Roșii cherry: 8 cele mai bune varietăți pentru utilizare în aer liber

Roșiile cherry sunt o cultură preferată a multor gospodine și a rezidenților de vară. Este nepretențioasă în plecare. Fructele au un gust plăcut și uneori exotic și își păstrează mult timp aspectul și calitatea în timpul păstrării.

Astfel de roșii sunt incredibil de utile. Acestea pot fi preparate pentru iarnă, adăugate la mâncăruri calde și reci și, de asemenea, folosite ca decor pentru plăcintele de vacanță. Utilizarea în unele deserturi și produse de patiserie este posibilă..

Cum să crești?

Este cel mai ușor să cultivați roșii cherry pe pervazul sau în pământ deschis. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de sol special care este fertilizat și amestecat cu nisip..

Semințele pentru plantare ar trebui să aibă o perioadă de valabilitate bună, fără mucegai sau uscate excesiv.

Sfat: puteți verifica calitatea semințelor plasându-le într-o soluție de 3% permanganat de potasiu. Semințele care plutesc la suprafață sunt goale și nu vor germina..

Înainte de plantare în pământ deschis, este necesar să crească răsaduri de roșii în pământ liber, cu aciditate moderată. După ce apare a treia frunză pe tufiș, în prezența unui timp cald și însorit, poate fi scoasă în aer liber sau transplantată în grădină.

Este mai bine să transplantați în sol după varză, leguminoase și ceapă. În niciun caz nu trebuie să fie plantate în solul unde a fost un cartof sau un castravete, deoarece aceste culturi suferă de aceleași boli, iar lăstarii mici vor muri.

Pentru a crește, ai nevoie de o cantitate suficientă de lumină și căldură. Udarea este suficient de rară.

Soiuri de cirese pentru teren deschis

Soiurile pentru teren deschis ar trebui să fie nepretențioase în îngrijire, să aibă un gust și o culoare clasică sau exotică și să fie, de asemenea, rezistente la fenomenele naturale și la temperaturile extreme.

Printre varietatea de roșii cherry se găsesc fructe de diferite culori: negru, violet, verde, galben, roșu deschis și saturat. Gustul acestor roșii poate conține note de fructe și fructe exotice..

Aceasta este o alegere excelentă pentru grădinarii care au deja experiență în cultivarea altor roșii. Arbustii de cirese vor fi nu numai un produs util, dar vor decora orice cabana de vara.

Cele mai bune soiuri dintre rezidenții și grădinarii de vară sunt recunoscute:

Vopsele

Rezistent la multe boli. Fructele nu sunt mari, galbene. Au un gust și aromă clasică. Se maturizează în 95-100 de zile după aterizarea în sol.

Scufita Rosie

Rezistent la boli majore, cu excepția cazului de întârziere, grad. Proiectat pentru aterizare în condițiile Rusiei centrale.

Fructe de culoare stacojie, formă clasică, cu gust bogat și pulpă densă. Se curăță în 100-105 zile după aterizare.

căpșună

Soi preferat de grădinari, datorită pensulelor mari cu multe fructe de culoare roșie. Este folosit pentru decorarea parcelei, dar este potrivit și pentru prepararea salatelor. Rezistent la multe boli și nu necesită întreținere, precum alte soiuri.

Schelkovsky

Grad de maturare super timpuriu. Rezistent la boli majore de roșii. Potrivit pentru conserve, deoarece fructele au o piele densă și sunt foarte suculente.

Fructele roșii saturate apar încă din 85 de zile de la plantare.

Struguri verzi

Varietate exotica de rosii cherry. Potrivit pentru cei care doresc să-și decoreze grădina sau să-și mulțumească cei dragi cu o gustare delicioasă.

Fructele coapte sunt verzi, dar dulci și dense. Ripen în 160-180 de zile de la aterizare.

Picătură de miere

Iubit de mulți grădinari pentru forma neobișnuită a fructului. Pare o picătură atârnată de o ramură. Ajunge la mai mult de 2 metri lungime, prin urmare, necesită o bandă obligatorie pe suport.

Fructele sunt de culoare galben-strălucitor, cu un gust rafinat, ușor picant. Potrivit pentru prepararea mâncărurilor calde și a preparatelor pentru iarnă. Se coace la 110 zile de la plantare.

Cireașă dulce

Aparține gradelor deosebit de timpurii. Roșiile din acest soi se coacă în 70-80 de zile de la plantare în pământ. Rezistent la diverse boli și modificări ale condițiilor climatice. Dau o recoltă bună. Este recomandat să mănânci crud.

Margol

Cea mai frumoasă dintre soiurile de roșii cherry pentru pământ deschis, datorită aspectului său. O grămadă de roșii seamănă cu o grămadă de struguri. În timpul maturarii, poate avea fructe care variază de la verde deschis la stacojiu profund. Folosit de grădinari pentru a-și decora comploturile și amantele pentru conserve întregi. Recoltarea se coace în 100-110 zile.

Roșiile cherry din aceste soiuri pot fi amestecate între ele atât în ​​grădină, cât și în mâncare. Roșiile diferite vor arăta deosebit de frumos într-o salată și vor deveni un fel de mâncare preferat pentru copii, datorită culorii strălucitoare și gustului dulce..

Prezentare generală a celor mai bune soiuri de roșii cherry

Roșii în miniatură cu o mare varietate de culori și forme au fost incluse în dieta noastră împreună cu roșii mai tradiționale. Cireșul este folosit pentru a decora feluri de mâncare, pentru a crea canapele și gustări, precum și conserve. Roșiile mici dulci sunt îndrăgite atât de adulți, cât și de copii. Pe lângă aspectul lor atractiv și gustul excelent, acestea sunt perfect păstrate mult timp. Producătorii de semințe oferă soiuri nu numai pentru sere și grădini de legume, ci și pentru cultivarea pe un prag de fereastră sau balcon.

Soiuri de roșii cherry

Soiurile de roșii cu fructe mici reprezintă un grup mare, ale cărui reprezentanți diferă între ele în mai multe caracteristici:

 • forma și culoarea fructului;
 • înălțimea tufișului;
 • structura inflorescenței;
 • perioada de maturare;
 • metodă de creștere.

În ciuda faptului că ciresul și-a primit numele datorită asemănării sale cu cireșele, nu toate soiurile seamănă cu această formă de fructe de pădure. Puteți găsi soiuri în formă de pere, ovale sau alungite. Unul dintre semnele comune ale roșiilor cu fructe mici este masa unei roșii. În stadiul de maturitate tehnică, cireșa cântărește în intervalul 10-30 g.

Majoritatea soiurilor sunt nedeterminate. În sere, înălțimea lăstarilor atinge 2 m sau mai mult. Există însă soiuri cu tufe compacte, potrivite pentru cultivarea în containere. Cireșii cu creștere mică sunt plantați pe balcoane, loghi și pervazuri. Dimensiunea mică a sistemului de rădăcini vă permite să cultivați roșii într-un sol limitat.

Structura periilor de fructe depinde și de soi. „Cireșele” în miniatură pot fi colectate în ciorchini, ajungând la 1 m lungime sau localizate pe ramuri scurte de 4-5 bucăți. Unii cireși sunt acoperiți cu fructe unice. În același timp, o caracteristică distinctivă a tuturor soiurilor este maturarea simultană a roșiilor pe o ramură. Perioada în care roșiile au timp să se coacă complet variază de la 2,5 luni la soiurile timpurii, la 4-5 luni la soiurile târzii.

Pe lângă acești parametri, roșiile cherry diferă în ceea ce privește metoda de cultivare. Atunci când alegeți un soi, este necesar să se țină seama de ce tip de sol este sau care este crescut: deschis sau protejat.

Fapt interesant! Primul nume pentru roșiile cherry a fost „Tomate TV”. Una dintre sarcinile pe care crescătorii și-au stabilit-o a fost să creeze o varietate pentru o gustare sănătoasă pentru întreaga familie în timp ce se uita la televizor.

Cele mai bune soiuri pentru teren deschis

Pe paturile de grădină, tufișurile de roșii nu au protecție împotriva fluctuațiilor bruște ale temperaturii, ploilor prelungite, dăunătorilor și bolilor. Soiurile pentru teren deschis trebuie să fie foarte imune la condiții adverse, să fie rezistente la bolile bacteriene și fungice. Grădinarii cu experiență se oferă să acorde atenție soiurilor care s-au dovedit în paturi obișnuite, fără adăpost.

 • Cherry Blossam F Recoltarea este apreciată pentru maturitatea sa timpurie și imunitatea ridicată la boli. Hibridul este format în 3 tulpini înălțime de 1 m. Fructele roșii cu pulpa suculentă și gustoasă sunt colectate în perii de 8-10 buc. Arbustul are nevoie de sprijin și legare. Scopul roșiilor este universal, datorită faptului că coaja densă nu se crăpa în timpul transportului și în conserve în general.
 • Deliciul grădinarului. Se caracterizează prin fructificare lungă și productivitate ridicată în timpul formării unui tufiș de 2-3 tulpini. O plantă de tip determinant rezistentă la boli și insecte dăunătoare. În timpul sezonului, 7-8 kg de fructe rotunde, stacojii se coacă pe tufiș. Gustul roșiilor coapte este bogat, dulce.
 • Cireș negru Varietate înaltă cu frunze mari întunecate și fructe rotunde de o nuanță de ciocolată. Tuful este format într-o tulpină, pe care sunt așezate perii cu 15-20 de roșii. Greutatea medie a unei „vișine” este de 20 g. Ideal pentru salate și gustări, nu crăpa în timpul conservării.

Soiurile listate de roșii cherry sunt recomandate să fie cultivate în răsaduri, în special în regiunile cu o vară scurtă. Tehnologia agricolă presupune îndepărtarea la timp a pașilor și acordarea de sprijin.

Soiuri pentru sere

Multe soiuri de cireș sunt potrivite pentru cultivare în pământ protejat. Atunci când alegeți un soi ar trebui să fie ghidat de dimensiunea serei. Grădinarii experimentați plantează mai multe soiuri care diferă în înălțime pentru a maximiza utilizarea spațiului și pentru a evita plantările îngroșate..

 • Perle dulci. Un grad precoce rezistent la întârziere. Fructele rotunde, în miniatură, se disting prin gustul de miere și aroma fructată. Recoltarea are loc în 95-100 de zile. Fructele culese în numeroase perii se coacă în același timp. Arbustul înalt necesită susținere de grâu și formarea tulpinii.
 • Muscat alb. Este apreciat pentru productivitatea ridicată, care se realizează atunci când se formează o tufă înaltă de 2 tulpini. Fructele în formă de pere sunt localizate pe mâini complexe. Gustul este dulce, pulpa este suculentă și aromată. Scopul roșiilor este universal.
 • Andrei F Hibrid cu maturare târzie cu randamente ridicate. Perii lungi de fructe sunt strecurate cu roșii roșii care cântăresc 20-25 g. Soiul este rezistent la majoritatea bolilor și dăunătorilor de umbre de noapte. Roșiile netede, suculente sunt consumate proaspete, adăugate în salate, folosite în piesele de lucru.
 • Crema de ametist cires. Soiul se caracterizează printr-o culoare neobișnuită de roșii coapte, miniatură. Pielea galben-crem este acoperită cu pete violete. Gustul este neobișnuit de dulce. Fructele cu o greutate medie de 10-15 g sunt colectate într-o perie. Crema de vișine este potrivită pentru depozitarea pe termen lung, tolerează transportul fără pierderi.

Soiuri de roșii cherry pentru balcoane și camere

Soiurile compacte de roșii cu fructe mici sunt capabile să dea roade în apartament și pe balcon. Pentru a cultiva cireșe într-o cutie sau într-un bol mare, trebuie să selectați corect semințele. Producătorii produc serii speciale pentru grădini pe pervaz.

 • Balcon Roșie F Roșie pitică care crește într-un vas de 3 litri. Nu necesită îndepărtarea și formarea ramurilor laterale. Fructele sunt rotunde, netede, roșii. Randamentul scăzut este compensat de gustul excelent al roșiilor coapte și de îngrijirea neobișnuită.
 • Afine în zahăr. Grad foarte productiv. Cu o tehnologie agricolă adecvată este capabil să dea până la 3 kg din cultură. Numele reflectă gustul fructului, dulce cu o aciditate plăcută.
 • Cherry Lisa F Maturarea fără pretenții a tomatelor după 3 luni. Arbustul crește cu 1 m, nu necesită formare. Fructele sunt galben-portocaliu, alungite. Apreciat pentru gustul excelent și aspectul atractiv al roșiilor mici. Nu este destinat depozitării pe termen lung..

Astfel de soiuri și hibrizi precum „Minibell”, „Bonsai”, „Cherry”, „Cherry Kira F1” sunt populare. Majoritatea cireșilor de casă au o scurtă perioadă de fructificare..

Soiuri nedezdimensionate

Avantajul roșiilor cu dimensiuni compacte și mici este îngrijirea mai ușoară. Nu trebuie să se formeze tufe cu creștere mică, creșterea lor se oprește singură, după ce se formează mai multe perii de flori. Puteți cultiva astfel de roșii în paturi deschise sau într-o seră.

 • Masline de cirese Este nevoie de 90-95 de zile pentru a coace fructele. În acest timp, pe un tufiș scăzut se toarnă 2-3 kg de roșii netede, netede, asemănătoare cu măsline. Înălțimea tufișului nu depășește jumătate de metru. Roșiile scarlatine întunecate au o greutate medie de 20 g. Sunt folosite pentru decorarea vaselor, prepararea salatelor, sărarea. Foarte gustos și parfumat.
 • Buton. O varietate timpurie pentru cultivare pe paturi și în adăposturi. Fructele au formă de cremă. Sub pielea densă este o pulpă suculentă, dulce. Roșiile coapte au o aromă caracteristică. Dimensiunea compactă a bucșei nu necesită suport și piele.

Soiuri înalte

Cea mai mare categorie de roșii cherry. Înălțimea plantei poate atinge 3-4 m. Culturile de roșii cherry cu perii lungi de fructe au nevoie de sprijin suplimentar. Pentru iluminarea uniformă a lăstarilor, se recomandă îndepărtarea ramurilor laterale și inferioare în timp util. La formarea tijei, este necesar să respectați recomandările producătorului.

 • Magic Cascade F Un hibrid înalt este cel mai bine cultivat pe un spalier. Tufele sunt dens acoperite cu ciorchini de fructe stacojii. Pe o perie, în același timp, se maturizează până la 40 buc. Grădinarii remarcă un randament ridicat, o maturizare rapidă și calități gustative excelente ale cascadei magice. Planta este rezistentă la condițiile meteorologice nefavorabile..
 • Madeira F Un hibrid timpuriu cu imunitate ridicată la bolile fungice. Fructificarea începe la mijlocul verii și se încheie numai odată cu apariția înghețului. Fructe rotunde, netede, de culoare roșie intensă, sunt colectate în ciorchine lungi.
 • Portocaliu Quiche-mish F Hibrid de tip indeterminat. Productivitatea atinge 14 kg / m2. Tufele sunt acoperite dens cu numeroase ciorchini de roșii roșii. Recoltarea începe în 3,5 luni. Scopul fructului este universal.

Aplicația principală

Roșiile mini au un gust superior multor soiuri tradiționale. Pulpa dulce și aromată atrage atenția experților culinari din întreaga lume. Cireșa este folosită ca decor pentru mâncărurile principale și gustările, salatele de vitamine sunt preparate pe baza lor. Pielea densă vă permite să mențineți forma fructului în timpul tratamentului termic. „Cireșele” vegetale sunt adăugate la pizza, uscate, coapte cu alte produse.

Dimensiunea mică a vișinelor vă permite să le utilizați în conservele de fructe întregi. Roșiile mini arată spectaculos în borcane cu marinată. Unele gospodine s-au adaptat să umple cu ajutorul soiurilor cu fructe mici golurile formate în timpul sării roșiilor mari.

Cireșă delicioasă, parfumată demnă de a acționa ca o gustare independentă. Este deosebit de plăcut să te bucuri de roșii de desert smulgute din propria grădină..

Roșii cherry. Descriere, caracteristici, cultivare și soiuri de roșii cherry

Descrierea și caracteristicile roșiilor cherry

Legumele sunt necesare în bucătărie pentru orice gospodină, fără ele este pur și simplu de neconceput să gătești multe feluri de mâncare: gourmet sau cotidian. Printre cele mai populare și des servite pe masă produsele, în primul rând, desigur, roșiile.

Adesea, aceste daruri ale naturii sunt numite roșii, pentru că așa sună numele inițial al plantei, răsfățându-i pe alții cu fructe suculente, atât de iubite.

Această cultură de legume aparține familiei Solanaceae și arată ca un arbust erbaceu cu tulpină directă, frunze de cartof, o rădăcină dezvoltată și puternică.

Și deși există multe soiuri de roșii, iar fructele lor diferă uneori ca mărime și forme fantastice, de multe ori sunt necesare produse de dimensiuni mici, care sunt convenabile în pregătirea unor creații culinare exotice, salate, aperitive și conserve pentru iarnă.

Acestea includ roșii cherry. Aceasta este o versiune în miniatură a tomatelor familiare, care are o valoare nutritivă ridicată, un gust mai dulce, vitamine și nutrienți, precum și capacitatea de a fi păstrată proaspătă mult timp, uneori mult mai mare decât omologii mari ai acesteia..

Atunci când descriem roșiile cherry, este important să rețineți că urmașii acestei culturi au cele mai interesante forme, există alungite, ovale și în formă de lacrimă.

Iar culoarea fructelor poate fi nu numai roșie, roșiile cherry surprind cu portocale, zmeură, galben și alte culori. Greutatea epruvetelor mari poate fi de aproximativ 30 g, dar există fructe foarte mici, cu masa de 10 g și dimensiunea unui vârf de deget.

Italienii numesc roșii mere aurii, dar botanicienii susțin că acestea sunt doar fructe de pădure sau fructe. Cu toate acestea, din moment ce fructele de roșii sunt servite pentru prânz, printre alte produse serioase, și nu pentru desert, ca un fel de delicatesă, este considerat oficial ca legumele lor.

Privind fotografia roșiilor cherry, puteți vedea originalitatea aspectului culturii, care dă roșii în miniatură, care în sens literal pot trece foarte bine pentru fructe sau fructe de pădure, în timp ce posedă un gust adecvat.

Fructele de pe tufișurile acestei culturi cresc în ciorchine și, cel mai adesea, în timpul recoltei, sunt îndepărtate direct cu periile pe care sunt formate, coacăzând aproape simultan până la 20 de bucăți de roșii în miniatură. Proprietăți similare ale unei plante cu aspect exotic sunt adesea folosite ca decorative.

Cultivarea și îngrijirea roșiilor cherry

Primele soiuri de roșii cherry în miniatură (cherry traduse din engleză), în aparență asemănătoare cu fructe de pădure, au fost crescute de crescătorii israelieni acum aproximativ o jumătate de secol.

Astăzi, cultura include un grup de hibrizi și soiuri moderne. Caracterizând roșiile cherry, trebuie menționat că o astfel de varietate este adaptată să crească în zone cu un climat cald.

Cultura tolerează perfect viciile vremii, schimbările de temperatură și se simt excelent chiar și cu udări neregulate, deoarece are capacitatea de a acumula umiditate.

Dar, în același timp, în majoritatea soiurilor, fructele plantei se coacă destul de lent, astfel încât prima cultură este eliminată nu mai devreme de jumătatea lunii iulie.

În legătură cu particularitățile acestei flore, nu are sens să plantați semințe de cireș direct în căsuța de vară sau în grădină primăvara, deoarece vremea corespunzătoare este stabilită pe latitudini temperate doar până la sfârșitul lunii mai, iar planta iubitoare de căldură nu va avea timp să se recolteze înainte de toamna rece..

Deoarece roșiile cherry nu sunt potrivite pentru pământ deschis, nu există altă cale de ieșire decât să crească răsaduri. În acest caz, se folosesc cutii cu sol de turbă și sol de gazon, îmbogățite cu cărbune, humus și alte îngrășăminte. Pentru plantarea în sol, se adună caneluri adânci în care se pun semințe de roșii cherry.

Sunt acoperite cu un strat subțire de pământ, udate și așezate în containere pe pervazul cu vedere la partea însorită a străzii, unde temperatura este de cel puțin 25 ° C. În lipsa căldurii și a luminii, este necesar să se asigure încălzire și iluminare suplimentare.

Primele germeni apar o săptămână mai târziu, apoi cutia poate fi mutată într-un loc mai răcoros. Răsadurile ar trebui să fie prevăzute cu udare regulată, dar nu excesivă, după cum este necesar.

Și când apar mai multe frunze, varza este transplantată în recipiente mici separate: cupe sau ghivece, în timp ce puteți folosi solul vechi.

În condiții de vreme caldă persistentă, astfel de răsaduri pot fi așezate pe balcon sau verandă, unde trebuie udate regulat, nu uitați să dezlipiți solul și să îndepărtați lăstarii prea lungi cu unelte curate potrivite pentru acest caz..

Pe stradă, răsadurile pot fi plantate doar până la jumătatea lunii mai, când pericolul de îngheț s-a terminat, întărind anterior plantele tinere. În același timp, pe vreme bună, plantele se desfășoară timp de câteva zile la aer curat..

Cu o zi înainte de plantare, udarea trebuie oprită și solul pregătit pe șantier, slăbindu-l la o adâncime de câțiva centimetri. Apoi, trebuie să săpați găuri superficiale la o distanță de un metru unul de altul. După ce au plantat răsadurile în gropi, acestea trebuie umplute cu apă, iar după ce umiditatea este absorbită, compactează solul și udă-l din nou.

Roșiile cherry sunt adesea cultivate pentru frumusețe pe balcon și în coșuri agățate care împodobesc verandele și sunt adesea așezate în camerele din clădirile de apartamente. În același timp, aspectul exotic al ciorchinelor agățate de roșii în miniatură arată original și impresionant..

Îngrijirea cireșelor are o serie de caracteristici. O varietate de aceste roșii adoră umiditatea, de aceea este necesară o udare moderată zilnic. De asemenea, este necesar să slăbiți în mod regulat solul din jurul plantelor. Ramurile acestei culturi, cu o creștere semnificativă, sunt de obicei legate de un spalier.

Dacă toate regulile de îngrijire sunt respectate exact și fructele sunt complet coapte, atunci aceasta este o garanție că roșiile cherry vă vor încânta cu proprietățile lor benefice și gustul bogat. În plus, o astfel de cultură este destul de capabilă să ofere un venit tangibil proprietarilor de grădină..

Tipuri de rosii cherry

Roșii cu fructe mici, astăzi, există aproximativ o sută de specii care se diferențiază între ele în înălțimea tufei de răspândire, în ceea ce privește maturarea completă, forma și culoarea fructelor.

Soiurile de roșii cherry, în funcție de mărimea tulpinilor, sunt împărțite în cascadorii, mijlocii și înalți. Toate sunt bune pentru creșterea în spații private și în sere, dar pentru reproducerea în casă, speciile inferioare sunt mai des alese.

Unii hibrizi de roșii cherry au un randament aproape record. Soiurile indeterminate se dezvoltă intens cu orice metodă de cultivare închisă sau deschisă, iar tufișurile soiurilor individuale pot atinge o înălțime de cinci metri, formând bucheți uriașe de fructe.

Cireșul hibrid dulce f1 este o roșie care este la cerere mare în rândul legumicultorilor, datorită maturării timpurii a periilor, capacității de a da roade pe o perioadă lungă și a unui gust deosebit. Fructele suitei de vișine cu roșii au forma unei mingi de tenis, iar tulpinile pot atinge o lungime de până la 4 m.

Cireșe roșii - un soi crescut în Rusia, care se găsește adesea în țara noastră în grădinile de legume și căsuțele de vară. Cultura este cultivată ca plantă ornamentală, dar fructele sale rotunjite care conțin licopen (din care se obține culoarea caracteristică a acestui soi) sunt capabile să mulțumească gourmets nu mai puțin decât aspectul exotic al acestei flore.

Cireșele galbene sunt înzestrate cu maturare timpurie. Arbustii din această cultură cresc la o înălțime de doi metri. Fructul neted, rotunjit al plantei are un gust dulce, dar atunci când este crescut la umbră, este de obicei ușor acru.

Culoarea roșiilor este, după cum îi spune și numele, galben. Roșiile cherry din acest soi sunt foarte bune în formă proaspătă, fiind decorația originală a mesei, dar pot fi folosite cu succes și pentru pregătirile pentru iarnă.

Există, de asemenea, un grup de soiuri care au culoare violetă neagră sau mai degrabă închisă, datorită conținutului de antocianină din fructe. Această substanță, în plus, are capacitatea de a ucide bacteriile dăunătoare.

Iar utilizarea unor astfel de legume îmbunătățește sistemul imunitar uman, contribuind la combaterea infecțiilor virale. În plus, roșia cherry neagră, ajută la întărirea vederii și este utilă pentru pacienții cu cancer. Astfel de roșii sunt utilizate cu succes pentru a decora creații culinare și conserve..

Și mărimea mică a legumelor este convenabilă pentru umplerea golurilor dintre castraveți, vinete și roșii mari în borcane în timp ce murăturile pentru iarnă. Culoarea neobișnuită a fructelor este deosebit de atractivă pentru copii și dă naștere dorinței de a mânca un produs bogat în vitamine..

Soiul de tomate cherry cu căpșuni este foarte potrivit pentru iubitorii recoltării timpurii. Prin frumusețea aspectului și gustul fructelor, o astfel de cultură poate mulțumi în exces.

Acesta este un hibrid de dimensiuni medii, care atinge o înălțime de puțin peste un metru, roșiile pe care se maturizează complet după o perioadă de o sută de zile după plantare. Fructele culturii sunt deosebit de originale, având o culoare roșie strălucitoare, iar în aparență sunt ca niște căpșuni.

Greutatea roșiilor poate ajunge la 40 g. Singurul inconvenient al soiului este necesitatea consumării culturii imediat după recoltare, deoarece astfel de legume nu pot fi păstrate o perioadă lungă de timp.

Boli și controlul roșiilor cherry

Această cultură este destul de rezistentă la boli, iar măsurile preventive în timp pot salva recolta de legume de pierderi inutile. Conform recenziilor, roșia cherry suferă adesea de întârziere.

Cel mai frapant simptom al acestei boli foarte neplăcute este îngălbenirea și căderea frunzelor. Motivul cel mai adesea este umiditatea excesivă, deci regimul de irigare în acest caz trebuie reglementat în mod corespunzător.

Dacă planta este cultivată într-o seră, atunci cu apariția simptomelor menționate, ar trebui să ventilați adesea camera și să eliminați frunzele bolnave.

Pentru a combate tâlhăria târzie, metodele alternative accesibile și dovedite funcționează bine. Zerul obișnuit poate ajuta aici, care este pe jumătate diluat cu apă, pulverizându-l cu cultura afectată.

De asemenea, este important, la o săptămână de la plantarea răsadurilor pe șantier, presărați culoarul cu cenușă, ceea ce ajută, ca măsură preventivă. În unele cazuri, se utilizează lichidul Bordeaux și medicamentul: Mikosan și Fitosporin., Care sunt utilizate în conformitate cu instrucțiunile de pe pachete.

Cireșul este, de asemenea, supus putregaiului vertexului. O astfel de boală nu este greu de recunoscut, în timp ce vârfurile fructelor devin brune sau negre. Pentru a preveni acest lucru, la plantarea răsadurilor, în fiecare godeu se adaugă azotat de calciu în cantitate de o lingură și puțină cenușă de lemn.

Lipsa de udare și microelemente poate determina planta să curbeze frunzele, ceea ce poate fi prevenit prin îngrijirea de calitate. Adesea cultura este atacată de afide, medicamentul "Verticilina" ajută la scăparea de ea, precum și extractul de galbenă, tutun și mușețel.

Spotting maroniu se poate dovedi a fi o boală destul de periculoasă, care poate distruge complet planta. După cum sugerează și numele, simptomele bolii sunt apariția unor pete maronii pe frunze. Pentru a scăpa de ele, ar trebui să folosiți „Fitosporin”.

Desigur, la creșterea oricărei culturi, chimia este utilizată cel mai bine doar în cazuri extreme și, mai ales, folosiți măsuri preventive, îngrijire de calitate și metode alternative..

Cel mai adesea, acest lucru este suficient pentru a crește cele mai bune roșii cherry. Cu toate acestea, se întâmplă că nu poți face fără tratament serios, iar aici trebuie să folosești medicamente puternice moderne.

Concluzionând povestea despre planta uimitoare. Concepția greșită este destul de comună, că cireșul este o plantă exclusiv ornamentală folosită la gătit doar pentru a aduce un aspect piquant, bucate servite la masă și crescute pentru a decora grădini, paturi de flori, terase de design și balcoane..

Dar nu trebuie să uităm că roșiile cherry dulci, care conțin o cantitate mare de zahăr și vitamine, nu sunt numai frumoase, dar sănătoase și au un gust bogat, adesea completat de aroma afine, zmeură și pepeni.

Dulciuri pe o ramură: soiuri de roșii cherry pentru pământ deschis siberian

În sezonul trecut am plantat mai mulți hibrizi diferiți de roșii cherry și toți m-au mulțumit cu o recoltă bună. Despre ce soiuri am ales pentru plantare și care soiuri sunt cele mai populare în rândul rezidenților de vară, voi povesti în acest articol. Voi da o fotografie și o descriere, recenzia mea despre creștere.

Este posibil să crească vișine în pământ deschis în Siberia?

Locuiesc într-o zonă agricolă riscantă - în Siberia, cresc roșii în pământ deschis. Și acest lucru își lasă amprenta asupra naturii cultivării lor..

Desigur, roșiile cu carne cu fructe mari sunt bune. Dar în pământ deschis și chiar în condiții nefavorabile de vară, acestea nu își manifestă foarte des toate calitățile. O primă perie bună cu mai multe fructe mari va fi legată, a doua fructe nu este atât de mare și au dimensiuni mai mici și asta este tot.

De aceea, de ceva timp am început să cresc roșii cherry și sunt foarte mulțumit de rezultat.

Cireșa include soiuri de roșii a căror greutate în fructe nu depășește 25 g. Sunt roșii foarte gustoase, potrivite pentru salate, murături, pentru conserve întregi și în special pentru decorarea mesei.

Foto: soiuri cocktail Pomisolka și Cherry

Sfaturi pentru cultivarea cireșelor

În Siberia, semințele pentru răsaduri încep să semene la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie. Datele sunt alese astfel încât răsadurile să fie plantate în pământ deschis nu mai devreme de începutul lunii iunie, la vârsta de 60-65 de zile. Puteți planta în seră în aprilie-mai.

 1. Plantat la o adâncime de cca. 1 cm, scufundați-vă când apare o pereche de frunze reale.
 2. Dacă este nevoie de îngrășăminte, sunt permise 2-3 pansamente cu o compoziție minerală complexă.
 3. Cu o săptămână înainte de plantare în sol, răsadurile trebuie întărite - scoase la balcon în timpul zilei.
În momentul transplantului răsaduri ar trebui să aibă 6-7 frunze reale și cel puțin 1 perie de flori

Se recomandă plantarea plantelor conform schemei: 30x50 cm.

Foto: soiul Valentine și hibridul Blossam

Tomate Cherry F1

Am observat că, spre deosebire de roșiile cu fructe mari, roșiile cherry formează mai multe pensule, iar roșiile frumoase, îngrijite, atârnă de fiecare buchet. Mai mult, acum există mulți hibrizi minunați de așa-numitul tip de cocktail cu fructe nu atât de mici - cu o greutate de până la 70 g.

Aceste roșii minunate sunt minunate pentru salate și conserve. Și proaspete, aceste roșii sunt pur și simplu uimitoare! Mi-au plăcut mai ales cei trei hibrizi:

 1. Zmeura Farmer F1
 2. Dulciuri pentru copii F1
 3. Bomboane de miere F1

Zmeura Farmer F1

Acest hibrid cu maturitate timpurie medie, de tip determinant, formează tufe joase până la 70 cm. L-am format în 3-4 tulpini și multe perii cu fructe care cântăresc până la 60 g au fost legate de ele.
Roșiile sunt rotunjite, roșii-crem. În descrierea soiului, este indicată rezistența la extremele de temperatură, care este foarte importantă atunci când este crescută în climatul nostru și în pământ deschis. În general, aceste roșii m-au mulțumit cu recolta și gustul lor dulce. Au crescut bine pe paturi până la îngheț.

Dulciuri pentru copii F1

Plantele din pământ au crescut destul de înalte și au format până la 6 perii pe lăstare - și am lăsat 2 tulpini pe plantă. Fructe pentru dulciurile pentru copii F1 cu o greutate de până la 50–70 g, rotunde, galbene și roșii. Foarte gustos, dulce, bogat în zahăr și vitamine..

Bomboane de miere F1

Determinant, înălțimea plantelor în pământ deschis nu este mai mare de 80 cm. Am plantat și plantat plante. S-au format multe perii, atârnate din abundență de fructe de formă medie, de o dimensiune medie (30–40 g), de culoare galbenă. S-au dovedit a fi foarte dulci. Soiul este rezistent la boli și rezistent în climatul nostru dificil. Cu siguranță voi continua să cresc acești hibrizi.!

Foto: Cherry Hybrids Dulciuri și Miere Bomboane

Cireș hibrid poate fi, de asemenea, recomandat:

 • Cherry Blossam F1,
 • 6 Punto 7 F1
 • Fântână dulce F1,
 • Keraso F1.

Foto: Hibrizi din seria olandeză de selecție

Cele mai bune roșii cherry

Roșiile cherry sunt foarte îndrăgite de gazde și sunt populare în rândul locuitorilor de vară. Sunt dulci, cu desert, decorează perfect orice masă de pe masa festivă..

O selecție de soiuri demne de autor și selecție sibiană și străină. Toate acestea nu depășesc o masă de 25 g, iar unele chiar uimesc cu dimensiunea în miniatură de 5-7 g.

În teren deschis, puteți crește aceste soiuri:

 1. aleasă a inimii,
 2. Colier roșu și galben,
 3. Obraznic,
 4. Cocktail de cirese,
 5. Dimineața,
 6. Picătură de rodie,
 7. Cireșele negre etc..

Foto: soiuri picătură de rodie și cireș negru

Colier roșu

Se maturizează în timp mediu timp de 115-117 zile de la apariția răsadurilor. Arbustul crește destul de puternic până la 1,5 m înălțime.

Perioada de maturareMijlocul sezonului
Productivitate3,6 kg / mp
ColorareRoșu / galben
Metoda de creșterePământ deschis / teren protejat
Masa fetalapână la 10 g
Forma fetalăSferic
Înălțimea plantelorpână la 150 cm
Tipul de tufișnedeterminat

Fructele sunt foarte atractive. Roșiile se coacă cu perii impresionante. În formă, seamănă cu cireșele (și mai exact cu „cireșul”). Culoarea fructelor coapte este roșu aprins, iar masa nu ajunge la 10 g.

Aceste „butași” despre gură tocmai se topesc, producătorul promite un conținut crescut de vitamina C și materie uscată. Vor decora toate sărurile și legumele asortate dacă nu sunt mâncate chiar acolo pe tufiș.

Cel mai remarcabil, după părerea mea, este că fructele sunt păstrate până la 1,5 -2 luni. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie asamblate nu separat, ci cu perii întregi și puse în cutii, astfel încât să nu se sfărâme.

Foto: colier roșu

Colier galben

Acesta este fratele colierului roșu. Toate caracteristicile sunt aceleași, cu excepția culorii fructului. Sunt galben strălucitor vesel și au un gust puțin diferit, ca toate roșiile de culoare galbenă.

Fructele care cântăresc 5-7 g dau un randament de până la 3,5 kg de la 1 m kV

Foto: colier galben

Obraznic

O varietate de succes de reproducere sibiană (SibNIIRS). Poate fi cultivat în teren deschis și sub adăposturi temporare de film.

Perioada de maturareTimp copt
Productivitate4,5 kg / mp
ColorareRoz
Metoda de creștereTeren deschis
Masa fetala10 g
Forma fetalăSferic
Înălțimea plantelorpână la 180 cm
Tipul de tufișnedeterminat

Planta este înaltă, așa că aveți nevoie de sprijin, iar tufișul în sine, care crește până la 1,8 m, este format regulat și ecologic.

Începe să se coacă după 100 de zile de la apariția răsadurilor. „Tăierile” se mențin cu o culoare frumoasă crimson și o obovată neobișnuită, așa cum spun crescătorii. Fructele care cântăresc 11 g sunt foarte gustoase, de densitate medie, strălucitoare.

Soiul este destul de rodnic, vă permite să colectați până la 4,5 kg de la 1 m kV, dacă utilizați adăposturi de film.

Grădina Antonov. Buletin informativ

O selecție a celor mai populare știri, anunțuri utile, evenimente și concursuri gratuite.
Alăturați-vă comunității de rezidenți entuziaști de vară.

CALENDARUL CLIENTULUI

GRĂDINĂ

FLORI ȘI PLANTE

PROIECTAREA CASEI

AFACERI ECONOMICE

RECETE UTILIZATE

 • despre proiect
 • Instalați aplicația mobilă
 • Pentru cooperare, scrieți la adresa [email protected]
  Folosirea materialelor proiectului antonovsad.ru este posibilă numai cu indicarea explicită a sursei și prezența unei legături active

Grădina Antonov - un site pentru rezidenții entuziaști de vară

Vă invităm în colțul nostru confortabil! Ne bucurăm să vorbim și așteptăm cu nerăbdare hobby-ul grădinarilor care cunosc grădinari și experimentatori, care vor oferi sfaturi și răspunsuri la întrebări. Colectăm cu nerăbdare articole, tutoriale video, fotografii și cursuri de master în toată Rusia, pentru a face materiale convenabile și interesante. citește și vezi.

Acum există 2.000 de articole despre cultivarea de roșii, castraveți și ardei, îngrijirea mărului, a perei și a prunului, semințe pentru răsaduri, în seră și în pământ deschis, formarea de arbori și arbuști, ciupirea și ciupirea legumelor, îmbrăcarea florilor.

Este deosebit de important pentru locuitorii de vară să determine momentul exact al plantării și zilele favorabile de însămânțare, udare, fertilizare și tăiere. Pentru a face acest lucru, publicăm în mod regulat actualul calendar Lunar și postăm o listă de activități sezoniere, din ianuarie până în decembrie.

Secțiunile sunt umplute cu note privind tehnologia agricolă a fructelor, fructelor, florilor și legumelor. Există tehnici complicate de grădinărit pentru toate regiunile climatice. Când să plantezi ceapă și usturoi în suburbii? Cum să îngrijești strugurii pe banda de mijloc? Ce soiuri să alegeți pentru Orientul Îndepărtat? Cum să ascunzi trandafirii în Siberia?

În fiecare zi adăugăm texte despre cum să păstrăm sănătatea răsadurilor, să protejăm răsadurile tinere de adversități și să oferim locuitorilor din mediul rural o dietă completă și o alimentație adecvată. Vizitatorii sunt bucuroși să împărtășească observații despre modul în care locuitorii din sere și paturi câștigă forță. Împreună căutăm modalități eficiente de a combate eficient bolile și dăunătorii, calculăm normele de fertilizare și fertilizare.

Vrei să te laude cu cele mai mari roșii? Alegerea celor mai bune murături pentru sărare? Căutați o recoltă timpurie? Încercați modalități fiabile de a scăpa de buruieni? Simțiți-vă liber să întrebați în secțiunea Întrebări și răspunsuri și obțineți răspunsuri rapide și precise. Experți cu experiență, agronomi, cercetători și amatori experimentați sunt mândri să prezinte sfaturi și sfaturi despre viața personală.

Grădinarii cu pasiune creează oaze uimitoare, pline de frumusețea plantelor și o recoltă generoasă! Povestește-ne cum ai așezat oaspeții exotici în paturi, ce știri de peste mări s-au încumetat să încerce. Afișați fotografii și descrieți observațiile din grădină. Redactorii și cititorii vor fi fericiți să știe că sunt crescuți în Transbaikalia și Primorye, regiunile Leningrad și Moscova. Vindeți și cumpărați răsaduri? Cauți semințe de colecție rare? Plasați anunțuri private la cumpărarea și vânzarea, căutarea și furnizarea de servicii. Ce se întâmplă dacă există roșii uriașe selectate de autor direct în regiunea dvs. sau cu expediere din Urals!

Ei bine, când doriți să faceți o pauză din afacerea iubită, căutați în rețete utile - pentru un corp sănătos și o masă delicioasă. Măști și creme simple la domiciliu, preparate rafinate, salate, compoturi și grătar - tot ce se încântă în sezon și seamănă cu gustul fructelor proaspete în serile de iarnă. Grădina Antonov este fericită pentru toată lumea pentru care casa de vară și agricultura sunt o sursă de bucurie și o bucată de suflet!

Cele mai bune soiuri de roșii cherry cu descriere și fotografie

Roșiile cherry, ca toate celelalte tipuri de roșii, s-au răspândit în întreaga lume din America de Sud, unde indienii au învățat să le crească. Prima mențiune scrisă a roșiilor mici asemănătoare cu vișine datează din 1623. După apariția cireșelor în Europa, s-au început lucrări intense la dezvoltarea de noi specii, soiuri mai rezistente, puternice și neobișnuite. Articolul va avea în vedere cele mai bune soiuri de cireș pentru sere, teren deschis și metodologia de cultivare a acestora.

Care sunt caracteristicile roșiilor cherry?

Numele lor neobișnuit „cireș”, aceste roșii au obținut o dimensiune neobișnuit de mică. În aparență, arată într-adevăr o cireșă mare care cântărește 10-30 de grame.

Roșiile cherry nu numai că sunt mici, dar au și un gust unic, care nu încetează să afecteze grădinarii. Cireșele sunt mult mai dulci decât roșiile obișnuite, au un gust delicat, delicat, aproape fără acid. Unele soiuri au o aromă interesantă de pepene sau fructe de padure diferite..

În aparență, arată într-adevăr o cireșă mare care cântărește 10-30 de grame

Cireșul este cultivat pe pământ deschis, în sere, sere, pe balcoane sau loghi. Această plantă nu este delicioasă din punct de vedere al condițiilor și, cu toate acestea, oamenii de știință au dovedit că cele mai sănătoase roșii coacă în aer liber. Datorită abundenței luminii solare și a căldurii pe întreaga perioadă de creștere, acestea pot fi saturate cu substanțe nutritive cât mai mult posibil..

Cele mai bune soiuri de roșii cherry pentru pământ deschis

Roșiile cherry pentru teren deschis sunt rezistente la medii agresive, schimbări bruște ale temperaturii, dăunători. Acestea sunt cultivate cu o legătură simplă la coji sau spaliere - în funcție de tipul de plantă.

 • „Margele” este o varietate interesantă de selecție japoneză la mijlocul sezonului. Fructele depășesc rareori diametrul de 1 cm, roșu, luminos, foarte dulce și gustos. Folosit proaspăt și pentru conservare, sărare.
 • „Picătură de miere” este un soi rusesc. Crește până la 2 metri, vitreg. Fructe de 15-30 grame, în perii de până la 15 roșii cu aceeași formă de lacrimă. Culoarea este galbenă, gustul este dulceag, cu un gust de miere.

Cele mai bune soiuri de roșii cherry pentru pământ deschis

De asemenea, pe pământ deschis, puteți cultiva roșii cherry din soiurile „Crinul văii”, „Cascada magică”, „Regina Margot”, „Margele de aur”, „Svia Pia”, „Felie de pepene” etc..

Cum se cultivă roșiile cherry în pământ deschis?

Cultivarea cireșelor pe câmp deschis este de obicei realizată prin metoda de răsad. Răsadurile încep să fie făcute de la mijlocul lunii martie până la începutul lunii aprilie. În caz contrar, pur și simplu nu are timp să crească până la momentul plantării. În teren deschis, răsadurile pot fi plantate în jurul lunii mai. Până în acest moment, vremea caldă se stabilește de obicei..

Răsadurile sunt făcute destul de simple. În primul rând, terenul este pregătit (pentru răsaduri), încălzit la temperatura camerei, prelucrat cu o soluție de permanganat de potasiu, sau cel puțin doar apă clocotită, pentru a distruge cele mai multe microorganisme dăunătoare. Acum puteți semăna în pământ semințe de roșii cherry. Se realizează rânduri până la 1 cm adâncime, se pot pune semințe la ele la o distanță de 0,5-1 cm. După plantare, semințele sunt presărate cu pământ și udate din sticla de pulverizare cu apă caldă și decontată.

Cultivarea cireșelor pe câmp deschis este de obicei realizată prin răsad

În timpul germinării, o cutie cu răsaduri este acoperită cu o peliculă și plasată într-o cameră cu o temperatură de + 25... + 28 grade. Nu trebuie să fie în întuneric - orele de zi ar trebui să fie de 10-12 ore. După apariția germenilor, filmul este îndepărtat, iar temperatura din cameră este redusă la +20 de grade. Când apar 3-4 frunze, puteți scufunda răsadurile în ghivece separate și începeți să se întărească pe balcon cel puțin la +16 grade!

Plantarea răsadurilor de roșii cherry în pământ deschis se desfășoară de la începutul lunii mai până la prima iunie, în funcție de condițiile meteorologice. Terenul, desigur, trebuie să fie foarte bine fertilizat. Lăstarii individuali se fac sub lăstari la o distanță de 30-70 cm unul de celălalt, în funcție de soi. Între rânduri se lasă o cale de un metru lățime pentru a face mersul confortabil.

După ce răsadurile au crescut, li se leagă cârlige sau alt suport, de care sunt legate, altfel tufișurile vor cădea pur și simplu la rulare. Îngrijirea plantelor constă în udare în timp util, recoltarea buruienilor, culturi, pulverizare de la dăunători, fertilizare.

Cele mai bune soiuri de roșii cherry pentru sere

Pentru sere se aleg de obicei roșiile cherry, care cresc bine chiar și la umbră și cu umiditate ridicată..

  „Madeira F1” oferă roșii mici de 25 de grame, colectate într-o perie de 16-20 de bucăți. Soiul este copt timpuriu, înalt, are o perioadă lungă de fructificare - până la frig, rezistent la multe boli.

Cele mai bune soiuri de roșii cherry pentru sere

În sere, puteți crește și soiuri: "Lycopa F1", "Raisin F1", "Black Cherry", "Date Orange F1", "Yellow Mimi F1".

Cum să crești vișine într-o seră?

Într-o seră, roșiile cherry cresc mult mai repede, iar recolta poate fi recoltată cu aproximativ 1-2 săptămâni mai devreme decât în ​​pământ deschis când se plantează în același timp ca în aer liber. În plus, sera vă permite să plantați vișine mult mai devreme, iar dacă camera este încălzită, planta poate fi cultivată pe tot parcursul anului, și nu doar în sezonul cald.

Într-o seră, roșiile cherry cresc mult mai repede

Cireșul este plantat într-o seră neîncălzită în aprilie. Dar trebuie să vă asigurați că încăperea este deja destul de caldă. Dacă este necesar, pământul este încălzit cu apă clocotită timp de 3-14 zile. Roșiile cherry pot fi plantate într-o cameră încălzită tot anul..

Pentru plantare, se folosesc răsaduri sau semințe. Dar prima metodă vă permite să obțineți o recoltă anterioară. Schema de plantare este aceeași ca și în cazul terenului deschis - între răsaduri ar trebui să fie de 30-70 cm, iar între paturi un metru. După plantare, este important să se monitorizeze calitatea, rata de creștere a plantelor, precum și microclimatul din seră.

Camera trebuie să fie aerisită zilnic. Udarea se efectuează după cum este necesar, dar terenul nu trebuie să se usuce! Din când în când este dezlănțuit, toate buruienile sunt îndepărtate. După ce varza ajunge la o înălțime de 30-40 cm, acestea trebuie să fie legate, indiferent dacă este un soi cu creștere mică sau înaltă.

Unde mai pot cultiva roșii cherry?

Pe lângă sere și teren deschis, roșiile cherry sunt adesea cultivate acasă, pe un pervaz sau pe balcon. Acest lucru nu este dificil, dar există mai multe premise.

Cireș interior

 1. Locul unde se află vasul de cultură trebuie să fie însorit și cald..
 2. Pentru cultivarea în interior, se folosesc doar soiuri de cireșe subdimensionate..
 3. Merită să alegeți roșii care sunt concepute special pentru cultivarea în interior. Acest grup include: „Miracolul Balconului”, „Bonsai F1”, „Minibel”, „Cherry Lisa”, „Baby”, „Cherry Kira”.
 4. Când crești cireșe în ghivece agățate, merită să dai preferință soiurilor cu tulpini bine îndoite: „Cireș deget”, „Mazăre”, „Cascadă roșie”, „Cascadă galbenă”, „Perlă de grădină”.

Cultivarea roșiilor cherry începe cu pregătirea răsadurilor. Pentru a face acest lucru, utilizați metoda descrisă mai sus. Doar când varza apar 3-4 frunze, acestea sunt scufundate în ghivece mari de 5-20 litri, și nu în pahare mici. Acum rămâne să oferim culturii condiții optime și anume:

 • o temperatura de + 20... + 30 grade;
 • umiditate scăzută;
 • aerisirea frecventă a camerei;
 • ore lungi de zi - 12-13 ore.

Astfel de plante sunt rareori bolnave și afectate de boli, dar în acest caz trebuie tratate cu insecticide sau fungicide.

Roșii cherry: soiuri pentru creștere

Roșiile cherry sunt printre cele mai populare tipuri de roșii. Legumele sunt utilizate pentru salate, uscare, conserve. Aflați mai multe despre culturile avansate din diferite perioade de maturare, citiți despre avantajele și dezavantajele acestora.

Roșii cherry: "Apricotin F1"

În lista „Cele mai bune soiuri de roșii cherry” puteți include în siguranță roșiile „apricotin F1”. Indeterminată (cu alte cuvinte, soiuri și hibrizi de creștere nelimitată), o salată de salată coaptă timpurie poartă perfect fructe în teren deschis sau în orice fel de seră. Fructificarea soiului începe la 95-100 de zile de la apariția răsadurilor. "Apricotin F1" rezistă bine la pete de frunze, viruși, ofilirea fusariumului.

Inflorescențele în roșiile din acest soi sunt de tip simplu. La o plantă, se formează 2-4 cuiburi. În fiecare perie compactă se leagă 15-20 de fructe rotunde, strălucitoare, netede, de culoare galben-portocaliu, a căror greutate medie depășește ușor 30 g.

Avantajele soiului includ:

 • nepretenție în cultivare;
 • gust excelent (dulce și acru, note fructate);
 • productivitate bună (3,1-4,2 kg / m²);
 • capacitatea de a colecta perii întregi;
 • transportabilitate excelentă, păstrând fructe.

În roșii, licopenul (pigment roșu), care poate acționa ca alergen, este complet absent. Roșiile coapte "Apricotin F1" sunt bogate în antioxidanți naturali (caroten, xantofilă).

Flori de grădină: cea mai nepretențioasă specie populară

Dezavantajele includ un număr mic de cuiburi.

Cum să crești această roșie cherry? Planta atinge o înălțime de 150-170 cm, deci are nevoie de o grâu. Forma 1–2 tulpini de pe o varză. Dacă există o tulpină, puteți lăsa până la 4 cuiburi, iar atunci când există două tulpini, nu crește mai mult de 2 perii fructifere pe fiecare dintre ele. Folosiți lăstari suplimentari pe toată perioada de creștere.

Roșii cherry: „Terek F1”

Care sunt roșiile cherry cu randament ridicat? Cele mai bune soiuri nu trebuie să aibă doar un randament ridicat, ci și un gust deosebit. Prin urmare, unul dintre cei mai buni hibrizi este considerat „Terek F1”.

Soiul este cultivat în sere și alte sere. Perioada de fructare începe după germinare în 90-95 zile. „Terek F1” este rezistent la ofilirea fusariumului asociat cu boli infecțioase ale plantelor, cladosporioză (cuvinte simple - spotting brown), virus mozaic de tutun.

Pe planta se formează inflorescențe simple și complexe. Fiecare perie conține 15-30 fructe netede rotunjite. Toti:

 • densitate medie;
 • culoare roșie suculentă;
 • cu o greutate medie de 17-19 g.

„Terek F1” este o plantă rezistentă, cu roduri abundente. Cu 1 m² de suprafață cultivată, puteți colecta până la 6 kg de roșii cherry. Rosia are un gust dulce excelent, lasa un gust fructat.

Planta este înaltă, de aceea este necesară zarzavatura. Pentru ca roșiile cherry din acest soi să se dezvolte bine, luați în considerare aceste recomandări:

 • pe 1 m² suprafață semănată, plantați nu mai mult de 2,5-2,8 buc. plante;
 • formează cel mult 1 tulpină;
 • eliminați vitregii pe tot parcursul sezonului de creștere.

Planta dă fructe în toată perioada de creștere. Fructele pot fi recoltate cu pensule..

Roșiile cherry: „F1 Fountain Sweet”

Roșiile cherry - roșii care au o mulțime de avantaje. Prin indicii gustativi la multe degustări, hibridul cu fructe în vârstă coapte (7 kg / m²) „Sweet Fountain F1” a fost recunoscut drept cel mai bun.

Soiul este cultivat în aer liber sau în interior. Primele roșii coapte vor apărea după germinare în 95-100 de zile. Hibridul este bine rezistent la boli precum:

 • Fusarium ofilit;
 • cladosporiosis;
 • virusul mozaicului de tutun.

Numeroase fructe lucioase netede sau ușor nervoase de densitate medie sunt colectate într-o perie lungă cu 25-30 de fructe de culoare stacojie strălucitoare cu luciu de lac. Greutatea fructelor - 18‒25 g.

Calitățile gustative ale acestui soi de roșii sunt destul de ridicate - aparține celor mai dulci hibrizi de acest tip. Un avantaj este și rezistența roșiilor coapte la crăpătură și vărsare.

Plantă 2,5-2,8 plante pe 1 m² suprafață semănată. Pe măsură ce crești, formează o tulpină, vitregă pe tot parcursul sezonului de creștere.

Roșii cherry: "Elf F1"

Dar dacă nu există seră, cum să crești roșiile cherry? Soiurile de multe roșii fructifică bine și în aer liber. Unul dintre cei mai buni dintre ei este un hibrid matur timpuriu "elf F1".

Planta este înaltă, are un internod de lungime medie. Hibridul începe să dea roade la 90-95 de zile de la apariție. Această roșie cherry este rezistentă la aceleași boli ca și soiul anterior..

Fructele sunt colectate în perii simple uniforme pe două fețe. Fiecare conține 14-16 tomate rotunde sau ușor ovale, netede, de culoare roșie închisă. Masa de tomate cherry coapte "Elf F1" - de la 15 la 25 g.

Avantajele soiului includ:

 • productivitate ridicată;
 • transportabilitate excelentă, păstrând indicatori de calitate, mărfuri;
 • gust bun (dulce și acru, cu un final fructat);
 • rezistență la fisurare, vărsare;
 • capacitatea de a colecta cu perii;
 • maturarea fructelor.

Dezavantajele includ o ușoară scădere a productivității atunci când este crescută fără adăpost și solul precis.

Când formați un tufiș, lăsați 1‒3 tulpini, care trebuie legate și călcate pe întreaga perioadă de creștere. Plantează 2‒3 plante pe 1 m² de suprafață cultivată.

Roșii cherry: „Ciocolată neagră”

„Ciocolata neagră” este o plantă înaltă nedeterminată (1,7 ‒2 m) cu maturare timpurie. Puteți scoate primele fructe din el după germinare în 100-105 zile. Soiul este rezistent la schimbarea condițiilor meteorologice și tolerează zilele călduroase. Planta este cultivată în interior.

Internodurile scurte oferă o productivitate bună. Prima perie se formează după 7-8 foi. În timpul fructificării, se pot recolta până la 4,7 kg de roșii din 1 m². „Ciocolata neagră” dă roade pentru o perioadă lungă: pe plantă, periile sunt legate de frig. Dacă toate roșiile nu sunt coapte, tăiați-le împreună cu periile și se vor coace acasă.

Fructele netede rotunjite din această varietate de roșii cherry au un gust deosebit și o culoare neobișnuită. Când este atinsă maturitatea tehnică, roșia devine maro cu o tentă violetă profundă.

Roșiile cu o pulpă suculentă blândă au un gust excelent de fructe dulci, unde există o amărăciune abia vizibilă. Fiecare perie de fructe poate avea 10-12 ovare, care se transformă în fructe care cântăresc până la 25 g.

Formați 1 tulpină, stepson întregul sezon de creștere. Soiul de desert "ciocolată neagră" se consumă doar proaspăt. Nu sunt potrivite pentru conservare și prelucrare - acest lucru poate fi considerat un dezavantaj.

Roșii cherry: "Chernichen Cherry"

Cei cărora le plac roșiile negre ar trebui să planteze o varietate nedeterminată a perioadei de maturare mijlocie „vișin Chernichy”. Această roșie cu fructe negre cu un randament negru (până la 1,5 m) este potrivită pentru cultivare în pământ deschis și închis. Planta va da cele mai bune recolte dacă formați 2 tulpini.

Fructele lucioase rotunjite neted ajung la o greutate de 30–70 g. Culoarea lor în perioada maturității tehnice devine albastru-negru. Pulpa de culoare roșu-roz are multe calități, aceasta:

 • delicat, fraged;
 • suculent
 • dulceag;
 • răcoritor
 • cu fructe pronunțate și aromă de roșii.

Roșiile sunt utilizate atât pentru consum proaspăt, cât și pentru procesare.

Planta rezistă la scăderea temperaturii la +7 ° C și este foarte rezistentă la multe boli. Tomatul are o rată de creștere ridicată. Fructele durează din iulie până în septembrie. „Cireșeștii de cireș” nu tolerează vremea uscată, ceea ce este un dezavantaj.

Pentru a obține un randament ridicat la creștere, introduceți, legați planta, aplicați pansament și asigurați o udare regulată.

Roșii cherry: Trebus F1

Această varietate de maturare timpurie extrem de productivă este destinată utilizării în interior, dar, de asemenea, dă roade bine în aer liber. Hibridul fructificat la jumătatea timpurii începe încă din 88–90 zile de la primele răsaduri.

Planta crește puternic, compactă, deschisă. Internodurile de pe trunchi sunt scurte, ceea ce contribuie la fructificarea abundentă. „Trebus F1” crește până la 2 m sau mai mult, așa că atunci când atingeți înălțimea dorită, prindeți vârful.

Tomatul are astfel de avantaje precum:

 • productivitate ridicată (6‒8 kg / m²);
 • gust excelent (dulce și acru, cu un gust interesant de fructe);
 • rezistență la cladosporioză, virusul mozaicului de tutun;
 • rezistență excelentă la condițiile meteorologice;
 • caracteristici excelente de marfă și transport.

Contra sunt vegetația excesivă a plantei.

Roșiile cu greutatea de 25-30 g sunt colectate în perii semisimple sau simple. În fiecare dintre ele crește până la 30 de fructe..

Periile se formează rapid. Roșiile roșii netede se vor coace dacă formezi o tulpină. Când o plantă are 2 sau 3 trunchiuri, perioada de maturare a fructelor de pe perie este întârziată - va trebui să eliminați roșiile individuale din perie.

La fel ca toate soiurile nedeterminate, „Trebus F1” are nevoie de ciupire și șlefuire constantă.

Roșii cherry: Midnight F1

Printre cele mai bune este un determinant cu randament ridicat (15 kg / m²) (cu alte cuvinte, acestea nu cresc până la infinit) soiul copt timpuriu, cu o creștere nelimitată.

Fructele coapte apar pe hibrid deja 75-95 zile de la apariție. Prima ramură de fructe apare după 7‒9 frunze. Toate periile ulterioare sunt legate prin 2 sau 3 noduri. Internodurile sunt scurtate, ceea ce contribuie la fructificarea abundentă.

Pe fiecare grup se leagă 25-30 de fructe de culoare brună-cireșe saturate, cu lovituri subtile de verde închis. Forma roșiei este ovoidală, ușor alungită. Roșia este cu două camere. Camerele de semințe sunt mici, pereții roșiilor sunt groase, cărnoase, iar pulpa este densă, aromată, zaharoasă și dulce. În interiorul fructului este vopsit în culoarea vișin-zmeură. Coaja de pe roșii este subțire, dar foarte rezistentă.

Planta este rezistentă la mozaicul de roșii, verticiloza (o boală de origine fungică), Fusarium, tolerează condițiile meteorologice nefavorabile.

Plantează aproximativ trei plante la 1 m² și formează-l în două tulpini. Întreaga perioadă de vegetație, îndepărtați vitregii, efectuați udare și îmbrăcare în timp util.

Roșii cherry: „Robin roșu”

În principal roșiile cherry sunt nedeterminate și necesită piele. Există însă și plante compacte pe care cresc din abundență și frumoase roșii cherry..

Soiurile cu creștere redusă nu necesită ciupire și formează o tufă compactă luxuriantă. Printre cele mai bune soiuri superdeterminante, a căror înălțime nu depășește 60 cm, este inclus soiul roșu roșu de la mijlocul sezonului.

Planta crește la fel de bine în aer liber și în condiții de seră:

 1. Arbustul crește doar 20-30 cm înălțime.
 2. Fructele dulci rotunde roșii dulci ating o greutate de 20 g. Sunt legate abundent în numeroase ciorchini (10-12 perii). 10–25 roșii sunt legate într-o singură ramură de fructe.
 3. Productivitate - aproximativ 1,55 kg de roșii din tufiș.

"Robinul roșu" este rezistent la boli, nu necesită îngrijiri speciale, are un gust excelent. El are nevoie de iluminare bună, îmbrăcăminte la timp și udare. Nu trebuie să ciupiți acest soi.

Plantează aproximativ 4‒5 plante pe 1 m². Dacă plantați în ghivece cu flori și cultivați roșii în apartament, acestea vor da roade până la sfârșitul lunii septembrie.

Dezavantajele includ o perioadă scurtă de valabilitate a fructelor.

Roșii cherry: "Cherry Lisa F1"

Fanii hibrizilor cu boom standard semi-determinanți trebuie să planteze un „cireș Lisa F1” de grad mediu (90-150 cm). Acesta este un soi matur timpuriu, cu o rezistență excelentă la o varietate de boli. Planta dă fructe atât în ​​adăpost, cât și în pământ deschis. Când este crescut în aer liber, hibridul poate avea o perioadă de maturare ulterioară..

Fructele rotunjite ușor alungite de culoare portocaliu închis cresc la o greutate de 15-25 g. Roșiile cu două camere au un gust excelent (sunt dulci, fructate), dar nu pot fi păstrate mult timp. Planta nu tolerează seceta și solicită udarea..

Pentru o recoltă abundentă, lăsați 1-3 trunchiuri pe fiecare plantă. Fructele se coacă mai amiabil și mai repede dacă lăsați doar 1 tulpină. Când sunt mai multe, perioada de maturare crește.

Soiurile de roșii cherry propuse în articol cu ​​o fotografie și o descriere vă vor ajuta să determinați alegerea și să crească exact acele plante care îndeplinesc toate cerințele dvs. și să aducă o recoltă abundentă de fructe delicioase, sănătoase și foarte frumoase.