Pat de flori cu înflorire continuă: selecția culturilor, plantarea și îngrijirea

Proprietate personală, 6 acri într-o comunitate de grădină sau doar o peluză lângă o clădire de apartamente - toate aceste locuri sunt greu de imaginat fără flori. De obicei, acestea sunt paturi de flori compacte cu una până la trei specii de plante care înfloresc aproape simultan: frumos, dar plictisitor. În apropierea casei vreau să văd diversitatea și revolta culorilor, de la primăvară până la chiar înghețurile. Există o soluție - acestea sunt paturi de înflorire continuă. Astfel de paturi de flori sunt plăcute pentru ochi pe tot parcursul sezonului cald..

Flori pentru un pat de flori cu înflorire continuă

Crearea unui pat de flori cu înflorire continuă este o sarcină pentru un grădinar cu experiență sau pentru un iubitor entuziast care este gata să studieze o cantitate mare de material. Întrucât cel mai dificil și interesant lucru este selectarea florilor pentru un pat de flori cu înflorire continuă, voi dedica cea mai mare parte a acestui articol acestei probleme.

Plante perene sau anuale

Mai întâi trebuie să decideți din ce tip de flori, anual sau peren, va fi format patul dvs. de flori.

 • Plante vegetale sunt bune deoarece, odată plantate, în viitor, acestea necesită îngrijire minimă, în principal constă în îngrășământ. Dezavantajul în acest caz este că, dacă ați greșit în alegerea unei plante, trebuie să o transplantați toamna, pentru a nu denatura ideea unui pat de flori în sezonul următor..
 • Anualele pot reîmprospăta grădina de flori în fiecare an, introducând noi culori. Dar, de asemenea, în fiecare an trebuie să plantați plante noi în pământ, semințe sau răsaduri.

Cea mai bună opțiune ar fi crearea bazei unui pat de flori din plante perene, inclusiv arbuști și copaci mici, și adăugarea unui pat de flori cu anuale multicolore care creează o dispoziție.

Dimensiunea patului cu flori înflorire continuă

Din punct de vedere estetic, este mai bine să plantezi plante în grup, decât să se împrăștie, atunci înflorirea lor prietenoasă va fi percepută armonios, iar patul cu flori va arăta bine îngrijit. În plus, dimensiunea grădinii de flori în sine este importantă. Dacă locul permite, atunci trebuie să creezi înflorire constantă într-o zonă destul de mare, deoarece va trebui să plantezi 7-10 specii de plante pentru fiecare sezon. Adică 20-30 de flori și arbuști diferiți, majoritatea vor fi plantați în grupuri - fiecare participant la această frumusețe are nevoie de propria piesă de pământ. Pentru un pat mare de flori, nu uitați să oferiți mici căi în interiorul său. Sunt utile pentru udare, top dressing, tunderea florilor, astfel încât aspectul să fie întotdeauna îngrijit și să vă placă. Dacă nu există loc pentru un pat mare de flori, puteți crea mai multe insule luminoase mici. Cu această opțiune, selectați pentru fiecare grădină de flori 2-4 specii de plante pe sezon, concentrându-vă pe nuanțele preferate.

Cum să alegi flori

Pentru ca frumusețea să te înconjoare cu adevărat constant, trebuie să alegi plantele potrivite pentru patul de flori. Pentru a face acest lucru, este important să le grupați pe baza:

 • timpul de înflorire;
 • culori și nuanțe;
 • înălțimi;
 • asemănarea condițiilor de creștere.

Combinația de culori aici necesită un comentariu minim: nu asculta pe nimeni, nu te baza pe gustul și experimentarea ta, așa că vei găsi ceea ce îți place, este patul tău de flori! Punctele rămase ar trebui abordate mai detaliat..

Să începem de la sfârșit. Combinând pe un pat de flori are sens plante care au cerințe similare pentru iluminarea, compoziția și umiditatea solului. În consecință, evitați aterizarea lângă opoziții complete. De exemplu:

 • zăpadă iubitoare de umbră, un saxifrag, este mai bine ca gazda să nu-l planteze pe același pat cu iubitorii de soare - verbena, purpuriu, semințe de mac;
 • boia, irisii, uita-mă-notele adoră apa, dar dacă plantați un cuișor, iarbă, trandafir de piatră (mai tânăr) sau echinacea lângă ele, fie uscați-o pe prima sau distrugeți irigațiile din urmă;
 • mullein, sedum, oregano vor supraviețui pe oricare dintre cele mai sărace soluri; dar în aceleași condiții, niciun rododendron sau orhidee nu va crește deloc: pregătiți-vă să acidificați pământul pentru primul și alcalinizați - pentru al doilea.

În plus, există plante în apropierea cărora aproape toți ceilalți locuitori ai grădinii cresc foarte slab. De exemplu, acestea sunt frumuseți precum bujorii, clematisele și trandafirii. Nu mulți se simt bine cu vecinii lor - gălbenele, levănțica, salvia, țiganul.

Erori de selectare a culorilor pentru paturi cu flori

Când alegeți plante pentru un pat de flori, amintiți-vă că unele flori pot crește rapid și umple tot spațiul din jur.

 1. De exemplu, crinii de la vale au un sistem de rădăcină cu creștere rapidă, datorită căruia se va așeza mult dincolo de zona desemnată, dacă nu săpați o bandă de graniță în jurul zonei dorite până la adâncimea de 20 cm.
 2. Alți oaspeți frecventi ai grădinilor sunt clopotele de tot felul sau, de exemplu, primula. Și toate sunt bune, cu excepția semănăturii de sine necontrolate. Samosev, la rândul său, duce nu numai la apariția plantelor în locuri care nu sunt deloc potrivite pentru acest lucru, dar contribuie și la degenerarea speciilor: adică, după câțiva ani de inactivitate, clopotele nu vor fi deloc uriașe, iar noile varză de primăvară nu vor fi complet de aceeași culoare ca materne. Prin urmare, dacă nu doriți astfel de surprize și covoare de la plante care semințează, îndepărtați capetele decolorate sau cumpărați hibrizi de flori în timp util, acestea nu sunt capabile să se reproducă.
 3. Există încă un tip de plante periculoase pentru vecini - acestea sunt floarea-soarelui minunate în aproape toate punctele de vedere. Aceste frumuseți puternice au nevoie de mulți nutrienți și le iau în mod activ din sol. Prin urmare, nu plantați prea multe dintre aceste flori însorite într-un singur loc și mai ales lângă plante capricioase. Și, cu toate acestea, aceste reguli nu sunt respectate, asigurați-vă că alimentați această secțiune a patului de flori de mai multe ori pe timpul verii.

Înălțimea florilor din patul de flori

Pentru a crea un aranjament de flori de succes, trebuie să vă concentrați întotdeauna pe înălțimea florilor.

 • Dacă puteți să vă plimbați în jurul patului cu flori, atunci plantați plante înalte în centru sau ușor în lateral. Și reduceți înălțimea florilor mai aproape de marginea patului de flori, în jos până la târâre sau bordură.
 • Dacă, potrivit ideii, patul de flori este adiacent peretelui sau gardului, atunci, în consecință, plantele cele mai înalte sunt plantate în fundal, iar cele cu creștere redusă în prim plan. Această tehnică simplă nu va permite niciunui locuitor al grădinii să se ascundă în spatele tovarășilor și vă va permite să vedeți patul de flori în toată gloria sa.

Selectarea plantelor cu flori

Baza ideii unui pat de flori cu înflorire continuă este, desigur, o schimbare continuă de culori. În regiuni diferite, timpul de vegetație al acelorași plante este diferit, de aceea este dificil să dai sfaturi universale cu privire la selecția lor. Dar vă puteți concentra pe ordinea de înflorire.

 • Paturi de flori de primăvară. Congelatoare, zăpadă, afine, crocuse, pansamente - acești așteptați mesageri tandri de primăvară așteptați pe pământul încă gol ca o adevărată vacanță a vieții. Dar vârsta primrozelor nu este suficient de scurtă, așa că ar trebui să fie înlocuite cu anemone, crini de la vale, uitați-mă-noti, narcise, zambile, muscari și primroze. Nu uitați de Corydalis, grupa de alune, Pușkinia și, bineînțeles, lalele. Este dificil să exagerați cu flori de primăvară, deoarece în continuare va fi prea puțin verde în jur, iar petele luminoase de primule se vor înlocui rapid între ele. În plus, multe dintre ele nici nu vor avea frunze până vara, astfel încât patul de flori să nu fie aglomerat.
 • Paturi de flori de vară. Odată cu sosirea căldurii reale, o adevărată revoltă de flori se instalează. Și aici sfatul este lipsit de sens - se bazează pe momentul înfloririi florilor și arbuștilor tăiți pereni preferați, diluându-le în fiecare an cu una sau cu alte anuale. Multe plante, în funcție de soi, înfloresc 3-6 luni pe an, iar o astfel de caracteristică a acestora poate fi luată ca bază a unui pat de flori, sau chiar să facă un pat monoflor din ele. De exemplu, un pat de flori compus numai din astere arbustive perene va arăta avantajos. Aceste plante fără pretenții, cu aspect foarte diferit, pot fi cultivate pe umăr chiar și de către un grădinar începător, trebuie doar să aveți în vedere cu atenție selecția înălțimii și a timpului de înflorire. Din mai mult de 200 de soiuri ale acestei flori frumoase, este foarte posibil să alegeți atât soiuri de 2 metri, cât și soiuri pitice. Și asterii înflorește din mai (alpină) până în noiembrie (engleză nouă), astfel încât grădina ta cu efort minim își va schimba culorile mai mult de șase luni.
 • Paturi cu flori de toamnă. Pe lângă asterele deja menționate, există multe alte flori care vor fi pe placul toamnei. Și dacă în septembrie aproape toți piloții continuă să înflorească, atunci merită să vorbim despre octombrie și mai ales în noiembrie. Crizanteme frumoase și variate, crocuse de toamnă, anemone și chiar snapdragons înfloresc înainte de frig. Asigurați-vă că amintiți de varza decorativă, care odată cu apariția primului îngheț devine doar mai frumoasă. Și, desigur, toamna este un timp al arbuștilor. Până la vremea rece veți fi încântat de scurgere, frunze de stejar și păducel.
 • Pat de flori de iarnă. Da, există ceva de văzut și pe patul de flori iarna! Desigur, selecția plantelor pentru un frumos pat de flori de iarnă va varia foarte mult la latitudini diferite, dar există flori și arbuști care sunt universal potriviți pentru multe dintre ele. În primul rând, acestea sunt soiuri de fructe perenă, pe care, în plus, fructele de pădure se înroșesc din toamnă. Și, desigur, iedera de grădină - acest bărbat frumos nu se teme aproape de frig și de multe ori îi va face pe vecini să se minuneze de verdeața de iarnă. Sumy este perfectă pentru regiunile mai calde, dacă frunzele sale cad din ger, atunci vor rămâne lumânări frumoase de inflorescență. Pentru un pat de flori de iarnă, sunt adecvate yucca, geleniul, echinacea și geiera. Desigur, nu înfloresc, dar arată foarte elegant. Hellebore poate înflori, dar nu peste tot. Această frumoasă floare vă poate mulțumi până în decembrie, iar în februarie vor apărea noile sale germeni, iar întregul ciclu al patului dvs. de flori va începe din nou.

Plantand flori

Înainte de a începe să plantezi un pat de flori, trebuie să-l planifici. Pentru a face acest lucru, este recomandabil să întocmiți un plan, unde să indicați locul de aterizare al tuturor plantelor perene și anuale.

Datele de plantare a florilor

Puteți începe plantarea plantelor pe patul de flori primăvara sau toamna.

 • Plantele perene și arbuștii sunt plantați de obicei în august-septembrie, astfel încât să supraviețuiască cu succes iarna și să înceapă să înflorească cât mai devreme..
 • Florile bulboase sunt, de asemenea, plantate înainte de iarnă..
 • Florile anuale sunt plantate pe răsaduri în februarie-martie și transplantate în loc cu debutul căldurii constante. Puteți planta anuale direct în pământ cu semințe în jurul lunii aprilie, apoi veți economisi timp, efort și spațiu pe pervazul ferestrei, dar veți obține înflorirea ulterioară.
 1. Desigur, plantele perene ar trebui mai întâi să fie plantate, inclusiv bulbi dacă sunt concepute pe un pat de flori. Este necesar să lăsați un loc în jurul lor, de 20 - 50 cm în diametru (în funcție de soi) pentru creșterea ulterioară.
 2. Apoi plantați anuale, începând din centrul patului de flori sau de pe fundalul acestuia, dacă grădina cu flori nu este circulară. De asemenea, este necesar să se lase distanțe între plante, astfel încât acestea să aibă un loc unde să crească.
 3. Primăvara este dificil să înțelegem dacă vor exista „pete calve” urâte între flori. Pentru a nu întâmpina această problemă vara, plantați câțiva anuali „în rezervă” separat de patul cu flori - astfel încât să puteți închide întotdeauna un loc gol.

Îngrijirea continuă a florilor

Într-un astfel de pat de flori, schimbări constante apar tot timpul anului și necesită menținerea ordinii.

 1. Îndepărtați florile ofilite în timp util, ele strică vederea și, așa cum s-a menționat deja, pot duce la o însămânțare nedorită. Frunzele moarte și ramurile depășite trebuie, de asemenea, tăiate. Nu încercați să vă prinzi de toate florile, multe dintre ele după înflorire vor dispărea rapid în spatele vecinilor mari, pur și simplu nu vor fi vizibile. În acest caz, nu intrați adânc în grădina cu flori cu foarfece, plantele ofilite vor da nutrienți valoroși pământului.
 2. O procedură de dorit pentru o grădină de flori este pansamentul. Există o mulțime de plante într-un astfel de pat de flori, toate au nevoie de hrană, așa că aplicați îngrășământ universal în cantități mici de mai multe ori primăvara și vara.
 3. Un tip de îngrijire separată lucrează cu florile de ceapă. Majoritatea dintre ei nu necesită săpături toamna, dar există excepții: hibrizii moderni de lalele sensibile pot să nu supraviețuiască înghețurilor. Alegeți-vă pentru voi, lucrările neobișnuite de toamnă-primăvară sunt atașate de frumusețile neobișnuite. Are sens să săpați alți becuri doar dacă sunt prea mari. În acest caz, așteptați până la înflorire și tulpina se usucă. Apoi, cu atenție, fără a deteriora vecinii, săpați becurile, separați-le, uscați și depozitați până în toamnă.

Un pat de flori cu înflorire continuă este o capodoperă a unui grădinar, dar toată lumea o poate face. Dacă sunteți începători, începeți să explorați și să selectați anuale sau paturi de flori mono din asters. După 3-4 ani, puteți crea compoziții mai complexe. Dacă sunteți profesionist, creați diferite paturi de flori, inclusiv soiuri care încă nu au fost descoperite de dvs., astfel încât vă veți încânta și veți surprinde la nesfârșit pe cei dragi.

Flori frumoase pentru paturi de flori - cum să alegi și să plantezi cu propriile mâini? 115 fotografii cu cele mai bune combinații pentru paturi cu flori

Plăcile de înflorire continuă sunt o adevărată decorare a casei. Soiurile moderne de plante perene și anuale vă permit să creați un design de peisaj exclusiv, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Mulți locuitori de vară încearcă să-și decoreze teritoriile cu o mare varietate de vegetație..

Ce flori să plantezi în patul de flori? Înainte de a începe amenajarea grădinii, vă recomandăm să vă familiarizați cu tipurile populare de plante ornamentale. Acest lucru va facilita foarte mult procesul de îngrijire și va asigura plantarea la timp a răsadurilor de flori..

Soiuri de plante joase

Ce sunt florile decorative subdimensionate? Acest tip de vegetație atinge o înălțime de maximum 30 cm. Cel mai adesea sunt plantate pe compoziții cu mai multe niveluri. Marginile și marginile sunt decorate cu flori de mărime în miniatură..

Cu flori subdimensionate, puteți aranja plantații de graniță sau evidenția zonele individuale din grădină. Aceste tipuri sunt cel mai adesea plante perene. Se disting prin înflorire abundentă și nepretenție..

Următoarele tipuri sunt considerate anuale cele mai populare și nu capricioase:

Purslane

Acesta este unul dintre soiurile frumoase și subdimensionate de flori. Oamenii obișnuiți îi spun „covor”. Are lăstari groși și înfiorători.

Fotografii și nume de flori anuale și perene pentru paturi de flori

Indiferent de dimensiunea grădinii, este sigur că va fi decorat cu paturi de flori. La urma urmei, chiar și o mică grădină de flori este capabilă să umple țara cu culori strălucitoare și arome unice. S-ar părea că nu este nimic mai ușor decât să plantezi un pat de flori și să le admiri toată vara. Cu toate acestea, fiecare plantă are propriile preferințe pentru condiții de creștere, și cu o îngrijire necorespunzătoare nu va înflori sau chiar va muri. Prin urmare, pentru grădinarii începători din fotografie, puteți determina numele florilor care le plac și să aflați regulile pentru cultivarea și îngrijirea lor.

Flori anuale pentru înflorire

Orice colț al grădinii poate fi reînviat cu flori anuale strălucitoare și nepretențioase. Cu ajutorul lor, în fiecare an într-un mod nou puteți decora un pat de flori, un mikboxer sau puteți face o frumoasă bordură de-a lungul pistelor. Plantele anuale pot fi cultivate din semințe sau dobândite imediat înflorire.

După ce ați plantat flori de înălțimi diferite și cu perioade de înflorire diferite în patul de flori, puteți obține o grădină de flori în floare în tot sezonul de vară.

Anuală nedezvăluită: nume, fotografii

Plantele joase pot fi plantate de-a lungul marginilor grădinii de flori, în jurul copacilor, tufișurilor sau florilor perene, folosite ca graniță pentru cărări. Într-un pat de flori cu flori perene cu ajutorul anualiilor cascadori, puteți umple golurile.

Printre grădinari, cei mai iubiți și populari sunt:

 1. Galbenele, care de-a lungul verii ies în evidență pentru florile lor portocalii. Acestea ating o înălțime de până la 20 cm și înfloresc pentru o perioadă foarte lungă de timp, nu numai la soare, ci și în umbră parțială.
 2. Lobelia este un tufiș înfiorător, care înflorește cu flori mici mov, alb, albastru sau roșu. Iubeste solul umed si zonele insorite. Planta va arăta frumos pe paturile de flori, în borduri și ghivece agățate.
 3. Iberisul înflorește mai ales în alb. Acesta atinge o înălțime de până la 30 cm, iubește solurile ușoare și poate crește la umbra parțială. Puteți planta în rabatki, paturi de flori sau de-a lungul pistelor.
 4. Petunia - aceasta este o plantă iubită de toată lumea, are un curcubeu întreg de culori și înflorește de la începutul verii până la înghețurile. Iubeste caldura si soarele. Este mai bine să crească răsaduri de petunie, sau puteți cumpăra deja înflorit.

Flori Srednerosly pentru un pat de flori: nume, fotografie

Grădinile de flori frumoase și înflorite toată vara pot fi alcătuite din plante a căror înălțime ajunge de la 30 la 80 cm. Principalul lucru este că acestea sunt combinate prin culoare și formă.

Maliola cu două coarne are o înălțime de 50 cm și înflorește aproape toată vara. Este popular cu flori fără aspect, care după apusul soarelui încep să emane o aromă divină.

Cosmea este una dintre cele mai nepretențioase plante. Crește până la 80 cm și înflorește în violet, roz sau alb. Această plantă fragilă cu frunze delicate crește bine la umbra parțială..

Dimorphotheque poate fi perfect combinat atât cu anuale, cât și cu plante perene. Trebuie să fie plantat în zone însorite și deschise. Dimorfotek va oferi oricărei grădini de flori un aspect festiv și elegant.

Zinnia înflorește în flori albe, roz, lila, galbene sau roșii toată vara, până la îngheț. Iubeste mult solul usor si fertil. Cel mai adesea, plantele sunt cultivate în grupuri pe albi de flori și peluze..

Eshsholtzia înflorește din iulie până în octombrie cu flori portocalii strălucitoare, care sunt răspândite cu întreg tufișul. Crește până la 60 cm și este foarte nepretențios. Se recomandă plantarea acestuia în zone însorite.

Salvia sau salvia cresc cu lumânări, care pot atinge o înălțime de până la 30 cm. Planta este nepretențioasă și poate fi combinată cu multe plante din grădina cu flori.

Flori înalte pentru grădină: nume, fotografii

Foarte impresionant pe patul de flori arată grupuri înalte de plante situate în grupuri. Pot fi plantate în centrul grădinii de flori, sau așezate pe fundal.

Dintre anuale cu înflorire înaltă, cele mai nepretențioase:

 1. Mazărea dulce este o viță de vie care crește până la 2 metri înălțime și înflorește cu flori colorate viu colorate. La mijlocul lunii mai, poate fi semănat în sol sau răsaduri cultivate. Cu ajutorul mazărelor dulci, puteți acoperi secțiuni inestetice de garduri sau clădiri, aranjați arbori sau verande.
 2. Floarea-soarelui a fost întotdeauna foarte populară. Recent, au apărut soiurile lui pompom, care prin luminozitatea și originalitatea lor sunt capabile să decoreze orice parte a grădinii. Floarea-soarelui este nepretențioasă în îngrijire, dar necesită mult soare.
 3. Amaranth este o plantă care are peste 30 de specii. La sfârșitul verii, înflorește cu lumânări de panicule roșii, crește până la 150 cm și are o nuanță roșiatică a frunzelor. Această plantă este hrănită cu bovine, iar unele dintre speciile sale sunt utilizate pentru consum uman..
 4. Mămăligă atinge o înălțime de până la 130 cm. Această plantă fără pretenții cu inflorescențe frumoase în formă de terry înflorește din iunie până în august. Florile sale mari sunt ascunse în axilele frunzelor și seamănă cu clopotele. Mămăligă este cultivată răsaduri, care sunt plantate în pământ în mai.
 5. Plantă cu ulei de ricin sau arbore paradis - o plantă exotică complet nepretențioasă. Popular este frunze mari, care sunt foarte asemănătoare cu frunzele de palmier. În scurt timp, uleiul de ricin poate crește până la 150 cm.
 6. Iarba Datura sau Datura înflorește ca un singur clopot, flori spectaculoase albe, albastre, roșii și galbene. Pe solul fertil, o plantă poate atinge o înălțime mai mare de un metru. Datura înflorește toată vara până la ger.

Flori anuale fără pretenții, care cresc într-un anotimp dintr-o sămânță într-o floare frumoasă, au nevoie de atenția ta. Cu o grijă adecvată, vor mulțumi cu flori lungi și culori strălucitoare..

Pat de flori de plante perene

Mulți grădinari preferă plante perene care nu înfloresc toată vara, dar au multe alte avantaje:

 • nu necesită un transplant permanent;
 • tolerează ușor înghețurile de iarnă;
 • nepretențioase și ușor de îngrijit;
 • ele pot fi împărțite în părți și plantate;
 • cu ajutorul lor puteți oferi patului de flori un aspect deosebit de elegant.

Compunând un pat de flori din plante perene, se recomandă să procedăm nu numai din culorile florilor, ci și din parametrii plantelor în sine.

 1. În centrul unui pat de flori sau al unei flori, sunt plantate plante perene înalte, înflorind în flori luminoase și mari..
 2. Pe fondul plantelor înalte, pot fi plantate plante cu înflorire modestă, de înălțime medie..
 3. Marginirea patului de flori și spațiile dintre flori sunt umplute cu plante înfundate și medii.

Flori perene perene: nume, fotografii

Principala diferență între culorile scăzute este că pot fi folosite nu numai pentru a încadra patul cu flori, ci și pentru a proiecta iazuri și pante stâncoase sau pentru a crea o imagine pe gazon.

Asterii pitici sunt cele mai populare plante din grădini. Florile lor au multe nuanțe și înflorește până în iulie, sau chiar până la înghețuri. Asterii adoră umbra parțială și udarea regulată.

Balsamul cu florile sale strălucitoare va decora albiile și marginile până la îngheț. Planta crește bine la umbră și pe orice sol cu ​​excepția acidului.

Alyssum până la sfârșitul toamnei înflorește în flori galbene și albastre colectate în inflorescențe. Poate fi plantat pe paturi de flori și alunecări stâncoase. Planta adoră solurile libere, fertilizate și necesită tăierea constantă a tulpinilor uscate.

Aquilegia adoră umezeala, deci poate fi plantată în apropierea iazurilor. Înflorește bine în zonele însorite și în locuri umbrite. Planta nu necesită o cantitate mare de îngrășământ.

Clopotul carpatic trebuie să fie plantat în locuri însorite, în sol bine fertilizat. Cu udări obișnuite și abundente, planta vă va încânta cu flori de diferite nuanțe de-a lungul verii.

Perene cu înflorire ridicată: nume, fotografii

Plantele înalte grupate pot fi plantate de-a lungul gardului, în centrul unui pat de flori, lângă copaci sau tufișuri.

Bujorii se găsesc în aproape toate parcele de grădină. Acestea impresionează nu numai prin frumusețea lor, ci și cu o aromă delicioasă. Bujorii cresc rapid, formând tufe luxuriante cu flori de diferite nuanțe. Îngrijirea lor constă în udare regulată, dar rare, îmbrăcăminte în timp util, slăbire și tundere a ramurilor uscate și în exces.

Astilba înflorește cu panicule pufoase de diferite culori, chiar și la umbră. Poate să înflorească pentru plante perene pentru o înregistrare lungă - până la zece săptămâni. În funcție de soi, planta poate avea dimensiuni diferite. Astilba răspunde bine la udare regulată, îmbrăcăminte de top și cultivare.

Gladiolele sunt plante perene bulboase care înflorește din iulie până în septembrie. Unele soiuri înfloresc încă de la 70 de zile de la plantare în pământ. Florile au o varietate de culori, astfel încât folosind ele puteți crea cu ușurință cele mai complexe compoziții în paturile de flori. Este mai bine să plantezi gladioli în umbră parțială.

Superba geraniu este populară pentru florile sale multicolore și frunzele decorative frumoase. Planta înflorește din mai până în iunie, după care împodobește paturile de flori cu frunzele sale roșiatice ciroase. Puteți planta geraniu pe paturi de flori, sub copaci sau în mixborders.

Margaritele se disting printr-o varietate de soiuri care nu vor lăsa indiferent niciun iubitor de flori. Cu o îngrijire corespunzătoare, ele înfloresc mult timp și cresc rapid, astfel încât primăvara pot fi plantate. Tufele de mușețel sunt plantate cel mai bine în zonele însorite, deoarece acestea vor crește slab la umbră. Pentru iarnă, aceste plante fragile sunt recomandate să acopere.

Delphinium este considerat regele florilor albastre. În prezent, au apărut soiuri ale acestei plante cu flori roz, galbene și albe. Cu toate acestea, nuanțele pure de albastru sunt unice pentru delfiniu. Planta înflorește în iunie și iulie, nu este capricioasă pentru a avea grijă și tolerează bine înghețurile de iarnă.

Florile selectate corespunzător vor face patul de flori frumos și luminos de la primăvară până la îngheț. După ce studiați fotografiile și numele plantelor cu flori, puteți aplica propriile idei și creați-vă propria grădină de flori neobișnuită și elegantă.

Grădină de bucătărie, balcon

Articole populare

Flori subdimensionate pentru paturi de flori: soiuri pitice, plante perene și anuale, înfloresc toată vara

Flori subdimensionate pentru decorarea patului cu flori

Aici, ca garduri sunt utilizate cărămizi, panglici sau garduri. Aceasta este o chestiune de gust pentru toată lumea. Dar utilizarea flori proaspete, acolo unde este cazul, poate impresiona întotdeauna.

Reguli pentru crearea unui chenar de flori pe un pat de flori

O varietate de plante frumoase, care sunt plantate sub formă de graniță de-a lungul căilor sau în albia cu flori, sunt o tehnică preferată a multor proiectanți de peisaj. Această tehnică este folosită în grădini, care sunt rupte într-o mare varietate de stiluri..

Florile pentru graniță pot fi selectate atât pe an, cât și perene. O condiție importantă aici este plantarea plantelor cu precizie, pentru ca granița să nu se transforme treptat într-un gard viu. Ar trebui să vă dați seama care flori subdimensionate pentru patul de flori, înflorit toată vara, pentru a alege pentru cabana ta de vară.

Cele mai multe principii pentru crearea de borduri de flori au apărut datorită celebrului grădinar englez și designer de peisaj Gertrude Jekyll. Avea propria grădină, care uimi pe toată lumea cu paturile sale de flori pricepeți. Până acum, mulți grădinari consideră munca ei un exemplu de îndemânare și gust artistic impecabil în raport cu designul peisajului..

Pentru ca granița cu flori să vă mulțumească cu atractivitatea sa, este necesar nu numai să alegeți plantele de graniță potrivite, ci și să țineți cont de unele dintre subtilitățile creației sale. Să analizăm mai detaliat care sunt aceste reguli:

 • În primul rând, florile de graniță ar trebui să fie în armonie cu schema lor de culori cu grădina principală de flori.
 • Folosind plante peren înflorite toată vara, este necesar să ne amintim că plantele vor crește în mod necesar atât în ​​lățime cât și în lățime. Prin urmare, florile au nevoie de puțin mai mult spațiu..
 • Atunci când faceți chenare, este necesar să vă amintiți, de asemenea, că lacunele din bordură arată întotdeauna destul de neplăcute, de aceea se recomandă să plantați același tip de plantă în două rânduri.
 • Dacă vorbim despre parametrii granițelor, atunci există câteva standarde clasice: înălțimea de până la 40 cm, iar lățimea nu mai mult de 50 cm. Merită să fim atenți la faptul că marginea florilor nu trebuie să fie scăzută. Totul va depinde de locul de aplicare al acestuia. Puteți folosi chiar și diferiți arbuști ornamentali sau anuali care sunt ușor de tăiat și arată destul de atractiv.
 • Atunci când plantați flori pentru o graniță, merită să fiți atenți și la faptul că cadrul nu se destramă în direcții diferite, arată destul de bine îngrijit și îngrijit. Pentru a face acest lucru, este recomandat să alegeți flori compacte care se disting prin creșterea lor lentă..
 • Plantele ornamentale sub formă de flori sau arbuști nu ar trebui să depindă de condițiile meteorologice. În ciuda ploii sau a soarelui înfiorător, florile de graniță ar trebui să arate destul de atractive. Pentru a realiza acest lucru, se recomandă să alegeți plantele cele mai nepretențioase care se disting prin rezistența lor chiar și într-un loc limitat de dezvoltare.

Din regulile de mai sus, devine clar că alegerea plantelor pentru plantarea unei frontiere este un punct cheie în crearea unui cadru de calitate pentru grădina dvs..

flori subdimensionate flori

Ce altceva este important să ia în considerare

Așa cum am menționat anterior, pot fi formate cu chenare căi, alei de flori, forme arhitecturale mici. Înălțimea unor astfel de standuri sub formă de flori sau arbuști poate atinge jumătate de metru sau poate fi foarte mică și chiar înfiorătoare. Granițele pot fi formate dintr-o mare varietate de plante:

 • din arbust;
 • acoperire a solului;
 • ierboase;
 • conifere;
 • înflorire.
 • Iluminat;
 • Fertilitatea solului;
 • Umiditate;
 • Vecinatatea cu alte plante.

Dacă decideți să întocmiți un chenar care se distinge prin lungimea sa, este recomandat să folosiți plante destul de nepretențioase. Este important ca astfel de flori să nu crească, ocupând orice teritoriu necontrolat.

Acest lucru se aplică în special plantelor perene, deoarece îngrijirea acestor plante agresive poate intra în luptă constantă cu ele. La prelucrare, este necesar să se țină seama și de durata înfloririi culturii și de aspectul plantei decolorate.

Ce plante să aleagă

Grădinarii începători se confruntă foarte des cu faptul că jumătate din sezon bordura lor este de plante galbene uscate. Acum merită să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce florile vor fi perfecte pentru decorarea unei borduri de grădină.

Sfat! Granițele vor arăta destul de impresionante datorită nu numai plantelor cu culori frumoase vibrante, ci și culturilor decorative de frunze. Verdele modeste pot încadra și umbra alte plante în cel mai bun mod..

Anuale pentru crearea unei frontiere florale

Florile anuale sunt acele plante care trăiesc o viață scurtă, dar în același timp vibrantă. Pentru a obține răsaduri de plante anuale, este necesar să semeni semințele lor la începutul primăverii.

Vara, anuale vă pot încânta cu buchete deja înflorite, care încep să se estompeze până în toamnă. Făcând o graniță cu astfel de plante, trebuie avut în vedere faptul că bordurile vor trebui reînnoite anual.

Acest dezavantaj este singurul, dar plătește pe deplin cu avantajele unei granițe realizate din flori anuale..

În plus, anuale, cumpărate deja sub formă de răsaduri gata, sunt destul de ieftine. Aceste culturi se remarcă și prin înflorirea lor foarte frumoasă. Chiar și faptul reînnoirii lor anuale ascunde o anumită pozitivă, care constă în capacitatea de a crea noi combinații frumoase de culturi. Mai jos este o listă mică cu cele mai bune soiuri de plante anuale care pot fi utilizate în proiectarea graniței pentru grădina dvs.:

Plante pentru decorarea bordurilor

Grădinarii numesc flori perene perene care pot permite ca partea lor superioară ierboasă să moară odată cu apariția vremii reci, dar sistemul lor de rădăcini adormește pur și simplu o vreme. Trezirea plantelor are loc odată cu debutul primăverii, lăstarii noi cresc din sistemul de rădăcini, iar înflorirea nu se oprește mulți ani. Ar trebui să vă familiarizați cu cele mai populare plante perene care pot fi folosite pentru a vă decora grădina în mai multe detalii:

Plantele anuale și perene de frontieră sunt remarcabile datorită faptului că lista lor poate fi inepuizabilă. Datorită acestor culori, puteți crea panglici incredibile, așa cum a făcut Gertrude Jekyll înainte, formând preaplinuri neobișnuite de culori și nuanțele lor.

Flori anuale de graniță cu o descriere și o fotografie

Ca plante pentru graniță, se folosesc multe tipuri de flori, atât anuale, cât și perene. Multe dintre ele sunt rare sau costisitoare. Vă oferim o listă cu cele mai frumoase și, în același timp, disponibile tipuri de anuale pe care le puteți planta cu ușurință în patul dvs. de flori.

Important! Înainte de a cumpăra flori pentru o graniță, merită să fie clarificat dacă acest soi este anual sau peren.

Galbenelele scurte pot avea o înălțime de 20-30 cm, înaltă - 60-80 cm. În funcție de înălțime, diametrul mugurii variază. Cele mai mici flori au inflorescențe cu un diametru de 3-5 cm, cele mai mari - 10-12. Planta este folosită nu numai pentru amenajarea peisagistică sau crearea granițelor înfloririi, ci și pentru lupta împotriva nematozilor, care afectează multe plante populare în grădină.

Știați? Primii admiratori ai gălbenelelor au fost aztecii, indigenii din Mexicul modern. Au numit aceste flori „samoalschuchitl” și și-au semănat grădinile.

Coreopsisul, sau „floarea soarelui”, a venit la noi din America de Nord și a fost primită cu căldură de mulți grădinari. Genul are cel puțin 120 de specii și nenumărați hibrizi, care sunt crescuți până în zilele noastre. Oamenii numesc cel mai adesea floarea „lenok” sau „frumusețea pariziană”.

Dacă doriți să formați o graniță cu flori perene, folosiți dicenter, balsam, clopote, crini din vale, crizantem în decor.

Crizantema fată

Crizantema este culoarea perfectă a unei fete pentru o graniță, un alt nume este matricaria unei fete.

Acesta este un reprezentant al familiei astro, care este folosit de grădinari ca anual, datorită faptului că este extrem de dificil să salvezi o plantă în timpul iernii în zona climatică de mijloc. În aparență, florile crizantemului fetei seamănă cu o margareată mare și păstrează aceeași culoare. Inflorescențe cu diametrul de 3-4 cm. Înălțimea plantei variază de la 25 la 70 cm. Frunzele sunt disecate subțire, de culoare verde deschis..

Mulți grădinari s-au îndrăgostit de crizantema din motivul că rezistă la secetă, la frig și crește pe aproape toate solurile mai mult sau mai puțin fertile. Pentru aterizarea pe bordură, soiurile de pitici sunt utilizate în formă pură sau în tandem cu ageratum.

Știați? Numele "crizantema fetei" a venit de la faptul că acțiunea plantei este capabilă să amelioreze durerea și inflamația care apar la fete în timpul menstruației.

Dahlia a venit la noi din Mexic, a fost folosită de indienii antici pentru amenajarea teritoriului, apelând după diverse nume, ceea ce în traducere însemna „o floare cu tulpină scobită”. Vom vorbi despre soiuri anuale și hibrizi de dalii și despre modul în care acestea sunt mai bune decât perenele.

Înălțimea plantelor anuale variază de la 80 la 120 cm, diametrul mugurii este de la 10 la 12 cm. Pe un tufiș se dezvoltă până la 15 peduncule care apar suficient de devreme și vă rog ochiul pe tot parcursul verii, spre deosebire de plante perene care se află în primul an de plantare și s-ar putea să nu înflorească deloc. Florile sunt coșuri ale căror petale sunt pictate în diverse culori strălucitoare (roșu, albastru, alb și nuanțele lor).

Un alt avantaj al daliilor anuale este ușurința de îngrijire și rezistența mai mare la boli și dăunători. De asemenea, este demn de remarcat faptul că dalii se simt excelent în zona climatică de mijloc.

Știați? Uzina de dalie a început să fie numită abia în 1803, după ce botanistul german Karl Vildenov a înlocuit numele latin și a dat florii un nume de mijloc în onoarea botanistului și geografului rus Johann Georgi.

Familia Nasturtium ne-a oferit o altă floare pentru bordurile din fața nasturtiumului anual și omonim, care este denumit și „capucini”. Familia conține aproximativ 90 de specii care ne-au venit din America Centrală și de Sud.

Important! Există, de asemenea, variații pe termen lung de nazturtiu, așa că studiați cu atenție ambalajul semințelor înainte de a cumpăra.

Flori anuale frumoase pentru patul tău de flori: Clarkia, heliotrope, uită-mă-nu, rudbeckia, heliantemum.

Aparține familiei de asteri, genul are aproximativ 60 de specii, distribuite în America de Nord și de Sud, precum și în India de Est. Ageratum, în funcție de soi, poate fi o plantă erbacee anuală sau perenă sau arbust.

Planta are numeroase tulpini ramificate, cu înălțimea cuprinsă între 10 și 50 cm. Frunzele pot avea forma de rombo, triunghi sau oval, de culoare verde închis, cu dungi mici luminoase. Florile sunt foarte mici, colectate în coșuri mici, iar cele, la rândul lor, sunt colectate în inflorescențe mari. Mugurii sunt vopsiți în albastru, alb sau roz..

Important! Sucul de Ageratum poate provoca reacții alergice.

Ca plante de graniță se folosesc variații pitice sau subdimensionate. Ele cresc compact și au inflorescențe dense..

gura-leului

Lobelia perenă este cultivată ca anuală în zona climatică de mijloc.

Știați? Unele tipuri de lobelia sunt materia primă pentru producerea de medicamente utilizate pentru bolile pulmonare.

Atunci când creați un aranjament floral de flori anuale, plantați flori cu creștere scăzută în prim plan și mai înalte pe fundal. Pentru a face compoziția spectaculoasă, plantați flori în apropiere, cu culori reci și calde de muguri, creați modele sau forme geometrice.

Descrierea florilor anuale și perene potrivite pentru crearea unei frontiere

Plantele cu flori frumos plantate sub formă de graniță sunt o tehnică preferată a proiectanților de peisaj. Folosit în grădini, rupt în diverse stiluri. Florile pentru astfel de plantații pot fi selectate atât pe an, cât și perene. Este important să plantați cu precizie plante care nu se transformă într-un gard viu. Vom discuta despre cum să alegem culturi spectaculoase, vom oferi descrieri, nume și fotografii.

Cum de a crea o graniță de înflorire în grădină

Granițele fac cărări, paturi de flori, forme arhitecturale mici. Astfel de plantații pot atinge o înălțime de jumătate de metru sau pot fi foarte scăzute, înfiorătoare. În fitodesignul clasic, lățimea marginii nu depășește 40 cm. Poate fi formată din diverse plante, cum ar fi:

 1. tufăriș.
 2. Acoperire a solului.
 3. ierbos.
 4. conifere.
 5. Înflorire.

Piloți, bienale și plante perene sunt la fel de utilizați pentru acest tip de amenajare. Granițele sunt formate din flori bulboase, plăcute cu culori strălucitoare chiar de la începutul sezonului. Aspectul grădinii cu flori și, în cele din urmă, al grădinii, depinde de selecția corectă a plantelor pentru condiții specifice. Înainte de a cumpăra o floare care vă place, trebuie să cunoașteți cerințele pentru următoarele condiții de creștere:

 • iluminat;
 • fertilitatea solului;
 • umiditate;
 • posibilitatea apropierii de alte plante.

Pentru granițe, a căror lungime poate fi semnificativă, este recomandabil să alegeți plante nepretențioase. Este important ca cultura să nu crească, ocupând incontrolabil niciun teritoriu. Acest lucru se aplică în special plantelor perene, deoarece îngrijirea plantelor agresive se poate transforma într-o luptă constantă cu ele. De asemenea, este necesar să se țină seama de durata înfloririi și de aspectul perdelei decolorate.

Grădinarii neexperimentați s-ar putea confrunta cu faptul că jumătate din vară granița lor este un frunze uscat gălbuie. Consultați câteva culori obișnuite care sunt excelente pentru margini..

Bacsis. Plantații spectaculoase de graniță sunt create nu numai cu ajutorul plantelor cu flori frumoase strălucitoare, ci și cu utilizarea culturilor decorative de foioase. Verdeața modestă este capabilă să încadreze și să umbreze alte plante în cel mai bun mod.

Flori anuale pentru a crea granițe perfecte

Salvia este genială

Salvia strălucitoare este, prin natură, perenă, dar pe banda de mijloc este cultivată ca plantă anuală. Acesta atinge o înălțime de 20-50 cm, formează borduri atractive, decorate cu inflorescențe de racemos roșu aprins. Înflorește până la înghețuri, fără pretenții. Obține un efect decorativ maxim în zonele bine luminate.

Practic nu necesită pansament, deoarece crește rapid pe soluri bogate în nutrienți în detrimentul înfloririi. Merge bine cu levkoys, asteri, ageratum etc. Propagat în principal de semințe. Este recomandabil să achiziționați răsaduri crescute, deoarece înflorirea are loc la aproximativ 100 de zile de la semănatul semințelor.

Această plantă erbacee cu creștere scăzută, cu flori foarte mari și luminoase este perfectă pentru a crea granițe joase. Multe forme sunt derivate:

Florile pot atinge un diametru de 7-10 cm, foarte decorativ. Perioada de înflorire durează întreaga perioadă de vegetație, până la îngheț. Planta este fără pretenții, nu arde pe paturile de flori, necesită doar udare periodică ușoară și periodică. Nuanțele inflorescențelor sunt diverse, puteți crea modele din ele, dungi, margini multicolore.

Semințele de petunie sunt foarte mici, semănatul lor este destul de dureros, răsadurile în creștere pot fi realizate de grădinari cu experiență. Pentru grădinarii începători, este mai bine să cumpărați răsaduri gata făcute.

Limitați plantele perene

Astra Alpine

Formează tufele compacte, bine frunze, cu o înălțime de 10-40 cm. Inflorescențele pot fi albastre, violet, albe sau roz. Înflorirea are loc în iunie, durează 30-40 de zile, foarte abundent.

Planta nu își pierde efectul decorativ chiar și fără flori, perdeaua densă este îngrijită. Se diferențiază în nepretenție la condițiile de creștere. Nu tolerează doar substratul acid, excesiv de absorbant de umiditate. Cele mai frecvente metode de reproducere sunt prin sămânță sau prin împărțirea tufelor. Se recomandă reînnoirea plantațiilor la fiecare 3-4 ani pentru a menține decorativitatea maximă..

Kotovnik Mussini

Perenele nepretențioase ating o înălțime de 40 cm, inflorescențele albăstrui-liliac împodobesc planta de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul lunii august. Kotovnik este nepretențios, în natură este capabil să crească cu succes chiar și pe versanți stâncoși uscați. Dacă site-ul dvs. nu are o fertilitate ridicată a solului, această plantă este perfectă.

Dacă este posibil, cel mai bine este să îl plantați în locuri luminoase, deși această plantă perenă este, de asemenea, răbdătoare de penumbra. Cel mai adesea propagate de semințe, ele pot fi semănate nesăbuit - în pământ deschis.

Zona de distribuție naturală a acestei plante este cu adevărat colosală. Heather este capabil să crească chiar și pe cele mai sărace soluri acide în perioada scurtă de vară. În grădinărit, se folosesc numeroase forme varietale, care diferă într-o serie de proprietăți:

 1. Colorați biciul.
 2. Înălțimea tulpinii.
 3. Timp de înflorire.
 4. Mărimea și forma inflorescențelor și a frunzelor.

Heather este fotofilă și, deși poate rezista la umbrire, în condiții de lumină scăzută perioada de înflorire va fi mai scurtă, iar inflorescențele în sine vor fi palide. Cea mai înaltă decorativitate a marginilor de vârf poate fi obținută așezându-le de-a lungul căilor de grădină realizate din pietriș. Deoarece în acest caz, substratul nu păstrează excesul de umiditate, iar rădăcinile sunt protejate de uscare.

O graniță de flori este capabilă să decoreze orice zonă. Și deși poate fi înlocuit cu succes de o piatră, cărămidă sau gard din plastic, plante vii, apropo, în grădini de diferite stiluri. Cu ajutorul lor, nu poți doar să subliniezi limitele teritoriului, ci și să creezi o tranziție lină de la un obiect la altul. Și dacă alegeți plante nepretențioase care formează perdele dense, granița poate acționa, de asemenea, ca o barieră împotriva buruienilor.

Flori anuale subdimensionate flori: fotografie și nume

Plantele cu înflorire frumoasă sunt întotdeauna incluse de designeri în compoziții spectaculoase. Flori colorate anuale de specii subdimensionate oferă o oportunitate pentru numeroase opțiuni de design pentru paturi de flori și chenare. O paletă bogată diversă de anuale scăzute servește ca fundal favorabil pentru ansambluri impresionante de flori înalte. Mozaicul plantelor anuale de flori și ornamentale ornamentale aduc o notă de renaștere a gazonelor verzi. Grupul de anuale populare scăzute se extinde în fiecare an..

Specificul grădinăritului anual

Florile de grădină anuale mici, plantate cu răsaduri vă permit să creați un pat de flori magnific în 2-3 săptămâni. Aceste flori anuale nepretențioase sunt ca și cum ar fi create pentru o reședință de vară. Formele cu plante cu creștere scăzută vor face calea elegantă și îngrijită. În spatele benzii lor colorate se vor observa plante înalte spectaculoase..

Anualele cu creștere scăzută ocupă un loc decisiv în amenajarea teritoriului datorită proprietăților lor unice.

 • Compoziția non-standard a grădinii de flori folosind o combinație diferită de culori;
 • Debutul înfloririi într-un timp relativ scurt;
 • Capacitatea de a crea covoare florale originale ornamentale;
 • Timp semnificativ de înflorire;
 • O modalitate rapidă și minunată de a umple spațiul liber dintre plante tinere;
 • Usor de intretinut.

Le place să planteze flori anuale reduse de-a lungul gardurilor și cărărilor, lângă ziduri și lângă plante vegetale..

Principiile selectării plantelor pentru paturi cu flori

Este necesar să selectați anuale subdimensionate pentru patul de flori, bazându-se pe unele dintre proprietățile comune și locația viitoarei grădini de flori..

Paturile de flori de la plantele cu înflorire joasă diferă ca caracteristici

 • Nivel ridicat de expunere la soare. Purslane, gălbenele, nasturtium, geranium, calendula, dalia din semințe, alissum, petunias vor înflori bine aici. Clorofitul, varza ornamentală, coleusul, cinereria vor dezvălui frumusețea frunzelor lor strălucitoare;
 • Prezența nuanței parțiale. Astfel de condiții precum balsamul, calceolaria, begonia, fucsia;
 • Umiditate. Begonia, balsamul, varza ornamentală, coleusul cresc bine;
 • Paleta de culori.

În funcție de culoarea florilor sau a frunzelor plantelor, acestea sunt ghidate de variații, contrast sau tranziții armonioase. Florile albe subdimensionate vor fi întotdeauna adecvate. Există multe astfel de anuale cu diferite dimensiuni de flori..

Plantele de frontieră

Anualele pentru frontiere joacă un rol special. Fie contrastează cu plantele din jur, fie în culori neutre - argintiu și alb - se pregătesc să contemple un spectacol colorat. Alegerea anuale subdimensionate de înflorire, acestea sunt ghidate de următoarele reguli:

Îngrijirea corespunzătoare, udarea regulată și îmbrăcarea de vârf vor asigura o graniță a florilor joase sau a plantelor de foioase ornamentale, cu un aspect eficient din primăvară până toamnă.

Tipuri de plante și flori subdimensionate

Regatul florilor anuale este inepuizabil. Covoarele cu flori în curți, ghivece de flori pe balcoane de culori luminoase sau calme încântă ochiul din sat și din oraș. Toată lumea își ridică plantele preferate..

Tufe mici, până la 20-30 cm, tufele de gălbenele cu flori galbene și portocalii cresc la soare și la umbră, complet de neconceput. Semințele lor pot fi semănate în sol cald sau pot crește răsaduri. Plantele sunt foarte luxuriante și pitorești, cu înflorire lungă până la îngheț. Există soiuri înalte, de până la 50-60 cm. Acestea sunt flori anuale clasice subdimensionate.

Paturi de flori spectaculoase din anuale neplăcute sunt făcute din begonii, care sunt caracterizate prin culori captivante. Partenerii săi: alissum, ageratum, lobelia, febră. O plantă este semănată pentru răsaduri în februarie, plantată în mai. Înflorirea continuă până în toamnă. Begonia preferă solurile nutritive cu aciditate moderat umedă. Planta nu tolerează seceta.

Anual, rezistent la secetă, de 20 până la 40 cm, cu o creștere scăzută, crește pe orice sol, cu excepția acidului. Înainte de semănat, semințele sunt păstrate la rece. Semănat în pământ la începutul primăverii, uneori chiar și în zăpadă, apoi mulat sau toamna. Sunt mici, sunt ușor presate în sol și presărate cu mulci. Eschscholzia se poate propaga prin însămânțare de sine. Colorarea florilor este variată: alb, crem, galben, portocaliu, roșu. Creează un „tampon” foarte amuzant în grădină.

Plantele de purpur cu o creștere redusă, de până la 10 cm, acoperă un pat de flori cu un covor multicolor. Florile sunt simple și duble, complet diferite nuanțe, cu excepția rece: zmeură, roșu, roz, galben, alb. Crește în locuri însorite, solurile nisipoase și stâncoase sunt potrivite pentru aceasta. Neîmpărțit la udare. Purslane similare cu suculentele cu tulpini și frunze suculente. Planta este bine stabilită ca flori anuale pentru granițele situate pe zone însorite și uscate..

Semințele mici sunt semănate în sol încălzit. Pentru răsaduri, turbă nu poate fi adăugată în sol. Plantă foarte termofilă, frică de vreme rece. Răsadurile sunt mutate pe paturile de flori la sfârșitul lunii mai, iunie. Anualele strălucitoare pot genera semințele de sine.

Florile mici de culoare albă formează un nor elegant, care servește ca fundal interesant pentru plantele subdimensionate luminoase. Există soiuri cu alte culori: lila și roz. Crește pe soluri libere, la soare și în umbră parțială. Udat doar în zilele toride. Părțile decolorate sunt îndepărtate. Pentru hrănirea luxuriantă a înfloririi. Parteneri: ageratum, petunii, alissum.

Semințele sunt semănate toamna sau în aprilie superficial, ușor presărate cu sol. Pentru a obține înflorirea continuă vara, petreceți a doua însămânțare în 15-20 de zile. Plantele germinează până la două săptămâni. Dacă răsaduri crescute, nu este scufundat.

Calceolaria

Pantofii originali de flori cresc la o umbră parțială. Planta înflorește toată vara. Apa cu atenție, fără a pulveriza apă. Frunzele moi ale florii nu tolerează picăturile de apă. Este adesea cultivat ca o plantă de casă cu flori galbene și roșii..

Semințele soiurilor care sunt cultivate în sol sunt semănate în februarie sau martie. Un strat subțire de nisip este turnat pe solul recipientului. Semințele sunt așezate deasupra, recipientul este acoperit cu o peliculă. Lămpile germinează într-un loc luminos după două săptămâni. Se udă foarte atent pentru a nu deteriora lăstarii mici. Scufundați-vă într-o lună. Plantele sunt plasate în grădină la sfârșitul lunii mai. Acoperirea apei este dăunătoare calceolariei.

Denumirea populară este "Roly ud" sau "Touchless". Există multe soiuri de plante, forme de casă și grădină. O plantă plină de umbră cu flori albe, roz sau coral și frunze lanceolate este semănată pe parcelele. Floarea nu tolerează vremea caldă și uscată. Aveți nevoie de udare regulată.

Semănat pentru răsaduri în martie, răsadurile așteaptă mult timp. Rezistă la cules. Când este plantat într-un loc permanent, puteți ciupi vârful, astfel încât tufișul să crească mai magnific. Cutiile de semințe se disting prin faptul că, atunci când sunt coapte, se crăpa la cea mai mică atingere..

Plantă iubitoare de soare fără pretenții, cu inflorescențe albastre, violet, roz și alb, bile pufoase. Anual cu o creștere redusă de 15-45 cm. Ageratum, plantat de-a lungul bordurii, arată foarte impresionant cu un pârâu albastru. Partenerii săi: calendula, snapdragon, gălbenele. Udare periodică.

Se cultivă prin răsaduri. O plantă a fost semănată de la mijlocul lunii martie. Crește în două săptămâni. Răsadurile trebuie să fie scufundate de două ori, ultima dată - în ghivece. Îi place aerul uscat și solul umed. Plantat într-un loc permanent, fără umbrire, la sfârșitul lunii mai sau în iunie. Înflorește în iulie, august.

Florile roșii de torță sunt cunoscute în zonele parcului și în curțile grădinarilor. Există salve cu cremă și culoare violet. Flori anuale foarte proeminente pentru graniță. Propagat prin semințe, prin răsaduri, care sunt însămânțate în februarie. Răsadurile se scufundă, plantate într-un loc însorit în luna mai. Înflorește la trei luni de la apariție. Eficient lângă cineraria de argint, stângaci, asteri.

Cu culori luminoase de flori toată vara - festive și confortabile.

Îți place articolul? Abonați-vă la canal pentru a vă ține la curent cu cele mai interesante materiale