor reproducției.

Castraveți - o cămară mică de vitamine

Castravetele este o plantă care ne-a venit din India, dar a devenit mult timp „a noastră”, familiară și iubită. Este posibil să ne imaginăm grădinile noastre fără această cultură?

Castraveții sunt bogați în vitamine și minerale, fibre. Fiecare dintre fructele lor este un depozit mic de sănătate: vitaminele B1, B2, A și E, acid ascorbic, fosfor și iod, potasiu și magneziu, zaharuri, uleiuri esențiale.

Castraveții ajută să facă față bolilor glandei tiroide și ale tractului biliar, obezității, hipertensiunii arteriale și diabetului. Consumul regulat de castraveți proaspeți îmbunătățește funcționarea inimii, rinichilor și sistemului imunitar. Aceste fructe minunate sunt utilizate pe scară largă în cosmetologie pentru combaterea bolilor pielii. În cele din urmă, un castravete proaspăt într-o zi fierbinte îți va potoli perfect setea și va servi ca un bun substitut pentru un pahar de cocktail de vitamine..

Desigur, ca orice legumă, un castravete are contraindicații pentru utilizare, dar există mult mai puține decât proprietăți benefice.

Toate acestea se aplică castraveților crescuți fără utilizarea pesticidelor și a altor aditivi. Dar cum să te asiguri că castravetele pe care l-ai ales este util 100%? Răspunsul este evident: crește-l singur.

Pentru a ști că castraveții nu conțin substanțe nocive, este mai bine să le crești în grădina ta

Soiuri de castraveți în aer liber

Castraveții nu sunt legume la fel de regionalizate ca cartofii, de exemplu. Majoritatea soiurilor lor pot crește în aproape toate regiunile Rusiei, dar cu o singură atenție: în sere sau sub adăpost. Ce soiuri să aleagă pentru cei care doresc să crească fructe de smarald pe teren deschis?

Ce să ia în considerare atunci când alegeți un soi

Temperatura cea mai favorabilă pentru creșterea și dezvoltarea acestei culturi de legume este de 15-20 ° С noaptea și 20-30 de ore după amiază. La temperaturi sub 10 ° C, plantele nu mai cresc, sub 4 ° C pot muri. Prin urmare, cultivarea castraveților în regiunile nordice ale Rusiei în pământ neprotejat nu este practicată. Trebuie menționat, de asemenea, că la temperaturi peste 40 ° C, genele plantelor tind să verse ovare și să se usuce rapid. Prin urmare, în regiunile sudice, este necesară udarea și umbrirea regulată a castraveților în zilele toride.

Pentru a ști din ce regiune aparține locul tău de reședință, folosește tabelul compilat conform diviziunii în așa-numitele zone de acces din Registrul de stat al realizărilor de selecție a Federației Ruse.

Tabel: Regiuni de toleranță (utilizare optimă) a culturilor

Nu.Regiunea de accesSubiecții care intră în ea
1De NordRepublica Komi, Republica Carey, regiunea Arkhangelsk, regiunea Murmansk.
2NorthwesternVologda, Kaliningrad, Kostroma, Leningrad, Novgorod, Pskov, Tver, regiunea Yaroslavl.
3CentralBryansk, Vladimir, Ivanovo, Kaluga, Moscova, Ryazan, Smolensk, regiunea Tula.
4Volgo-VyatkaRepublica Mari El, Nizhny Novgorod, Sverdlovsk, regiunea Kirov, teritoriul Perm, Republica Udmurt, Republica Chuvash
5Pământul Negru CentralBelgorod, Voronezh, Kursk, Lipetsk, Oryol, regiunea Tambov.
6Caucazianul de NordRepublica Adygea, Republica Dagestan, Republica Ingushetia, Republica Kabardino-Balcanică, Teritoriul Krasnodar, Regiunea Rostov, Republica Osetia de Nord-Alania, Teritoriul Stavropol, Republica Cehă, Republica Crimeea
7Volga de mijlocRepublica Mordovia, Republica Tatarstan, Penza, Samara, Regiunea Ulyanovsk.
8Volga inferioarăAstrakhan, Saratov, regiunea Volgograd, Republica Kalmykia
9UralRepublica Bashkortostan, Kurgan, Orenburg, Chelyabinsk.
10Siberia de VestRepublica Altai, teritoriul Altai, Kemerovo, Novosibirsk, Omsk, Tomsk, Regiunea Tyumen.
unsprezeceSiberia de EstRepublica Buryatia, regiunea Irkutsk, teritoriul Krasnoyarsk, Republica Sakha (Yakutia), Republica Tuva, Republica Khakassia, teritoriul Trans-Baikal
12Extrem de OrientAmur, Kamchatka, Magadan, Regiunea Sahalin, Teritoriul Primorsky, Teritoriul Khabarovsk

După ce a decis zona de creștere, puteți trece la selectarea soiurilor.

Caracteristicile soiului

Abundența de soiuri de castraveți pe piața modernă este uimitoare - există câteva mii. Cele mai populare sunt mult mai mici - sute două sau trei. Ele diferă prin caracteristicile de bază:

 • viteza de maturare;
 • utilizarea fructelor;
 • durata fructificării;
 • rezistența la boli;
 • metode de polenizare.

Conform datelor de maturare, castraveții sunt împărțiți în trei grupe:

 • devreme - perioada de la apariția răsadurilor până la colectarea primei Zelentsy este de 35-42 de zile;
 • mijlocul sezonului - 42-50 zile;
 • târziu - mai mult de 50 de zile.

Soiurile timpurii se disting prin pulpa mai delicată, coji subțiri, dar sunt mai puțin rezistente la boli. Utilizarea lor este în principal salată (proaspătă), dar crescătorii au reușit să dezvolte soiuri timpurii, potrivite pentru murături și conserve.

Soiurile timpurii de castraveți pot fi utilizate în alimente nu numai proaspete, ci și sub formă de conserve

Soiurile mijlocii și târzii se disting printr-o perioadă mai lungă de fructare, versatilitate de utilizare, rezistență mai mare la putregai, mucegai pudră. Pentru zona de mijloc și regiunea de nord-vest a Rusiei, sunt preferabile soiurile timpurii și mijlocii, deoarece un număr limitat de zile cu soare însorit afectează negativ dezvoltarea plantelor. Este recomandabil să cultivați soiuri autopolenizate sau partenocarpe (producând fructe fără polenizare), deoarece zborul albinelor în condiții adverse este, de asemenea, limitat. Polenizarea albinelor nu este atât de importantă pentru soiurile de teren deschis din regiunile sudice, deoarece albinele vor avea acces constant la flori, însă mulți grădinari susțin că polenizarea albinelor este mai gustoasă..

Majoritatea soiurilor de castraveți folosiți în căsuțele de vară au nevoie de polenizare de către albine

De asemenea, forța de creștere și lungimea genelor în terenul deschis nu au prea multă importanță, deoarece, spre deosebire de aria limitată a serelor și a căldărilor, castraveții au suficient spațiu pentru creștere. Trebuie avut în vedere doar faptul că hibrizii partenocarpici nu trebuie să fie ciupiti după a șaptea-a opta frunză, așa cum se face cu soiurile polenizate de albine. Genele lor sunt reglate în funcție de înălțimea spalierilor sau, printr-o metodă de creștere înfiorătoare, dau naștere la doi sau doi metri și jumătate.

F1 - bun sau rău

În lista soiurilor de castraveți cu greu puteți găsi soiuri fără prefixul F1. Este cunoscut deja de mulți grădinari și servește ca un argument suplimentar „pentru” atunci când alegeți un soi. Începătorii uneori iau acest lucru pentru desemnarea legumelor modificate genetic. Nu este adevarat. F1 este o denumire nu doar a unei varietăți, ci a unui hibrid heterozos.

Heteroza este proprietatea unui hibrid de a prezenta cele mai bune proprietăți ale soiurilor „părinte” de primă generație.

Dacă crescătorul selectează un soi cu maturitate timpurie specială și cel de-al doilea cu randament ridicat, atunci ca urmare a încrucișării lor va obține o plantă cu caracteristicile ambilor „părinți”, iar calitățile pozitive vor apărea mai luminoase și mai bogate..

F pentru scurt înseamnă filii (copii), 1 - prima generație. Din păcate, hibrizii heterozici nu produc urmași de înaltă calitate, deci nu este practic să colectați semințe din ele. Dacă doriți să reproduceți castraveți din propriile semințe, trebuie să cumpărați soiuri fără prefixul F1. În soiurile obișnuite, care nu sunt hibride, calitățile pozitive sunt obținute ca rezultat al selecției pe termen lung, fără a se încrucișa cu altele, prin urmare nu prezintă o tendință de degenerare.

Semnul F1 de pe o pungă de semințe indică faptul că este un hibrid de primă generație

Cele mai populare soiuri de castraveți

Dacă întrebi grădinarii: „Ce soiuri de castraveți crești?”, Vei auzi în răspuns: „Rodnichok, Libelle, Levin, Marinda...”. Soiurile sunt cu siguranță bune, dar cele noi care apar anual nu sunt mai rele. Deci, ce ne oferă crescătorii? Rețineți că toate soiurile următoare sunt hibrizi heterotici, aproape niciun altul nu poate fi găsit în vremea noastră:

 1. Geantă cu șnur. Una dintre cele mai timpurii soiuri. Recomandat pentru cultivarea în sere cu film, dar cultivat cu succes pe banda de mijloc și spre sud, în pământ deschis. Fructele mici necoapte sunt foarte bune pentru conservarea murăturilor (fructe de până la 5 cm lungime). Dă până la 13 kg de la 1 m 2.
 2. Adam. Printre avantajele acestui soi se numără fructele bine aliniate care cântăresc până la 100 g cu un gust plăcut. Cu 1 m 2 scoateți până la 10 kg de castraveți. Rezistent la apariția măslinelor.
 3. Agafon. Are o ușoară pubescență a fructului. Degustătorii au remarcat gustul său excelent. Formează fructe de dimensiuni medii de culoare verde închis, cu tuberculi mici și cu o acoperire de ceară abia vizibilă.
 4. Cupidon 1801. Mediu timpuriu, scop universal. Productivitatea este de până la 12 kg de la 1 m 2. Avantajele hibridului: o perioadă lungă de revenire a fructelor, productivitate bună, frunze verzi de formă frumoasă și gust excelent, care nu sunt susceptibile majorității bolilor.
 5. Apetisant. Hibrid foarte productiv la jumătatea timpurii. Se poate consuma proaspăt și conserve. Recoltarea fructelor gustoase, care nu sunt supuse apariției amărăciunii verzi verzi poate ajunge la 14 kg de la 1 m 2.
 6. ATI-lilieci. Un hibrid nou roditor (până la 11 kg cu 1 m 2) cu fructe aliniate mici, cu gust și aspect excelent. Rezistent la cladosporioză.
 7. Ajax. Hibrid cu zonă largă. Se distinge prin capacitatea de a forma 2-3 fături într-un nod. Ideal pentru uz exterior. Zelentsy sunt destul de mari, până la 12 cm, fără amărăciune, nu se îngălbenesc în timpul depozitării. Soiul este bine tolerat de transport, are imunitate la multe boli..
 8. Baba Masha. Apărut nu cu mult timp în urmă (înregistrat în 2013), încă nu foarte frecvent. Are toate avantajele hibrizilor polenizatori de albine, dă fructele unui gust excelent. Productivitatea este foarte mare - 16 kg la 1 m 2.
 9. Barin. Unul dintre campionii productivității, în special atunci când crește sub un film (până la 17,5 kg la 1 m 2). Utilizare universală, fructele sunt gustoase, puțin sensibile la boli.
 10. Fara deranj. Nepretențioase, rezistente la boli, dau randamente mari (14 kg de la 1 m 2). Se coacă timpuriu, este potrivit pentru consumul proaspăt, precum și pentru muraturi și conservare. Zelentsy nu are nici goluri, nici amărăciune. Recomandat pentru cultivare în toate regiunile Rusiei.
 11. Bimbo Star. Formează arăți cu o greutate de 70 g și o lungime de 7–9 cm. Rezistă la multe boli, coapte, partenoocarpice.
 12. Blanca. Hibrid polenizator de albine recoltate. Are fructe frumoase netede de aproximativ 10 cm lungime.
 13. Vakula. Un hibrid a cărui caracteristică distinctivă este fructele mici fragede, care nu cântăresc mai mult de 70 g. Conserve fragile, partenocarpice, în principal conserve. Principalul avantaj - ardei crocanti.
 14. Vanka-Vstanka. Un hibrid puternic de dimensiuni medii, cu fructe cu o greutate de până la 110 g. Castraveți cu gust excelent sunt potriviți atât pentru conserve, cât și pentru decapare. Soiul este mediu timpuriu, polenizat de albine. Productivitate peste standard.
 15. Cinci mari. Foarte productiv și cu multe avantaje, soiul. Maturizare timpurie, uz universal. Zelentsy este foarte gustos și frumos. Formează fructe cu dimensiuni de 75-85 g, nu sunt predispuse la supraaglomerație.
 16. Prieteni credincioși. O trăsătură atractivă a grădinarului este formarea a nu unuia sau doi, ci cinci sau șapte ovare în noduri, din care se formează funduri verzi în formă ovală nu mai mult de 11 cm lungime. În acest caz, planta nu are tendința de creștere sporită, compactă, nu trebuie să formeze tufișuri manual. Soiul este rezistent la virusul mozaic de măsline și castraveți..
 17. Vecini amuzanți. Soi nou foarte productiv. Utilizarea universală, rezistența la o gamă largă de boli comune și randamentul generos (13 kg de la 1 m 2) îl fac foarte atractiv pentru grădinari.
 18. La tot pasul. Soiul are un randament ridicat (până la 10 kg la 1 m 2), fructe de gherkin, gustoase, potrivite atât pentru salată cât și pentru conserve.
 19. Aspirant. Formează 3-4 ovare într-un mănunchi, caracterizat prin ardei netede, fără tuberculi și cosuri, cu gust delicat și dulce.
 20. Gheişă. Ea devine tot mai populară în Rusia. Principala caracteristică pozitivă este că își face repede simțurile după înghețuri și începe să arunce frunze noi. Zelentsy este destul de mare (până la 120 g), cu un gust plăcut, potrivit pentru conserve. Recoltarea dă o medie de 7-8 kg cu 1 m 2, dar este rezistentă la multe boli.
 21. Hector. O altă opțiune excelentă pentru cei care iubesc castraveții de tufiș. Maturizare timpurie, nu poate fi amenajată pentru mozaicul de castraveți, mucegai pudră, pete de măsline. Zelentsy neted, frumos, cu o greutate de aproximativ 100 g, coapte în concert, perfect pentru recoltarea de iarnă. Productivitatea, ca toate tufișurile, este medie, dar trebuie remarcat palatabilitatea ridicată a fructelor.
 22. Hermann. Hibrid partenocarpic de maturare timpurie. Genele cresc puțin, nu necesită ciupire. Formează ovare în buchete de 4-5, Zelentsy este de dimensiuni medii (până la 10 cm), fără amărăciune. Rezistența la aproape toate bolile și gustul excelent al fructelor sunt notate ca avantaje chiar și în Registrul de stat.
 23. Dasha. Hibrid polenizat cu o zonă largă, mediu târziu, productiv, poate fi afectat de mucegai, dar rezistent la bacterioză. Masa de verdeață în intervalul 85-115 g, utilizare universală.
 24. Delpin. Principalul avantaj al hibridului este rezistența la căldură. Avantajele includ, de asemenea, imunitatea la o serie de boli majore, gust excelent și randament stabil al soiului.
 25. Zi. Hibrid universal foarte matur. Producția de fructe netede, cu aspect atractiv, ajunge la 10 kg de la 1 m 2.
 26. Copii prescolari. Soiul are o mulțime de avantaje: rezistență la un complex de boli, partenocarpipie, utilizare pe scară largă, creștere medie, gust excelent al fructelor de gherkin. Masa verde nu depășește 90 g, hibridul produce un randament decent: până la 15 kg de la 1 m 2. Potrivit pentru murăturile de iarnă.
 27. Familie prietenoasă. Un hibrid formează murături cilindrice, pline, frumoase. Fructe de până la 5 cm. Zelentsy, înainte de a câștiga toată puterea, arată subțire, alungită la floare. Recoltarea fructelor mici, dar puternice, ajunge la 10 kg cu 1 m 2. În plus, hibridul partenocarpic are o putere de creștere medie..
 28. Ekaterina. Soi de mare maturare cu randament mare (până la 220 g). Soiul este salată, foarte gustoasă. Dintre avantaje, se remarcă în special gustul plăcut al fructelor și imunitatea la aproape toate bolile castraveților.
 29. Jandarmul. Maturizarea timpurie, recomandată pentru cultivare în toate zonele climatice (cu excepția celor nordice, în mod natural), partenocarpică, formează fructe verzi strălucitoare grațioase, rezistente la mucegaiul pudra și cladosporioza.
 30. Irina. Un hibrid matur polenizat de albine timpuriu, care dă un randament ridicat de verdeață delicioasă și nu este susceptibil la boli (excepția este mucegaiul mic). Aplicație universală.
 31. Cascador. Hibrid matur timpuriu de polinizare, rezistent la aproape toate bolile. Masa fructelor este de la 80 la 100 g, gustul este plăcut, randamentul este de până la 14 kg de la 1 m2.
 32. Kesha. Fructe - ardei și murături. În nod formează 3-4 ovare. Rezistent la mucegaiul praf. Este zonat pe scară largă, dar necesită adăpost cu un film în nopțile reci (sub 12-15 o C). Aplicarea universală a produselor, maturitatea timpurie, partenocarpia - avantaje suplimentare ale soiului.
 33. Claudine. Acest soi are toate caracteristicile pozitive ale castravetelor coapte partenocarpice. Zelentsy sunt foarte gustoase și sunt utilizate nu numai pentru salate proaspete.
 34. Micul Căluț cu Humpback. Un hibrid partenocarpic matur, cu Zelentsy de dimensiuni medii și gust excelent, foarte roditor (până la 10 kg cu 1 m 2), nu este susceptibil la boli. În ciuda maturării timpurii, potrivită pentru recoltarea iernii.
 35. Crispin. Apariția timpurie a primelor fructe și, în același timp, fructarea, randamentul, nepretenția față de condițiile de creștere, imunitatea la boli comune, lipsa genetică inerentă de amărăciune a fructelor, gustul minunat și utilizarea pe scară largă - toate acestea pot fi atribuite meritelor soiului..
 36. Micul Raccoon. Soiuri timpurii coapte, partenocarpice, ramificate medii. Formează 2-3 ovare în nod. Rezistent la marea majoritate a bolilor, randamentul este impresionant (până la 15 kg cu 1 m 2).
 37. Kuzya. Soiul este destul de nou (înregistrat în 2007), s-a dovedit din partea cea mai bună. Avantajele: maturarea timpurie, partenocarpia, fructele cresc în ciorchine, gustoase și nu au amărăciune, nu sunt predispuse la supraaglomerație. Randamente bune (până la 16 kg la 1 m2) și rezistența la boli sunt, de asemenea, o ocazie de a acorda atenție acestui soi.
 38. Masha. O trăsătură distinctivă este creșterea limitată a lăstarilor. Una dintre primele date de maturare. Este rezistent la boli, nu are nevoie de polenizare, Zelentsy este foarte gustos și este folosit pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare proaspete și conserve.
 39. Visul unui rezident de vară. Un hibrid matur timpuriu cu scop universal. Bun sub formă de conserve și sărate. Gustul fructelor este excelent, soiul are o imunitate bună la principalele boli. Culturile pot produce până la 10 kg cu 1 m2 în sol deschis.
 40. Fluture. Un hibrid nou care va atrage fanii muraturilor, deoarece soiul oferă un randament ridicat de fructe mici și foarte gustoase. Castraveții pentru copii sunt potriviți pentru decapare și pentru utilizare imediată. Soiul trebuie protejat de mucegaiul pudră..
 41. Mozart. Numele romantic este foarte potrivit pentru acest soi frumos, cu frunze mari strălucitoare și gust excelent al fructelor. Zelentsy este destul de mare (până la 120 g). Fructele sunt utilizate pentru salate și conserve. Lista de avantaje poate fi completată de productivitate ridicată și rezistență la principalele afecțiuni ale castraveților..
 42. Parker. Rezistent la căldură și secetă. Are o nuanță cenușie de frunze. Hibrid Zelentsy neted, gustos, plăcut ochilor cu culoarea bogată, sunt folosiți pentru recoltare și pentru salate proaspete.
 43. Cinci stele. În nodul de pe gene, sunt puse 3-5 ovare. Gust excelent Zelentsy, uz universal, maturare timpurie. Are partenoocarpie.
 44. Gherkin sibian. Contrar numelui, este recomandat pentru cultivare în toate regiunile Federației Ruse. Cea mai timpurie maturare este folosită pentru prepararea muraturilor și a tot felul de preparate pentru iarnă. Recoltare (8 kg de la 1 m 2).
 45. Solist. O plantă înaltă, medie, cu fructe de gust minunat, rezistentă la putregaiul rădăcinilor și la mucegaiul pudrat. Dă fructe frumoase, aliniate de dimensiuni medii și de uz universal.
 46. Sprint. Una dintre cele mai timpurii soiuri cu aromă excelentă de fructe și rezistență bună la bolile majore..
 47. Fiul unui regiment. La mijlocul timpurii, tipul de gherkin, formează muraturi puternice și ardei, care se remarcă la murat și la murături. Scab nu se îmbolnăvește, dar imunitatea pulberii este slabă.
 48. Filipok. Noua varietate la jumătatea timpurii. Dă un randament ridicat de murături și ardei, colectarea fructelor delicioase atinge 10 kg la 1 m 2, dar rezistența la boli este slabă, necesită măsuri de protecție.
 49. Mic dejun crocant. Concentrându-vă pe nume, s-ar putea să credeți că acesta este un soi de salată, dar acest hibrid este folosit și în conserve. Fructele sunt crocante, nu se îngălbenesc, cresc 2-3. Culturile pot atinge 14 kg cu 1 m 2.

Galerie foto: cele mai bune soiuri de castraveți pentru teren deschis

În plus față de cele de mai sus, cultivele recomandate pentru cultivare în toate regiunile Rusiei sunt:

 • Gin;
 • Duet;
 • Susţinător de familie;
 • Băiat drăguț;
 • Muşchetar;
 • Nadia
 • Natasha amestec;
 • Nafanya;
 • Persoană răutăcioasă;
 • Biban;
 • Olesia;
 • Onix;
 • Pui de vultur;
 • Pasalimo
 • Regia
 • Expres rusesc;
 • Samurai;
 • Bufon;
 • Sparta;
 • Sonet;
 • Titus
 • Trei tovarăși;
 • Dandy;
 • Avans.

Video: cele mai bune soiuri de castraveți pentru pământ deschis

Hibrizi zonali de castraveți

Rusia este o țară vastă, iar condițiile climatice din diferitele sale regiuni diferă uneori brusc unele de altele. Sudul arid și nord-vestul ploios necesită luarea în considerare a caracteristicilor lor la cultivarea castraveților. Prin urmare, în Registrul de Stat al Realizărilor Selecției există și soiuri zonate, atunci când sunt reproduse condițiile de lumină și temperatură, umiditate, boli comune și dăunători dintr-o anumită regiune..

Tabel: soiuri de castraveți, zonate în funcție de Registrul de stat al Federației Ruse

Regiunisoiurile
Pământul negru central și centralNoble, Afaceri, Brunetă, Vulcan, Debut, Katyusha, Cornet, Cook, Pasamonte, Krepysh, Kristina, Master, Deget, Stil, Fratele Ivanushka, Wagner, Groom, Diana, Porthos, Pososhok, Prestige, See, Sapsan, Svyatoslav, Nightingale, Twixy, Chizhik, Marea Neagră, Yamal
NorthwesternBaron, Royal, Tycoon, Karaoke, Trilogy, Faraon
Siberia de Est și de VestAugustin, Brigantin, Vector, Vitan, Nepoata, Dimka, Arici, Novice Altai, Obskaya, Mireasă, Caracatiță, Mire, Prestigiu, Post-shooter, Primadonna, Sasha, Tanik
Caucazianul de NordCroazieră, Înghițire, Mireasă, Neylina, Alekseich, Athena, Asterix, Wagner, Vertina, Justin, Karaoke, Capra, Puccini, Resaster, Semcross, Falcon, Nightingale, Starex, Zircon, Chizhik
Volga mijlocie și Volga inferioarăVertina, Desdemona, gherkin Moravian, Neylina, Caracatiță, Deget, Puccini, Resaster, Semcross, Nightingale, Chizhik

Sfaturi pentru creșterea castraveților în aer liber

 • Pentru ca semințele să încolțească mai repede, ele pot fi stimulate să crească prin înmuiere timp de două zile în apă caldă (așezat pe tifon umed și acoperind de sus, dar nu coborând complet într-un vas cu apă). Aceasta se poate face numai cu semințe nevopsite, fără acoperirea de protecție aplicată de producător..
 • Semințele într-un mediu umed ar trebui să eclozeze și să nu crească „cozi” de 1-2 cm, acest lucru le va slăbi. Calculați exact timpul de însămânțare.

Semințele cumpărate nu pot fi procesate, deoarece acestea parcurg deja toate aceste proceduri în timpul producției

Cultivarea răsadurilor de castraveți într-o coajă de ou este simplă și ieftină.

Video: sfaturi practice pentru cultivarea castraveților

Recenzii despre grădinari

Castraveți pentru Puccini polenizați cu albine OG (Riyk Zvaan). Decapare hibridă pur pentru recoltarea combinată. Topurile sunt puțin, așezate într-o mare, sensibile la alimentație, necesită o udare abundentă (unele castraveți abia vizibil amare la coadă). Zelenetele în sine sunt gri-verde închis, tubercul grosier, stejar (pielea este foarte dură), fără goluri, suculent și FOARTE GUST. Semințele sunt mici, chiar și în exces. Recoltarea dă rezultate succint, în timp ce boala nu este vizibilă, dar au apărut prosperați..

Maryasha

http://forum.vinograd.info/showthread.php?t=11561

Din „standard” (nu fructificat de mult) Supremo și Atik cresc în gazele de eșapament. Dacă Atik a început să prezinte semne ale bolii în urmă cu o săptămână, atunci Supremo este încă verde. Fructificarea în timp ce amândouă. Atik va fi mai gustos. Se pare că Supremo va face un înlocuitor demn pentru Phoenix.

yurriy

http://forum.vinograd.info/showthread.php?t=11561&page=2

Plantează Meringue, Madita, Mares, pentru salate proaspete Katya, Baby Mini. Sunt auto-polenizate, niciodată amare, potrivite pentru terenurile deschise și închise, foarte productive.

Rostislav

http://chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=41&t=973&start=30

Recoltarea abundentă de castraveți din propriile paturi este un obiectiv complet posibil. Alegeți o varietate potrivită, aplicați puțină muncă și dragoste, fiți atenți la nevoile micilor prieteni verzi - și vă vor mulțumi cu cadouri generoase.

TOP-40 dintre cele mai bune soiuri de castraveți recomandate pentru plantare în 2020

Natură

Larisa Fomicheva

Este timpul să ne gândim la debarcări. Ce castraveți să plantăm pe baza prognozelor meteo în 2020? Crescătorii au obținut un rating al celor mai bune soiuri de castraveți pe care le puteți alege în siguranță pentru plantare.

Soiuri populare de castraveți

Dacă alegeți ce castraveți să plantați în sezonul 2020, nu ezitați să alegeți aceste soiuri, ei, așa cum spun ei, au trecut deja testul timpului și al grădinii.

Hibrid polenizat de maturitate timpurie. A fost recunoscută pentru nepretenția și aspectul rapid al culturii în ziua 40. Castraveții nu sunt predispuși la formarea amărăciunii, iar cultura în sine poate crește în sere limitate.

Acesta este un hibrid popular matur timpuriu (maturare în 40-45 de zile) pentru cultivare în teren deschis. Varietate tufată - se formează 6-7 ovare. Prezintă o productivitate bună - lungimea medie a fructului este de 10-12 cm, până la 9 kg pe metru. Are un gust excelent și este utilizat în salate și murături..

Unul dintre favoriții ratingului nostru. Este un soi de maturare timpurie: primii castraveți hibrizi se coacă în ziua 40-45. Are un gust pronunțat și este perfect pentru salatele de vară. Crește bine în sere, inclusiv policarbonat.

Castraveți hibrizi care se coacă în mai puțin de 2 luni. În seră, greenback-urile cresc mari, până la 20 cm lungime și 4-4,5 cm în diametru. Cel mai mult sunt iubiți pentru gustul lor: fructele cărnoase sunt ideale pentru salate. Deci, dacă sunteți pentru un stil de viață sănătos, sportivul este o alegere excelentă.!

Castraveți Athlete - un hibrid excelent pentru salatele proaspete

Puteți spune un hibrid „universal”. Și unul dintre soiurile preferate de grădinari. Îl adoră pentru nepretenția sa în îngrijire - poate crește atât pe terenul deschis, astfel încât se produce în serele încălzite iarna. Autogamă. Rezistent și nu este expus la infecții virale și fungice. În plus, un alt avantaj al lui Hercules este gustul său bun: fructele mari de până la 15-16 cm sunt ideale pentru salatele de vară.

Apropo, este unul dintre record-record-urile din rating: productivitatea atinge 25-28 kg pe metru pătrat.

O altă varietate „populară” a grădinarilor ruși. Această cultură universală crește bine în sere, deși poate fi plantată pe teren deschis. „Soacra” este o specie partenocarpică, adică. nu necesită polenizare de către insecte. Soiul prezintă o productivitate comercială excelentă - până la 12 kg pe metru pătrat de seră, fructele ating o lungime de 11-13 cm și o masă de 100-120 de grame.

Hector este un hibrid olandez care este recomandat pentru cultivarea în sere în condiții rusești. Soiul este copt și este folosit atât pentru salate, cât și pentru murături. Singurul „dar” - castravetele prezintă un randament redus: cu fructe mari de până la 13 cm și greutate de până la 100 de grame, dă doar 3-4 kg pe metru. Rezistent la virusuri și boli..

Un alt hibrid în clasamentul nostru de atribuire a salatelor. Este remarcabil pentru fructele mari: castraveții cresc până la 300 de grame, lungimea de până la 30 cm cu diametrul de 4-4,5 cm. Cultivele Amazon sunt iubite și de cei care cultivă castraveți în serele de iarnă - această specie partenocarpică nu necesită polenizare.

Castraveți hibrid ușor de îngrijit. Este hibrid partenocarpic, nu are nevoie de polenizare. Prezinta un randament foarte decent - 15-17 kg pe metru patrat. Fructele sunt puțin mai mici decât cele ale Amazonului - cresc până la 12 cm lungime și 3-3,5 cm în diametru.

 1. White Angel F1

Hibrid paternocarpic cu fructe scurte. Fructele ating o lungime de 10-11 cm și este pentru aceasta că soiul este apreciat. Împreună cu productivitatea sa (15-16 kg pe metru pătrat). Începe să dea roade în ziua 43-44.

După gust, aparține celor universale - este bine atât în ​​salatele de vară, cât și la conserve pentru iarnă.

Acest soi este apreciat pentru dimensiunea sa miniaturală (10-11 cm lungime), pielea tuberculoasă și productivitatea (11-12 kg pe metru). Hibrid potrivit pentru cultivarea în sere din policarbonat.

Varietate timpurie, soi paternocarpic. Începe să dea roade în ziua 40-44 și produce un randament de 10-11 kg pe metru pătrat. Acesta este un hibrid de pachete, într-un pachet - până la 10 ovare. Castraveții cresc până la 11 cm și sunt ideali pentru decapare și conserve. Diferă în pulpa densă și lipsa de golire în centrul unui fruct.

Soiuri cu randament ridicat pentru sere

Următoarele din clasamentul nostru sunt soiuri care produc randamente constant mari. Cu o îngrijire corespunzătoare, puteți conta pe 10-15 kg de castraveți din fiecare metru pătrat al serii. Dacă obiectivul tău este să câștigi bătălia pentru recolta 2020, alege acești hibrizi..

Acest hibrid este un adevărat deținător de record pentru productivitate: în timpul sezonului puteți reuși să colectați până la 16 kg pe metru. Lungimea castraveților este de 15-25 cm. Soiul este universal - potrivit pentru salate, pentru conserve și pentru orice preparat.

Castravete Zozulya - un hibrid cu randament ridicat pentru o seră

Un alt mare hibrid pentru creșterea în sere din policarbonat. Începe să dea roade de la 41 de zile și arată un randament bun - 11-12 kg pe metru.

Un hibrid matur timpuriu de castraveți, începe să dea roade de la 39 de zile. Dă fructe mari - până la 130 de grame cu un randament de 12-13 kg pe metru. Crește bine în serele din policarbonat.

Principala caracteristică este că puteți recolta castraveți din iulie până în octombrie. Cu un randament ridicat, hibridul produce fructe de până la 10-12 cm.Este un soi de salată care crește bine pe teren deschis și rezistent la dăunători..

O varietate mare de castraveți a fost crescută în Olanda pentru un climat stabil, fără schimbări bruște ale temperaturii. Proiectat pentru creștere în sere.

În timpul sezonului este posibilă recoltarea a 15 kg pe metru în condiții de seră (de la sol deschis - până la 12 kg).

Soiuri coapte de castraveți

Coceperea timpurii sau castraveții coapte devreme ar trebui să fie aleși dacă doriți să obțineți culturi la începutul verii. Acești hibrizi încep să dea roade la 30+ zile de la germinare. Vrei să te bucuri cu o salată proaspătă chiar la începutul verii - alege soiuri coapte timpurii!

Primele fructe ale hibridului pot fi recoltate în ziua 37. Soiul are un randament bun de 14 kg pe metru, iar fructele ating 13-14 cm.Rezistent la multe virusuri și boli de castraveți..

Acești hibrizi sunt „favoriții” multor grădinari. Castraveții încep să dea roade deja în a 41-a zi de la germinare și prezintă, de asemenea, înregistrări ale randamentului: fructele cu o lungime de până la 15 cm pot produce până la 18 kg de cultură pe metru. Gustul este de asemenea plăcut - fagurele este potrivit pentru salate și pentru conserve.

 1. June a grăbit F1

După cum sugerează și numele, soiul este renumit pentru maturitatea sa timpurie - de la germinare până la începutul fructificării 40-44 de zile. Dacă vrei să fii primul care recoltează castraveți, „June grabită” este o opțiune excelentă.

Soiul este potrivit atât pentru sere cât și pentru plantarea în teren deschis și, mai important, chiar și în regiunile așa-numitei „agriculturi cu risc”, de aceea poate fi recomandat pentru Urale și Siberia. Dă fructe de lungime medie 9-10 cm și greutate 45-50 grame, se referă la așa-numitul "tip de gherkin".

 1. Mirabella (sau Mirabella) F1

Un alt „olandez” din clasamentul nostru, cunoscut grădinarilor ruși. Proiectat pentru creștere atât în ​​sere cât și în sol deschis. Începe să dea roade în 40-45 de zile, fructele ating o lungime de 15 cm. Prezintă un randament mediu de 7-8 kg pe metru, dar crește până la mijlocul lunii septembrie.

Hidrura matură timpurie de origine olandeză, momentul apariției fructului este de 40-45 de zile. Record record pentru productivitate - până la 30 kg în condiții de seră. Poate fi cultivat peste tot, dar este ideal pentru regiunile cu un climat blând în Rusia Centrală.

Speciile partenocarpice de maturare timpurie, încep să dea roade deja la 37-40 de zile. Acesta este un soi olandez, care relativ recent, în 2007, a fost aprobat pentru grădinarii ruși și recomandat pentru cultivare în toate regiunile Rusiei, fără restricții. Productivitatea este de până la 15 kg pe metru în condiții de seră.

Un alt soi olandez ultra-timpuriu, cu maturare în cea de-a 40-a zi. Este renumit pentru verdeturile mari cu lungimea de 15-25 cm. Pentru creștere în condiții de seră.

Mertus - hibrid ultra-timpuriu olandez cu castraveți de până la 25 cm

Hibrid matur timpuriu, cu productivitate ridicată, - poate oferi un randament de până la 16-17 kg. Începe să dea roade devreme în ziua 40 și este cunoscut pentru verzele sale de referință: toți castraveții sunt similari unul cu celălalt, nu există tendința de „formare a butoiului”. Are un gust plăcut și este potrivit pentru utilizare proaspătă și conserve..

Soiuri la mijlocul sezonului

Soiurile la jumătatea coptului se coacă mai mult, în medie 40-50 de zile. Puteți conta pe această cultură la sfârșitul lunii iunie-iulie..

Soiul se maturizează în 40-44 de zile în sol deschis. Are rezistență ridicată la îngheț și imunitate la numeroase virusuri și boli de castraveți. Dă un randament de 10-13 kg.

Hibrid polenizat de albine. El a primit „recunoașterea populară” pentru rezistența la frig și rezistența la fito-boli, motiv pentru care continuă să fructeze în august și la începutul lunii septembrie, când celelalte soiuri au plecat deja. Zelentsy atinge o lungime de 10-12 cm cu o masă de 100-120 de grame. Excelent atât pentru salate, cât și pentru conserve datorită palatabilității sale excelente.

Soi olandez la jumătatea timpurii, conceput pentru cultivare în sere. Recunoaștere obținută, în primul rând, pentru palatabilitate: se folosește atât pentru amestecare cât și pentru conserve.

Soiuri coapte de castraveți târziu

Acest grup de hibrizi se maturizează mult mai târziu decât restul, aproximativ 50-60 de zile.

Castraveți de varietate mare pentru pământ deschis. Îmbătrânirea apare la 55-60 de zile. Dă fructe mari de 15-18 cm, cu o masă de 130-170 gr. Fructele delicioase și crocante sunt minunate pentru salate..

Soiuri de buchete

Acest grup de hibrizi de castraveți de interes din două motive. În primul rând, este posibil să recoltezi culturi bune chiar și din mici zone de seră. În al doilea rând, un plus de comoditate este că nu este nevoie să se îngrijească zilnic. Acest lucru este deosebit de convenabil dacă nu puteți vizita zilnic grădina..

Hibrid mediu timpuriu, caracteristica principală este un număr mare de ovare (până la 12) la nivelul nodurilor. Zelentsy de lungime medie, până la 10-11 cm și greutate 110 g. Productivitate de o calitate - 9-9,5 kg pe metru de seră.

 1. Regele grădinii F1

Un hibrid cu un nume foarte pretențios. Puchkovoy, grad partarnokarpichesky pentru sere. Dă erizipele excelente - până la 11 kg pe metru. Numărul ovarelor este de până la 5-6 bucăți. Potrivit atât pentru aplicații de salată cât și pentru conserve.

Există până la 5 fructe într-o grămadă, iar acest lucru dă un randament bun - până la 11 kg. După gust, castraveții sunt universali, atât pentru salate, cât și pentru murături..

Castraveți în aer liber

Soiurile de castraveți pentru teren deschis au fost dezvoltate de crescători special pentru condiții rusești, în mare parte dure și schimbătoare. Este clar că randamentul și rata de maturare a fructelor depind puternic de regiune și de condițiile climatice și climatice specifice și, în același timp, acești hibrizi au prins rădăcini în multe țări de grădinărit..

Soi partenocarpic pentru cultivare în aer liber. Castravetele începe să dea roade după 45 de zile. Lungimea fructului ajunge la 9-10 cm și greutatea până la 90 g.

Este apreciat de grădinari pentru rezistența lor la boli și gustul excelent. Folosit pentru salate și pentru sărare și conserve.

Artist - hibrid partenocarpic pentru cultivarea în aer liber

 1. Prieteni credincioși F1

Un soi polenizat timpuriu de albine care a fost crescut de crescătorii ruși. Înainte de recoltare din răsaduri durează doar 37-39 de zile. Soiul se caracterizează prin relativă rezistență la frig și este destinat cultivării în sere deschise sau în primăvară. Dă Zelentsy până la 10 cm lungime și 4 cm în diametru Universal pentru utilizare: potrivit pentru salate și conserve.

Un alt hibrid rus pentru teren deschis. Este mediu târziu, cultura poate fi îndepărtată în 46-55 de zile de la germinare. Dă fructe excelente, fără amărăciune de până la 15 cm lungime, care sunt minunate pentru salate și conserve pentru iarnă.

Soiuri de iarnă

Aceste castraveți sunt cultivate în serele de iarnă și pot produce culturi atunci când restul au plecat deja. De obicei caracterizate prin frunze mari și fructe lungi de până la 30 cm.

Un alt soi comun de castraveți în clasamentul nostru. Se caracterizează prin maturitate timpurie și rezistență la boli. Dă randamente bune - până la 11 kg cu frunze verzi relativ mici (până la 9 cm lungime și 3-3,5 cm în diametru). Cel mai mare avantaj este absența completă a amărăciunii și golurilor din interiorul fătului la nivel genetic. Soiul este universal - potrivit pentru salate și conserve.

Singurul hibrid de origine coreeană din clasamentul nostru. Este un deținător de record în termeni - începe să dea roade în 33 de zile! Tolerează extremele temperaturii, în special în direcția coborârii. În condiții de seră, castraveții cresc până la 1-15 cm lungime.

Soiuri de castraveți pentru Urale și Siberia

Soiurile rezistente la îngheț sunt crescute astfel încât să poată fi cultivate pe teren deschis în climatul Urals și Siberia. De obicei, începe să dea roade la jumătatea lunii iulie, iar culturile pot fi recoltate până toamna. O astfel de opțiune de joc lung.

 1. Altai F1 (Altai timpurie F1)

Are o rezistență crescută la îngheț. Soi matur timpuriu, - începe să dea roade în iunie, în timp ce perioada de fructare este scurtă. Folosit numai pentru conserve și decapare.

Se coacă în 40-45 de zile și fructează aproximativ 2 luni. Castraveții cresc până la 13 cm. Soiul nu este amar, are un gust dulce. Folosit pentru consum brut și pentru conserve.

Hybrid Competitor F1 - un castravete minunat pentru Urali și Siberia

Soiuri de castraveți auto-polenizate și partenocarpice

Aceste soiuri sunt potrivite pentru sere de interior. Cert este că polenizarea insectelor nu necesită polenizarea insectelor.

La soiurile autopolenizate, florile masculine și feminine sunt pe aceeași plantă, pe partenocarpice - numai flori feminine (sau mai ales feminine).

Apropo!
Dacă pe un ambalaj de semințe este indicat că soiul partenocarpic este potrivit pentru cultivarea într-o seră, acest lucru nu înseamnă că nu poate fi plantat pe pământ deschis, pe patul de grădină. Astfel de castraveți sunt de obicei mai rezistenți la extreme și boli de temperatură..

Varietate de coacere la mijloc cu o perioadă de maturare de 42-45 de zile. Castraveții cu dimensiunile de 10-12 cm au un gust excelent, crocant cu o piele subțire. Folosit atât pentru salate, cât și pentru preparate de iarnă.

Grad bun de grămadă pentru seră. Pe tufiș, până la 50 de ciorchine, produce aproximativ 7 kg. Fructe de lungime medie - 10-12 cm.

De asemenea, castraveții se disting prin metoda de preparare. Deoarece multe soiuri am menționat mai sus, enumerăm pe scurt principalele.

Castraveți pentru murat și conserve

Soiurile speciale sunt crescute pentru prepararea, decaparea, prelucrarea și conservarea iernii. Particularitatea acestui grup este caracteristicile gustului: gust dulce, carne tare și coaja densă (importantă pentru tratamentul termic).

Există o mulțime de astfel de soiuri, printre care atât hibrizi ruși, cât și olandezi. Este vorba despre soacră, Artist, Lord, Kid, Meringue, June Hurried și mulți alții.

Soacră hibridă - un castravete excelent pentru conserve și murături

Castraveți cu salată crocantă

Fanii de salate proaspete ar trebui să se oprească la acest grup de castraveți. Acestea sunt cel mai adesea folosite pentru a fi utilizate sub formă brută, neprocesată. Acordați atenție hibrizilor Athlete, Hercules, Emelya, Amazon.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru sere și pământ deschis

Odată cu începutul sezonului de vară, mulți grădinari încearcă să găsească cele mai bune soiuri de castraveți pentru a le planta în cele mai potrivite condiții și pentru a obține o recoltă abundentă. Unii preferă sămânța pură, în timp ce alții cumpără hibrid. Vom afla cum să alegem cele mai optime soiuri de castraveți pentru plantare, pentru a obține fructe delicioase, fără amărăciune.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru sere

După cum am menționat anterior, grădinarul va trebui mai întâi să selecteze semințele cu care va lucra. Sunt varietale și hibride. Primele sunt afișate în procesul de încrucișare a plantelor dintr-o singură specie, iar cele din urmă sunt indicate pe ambalaj de numărul F1 și apar ca rezultat al combinării diferitelor specii.

Culturile soiurilor necesită o atenție sporită pentru îngrijire, în timp ce culturile hibride sunt în acest sens. În plus, acestea din urmă arată un procent mai mare de recoltă și o capacitate crescută de a bloca dezvoltarea bolilor comune și a paraziților.

Iată soiurile de castraveți marcați de grădinari cu experiență pentru seră, care se recomandă să fie plantate atât în ​​acest sezon, cât și în sezonul următor:

 • "Goosebump F1".

Această varietate multifuncțională va crește bine în diferite condiții, de exemplu în sere, terenuri deschise sau chiar un apartament. Planta prezentată nu necesită polenizarea de la insecte, iar fructele sale păstrează prospețimea mult timp.

Castraveții din acest soi nu sunt amare și au întotdeauna un randament ridicat. Puteți colecta fructele după 40 de zile de la plantare. Dimensiunea castraveților este medie - aproximativ 12 cm, fără un număr mare de ramuri, dar cu multe frunze.

Soiul de producție prezentat se caracterizează prin fructificare îndelungată. Planta este destul de tenace, de aceea practic nu este susceptibilă diferitelor boli comune.

Cu toate acestea, prevenirea anumitor afecțiuni ale varietății de castraveți prezentați ar trebui să fie efectuată. Pentru sărare, feliere de legume sau pentru a prepara salate din fructe proaspete - „Goosebump” este potrivit în toate cazurile și va mulțumi familia în orice formă.

O varietate timpurie, a cărei recoltă poate fi recoltată deja la 35 de zile de la plantarea semințelor. Aparține clasei hibride. Planta este ideală pentru plantarea într-o seră, dar și în pământ fără adăpost, dacă doriți, puteți planta.

Din denumire este clar că semințele de castraveți din soiul prezentat dau fructe mici. Lungimea medie a legumelor este de aproximativ 10 cm; există piele ușoară pe partea superioară a pielii.

Pulpa unui castravete copt are o aromă bogată caracteristică, iar golurile sau un gust amar sunt absente chiar și în fructele supraîncărcate. Prin urmare, astfel de castraveți sunt potriviți atât pentru prepararea mâncărurilor proaspete, cât și pentru rularea într-un borcan pentru iarnă.

„Benefis F1” se referă la soiuri de castraveți cu un randament ridicat. Planta se poate auto-poleniza singură, arătos pentru îngrijire, astfel încât chiar și începătorii pot face față.

Durata de maturare a fructelor este de aproximativ 50 de zile, iar de la un tufiș se vor colecta aproximativ 7 kg de castraveți. Dacă sunteți în căutarea unui soi de salată sau castraveți pentru conservare, atunci aceasta este o opțiune excelentă pentru diferite recolte.

În mod separat, merită să spunem că vârful va fi destul de lung, astfel încât forma sa trebuie să fie îngrijită în timpul creșterii. În special, dacă se mișcă vertical. Acest soi are un gust destul de plăcut și tandru, amărăciunea nu se simte. Pulpa este densă, astfel încât castraveții pot fi ușor transportați și depozitați mult timp..

Vrei să știi care sunt cele mai productive soiuri de castraveți? „Alekseich F1” se referă în mod special la acestea. Este solicitat în rândul multor locuitori de vară datorită:

 • fructarea abundentă;
 • maturare rapidă. Puteți obține produsul finit după 45 de zile și uneori chiar mai devreme. Totul depinde de climă și vreme;
 • autopolenizare.

Lungimea fructelor atinge 9 cm, carnea este crocantă, densă, care este ideală pentru consumul brut, precum și pentru recoltarea pentru iarnă. Nu se simte amărăciunea. Răsadurile din această varietate de castraveți sunt, de asemenea, utilizate în mod activ de grădinari..

Poate cele mai delicioase soiuri de castraveți, precum și cele mai productive: fructificarea apare destul de devreme și durează mult timp. Planta practic nu se ramifică, de aceea este destul de simplu să ai grijă de ea.

Acest soi este considerat cel mai potrivit pentru sărare și conserve pe timp de iarnă. Coaja fructului este subțire, iar pulpa este densă și crocantă, nu amară..

La creștere, se recomandă udarea cu atenție a plantei cu apă caldă.

Aceste soiuri vechi și noi de castraveți pot fi folosite pentru însămânțarea în seră. Fiecare gospodină va putea face plăcere familiei cu legume proaspete din grădină, pentru că îngrijirea plantelor nu va fi dificilă.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru pământ deschis

Mulți grădinari preferă tipul de castraveți de sol, nu numai pentru că este mai rezistent la intemperii. Fructele unei plante cultivate în teren deschis sunt foarte aromate, crocante și suculente. Aflați ce castraveți în aer liber trebuie să plantați:

Un soi universal care este ideal pentru cultivarea fără adăpost. Este posibil să se recolteze o cultură gata a unui hibrid copt timpuriu în 45 de zile. Fructele rezultate sunt destul de mari, lungimea lor este de aproximativ 23-24 cm. Principalele avantaje ale soiului sunt:

 • lipsa amărăciunii;
 • nevoie minimă de îngrijire;
 • rezistență la temperatură scăzută.

Astfel de avantaje vă permit să obțineți randamente excelente în câmp deschis, cheltuind puțin efort.

Soiul prezentat aparține categoriei de la mijlocul sezonului. Polenizat de umeri. Potrivit pentru piese proaspete și rulat într-un borcan. Fructele finite sunt reprezentate printr-o formă alungită mică (aproximativ 6 cm lungime). Suprafața castraveților este ușor acoperită cu tuberculi..

Planta este capabilă să reziste multor boli, în special a mucegaiului. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune soiuri de castraveți pentru teren deschis, recenzii care pot fi citite pe Internet, atunci Erofei va fi o opțiune bună.

Această varietate de castraveți este partenocarpică ultra-matură, deoarece puteți colecta recolta finalizată din tufișuri deja după 35 de zile.

Fructele sunt suficient de mari cu tuberculi mici. Lungimea lor atinge de obicei aproximativ 12 cm. Planta este rezistentă la unele afecțiuni obișnuite, cum ar fi pete de măsline..

 • Masha F1.

Un alt soi hibrid ultra-matur, cu o lungă perioadă de fructificare. Castraveții coaja se disting prin calități precum:

 • forma cilindrului mare;
 • pulpă suculentă, cu un crunch caracteristic;
 • lipsa amărăciunii.

Dotate cu caracteristici gustative ridicate, prin urmare, sunt folosite de gospodine pentru a pregăti salate proaspete sau pentru a se conserva pentru iarnă.

Acum știți ce soiuri de legume verzi să alegeți pentru plantare în diferite condiții. Fiecare dintre speciile prezentate are pro și contra.

Atunci când alegeți, asigurați-vă că luați în considerare climatul în care trăiți pentru a alege cea mai optimă varietate. În acest caz, foarte curând veți putea obține o recoltă abundentă de castraveți delicioși. Au o deschidere de sezon bună!

Hibrizi de castraveți TOP-40 pentru sere și terenuri deschise-2020

Fiecare grădinar dorește să strângă o cultură mare de castraveți peste vară. Și unul dintre cei mai importanți pași pentru acest lucru este alegerea celor mai buni hibrizi pentru plantare..

În clasamentul nostru veți găsi o selecție a celor mai bune 40 de soiuri de hibrizi de castraveți, atât pentru seră, cât și teren deschis pentru sezonul de vară 2020. Pentru a determina câștigătorii eșantionului, am folosit criterii precum randamentul, rata de maturare, gustul și dificultățile de îngrijire. Castraveți hibrizi Kid F1 - numărul 1 în ratingul nostru

Care sunt soiurile hibride de castraveți

Hibrizii de castraveți sunt răspândiți în rândul grădinarilor de mult timp și nu toată lumea înțelege avantajele creșterii lor, iar unii sunt chiar obosiți. Hai să o adunăm.

Soiurile hibride se obțin atunci când două tipuri diferite de castraveți sunt încrucișate cu trăsăturile dorite, iar rezultatul este unul nou. Uneori această selecție durează mai multe generații.

Cei ale căror semințe sunt vândute în magazinele de grădinărit primesc calități îmbunătățite care le permit să obțină culturi în condiții climatice nefavorabile, de exemplu în Urale sau Siberia, sau să ia culturi deja în iunie. Nu este nimic periculos într-o astfel de selecție, dar există o mulțime de avantaje.

Toate soiurile de castraveți hibrizi sunt marcate pe ambalaj cu denumirea F1. În ratingul nostru, fiecare nume al soiului are și litera F1, ceea ce înseamnă - „în fața ta este un hibrid”.

Beneficiile soiurilor hibride

Atunci când se pune întrebarea despre ce să alegeți, un anumit soi de castraveți sau hibrid, alegeți acesta din urmă. Despre care, citiți mai jos, dar, în general, toate au o serie de avantaje:

1) randament mai mare: majoritatea hibrizilor dau fructe mai mult și mai mult, în comparație cu soiurile

2) rezistența la boli de castraveți face ca hibrizii să fie mai nepretențioși pentru îngrijire (în primul rând, discuția despre mucegai pudră)

3) mai puțin amărăciune: în majoritatea soiurilor cultivate nu sunt amare - acest lucru este testat și verificat la nivel genetic

4) maturarea anterioară: există hibrizi speciali care încep să producă culturi deja în iunie. Există chiar și un record de maturare - 33 de zile (Arctic hibrid)

5) capacitatea de a cultiva castraveți fără polenizare: așa-numitele specii auto-polenizate și partenocarpice pot fi cultivate într-o seră fără a fi nevoie de insecte

Astfel, soiurile hibride au multe avantaje în ceea ce privește maturarea și randamentul.

Dezavantajele hibrizilor de castraveți

În echitate, merită remarcat două neajunsuri.

În primul rând, și cel mai important, aceasta este incapacitatea de a procura în mod independent material de semințe pentru anul care vine. Hibrizii nu sunt proiectați pentru prepararea semințelor, așa că trebuie achiziționați din nou de fiecare dată..

În al doilea rând, este incomod pentru acei grădinari care se bucură, și putem spune, de interes științific, plantarea plantelor și desfășurarea propriilor experimente.

Cum să alegeți semințe de castraveți hibrid?

Dacă vă întrebați - „Ce fel de hibrizi ar trebui să aleg?”, Atunci merită să începeți din condițiile și sarcinile dvs. Pentru fiecare grădinar, acestea vor fi diferite, așa că acordați atenție recomandărilor de mai jos.

1. Metoda de creștere - într-o seră sau pe un teren deschis

2. Geografie - aveți nevoie de soiuri rezistente la îngheț, există diferențe de climă

3. Datele de maturare - doriți să recoltați culturile de maturare timpurie sau târzie

4. Gust - pentru ce doriți să cultivați castraveți: pentru sărare, conserve sau salate

TOP 30 cele mai bune soiuri de hibrizi de castraveți pentru 2020

Hibrizi populari de castraveți

Începem evaluarea cu cei mai populari și populari hibrizi pe care grădinarii din Rusia i-au iubit deja. Dacă alegeți ce castraveți să plantați în sezonul 2020, nu ezitați să alegeți aceste soiuri, ei, așa cum spun ei, au trecut deja testul timpului și al grădinii.

 1. Kid F1

Hibrid polenizat de maturitate timpurie. A fost recunoscută pentru nepretenția și aspectul rapid al culturii în ziua 40. Castraveții nu sunt predispuși la formarea amărăciunii, iar cultura în sine poate crește în sere limitate.

 1. Herman F1

Acesta este un hibrid popular matur timpuriu (maturare în 40-45 de zile) pentru cultivare în teren deschis. Varietate tufată - se formează 6-7 ovare. Prezintă o productivitate bună - lungimea medie a fructului este de 10-12 cm, până la 9 kg pe metru. Are un gust excelent și este utilizat în salate și murături..

 1. Emelya F1

Unul dintre favoriții ratingului nostru. Este un soi de maturare timpurie: primii castraveți hibrizi se coacă în ziua 40-45. Are un gust pronunțat și este perfect pentru salatele de vară. Crește bine în sere, inclusiv policarbonat.

 1. Sportivul F1

Castraveți hibrizi care se coacă în mai puțin de 2 luni. În seră, greenback-urile cresc mari, până la 20 cm lungime și 4-4,5 cm în diametru. Cel mai mult sunt iubiți pentru gustul lor: fructele cărnoase sunt ideale pentru salate. Deci, dacă sunteți pentru un stil de viață sănătos, sportivul este o alegere excelentă! Castraveți Athlete - un hibrid excelent pentru salatele proaspete

 1. Hercules F1

Puteți spune un hibrid „universal”. Și unul dintre soiurile preferate de grădinari. Îl adoră pentru nepretenția sa în îngrijire - poate crește atât pe terenul deschis, astfel încât se produce în serele încălzite iarna. Autogamă. Rezistent și nu este expus la infecții virale și fungice. În plus, un alt avantaj al lui Hercules este gustul său bun: fructele mari de până la 15-16 cm sunt ideale pentru salatele de vară.

Apropo, este unul dintre record-record-urile din rating: productivitatea atinge 25-28 kg pe metru pătrat.

 1. Soacra F1

O altă varietate „populară” a grădinarilor ruși. Această cultură universală crește bine în sere, deși poate fi plantată pe teren deschis. „Soacra” este o specie partenocarpică, adică. nu necesită polenizare de către insecte. Soiul prezintă o productivitate comercială excelentă - până la 12 kg pe metru pătrat de seră, fructele ating o lungime de 11-13 cm și o masă de 100-120 de grame.

 1. Hector F1

Hector este un hibrid olandez care este recomandat pentru cultivarea în sere în condiții rusești. Soiul este copt și este folosit atât pentru salate, cât și pentru murături. Singurul „dar” - castravetele prezintă un randament redus: cu fructe mari de până la 13 cm și greutate de până la 100 de grame, dă doar 3-4 kg pe metru. Rezistent la virusuri și boli..

 1. Amazon F1

Un alt hibrid în clasamentul nostru de atribuire a salatelor. Este remarcabil pentru fructele mari: castraveții cresc până la 300 de grame, lungimea de până la 30 cm cu diametrul de 4-4,5 cm. Cultivele Amazon sunt iubite și de cei care cultivă castraveți în serele de iarnă - această specie partenocarpică nu necesită polenizare.

 1. Anyuta F1

Castraveți hibrid ușor de îngrijit. Este hibrid partenocarpic, nu are nevoie de polenizare. Prezinta un randament foarte decent - 15-17 kg pe metru patrat. Fructele sunt puțin mai mici decât cele ale Amazonului - cresc până la 12 cm lungime și 3-3,5 cm în diametru.

 1. White Angel F1

Hibrid paternocarpic cu fructe scurte. Fructele ating o lungime de 10-11 cm și este pentru aceasta că soiul este apreciat. Împreună cu productivitatea sa (15-16 kg pe metru pătrat). Începe să dea roade în ziua 43-44.

După gust, aparține celor universale - este bine atât în ​​salatele de vară, cât și la conserve pentru iarnă.

 1. Goosebump F1

Acest soi este apreciat pentru dimensiunea sa miniaturală (10-11 cm lungime), pielea tuberculoasă și productivitatea (11-12 kg pe metru). Hibrid potrivit pentru cultivarea în sere din policarbonat.

 1. Quadrille F1

Varietate timpurie, soi paternocarpic. Începe să dea roade în ziua 40-44 și produce un randament de 10-11 kg pe metru pătrat. Acesta este un hibrid de pachete, într-un pachet - până la 10 ovare. Castraveții cresc până la 11 cm și sunt ideali pentru decapare și conserve. Diferă în pulpa densă și lipsa de golire în centrul unui fruct.

Hibrizi cu efect de seră cu randament ridicat

Următoarele din clasamentul nostru sunt soiuri care produc randamente constant mari. Cu o îngrijire corespunzătoare, puteți conta pe 10-15 kg de castraveți din fiecare metru pătrat al serii. Dacă obiectivul tău este să câștigi bătălia pentru recolta 2020, alege acești hibrizi..

 1. Zozulya F1

Acest hibrid este un adevărat deținător de record pentru productivitate: în timpul sezonului puteți reuși să colectați până la 16 kg pe metru. Lungimea castraveților este de 15-25 cm. Soiul este universal - potrivit pentru salate, pentru conserve și pentru orice preparat. Castravete Zozulya - un hibrid cu randament ridicat pentru o seră

 1. Matricea F1

Un alt mare hibrid pentru creșterea în sere din policarbonat. Începe să dea roade de la 41 de zile și arată un randament bun - 11-12 kg pe metru.

 1. Desene animate F1

Un hibrid matur timpuriu de castraveți, începe să dea roade de la 39 de zile. Dă fructe mari - până la 130 de grame cu un randament de 12-13 kg pe metru. Crește bine în serele din policarbonat.

 1. Sparta F1

Principala caracteristică este că puteți recolta castraveți din iulie până în octombrie. Cu un randament ridicat, hibridul produce fructe de până la 10-12 cm.Este un soi de salată care crește bine pe teren deschis și rezistent la dăunători..

 1. Madrilen F1

O varietate mare de castraveți a fost crescută în Olanda pentru un climat stabil, fără schimbări bruște ale temperaturii. Proiectat pentru creștere în sere.

În timpul sezonului este posibilă recoltarea a 15 kg pe metru în condiții de seră (de la sol deschis - până la 12 kg).

Soiuri timpurii coapte de hibrizi de castraveți

Coceperea timpurii sau castraveții coapte devreme ar trebui să fie aleși dacă doriți să obțineți culturi la începutul verii. Acești hibrizi încep să dea roade la 30+ zile de la germinare. Vrei să te bucuri cu o salată proaspătă chiar la începutul verii - alege soiuri coapte timpurii!

 1. Cupidon F1

Primele fructe ale hibridului pot fi recoltate în ziua 37. Soiul are un randament bun de 14 kg pe metru, iar fructele ating 13-14 cm.Rezistent la multe virusuri și boli de castraveți..

 1. Curajul F1

Acești hibrizi sunt „favoriții” multor grădinari. Castraveții încep să dea roade deja în a 41-a zi de la germinare și prezintă, de asemenea, înregistrări ale randamentului: fructele cu o lungime de până la 15 cm pot produce până la 18 kg de cultură pe metru. Gustul este de asemenea plăcut - fagurele este potrivit pentru salate și pentru conserve.

 1. June a grăbit F1

După cum sugerează și numele, soiul este renumit pentru maturitatea sa timpurie - de la germinare până la începutul fructificării 40-44 de zile. Dacă vrei să fii primul care recoltează castraveți, „June grabită” este o opțiune excelentă.

Soiul este potrivit atât pentru sere cât și pentru plantarea în teren deschis și, mai important, chiar și în regiunile așa-numitei „agriculturi cu risc”, de aceea poate fi recomandat pentru Urale și Siberia. Dă fructe de lungime medie 9-10 cm și greutate 45-50 grame, se referă la așa-numitul "tip de gherkin".

 1. Mirabella (sau Mirabella) F1

Un alt „olandez” din clasamentul nostru, cunoscut grădinarilor ruși. Proiectat pentru creștere atât în ​​sere cât și în sol deschis. Începe să dea roade în 40-45 de zile, fructele ating o lungime de 15 cm. Prezintă un randament mediu de 7-8 kg pe metru, dar crește până la mijlocul lunii septembrie.

 1. Marinda F1

Hidrura matură timpurie de origine olandeză, momentul apariției fructului este de 40-45 de zile. Record record pentru productivitate - până la 30 kg în condiții de seră. Poate fi cultivat peste tot, dar este ideal pentru regiunile cu un climat blând în Rusia Centrală.

 1. Meringue F1

Speciile partenocarpice de maturare timpurie, încep să dea roade deja la 37-40 de zile. Acesta este un soi olandez, care relativ recent, în 2007, a fost aprobat pentru grădinarii ruși și recomandat pentru cultivare în toate regiunile Rusiei, fără restricții. Productivitatea este de până la 15 kg pe metru în condiții de seră.

 1. Mertus F1

Un alt soi olandez ultra-timpuriu, cu maturare în cea de-a 40-a zi. Este renumit pentru verdeturile mari cu lungimea de 15-25 cm. Pentru cultivare în condiții de seră. Mertus - hibrid ultra-timpuriu olandez cu castraveți de până la 25 cm

 1. Lenara F1

Hibrid matur timpuriu, cu productivitate ridicată, - poate oferi un randament de până la 16-17 kg. Începe să dea roade devreme în ziua 40 și este cunoscut pentru verzele sale de referință: toți castraveții sunt similari unul cu celălalt, nu există tendința de „formare a butoiului”. Are un gust plăcut și este potrivit pentru utilizare proaspătă și conserve..

Hibrizi la mijlocul sezonului

Soiurile la jumătatea coptului se coacă mai mult, în medie 40-50 de zile. Puteți conta pe această cultură la sfârșitul lunii iunie-iulie..

Soiul se maturizează în 40-44 de zile în sol deschis. Are rezistență ridicată la îngheț și imunitate la numeroase virusuri și boli de castraveți. Dă un randament de 10-13 kg.

Hibrid polenizat de albine. El a primit „recunoașterea populară” pentru rezistența la frig și rezistența la fito-boli, motiv pentru care continuă să fructeze în august și la începutul lunii septembrie, când celelalte soiuri au plecat deja. Zelentsy atinge o lungime de 10-12 cm cu o masă de 100-120 de grame. Excelent atât pentru salate, cât și pentru conserve datorită palatabilității sale excelente.

 1. Kantara F1

Soi olandez la jumătatea timpurii, conceput pentru cultivare în sere. Recunoaștere obținută, în primul rând, pentru palatabilitate: se folosește atât pentru amestecare cât și pentru conserve.

Soiuri de maturare târzie de hibrizi de castraveți

Acest grup de hibrizi se maturizează mult mai târziu decât restul, aproximativ 50-60 de zile.

 1. Phoenix-640 F1

Castraveți de varietate mare pentru pământ deschis. Îmbătrânirea apare la 55-60 de zile. Dă fructe mari de 15-18 cm, cu o masă de 130-170 gr. Fructele delicioase și crocante sunt minunate pentru salate..

Soiuri de hibrizi de fasole

Acest grup de hibrizi de castraveți de interes din două motive. În primul rând, este posibil să recoltezi culturi bune chiar și din mici zone de seră. În al doilea rând, un plus de comoditate este că nu este nevoie să se îngrijească zilnic. Acest lucru este deosebit de convenabil dacă nu puteți vizita zilnic grădina..

 1. Acorn F1

Hibrid mediu timpuriu, caracteristica principală este un număr mare de ovare (până la 12) la nivelul nodurilor. Zelentsy de lungime medie, până la 10-11 cm și greutate 110 g. Productivitate de o calitate - 9-9,5 kg pe metru de seră.

 1. Regele grădinii F1

Un hibrid cu un nume foarte pretențios. Puchkovoy, grad partarnokarpichesky pentru sere. Dă erizipele excelente - până la 11 kg pe metru. Numărul ovarelor este de până la 5-6 bucăți. Potrivit atât pentru aplicații de salată cât și pentru conserve.

 1. Gavrosh F1

Există până la 5 fructe într-o grămadă, iar acest lucru dă un randament bun - până la 11 kg. După gust, castraveții sunt universali, atât pentru salate, cât și pentru murături..

Hibrizi de castraveți în aer liber

Soiurile de castraveți pentru teren deschis au fost dezvoltate de crescători special pentru condiții rusești, în mare parte dure și schimbătoare. Este clar că randamentul și rata de maturare a fructelor depind puternic de regiune și de condițiile climatice și climatice specifice și, în același timp, acești hibrizi au prins rădăcini în multe țări de grădinărit..

 1. Artist F1

Soi partenocarpic pentru cultivare în aer liber. Castravetele începe să dea roade după 45 de zile. Lungimea fructului ajunge la 9-10 cm și greutatea până la 90 g.

Este apreciat de grădinari pentru rezistența lor la boli și gustul excelent. Se folosește pentru salate și pentru sărare și conserve. Artist - hibrid partenocarpic pentru cultivarea în aer liber

 1. Prieteni credincioși F1

Un soi polenizat timpuriu de albine care a fost crescut de crescătorii ruși. Înainte de recoltare din răsaduri durează doar 37-39 de zile. Soiul se caracterizează prin relativă rezistență la frig și este destinat cultivării în sere deschise sau în primăvară. Dă Zelentsy până la 10 cm lungime și 4 cm în diametru Universal pentru utilizare: potrivit pentru salate și conserve.

 1. Brownie F1

Un alt hibrid rus pentru teren deschis. Este mediu târziu, cultura poate fi îndepărtată în 46-55 de zile de la germinare. Dă fructe excelente, fără amărăciune de până la 15 cm lungime, care sunt minunate pentru salate și conserve pentru iarnă.

Soiuri de hibrizi de iarnă

Aceste castraveți sunt cultivate în serele de iarnă și pot produce culturi atunci când restul au plecat deja. De obicei caracterizate prin frunze mari și fructe lungi de până la 30 cm.

 1. Masha F1

Un alt soi comun de castraveți în clasamentul nostru. Se caracterizează prin maturitate timpurie și rezistență la boli. Dă randamente bune - până la 11 kg cu frunze verzi relativ mici (până la 9 cm lungime și 3-3,5 cm în diametru). Cel mai mare avantaj este absența completă a amărăciunii și golurilor din interiorul fătului la nivel genetic. Soiul este universal - potrivit pentru salate și conserve.

 1. Arctic F1

Singurul hibrid de origine coreeană din clasamentul nostru. Este un deținător de record în termeni - începe să dea roade în 33 de zile! Tolerează extremele temperaturii, în special în direcția coborârii. În condiții de seră, castraveții cresc până la 1-15 cm lungime.

Soiuri de hibrizi de castraveți pentru Urali și Siberia

Soiurile rezistente la îngheț sunt crescute astfel încât să poată fi cultivate pe teren deschis în climatul Urals și Siberia. De obicei, începe să dea roade la jumătatea lunii iulie, iar culturile pot fi recoltate până toamna. O astfel de opțiune de joc lung.

 1. Altai F1 (Altai timpurie F1)

Are o rezistență crescută la îngheț. Soi matur timpuriu, - începe să dea roade în iunie, în timp ce perioada de fructare este scurtă. Folosit numai pentru conserve și decapare.

 1. Concurent F1

Se coacă în 40-45 de zile și fructează aproximativ 2 luni. Castraveții cresc până la 13 cm. Soiul nu este amar, are un gust dulce. Este utilizat pentru consumul brut și pentru conserve. Hybrid Competitor F1 - un castravete minunat pentru Urali și Siberia

Soiuri auto-polenizate și partenocarpice de hibrizi de castraveți

Aceste soiuri sunt potrivite pentru sere de interior. Cert este că polenizarea insectelor nu necesită polenizarea insectelor.

La soiurile autopolenizate, florile masculine și feminine sunt pe aceeași plantă, pe partenocarpice - numai flori feminine (sau mai ales feminine).

Apropo!
Dacă pe un ambalaj de semințe este indicat că soiul partenocarpic este potrivit pentru cultivarea într-o seră, acest lucru nu înseamnă că nu poate fi plantat pe pământ deschis, pe patul de grădină. Astfel de castraveți sunt de obicei mai rezistenți la extreme și boli de temperatură..

 1. Prestige F1

Varietate de coacere la mijloc cu o perioadă de maturare de 42-45 de zile. Castraveții cu dimensiunile de 10-12 cm au un gust excelent, crocant cu o piele subțire. Folosit atât pentru salate, cât și pentru preparate de iarnă.

 1. Zyatek F1

Grad bun de grămadă pentru seră. Pe tufiș, până la 50 de ciorchine, produce aproximativ 7 kg. Fructe de lungime medie - 10-12 cm.

De asemenea, castraveții se disting prin metoda de preparare. Deoarece multe soiuri am menționat mai sus, enumerăm pe scurt principalele.

Castraveți hibrizi pentru decapare și conserve

Soiurile speciale sunt crescute pentru prepararea, decaparea, prelucrarea și conservarea iernii. Particularitatea acestui grup este caracteristicile gustului: gust dulce, carne tare și coaja densă (importantă pentru tratamentul termic).

Există o mulțime de astfel de soiuri, printre care atât hibrizi ruși, cât și olandezi. Această soacră, Artist, Lord, Kid, Meringue, June a grăbit și mulți alții. Soacră hibridă - un castravete excelent pentru conserve și murături

Castraveți cu salată crocantă

Fanii de salate proaspete ar trebui să se oprească la acest grup de castraveți. Acestea sunt cel mai adesea folosite pentru a fi utilizate sub formă brută, neprocesată. Acordați atenție hibrizilor Athlete, Hercules, Emelya, Amazon.

In concluzie.

În ratingul nostru, au existat 40 de hibrizi de castraveți pe care îi puteți alege în siguranță pentru plantare în 2020. Există multe soiuri, deci experimentați și combinați!